abonnement Unibet Coolblue
pi_181616445
Onderzoek: Duitse kranten namen Merkels 'Wilkommenskultur' vrijwel kritiekloos over

Er begint langzaam steeds meer kritiek te komen bij onze buurtjes op Merkel. Uit onderzoek blijkt nu dat de journalistiek in 2015 vrijwel kritiekloos en commentaarloos de standpunten van de Duitse politiek overnamen. Je zou kunnen zeggen dat ze een verlengstuk werden van de regering dus. Critici werden weggezet als: dom, rechts volk. Hierdoor is de kloof binnen de Duitse bevolking vergroot.

Het onderzoek spreekt van een systeemcrisis binnen de mainstream media zelfs.

Is dit proces ook aan de hand geweest in NL, zij het misschien wat minder heftig?
I´m back.
pi_181616486
Duitsers zijn grotere comformisten vergeleken met Nederlanders en hebben over het algemeen een lager gebruik van internet media als nieuwsbron. Dat maakt hen gevoeliger voor externe politieke inmenging dan wij.
pi_181616565
Dit is toch niet nieuw. Meeste MSM zijn gewoon systeemmedia. Zogenaamd heeft de ene krant een iets linksere en de andere krant een iets rechtsere signatuur, maar allemaal binnen de marge.
pi_181616581
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2018 09:56 schreef Hamzoef het volgende:
Dit is toch niet nieuw. Meeste MSM zijn gewoon systeemmedia. Zogenaamd heeft de ene krant een iets linksere en de andere krant een iets rechtsere signatuur, maar allemaal binnen de marge.
Nee, is oud nieuws idd, kan ook dicht.
I´m back.
pi_181616598
Ja, deels wel. Geenstijl heeft op dat vlak het landschap in Nederland wel veranderd. Men moest wel gaan schrijven over bepaalde zaken.

Maar ook bij veel kranten zag je dat de willkommenskultur werd gepredikt zonder enig serieus onderzoek. NRC, Volkskrant, maar ook AD, Parool etc.

Nu zien we dat 20 procent van de Syriërs in kampen niet Europa in mag vanwege extreme standpunten. Dat zou zomaar kunnen betekenen dat 20 procent van de andere vluchtelingen uit Syrië extremist is.

En over al die losgeslagen Afrikaanse jonge mannen werd heel lang niets gezegd. Allemaal zielig.

In Nederland is dat wel een beetje doorbroken. Alhoewel er dan wel weer heel hard nazi en racist wordt geschreeuwd tegen mensen die het niet eens zijn met de linksig types. Of je nu echt een halve of hele nazi bent, of kritisch, je gaat in dezelfde hoek. Hier zouden kranten, met name in het linkse spectrum toch echt wat kritischer op korten zijn. Steekhoudende kritiek moet een plek krijgen. Racistisch gegil is een ander verhaal.
Whatever...
  zaterdag 1 september 2018 @ 10:00:02 #6
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_181616600
Duitsland gaat nog altijd gebukt onder het gigantische schuldgevoel van WW2. Ach ja laat het zooitje vooral lekker zo doorbroeien dan komt het vast wel goed.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')