abonnement Unibet Coolblue
pi_181663754
quote:
Deense voetbalbond wil door conflict hele ploeg vervangen voor komende duels

Het Deense voetbalelftal komt mogelijk zonder alle vaste spelers in actie in de komende twee interlands. De ploeg is in conflict met voetbalbond DBU over de arbeidsvoorwaarden.

De bond en de spelers ruziën al een tijdje over een collectieve arbeidsovereenkomst, waarbij imagorechten een rol spelen. Het geschil gaat vooral over individuele sponsorcontracten van spelers die zouden botsen met geldschieters van de nationale bond.

Zondag verwierp de DBU een voorstel van de spelers om de bestaande contracten voor de komende twee duels uit te breiden. De bond spreekt nu van een staking.

De DBU is daardoor op zoek naar spelers die tegen komende woensdag tegen Slowakije (vriendschappelijk) en zondag tegen Wales (Nations League) willen aantreden. Bondscoach Coach Aage Hareide zal beide duels vermoedelijk ook niet leiden.

De Deense bond vreest zware sancties van de UEFA als de duels met Slowakije en Wales niet worden afgewerkt. Denemarken loopt dan het risico dat het niet aan het EK van 2020 mag deelnemen.

Aanvoerder Eriksen laakt voetbalbond
Christian Eriksen, sterspeler en aanvoerder van de Denen, heeft geen goed woord over voor de manier waarop de voetbalbond zich opstelt in het conflict.

"De DBU probeert het zo te laten lijken dat de spelers niet willen spelen, maar is zelf degene die niet wil onderhandelen en geen deal wil sluiten. Ze brengen naar buiten dat ze ons ontslaan", zegt de middenvelder van Tottenham Hotspur maandag tegen Ekstrabladet.

"We maken ieder jaar grote winst voor de DBU en daarom is het teleurstellend dat de bond er een verhaal van probeert te maken waarbij de spelers alleen aan hun eigen portemonnee denken."

DBU snapt houding spelers niet
De DBU snapt juist niets van het voorstel dat de spelers hebben gedaan. "Ik beschouw het niet als een serieus voorstel", zegt woordvoerder Jakob Hoyer. "De spelersraad stelt voor om terug te vallen op een overeenkomst die de DBU juist niet wil verlengen."

Vorig jaar werd een duel van de nationale vrouwenploeg van Denemarken tegen Zweden afgelast na een soortgelijk conflict.
https://www.nu.nl/voetbal(...)n-komende-duels.html

Wales blij :D
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_181663838
Denen zijn de nieuwe Finnen
U MAD?
  User die overal opduikt 2022 maandag 3 september 2018 @ 15:11:36 #3
186611 Haags
pi_181663849
Het is maar een spelletje.
Zonder wrijving geen glans
  maandag 3 september 2018 @ 15:41:39 #4
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_181664448
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 15:11 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Het is maar een spelletje.
echt he
#KICKOUTZP
  maandag 3 september 2018 @ 15:50:11 #5
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_181664636
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 15:11 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Het is maar een spelletje.
waar voor miljoenen euros word gespeelt
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_181666514
Lijkt een gemiddeld Afrikaans land tijdens de WK wel, die moeten dan ook altijd ladingen met geld invliegen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_181675212
Denk dat de bond twee keuzes heeft. Nu nog die contracten rond krijgen. Dit is sowieso beter, want met optie twee los jij het probleem niet op en zit jij volgende interlands met hetzelfde probleem.

Je kan ook een alternatief elftal samenstellen, maar dan kom jij denk ik uit bij de spelers die tegen het einde van hun carrière aanzitten en bij het Helmond Sport van Denemarken spelen. Want als jij nog enige kans maakt om ooit geselecteerd te worden, dan ga jij de staking niet breken. Breek jij de staken dan kan jij een eventuele selectie in de toekomst wel vergeten als de coaches blijven en wordt jij toch geselecteerd, dan ben jij het pispaaltje van de selectie.
  dinsdag 4 september 2018 @ 08:46:06 #8
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_181678149
Betaald voetbal wereldwijd afschaffen, iedereen weer amateur. Is voor de sport alleen maar beter.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')