abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_181532689
Takkie! :D _O- _O- _O- Ik kan er niet naar kijken joh, lig elke keer in een deuk :D
pi_181533173
Takkie _O- _O-

(Lang) Oppasverhaal in spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181534376
Wat een geweldige foto Takkie :D

LeSage, wij hebben hier dezelfde beslissing gemaakt om deels dezelfde reden (ook omdat 3 kleintjes tegelijk teveel zou worden). En uiteindelijk bevalt het erg goed! Het geeft mij wat meer vrijheid want peuter gaat regelmatig een dagje daarheen op een dag dat ik thuis ben en omdat het niet meer wekelijks is, is oma nu ook een echte verwen-oma ipv mede-opvoeder en doen ze ook leukere dingen samen. Hopelijk gaat het bij jullie ook zo fijn werken!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  woensdag 29 augustus 2018 @ 08:39:25 #129
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181537367
Die foto :D

Wij moesten vroeg de deur uit vanmorgen om mijn dochter af te zetten ergens.
Baby wakker maken natuurlijk & hij was lekker vrolijk, maar viel in de auto weer in slaap en ligt nu gewoon nog steeds te maffen (inmiddels thuis).
Wij doen hier niet aan vroeg opstaan :{w :7

Dus hij is mooi 10 minuten wakker geweest :') had een flesje meegenomen, maar was niet eens nodig.
pi_181537472
Lesage dat lijkt me een goede oplossing! Dat geeft een stuk meer zekerheid en het vrijblijvende oppassen is ook leuker vind ik.
Mijn schoonmoeder heeft 1,5 jaar elke maandag op B gepast maar dat ging op een gegeven moment ook niet meer. De helft van het jaar kon ze niet door vakanties of ziek zijn. Mijn vrije dagen vlogen er doorheen. Nu met J is het niet eens een optie (ook omdat ze het lichamelijk niet meer kan)

Takkie _O- Ik vind wel dat ze gelijk heeft hoor. Je moet dat soort dingen eerst met haar bespreken ipv zomaar aan te kleden ;)

De nacht is hier wonderbaarlijk goed gegaan, J had wel verhoging vanaf een uur of 18:00 maar net als bij jentin sliep ze daar prima op. Fles om 17:00, 23:00 en 06:00 en ze slaapt nu ook nog. Wel tot 23:00 in mijn armen geslapen, maar ach kon ze meekijken naar Ajax *O*
pi_181537546
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 22:57 schreef Takkie88 het volgende:
Rena; S krijgt medicijnen vanwege spruw. En dat moet eigenlijk 2 minuten in haar mond blijven zitten. Hoe dan? :? Tip van lactatiekundige was om steeds een beetje op een speen te doen. S probeert nu haar lipjes steeds stijf op elkaar te houden zodra ik met een speen in haar buurt kom :P
nystatine? hier werd dat de eerste dagen ook niet gewaardeerd maar daarna zat L al helemaal vrolijk wippend in de wipstoel als het spuitje in beeld kwam.
ik gaf het dus met een spuitje na elke voeding. in beide wangzakken en op de tong een beetje. als het lukte daarna met de vinger nog wat verder verspreiden.

die 2min slaat nergens op. net als de 4xdaags 1ml, dat is veel te veel tegelijk.

en die foto _O-
pi_181538903
Takkie, die foto, briljant _O- _O-

Die spruw medicijnen, hebben we hier ook gehad voor N die helaas meteen na de geboorte spruw had. De eerste kuur moest met een spuitje in de mond, die werkte voor haar helaas niet. Wij deden het in haar mondje na de voeding, en zo goed mogelijk met een schone vinger verspreiden in haar mondje zodat het beter zou blijven zitten. Maar spruw bleef hardnekkig, dus daarna een nieuwe kuur wat een dikkere substantie was die sowieso via de vinger moest worden aangebracht, ook onder de tong dus dan bleef het sowieso wel langer in het mondje zitten, zolang er maar niet wordt gevoed na het toedienen want dan spoel je het natuurlijk meteen weer weg :)

En LeSage, heel begrijpelijk jullie keuze! Mijn moeder paste een keer in de 2 weken op op de dinsdagen toen onze dreumes nog geen jaar was. Die kwam opeens met de mededeling dat het haar best zwaar viel en of ze per keer mocht bekijken of ze het aan kon en wilde. Toen heb ik ook aangegeven dat we daar niet aan kunnen beginnen, dan zouden wij steeds last minute iets met ons werk moeten regelen als zij aan zou geven niet op te kunnen passen. Vanaf dat moment gaat dreumes naar de creche en dat bevalt ons prima, begreep mijn moeder gelukkig ook heel goed. Nu met N erbij, had ze het sowieso niet aangekund om op 2 kinderen onder de 2 te passen, dus ben nog steeds erg blij met de keuze die we destijds hebben gemaakt.

Exode, wat fijn dat de nacht met J goed is gegaan ondanks de prikjes! *O*

N heeft ook een redelijk goede nacht gehad. Ze is nu bij mijn schoonmoeder omdat ik weer aan het werk ben, die stuurde net een heerlijk filmpje door van een lachende N die tegen een speelboog aan het slaan is. Misschien was alleen een bezoekje aan de kinderarts al voldoende, haha, ze lijkt wel gereset sinds gisteren :')
pi_181538947
Oppas-opa/oma’s!
Mijn schoonouders passen wekelijks op de baby en, als het buiten schooltijd nodig is, ook op de oudste.
Ik zou het liefst babylove minstens 1 keer per week naar een kdv brengen maar manlief vindt het eigenlijk niet nodig want mijn schoonouders zijn altijd thuis, doen het graag en kost niks, behalve dat we bijvoorbeeld eens boodschappen betalen.
Daarbij is hij nog een beetje van het idee: familie is altijd beter.
Ach ja, ik begrijp het wel en qua kosten ben ik anders een dagje werk kwijt aan kdv i.p.v. dat je gewoon je geld houdt. En dat hebben we best nodig.
Ik vind het weleens vervelend want het is vd zomer bijvoorbeeld wel teveel dagen geweest.
En het grootste nadeel is: mijn schoonmoeder is vandaag ziek. Dus nu hebben we geen oppas. Mijn schoonvader kan het niet alleen.
Gelukkig zijn we vandaag niet tegelijk weg maar begin ik pas om 11 uur en is mijn man terug van de nachtdienst.
Doodvermoeiend voor hem maar hij blijft dus vandaag voor Z zorgen tot 19:00 en A komt ook 14:00 weer thuis.

Ben benieuwd hoe het gaat want dit is serieus de eerste keer dat hij langer dan 3 uur met haar alleen is. :o
Anyway: ik heb gekolfd en verder moet ie maar zien. :') Eigenlijk wel goed een keer hoor.
Is ook zijn kind. :+ Ze is een stuk makkelijker dan de eerste maanden.

Overigens kwam ze sinds gisteravond rond 22:30-0:20-3:50-5:30. :')
Ik voed tegenwoordig op haar kamer i.p.v. in ons bed dus ik onthoud de tijden wat minder maar damn: ga weer eens lekker doorslapen! Niemand een tip wellicht? In de avond een extra hapje eten?
Vult water in de nacht meer dan bv? Want ik maak niet zodanig veel aan dat ze 4 keer echt voeding binnenkrijgt. Hooguit de eerste 2 keer.

[ Bericht 18% gewijzigd door vencodark op 29-08-2018 10:11:03 ]
pi_181539357
Ai venco balen dat Z. zo vaak kwam vannacht! Met mijn drie maanden baby ervaring kan ik je helaas geen tips geven.

Takkie goede foto haha!

Hier gaat er ook een oma oppassen vanaf volgende week. Een dag per week en de overige dagen dat er oppas nodig is gaat J. naar het kdv. Ben benieuwd hoe het gaat. Aan de ene kant vind ik het wel een beetje raar om mijn 3 maanden oude baby al zo vaak bij anderen achter te laten, maar ik kijk dus ook wel uit naar een beetje tijd voor mezelf (ja zelfs al moet ik in die tijd werken :D ).
pi_181539985
Venco als Z. niet drinkt die laatste twee keer dan heeft ze waarschijnlijk geen honger. Ze gebruikt waarschijnlijk je borst en eventueel een paar slokjes om terug in slaap te komen. Doet Banaan ook. Als ze echt honger zou hebben zou ze vast niet in slaap vallen zonder melk. :P

Geen tips dus. Vermoedelijk is het ook de snelste manier (voor haar) om terug in slaap te komen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_181540113
Ohja mijn BFD die BFW bijdrage werd:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:D
pi_181540509
Ik heb alle foto’s gezien maar probeer vandaag nog even op iedereen te reageren. We zijn druk bezig met de volksverhuizing wat vakantie heet :P. Het was sowieso een goede BFD editie O+ En Takkie, die van jou _O- _O- :D

Wat balen dat Z. weer zo vaak drinkt Venco!

En Aure, laatste week verlof alweer, gaat snel!

Mijn beste vriendin vertelde gisteren dat ze zwanger is *O*

Oh en M. is aan het slopen gegaan in huis :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181541013
Onze laatste bfd ;(

Dus vandaag met bonusvakantie kapiteintje O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We zitten nu in frankrijk in n groot vakantiehuis met zwembad met onze vriendengroep en hij doet het verbazingwekkend goed :D spelen met andere mensen, dobberen in het zwembad, croissantjes eten. En bij ieder tukje knalt ie binnen vijf minuten in slaap omdat ie overal zo moe van is O+. Tis even anders dan pre-baby (niet om twee uur al kachel in het zwembad liggen :@ :D) maar toch tof
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181541090
Bedankt voor de complimenten over mijn lieve dametje, ik ga haar zelf ook nog een keer opvreten hoor, ze begint zo’n heerlijk spekkerdje te worden :9 We zijn alweer thuis van vakantie en manlief heeft deze week ook nog vrij, erg lekker om nog even rustig aan te doen met z’n drietjes :)

NJ, heeft je vriendin borstontsteking? Heftig zeg, hoe gaat het vandaag?

Schanu, ik kan me je gevoelens er bij voorstellen hoor, maar het betekent echt niet dat jullie het niet goed deden, wij waren ook echt zoekende in het begin naar wat ze wel en niet fijn vond. Baby’s krijg je nou eenmaal niet met een gebruiksaanwijzing er bij, volgens mij doen jullie het super, wat Aure ook zegt; jullie doen er alles aan om er achter te komen wat er is :*

Takkie, die foto :D _O- Heb helaas geen tips hoe je het medicijn makkelijker toe zou dienen :{ Wij moesten C antibiotica geven voor krentenbaard net na haar geboorte maar dat mocht gewoon doorgeslikt worden. Hopelijk knapt ze toch snel op!

LeSage, heel begrijpelijk! Je wil je ook niet druk hoeven te maken of er wel opvang is voor de kinderen, je moet er wel van op aan kunnen. Dit zal vast een stukje rust geven :)

Sacre wat een heerlijke luxebaby :D

Exode wat een topnacht :)

Aure ook al zo’n geweldige foto _O- Was je hem stiekem aan het kietelen? :P

Fleur :o Hier begint ze ook steeds gefascineerder te raken door de lampen, ik zal goed opletten :+

Oh kapitein, ga je ons echt al verlaten ;( ? Wat lijkt hij ook lang op deze foto’s zeg :) Vakantie klinkt erg goed!
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181541961
Oooh, kijk die Kapitein daar in la France! O+ Zal zeer gemist worden in dit topic - vaarwel mooie knul! :* :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_181542899
Inderdaad borstontsteking. Onderste helft van de borst is momenteel echt behoorlijk rood en ze kan eigenlijk bijna geen aanraking verdragen. Leeg laten drinken door de kleine lijkt dus ook niet echt een optie. Ze staat nu al ~ 30 minuten onder de douche proberen de borst warm(er) te maken en zelf iets leeg te drukken/kolven zo ver het gaat, maar lijkt nog weinig te doen. De pijn i.c.m. nog steeds bijna 40 graden koorts is niet echt lekker.

Gelukkig houdt de kleine zich nog redelijk rustig. In slaap vallen is moeilijk, maar als ze eenmaal slaapt pakt ze goed door. Gevoed rond 22u, 1u, 5:30 en 10u.

Moeten wel vandaag voor het eerst aan de flesvoeding, want de borstvoeding is er nagenoeg niet meer. Hopen dat de krampjes daarvan meevallen..
pi_181543542
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 12:46 schreef NicolasJoy het volgende:
Inderdaad borstontsteking. Onderste helft van de borst is momenteel echt behoorlijk rood en ze kan eigenlijk bijna geen aanraking verdragen. Leeg laten drinken door de kleine lijkt dus ook niet echt een optie. Ze staat nu al ~ 30 minuten onder de douche proberen de borst warm(er) te maken en zelf iets leeg te drukken/kolven zo ver het gaat, maar lijkt nog weinig te doen. De pijn i.c.m. nog steeds bijna 40 graden koorts is niet echt lekker.

Gelukkig houdt de kleine zich nog redelijk rustig. In slaap vallen is moeilijk, maar als ze eenmaal slaapt pakt ze goed door. Gevoed rond 22u, 1u, 5:30 en 10u.

Moeten wel vandaag voor het eerst aan de flesvoeding, want de borstvoeding is er nagenoeg niet meer. Hopen dat de krampjes daarvan meevallen..
Al de onderkant van een elektrische tandenborstel geprobeerd? Dat heeft bij mij echt heel erg geholpen. Sterkte hopelijk knapt vrouw er snel van op! :*
pi_181543766
Takkie _O- O+ O+

Aure O+ O+

LDG kapitein lijkt heus geen baby meer maar een echte dreumes! Gaan jullie het uitgebreid vieren? Wat klinkt de vakantie leuk geniet ervan! O+

Wij gaan over 2 a 3 weken op vakantie en wel met de auto naar Marokko! Wij gaan overnachten in Frankrijk en spanje (als jullie nog goede hotels weten daar :P ) normaal is het 2 en een halve dag rijden. Maar wij willen het echt rustig aan doen en meerdere pauzes in lassen. We nemen ook een kleed mee om N. soms even te laten spelen op een grasveldje ofzo! Hebben jullie nog tips en tricks wat ik écht niet moet vergeten en waar we aan moeten denken aan een verre rijs met een baby van dan 7 maanden? :@

Edit' rijs. Moet natuurlijk REIS zijn _O- slaaphoofd en vitD tekort gaat niet goed samen.

[ Bericht 6% gewijzigd door BellaaElisa op 29-08-2018 16:21:48 ]
pi_181546600
Ah zie die kapitein, grote knul en dat klinkt fijn zeg! En zwaai zwaai, tot over 10 maanden :D

NJ, wij zijn bij J die enorme darmkrampjes inmiddels ook volledig op flesvoeding over gegaan. (dat was niet de reden van overstappen maar wel een extra reden om eigenlijk niet over te willen stappen) Bij B hebben we alle merken geprobeerd destijds en uiteindelijk bij Dr Browns flessen uitgekomen, die gebruiken we bij J nu dus ook. Wij hebben het idee dat deze helpen om darmkrampjes wat te voorkomen.
Wat bij J echt helpt is haar 's avonds te masseren, met name uiteraard de buik, met speciale olie tegen darmkrampjes. Standaard heeft ze daarna een volle luier en meer relaxt.
Ze is nu bijna 9 weken en heeft nog steeds darmkrampjes maar veeeeeel minder dan een paar weken geleden, ze slaapt er nu gewoon doorheen.

Mijn moeder is er vandaag, 1,5 uur in de bus gezeten en J slaapt non stop....alleen even wakker geweest 14:00 voor een fles die mijn moeder heeft gegeven en ze kreeg gelukkig een halve glimlach. Kortom inentingen maken J enorm slaperig :@
pi_181547227
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 13:19 schreef BellaaElisa het volgende:

Wij gaan over 2 a 3 weken op vakantie en wel met de auto naar Marokko! Wij gaan overnachten in Frankrijk en spanje (als jullie nog goede hotels weten daar :P ) normaal is het 2 en een halve dag rijden. Maar wij willen het echt rustig aan doen en meerdere pauzes in lassen. We nemen ook een kleed mee om N. soms even te laten spelen op een grasveldje ofzo! Hebben jullie nog tips en tricks wat ik écht niet moet vergeten en waar we aan moeten denken aan een verre rijs met een baby van dan 7 maanden? :@
*boks* Wij over een paar weken met een negenmaander roadtrippen door Slovenië. Komt vast bij ons allebei goed! :* *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_181547907
@BellaaElisa:
Nog niet geprobeerd, gaan we doen! Niet te gevoelig?

Vandaag na het douchen 20-30 minuten gekolfd, maar er komt echt bijna water uit.. Super waterige moedermelk, gebruiken het dus ook maar niet voor de voeding..

@Exode:
We gebruiken hier sinds gisteren de Difrax i.p.v. de Dr.Brown. Eens proberen.. De Dr.Brown lekt er onwijs veel langs haar mondhoeken en knoeit ze dus behoorlijk. Met de Difrax lijkt dit beter te gaan. Opwarmen in een pannetje lijkt alleen veel langer te duren door de dikke bodem.. Nadeel aan de difrax is alleen dat ze de speen net wat vaker echt 'dicht' zuigt.

---

Qua flesvoeding, hoe warmen jullie dit op? Gewoon magnetron?

Wilden al kijken voor de Difrax flessenwarmer, maar a) duur ! en b) pas leverbaar in november, dus dan is ze al een tijdje verder...
pi_181548051
Flesvoeding opwarmen lees ik dus meerdere dingen over:

Magnetron:
Eerst water + poeder afmeten
(100 ml). 600 watt, 30 seconden?
Of juist 10 seconden, beetje draaien met het fles en dan weer 10 seconden?

Waterkoker:
1/3 kokend water uit de waterkoker, 2/3 koud water uit de kraan? En dan dat warme water mengen met het poeder?

Pannetje:
Doen we nu, maar duurt dus 10-15 minuten door de dikke bodem en grote hoeveelheid water die in de pan moet voor de Difrax fles...
pi_181548299
Ik gebruik geen flesvoeding, maar wij hebben een waterkoker die je kan instellen op hoeveel graden je je water wilt. Lijkt mij ideaal met flesvoeding, maar geen ervaring dus :P
pi_181548311
Team Waterkoker hier, nj. Magnetron is volgens mij niet handig ivm hotspots en flessenwarmer duurt me te lang. Idd 1/3 heet en 2/3 koud en dan poeder erbij.
pi_181548358
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:34 schreef minilot het volgende:

[..]

*boks* Wij over een paar weken met een negenmaander roadtrippen door Slovenië. Komt vast bij ons allebei goed! :* *O*
Oh wauw! Heb er zin in laten we onze verslagen hier delen O+ *O* *O*
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')