Ook al zo'n mooi topic. Wil eigenlijk wel het recept van noodgang weten voor zijn rundkroketten. Stoofpot in zijn slow cooker klinkt als serious businessquote:
quote:Op dinsdag 4 september 2018 03:41 schreef devzero het volgende:
[..]
Ook al zo'n mooi topic. Wil eigenlijk wel het recept van noodgang weten voor zijn rundkroketten. Stoofpot in zijn slow cooker klinkt als serious business
Ja, stoofpot maken, daar een roux mee maken, met paneermeel/eieren kroketten maken en dan het grootste gedeelte invriezen voor laterquote:Op dinsdag 4 september 2018 03:46 schreef I. het volgende:
[..]
Dat klinkt wel als een flinke klus ja. En flink veel kroketten.
Klinkt goed.quote:Op dinsdag 4 september 2018 03:49 schreef devzero het volgende:
[..]
Ja, stoofpot maken, daar een roux mee maken, met paneermeel/eieren kroketten maken en dan het grootste gedeelte invriezen voor later
Alleen die stap om van roux kroketten te vormen is een hoop werk. Heb het vroeger wel eens gedaan (eerder bitterballen dan kroketten), maar je bent er wel even mee zoet als je een hoop vlees hebt. Maar je hebt wel kroketten voor de komende maandenquote:
Ik heb ooit wel kroketten gemaakt, maar da's alweer 13/14 jaar geleden. Ook geen idee meer op welke basis die gemaakt waren, maar kan me nog wel goed herinneren dat er bijna met geen mogelijkheid fatsoenlijke 'worstjes' van te maken waren.quote:Op dinsdag 4 september 2018 03:55 schreef devzero het volgende:
[..]
Alleen die stap om van roux kroketten te vormen is een hoop werk. Heb het vroeger wel eens gedaan (eerder bitterballen dan kroketten), maar je bent er wel even mee zoet als je een hoop vlees hebt. Maar je hebt wel kroketten voor de komende maanden
Beetje als een batch tamales maken, ook al zo'n rotklus maar je hebt je vriezer wel vol
Ik vind het zelf het makkelijkst als de roux wat kouder is zodat het wat makkelijker te kneden is. Maar er is een reden dat ik liever bitterballen maakte. Maakte, heb het ook al aantal jaren niet meer gedaan.quote:Op dinsdag 4 september 2018 04:01 schreef I. het volgende:
maar kan me nog wel goed herinneren dat er bijna met geen mogelijkheid fatsoenlijke 'worstjes' van te maken waren.
Ik kookte niet op mijn 14de Dus kudos.quote:
Zou goed kunnen dat we het toen ook hebben laten afkoelen. Heb het toen op school gemaakt. Koken als examen keuze-vak. Agrarische school, dat hoort er dan bij. Drie jaar lang twee middagjes per week koken.quote:Op dinsdag 4 september 2018 04:05 schreef devzero het volgende:
[..]
Ik vind het zelf het makkelijkst als de roux wat kouder is zodat het wat makkelijker te kneden is. Maar er is een reden dat ik liever bitterballen maakte. Maakte, heb het ook al aantal jaren niet meer gedaan.
[..]
Ik kookte niet op mijn 14de Dus kudos.
Op zich niets mis mee. Beter dan op kamers gaan op je 18de en amper weten hoe je een eitje moet koken en daardoor de eerste 3 jaar aan moeten klotenquote:Op dinsdag 4 september 2018 04:15 schreef I. het volgende:
[..]
Zou goed kunnen dat we het toen ook hebben laten afkoelen. Heb het toen op school gemaakt. Koken als examen keuze-vak. Agrarische school, dat hoort er dan bij. Drie jaar lang twee middagjes per week koken.
Ja, bloemschikken. Maar ik neem aan dat die klas snel vol zat.quote:Op dinsdag 4 september 2018 04:16 schreef I. het volgende:
Ik had ook kunnen kiezen uit hovenier-werk, dierenzorg, of bloemschikken. Nou, die keuze was snel gemaakt.
Ja, er waren een aantal die echt juist voor de meiden dat vak wilden kiezen, maar hebben uiteindelijk toch maar een serieuzere keuze genomen. Op één enkeling na, maar die is na z'n opleiding uit de kast gekomen.quote:Op dinsdag 4 september 2018 04:18 schreef devzero het volgende:
[..]
Ja, bloemschikken. Maar ik neem aan dat die klas snel vol zat.
Niets mis mee. Ik heb dat allemaal door schade en schande (lees dingen laten aanbranden) moeten leren.quote:Op dinsdag 4 september 2018 04:22 schreef I. het volgende:
En ik heb idd vrij veel geleerd daar, soepjes maken, stoofpotjes, pastaatjes, kleine maaltijden, maar ook maaltijden voor een groep van 120 man, wel lekker variërend. En alles zonder poedertjes, zakjes, en kant-en-klare potjes natuurlijk.
Ik natuurlijk eigenlijk ook wel, alleen dan in een iets 'veiligere' omgevingquote:Op dinsdag 4 september 2018 04:24 schreef devzero het volgende:
[..]
Niets mis mee. Ik heb dat allemaal door schade en schande (lees dingen laten aanbranden) moeten leren.
Ach, ook niks mis mee natuurlijk. Om nou verse pasta voor 50 man te moeten maken, ben je ook wel even mee bezigquote:Op dinsdag 4 september 2018 04:24 schreef devzero het volgende:
En de eerste keer dat ik voor een wat grotere groep moest koken (~50 man) wist ik dus echt niet wat te maken, dus dan maar pasta (en niet eens verse pasta)
Mijn ouders waren ooit afgekomen op een advertentie van een boer in de buurt over goedkope slachtkippen. Helaas stond daar niet bij dat je ze zelf moest slachten en het enige wat de boer deed was de kop er af hakken :' ) Ik heb er toen ook 1 geslacht, leuk iets om te doen als je 16 of zo bent. Nooit meer gedaan daarna, maar krijg nu wel ineens trek in kipquote:Op dinsdag 4 september 2018 04:34 schreef I. het volgende:
Zoiets iig. Het gene wat mij nog het meest bijgebleven is, is dat de kippen die wij gebruikten, een dag daarvoor geslacht waren door klasgenoten die daarin geïnteresseerd waren.. Was toch apart.
Als het maar smaakte.quote:Op dinsdag 4 september 2018 04:35 schreef I. het volgende:
Zit nu te denken, maar volgens mij is de rest van die kippen in het hoofdgerecht beland.. Ook geen flauw idee meer in welke vorm.
Aparte ervaring lijkt me dat.quote:Op dinsdag 4 september 2018 04:42 schreef devzero het volgende:
[..]
Mijn ouders waren ooit afgekomen op een advertentie van een boer in de buurt over goedkope slachtkippen. Helaas stond daar niet bij dat je ze zelf moest slachten en het enige wat de boer deed was de kop er af hakken :' ) Ik heb er toen ook 1 geslacht, leuk iets om te doen als je 16 of zo bent. Nooit meer gedaan daarna, maar krijg nu wel ineens trek in kip
Vast wel, anders had ik daar nu wel andere herinneringen aan gehad gok ik.quote:
Was de eerste keer dat ik niertjes en hart heb gegeten. Eigenlijk niets mis mee, maar daar is niet iedereen het mee eensquote:Op dinsdag 4 september 2018 04:49 schreef I. het volgende:
[..]
Vast wel, anders had ik daar nu wel andere herinneringen aan gehad gok ik.
Ik heb echt niks met die structuur. Niertjes heb ik wel eens gehad, en daar kreeg ik echt kokhals neigingen van. En als ik lees dat de structuur van hart ook een stuk 'steviger' is dan van normaal kippenvlees, pas ik daar ook liever voor.quote:Op dinsdag 4 september 2018 04:52 schreef devzero het volgende:
[..]
Was de eerste keer dat ik niertjes en hart heb gegeten. Eigenlijk niets mis mee, maar daar is niet iedereen het mee eens
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |