abonnement Unibet Coolblue
pi_181563952
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 00:11 schreef TruusHenk het volgende:

[..]

Het probleem met deze vergelijking is dat er zoveel andere verschillen zijn dan alleen de poltitieke kleur. Ik denk dat het veel meer te maken heeft met het feit dat de Obama's niet blank zijn, veel meer een jeugdige, hippe uitstraling hadden (en die veelal bevestigd hebben in hun doen en laten) en de politieke dynamiek van hun presidentschap heel anders was (hoop vs. haat om het grof te zeggen). Als Trump namens de Democraten had meegedaan en gewonnen had ie ook niet de Twitterdesigntjes mogen uitproberen denk ik. :P.
Met Hillary als president hadden ze continu met de 'abuela' op de stream gestaan.

Zelf vind ik het niet zo erg dat Facebook/Twitter/Google een politieke voorkeur hebben. Dat mag. Waar ik vooral op tegen ben is dat ze er niet eerlijk en transparant over zijn en doen alsof ze neutraal zijn. Wat niet het geval is.

Overigens is YouTube van Google, nogal wiedus dat Google en YouTube gelijk gesteld worden. Het gaat ook niet om wat de algoritmes tonen, het gaat erom wat Google en YouTube als platform naar buiten brengen. Als ze wel Obama's SOTU linken vanuit Google, maar niet die van Trump is dat gewoon bias. Idem ditto met Facebook die wel een live chat/vragenuurtje heeft met Obama, maar niet met Trump.

Dit is ook geen geheim bij de kenners. Ik heb de keynote van de online marketeer gezien die Obama's 2012 campagne regelde. Die kwam er ook gewoon openlijk voor uit dat Facebook aan hun kant stond. Dat vond niemand toen ook nog een probleem.

Feit is, je kunt niet met droge ogen beweren dat 100 Russische trollen een verkiezing beinvloed hebben via social media maar vervolgens zeggen dat het niet uit maakt dat de eigenaren van diezelfde social media een politieke voorkeur hebben.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')