Ik doe er ook altijd chorizo bij. Vaak nog wat tomaat.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:01 schreef Perrin het volgende:
[..]
Mosselen goed uitspoelen.. Kapotte mosselen en mosselen die niet open blijven ook als je er op tikt weggooien. Vervolgens uitje, prei en wortel snipperen en samen met de schone mosselen in de pan.. Driekwart fles witte wijn erbij en op een redelijk hoog vuur aan de kook brengen. Zodra het schuim boven de mosselen uitkomt de pan goed husselen en nog een keer goed aan de kook brengen. Vocht afgieten en pan op tafel zetten.
Serveren met stokbrood of patat en saus naar smaak. Ravigottesaus en knoflooksaus zijn mijn favoriet.
Driekwart wijnquote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:01 schreef Perrin het volgende:
[..]
Mosselen goed uitspoelen.. Kapotte mosselen en mosselen die niet open blijven ook als je er op tikt weggooien. Vervolgens uitje, prei en wortel snipperen en samen met de schone mosselen in de pan.. Driekwart fles witte wijn erbij en op een redelijk hoog vuur aan de kook brengen. Zodra het schuim boven de mosselen uitkomt de pan goed husselen en nog een keer goed aan de kook brengen. Vocht afgieten en pan op tafel zetten.
Serveren met stokbrood of patat en saus naar smaak. Ravigottesaus en knoflooksaus zijn mijn favoriet.
De andere kwart drink je tijdens het koken, uiteraard.quote:
Paar laurierblaadjes erin kan wel.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:15 schreef Perrin het volgende:
Selderijblad is ook populair, maar daar houdt mevrouw Perrin niet van.
Ohja dat doe ik idd ook. Vergeten!quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:16 schreef skysherrif het volgende:
[..]
Paar laurierblaadjes erin kan wel.
Zoietsquote:
Maar als je teveel doet gaat de zoute smaak van de mossel wel wat verlorenquote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:16 schreef Perrin het volgende:
[..]
De andere kwart drink je tijdens het koken, uiteraard.
Bij te weinig wijn ben ik bang dat de mosselen boven in de pan niet goed garen.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:18 schreef skysherrif het volgende:
[..]
Zoiets
[..]
Maar als je teveel doet gaat de zoute smaak van de mossel wel wat verloren
Hmmm, kan je het dan niet een beetje opschudden om de zoveel tijd? Zodra het gaat koken eventjes omschudden.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:19 schreef Perrin het volgende:
[..]
Bij te weinig wijn ben ik bang dat de mosselen boven in de pan niet goed garen.
Kan ik bij jou mosselen eten ? Ik houd ook wel van witte wijn.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:19 schreef Perrin het volgende:
[..]
Bij te weinig wijn ben ik bang dat de mosselen boven in de pan niet goed garen.
Gewoon schudden af en toe.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:19 schreef Perrin het volgende:
[..]
Bij te weinig wijn ben ik bang dat de mosselen boven in de pan niet goed garen.
Tuurlijk Mijn zoontje van bijna 6 lust ze ook, dus jou moet het ook lukkenquote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:20 schreef Geytenbeekje het volgende:
[..]
Kan ik bij jou mosselen eten ?
Oh, in dat geval Je woont ook in de buurt van Amersfoort ?quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:24 schreef Perrin het volgende:
[..]
Tuurlijk Mijn zoontje van bijna 6 lust ze ook, dus jou moet het ook lukken
quote:
Niet echt heel sociaal verantwoord.quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:13 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Neem er ook een foto van. Zijn ze zo weg.
Nu geen last meer van ?quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:25 schreef Euribob het volgende:
[..]
[..]
Niet echt heel sociaal verantwoord.
Had er geen last van, vond het gewoon een opvallend sociaal fenomeen.quote:
Ah ja, pubers he....quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:52 schreef Euribob het volgende:
[..]
Had er geen last van, vond het gewoon een opvallend sociaal fenomeen.
Pubermeisjes?quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 14:52 schreef Euribob het volgende:
[..]
Had er geen last van, vond het gewoon een opvallend sociaal fenomeen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |