abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 30 augustus 2018 @ 20:01:32 #101
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_181582083
quote:
8s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 19:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Topman Unilever: 'Goed dat Nederland dividendtaks afschaft'

Het afschaffen van de dividendbelasting wordt breed gedragen, maar voorstanders komen nauwelijks aan het woord in de media, stelt Unilever-topman Paul Polman. Hij reageert daarmee voor het eerst op de toenemende kritiek op het kabinetsbesluit.

[ afbeelding ]
Unilever-topman Paul Polman :r :r

Unilever besloot onlangs het hoofdkantoor te vestigen in Rotterdam. Het afschaffen van de dividendbelasting speelde daarbij een rol. Aandeelhouders bepalen eind oktober of de verhuizing doorgaat.

"Het is niet interessant voor de kranten, maar mondiaal is de tendens dat de dividendbelasting naar beneden gaat. In de krant is het leuker als een vliegtuig neerstort, dan wanneer het blijft vliegen. Mensen aanspreken die het een goede maatregel vinden is geen nieuws."

Volgens Polman past het afschaffen van de dividendbelasting bij een goed investeringsklimaat:

1 miljard
Volgens Polman is het goed dat Nederland de maatregel doorvoert. "Het is een dubbele belasting, andere landen hebben het niet. Daardoor hebben sommige bedrijven ervoor gekozen naar die landen te gaan. Voor aandeelhouders die nu ergens geen belasting betalen en dat in de toekomst wel zouden moeten doen, is een land minder interessant."

Polman deed zijn uitlatingen bij de aanbouw van een nieuw voedselresearchcentrum van Unilever bij Wageningen University. De bouw van het Foods Innovation Centre moet mei volgend jaar klaar zijn en kost 100 miljoen euro.

Het centrum onderstreept volgens Polman het belang van multinationals voor Nederland. "We werken samen met zo'n 4200 kleinere bedrijven in Nederland en jaarlijks investeert Unilever ongeveer 1 miljard euro in Nederland. Dat is natuurlijk veel meer dan je normaal zou doen als je een gewoon bedrijf zou zijn geweest", aldus de Unilever-topman.

Rotterdam
Premier Rutte verdedigde de afschaffing door te zeggen dat Nederlandse multinationals nu aantrekkelijker zijn voor buitenlandse beleggers. Shell en Unilever lobbyden al jaren voor het afschaffen van de dividendbelasting. De maatregel was ook van invloed bij het besluit van Unilever om het hoofdkantoor te vestigen in Rotterdam en niet in Londen.

Vorige week werd echter bekend dat de afschaffing onder Britse beleggers helemaal geen issue is, zo verzekerde Rients Abma, directeur van de Nederlandse vereniging voor institutionele beleggers. Een week daarvoor werd duidelijk dat het afschaffen van de dividendbelasting mogelijk 600 miljoen euro meer kost dan eerder werd gedacht.

Het kabinet heeft overigens nog geen akkoord bereikt over de begroting voor volgend jaar. Het voornaamste punt van discussie is afschaffen van de dividendbelasting en het dekken daarvan.

https://nos.nl/artikel/22(...)ndtaks-afschaft.html

Dit is dus de lul waarvoor wij moeten betalen omdat Rutte bij hem in zijn kont gekropen is :r
Ah, Rutte heeft wat van z'n medegraaiers opgetrommeld. Meteen gevraagd of ze ook alvast z'n pluchen stoel konden voorverwarmen.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_181582741
Ah gelukkig, ze gaan het mkb laten opdraaien voor de dividendbelasting... Zullen de VVD stemmers leuk vinden.
Whatever...
pi_181583387
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 20:26 schreef Spanky78 het volgende:
Ah gelukkig, ze gaan het mkb laten opdraaien voor de dividendbelasting... Zullen de VVD stemmers leuk vinden.
Naja. Hadden ze maar geen VVD moeten stemmen.
in a crowd you lose humanity
  donderdag 30 augustus 2018 @ 20:56:53 #104
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181583556
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 20:50 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Naja. Hadden ze maar geen VVD moeten stemmen.
Die wisten het ook niet, stond in geen enkel verkiezingsprogramma.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_181583737
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 20:56 schreef Vallon het volgende:

[..]

Die wisten het ook niet, stond in geen enkel verkiezingsprogramma.
Klopt, maar in het algemeen is VVD stemmen niet goed voor de financiën van de meeste mensen die VVD stemmen.
in a crowd you lose humanity
pi_181585743
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 20:56 schreef Vallon het volgende:

[..]

Die wisten het ook niet, stond in geen enkel verkiezingsprogramma.
Alsof je na al die vvd leugens van de laatste jaren nog op dat programma kon vertrouwen.
pi_181586713
Kabinet bereikt akkoord over de begroting

De begroting voor 2019 is rond. Dat maakte VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff vanavond bekend na overleg tussen het kabinet en de leiders van de vier coalitiepartijen.

Ze zijn het eens geworden over de financiering van de afschaffing van de dividendbelasting. Die omstreden maatregel kost ruim een half miljard euro meer dan gepland.

Nederlandse banken en energie-intensieve bedrijven draaien waarschijnlijk grotendeels op voor de opgelopen kosten voor de afschaffing van de dividendbelasting. Het gat van 500 miljoen euro wordt onder meer gedekt door verhoging van de bankenbelasting, afschaffing van de renteaftrek op converteerbare obligaties (zogeheten coco’s) en een verhoging van de energiebelasting voor grootindustriëlen.

Banken zouden daarnaast 40 miljoen extra bankenbelasting betalen. Met de afschaffing van de renteaftrek op coco’s, die banken gebruiken om hun buffers op te hogen, is in totaal een bedrag van 150 miljoen gemoeid: zeker 100 miljoen daarvan zou worden gebruikt om de dividendstrop te dempen. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) zegt in een eerste reactie: ,,We kunnen ons niet voorstellen dat de inzet van het kabinet voor het vestigingsklimaat niet zou gelden voor de financiële instellingen."

Daarnaast ligt nog altijd het plan voor om de winstbelasting (vpb) voor grotere bedrijven minder te verlagen dan gepland. In het regeerakkoord staat dat het vpb-tarief voor winsten boven 200.000 euro omlaag gaat van 25 naar 21 procent. Het aangepaste percentage zou volgens een ingewijde nu ‘rond de 22 procent’ gaan liggen. Voor winsten onder 200.000 gaat het (verlaagde) tarief wel zoals eerder afgesproken van 21 naar 16 procent.

Druk

De omstreden afschaffing van de dividendbelasting zette veel druk op het overleg, zeker nadat deze krant twee weken geleden wist te melden dat de afschaffing van de dividendbelasting zeker een half miljard euro meer kost dan de 1,4 miljard euro waarop was gerekend in het regeerakkoord. Nadat regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie besloten om de rekening niet neer te leggen bij gezinnen zagen het midden- en kleinbedrijf (MKB) en boeren en tuinders verenigd in LTO de bui hangen. Zij zetten de hakken in het zand. ,,Draai dan die hele afschaffing maar terug’’ foeterde Marc Calon van het LTO. ,,Dat zullen we niet accepteren,’’ waarschuwde Leendert-Jan Visser van het MKB.

Ze vinden het onredelijk dat kleinere Nederlandse ondernemers moeten opdraaien voor de financiering van een belastingmaatregel die ten goede komt aan het grote buitenlandse bedrijfsleven. Het kabinet lijkt hen nu tegemoet te willen komen door banken en de grootindustrie de rekening te presenteren.

Lastig

Tot de afschaffing van de fiscale aftrekbaarheid van rente op coco’s besloot het kabinet overigens voor de zomer al. Wat er met de opbrengst van 150 miljoen per jaar zou gebeuren moest in augustus besloten worden. Het kabinet kiest er nu dus mogelijk voor twee derde te gebruiken om de dividendstrop te dekken.

De coalitiepartners ChristenUnie en D66 hebben grote moeite met de afschaffing van de dividendbelasting, in het CDA zijn politiek leider Sybrand Buma en senator Marnix van Rij de enigen die het voornemen hartstochtelijk verdedigen. Buiten VVD-premier Mark Rutte zijn er bovendien weinig liberalen die een lans breken voor de maatregel. Volgens Rutte is die echter noodzakelijk om ervoor te zorgen dat Nederland aantrekkelijk blijft als vestigingsland voor multinationals. Critici betwijfelen daarentegen of afschaffing effectief zal zijn.

Koopkracht

Het kabinet en de leiders van de vier coalitiepartijen moesten het ook nog eens worden over de koopkrachtplaatjes. ,,Mensen gaan er volgend jaar in koopkracht op vooruit en dat plaatje ziet er denk ik goed uit", zei D66-leider Alexander Pechtold na afloop van het overleg.

Het laatste coalitieoverleg vond plaats op het ministerie van Financiën. Het kabinet sloot hiermee twee weken van onderhandelingen af over de begroting, die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd.

https://www.ad.nl/politie(...)-begroting~ab01c8b2/
pi_181586996
Is er inmiddels al een echte kosten-baten analyze gemaakt van wat dit nou precies op gaat leveren op de lange termijn? Ik hoor met name Rutte heel vaak zeggen dat dit Nederland werkgelegenheid oplevert in de toekomst, maar is dat echt 2 miljard per jaar waard? Ik denk van niet.


Het helpt ook niet mee dat deze regering hier naast ook nog eens heeft besloten om het lage btw tarief wel te verhogen met 50%. Ik begin me steeds meer af te vragen of dit kabinet wel het beste voor heeft met Nederland. Van de VVD had ik dit wel enigsinds verwacht, maar van de overige partijen valt me dit vies tegen.
pi_181587983
Als Pechtold denkt dat het er goed uit ziet, ziet het er dus heel slecht uit voor de gemiddelde Nederlander volgend jaar.

Wedden dat de lichten in Den Haag geen rekening hebben gehouden met de rekening van de Brexit, de noodfondsen voor Turkije die Merkel aan het optuigen is en het debiele energieplan om Nederland van het gas af te halen.

Koopkracht voor een gezinnetje stijgt straks 0.3%, de inflatie 2% en een kratje bier kost 20 euro.

8)7
pi_181588056
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 23:49 schreef AchJa het volgende:
Ruggengraten die in emmers passen dus... :')
Meer hebben ze niet nodig. :).
I´m back.
pi_181588067
Maar goed, het feestje gaat dus door? Kost de bevolking 130 ¤ per jaar per hoofd van de bevolking? Is dus grofweg netflix voor twee aansluitingen?

Ken iemand alles even op een rijtje zetten?

Het is goed voor de coalitie, CDA is blij:



:').

[ Bericht 29% gewijzigd door Ryan3 op 31-08-2018 01:31:12 ]
I´m back.
pi_181588878
Toch wel bizar. Alleen premier Rutte is hier voorstander van!
Hoe is het mogelijk dat hij dit doorgedrukt krijgt terwijl hij zijn gevoel dat dit een juiste beslissing is als voornaamste argument gebruikt?

Dit land is een dictatuur aan het worden
pi_181588922
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 03:06 schreef Daario het volgende:
Toch wel bizar. Alleen premier Rutte is hier voorstander van!
Hoe is het mogelijk dat hij dit doorgedrukt krijgt terwijl hij zijn gevoel dat dit een juiste beslissing is als voornaamste argument gebruikt?

Dit land is een dictatuur aan het worden
Ten Broeke ook hè. :P.
I´m back.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 06:39:15 #115
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_181589709
Ik ga dus nooit meet vvdunilever stemmen. Net zoals ik sinds 2003 geen CDA meer gestemd heb vanwege hub steun aan de Irak-oorlog.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 06:40:53 #116
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_181589730
Niet dat het Rutte zal boeien, want die werkt straks toch voor Unilever en vangt zijn belastingvrije dividenden.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 06:43:46 #117
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_181589752
De VVD zal er achterkomend dat buitenlandse aandeelhouders geen stemrecht hebben in nl.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 07:42:47 #118
165633 eriksd
The grand facade...
pi_181590259
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 06:40 schreef LXIV het volgende:
Niet dat het Rutte zal boeien, want die werkt straks toch voor Unilever en vangt zijn belastingvrije dividenden.
Zijn bij de ontvangst door hem gewoon belast met inkomstenbelasting.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 09:23:16 #119
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_181591250
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 23:14 schreef ikweethetookniet het volgende:
Kabinet bereikt akkoord over de begroting

De begroting voor 2019 is rond. Dat maakte VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff vanavond bekend na overleg tussen het kabinet en de leiders van de vier coalitiepartijen.

Ze zijn het eens geworden over de financiering van de afschaffing van de dividendbelasting. Die omstreden maatregel kost ruim een half miljard euro meer dan gepland.

Nederlandse banken en energie-intensieve bedrijven draaien waarschijnlijk grotendeels op voor de opgelopen kosten voor de afschaffing van de dividendbelasting. Het gat van 500 miljoen euro wordt onder meer gedekt door verhoging van de bankenbelasting, afschaffing van de renteaftrek op converteerbare obligaties (zogeheten coco’s) en een verhoging van de energiebelasting voor grootindustriëlen.

Banken zouden daarnaast 40 miljoen extra bankenbelasting betalen. Met de afschaffing van de renteaftrek op coco’s, die banken gebruiken om hun buffers op te hogen, is in totaal een bedrag van 150 miljoen gemoeid: zeker 100 miljoen daarvan zou worden gebruikt om de dividendstrop te dempen. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) zegt in een eerste reactie: ,,We kunnen ons niet voorstellen dat de inzet van het kabinet voor het vestigingsklimaat niet zou gelden voor de financiële instellingen."

Daarnaast ligt nog altijd het plan voor om de winstbelasting (vpb) voor grotere bedrijven minder te verlagen dan gepland. In het regeerakkoord staat dat het vpb-tarief voor winsten boven 200.000 euro omlaag gaat van 25 naar 21 procent. Het aangepaste percentage zou volgens een ingewijde nu ‘rond de 22 procent’ gaan liggen. Voor winsten onder 200.000 gaat het (verlaagde) tarief wel zoals eerder afgesproken van 21 naar 16 procent.

Druk

De omstreden afschaffing van de dividendbelasting zette veel druk op het overleg, zeker nadat deze krant twee weken geleden wist te melden dat de afschaffing van de dividendbelasting zeker een half miljard euro meer kost dan de 1,4 miljard euro waarop was gerekend in het regeerakkoord. Nadat regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie besloten om de rekening niet neer te leggen bij gezinnen zagen het midden- en kleinbedrijf (MKB) en boeren en tuinders verenigd in LTO de bui hangen. Zij zetten de hakken in het zand. ,,Draai dan die hele afschaffing maar terug’’ foeterde Marc Calon van het LTO. ,,Dat zullen we niet accepteren,’’ waarschuwde Leendert-Jan Visser van het MKB.

Ze vinden het onredelijk dat kleinere Nederlandse ondernemers moeten opdraaien voor de financiering van een belastingmaatregel die ten goede komt aan het grote buitenlandse bedrijfsleven. Het kabinet lijkt hen nu tegemoet te willen komen door banken en de grootindustrie de rekening te presenteren.

Lastig

Tot de afschaffing van de fiscale aftrekbaarheid van rente op coco’s besloot het kabinet overigens voor de zomer al. Wat er met de opbrengst van 150 miljoen per jaar zou gebeuren moest in augustus besloten worden. Het kabinet kiest er nu dus mogelijk voor twee derde te gebruiken om de dividendstrop te dekken.

De coalitiepartners ChristenUnie en D66 hebben grote moeite met de afschaffing van de dividendbelasting, in het CDA zijn politiek leider Sybrand Buma en senator Marnix van Rij de enigen die het voornemen hartstochtelijk verdedigen. Buiten VVD-premier Mark Rutte zijn er bovendien weinig liberalen die een lans breken voor de maatregel. Volgens Rutte is die echter noodzakelijk om ervoor te zorgen dat Nederland aantrekkelijk blijft als vestigingsland voor multinationals. Critici betwijfelen daarentegen of afschaffing effectief zal zijn.

Koopkracht

Het kabinet en de leiders van de vier coalitiepartijen moesten het ook nog eens worden over de koopkrachtplaatjes. ,,Mensen gaan er volgend jaar in koopkracht op vooruit en dat plaatje ziet er denk ik goed uit", zei D66-leider Alexander Pechtold na afloop van het overleg.

Het laatste coalitieoverleg vond plaats op het ministerie van Financiën. Het kabinet sloot hiermee twee weken van onderhandelingen af over de begroting, die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd.

https://www.ad.nl/politie(...)-begroting~ab01c8b2/
Goh, laten we een referendum organiseren om de bevolking hier een stem over te geven, wacht, referenda hebben ze net op tijd afgeschaft, lol
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 09:30:19 #120
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_181591329
Rutte is een soort Mart Smeets aan het worden, hoe komen we van hem af??
pi_181591348
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 06:40 schreef LXIV het volgende:
Niet dat het Rutte zal boeien, want die werkt straks toch voor Unilever en vangt zijn belastingvrije dividenden.
moet ie wel eerst emigreren he
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 10:00:08 #122
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181591771
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 09:30 schreef BasEnAad het volgende:
Rutte is een soort Mart Smeets aan het worden, hoe komen we van hem af??
Volkert is weer vrij en wil misschien weer een nieuwe klus :? :+
pi_181593327
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 06:39 schreef LXIV het volgende:
Ik ga dus nooit meet vvdunilever stemmen. Net zoals ik sinds 2003 geen CDA meer gestemd heb vanwege hub steun aan de Irak-oorlog.
O, je hebt in maart 2017 VVD gestemd? :{.

Maar wat ga je nu stemmen dan?
I´m back.
pi_181593922
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 06:39 schreef LXIV het volgende:
Ik ga dus nooit meet vvdunilever stemmen. Net zoals ik sinds 2003 geen CDA meer gestemd heb vanwege hub steun aan de Irak-oorlog.
De VVD steunde die oorlog toch ook?
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 12:51:23 #125
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_181595494
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 11:11 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

O, je hebt in maart 2017 VVD gestemd? :{.

Maar wat ga je nu stemmen dan?
Nee. Maar nu forum voor democratie
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')