abonnement Unibet Coolblue
pi_181468761
Zoals er ieder jaar een aantal seizoenen worden onderscheiden, zo zijn er volgens de oude hindoeïstische geschriften ook een soort 'kosmische seizoenen' die worden onderscheiden. Te weten: atya Yuga (het gouden tijdperk), Treta Yuga (het zilveren tijdperk), Dvapara Yuga (het bronzen tijdperk) en Kali Yuga (het ijzeren tijdperk). Wij bevinden ons nu in Kali Yuga dat volgens de telling (in de Surya Siddhanta) begon tussen 23 januari en 18 februari 3120 v.Chr. Kali Yuga staat volgens de filosofie voor de laagste van de vier cyclische tijdperken een proces die het universum doormaakt.

https://bhaskarayayoga.co(...)et-donkere-tijdperk/

In het zogenaamde Kali Yuga-tijdperk staan mensen en de wereld het verst af van hun goddelijke oorsprong. Eén van de kenmerken van de Kali Yuga is de noodzaak voor tempels en religieuze geschriften (bedenk je goed hoe oud deze overleveringen zijn). In andere tijdperken is er geen reden hiervoor, omdat men dan God als alomtegenwoordig ervaart, en er helemaal geen scheiding is tussen mensen en God wordt ervaren. In de Kali Yuga kan het lijken alsof God niet bestaat, en wordt deze als heel ver weg ervaren. Kenmerkend voor deze tijd is verder ook de vorm die de religies aannemen: wij kennen religie dan ook als iets vooral draait om boete en schuld, het heeft een repressief karakter etc.

Het staat voor een duistere tijd. Dat zaken als de holocaust hebben kunnen plaatsvinden, en zo veel oorlogen en rampen, zou dus vooral te maken hebben met de 'kosmische winter' waarin we zitten. Maar wij weten natuurlijk niet beter en ervaren dit als normaal, daar wij geen andere referentie hebben.

Sommige spreken van tijdsperiodes die honderdduizenden jaren betreffen, tot zelfs miljoenen jaren. Andere, meer moderne interpretaties spreken over tijdsperioden die 'slechts' duizenden jaren betreffen. Wij zouden nu in overgangsperiode zitten, en rond 2025 zou Kali Yuga eindigen. Er zijn overigens treffende vergelijkingen met de Maya-kalender, die ongeveer in dezelfde tijd op de proppen kwam, maar toch onafhankelijk van elkaar ontstaan moet zijn.

Hier valt daar over te lezen: http://home.kpn.nl/jack-hearts/ammishaddai/Seizoenen.htm

Wat denken jullie? Interessant? Zit er een kern van waarheid in? Of geloof je er helemaal niets van en is het 'de zoveelste onzin' ? ;)
Eens kijken
pi_181470878
Wat gebeurt er na Kali Jugi?
"Two guys destroyed your bike with a crowbar and a bat. One of 'em wasn't me."
pi_181471149
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 14:19 schreef Dr.Jan-Itor het volgende:
Wat gebeurt er na Kali Jugi?
Dan gaan we een 'ander seizoen' in. Na de winter volgt de lente zeg maar.
Eens kijken
  zondag 26 augustus 2018 @ 18:02:27 #4
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181477470
Heb je redenen om dit te geloven, naast dat mensen dit al heel lang geleden tegen elkaar vertelden?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_181478567
in alles zit wel een kern van waarheid in. Zolang je er maar genoeg over nadenkt en er in gaat geloven. Of op z'n minst interesse voor toont. Vroeger/lang geleden had men daar veel meer tijd voor. Veel meer vrije tijd en momenten om de tijd te nemen naar de hemel te kijken. Als kind vond ik het geweldig om op de rug naar de hemel te staren. Ik viel ook vaak op het dak in de zomer in slaap. In een ander land wel te verstaan. Tegenwoordig, als ik daar op die plek weer kom en op het dak ga slapen, heb ik immense nachtmerries of ik word wakker door vreemde gewaarwordingen. Of bovennatuurlijke gebeurtenissen. De energie van de hemel overdondert mij of bedwelmt mij.
  zondag 26 augustus 2018 @ 18:47:32 #6
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_181478607
De energie van de hemel overdondert je..

hmm ok
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_181478659
Hmm je herhaalt me. Ok.
pi_181480036
http://bhakti-holland.com(...)de-bhagavata-purana/

Dit werd duizenden jaren geleden voorspeld. Toch wel apart, niet? :)
Eens kijken
pi_181480215
Niet apart, doemdenken (-scenario's) kan iedereen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')