abonnement Unibet Coolblue
pi_181415079
quote:
De politie heeft een verdachte in beeld in de zaak van Nicky Verstappen, die in 1998 tijdens een zomerkamp werd verkracht en om het leven werd gebracht op de Brunssummerheide.

Op een persconferentie maakte de politie bekend dat de verdachte de 55-jarige Jos Brech is. Hij woonde ten tijde van de dood van Nicky bij zijn moeder in het naburige Simpelveld en vertrok oktober vorig jaar naar een chalet in de Franse Vogezen.

Sinds 19 februari heeft niemand nog iets van hem vernomen. In april is hij als vermist opgegeven. Hij had geen partner en geen kinderen en organiseerde survivaltochten in de Vogezen. Hij staat nu op de Europese opsporingslijst.

Brech kwam in beeld door het dna-verwantschapsonderzoek waaraan het afgelopen half jaar ongeveer 15.000 mannen hebben meegedaan. Hij deed daar zelf niet aan mee, maar dna van zijn familieleden leidde naar hem.

Dat leidde tot een match:

De Nederlandse politie is samen met Franse collega's naar het chalet van de verdachte in de Vogezen gegaan, maar daar was hij niet meer. Het chalet is doorzocht en er zijn spullen in beslag genomen, en daar is zijn dna op aangetroffen. Volgens de politie gaf dat 100 procent zekerheid.

Zedendelict
Brech was in het verleden actief bij de scouting en heeft enkele jaren op een peuterspeelzaal gewerkt. In 1985 kwam hij in beeld vanwege een zedendelict, maar die zaak werd geseponeerd. Welk delict dat was, kan de politie niet meer achterhalen. Zijn contactgegevens waren bekend, doordat hij in 1998 na de moord op Nicky Verstappen al door de politie is gehoord.

Op basis van de sporen die zijn gevonden, spreekt de politie van "daderspoor". De politie gaat ervan uit dat Brech in de laatste uren van Verstappen bij hem is geweest. Ook gaat de politie ervan uit dat hij nog leeft en buiten beeld probeert te blijven. Omdat hij door zijn werk overlevingstechnieken in de natuur beheerst, kan het lastig zijn hem op te sporen.

Nicky Verstappen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden in de omgeving van het kamp.

De afgelopen jaren werden verscheidene verdachten aangehouden, maar allemaal wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Brech zelf was op 12 augustus 1998 een passant op de Brunssumerheide. Hij werd naar aanleiding daarvan twee keer gehoord, maar er waren geen aanwijzingen voor betrokkenheid.

Peter R. de Vries
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de familie bijstaat en veel aandacht besteedde aan de verdwijning van Nicky Verstappen, liet vanochtend al op Twitter weten dat er een doorbraak was in de zaak en dat een strijd van twintig jaar wordt beloond. Hij bedankte politie en justitie voor hun vasthoudendheid de afgelopen jaren.

De moeder van Nicky Verstappen nam daarna het woord en richtte zich geëmotioneerd tot Peter R. de Vries. "Zonder jou was het nooit tot een oplossing gekomen. Je was een enorme steun voor ons en stond altijd klaar, ook tijdens je vakanties konden we je altijd bellen", zei ze.


De persconferentie:


De verdachte:

Naam: Jos Brech
Geboortedatum: 29-10-1962
Lengte: 1,80 m.
Haarkleur: Bruin (inmiddels grijs), golvend kort model
Opvallende lichaamskenmerken: Grote oren

Foto's:


SPOILER: +3 foto's van Jos:
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: VERMISSING JOS BRECH - DE FEITEN EN VRAGEN
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Krantenknipsels:
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
PeterRdeV twitterde op woensdag 22-08-2018 om 08:31:08 BREAKING NEWS: Jaaaa....! Er is - eindelijk - een DOORBRAAK in de zaak van Nicky Verstappen! Hoera! Met de familie zal ik om 12:00 uur op persco van politie/justitie in Maastricht een uitgebreide verklaring afleggen. Een strijd van 20 jaar... wordt toch beloond! Today is the day! https://t.co/Mk0Mb35m2J reageer retweet
pi_181416107
Politie waarschuwde al in 2002 voor Jos Brech

https://www.ad.nl/binnenl(...)-jos-brech~aa2e08b5/
pi_181416154
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 05:22 schreef ootjekatootje het volgende:
Politie waarschuwde al in 2002 voor Jos Brech

https://www.ad.nl/binnenl(...)-jos-brech~aa2e08b5/
man man man. Wat een amateurisme.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_181416178
quote:
Politie waarschuwde al in 2002 voor Jos Brech


De politie heeft de Limburgse scouting al in 2002 gewaarschuwd voor het zedenverleden van Jos Brech, nu hoofdverdachte van de moord op Nicky Verstappen in 1998. Brech was, vond de politie, een gevaar voor kinderen bij de scouting en moest daar weg.

Chris van Mersbergen en Victor Schildkamp 24-08-18, 03:00
1
Dat vertelt Frank Peters (63), destijds politierechercheur en al 57 jaar lid van de scouting in Heerlen. ,,Dit is een man die je niet bij de scouting moet willen hebben’’, kreeg Peters in 2002 te horen van een lid van het second opinionteam van de politie, dat de zaak Verstappen opnieuw bekeek. Peters zat in die tijd in een landelijk opvangteam van de scouting, dat in actie kwam bij ernstige gebeurtenissen zoals zedendelicten.


Het verhaal van de oud-rechercheur is opmerkelijk omdat de politie Brech in 2002 liet lopen. Niet alleen was hij in 1985 verdachte geweest in een zedendelict, ook was hij in de nacht nadat het lichaam van Verstappen op de Brunssummerheide was gevonden, vlakbij de plaats delict staande gehouden door twee marechaussees. Brech werd daardoor in 2001 twee keer als getuige gehoord toen het onderzoek nieuw leven werd ingeblazen.

Yolanda Dols, politiewoordvoerster en betrokken bij het onderzoek, erkent dat Brech in 2001 heeft verklaard dat hij al eerder in beeld is geweest voor een zedendelict. Maar dat delict is geseponeerd. Mede daardoor werd hij toen geen verdachte in de zaak-Verstappen.

Brech bekende dat hij op jongens viel
Na de waarschuwing van de politie confronteerde Peters Brech met de informatie. Brech bekende meteen dat hij op jongens viel. Ook onthulde Brech dat hij in het verleden een zedendelict had begaan. Peters: ,,Hij vertelde dat hij aan het fietsen was met zijn fotocamera en twee jongens passeerde. Bij het fotograferen was hij ‘te ver gegaan’, zei hij. Ik weet niet wat hij daar precies mee bedoelde.’’

Over de moord op de 11-jarige Verstappen repte Brech met geen woord. Rechercheur en ervaren scout Peters vroeg niet door. ,,Dat kon ook niet, ik mocht geen onderzoeksinformatie gebruiken in een gesprek dat ik als lid van de scouting voerde. Ik heb vooral hém laten vertellen.’’

Brech bekende volgens Peters ook dat hij op jongens tussen de 10 en 14 jaar viel, de leeftijdscategorie waaraan hij al jaren leiding gaf. Peters verzocht Brech na diens onthulling om zijn lidmaatschap bij de scouting op te zeggen. Dat deed de huidige verdachte in de zaak-Verstappen uiteindelijk in 2002.
En dan nog een heel groot DNA onderzoek gaan doen terwijl je bij deze man allang DNA had kunnen afnemen door al die voorvallen......

Polisie en Justitie zijn fukking amateurs..... :W
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
pi_181416223
quote:
'Rare snuiter'
Het second-opinionteam, dat de vastgelopen moordzaak vlot probeerde te trekken, vond het drie jaar later wel nodig Brech als getuige te horen. De Simpelveldenaar vertelde toen dat hij in 1985 was verhoord over een zedendelict met kinderen en dat hij daarna in behandeling was gegaan. Als reden voor zijn nachtelijke fietstocht gaf Brech aan dat hij brieven voor de scouting had bezorgd. Dat had hij ’s nachts gedaan omdat het overdag te warm was. De politie trok die verklaring na bij de scouting. Die omschreef Brech als een rare snuiter, maar bevestigde dat hij de gewoonte had brieven zelf te bezorgen om postzegelkosten te besparen.
quote:
Ontucht met drie jongens
Uit twee regionale krantenberichten uit 1985, blijkt dat een 22-jarige man uit Simpelveld bekend heeft twee jongens van tien in Wijnandsrade te hebben betast. Ook gaf hij ontucht een jaar eerder met een jongen in Wylre toe. Mogelijk is dat Brech, woonplaats en leeftijd komen overeen met die van Brech destijds, maar het is voor de politie niet meer te achterhalen of het ook om hem gaat. De politie heeft geen informatie kunnen achterhalen omdat de systemen opgeschoond zijn.
quote:
In 2010 komt de politie voor de derde keer heel dicht in de buurt van de vermoedelijke moordenaar van Nicky. De naam van Brech staat op een lijst van kandidaten bij wie de politie DNA wil afnemen. Die lijst vindt het OM te groot. De DNA-wetgeving destijds schreef voor dat per 5 of 10 personen toestemming nodig was. Justitie brengt het aantal terug tot 107 mannen. Brech kwam voor in het dossier als passant, die categorie - met tientallen namen - is destijds geschrapt. ,,Met de wetenschap van nu een gemiste kans”, erkende de politiechef woensdag.
Kan alleen in Nederland

waar juistitie en politie gewoon lui zijn :{w
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 06:27:53 #6
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_181416247
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 05:22 schreef ootjekatootje het volgende:
Politie waarschuwde al in 2002 voor Jos Brech

https://www.ad.nl/binnenl(...)-jos-brech~aa2e08b5/
En Brech kwam zelf twee keer met informatie over dat eerdere zedendelict.
Misschien hadden ze met gericht doorvragen wel een bekentenis los kunnen krijgen.
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 06:31:00 #7
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181416263
Gaat wel een lekkere beerput open :X

Als je dat leest, dan is het best wel verbazend dat het 20 jaar en een peperduur dna-onderzoek heeft gekost om eindelijk een verdachte te hebben.

Mja, politie zal ook wel aan regeltjes gebonden zijn enzo maar kloppen doet het niet.
pi_181416265
Wat ik niet begrijp is er komt zo veel info naar boven over de verdachte. Dat deze man zelfs onder DNA erg verdacht vind. Wat hebben onderzoekers gedaan al die jaren.
pi_181416396
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 06:31 schreef KingRadler het volgende:
Wat ik niet begrijp is er komt zo veel info naar boven over de verdachte. Dat deze man zelfs onder DNA erg verdacht vind. Wat hebben onderzoekers gedaan al die jaren.
Op een dik salaris zitten.
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 07:12:58 #10
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_181416478
Die gast zit vast ergens in de bossen in de Ardennen ofzo. Wordt vroeg of laat toch wel gepakt.
#KICKOUTZP
pi_181416484
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:12 schreef wollah het volgende:
Die gast zit vast ergens in de bossen in de Ardennen ofzo. Wordt vroeg of laat toch wel gepakt.
Ga is aan het werk joh
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 07:14:28 #12
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_181416492
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:13 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

Ga is aan het werk joh
10 uur pas :T
#KICKOUTZP
pi_181416565
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:14 schreef wollah het volgende:

[..]

10 uur pas :T
Wat doe jij dan al wakker man, gek :P
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 07:24:51 #14
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_181416579
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:23 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

Wat doe jij dan al wakker man, gek :P
Gister weer teveel gezopen dus werd wakker van de dorst :')

Jij dan?
#KICKOUTZP
pi_181416606
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 06:58 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Op een dik salaris zitten.
Ja, politie, dat is pas een vetpot. :')
pi_181416618
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:28 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Ja, politie, dat is pas een vetpot. :')
Rechercheur verdient toch best goed? Gedragsdeskundigen, ook niet mis.
pi_181416627
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:30 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Rechercheur verdient toch best goed? Gedragsdeskundigen, ook niet mis.
In de private sector krijg je het dubbele. Laten we niet doen alsof iemand bij de politie gaat omdat het zo dik betaalt.
pi_181416641
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:24 schreef wollah het volgende:

[..]

Gister weer teveel gezopen dus werd wakker van de dorst :')

Jij dan?
:')

En wark kjel
pi_181416655
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:32 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

In de private sector krijg je het dubbele. Laten we niet doen alsof iemand bij de politie gaat omdat het zo dik betaalt.
Echt niet.
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 07:41:48 #20
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_181416671
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:34 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

:')

En wark kjel
Que?
#KICKOUTZP
pi_181416715
Weet iemand wie en wat er allemaal in het onderzoeksteam zaten?
pi_181416725
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:47 schreef Loekie1 het volgende:
Weet iemand wie en wat er allemaal in het onderzoeksteam zaten?
Waarom wil je dat weten?
pi_181416741
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:48 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Waarom wil je dat weten?
Volgens Loekie is 't duidelijk dat er iemand in 't team zit die de dader wil beschermen :')
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_181416759
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 07:51 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Volgens Loekie is 't duidelijk dat er iemand in 't team zit die de dader wil beschermen :')
Ik had al het gevoel dat we naar de volgende ongefundeerde sensationele samenzwering gingen maar wilde het toch even van haarzelf horen.
pi_181416802
Brech is een speld in de hooiberg:

https://www.telegraaf.nl/(...)speld-in-de-hooiberg
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')