abonnement Unibet Coolblue
  Spellchecker zaterdag 25 augustus 2018 @ 20:11:31 #26
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181454203
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:44 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dan moet je de zaak van Sydney Lute volgen!

Die is al 2 jaar van de radar, vrijwillig
Zo jong nog :o
pi_181454820
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:11 schreef maily het volgende:

[..]

Zo jong nog :o
Ging ook naar Colmar..
pi_181454962
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:44 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dan moet je de zaak van Sydney Lute volgen!

Die is al 2 jaar van de radar, vrijwillig
Gelezen. Zo. Wat heftig voor die familie zeg.
En wat is er eigenlijk weinig aandacht voor dit soort zaken.
Dank je dat je zijn naam postte.
pi_181455608
Nou ja hij was meerderjarig op dat moment. Iemand mag verdwijnen natuurlijk.

Maar dat stemt me dan wat minder hoopvol in de zoektocht naar Jos :o .. redelijk bizar dat je dus echt in complete anonimiteit weg kunt blijven in deze tijden.
pi_181455891
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:02 schreef Twinkle20 het volgende:
Nou ja hij was meerderjarig op dat moment. Iemand mag verdwijnen natuurlijk.

Maar dat stemt me dan wat minder hoopvol in de zoektocht naar Jos :o .. redelijk bizar dat je dus echt in complete anonimiteit weg kunt blijven in deze tijden.
Je kunt gewoon iemand anders worden/zijn.

Het ja maar als je ziek wordt dan heb je hulp/zorg nodig... Ik ken er een aantal die zo absoluut niet willen leven. Mensen die zo klaar zijn met de Nederlandse betuttelmaatschappij.
Die willen dat niet meer, alternatief is helemaal opnieuw beginnen en back to basic.

Persoonlijk vind ik dat bush gebeuren een beetje nep. Wel met slaapzak en gps op pad...
Ik vermoed ook dat Jos voor een nieuw leven gekozen heeft ergens in het Oosten. Echt in de bush leven is leuk als het een spelletje is, niet omdat je moet verstoppen.
pi_181456045
Interessant nieuws uit de media vandaag:

Volgens een Belgische bushcraft kennis van Jos, wist hij dat hij gezocht werd en liet hij bewust zijn mobiel achter

https://www.ad.nl/buitenl(...)hem-zoeken~a5aea299/

https://www.1limburg.nl/k(...)at-hij-gezocht-wordt

Een interview met een politieman van politie Gelderland die de leiding had over de zaak Verstappen.

https://www.ad.nl/nijmege(...)verstappen~a04373f7/

Wat een monikkenwerk hebben die verricht:

quote:
We hebben er vijf jaar onafgebroken aan gewerkt. Monnikenwerk, vaak. Er is eindeloos veel tijd gaan zitten in het digitaliseren en daarmee ontsluiten van het gigantische politiedossier dat meer dan een miljoen pagina's telt. De kern van wat het team deed: mogelijkheden uitsluiten, wegstrepen. Omgerekend heb je het over meer dan vijftig manjaren. Dat is al met al een miljoeneninvestering. Ik heb er zeer serieus rekening mee gehouden dat we de verdachte niet zouden ontmaskeren. Maar het idee was: als het onverhoopt niet lukt, dan moeten we tegen de nabestaanden en tegen de maatschappij kunnen zeggen: alles wat gedaan kon worden, is gedaan.’’
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 21:24:57 #32
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181456185
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:07 schreef Michielos het volgende:
Dat vroeg ik me dus ook af. Ik denk ook dat hij hulp heeft gekregen van buitenaf. Misschien iemand van binnen de politie? Er moet een reden zijn dat ze dachten dat hij er -9 mee te maken had.

Een sane persoon had dit binnen 5 minuten opgelost imo
In pedofiele kringen is het niet ondenkbaar dat zij elkaar beschermen en feilloos zullen aanvoelen of ze van het zelfde denksoort zijn. Ook een onder Pet -of Habijt situatie, sluit ik niet uit.

Of je dit in 5 minuten zou hebben opgelost betwijfel ik. Ook omdat de (nu) verdachte, heel lang onder de radar weet te blijven. Afgezien van de trieste achtergrond, wordt het interessant hoe lang iemand kan onderduiken.
Nog aparter wordt het wanneer blijkt dat die gedoodverfde verdachte een prima alibi heeft voor zijn afwezigheidsgedrag e/of het toch net niet blijkt te zijn. Een veroordeling op grond van alleen DNA-spoor en/of indirecte (media)vermoedens, is sws uitgesloten.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 21:40:26 #33
192592 SureD1
------------------------------
pi_181456555
In de papieren Limburger van vandaag staat een groot achtergrond artikel van Claire van Dyck over de ontdekking van de DNA match. Het lost een aantal zaken waar we het hier over gehad hebben en nieuwe informatie omtrent de DNA sporen in het algemeen. Een samenvatting (met de credits aan de schrijfster):

* Brech valt op in het second opinion onderzoek. Zijn aanwezigheid in die nacht wordt als vreemd gezien en hij wordt verhoord. Hij bekent uit eigen beweging zijn zedenverleden en komt met het verhaal over brieven rondbrengen. Als scouting meldt dat hij dat vaker doet en daarbij vaker over de hei fietst en als blijkt dat zijn zedenzaak geseponeerd is laten ze hem gaan “maar het schuurt”...

* Zoals bekend wordt hij -gemiste kans wordt het nu genoemd- in 2009 samen met andere passanten uit het eerste grootschalige DNA onderzoek geschrapt

* In 2012(!) wordt team hei opgericht dat in het geheim de hele zaak nog eens helemaal doorlicht met het oog op een nieuw enorm DNA onderzoek. Er worden 1500 mannen geselecteerd die direct voor een 1 op 1 onderzoek uitgenodigd zullen worden (gevolgd door een verwantschapsonderzoek onder 22.000 mannen) Daarin zitten de volgende categorieën:
- Aanwezig op de heide tijdens verdwijning NV
- Mannen met kennis van de heide
- Veroordeelde zedendelinquenten die niet in de DNA database zitten
- Passanten
Brech zit in de laatste groep (net als in 2009) maar heeft inmiddels de bijzondere aandacht van team Hei gekregen. Er zijn volgens het team te veel ‘toevalligheden’ die argwaan wekken:
- Hij wordt nagenoeg op de plaats delict aangetroffen
- Hij heeft een zedenverleden
- Hij heeft een vreemd verhaal dat zijn aanwezigheid verklaart
- Hij voldoet aan het profiel van een pedofiel

* Als een van de kandidaten met de bijzondere aandacht van het team krijgt hij meteen bezoek van twee rechercheurs; huis lijkt onbewoond en bij het tweede vergeefse bezoek gaat een brief met uitleg en visitekaartje de brievenbus in. Die brief komt - via de woningstichting - bij de zus van Brech terecht. Brech’s moeder zit sinds kort in een verzorgingshuis in Groningen waar ook zijn zus woont. Hij heeft zich uitgeschreven op het adres in Simpelveld. Via de zus wordt het verzoek van team Hei doorgespeeld aan Brech, hij zegt -via zijn zus- toe om in maart DNA te doneren.

*Begin april zoekt team hei contact met de zus, Brech blijkt verdwenen. De zus zegt aangifte van vermissing te willen doen nu hij niet op het overlijden van zijn moeder (op 25 maart) heeft gereageerd.

*Alarmbellen gaan rinkelen bij team hei en ze slaan - los van de vermissing- een ‘eigen technische weg in’ (ik denk dat hij hier formeel als verdachte is aangemerkt). De zussen van Brech willen geen DNA afstaan, en 4e en 5e graads familieleden worden - via stamboomonderzoek- benaderd en bereid gevonden DNA af te staan.

* De zus van Brech doet aangifte van vermissing in Groningen en vermeldt bij de aangifte meteen dat Brech gezocht wordt door de politie ivm Nicky Verstappen. Het vermissingsteam in Groningen vraagt de zus om persoonlijke spullen van Brechter isolatie van DNA. Ze geeft onder meer een harde schijf van Brech aan de politie die door van ‘t Padje samen met andere spullen van Brech al eerder naar de zus gestuurd heeft.

* Team hei heeft weinig vertrouwen in de bruikbaarheid van de harde schijf en gaat verder met de verwanten. Tevens wordt op dit moment van ‘t Padje onder strikte geheimhouding op de hoogte gesteld van de verdenking jegens Brech en er wordt hem om spullen van Brech gevraagd. Hij staat deze vrijwillig af. Een tandenborstel en vuile was.

*Vrijdagochtend 8 juni komt er een telefoontje van het NFI. Er is een bruikbaar DNA-profiel van de harde schijf geďsoleerd. Een zaakofficier geeft het NFI meteen opdracht om dit profiel te toetsten tegen de sporen in de zaak Nicky Verstappen. Een uur (!) later belt het NFI terug en zegt 100% match. Hierop springt een zaaksofficier van team hei in de auto met de spullen van Brech uit Frankrijk (was en tandenborstel) en rijdt naar het NFI en daar wordt ter plekke getoetst, wederom 100% match. Ook de verwanten matchen. Brech is hun man..

*team gaat opgetogen naar Frankrijk om daar de Vogezen ondersteboven te halen maar wordt uitgelachen door de Gendarmerie, schier onmogelijk...

Terloops nieuws: het spoor dat match met Brech bestaat uit meerdere sporen achtergelaten op verdachte plekken op onderbroek en pyjamabroek van Nicky.

Conclusie: al voor de match verdacht dus, door een samenspel van ‘toevalligheden’ gecombineerd met de verdwijning... sorry voor de lap.
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 21:40:59 #34
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_181456576
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:19 schreef tomatenrood het volgende:
Interessant nieuws uit de media vandaag:

Volgens een Belgische bushcraft kennis van Jos, wist hij dat hij gezocht werd en liet hij bewust zijn mobiel achter

https://www.ad.nl/buitenl(...)hem-zoeken~a5aea299/

https://www.1limburg.nl/k(...)at-hij-gezocht-wordt

[..]

quote:
zijn ouderwetse gsm. Midden op de tafel, zijn kabel om op te laden lag er netjes naast
Blijkbaar wilde hij dat die telefoon gevonden zou worden.
Het lijkt wel een uitdaging om verstoppertje te spelen: pak me dan als je kan :)
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_181456696
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 20:30 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ging ook naar Colmar..
Ja, frappant...
  Spellchecker zaterdag 25 augustus 2018 @ 21:52:22 #36
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181456851
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:40 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

[..]

Blijkbaar wilde hij dat die telefoon gevonden zou worden.
Het lijkt wel een uitdaging om verstoppertje te spelen: pak me dan als je kan :)
Die had allang een andere foon geregeld. Met onbeperkt internet ....
pi_181456921
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:40 schreef SureD1 het volgende:
In de papieren Limburger van vandaag staat een groot achtergrond artikel van Claire van Dyck over de ontdekking van de DNA match. Het lost een aantal zaken waar we het hier over gehad hebben en nieuwe informatie omtrent de DNA sporen in het algemeen. Een samenvatting (met de credits aan de schrijfster):

* Brech valt op in het second opinion onderzoek. Zijn aanwezigheid in die nacht wordt als vreemd gezien en hij wordt verhoord. Hij bekent uit eigen beweging zijn zedenverleden en komt met het verhaal over brieven rondbrengen. Als scouting meldt dat hij dat vaker doet en daarbij vaker over de hei fietst en als blijkt dat zijn zedenzaak geseponeerd is laten ze hem gaan “maar het schuurt”...

* Zoals bekend wordt hij -gemiste kans wordt het nu genoemd- in 2009 samen met andere passanten uit het eerste grootschalige DNA onderzoek geschrapt

* In 2012(!) wordt team hei opgericht dat in het geheim de hele zaak nog eens helemaal doorlicht met het oog op een nieuw enorm DNA onderzoek. Er worden 1500 mannen geselecteerd die direct voor een 1 op 1 onderzoek uitgenodigd zullen worden (gevolgd door een verwantschapsonderzoek onder 22.000 mannen) Daarin zitten de volgende categorieën:
- Aanwezig op de heide tijdens verdwijning NV
- Mannen met kennis van de heide
- Veroordeelde zedendelinquenten die niet in de DNA database zitten
- Passanten
Brech zit in de laatste groep (net als in 2009) maar heeft inmiddels de bijzondere aandacht van team Hei gekregen. Er zijn volgens het team te veel ‘toevalligheden’ die argwaan wekken:
- Hij wordt nagenoeg op de plaats delict aangetroffen
- Hij heeft een zedenverleden
- Hij heeft een vreemd verhaal dat zijn aanwezigheid verklaart
- Hij voldoet aan het profiel van een pedofiel

* Als een van de kandidaten met de bijzondere aandacht van het team krijgt hij meteen bezoek van twee rechercheurs; huis lijkt onbewoond en bij het tweede vergeefse bezoek gaat een brief met uitleg en visitekaartje de brievenbus in. Die brief komt - via de woningstichting - bij de zus van Brech terecht. Brech’s moeder zit sinds kort in een verzorgingshuis in Groningen waar ook zijn zus woont. Hij heeft zich uitgeschreven op het adres in Simpelveld. Via de zus wordt het verzoek van team Hei doorgespeeld aan Brech, hij zegt -via zijn zus- toe om in maart DNA te doneren.

*Begin april zoekt team hei contact met de zus, Brech blijkt verdwenen. De zus zegt aangifte van vermissing te willen doen nu hij niet op het overlijden van zijn moeder (op 25 maart) heeft gereageerd.

*Alarmbellen gaan rinkelen bij team hei en ze slaan - los van de vermissing- een ‘eigen technische weg in’ (ik denk dat hij hier formeel als verdachte is aangemerkt). De zussen van Brech willen geen DNA afstaan, en 4e en 5e graads familieleden worden - via stamboomonderzoek- benaderd en bereid gevonden DNA af te staan.

* De zus van Brech doet aangifte van vermissing in Groningen en vermeldt bij de aangifte meteen dat Brech gezocht wordt door de politie ivm Nicky Verstappen. Het vermissingsteam in Groningen vraagt de zus om persoonlijke spullen van Brechter isolatie van DNA. Ze geeft onder meer een harde schijf van Brech aan de politie die door van ‘t Padje samen met andere spullen van Brech al eerder naar de zus gestuurd heeft.

* Team hei heeft weinig vertrouwen in de bruikbaarheid van de harde schijf en gaat verder met de verwanten. Tevens wordt op dit moment van ‘t Padje onder strikte geheimhouding op de hoogte gesteld van de verdenking jegens Brech en er wordt hem om spullen van Brech gevraagd. Hij staat deze vrijwillig af. Een tandenborstel en vuile was.

*Vrijdagochtend 8 juni komt er een telefoontje van het NFI. Er is een bruikbaar DNA-profiel van de harde schijf geďsoleerd. Een zaakofficier geeft het NFI meteen opdracht om dit profiel te toetsten tegen de sporen in de zaak Nicky Verstappen. Een uur (!) later belt het NFI terug en zegt 100% match. Hierop springt een zaaksofficier van team hei in de auto met de spullen van Brech uit Frankrijk (was en tandenborstel) en rijdt naar het NFI en daar wordt ter plekke getoetst, wederom 100% match. Ook de verwanten matchen. Brech is hun man..

*team gaat opgetogen naar Frankrijk om daar de Vogezen ondersteboven te halen maar wordt uitgelachen door de Gendarmerie, schier onmogelijk...

Terloops nieuws: het spoor dat match met Brech bestaat uit meerdere sporen achtergelaten op verdachte plekken op onderbroek en pyjamabroek van Nicky.

Conclusie: al voor de match verdacht dus, door een samenspel van ‘toevalligheden’ gecombineerd met de verdwijning... sorry voor de lap.
Dank je voor de lap!

Duidelijk verhaal en OP-waardig, zodat er weinig dubbele vragen zullen zijn!
pi_181457055
-weg-
SOONY
pi_181457221
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:58 schreef DKUp het volgende:
-weg-
doei?
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 22:07:45 #40
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_181457313
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:40 schreef SureD1 het volgende:
In de papieren Limburger van vandaag staat een groot achtergrond artikel van Claire van Dyck over de ontdekking van de DNA match. Het lost een aantal zaken waar we het hier over gehad hebben en nieuwe informatie omtrent de DNA sporen in het algemeen. Een samenvatting (met de credits aan de schrijfster):
[...]
Bedankt voor de info.

Één ding valt me op:
quote:
De zus zegt aangifte van vermissing te willen doen
[...] De zussen van Brech willen geen DNA afstaan,
Je broer is vermist maar je staat geen DNA af waarmee hij kan worden geďdentificeerd. Dat is vreemd.

Even een wilde speculatie:
Zijn ze misschien bang dat dan blijkt dat ze verschillende vaders hebben? O-)
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 22:09:42 #41
192592 SureD1
------------------------------
pi_181457359
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:54 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Dank je voor de lap!

Duidelijk verhaal en OP-waardig, zodat er weinig dubbele vragen zullen zijn!
Staat er in, had toevallig zelf de OP, netjes onder een spoiler :Y
pi_181457372
Ik heb iets gemist wie is 't padje?
speak only if it improves the silence.
pi_181457381
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:10 schreef TjjWester het volgende:
Ik heb iets gemist wie is 't padje?
Erik en hij is van t padje.
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 22:13:35 #44
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_181457475
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:07 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Bedankt voor de info.

Één ding valt me op:

[..]

Je broer is vermist maar je staat geen DNA af waarmee hij kan worden geďdentificeerd. Dat is vreemd.

Even een wilde speculatie:
Zijn ze misschien bang dat dan blijkt dat ze verschillende vaders hebben? O-)
Of zij wilde haar broer beschermen.
pi_181457483
Al voorbij gekomen dat Peter God iets te enthousiast was geweest over Joskes inlogpoging in april? Bleek een andere Bushcrafter te zijn geweest.

(dat was toch al eerder door zijn buschmatties aangegeven ten tijde van hun zoektocht? of haal ik iets door mekaar?)

(bron rtl boulevard)
Jah.
pi_181457507
Het is al eerder besproken, maar ik krijg echt de rillingen van de doofpot-sfeer in dat inteeltdorp:

quote:
De burgemeester meende dat het in alle rumoer verstandig was erbuiten te blijven. “Neutraal zijn”, noemt hij het. Dus toen er door de mensen in het dorp die wél achter de Verstappens stonden geld was ingezameld voor een mooi, tenger monumentje ter nagedachtenis van Nicky, toen besloot de burgemeester dat het niet op gemeentegrond mocht staan.

“We hadden er alle begrip voor dat men dat monument wilde, hoor”, zegt Sjef Peeters. “Maar wij zagen het als partij kiezen als het op onze grond kwam.” Ja, hij is naar de onthulling geweest. “Maar op persoonlijk titel. Ik heb mijn ambtsketting bewust niet omgedaan.”

Zet het monumentje in vredesnaam op míjn grond, heeft pastoor Nies van Lier gebriest, voor de ingang van míjn kerk. “En toen het werd onthuld, heb ik het dameskoor en het herenkoor van Heibloem uitgenodigd om te komen zingen. Veertig personen, in totaal. Er kwamen er tien. De rest zei: `We komen maar niet, dat is zo pijnlijk voor de jeugdleiding’.”
Men wilde geen monument voor Nicky, want dat zou te pijnlijk zijn voor de kampleiding ;(

Voor de duidelijkheid: De kampleiding was dus kampoudste Joos B., voormalig onderwijzer en veroordeeld voor ontucht met leerlingen in de jaren '50, daar drie maanden voor in de gevangenis en daarna vrolijk een eigen jeugdwerk begon en tijdens het sinterklaasfeest de sint is en de kinderen op zijn schoot laat zitten. Terwijl dat hele dorp van zijn verleden af weet.

Geen wonder dat die ouders verhuisd zijn.
pi_181457514
Leeft hij nog?

Check:
survivaltipsvideos.com/2018/08/06/tarp-setup-with-chimney-and-fire-inside/

Op 6 augustus typt hij 'Super idea ! 🙂' en de link linkt naar zijn Youtube channel.

Op 31 juli ( https://outdoorchum.com/survival-and-camping-quick-tips-2/ )
Zegt hij 'never thought of that method to warm up my hands if too could. i usualy swing my arms around like a windmill.'
Ook hier weer linkt de naam naar zijn Youtube kanaal.
Cindy De Vuyst
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 22:15:36 #48
192592 SureD1
------------------------------
pi_181457523
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:10 schreef TjjWester het volgende:
Ik heb iets gemist wie is 't padje?
Erik van ‘t Padje, zakenpartner van Brech en medebeheerder van de Old Crow lodge in Frankrijk.
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 22:16:12 #49
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_181457548
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:13 schreef tja77 het volgende:

[..]

Of zij wilde haar broer beschermen.
Dan heeft ze zich direct daarna bedacht want ze geeft wel een harde schijf van Brech aan de politie voor DNA-onderzoek.
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_181457549
quote:
4s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:13 schreef Moti het volgende:
Al voorbij gekomen dat Peter God iets te enthousiast was geweest over Joskes inlogpoging in april? Bleek een andere Bushcrafter te zijn geweest.

(dat was toch al eerder door zijn buschmatties aangegeven ten tijde van hun zoektocht? of haal ik iets door mekaar?)

(bron rtl boulevard)
Jip, was een zekere Erik die de inloggegevens had van zijn vriend (Jos). Erik logde in.
Maar er zijn achteraf op andere sites nog sporen nagelaten die niet thuis te brengen zijn.
Cindy De Vuyst
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')