abonnement Unibet Coolblue
pi_181574445


Een soort Narcos, maar dan in Galicië
Het eerste seizoen van Cocaine Coast telt tien afleveringen en is te zien op Netflix

quote:
Armoede in Spanje bleek een snelle goudmijn te zijn voor drugssmokkelaars uit Zuid-Amerika. Spanje ging in de jaren tachtig nog gebukt onder de gevolgen van het regime van Generaal Franco. Vissers maakten ook nog eens een crisis mee en zou hadden ze vaak grote schulden. Boten zijn tegelijkertijd een ideaal transportmiddel om spullen een land binnen te smokkelen. Of in dit geval een continent. De drugskartels zagen dan al snel een grote kans.

Eén van de jonge vissers, Sito Minanco, wordt langzaam in de wereld gedreven. Met zijn stuurkunsten is hij ideaal voor de smokkel en die zien we zich snel ontwikkelen. Hij begint met het smokkelen van tabak, maar na een trip in Panama kon hij in contact met cocaīnedealers. In Galicië wordt hij het tussenstation van leveranciers uit Amerika, die hun weg naar Europa hebben gevonden. Iedere aflevering laat een nieuw jaar zien uit het leven van Sito. Een leven waarin hij heel snel van een arme visser doorgroeit tot een vermogende drugshandelaar.

Farina, de Engelse titel is Cocaine Coast, is gebaseerd op het non-fictieboek van Nancho Carretero. In het eerste seizoen zien we de volledige jaren tachtig. Daarmee is het verhaal nog lang niet voorbij, want waar veel drugsbaronnen uit die periode zijn gesneuveld, is Sito Minanco nog altijd springlevend. Makkelijk heeft hij het overigens niet, want justitie is erg druk met hem en zijn netwerk. Net zoals bij El Chapo zou Farina dus nog een aantal seizoenen door kunnen om nog drie decennia te belichten..
https://en.wikipedia.org/wiki/Fari%C3%B1a_(TV_series)

Trailer (nu met de engelse versie) ;)


[ Bericht 5% gewijzigd door michiel_merk op 30-08-2018 16:07:39 ]
pi_181577290
Deze staat op mijn lijst. Flinke afleveringen btw
Moeten zij weten
pi_181585186
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 17:38 schreef H0D3NPYL het volgende:
Deze staat op mijn lijst. Flinke afleveringen btw
dik uur idd, maar erg verslavend; serie binnen een week uitgekeken
pi_181585392
Nog een drugsserie, origineel.
pi_181585768
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 22:13 schreef Nober het volgende:
Nog een drugsserie, origineel.
zo kunnen ze nog wel even doorgaan ja....Maar wel een waar gebeurd verhaal.
pi_181585800
Tvp
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')