abonnement Unibet Coolblue
pi_181410045
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*





Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
pi_181410053
Mijn laatste post nog een keer:

quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 22:18 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Klopt :P ik gebruik wel het onderstel heel veel en maxi-cosi.
Denk dat ik de bak nog geen 10x echt goed langer dan een halfuur gebruikt heb.

Hij is gewoon heel makkelijk en rustig. Ik had verwacht de bak vaker te gebruiken als slaapplekje in een vreemde omgeving, maar hij slaapt gerust in elk ander bed. :') Ik heb overigens wel veel meer spullen nog geen 10x gebruikt.
Zoals wat? Ben wel benieuwd!

Wat een leukerd, rena!

Nog veel meer bijgelezen, maar allemaal vergeten!

Mijn baby sliep vandaag overdag in totaal anderhalf uur -O- . Maar, in het goed te maken soep hij vanaf half 8 tot net in z'n eigen bed en hadden we een avond voor ons. Jammer dat de duutser met z'n vader moest bellen, maar goed.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 22:37:18 #3
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181410263
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 22:26 schreef Jagärtrut het volgende:
Mijn laatste post nog een keer:

[..]

Zoals wat? Ben wel benieuwd!

Wat een leukerd, rena!

Nog veel meer bijgelezen, maar allemaal vergeten!

Mijn baby sliep vandaag overdag in totaal anderhalf uur -O- . Maar, in het goed te maken soep hij vanaf half 8 tot net in z'n eigen bed en hadden we een avond voor ons. Jammer dat de duutser met z'n vader moest bellen, maar goed.
Flessenwarmer, luieremmer, wieglakentjes, wiegdekentjes (door de warmte), meyco hydrofielen (uberhaupt hydrofielen :') ), maxi cosi voetenzak, de 125cc flesjes, flessenborstel, verschoningsmatje voor buiten de deur (die blijft gewoon in het vakje in de tas) :'), ook de dure luiertas neem ik niet heel vaak mee :D (prop liever een luier in mijn schoudertasje en klaar), jasjes (door de warmte) en vast nog wel meer dingen.

Luma badsetje gebruik ik ook veel minder vaak dan gedacht... meestal neem ik hem mee onder de douche of stop hem in de wasbak beneden :D :P /gemakzucht

Jammer dat je man moest bellen, maar wel lekker tijd voor jezelf toch? doe je dan ook echt iets voor jezelf of dat niet? geeft mij altijd wel een lekker gevoel om met mezelf bezig te zijn :D beetje nagels doen of masker oid.
pi_181412185
Schanu, ik vind het echt heel terecht dat je daar verdrietig om bent. Je collega’s maken zo’n groot deel uit van je leven, raar dat ze niet even de moeite nemen om langs te komen, al is het maar kort.
Kan me voorstellen dat de stap nu groter is om weer terug te gaan ;(

Rena O+ Wat een leuke dame heb je toch!
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181416174
Rena wat leuk is het als ze bij je aan tafel kunnen zitten als je ergens bent he? O+

Schanu daar mag je best verdrietig om zijn! Dat kunnen je collega’s eigenlijk ook niet maken. Ik zou zelf ook verdrietig zijn (zelf heb ik namelijk ook maar een paar collega’s). Logisch dat je na zo weinig contact de dremper hoog vindt. Collega’s van mijn vriend kwamen trouwens ook pas na bijna een half jaar, dat vond ik ook al laat.

Hier krijgen we wat meer slaap, M. heeft de nachtvoeding weer geannuleerd *O* Hij is nu al wel een half uur halfbakken aan het mopperen dus kan nu niet slapen :')

[ Bericht 1% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 24-08-2018 06:10:48 ]
pi_181416678
Ik vind de wandelwagen ook een onding. En wij zijn van de bak op de inzet overgegaan toen hij op z'n knieën ging zitten en uit de bak wilde klimmen. Heel lang bijna alleen gedragen, en als t echt moest dan kleine stukjes met het ding half liggend. Maar Dirk kon al wel goed blijven zitten op dat moment, alleen nog niet zelf gaan zitten. Ik vond het daardoor verantwoorder dan wachten op t moment dat ik te laat was en hij uit de bak viel.

Schanu, ik heb ook slechte ervaringen met terugkomen na verlof. Zij zijn (2 naaste collega's, maar wel heel groot bedrijf) ook inderdaad niet op bezoek geweest. Nu heb ik ander werk en ondanks dat we met een klein clubje (in totaal 5 mensen) zijn en ik er nog geen halfjaar werk weet ik gewoon dat het hier anders zou lopen. Ik vond het terugkomen van verlof dus ook niet zo leuk. Ik hoop dat het bij jou meevalt. :*

Avond alleen voor jagär. *O*
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_181417424
Shanu, wat naar om te lezen en te begrijpen dat je verdrietig bent! Ik zou me daar ook niet fijn bij voelen.
Yeah LaBelleFleur! Dat is fijn, kan je tenminste slapen 's nachts, nou ja nu het mopperen nog stoppen ;)

J had een goede avond en goede nacht, amper gehuild *O* Ze heeft om 21:00 een fles op, 02:30 en 07:00. Hopelijk gaat er snel een fles tussen door om een uur 0f 00:00 of ze gaat die van 02:30 overslaan (wishifull thinking I know....)
pi_181417656
Schanu: ik zou daar qua werk ook de pest in hebben. Hoe was de band met je collega’s voor je verlof?
Hoop dat je toch prettig aan het werk gaat, wanneer het zover is. :)

Ik voelde mij ook een beetje vreemd toen ik weer begon. Goed, mijn collega’s kwamen wel samen langs (3 vd 5), en hebben weleens een berichtje gestuurd.
Het was wel een beetje ongemakkelijke sfeer toen ze er waren, alsof we ineens niets meer gemeen hadden met elkaar. :')
Voor mijn verlof had ik best goed contact met 1 collega. We praten over persoonlijke dingen, ze wist als eerste van mijn zwangerschap op werk en we tagde elkaar bijna dagelijks op Facebook over iets grappigs.
Toen ik met verlof ging was vrij gelijk alles klaar.
Uit het oog, uit het hart ofzo. :')

Nu was ik midden tijdens de vakantieperiode begonnen dus ben ik ruim voldoende ingepland.
Ik heb geen vast rooster dus ik sta variabel mijn 15 uur p/w contract vol te maken.
Nu is echter iedereen weer terug en mijn nieuwe rooster voor september is slechts 10,5 uur per week, elke maandag gehele dienst en een lullige zaterdag van 3 uurtjes. }:|
Dus dat voelt wel alsof ik nu een soort reservekracht ben en op het wachtbankje zit terwijl ik al 8,5 jaar daar werk.
Daar ga ik dus nog over in gesprek want hier ga ik niet mee akkoord.

Oh well, we zien wel hoe het loopt komende tijd.
Het is we jammer op die manier.
pi_181418670
Jagar, wat goed dat hij de avond in eigen bed sliep! Jammer van de Duutser, gemiste kans voor quality time :o maar hopelijk volgen er nog heel veel herkansingen.

Exode, wat fijn van de goede avond en nacht!! Ik duim met je mee dat J snel overgaat tot het overslaan van de nachtvoeding :)

Venco, wat vervelend dat je nu zo weinig wordt ingepland, en dat terwijl je er al zo lang werkt. Ik snap dat dat heel verkeerd voelt :{ goed dat je daarover in gesprek gaat, ik ben benieuwd wat er uit dat gesprek gaat komen!

Voor wat betreft mijn collega's, mijn manager is een man en mijn overige 2 collega's vrouwen. Ik werk als jurist arbeidsrecht en we hebben meestal onze eigen dossiers waardoor we erg zelfstandig werken. Sterker nog, we werken niet eens vanuit de dezelfde locatie (want grotere werkgever). De band die we hebben is echter goed. We zien elkaar normaal gesproken om de 2 a 3 weken voor de vergaderingen en bellen elke werkdag met elkaar. We sparren ook erg veel. Ik ben bij beide dochters zwanger geworden via ivf omdat de lui, ook met hormonen, niet aansloeg, en mijn collega's waren redelijk betrokken bij dit proces. Het probleem in dezen is echter vrees ik dat mijn liefste collega degene is met lichamelijke klachten, waardoor ze niet kon komen. Zij is degene die eergisteren ook appte wat ik als kraamcadeau wil vanuit de organisatie, dat zijn dingen waar mijn andere collega's niet aan denken.
Als deze collega geen lichamelijke klachten had gehad, was zij waarschijnlijk wel gekomen en had ze de rest meegenomen. Echter is zij een paar weken terug wel met de auto op vakantie gegaan naar een verder gelegen land dus dat dat wel kan maar met de auto naar mij niet, voelt ook wel weer wat dubbel..

Enfin, de hormonen zullen in dit geval ook niet bepaald meewerken bij mij :X

[ Bericht 0% gewijzigd door Schanu op 24-08-2018 10:41:13 ]
pi_181424506
Ik hoop straks ook een beetje aan te kunnen sluiten hier. :9

Onze dochter is vanavond een week oud en had een behoorlijk vliegende start. Gisterochtend (dus na nog geen 6 dagen) al op het geboortegewicht én erover, voeding ging heel erg goed.. Prachtig en lief meisje. Ik stort alleen een beetje in merk ik. Het slapen is er momenteel bijna niet doordat ze heel veel last van krampjes heeft. Gisteren heeft ze misschien 2 uur in bed gelegen tussen 13:00 en 06:00. Wel nog een beetje op onze arm, op de schouder weggedut, maar slapen in bed wil niet echt, terwijl dit de dagen ervoor echt goed ging. Nu bleek ze vanochtend ineens 80 gram afgevallen.

Mis vooral de roze wolk momenteel. Als het niet lukt frustreert het zo onwijs.. Ze kan er niks aan doen, maar ik kan zo boos worden op mezelf en ergens op haar, of ja, meer een beetje moedeloos.. Denk nu stiekem wel echt: waar zijn we aan begonnen.. Hoop zo dat dit snel beter voelt. :@
  Moderator vrijdag 24 augustus 2018 @ 14:57:23 #11
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_181424583
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 14:54 schreef NicolasJoy het volgende:
Ik hoop straks ook een beetje aan te kunnen sluiten hier. :9

Onze dochter is vanavond een week oud en had een behoorlijk vliegende start. Gisterochtend (dus na nog geen 6 dagen) al op het geboortegewicht én erover, voeding ging heel erg goed.. Prachtig en lief meisje. Ik stort alleen een beetje in merk ik. Het slapen is er momenteel bijna niet doordat ze heel veel last van krampjes heeft. Gisteren heeft ze misschien 2 uur in bed gelegen tussen 13:00 en 06:00. Wel nog een beetje op onze arm, op de schouder weggedut, maar slapen in bed wil niet echt, terwijl dit de dagen ervoor echt goed ging. Nu bleek ze vanochtend ineens 80 gram afgevallen.

Mis vooral de roze wolk momenteel. Als het niet lukt frustreert het zo onwijs.. Ze kan er niks aan doen, maar ik kan zo boos worden op mezelf en ergens op haar, of ja, meer een beetje moedeloos.. Denk nu stiekem wel echt: waar zijn we aan begonnen.. Hoop zo dat dit snel beter voelt. :@
Ik herken dit. Onze dochter is 5,5 week oud nu, en ze heeft ook wat moeite met slapen, en ik had in het begin (wat heet begin, we praten over nog geen 6 weken) ook dat gevoel van 'waar zijn we aan begonnen'. Maar, dat heb ik nu helemaal niet meer. Ik ben gewend aan de nieuwe situatie, en dat gevoel dat je hebt gaat weg.

Tenminste, zo was het bij mij :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_181424821
Lastig NJ, maar ze is nog zo klein. Ze hoeft toch ook niet per se in bed te slapen? Zeker overdag niet :) Ik snap je frustratie heel goed en herken die ook wel een beetje. Voor mij was de gouden tip om los te laten. Meer concreet: verwacht niks. Dat ze vandaag twee uur in bed slaapt, zegt niets over hoe dat morgen gaat. De ene week beginnen ze steeds om 20.00 aan de nacht, en dan ineens weer dagen om 23.30 en blijven die oogjes maar open floepen. Reken nergens op, zoek nog even niet naar regelmaat of logica of controle. Dat komt wel, en sneller dan je denkt misschien :) En roep desnoods hulp in en ga even een paar uur slapen ‘s middags, dat kan ook de wereld schelen.

Tegen de krampjes: fietsen met de beentjes, het buikje masseren en een kipkep erop (pittenzakje) deden hier de truuk vaak.
pi_181424848
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 14:54 schreef NicolasJoy het volgende:
Ik hoop straks ook een beetje aan te kunnen sluiten hier. :9

Onze dochter is vanavond een week oud en had een behoorlijk vliegende start. Gisterochtend (dus na nog geen 6 dagen) al op het geboortegewicht én erover, voeding ging heel erg goed.. Prachtig en lief meisje. Ik stort alleen een beetje in merk ik. Het slapen is er momenteel bijna niet doordat ze heel veel last van krampjes heeft. Gisteren heeft ze misschien 2 uur in bed gelegen tussen 13:00 en 06:00. Wel nog een beetje op onze arm, op de schouder weggedut, maar slapen in bed wil niet echt, terwijl dit de dagen ervoor echt goed ging. Nu bleek ze vanochtend ineens 80 gram afgevallen.

Mis vooral de roze wolk momenteel. Als het niet lukt frustreert het zo onwijs.. Ze kan er niks aan doen, maar ik kan zo boos worden op mezelf en ergens op haar, of ja, meer een beetje moedeloos.. Denk nu stiekem wel echt: waar zijn we aan begonnen.. Hoop zo dat dit snel beter voelt. :@
Slaapt ze wel goed bij/op jullie? Lukt het je om dat te accepteren en haar bedje even te laten voor wat het is? Want eindeloos proberen terwijl het niet lukt, levert (te)veel frustratie. Ze is nog zo mini en heeft jullie nabijheid nodig.
En ben je thuis of moet je werken?
Indien thuis: geef eraan toe. Pak haar lekker bij jullie en duik met drieën het bed in. Lekker dutten samen. Even geen kraambezoek of andere bezigheden. Tijd, rust en aandacht voor elkaar. Het krijgen van een kindje is een life changing event. Gun jezelf wat tijd om daaraan te wennen. En aan elkaar te wennen. Het komt goed en wordt echt beter, ook al voelt dat nu misschien niet zo.
pi_181424886
Wat Malteser zegt, dus :D
pi_181425233
NJ, die eerste periode is ook pittig. Zijn al goede tips gegeven hierboven en ik sluit me helemaal aan bij het verwachtingen proberen los te laten. Ik heb me al snel maar gewoon overgegeven aan het feit dat B niet in bed wilde slapen en hij lag daarom de hele dag op mij/vriend of in de draagdoek. Daar was hij wel blij en sliep hij, dus wij blij. En dan afwisselen, zodat we om en om wat slaap konden pakken.
Geeft je vrouw borstvoeding? Toegeven aan het clusteren hielp hier ook enorm. Heb avonden uren gezeten met een baby aan de borst, die een af en toe een slokje nam, dan weer sliep, weer slokje, en zo door. Maakte me het maar comfortabel en probeerde niks anders te willen. Sterkte, en het wordt echt beter!

Schanu, dat is ook gewoon niet leuk. Mag je zeker van balen. Hopelijk is toch je terugkomst weer ok.

Ik heb weer een baby met oorontsteking :{ Hij was verkouden geweest en had al wat rode oortjes. Maar ging deze week echt top, dus we dachten dat hij er deze keer door zou komen zonder antibiotica. Maar helaas, vanacht vanaf 2 uur was het drama, vanochtend 39 koorts. Net bij huisarts geweest en fikse dubbele oorontsteking. Nu weer antibiotica en volgende week naar KNO arts. Zielig mannetje is het ;(
pi_181425511
Proberen inderdaad heel erg 'los te laten', maar ik merk dat dat echt mijn zwakke punt is. Dat wist ik al wel met andere zaken, maar hiermee heb ik het nog meer.. Één huiltje en mijn hartslag slaat over en m'n ogen staan wijd open, hoe moe ik ook ben. De kraamhulp is absoluut niet van het laten huilen, maar ze gaf ook aan dat we ook moeten accepteren dat ze soms gewoon echt niet geholpen kan worden, dat we alleen maar kunnen troosten en ze dan nog blijft huilen natuurlijk. Dat accepteren lukt rationeel wel, maar emotioneel nog niet.

Tegen de kramp hebben we nu ook sab simplex gekregen, kroelen op het buikje inderdaad, fietsen vindt ze niks.

Bij ons wordt ze langzaamaan wat rustiger, maar echt slapen is er amper tot niet als ze kramp heeft. Ze heeft net anderhalf uur geslapen in het bedje. Of ja, in bed gelegen, want als we gingen kijken leek ze meer wakker dan in slaap. Nu om en om bij mij en m'n vriendin, alleen liggen is ook maar zo alleen.

Ik ben gelukkig nog thuis, weet ook nog niet precies wanneer ik weer moet werken, ik de loop van volgende week verwacht ik. Maar ik weet echt nog niet hoe ik dit moet combineren, zo weinig slaap, zo'n vol hoofd en dan werken.

Maar ik merk (en weet) dat het hem vooral echt zit in de rust bewaren, maar dat is zo moeilijk. Ik heb toch een gevoel van falen als het dan niet lukt, ook al weet je heel goed dat het niet aan jou ligt.

Misschien dan toch nog meer samen in bed kruipen inderdaad, een manier vinden dat ze meer bij/op ons kan liggen.

M.b.t. borstvoeding: dat loopt als de tierelier, maar op de een of andere manier wilde het gisteren niet helemaal. Ze leek echt 25-35 minuten per voeding goed te drinken, maar toch zoveel afgevallen.. Zijn nu om de hoeveelheid voeding te bekijken aan het kolven en dit met de fles aan het geven.

Morgen een extra kraamdag i.v.m. het gewichtsverlies bij de baby/de immobiliteit bij m'n vriendin/etc. Wel heel fijn om even nog één dag de hulp te hebben.

't is vooral dat je alles goed wil doen voor het kleintje, maar het natuurlijk nooit perfect kan. Ik weet het, ik snap het, maar accepteren en voelen dat het is zoals het is, is nog erg moeilijk. Hoop dat ik snel het gevoel heb van: 'Ik weet niet beter dan dat we dit kindje hadden' en de blijdschap van de eerste dagen terug komt. Momenteel heb ik alle kraamvisite even afgezegd, de telefoon weggelegd en blijven de geboortekaartjes even liggen. Proberen te troosten en samen te knuffelen, meer even niet.
pi_181425959
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 15:39 schreef NicolasJoy het volgende:
Proberen inderdaad heel erg 'los te laten', maar ik merk dat dat echt mijn zwakke punt is. Dat wist ik al wel met andere zaken, maar hiermee heb ik het nog meer.. Één huiltje en mijn hartslag slaat over en m'n ogen staan wijd open, hoe moe ik ook ben. De kraamhulp is absoluut niet van het laten huilen, maar ze gaf ook aan dat we ook moeten accepteren dat ze soms gewoon echt niet geholpen kan worden, dat we alleen maar kunnen troosten en ze dan nog blijft huilen natuurlijk. Dat accepteren lukt rationeel wel, maar emotioneel nog niet.

Tegen de kramp hebben we nu ook sab simplex gekregen, kroelen op het buikje inderdaad, fietsen vindt ze niks.

Bij ons wordt ze langzaamaan wat rustiger, maar echt slapen is er amper tot niet als ze kramp heeft. Ze heeft net anderhalf uur geslapen in het bedje. Of ja, in bed gelegen, want als we gingen kijken leek ze meer wakker dan in slaap. Nu om en om bij mij en m'n vriendin, alleen liggen is ook maar zo alleen.

Ik ben gelukkig nog thuis, weet ook nog niet precies wanneer ik weer moet werken, ik de loop van volgende week verwacht ik. Maar ik weet echt nog niet hoe ik dit moet combineren, zo weinig slaap, zo'n vol hoofd en dan werken.

Maar ik merk (en weet) dat het hem vooral echt zit in de rust bewaren, maar dat is zo moeilijk. Ik heb toch een gevoel van falen als het dan niet lukt, ook al weet je heel goed dat het niet aan jou ligt.

Misschien dan toch nog meer samen in bed kruipen inderdaad, een manier vinden dat ze meer bij/op ons kan liggen.

M.b.t. borstvoeding: dat loopt als de tierelier, maar op de een of andere manier wilde het gisteren niet helemaal. Ze leek echt 25-35 minuten per voeding goed te drinken, maar toch zoveel afgevallen.. Zijn nu om de hoeveelheid voeding te bekijken aan het kolven en dit met de fles aan het geven.

Morgen een extra kraamdag i.v.m. het gewichtsverlies bij de baby/de immobiliteit bij m'n vriendin/etc. Wel heel fijn om even nog één dag de hulp te hebben.

't is vooral dat je alles goed wil doen voor het kleintje, maar het natuurlijk nooit perfect kan. Ik weet het, ik snap het, maar accepteren en voelen dat het is zoals het is, is nog erg moeilijk. Hoop dat ik snel het gevoel heb van: 'Ik weet niet beter dan dat we dit kindje hadden' en de blijdschap van de eerste dagen terug komt. Momenteel heb ik alle kraamvisite even afgezegd, de telefoon weggelegd en blijven de geboortekaartjes even liggen. Proberen te troosten en samen te knuffelen, meer even niet.
Ze is zes dagen oud, met zes dagen is er vaak een regeldag: veel drinken om de hoeveelheid op te voeren.

Kolven laat nooit goed zien hoeveel ze bij je vrouw drinkt.

Geef het gewoon een kans om zichzelf te regelen. Een drinkende baby stimuleert de borst beter dan een kolfapparaat. Bijvoeden obv kolfopbrengst is contraproductief ipv gewoon vaak aanleggen. Dikke kans dat die 80 gram net een keer poepen scheelt ofzo!

Zoek ajb goed borstvoedingsadvies... niet van een kraam die niet eens denkt aan een regeldag, maar zoek een ibclc lactatiekundigenof bel met eurolac...
Kwak
pi_181426151
Eens met Kwak! Een dag iets afvallen lijkt me nog geen reden voor allerlei maatregelen die ook tegen je kunnen werken? Inderdaad, andere timing qua luiers of zo en het had ook prima gelijk kunnen zijn of iets erbij?
pi_181426619
Hier komen we overigens ook iets meer in ons ritme. Dit weekend is B 4 weken. Na de kraamweek begon ze toch wel erg veel te spugen, ze had er ook last van. Je zag haar gezicht vertrekken en veel huilen. Ze was gewoon steeds ontevreden eigenlijk. Inmiddels twee keer bij een osteopaat geweest en we merken echt al dat het beter is. Ze slaapt beter en spuugt nog wel redelijk veel maar lijkt er niet echt last meer van te hebben.

Vannacht voor het eerst 4 uur aan één stuk geslapen *O*

Grote zus vind het nog steeds geweldig, ze is zķ lief en knuffelig met haar zusje O+
pi_181427531
Ik ben zo trots op mijn baby, we zijn vanaf vanochtend 11 tot net naar Plopsaland geweest en ze was zo zoet, heeft maar een heel klein hazenslaapje gedaan in de wagen en was alles vol bewondering aan het bekijken (moeders werd ondertussen gestoord van alle studio100 muziek die ik inmiddels kan dromen :7 ) en in zich op aan het nemen O+ Vind het nu echt nog steeds leuker worden, ook dat aan tafel eten is zo gezellig O+ Ze viel in de auto naar huis in slaap en staat nu in de maxicosi op bed te slapen en wordt wakker as we speak, heel verantwoord :P Oh en we hebben een vreselijke mega Bumba gekocht, hij is ongeveer net zo groot als C nu is, maar ik vond hem zo leuk _O-

Jagar, fijn van de rustige avond! Kan me voorstellen dat jullie daar hard aan toe zijn :*

Fleur, lekker dat hij de nachtvoeding geskipt heeft ;)

Exode, fijn van de goede nacht!

Schanu :*

Herkenbare emoties hoor NJ, ook voor de heren absoluut! Die roze wolk is ook wel een beetje een mythe vind ik, iedereen roept als ze er net zijn geniet er van en dat soort dingen, maar de eerste weken zijn gewoon heel heftig! Maar het is ook belangrijk om niet te veel te verwachten al van je baby, het komt echt goed! Probeer anders een lactatiekundige in te schakelen voor de voedingen

Elliebel wat sneu voor je kleine mannetje -O- Beterschap!

IMA, wat fijn dat het beter gaat, zo wordt het genieten langzamerhand steeds meer he? O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181427654
Kolven is ook juist onder andere omdat de voeding zo hard gaat. De melk loopt sneller dan dat de kleine kan drinken. Daardoor ook juist steeds het verslikken en de krampjes waarschijnlijk.. Hebben ook contact met een lactatiedeskundige, dus ik zal die ook nog eens vragen hoe of wat zij dan nu adviseert.

Ik probeer nu vooral rustigere momentjes te pakken met de kleine om weer even iets meer het verliefde gevoel terug te pakken. Beetje knuffelen, beetje de mooie dingen weer zien. M'n vriendin probeert nu juist de luiers, omkleden e.d. een beetje te oefenen, dat heeft zij nog bijna niet gedaan door de fysieke problemen.

Verschonen ging hier dan wel weer goed, totdat nu de spuitluiers echt begonnen zijn. Even niet opletten en je zit onder. :9
pi_181427898
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 14:54 schreef NicolasJoy het volgende:
Ik hoop straks ook een beetje aan te kunnen sluiten hier. :9

Onze dochter is vanavond een week oud en had een behoorlijk vliegende start. Gisterochtend (dus na nog geen 6 dagen) al op het geboortegewicht én erover, voeding ging heel erg goed.. Prachtig en lief meisje. Ik stort alleen een beetje in merk ik. Het slapen is er momenteel bijna niet doordat ze heel veel last van krampjes heeft. Gisteren heeft ze misschien 2 uur in bed gelegen tussen 13:00 en 06:00. Wel nog een beetje op onze arm, op de schouder weggedut, maar slapen in bed wil niet echt, terwijl dit de dagen ervoor echt goed ging. Nu bleek ze vanochtend ineens 80 gram afgevallen.

Mis vooral de roze wolk momenteel. Als het niet lukt frustreert het zo onwijs.. Ze kan er niks aan doen, maar ik kan zo boos worden op mezelf en ergens op haar, of ja, meer een beetje moedeloos.. Denk nu stiekem wel echt: waar zijn we aan begonnen.. Hoop zo dat dit snel beter voelt. :@
Die krampjes zijn zo naar! Vooral voor haar maar zeker ook voor jullie. Het is een giga dooddoener maar het wordt beter, echt!
Bij J begonnen ze ook al in de eerste week, morgen is ze 8 weken en ze is er zo goed als vanaf en dat ondanks overstap van borstvoeding naar kunstvoeding het weer even aanwakkerde.

Die roze wolk hebben weinig ouders, ik gun hem jullie wel, zo snel mogelijk. Want ook bij jullie gaat het voordat je het weet stukken makkelijker.
pi_181427993
Die overproductie had ik hier ook, Nj. Af en toe ging het zo hard dat het arme kind het amper weggedronken kreeg. Ik had het idee soms dat het door haar neus er weer uit kwam :') Blokvoeden kan misschien helpen. Ik kreeg de tip van de vk om één keer beide borsten even helemaal leeg te kolven, want ik zat in een soort onmogelijke cyclus van megastuwing aan twee kanten, en bij elke voeding dronk de kleine dan hooguit aan één kant de ergste druk eraf en dan had ze genoeg. Die andere kant liep dan nķg voller in de tijd naar de volgende voeding (hallooo klaptieten :+ ) en het werd steeds erger zo. Die kolfreset bleek hier de gouden greep. Hopelijk helpt de lk jullie goed. (En inderdaad, wat kwak zegt: wat je kolft hoeft niks te zeggen over wat ze live drinkt. Het levert je in die zin tamelijk waardeloze info op waar je niks mee kan en het helpt ook niet bij het synchroniseren van vraag en aanbod, denk ik.)

Knap hoe je de regie pakt door visite af te zeggen etc. Goed van je dat je actief op zoek gaat naar genietmomentjes met je meisje. Sterkte!

Hier gaat alles goed trouwens. De eerste schoolweek van oudste zit erop, vond dat vooraf wel spannend met slapende baby enzo, maar het viel me alles mee. Wordt vast moeilijker als er een echte middagslaap is tzt. Ze is vandaag alweer 10 weken, maat 50 is uit de kast en sommig spul in 56 wordt/is ook al te klein.

Verder gaat dit topic echt te hard :') Ik lees alles, maar zo’n bijleespost steeds zit er niet in, dus ik val maar random binnen steeds :P Ik lees overal dat je daar geen sorry voor hoeft te zeggen, dus dat doe ik ook maar niet :+

[ Bericht 13% gewijzigd door Jentin op 24-08-2018 18:04:53 ]
pi_181429474
NJ, vervelend dat het je zo zwaar valt, echter is die 1e periode ook zwaar dus het is niet vreemd dat je moe bent. Heel cliché en meer hebben het al gezegd, maar uiteindelijk wordt het beter. Zo'n kleintje moet na 9 maanden in de baarmoeder wennen aan het leven buiten de baarmoeder, zowel lichamelijk als mentaal, dat vraagt veel van de baby én van de ouders. Mij helpt het ook door mee te veren, niet te snel proberen te werken naar ritmes of bijvoorbeeld slapen in eigen bedje maar het voor nu nemen zoals het komt. Mijn kleine meid heeft de eerste 6 weken alleen maar op mijn borst geslapen, pittig maar het werkte en het was tijdelijk. Als die 1e moeilijke periode voorbij is kom je vanzelf in een beter ritme die ook jullie meer rust gaat geven, dus hou vol :) oh ja, mijn dreumes zat op de laatste dag dat de kraamverzorgster er was ook opeens weer onder het geboortegewicht (en ook overproductie met borstvoeding). We mochten de babyweegschaal een week langer van haar houden om het gewicht in de gaten te houden, maar de volgende dag steeg het gewicht weer en die lijn is alleen maar blijven stijgen. Daar zou ik me dus na 1 dag nog geen zorgen over maken!

IMA, wat fijn dat B gebaat is bij de osteopaat! En wat lief zoals grote zus op haar reageert O+

Rena, wat een heerlijke dag hebben jullie gehad in Plopsaland zo te lezen O+

Jentin, fijn dat het goed ging met de 1e schoolweek van de oudste! Lijkt me best lastig idd om slaapjes en dergelijke om school heen te plannen, maar hopelijk ga je daar dat vanzelf een goed ritme in vinden.

Ik ben vandaag naar de huisarts geweest, eigenlijk voor mijzelf maar heb het consult gebruikt voor N en voor mijzelf over een week een nieuwe afspraak gemaakt. Gelukkig was de arts wel zo flexibel. Ze deelde mijn vermoeden dat er meer speelt bij N, kon niks voelen bij het buikje maar zag wel de onrust in haar lijfje toen ze op haar rug moest liggen (overtstrekken,trappen met de beentjes). De ontlasting en het vele spugen vond ze ook vreemd en in combinatie met alle andere klachten heeft ze een doorverwijzing gegeven naar de kinderarts. Nu even wachten tot begin volgende week zodat we een afspraak kunnen maken en hopen dat er dan eindelijk wat antwoorden gaan komen.
pi_181431050
Wat goed dat je naar de HA bent geweest en fijn dat ze je serieus nam en doorverwijst Schanu!

Ons dagje Plopsaland eindige wel even in een klein half uurtje verwerken en heel hard huilen rond een uur of 6 :’( Begrijpelijk maar was lang geleden dat ze zo overstuur was rond etenstijd, we hebben even samen een tijdje op bed gelegen en daardoor kalmeerde ze, misschien ook een beetje mamahonger O+ Toen ik voorzichtig opstond omdat ik moest gaan koken begon ze weer, maar met hulp van grote zus was ze snel weer rustig. Daarna verbaasde ze ons door zichzelf op te drukken, op knieën en ellebogen! Het kruipen komt er wel aan vermoed ik :D O+ Ze zegt ineens ook “dit”. PKM je had gelijk over ontwikkelingen in Center Parcs _O-
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181431594
Ach wat sneu Ellie! Hij is er wel vatbaar voor he? Hopelijk knapt ie snel op :*

Klinkt als een leuke dag rena! O+ Jammer van de verwerking van de dag! Samen op bed doen wij hier ook regelmatig en daar geniet ik zelf ook altijd wel van. nouja tegenwoordig wil hij er trouwens alleen maar vanaf tijgeren :'). En die CP updates _O- Volgens mij moet ik er ook maar eens naartoe met M. oO<

Fijn dat de huisarts je serieus nam Schanu, ik hoop dat ze de oorzaak kunnen vinden.. :*

Fijn dat het beter gaat IMA!

NJ ik kan me alleen maar aansluiten bij de rest. Die eerste periode is zo intens dat ik m zelf een beetje als een waas herinner. En terwijl ik liep te herstellen van de bevalling (ik kon fysiek ook niks) liep mijn vriend zich de benen onder z’n lijf vandaan. Hij moest op dag 5 van de kraam ook verplicht een middagdutje doen, z’n ogen waren van vermoeidheid bloeddoorlopen. Het wordt beter!

Zo trof ik M. aan vanochtend. ‘Wat nou voorlezen, ik lees zelf wel’ :') heeft ie toch nog wat van mij mee *)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 24-08-2018 22:11:56 ]
pi_181432956
BelleFleur; wat een heerlijke foto!

NJ; goed dat je de tijd neemt met z’n drieën. Kraamvisite kan ook later. Succes met het meeveren en
loslaten!

Rena; is parc Sandur leuk? Wij gaan in oktober. S. is dan nog wel een stuk jonger dan dat C. van jou nu is, dus de kinderstoel hebben we sowieso niet nodig.

Schanu: vervelend dat je er zo tegenop ziet om weer te gaan werken. Hopelijk valt het mee als het echt zover is. Zou het voor jou helpen als je tegen je collega’s uitspreekt dat je het leuk had gevonden als ze op kraamvisite waren gekomen?

S. en ik hadden het afgelopen week even wat lastiger. De voedingen gingen bij mij heel erg zeer doen, daarna begon S. steeds slordiger te drinken en werd ze in het geheel onrustiger. Ze bleek dus spruw te hebben. We hebben beide medicatie en hiephiephoera; de voedingen doen sinds vandaag minder zeer! Afgelopen week waren de voedingen echt een marteling, heb meermaals herhaald dat de bevalling minder zeer deed :'( S. Gaat nu ook weer netter drinken en we krijgen tijdens de voedingen onze genietmomentjes weer terug. *O*
Door de medicatie krijgt S. wel mega-poepluiers en vaak ook. Gister moest ze tot 3x toe schone kleren aan... gelukkig hebben we meer dan genoeg :P

Buiten de voedingen om houden we onze roze wolk stevig vast. (Wil niemand tegen het hoofd stoten maar we zitten echt op een roze wolk). Vandaag zijn we even naar de stad geweest en hebben we op een terrasje gezeten. S. vind alleen een stilstaande kinderwagen niet zo leuk dus heeft ze lekker op schoot gezeten. De draagzak is een groot succes en het recept voor slapen. Ook hierbij geldt wel; in beweging blijven. Verder wil ze overdag vooral slapen als ze bij je ligt, dus kruipen we lekker samen op de bank of bed. En een grote *O* : gisternacht heeft ze doorgeslapen! (Afgelopen nacht kwam ze 3x, maar hč die ene nacht hebben we!)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik lees alles mee maar mis de concentratie om alles te onthouden en op iedereen te reageren. (Sorry!) ooit wordt dat post-zwangerschapsbrein weer beter toch? :P
pi_181433363
Ik wals hier even binnen zonder bijlees.

Ik was vandaag voor het eerst een middag en avond zonder J. sinds zijn geboorte 12 weken geleden :o
En wat was het heerlijk O+ (tussendoor wel even thuis geweest voor avondeten). J. lag smiddags net in zijn ledikant te slapen toen oma kwam. Dus ik vertellen dat hij meestal maar 45 minuten in zijn ledikant slaapt, maakt ie er uiteraard 3 uur van vandaag :') verder heeft ie zich ook vanavond met zijn vader voorbeeldig gedragen O+

En ik ben nog nooit zo blij geweest met een lunch, twee biertjes en een hersendodende film :D
pi_181434084
Takkie wat fijn dat het voeden minder pijnlijk wordt. Ik weet nog dat ik het aanhappen de eerste weken altijd behoorlijk pijnlijk vond. Wil niet weten hoe het is om spruw oid te hebben.

Rena klinkt als een prima vakantie!

Hier zit ze al sinds 6 maanden regelmatig in de kinderstoel voor hapjes. In het begin heel kort, alleen voor haar eigen hapjes, maar toch. Kan ook wel zeggen dat haar motorische ontwikkeling sindsdien de sneltrein heeft genomen. Het eerste half jaar leek ze wat trager dan gemiddeld, nu gaat ze heel snel.

Weinig Posts van mij op het moment want we zijn inmiddels al wat langer dan een week op vakantie. Het is overdag alleen maar genieten, de avonden gaan helaas net als thuis erg moeizaam. Heb 1x samen met vriend kunnen zitten en een spelletje gedaan, verder hele avonden bezig met het in slaap krijgen van N. We maken haar in de ochtend steeds uiterlijk om 8;00 wakker, vaak is ze zelf al eerder wakker, voor het ritme maar helaas.

De avond voor vertrek sliep ze ook pas om 00:30, maar zorgde ervoor dat ze het inhaalde tijdens de reis. Ik had me voorgenomen elke 2 uur te stoppen, maar ze sliep en sliep maar. Uiteindelijk werd ze na 450 km wakker en hebben we een grote stop van anderhalf uur gemaakt. Toen we verder reden sliep ze tot onze verbazing na een kwartier weer en werd ze na 3,5 uur pas wakker. 5 minuten voor we op de eindbestemming waren, hoe ideaal ^O^

Verder krijgt ze hier alle aandacht van iedereen die voorbij loopt op de camping. Heeft ze het hele restaurant om haar duim gewonden met haar lachjes, praatjes en kiekeboe spelletjes met anderen. Blijkt ze glijbanen helemaal
geweldig te vinden (papa gelukkig ook). Hebben we bijna iedere dag gezwommen, op bergen geweest met de auto of gondelbaan, wandelingen gemaakt in sluchten en zijn we vandaag ivm slecht weer naar een kinder speelhal geweest. Ze vindt het allemaal even leuk en wij dus ook *O*

Ik ga zo nog even proberen wat bij te lezen en te reageren.
pi_181434694
Schanu ik zou daar ook niet blij van worden zeg. Je verwacht toch dat je collega’s voor het einde van je verlof langs zijn geweest of dat ze hebben laten weten waarom het niet lukt en op welke termijn wel.
Hier waren mijn directe collega’s dat wel (9 mensen); mijn leidinggevenden (3) lukte het nog net om in mijn laatste week voor einde verlof langs te komen (voelde ook al wat bijzonder), 1 kwam nog apart langs toen ik weer aan het werk was omdat ze niet bij de eerdere afspraak kon aansluiten maar graag langskwam. Prima. Uiteindelijk hebben ze toch bijna allemaal 50km (enkel) moeten reizen dus vind het heel wat dat ze vrijwel allemaal geweest zijn.

Venco wat vervelend dat je nu te weinig wordt ingepland. Werk je nu extra en doen ze het om te compenseren en zie jij die uren liever uitbetaald? Ze kunnen je toch moeilijk min-uren laten draaien?

Ellie alweer een oorontsteking? Dat is de jouwe toch die er regelmatig 1 heeft of verwar ik je nu met iemand anders? Is daar een oorzaak voor (gevonden)? Vervelend zeg, zo sneu als ze ziek zijn.

NJ hier waren de eerste 6 weken ook enorm heftig. Ze had een omgekeerd ritme en sliep overdag perfect in haar bedje en in de nachten helemaal niet. Dat was enorm zwaar en het lukte mij niet om overdag bij te slapen omdat ik als ze dan sliep overdag (wat ze ook vaak maar eventjes per slaapje deed en nog altijd doet) vanalles wilde doen wat ook nog moest. Vriend en ik hebben in die eerste weken beurtelings heel wat nachten met haar op de bank doorgebracht zodat de ander kon slapen. Hij had meer geduld dan mij, al vond ik het wel lastig omdat hij de dag erna vaak gewoon moest werken. Maar soms kon ik niet meer dus het was even niet anders.
Lijkt mij een prima tip om samen in bed te duiken wanneer ze dan wel de rust kan vinden om te slapen, zeker nu jij nog heel even hebt voor je weer aan het werk moet.

[ Bericht 0% gewijzigd door Nolita op 24-08-2018 22:46:45 ]
pi_181435010
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 20:30 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Klinkt als een leuke dag rena! O+ Jammer van de verwerking van de dag! Samen op bed doen wij hier ook regelmatig en daar geniet ik zelf ook altijd wel van. nouja tegenwoordig wil hij er trouwens alleen maar vanaf tijgeren :'). En die CP updates _O- Volgens mij moet ik er ook maar eens naartoe met M. oO<

Zo trof ik M. aan vanochtend. ‘Wat nou voorlezen, ik lees zelf wel’ :') heeft ie toch nog wat van mij mee *)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het jammere is dat ze dat samen in bed ook alleen accepteert als ze zo verdrietig is, als ze gewoon is is ze veel te druk met alles om zich heen te verkennen en mij in het gezicht slaan/krabben/ogen prikken :') Ik heb een tijgerbaby :+

Wat een leuke foto van jullie mannetje, net alsof hij zelf leest :D

Takkie, ik vind het een heel prima park, echt geschikt voor gezinnen, het is wat kleinschaliger dan de andere parken waar ik geweest ben maar desalniettemin heel compleet :) Wij zitten in een speciale kindercottage en dat is best relaxed qua ruimte en faciliteiten.

Wat balen van de spruw, hopelijk knappen jullie snel op! Pijn tijdens het voeden is zo naar, ik geef inmiddels KV maar kan het me nog levendig voor de geest halen! En wat heerlijk dat jullie lekker op je roze wolk zitten O+ Het is een prachtig meisje!

Aure, wat heerlijk zo je eerste uitje *O* Klinkt goed!

Nolita, fijne vakantie! En wat vreselijk balen dat de avonden ook daar zo matig gaan :{ Wel grappig om te lezen dat ze de hele camping om haar vingertje windt O+ Hier probeerde gisteren een ober grappig te doen tegen C en vervolgens zet ze het op een krijsen, mijn kind is nog erg gehecht aan haar innercircle volgens mij :')
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181438310
Wat een bizar iets is intuītie toch. Gisteren zei ik tegen vriend "ik denk dat kaptein weer oorontsteking heeft" vriend snapte er weinig van want hij was zn gebruikelijke vrolijke zelf. Toch vanmorgen naar de huisarts geweest en ja hoor _O-

Hier ook na deze kuur weer terugkomen en dan n doorverwijzing naar de KNO ellie, misschien voor buisjes zei onze HA. Weet nog niet wat ik daarvan vind, een ingreep bij mn kleine kapiteintje :'(
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181439364
Rena, klinkt goed die updates, ik ben benieuwd of M dat voorbeeld over twee weken ook volgt :D

Schanu, wat vervelend. Denk je dat het durft te bespreken met je collega’s?

Belle, heerlijke foto! Boekjes lezen is ook heel leuk :)

Aura, wat lekker! Goed dat je er zo van hebt genoten zeg! Ben wel benieuwd over welke film je het hebt ;)

Takkie, niet bezwaard voelen dat je op een roze wolk zit hoor! En wat heerlijk, een nachtje doorslapen *O*

Nolita, fijne vakantie nog toegewenst! In welk land zit je eigenlijk?

LDG, ach nee, wat sneu! Beterschap en ik hoop dat een ingreep niet nodig blijkt te zijn.

Met ons alles goed! Ik heb vannacht goed kunnen slapen, M sliep van 21:30 tot 05:15 *O* Ik kon daarna niet meer in slaap komen dus heb er inmiddels ook al een hardlooprondje op zitten :’) M doet het geweldig, grote broer is nog steeds helemaal verliefd op haar (als ik met haar de kamer in loop is het standaard: “hey M! Hey zus!”). Over een weekje heeft mijn man vakantie en gaan we lekker af en toe een dagje samen op pad, als de kinderen op de opvang zitten, plus een lang weekend center parcs. Ik neem verder niet echt vakantie maar vind het wel heel leuk om weer even een dagje samen te zijn, zin in!
pi_181439705
Aure wat fijn! O+

Haha rena, herkenbaar van die ober! M. lacht dan regelmatig terug maar kan ook heel droog kijken van ‘wat moet je?’ :{w

Ldg wat goed dat je dat aanvoelde! Hopelijk knapt ie snel op :*

Wat een leukerd Takkie O+ Fijn dat het voeden weer beter gaat! Hier ging het totaal niet met de borstvoeding en daarnaast deed het ook nog eens telkens heel erg veel pijn en had ik kloven, ik kan nog terughalen hoe dat voelde :X. En fijn dat je zo op een roze wolk zit O+

Nolita fijn dat de reis zo goed ging! En de dagen, jammer van de avonden, dat lijkt me ook pittig! Hoelang blijven jullie nog?

Edit: OiT fijn dat t bij jullie ook allemaal goed gaat! :)

[ Bericht 6% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 25-08-2018 08:32:12 ]
pi_181439786
Rena altijd grappig ja als mensen hun best doen een lachje te krijgen en er gebeurd dan niets of huilen :D

Ldg arme kapitein, beterschap! Ik hoor wel altijd dat buisjes enorm goed helpen, maar lijkt me ook een dingetje hoor.

OIT we zitten in Oostenrijk.
Wat leuk die grote broer en zus interactie O+ Alvast veel plezier met jullie dagjes samen en weekend weg!

Fleur, wss komen we dinsdag naar huis. Gisteravond was weer intens, en vannacht nog eens wakker, maar we moeten het ermee doen op dit moment. Vandaag gaan we lekker zwemmen dus wie weet kan ik een dutje meepakken op een bedje naast het bad :+
pi_181441498
Zwemmen kan vaak wel veel goeds doen voor dutjes Nolita!

Wij doen het vandaag even rustig aan na het hysterische dagje van gisteren, C vermaakt zich prima met de hysterische Bumba knuffel, ze begint te kraaien van plezier als ze hem ziet :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181441911
Haha bumba en C O+

Beterschap voor de kapitein, wat sneu.

OUT wat schattig zeg! En de film was the spy who dumped me ofzoiets. Zo eentje waar je echt helemaal niet bij hoeft na te denken. Hij was wel een soort van slecht hilarisch :D

Balen van je collega's trouwens schanu. Mijn favo collega is hier wel langs geweest, verder niemand. Wel nog een kraamcadeau ontvangen van 1 andere collega via de post O+ maar ik ben wel al 3 keer op kantoor geweest met J. dus ik denk dat de rest het niet meer nodig vond :P overigens hoefde ik de meeste ook niet als kraambezoek te hebben hoor. Ik zou het denk ik wel even benoemen bij ze, dat je het leuk had gevonden als ze langs waren geweest. Misschien stonden ze daar wel helemaal niet bij stil.

En hopelijk kan de kinderarts een oorzaak vinden bij N. en is het makkelijk te verhelpen :*
pi_181459850
Leuk rena O+

Oke laatste deel van jullie vakantie, hopelijk ging het vanavond weer wat beter Nolita :)

M. was vanavond mee naar een verjaardag, hij heeft 2,5u zo naar andere mensen gekeken :') Helemaal onder de indruk van iedereen en de andere omgeving

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 26 augustus 2018 @ 08:38:49 #39
314372 Goddelijker
Zonder grootheidswaanzin!
pi_181464634
Hoi!
Enkele tijd geleden hier een keer gepost over onze kleine met reflux.
Even een kleine update:
Inmiddels langs de kinderarts geweest en gestart in eerste instantie met Nutramigen Enfamil, omdat ze erge diarree kreeg van jbpm.

Alleen van deze voeding erge obstipatie met als gevolg een klysma en lactulose.
Ook omeprazol erbij gekregen, eindelijk.

Alleen de lactulose gaf weer verschrikkelijke krampen en onrust icm Enfamil... dus nu gisteren maar weer gestart met Nutramigen (toch KMA?).

En dan morgen maar weer overleggen met de KA.

To be continued...
pi_181466300
Wat sneu, goddelijker. Hoe oud is je kleine?

Bumba en C O+ Ik haat Bumba intens, maar dit is echt supercute.

Belle, wat een prachtkind en wat een lieve blik. Zo klein en verwonderd nog.

Aure, ik jompel nog even voor je avondje *O* Heerlijk zeg!

En OiT, wat lief, zo’n grote broer.

Ik probeer min of meer de bv af te bouwen. Ik ben namelijk zo’n raar geval dat niet zo veel heeft met bv en ik was liefst gewoon gelijk met flessen begonnen, als ik heel eerlijk ben :X. Ik voelde me echter een soort van moreel verplicht om het wel te proberen, zeker omdat het bij oudste ook probleemloos ging. Maar nu ik probeer af te bouwen, merk ik ineens dat ik dat dan toch ook weer heel moeilijk vind: laatste kindje, dus stoppen betekent voor altijd klaar. En dan ga ik de mooie kanten toch weer extra zien. Daardoor is dat afbouwen ook maar een zooitje: een voeding per dag kv, maar ook wel eens een dag niet (of twee :+), en daar word ik dan ook weer onrustig van. Misschien niet helemaal het goede topic, maar ik vind het zo lastig :{
pi_181466914
Wat houdt je dan tegen om het te combineren jentin? Afbouwen hoeft niet gelijk hetzelfde te zijn als stoppen natuurlijk. Ik vind borstvoeding vooral heel makkelijk, ik word er niet perse heel warm en verliefd van. Maar stoppen heb ik nooit serieus overwogen.

Goddelijke, dat klinkt als een flinke zoektocht. Sterkte. :*
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_181467477
Belle, wat een mooie foto, die blik, alles in zich opnemend.
Goddelijk, jeetje dat klinkt als een erg vervelend traject zeg, hopelijk snel een echte oplossing.

Jentin, herkenbaar hoor. Mijn vrouw heeft eergisteren de laatste bv gegeven en dat vindt ze ook lastig. Ze voelt zich schuldig en ze mist de intieme momentjes. Combineren lukte niet omdat haar productie te snel terugliep.

Wij waren gisterenmiddag op een verjaardag van mijn ons neefje die 7 werd. Helaas viel het weer tegen waardoor de chaos binnen was in plaats van buiten. J hield zich prima, echt verbaasd. Ik ben met haar van 15:30 tot 18:30 geweest, ze heeft 2 flessen op en in mijn armen geslapen. Mijn oren deden pijn maar zij sliep overal doorheen. Mijn vrouw was langer gebleven met B en ik stelde me in op een krijsende J thuis van alle indrukken, maar nee hoor, mevrouw viel in slaap en werd pas om 23:30 wakker van de honger en en vervolgens om 03:00 en om 08:00.

Sowieso huilt ze veeeeeel minder dan tot een week geleden. Zou die huilfase nu al voorbij zijn? Ja, ik weet het, kan zo omslaan en ze zal nog vaak genoeg huilen in haar leven, maar jeetje wat genieten we nu.
Dinsdag inentingen daar zien we allebei tegenop, mijn vrouw tegen het moment zelf en ik tegen de bui daarna.
pi_181467925
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 11:07 schreef Nanuke het volgende:
Wat houdt je dan tegen om het te combineren jentin? Afbouwen hoeft niet gelijk hetzelfde te zijn als stoppen natuurlijk. Ik vind borstvoeding vooral heel makkelijk, ik word er niet perse heel warm en verliefd van. Maar stoppen heb ik nooit serieus overwogen
Praktisch gezien betwijfel ik of mijn productie een combinatie trekt. Ze is pas 10 weken, voor succesvol combineren lijkt dat me wat vroeg.

Daarnaast krijg ik het gewoon benauwd van borstvoeding. Ik heb er tijdens de zwangerschap echt al wakker van gelegen en serieus overwogen nooit te beginnen ermee deze keer. Maar eenmaal bevallen voelde het zo logisch om haar aan te leggen en toen was ik dus toch weer gestart :+
Komt misschien een beetje omdat ik bij oudste erg veel stress heb gehad van zijn hardnekkig flesweigeren (ik heb hem overigens uiteindelijk 7 maanden gevoed). Zo heb ik zondag een lunch met vrienden, op een uur rijden, en omdat ze de fles niet zo heel denderend pakt, heb ik daar echt enorm veel stress van. Ik ben geneigd dan alles maar af te zeggen of alleen nog maar alles mét baby te doen en dat vliegt me naar de keel. Ik wéét wel dat dat nergens op slaat, maar de kloof ratio-(hormonale) emotie is groot, zeg maar.

Exode, precies dat: een enorm schuldgevoel komt er ook nog eens bij kijken, en idd: die momentjes. Wat fijn dat J. het zo goed deed! Hopelijk idd het begin van een nieuwe relaxtere fase :)!

Misschien klink ik wel heel vervelend of verwend of gemakzuchtig nu, maar het zit heel diep. Bij oudste heb ik echt jankend zitten voeden. Dat wil ik nu voor zijn.

Dat de vpk bij het cb zei ‘Oh, wat dápper van je dat je dit dúrft toe te geven :o ’ toen ik dit aansneed, hielp ook niet echt.
pi_181472093
Ik vind je helemaal niet verwend of gemakzuchtig klinken. Het klinkt alsof je heel goed weet hoe je het níet wilt, maar nog niet goed weet hoe wel. Combineren is het misschien te vroeg voor, maar als het dan afloopt is dat misschien wel okee. Ik snap het beklemmende stressgevoel en het lijkt me goed om dat te voorkomen als hoofdmode. :*
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_181479870
Ik heb nog even niet de energie overal helemaal op in te gaan, maar dank voor alle berichtjes. O+

't stomme is: je weet dat het zwaar is, je weet dat geen enkele ouder zegt: die eerste weken: top, dat doen we zo weer! Maar ik heb het toch onderschat op de een of andere manier. Ik slaap wel vaker even minder goed, maar dan redde ik mij wel ofzo. Nu is het zelfs geregeld toch nog 4-5 uur doordat m'n vriendin een groot deel van de nacht pakt, omdat ik het momenteel niet trek, maar ik voel me zo niet mezelf.. Ik kan nu niet genieten van m'n kleine meisje, ik kan m'n vriendin amper tot niet helpen, want zodra het meisje begint te huilen begin ik zelf te janken. Ik ken dit echt niet van mezelf.. Sta op een gegeven moment bovenaan de trap en krijg flitsen dat ik er bij wijze van af zou willen springen i.p.v. lopen zodat ik een paar weken ziekenhuis krijg of zoiets. Terwijl ik het typ besef ik echt wel hoe idioot het is en klinkt, maar het voelt gek genoeg zo..

Dus ja, het wordt beter. 6 weken, 8 weken.. Ik zit nu op de 10e dag, maar eigenlijk 9, want de eerste dag was eigenlijk amper twee uur na de geboorte voorbij en ik weet het even niet meer. Ik hoop dat ik ergens rust en kalmte kan vinden, want m'n vriendin kan dit niet alleen natuurlijk.
pi_181480112
Dat klinkt best heftig nj. Voor jou, maar ook voor je vriendin. Misschien goed om eens met een huisarts te praten?
pi_181480358
Dat advies inderdaad ook gekregen van de kraamhulp toen die hier gisterenochtend afsloot. (Voelt ook alweer als dagen geleden..) Eventueel voor slaappillen. Maar goed, afgelopen nacht best veel geslapen (11-5, 6-9 en wat dutjes) Dat is gewoon 9 uur. (Doordat m'n vriendin de nacht grotendeels pakte) Sta dan redelijk goed op, maar na twee uur en een beetje huilen van de kleine is de koek op. Dan kan ik wel slaappillen krijgen, maar dat helpt m'n vriendin niets. Wil een manier vinden dat ik toch de zorg voor de kleine even over kan nemen dat zij kan slapen, maar kan het geduld nog niet vinden ofzo.

Klinkt heel erg om te zeggen, maar op dit moment snap ik niet dat ik aan kinderen ben begonnen als ik het zo slecht trek. Stel mezelf (en m'n vriendin) teleur.
pi_181480367
Ik vind het ook heftig klinken NJ. Ik zou inderdaad ook aan de bel trekken bij de huisarts, hoe is je vriendin er zelf onder? En kun je nog hulp inschakelen van ouders of goede vrienden zodat je (jullie?) ten minste even een paar uur bij kunt slapen?
pi_181480454
M'n vriendin is moe, maar nog wel erg sterk. Doordat de kleine vannacht redelijk doorsliep kon zij er nog wel een beetje tegenaan. Vandaag zijn haar ouders even geweest om in en om huis een beetje te helpen, maar slapen lukte ons beide niet. Mijn ouders zijn ook al een paar keer geweest om te praten en als het zo doorgaat moet ik hun hulp gaan vragen.. Maar die hebben er eigenlijk ook geen tijd voor. Zijn druk aan het werk..

Ik wil het vooral weer leuk gaan vinden, het verliefde gevoel terug krijgen.. Niet bij het eerste huiltje al met buikpijn weg willen vluchten, maar het geduld terug vinden en kunnen genieten. Dat schijnt accepteren en loslaten te doen, maar ja, hoe je dat weet te vinden..
pi_181480455
Heftig NJ! Hoeveel huilt ze op een dag? En heb je enig idee wat je daarin zo triggert?
pi_181480548
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:58 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Heftig NJ! Hoeveel huilt ze op een dag? En heb je enig idee wat je daarin zo triggert?
Zoals vandaag valt het aardig mee en is het denk ik drie keer een klein uur geweest. Buiten de gewoonlijke tranen bij het wakker worden, tijdens/voor het verschonen, tijdens/na het wassen/badderen en dergelijke.

Ik kan de vinger er nog niet zo goed op leggen, voel me vooral gewoon erg machteloos. Dat ik niet weet wat het is waar ze last van heeft en dat ik in veel gevallen ook niet kan helpen.

Op dagen zoals gisteren dan begint het huilen bijvoorbeeld rond 15u en dan krijgen we haar tegen 2u eindelijk een keer in bed in slaap. Tussendoor is ze dan best wel eens even een 10-15 minuten rustig, maar daar is ze echt bijna 11 uur constant wakker geweest waarin ze dan steeds huilend is, van snikken en onrust tot echt compleet overstuur.

Willen wel ook sowieso naar een chiropractor/ostheopaat om uit te sluiten dat er daar ergens de klachten vandaan komen.
pi_181480634
Ooh, dat klinkt ook moeilijk, nj. Goed dat jullie hulp inschakelen. Ik neem aan dat jullie veel knuffelen, etc?
pi_181480746
Hebben haar veel bij ons, op ons liggen. Nu juist ook van de verloskundige de tip gehad dat zodra ze moe is (gapen, glazig kijken e.d.) we haar op bed moeten leggen zodat ze echt aan het bed went en niet straks alleen maar bij ons kan en wil slapen. M'n vriendin geniet echt van het knuffelen, van de kleine dingetjes als de lachstuipjes, de geboortekaartjes e.d. Ik probeer het echt, maar ben momenteel even helemaal blank qua gevoel voor haar. Ik was de eerste dagen zo verliefd, zo onder de indruk van het kleine mensje.. En dat gevoel missen is wel kut.

Probeer vandaag ook wel echt zoveel mogelijk te doen met haar zodat ik toch die momenten van verliefdheid weer krijg.
pi_181480931
Probeer niet teveel te moeten, NJ! Je hoeft niet te genieten. Die eerste tijd is gewoon retezwaar. Ik verzucht regelmatig dat ik uitkijk naar de tijd dat O een jaar is. Daarna wordt het steeds makkelijker...Ik vind dat er heel veel nadruk gelegd wordt op die roze wolk, dat je moet genieten. De duutser vindt de Nederlandse geboortekaartjes altijd erg grappig, want die zeggen standaard ‘ geniet ervan’ . Beiden, bij O en bij T hebben we niet echt van die eerste weken genoten. Het was heftig, aanpoten, emotioneel zwaar. Natuurlijk waren we blij dat ze er waren, maar echt genieten deden we niet.
pi_181481471
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:09 schreef NicolasJoy het volgende:
Hebben haar veel bij ons, op ons liggen. Nu juist ook van de verloskundige de tip gehad dat zodra ze moe is (gapen, glazig kijken e.d.) we haar op bed moeten leggen zodat ze echt aan het bed went en niet straks alleen maar bij ons kan en wil slapen. M'n vriendin geniet echt van het knuffelen, van de kleine dingetjes als de lachstuipjes, de geboortekaartjes e.d. Ik probeer het echt, maar ben momenteel even helemaal blank qua gevoel voor haar. Ik was de eerste dagen zo verliefd, zo onder de indruk van het kleine mensje.. En dat gevoel missen is wel kut.

Probeer vandaag ook wel echt zoveel mogelijk te doen met haar zodat ik toch die momenten van verliefdheid weer krijg.
Echt, vergeet dat bed. Een baby van 10 dagen leert dat echt nog wel. Zoveel mogelijk rust is voor iedereen nu het belangrijkste.
pi_181482290
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:34 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Echt, vergeet dat bed. Een baby van 10 dagen leert dat echt nog wel. Zoveel mogelijk rust is voor iedereen nu het belangrijkste.
My thoughts exactly. Een baby heeft geborgenheid nodig, zeker zo jong. Waarschijnlijk slaapt ze het beste als ze bij jullie is, dat is dan voor nu het beste. Je kweekt echt niet meteen een gewoonte die niet meer af te leren is door haar nu bij je te houden ipv haar nu al in eigen bed te leggen. Mijn dochter van nu bijna 13 weken sliep de eerste 1.5 maand uitsluitend op mijn borst. Uiteraard was dat geen ideale situatie en had ik het graag anders gezien, mijn nachten waren ronduit dramatisch maar op dat moment was het de beste oplossing voor haar en dus ook voor mij. Nu slaapt ze overigens in de cosleeper en dus in haar (voor nu) eigen bed. Uiteindelijk zal ze doorgroeien naar haar eigen kamer en dus ledikant, ook dat zal tegen die tijd wel goed gaan. Een ritme komt vanzelf, dat je dochter zelfstandig en in haar eigen bedje gaat slapen komt vanzelf. Maar geef haar nu de tijd die ze nodig heeft, dat zal jou en je vriendin denk ik uiteindelijk juist ook meer rust geven.

Zoals iedereen al zegt: het is ook zwaar, voor de meeste ouders. Probeer erover te praten met een huisarts, niet zozeer voor slaappillen, want heel eerlijk: slaappillen gebruiken met een pasgeboren baby in huis zodat alles ' s nachts op de schouders van je vriendin komt? Vind ik een vreemd advies van de kraamzorg die nota bene langer moest blijven omdat het juist met je vriendin niet goed ging... Maar om te praten over hoe het met je gaat en hoe daarin verder te gaan. Zodat het voor jou maar ook voor je vriendin, die naar ik begreep nog volledig immobiel was?, dragelijker gaat worden.
pi_181482899
M'n vriendin heeft een dag of 5-6 vrijwel niks gekund door waarschijnlijk haar bekken. Nu kan ze eigenlijk het meeste wel weer, zij het iets aangepast. Maar doordat ze de eerste dagen alles zag gebeuren via mij, via de kraamhulp was ze erg onzeker over haar kunnen. Dat zorgde toen voor heel veel onzekerheid, wat is weggenomen door de extra uren, extra tijd om haar te laten wennen en leren zorgen voor de baby.

Adviezen zijn soms natuurlijk maar adviezen, iedereen komt met wat anders aan, maar wil sommige dingen maar gewoon proberen. Misschien toch al iets eerder aan het werk om maar even weg te zijn van hier om dan met een frisse blik terug te komen om dan wél het een en ander uit haar handen te kunnen pakken.

't is nu gewoon even heel zwaar. M'n hoofd maakt me dusdanig gek dat ik voorwaarden van een overlijdensrisicoverzekering erbij ga zoeken. Maar ik weet heel goed dat dat niet is wat ik wil. Ik wil weer van m'n meisje gaan houden zoals ik de eerste dagen deed. Genieten van de kleine dingen van het kleine mensje nu ze nog klein is. Tijd zal snel genoeg gaan..

Heb net een hele tijd met m'n vriendin gepraat en zitten janken. Klinkt zo niet mannelijk als ik het er zo over heb, maar het zij maar zo. Alles eruit gegooid hoe ik me voel en wat ik eigenlijk wil bereiken. Hoop dat dit helpt toch iets verder te gaan komen met over dingen heen te stappen. Accepteren dat je niet meteen weet wat je baby wil, dat ze niet altijd stil is als je lekker ligt te knuffelen, maar dat het soms gewoon tijd nodig heeft.. Ik hoop de komende dagen met een positiever bericht te komen. Voor nu gewoon even het e.e.a. kunnen uiten en dat lucht ook heel veel op. O+
pi_181483460
NJ dat klinkt heel heftig.

Mijn man vond de eerste weken ook heel zwaar. Die slaappillen klinkt als een goed idee en misschien helpt het als je een nachtje (of meer) in een andere kamer (eventueel buitenshuis) slaapt?

De roze wolk voel je, of niet. Als je nu dermate slecht in je vel zit, is het absoluut niet iets dat je op dit moment moet nastreven.

Als je zelf wat meer uitgeslapen bent dan kun je misschien overdag helpen door je meisje in een draagzak/doek te hebben. Zo ontzie je je vriendin ook wat. Buiten wandelen is in zo'n geval ook heerlijk, helpt je misschien weer wat band met je baby opbouwen en het helpt je hoofd wat leegmaken.

Succes. :*
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_181487300
NJ, ik slaap al 8 weken in het logeerbed. Bij B hebben we daar achteraf gezien te lang mee gewacht. Zo pak ik 6 a 7 uur slaap aan elkaar en kan de rest van de tijd veel meer doen. Ik zorg voor B, het huis, boodschappen, etc etc. Zo ontzie ik mijn vrouw. Ze gaat ook om 20:00 al naar bed en ik zorg voor J tot 00:00. Op deze manier is het voor ons vol te houden. Het is maar tijdelijk.
Wie weet zou zoiets voor jullie ook werken, de dag verdelen. Qualitytime met je vriendin komt echt wel weer.
Dan is het nog steeds zwaar maar extra slaap helpt.
pi_181489625
Boh, wat een slaapgedraak hier vannacht (en gisternacht ook al), elk uur werd er weer gejengeld geloof ik. Ik baal daar zo van als ik een drukke werkdag voor de boeg heb, ben nu al kapot :') :O Op vakantie slapen we met zeven personen in één huis, dat gaat leuk worden zo :')

Nou meneer lijkt weer te slapen, over 1 slaapcyclus gaat mijn wekker dus ik ga weer een poging doen :W Als ik mijn vriend een keer stopt met heel hard snurken helpt dat ook wel geloof ik :P

[ Bericht 14% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 27-08-2018 06:03:40 ]
  maandag 27 augustus 2018 @ 07:36:05 #61
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181490199
quote:
1s.gif Op maandag 27 augustus 2018 05:57 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Boh, wat een slaapgedraak hier vannacht (en gisternacht ook al), elk uur werd er weer gejengeld geloof ik. Ik baal daar zo van als ik een drukke werkdag voor de boeg heb, ben nu al kapot :') :O Op vakantie slapen we met zeven personen in één huis, dat gaat leuk worden zo :')

Nou meneer lijkt weer te slapen, over 1 slaapcyclus gaat mijn wekker dus ik ga weer een poging doen :W Als ik mijn vriend een keer stopt met heel hard snurken helpt dat ook wel geloof ik :P
Ah balen!
Mijn vriend snurkt ook zo erg :') maar daar heb ik als enige last van geloof ik.

Hier gaat alles nog steeds perfect met slapen en zit ik nu saai in mijn eentje beneden.
Schrok me gister wel dood :D! de rits van de puckababy mini tot 3x toe bij middagslaapjes open geschoten gelijk contact opgenomen met de klantenservice en ik krijg direct een nieuwe en omdat ik hem niet zonder wil laten slapen, kijk ik nu maar steeds om een hoekje :P maar alles zat nog goed vanmorgen.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 27 augustus 2018 @ 08:50:20 #62
269689 crew  Viv
pi_181490765
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:33 schreef NicolasJoy het volgende:
't stomme is: je weet dat het zwaar is, je weet dat geen enkele ouder zegt: die eerste weken: top, dat doen we zo weer!
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 21:21 schreef NicolasJoy het volgende:
't is nu gewoon even heel zwaar. M'n hoofd maakt me dusdanig gek dat ik voorwaarden van een overlijdensrisicoverzekering erbij ga zoeken. Maar ik weet heel goed dat dat niet is wat ik wil. Ik wil weer van m'n meisje gaan houden zoals ik de eerste dagen deed. Genieten van de kleine dingen van het kleine mensje nu ze nog klein is. Tijd zal snel genoeg gaan..
Hoe komt het dat je er de eerste dagen wél van kon genieten en nu niet meer, wat is er anders? Het harde werken op weinig slaap vond ik juist door het kunnen genieten van de baby goed vol te houden, ik kan me voorstellen dat het zonder die compensatie veel zwaarder is.

Het is inderdaad niet zo dat alle andere kersverse ouders op een roze wolk zitten, maar gedachten aan zelfmoord zijn wel een flinke stap verder dan dat. Ik zou dit daarom niet meer scharen onder "die eerste weken zijn nou eenmaal zwaar", en behalve met je vriendin ook met de huisarts hierover gaan praten. (Los van wat je overweegt in te schakelen aan hulp bij de baby zelf.) Sterkte!
  maandag 27 augustus 2018 @ 09:01:38 #63
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_181490890
Zeker naar de huisarts NJ. Dit los je niet op met wat slaaptabletjes denk ik.

Hier ook slechte nachten. 4 maanden lang mogen genieten van een slaper tussen 20 en 7 uur, maar dat patroon lijkt nu voorbij. Nu wil ze rond middernacht en vaak ook rond 4 uur een flesje. Daarna slaapt ze meteen weer verder hoor, maar toch. Wel weer even pittig, zeker icm werk! Zal wel een groeispurt zijn. Het lijf wordt groter en dus de energiebehoefte ook. Ze drinkt per keer maar 120 tot 150 ml en dus moet ze ook wel het eea 's nachts gaan ophalen. Toch altijd een wonder hoe een baby zichzelf reguleert! Gister was ze precies 7 maanden, 5 maanden plus 1 wk gecorrigeerd.
pi_181491096
NJ, dit klinkt heel zwaar voor je. Wat Vivi en Aventura al zeggen, een bezoekje naar een professional lijkt me heel verstandig. Ik kan me herinneren dat de psycholoog waar ik een tijdje bij liep een soort traject aanbood voor nieuwe ouders. Juist omdat het heel pittig kan zijn. Misschien is er bij jou in de buurt ook wel zoiets, dat weet je huisarts vast. Hoop dat je het snel weer meer ziet zitten!

Aventura, dat is echt weer wennen dan, die nachtvoedingen! Ben benieuwd of je straks aan haar kleertjes ziet dat ze inderdaad een groeispurt heeft gehad.

Belle, heb je nog wat slaap kunnen pakken?
pi_181491593
Ik ga er vandaag proberen tussendoor te komen bij de huisarts.

De eerste dagen ging het me allemaal goed af. Ons meisje was er eindelijk na het lange wachten en ik hoopte dat het fysiek snel beter zou gaan met m'n vriendin. Na maanden vrijwel niet slapen en continue pijn was het uitzicht op beter. Ik kon helpen, kon genieten, knuffelen, verschonen.. Wat ik al zei: het ging goed, ik deed het goed.

Nu zit ik vast in de gedachte dat het niet lukt, niet wil. Ze huilt en huilt best veel (dacht eerst dat ik me gewoon aanstelde, maar zowel de kraamzorg als verloskundige vinden haar wel heel veel huilen) en ik kan het niet oplossen. Die machteloosheid frustreert me mateloos, daar loop ik vooral tegenaan.

Ik probeer nu ook vooral mezelf zo nuttig mogelijk te maken om de baby heen. Huishouden bijhouden, eten en drinken maken voor m'n vriendin voor tijdens het voeden/kolven, kleertjes klaar leggen, borstvoeding uit de koelkast verwarmen.. Maar ja, je 'hoort' natuurlijk vooral van je kindje te willen genieten.
  maandag 27 augustus 2018 @ 09:58:20 #66
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_181491774
Goed dat je hulp zoekt NJ! Ik hoop dat je huisarts je goed op weg kan helpen.

Een baby is echt een aardverschuiving, ik kan me nog goed herinneren hoe alles raar en anders voelde na de 1e. Ik had niet de heftige reactie die jij erbij hebt, maar wel het gevoel overweldigd te zijn en dat niks meer voelde zoals voorheen en dat dat ook heel benauwend kon voelen.

Echt, over een paar weken ziet de wereld er alweer heel anders uit. En over een paar maanden al helemaal. Probeer jezelf daar ook van te overtuigen!

Maar voor nu heel goed dat je hulp zoekt, want de gedachten die jij erbij hebt zijn erg heftig natuurlijk. Sterkte!

Oh en ik ben inmiddels aardig doorgewinterd met net de 3e ;) maar dat huilen is en blijft gewoon killing. Zelfs bij de 3e schiet mijn stresslevel omhoog als het huilen iets te lang duurt. Laat staan als het heel lang duurt. Kun je misschien goede oordopjes kopen zodat je die tijdens het wiegen en sussen in kan doen? Dat heb ik ook wel eens gedaan bij de 1e, dat hij huilde wist ik toch wel, dat hoefde ik er niet per se op volume 10 bij te horen terwijl ik kilometers met hem door de woonkamer ijsbeerde :+
pi_181492102
Fijn dat hier erover praten je oplucht, NJ, maar professionele begeleiding lijkt me wel verstandig.
In de kraamweek van de jongste heb ik mezelf regelmatig afgevraagd of dit het wel waard was en waarom ik in godsnaam nog een kind wilde. Ik heb daar toen met een praktijkondersteuner GGZ over gepraat en dat hielp (inmiddels kan ik me niet meer voorstellen dat ik die gedachten had, overigens).
Heeft je vriendin een goede bekkenfysiotherapeut? Die van mij was goud waard!

Verder, sterkte! Je doet het goed!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_181492301
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 19:53 schreef NicolasJoy het volgende:
Dan kan ik wel slaappillen krijgen, maar dat helpt m'n vriendin niets. Wil een manier vinden dat ik toch de zorg voor de kleine even over kan nemen dat zij kan slapen, maar kan het geduld nog niet vinden ofzo.
waarom helpt dat niets? als jij daardoor een paar uur goed kan slapen en daarna de hele wereld weer aan kan, dan help je daar je vriendin toch ook mee. dan kan jij het dan even overnemen zodat zij smiddags kan rusten. maar overleg het echt even goed met je huisarts want de gedachten zijn wel wat heftiger dan enkel weinig slaap. en blijf ook hier spuien als dat helpt.

quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 09:48 schreef NicolasJoy het volgende:
Ik ga er vandaag proberen tussendoor te komen bij de huisarts.

heb je de geboorte van de kleine al bij de huisarts gemeld? bij ons kwam de huisarts rond dag 10 langs op kraambezoek. doen niet alle huisartsen maar die van ons vond dat wel belangrijk omdat de 2 dagen nadat de kraam weg is vaak het pittigste zijn. misschien is dat bij jullie ook mogelijk, dan kan hij/zij jullie alle 3 even zien.

ik zie goede tips voorbij komen, kijk welke tips bij jullie situatie passen en leg de rest naast je neer. Niets moet. als ik zo lees dat je het huishouden bijhoud en wat je verder doet dan doe je dat echt super, daar kan menig man nog iets van leren.
pi_181493004
Volgens mij zijn er goede dingen gezegd NJ.

En voor wat het waard is, til ook niet te zwaar aan ‘genieten’, want wat is dat precies? Het is niet een soort plicht of zo. De eerste periode is ook veel ‘productie draaien’. Genieten lukte mij ook vooral als ze sliep, maar ja, als dat bijna niet gebeurt... Het wordt nu langzaam anders omdat ze wakkere momenten krijgt waarin ze niet huilt, en ze steeds vaker iets van een beginnende lach laat zien :)

En verder typ uk dit met links, want mijn rechterpink mag absoluut niet uit haar mond en zo moppert ze al sinds 07u ;( Drinken is ook onrustig en ze heeft het nodige gespuugd. Heb hoofdpijn en een zere plek in m’n borst. Meer dan me aankleden is nog niet gelukt.
pi_181493570
Genieten. Als ik het lees denk ik altijd aan de rondjes die ik buiten liep, met Banaan slapend in de draagzak. Mensen die me zo hard mogelijk toeriepen, "genieten!!!" o|O
Ik was gek op Banaan hoor, die eerste tijd, maar genieten is een groot woord voor de ijskoude realiteit die voor een baby zorgen toen nog was. :@

Ik ben wat afwezig de laatste week. Banaan blijft bij de drie kwartier dut, maximaal. Daar zijn we allebei niet erg vrolijk bij. ;)
Vrijdag nam mijn man vrij zodat we wat leuks konden doen. Een heerlijk dagje Burgers Zoo. Slaapjes waren net zo lang als thuis. Inclusief wakker geschreeuwd door een ara. :D

Gisteren hadden we mijn schoonfamilie op bezoek na een half uur dut (wakker geschreeuwd door onze parkieten). Voor en tijdens het eten was hij minder vrolijk. Daarna was hij ineens weer heel tevreden. Vooral in slow motion achter de voetbal aan was briljant. *;

Banaan stapt nou trouwens heen en weer aan de meubels. :o En doet nog steeds verwoede pogingen om de trap te masteren.

Onze parkieten gaan vrijdag de deur uit. -O- Eentje is al tien jaar bij me, het zijn allebei schatjes maar de lol is er af. Ik heb er gisteren heel wat tranen om gelaten maar weet dat we echt geen goede match meer zijn.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_181493615
Ik hoor inderdaad heel veel dat het er na een week of 6-8 er totaal anders uitziet, je je niet voor kan stellen dat je, je zo gevoeld hebt. Maar dan denk ik toch nog: jezus, dat duurt nog minimaal 30-40 dagen. Ik vind het niet erg dat er nu even niets anders is dan de baby, ja, ik ben nog wel bang voor het moment dat ik weer aan het werk ga, want dan blijft m'n vriendin alleen achter. Maar ik mis de andere zaken eigenlijk niet, ons meisje is nu eigenlijk alles dart er bestaat.

@DevilsAndDust:
Precies dat ja.. Ik zit heel erg vast nog in de gedachte: 'waarom zijn we hier in godsnaam aan begonnen'. Dat moet ik soms wel en beetje uiten, maar wil ik ook niet te veel doen bij m'n vriendin. Ik heb eerlijk aangegeven dat ik mij nog nooit zo ongelukkig heb gevoeld als nu. Maar dan komt zij toch weer met: 'Ik heb haar op de wereld gezet, dus het is mede door mij dat je nu zo ongelukkig bent'. Dus ja, ik kan er gelukkig goed over praten thuis, maar probeer het ook een beetje weg te laten bij m'n vriendin om haar te beschermen.

Gelukkig wel een goede fysiotherapeut, alleen zien we nog even niet wanneer ze er handig heen kan. Daarvoor moet ik even de ballen bij mezelf grijpen en gewoon volhouden als ik even alleen met de kleine moet zijn.

@Elleska:
Als ik nu een paar uur goed heb geslapen dan helpt het een paar uur, maar stort ik gedurende de dag alsnog in. Terwijl m'n vriendin juist minder slaap heeft gehad en het moment dat ik in stort juist op mij moet kunnen leunen.

De geboorte is gemeld en we verwachten de huisarts eigenlijk ook wel de komende dagen. Maar ik heb het idee dat ze daar ook druk zijn i.v.m. de laatste vakanties..

Sowieso vandaag afsluiting met de verloskundige, morgen wijkverpleegkundige op bezoek.. Dus we hebben gelukkig wel wat lijntjes en momenten van hulp.

@IsabellaMariaAnna:
Ja, je hoort het van iedereen.. 'Geniet', maak het beste van de mooie kraamweek.. Zorg goed voor je twee dames! Dat lukt allemaal dus allemaal minder goed, daar zit het gevoel van tekort schieten in.

--

Maar goed, vannacht ging weer redelijk.. Eind van de middag/begin van de avond begon het morrelen, maar we hebben haar redelijk rustig kunnen krijgen. Ook toch maar een klein beetje in slaap laten huilen, want het waren meer huiltjes dan overstuur zijn.. Het kolven ging vannacht/vanmorgen geweldig, dus qua voeding even iets minder zorgen.

En.. Hele overwinning.. Ik heb haar vanochtend rustig gekregen. Heerlijk samen gedoucht en daarna toen ze echt niet wilde slapen door te knuffelen, aaien e.d. werd ze uiteindelijk stil. Dat voelde echt al winnen..
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 27 augustus 2018 @ 11:54:52 #72
269689 crew  Viv
pi_181494420
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 11:25 schreef NicolasJoy het volgende:
Gelukkig wel een goede fysiotherapeut, alleen zien we nog even niet wanneer ze er handig heen kan. Daarvoor moet ik even de ballen bij mezelf grijpen en gewoon volhouden als ik even alleen met de kleine moet zijn.
Kan de fysio niet thuis langskomen? Die van DevilsAndDust wel in ieder geval.
quote:
En.. Hele overwinning.. Ik heb haar vanochtend rustig gekregen. Heerlijk samen gedoucht en daarna toen ze echt niet wilde slapen door te knuffelen, aaien e.d. werd ze uiteindelijk stil. Dat voelde echt al winnen..
Wat fijn!
pi_181494589
Met een verwijzing voor aan huis kan de fysio gewoon thuis komen NJ. Kan bij de huisarts geregeld worden. Misschien gaat het al beter met haar bekken maar mocht dit alsnog een probleem zijn.

Voor de rest lees ik vanavond bij :)
pi_181494843
Mm, wel een goede. Waren inderdaad ook voor bijvoorbeeld de chiropractor aan het kijken (baad het niet, schaad het niet om na te laten kijken hoe ze met haar wervels zit..) maar ik weet nog even niet hoe we haar rustig houden in de auto/in een wachtkamer.

Ik las ook dat je voor de zorg tegenwoordig identificatieplicht hebt, dus een ID-kaart nodig hebt..
Hoe snel hebben jullie dit al geregeld? Je zit altijd zo lang te wachten bij de gemeente.. Heb daar zo geen trek in. :@
pi_181494891
Wij zijn met B bij een osteopaat geweest, maar niks over een ID hoor? Heb B wel aangemeld bij de zorgverzekering, maar dat kan met de gegevens die je bij de aangifte krijgt.
pi_181494893
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 12:12 schreef NicolasJoy het volgende:
Mm, wel een goede. Waren inderdaad ook voor bijvoorbeeld de chiropractor aan het kijken (baad het niet, schaad het niet om na te laten kijken hoe ze met haar wervels zit..) maar ik weet nog even niet hoe we haar rustig houden in de auto/in een wachtkamer.

Ik las ook dat je voor de zorg tegenwoordig identificatieplicht hebt, dus een ID-kaart nodig hebt..
Hoe snel hebben jullie dit al geregeld? Je zit altijd zo lang te wachten bij de gemeente.. Heb daar zo geen trek in. :@
Voor je kind?
En ik zou haar gewoon huilend meenemen in de auto en de wachtkamer, is het probleem daar ook meteen duidelijk.
pi_181494966
Ik kwam het hier tegen:
https://www.rijksoverheid(...)tificatieplicht-zorg

quote:
Spoedeisende hulp en legitimeren

Heeft u onmiddellijk medische hulp nodig? Dan wordt u eerst geholpen. Daarna moet zich binnen 14 dagen bij het ziekenhuis of de kliniek identificeren.

Zelf zorg betalen bij geen legitimatiebewijs

Kunt u de zorgverlener geen identiteitsbewijs laten zien? Dan kan hij de kosten van uw behandeling niet declareren bij een zorgverzekeraar. De arts of het ziekenhuis moet alle kosten van de medische behandeling dan op u verhalen. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn. De zorgverlener zal meestal een betalingsregeling met u moeten treffen.
Leek vooral over het ziekenhuis te gaan, maar toch.. Hebben nu BSN en verzekeringsnummer.. Maar ID-kaart (uiteraard) nog niet. Kan dus wel ook met terugwerkende kracht zoals ik het nu lees, maar daar heb je dan 14 dagen voor..

Maar als ik het zo begrijp hoeft dat niet zo zwart-wit te zijn?
pi_181494985
NJ, wat een mooi gevoel dat je haar rustig hebt gekregen!

Ik praat hier mee als partner en kan je gevoel goed voorstellen. Het is allemaal zo herkenbaar, bij B vond ik het echt lood en loodzwaar. Ik snapte echt niet meer waarom wij een kind wilden. Nu bij J gaat dat stukken beter omdat ik weet, nog even en de wereld is anders.
Wij hebben nu dus de taken heel strak verdeeld. Zij is er 100% voor J en ik neem haar alleen 's avonds over. Ik weet gewoon wat er ook gebeurt, om 00:00 zit het er weer even voor me op. Daardoor blijf ik relaxt en het feit dat ik relaxt ben, maakt J ook sneller rustig.

J is nu 8 weken en 2 dagen en sinds een aantal dagen wordt het huilen minder, ze huilt minder lang en veel minder heftig. Overdag lacht ze veel en die lachjes maken zoveel goed. Ik kijk bewust wel eens naar foto's van een lachende J als ze weer eens het luchtalarm aanzet 's avonds, mij helpt dat.

Zolang je maar weet dat je niet de enige, het echt snel beter gaat en vooral dat je het goed doet. Zo makkelijk gezegd maar baby's huilen en het feit dat jij of je vriendin haar vasthoudt en troost is genoeg. Dat ze daardoor niet (meteen) stopt met huilen is normaal. Tenminste voor mij herkenbaar.
pi_181495272
Wat betreft identificatieplicht. Ik werk als fysio en hier moet dat ook bij nieuwe patiënten, maar soms vergeet ik het zelf ( :')) en soms heeft de patiënt niet wat mee. Dan kan dat bij mij gerust een behandeling later en helemaal met deze reden. Dus ik zou me daar niet door laten tegenhouden bij het maken van een afspraak. En haar even laten nakijken kan nooit kwaad denk ik! En wat betreft autorijden en huilen in de wachtkamer, voel je vooral voor anderen niet opgelaten omdat ze huilt )makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het). Hier was en is de auto zelfs vaak plan B. als M. huilde. Hebben jullie al met haar gereden?

Fijn dat je vanochtend een goed moment had met haar!

Edit: En ik zou met je dochter eerder naar een osteopaat gaan dan naar een chiropractor (of daar bedoelde je je vrouw mee voor haar bekken, dat kan ook nog). Maar volgens mij kan een osteopaat meer met baby’s

[ Bericht 10% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 27-08-2018 12:43:14 ]
pi_181495274
NJ, ID niet druk om maken. Hier al regelmatig in het ziekenhuis geweest en B heeft nu pas (8 maanden) een id. Geboortebewijs kan je even bij de hand houden, en zorgpasje, als je die al hebt van de kleine.
En wat fijn dat het gelukt is haar zelf stil te krijgen! En echt, trek aan de bel bij de huisarts, je moet echt niet rond blijven lopen met dit soort gedachtes. Al zou het heel snel beter gaan, ook een korte periode van hulp is echt nuttig.
pi_181495614
IDkaart hebben we hier ook nog niet.
en dit herinnert mij er weer aan dat we nog steeds geen zorgpasje hebben. Unive is voor de gewone verzekeringen super maar de service bij zorgverzekering slaat echt helemaal nergens op. tijdens de zwangerschap al meerdere dingen gehad in eerste instantie werden afgewezen, kraampakket waren ze 'vergeten' en we hebben de kleine 3x moeten inschrijven voordat hij eindelijk bij ons op de polis stond maar nog steeds geen zorgpasje ontvangen.
pi_181496367
Wel fijn dat die identificatieplicht nog niet direct nodig lijkt te zijn.. Houden we wel gewoon even het geboorteaangiftebewijs bij de hand i.c.m. haar BSN en verzekeringsnummer (pasje komt inderdaad nog).

De Chiropractor waar ik zelf heen ga staat goed bekend met (huil)baby's en werd ook aangeraden door onze verloskundige. Vandaar dat ik daar als eerst aan dacht. Maar jullie ervaring is met een osteopaat beter? Zal het nog even goed nakijken.

Verder: hmm. Wij zitten ook bij de Univé.. Vandaag nieuwe polis gehad, maar dan houden we dat pasje nog even goed in de gaten..
Zijn wel ook al 3 maanden bezig met de declaratie van de borstvoedingscursus. Duurt abnormaal lang, iedere keer afgewezen, aan de telefoon al meermaals te horen gekregen dat het onterecht was afgewezen.
pi_181496706
als je al een nieuwe polis hebt gehad dan komt het vast goed Nicolas, daar ging het bij ons al mis.
bij mij is het de zwangerschapscursus die steeds wordt afgewezen en de groeiecho's maar dat lijkt nu wel goed te gaan.
pi_181496788
Dan heb ik niks gezegd en gewoon daar naartoe gaan NJ! :Y
pi_181505089
Hebben we eindelijk een rustige(re) baby, besluiten de buren na het werk de kamer te verbouwen aangrenzend aan de babykamer hier. Typisch. :P Vandaag afgesloten met de verloskundige, morgen eerste afspraak met de wijkverzorging/consultatiebureau. Ben benieuwd hoe die zijn.. Of ze maar niet te veel aan de schemaatjes vast houden.
pi_181505299
Hebben jullie een draagdoek, nj? Dat was hier de eerste weken echt de oplossing.
pi_181509035
Vandaag een te leen gekregen van de verloskundige. Was daar inderdaad ook dé oplossing. Nu nog even oefenen met knopen, maar hoop inderdaad dat dat goed helpt.. Al merken we nu al een wereld van verschil nu we haar laten slapen. Ze slaapt soms wel echt 4-5 uur aan één stuk wat resulteert in een (te) natte luier, dus direct ook romper verschonen.. Maar ze heeft een veel beter humeur als we haar vooral niet wakker maken.
pi_181510831
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 23:18 schreef NicolasJoy het volgende:
Vandaag een te leen gekregen van de verloskundige. Was daar inderdaad ook dé oplossing. Nu nog even oefenen met knopen, maar hoop inderdaad dat dat goed helpt.. Al merken we nu al een wereld van verschil nu we haar laten slapen. Ze slaapt soms wel echt 4-5 uur aan één stuk wat resulteert in een (te) natte luier, dus direct ook romper verschonen.. Maar ze heeft een veel beter humeur als we haar vooral niet wakker maken.
Waarom werd ze voorheen gewekt dan? Fijn dat dit al wat helpt! En misschien de luier wat groter proberen? 4-5 uur moet zo’n ding wel kunnen handelen :+

Thanks nog, Nanuke, voor je lieve reactie :)
pi_181511159
Mijn 8 maander komt sinds een week weer elke 3 uur zo’n beetje. :') Gelukkig zijn het steeds korte momenten maar wel gulzig en inclusief opnieuw bv-poepluiers overdag.
Hopelijk gaat ze gauw weer terug naar 1 keer ‘s nachts.
Nu vanmorgen 3 keer tussen 4:20 en 5:20. -O-
Slaat nergens op natuurlijk, de wekker gaat om 6:00. ;(
pi_181511213
Ai, venco, da’s matig :{ Ik baal altijd enorm als S. zich tegen vieren/half vijf meldt. Tegen de tijd dat we dan allebei weer liggen en slapen, is het een uur of vijf. Dan gaat om 6.00 de wekker van mijn teerbeminde (snoozekampioen) en als ik dan net weer lekker wegzak, gaat om 7.00 de wekker omdat oudste naar school moet }:|
pi_181511354
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 23:18 schreef NicolasJoy het volgende:
Vandaag een te leen gekregen van de verloskundige. Was daar inderdaad ook dé oplossing. Nu nog even oefenen met knopen, maar hoop inderdaad dat dat goed helpt.. Al merken we nu al een wereld van verschil nu we haar laten slapen. Ze slaapt soms wel echt 4-5 uur aan één stuk wat resulteert in een (te) natte luier, dus direct ook romper verschonen.. Maar ze heeft een veel beter humeur als we haar vooral niet wakker maken.
Wat Jentin zegt, misschien al een grotere maat luier proberen? Dat was voor ons ook een oplossing, een beetje goede luier houdt het echt wel een uur of 5 zonder door te lekken.

En fijn dat ze al zo lang achter elkaar kan slapen! Merk je daardoor dat je wat meer kan ontspannen?

Venco, wat balen van die nachtvoedingen ineens :o
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181511430
Oh bah Venco, dat is wel heel erg balen! Hier nu wel al weken een nachtvoeding (om half 5, dus ik snap je jentin :P) maar da’s niks vergeleken met jou! :O

Ik jompel even voor mezelf, laatste werkdag vandaag voor we op vakantie gaan *O*

BFD *O*

Ik heb er 3, ik kon weer eens niet kiezen :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 28-08-2018 07:35:17 ]
pi_181511626
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 06:18 schreef Jentin het volgende:
Ai, venco, da’s matig :{ Ik baal altijd enorm als S. zich tegen vieren/half vijf meldt. Tegen de tijd dat we dan allebei weer liggen en slapen, is het een uur of vijf. Dan gaat om 6.00 de wekker van mijn teerbeminde (snoozekampioen) en als ik dan net weer lekker wegzak, gaat om 7.00 de wekker omdat oudste naar school moet }:|
Ohja, de wekker van mijn man. :( Volume maximaal én een afgrijselijk liedje (No one van Alicia Keys, dat gaat door merg en been) en inderdaad een keer of 4. En hij staat om 4:30 uur op. ;(
Mijn wekker gaat ook om 6 uur omdat zoon naar school moet. We hebben beide nogal tijd nodig.
Trouwens, hij wordt vanzelf ook al rond 6 uur wakker.
Ja, ook in het weekend. -O-

Van mij heeft hij dat vroege opstaan niet hoor. :{w
pi_181511632
Leuke foto’s LaBelle! Vooral die smiles! O+
pi_181511731
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 07:58 schreef vencodark het volgende:

[..]

Ohja, de wekker van mijn man. :( Volume maximaal én een afgrijselijk liedje (No one van Alicia Keys, dat gaat door merg en been) en inderdaad een keer of 4. En hij staat om 4:30 uur op. ;(
Mijn wekker gaat ook om 6 uur omdat zoon naar school moet. We hebben beide nogal tijd nodig.
Trouwens, hij wordt vanzelf ook al rond 6 uur wakker.
Ja, ook in het weekend. -O-

Van mij heeft hij dat vroege opstaan niet hoor. :{w
herkenbaar, ik ben gisteren boos geworden op man omdat hij maar bleef snoozen. dat was voorheen geen probleem want ik slaap door zijn wekker heen maar L niet en ik wordt daar dan weer wakker van. man kwam uiteindelijk na een uur lang elke 5 a 10min de wekker uit gemept te hebben pas uit bed. ik zat toen al lang met L in de babykamer zodat L iig wel verder kon slapen.

raak er nu weer geīrriteerd door want wie zat er vanmorgen al vroeg met een wakker kind beneden omdat man vannacht tot laat moet werken en nu nog ligt te slapen?
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 08:42:27 #96
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181511923
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 07:58 schreef vencodark het volgende:

[..]

Ohja, de wekker van mijn man. :( Volume maximaal én een afgrijselijk liedje (No one van Alicia Keys, dat gaat door merg en been)

Ik moest lachen :D

Wel irritant lijkt me... zulke nachten :'( vlak voor de wekker.

Hier gaan de ochtenden zo: Wekker vriend gaat ergens rond 5/6. Om 7 uur hoor ik mijn dochter naar beneden komen. Ik ga tussen half 8/kwart voor 8 naar beneden en duik dan zoals nu (als dochter weg is) achter de computer met een theetje. Eens kijk hoe laat baby wakker zal worden (die ligt er al vanaf gister 20.00 in).
pi_181512150
Wat een vroege wekkers :o knuffels voor venco en elleska

Hier gaat ie om 07.15, vriend is ook snoozekampioen, uiteindelijk gaat ie er pas om 07.45 uit. Maar straks gaat J. naar de opvang dus dan moeten we er wel echt om 07.15 uit :D dat zal wel even wennen zijn.

Leuke foto's Fleur! Succes met je laatste werkdag, fijn vooruitzicht, vakantie!

Sacre :D jouw baby! Wat een voorbeeldbaby, heerlijk dat lange slapen O+

Dit is mijn laatste week verlof :o time flies. Heb inmiddels wel weer zin om een beetje te werken. En dat je gewoon weer meteen naar de wc kan als je merkt dat je moet :+ in plaats van dat je het moet uitstellen tot dat je baby (niet op jou) slaapt of niet krijst als je hem weg legt O+ waar je al niet naar uit kan kijken :D

Kleine J. kwam vannacht opeens 2 keer :? Ik hoop dat het eenmalig was :+
pi_181512178
Wekker van vriend om 7 uur en dan staan we allemaal op. Kan ik nog lekker douchen als hij er is O+ Snoozen vind ik verschrikkelijk, of gewoon je wekker later zetten, of er vroeger uit. Opstaan wordt er juist alleen maar vervelender van, met dat uitstellen.

Fleur, met die klompen :D je bent wel helemaal in het thema meegegaan ^O^

De kindjes waren gisteren met opa en oma naar de dierentuin als afsluiting van de oppastijd van oma (vanaf volgende week gaan de kinderen een dag naar het kdv).
M. vond vooral de stokstaartjes erg tof!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181513077
Ik heb gewoon een lange nacht gemaakt, jeetje....van 22:00 tot 07:00. Ik heb J slapend om 20:00 op bed gelegd en die heeft gewoon tot 00:00 geslapen, een fles op van 150 en geslapen tot 07:00. Mijn vrouw heeft de fles van 00:00 gegeven dit keer.
De opgedane energie heb ik hard nodig vandaag denk ik want ze krijgt zo haar eerste prikjes....
Op een erg onhandige dag want ik zit op mijn werk en mijn vrouw moet B halen voor de lunch, weer terugbrengen en weer halen om 15:15. Ik heb wel geregeld dat ik wat eerder naar huis kan vanmiddag. Dus ik stel me in op een hoop troosten en wiegen vanavond.

Aure, oeh dat is ook wel weer fijn denk ik, weer werken.
Die foto LeSage O+ geweldig!
pi_181513500
Voor wat het waard is exode: de enige reactie die S. heeft gegeven op haar prikjes is slapen to the max. De hele dag knockie out en terwijl ik dacht dat we het dan 's nachts wel konden schudden, maakte ze ook een topnacht. Er is hoop *)

Venco: hier geen Alicia Keys (ik snap je ergernis over specifiek dit nummer vollédig, overigens :Y) ), maar zo'n verschrikkelijk penetrant tenenkrommend telefoonpingeltje. Het kreng gaat ook nog eens per riedeltje een tandje harder. En allemachtig, wat duurt het lang voordat hij 'm dan te pakken heeft en uitzet. Of nouja, snoozet dus ;(

LeSage, stokstaartjes O+

Schattig boertje, Belle :)

Aure, plassen wanneer je wil, wat een zaligheid, hč? Mijn man snapt ook nooit waarom ik vrijwel meteen naar de wc ga als hij thuiskomt, maar gewoon het gevoel van echt even helemaal op je gemak zitten omdat iemand anders indien nodig de baby kan pakken, is al zo hemels O+
pi_181513882
Wat een herkenning in bovenstaande! Zowel het snoozen van vriendlief als het rustig naar de wc willen gaan! De wekker van vriend is zo’n brandalarm geluid op standje heel hard. Duurt bij hem inderdaad ook vrij lang voordat die ‘m uitzet/snoozt. Ter vergelijking mijn wekker staat alleen op trillen want daar wordt ik al wakker van...

Zullen de baby’s reageren op de weersomslag? S komt ook ineens elke 3 uur, zowel overdag als ‘s nachts. Niks mis mee natuurlijk als je 3 weken oud bent, maar haar andere ritme vond ik relaxter ;)

S heeft trouwens echt na elke voeding enorm de hik. Soms begint het al tijdens een voeding. Herkenbaar? En iemand tipt om de hik wat sneller te laten stoppen?

BelleFleur; wat een heerlijke lachebek! En wat lijkt m op het springkussen al groot! Slapend in de Maxicosi is het wel nog echt een baby O+
LeSage: stokstaartjes zijn ook te leuk! Leuke foto!

S heeft haar duim gevonden O+ Ook nog genoeg keren dat ze haar duim kwijt is, tot grote frustratie van haarzelf :s)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181513967
Oh jongens, wat zou ik een moord doen voor twee nachtvoedingen. Hier blijft het vrij consequent elke 1.5 uur. -O-
pi_181514085
Jagar dat snap ik heel goed :* wat zuur dat je nog steeds zoveel nachtvoedingen hebt. Slaapt O. overdag nu wel beter? En hoe gaat het met jou?
pi_181514171
Toiletbezoekjes zijn geweldig. Banaan ziet het als een soort kiekeboe spelletje. Komt altijd dolblij zijn hoofdje om de hoek steken. :D Liever dat dan die keren dat ik met Banaan in de draagzak naar toilet moet.

Een hoop slechte nachten lees ik, hopelijk verandert het snel. Wij hadden ook een slechte nacht maar dat is helaas geen uitzondering. Geen idee hoe vaak Banaan wakker wordt, want ik kijk niet op de klok, maar het is vaak. :Z Afgelopen week had ik ergens een keer wel een goede nacht, wat een luxe was dat.
Vanochtend kon ik na de voeding van half zes zelf niet meer slapen. Nogal stom als je baby lekker doorslaapt tot negen uur. :{w
Mijn man had ook altijd een vinger op de snoozeknop. Toen ik uitlegde dat Banaan er wakker van werd en ik hem niet meer in slaap kreeg is hij ermee gestopt . Hij staat nou op binnen een minuut na de wekker. :Y

BFD, ik zag al leuke foto's van Fleur. *O*

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_181514202
Oh jager, dat lijkt me amper vol te houden. Hoe gaat het nu overdag? Lukt het dan om af en toe mee te slapen?
pi_181514234
Jeetje Jagar, dat klinkt echt zo enorm pittig, ik duim voor betere nachten, snel!

Jentin, ik hoop het! Ik weet eigenlijk niet meer zo goed hoe B op de prikjes reageerde. Behalve de 2e sessie, toen ging mijn vrouw namelijk uit eten en zat ik de hele avond met een bloedheet jochie op de bank en mocht ik hem ook niet inbakenen.
De overige prikjes zullen misschien meegevallen zijn.....
pi_181514515
Ik ben hier qua reageren erg afwezig maar lees nog wel veel mee.

Jagar, het is zo slopend. Ik hoop met je mee dat het beter wordt. J. heeft de eerste maanden perfect geslapen, maar vanaf 4 maanden komt ie bijna ieder uur. Volgende week issie 9 maanden. :') Bij z'n zus ging het over met 1,5 jaar. Ik hoop dat hij het sneller door heeft.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_181514912
Stats van J vandaag bij het CB: 58 cm, 5420 gram, groeit goed dus. Prikjes was heeeeeel hard en zielig huilen en ze moest ook echt uit haar slaap gehaald worden :'(
Puckababy mag nu minstens 24 uur niet, ben benieuwd hoe dat gaat met slapen.

In de spoiler meisje met pretoogjes O+, gisteren gemaakt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181515221
Jagär ik laat N. wel even met O. praten, duimen draaien voor snel betere nachten! :*

Ah takkie wat een kleintje O+ O+

Banaan O+

Belle O+

LeSage O+

Exode O+

Hier eigenlijk hetzelfde als Kris ik probeer elke dag te lezen hier maar het reageren ben ik denk niet zo goed in :')
pi_181516109
PKM, wat sneu dat je ervoor hebt moeten kiezen om je parkieten de deur uit te doen! -O-

Venco, wat balen van je slechte nachten! Hopelijk komt ze snel weer terug in haar oude ritme idd zodat jij ook meer rust krijgt.

En idd herkenbaar Jentin, die late nacht/hele vroege ochtendvoeding waardoor je weet dat je geen slaap meer zult krijgen voor de wekker gaat. Hier gelukkig geen herkenning voor wat betreft partners die heel vroeg op moeten, die van mij snoozt wel maar haar wekker gaat pas om 8 uur. Mijn eigen wekker op mijn werkdagen een uur eerder, die zet ik bij de 1e toon juist uit en dan sluip ik als een ninja door het huis om maar niemand wakker te maken :')

Fleur, vakantie!! Ik jompel voor je mee *O* En wat een heerlijke foto's!

Aure, je laatste verlofweek! Gelukkig dat je wel weer zin hebt om aan het werk te gaan :)

LeSage, M helemaal geobsedeerd door het stokstaartje, te lief O+

Exode, wat heerlijk dat de nacht zo goed ging! Alleen balen van de prikjes vandaag, ik hoop dat J er goed op reageert. En die foto, die mooie oogjes O+

Takkie, jouw ieniemieni O+ de hik na een voeding, heel herkenbaar! Heeft N tot voor kor5 ook gehad na elke voeding, maar had ze ook al veel in de baarmoeder (grote zus overigens ook). Bij N is het nu vanzelf steeds minder geworden, het hikken heeft plaatsgemaakt voor niezen :') wel heel vervelend om te zien, zo'n klein lijfje dat helemaal schokt door de hik, maar is mij altijd verteld dat het vaak voorkomt en echt geen kwaad kan.

Jagar, -O- voor jouw ellendige nachten :{ :*

PKM, jij hopelijk ook snel weer betere nachten! En Banaan O+

Mijn 1e werkdag gisteren viel mee! En vanmorgen bij de kinderarts geweest waar we gelukkig meteen terecht konden omdat vrouwlief gisteren heeft gebeld met het bericht dat het over het weekend erger was geworden. Zaterdag dronk N over de hele dag maar 380ml. Huilen ging opeens zonder tranen. Pfoe af en toe mee zitten huilen. Maar de arts heeft haar lichamelijk onderzocht en ze is in orde. Groeit goed (met 13 weken nu al op 62cm en 5660 gram) en de klachten zijn duidelijk aanwezig maar te atypisch om weg te schrijven onder een allergie of intolerantie. De arts gaf aan dat N een emotioneel intelligente en snelle baby is waardoor ze bijzonder gevoelig is voor prikkels en veel behoefte heeft aan veiligheid en dus nabijheid van ons. Ze is emotioneel verder dan goed voor haar is zei de arts, waardoor ze dus ook heel heftig op dingen kan reageren. Advies voor nu is om terug te gaan naar de omneo comfort voeding ipv lactose vrij (volgens de arts was dat een marketing trucje omdat een baby met lactose intolerantie zo zeldzaam is dat zij er gedurende haar 15 jarige carričre nog nooit 1 had gezien) en om te stoppen met voeden op verzoek omdat ze nu steeds minder drinkt en richting de 8 a 9 kleine flesjes op een dag gaat waar ze voldoende zou moeten hebben aan 5 grote flesjes. Dus vaste tijden aanhouden met een kleine marge zodat haar darmpjes tussendoor meer rust krijgen en zodat er voor haar meer rust en regelmaat is en ze hopelijk tussendoor ook langer kan slapen omdat ze beter verzadigd raakt. Daarnaast mogen we blijven troosten en dragen zoals we nu doen daar het een duidelijke behoefte is die N heeft, maar zullen we zodra het voor ons goed voelt wel moeten proberen iets meer los te laten omdat N zich letterlijk aan ons vastgeklampt wat een keer doorbroken zal moeten worden. Dat voelt voor mij zo verkeerd... Dus ik ben blij dat de arts zei dat we N niet verpesten door zo toe te geven aan die behoeftes van troosten en gedragen worden , enkel heel pittig voor ons, en dat we dat mogen proberen als wij ons er ook echt goed bij voelen om haar bijvoorbeeld wat vaker weg te leggen of eens te laten huilen. Ben daar voor nu vrees ik nog niet klaar voor.

BFD! N die tussen alle pijn en onrust door gelukkig ook nog heel goed kan lachen O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181516136
Balen Kris dat je nachten nog steeds zo slecht zijn. Voor Jagar ook natuurlijk. :*
Kris dat vooruitzicht van misschien nog negen maanden slechte nachten is niet lekker natuurlijk. :{ Ik probeer meestal niet verder te denken dan komende nacht, geen idee hoelang hij (en ik) dit zo volhouden.

Ik ben net voor het eerst in dagen weer eens met succes weggeslopen bij Banaan. *O*

Mini hoe gaat het nou eigenlijk bij jullie? O. in ledikant overdag of samen in bed?
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 12:42:20 #112
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181516425
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 11:24 schreef exode het volgende:
Stats van J vandaag bij het CB: 58 cm, 5420 gram, groeit goed dus. Prikjes was heeeeeel hard en zielig huilen en ze moest ook echt uit haar slaap gehaald worden :'(
Puckababy mag nu minstens 24 uur niet, ben benieuwd hoe dat gaat met slapen.

Hier was het advies dat de tencel puckababy wel mocht & de jersey cotton mag ook, maar dan moet je ieder uur even kijken.

Zal wel weer overal anders zijn zo te horen :P
pi_181518327
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 12:42 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Hier was het advies dat de tencel puckababy wel mocht & de jersey cotton mag ook, maar dan moet je ieder uur even kijken.

Zal wel weer overal anders zijn zo te horen :P
Ja, bij B mocht Puckababy ook niet weet ik nog. Eigenlijk was het advies 48 uur maar als ze na 24 uur nog geen reactie of koorts heeft dan mag het al. Vannacht doen we het in ieder geval niet en daarna zien we wel weer.
Jammer dat ze net in een slaapritme lijkt te komen, met Puckababy, en we dit weer moeten doorbreken, maar ach, dat komt wel weer goed.
pi_181519111
Ugh! Bijlees zonder laptop, het lukt me niet! @ PKM, samen in het grote bed overdag, in ledikant is het brullen. Naja. Wel knus. Tevens: Banaanlachje _O_ O+

Morgen eens even zorgen dat de laptop thuis blijft en hardcore bijlezen zodra de koter kwijlend tegen mijn been aan in slaap is gevallen :Y

Vlugge telefoonfotobijdrage van vijf minuten geleden. O.'tje en mijn hand:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Stapt inmiddels voorzichtig zijwaarts langs bank en salontafel. Straks eens zien of ik het gefilmd krijg :)

:* voor allen! :W
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 15:04:53 #115
342817 Miss_Congeniality
Armed and Fabulous
pi_181519247
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 14:22 schreef exode het volgende:

[..]

Ja, bij B mocht Puckababy ook niet weet ik nog. Eigenlijk was het advies 48 uur maar als ze na 24 uur nog geen reactie of koorts heeft dan mag het al. Vannacht doen we het in ieder geval niet en daarna zien we wel weer.
Jammer dat ze net in een slaapritme lijkt te komen, met Puckababy, en we dit weer moeten doorbreken, maar ach, dat komt wel weer goed.
Bij mijn oudste mocht dat toen ook niet idd. We hebben de puckababy bij haar gebruikt omdat ze bij het in slaap vallen een soort spastisch uitziende bewegingen maakte waarmee ze zichzelf wakker sloeg. Uiteindelijk heb ik haar na de prikjes toen in bed gelegd, zij legde haar armen omhoog naast haar hoofd en terwijl ze in slaap viel hield ik met mijn handen haar armen een beetje tegen het matras gedrukt. Ik voelde wel dat ze automatisch een beetje probeerde te slaan maar dat lukte dus niet, toen dat na een kwartiertje stopte en ze echt goed in slaap was, kon ik haar armen loslaten en sliep ze verder. Misschien ook een idee om te proberen?
pi_181519439
Die koppies! O+ Ik zit mobiel want plakbaby, maar een eerste bfdtje van ons:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181520736
IMA wat een mooie, sprekende ogen!

quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:04 schreef Miss_Congeniality het volgende:

[..]

Bij mijn oudste mocht dat toen ook niet idd. We hebben de puckababy bij haar gebruikt omdat ze bij het in slaap vallen een soort spastisch uitziende bewegingen maakte waarmee ze zichzelf wakker sloeg. Uiteindelijk heb ik haar na de prikjes toen in bed gelegd, zij legde haar armen omhoog naast haar hoofd en terwijl ze in slaap viel hield ik met mijn handen haar armen een beetje tegen het matras gedrukt. Ik voelde wel dat ze automatisch een beetje probeerde te slaan maar dat lukte dus niet, toen dat na een kwartiertje stopte en ze echt goed in slaap was, kon ik haar armen loslaten en sliep ze verder. Misschien ook een idee om te proberen?
J beweegt juist in haar slaap enorm, in slaap vallen gaat vrij rustig, maar daarna :D Ze beweegt veel en maakt ook veel geluid.Ze maakt zich daarmee wakker want ze slaat zichzelf of schopt hard tegen de zijkant van de wieg.
We gaan kijken vanavond en vannacht, wie weet slaapt ze nog beter ;)
pi_181521327
Oh Venco, als mijn man er ook maar over zou denken iets op te zetten van Alicia Keys zou ik al bijna bij de advocaat zitten :X Gelukkig hier een metalhead, die muziek kan ik zeer goed hebben. Pas zette ik voor de grap een liedje van zo’n soort band op (niet te hard) bij C en ze keek zeer gefascineerd *)

Oh Fleur, wat ligt hij daar lekker te ronken, heeft hij nog wel iets meegekregen er van :D ? En alvast fijne vakantie *O*

Sacre, wat een heerlijke slaaptijden heeft jouw baby :D Nu mag ik ook absoluut niet klagen hoor, van 20 tot 7 over het algemeen, maar na 8’en halen we hier zelden tot nooit.

Aure, alweer bijna voorbij je verlof joh? Voor mijn gevoel is J er pas net :o Plassen (of vooral nummer 2 hier) wanneer je moet is zo fijn :Y

LeSage, wat een leuke foto van M O+
Hoe vindt oma het dat haar oppasdag vervalt of was het een bewuste keuze? :)

Exode, hopelijk zijn de prikjes goed gegaan! Hier is het me alles meegevallen qua bijwerkingen, dus hoop dat het bij jullie ook meevalt :* En wat een lekkere nacht!

Takkie, die hik na het voeden had C hier ook superveel in het begin, super frustrerend vond ik dat altijd maar je kunt er weinig aan doen :{ Wordt minder als ze ouder worden in ieder geval, hier zelden meer de hik :Y Heerlijk meisje heb je daar zeg, zo klein O+ Prachtig die boze blik, maar wel sneu dat ze medicijn moet, waarvoor krijgt ze dat?

Jagar ;( :*

PKM, wat is die Banaan echt al een dreumes aan het worden zeg O+ O+ Zo wijs!

Kris :W Bij jullie ook nog steeds zulke slechte nachten, jeetje joh ;( -O-

Schanu, fijn dat er niks mis is met jullie meisje en zo te lezen wel wat concrete adviezen gehad :) Hoe voel jij je bij de adviezen? En wat is N toch een mooi meisje, hopelijk voelt ze zich met een ander ritme gauw beter :*

Mini, O kan al bijna een palmboompje met zijn haar! Wat een lekker kind heb jij toch gebakken :Y

IMA. Wat een goede eerste BFD post, en wat lijken de zusjes op elkaar zeg, wow! Alsof je grote zus gekloond hebt :D O+

Mijn baby begint al een beetje te poseren als ik een foto maak :D ;
Mijn heerlijke bolle Bob/verstrooide professor met dat haar _O- , ik ben zo verliefd op d’r O+ Ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat ik met dat haar aanmoet qua styling of zo, ik borstel het meestal in een soort hanenkammetje omdat plat niet leuk staat :P
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181521612
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 16:31 schreef rena het volgende:
Ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat ik met dat haar aanmoet qua styling of zo, ik borstel het meestal in een soort hanenkammetje omdat plat niet leuk staat :P
Herkenbaar! :D
En ooooh, wat een verrukkelijke foto van C. toch weer! _O_ Volkomen om op te vreten, dat kind!
Let me see you stripped down to the bone
pi_181521882
Oooooh rena, wat een heerlijke foto van een heerlijk kind!
pi_181524878
@Jentin:
We kregen van de kraamzorg echt de opdracht 3,5/4u na de voeding te wekken voor de volgende voeding.

Ze zit nu in de luier maat 1 (~3,7 kilo nu). Denk dat de 2 net te groot nog is. Ze kan gewoon erg goed poepen. :P

--

Nog even niet de tijd om bij te lezen, maar wilde wel even jullie op de hoogte brengen. :@
Vannacht ging weer redelijk, alleen zelf uiteindelijk heel erg weinig geslapen doordat m'n vriendin behoorlijke pijn in de borst kreeg. Dit is gedurende de dag erger geworden, koorts erbij.. Vanmiddag met bijna 40 graden koorts naar de huisarts geweest.

We hebben 'veilige' antibiotica gekregen, maar denk dat dit wel het eindpunt wordt voor de borstvoeding. Alles er omtrent zorgt nog voor gedoe. Maar we zien wel. Eerst zorgen dat zij zich beter gaat voelen en ik mij red met het meisje alleen..
pi_181527278
Takkie, J had na elke voeding de hik en nu ik denk 1x per dag. Bij J hielp weer aan de borst leggen. Verder niet echt iets maar ze heeft er geen last van zoals wij het kunnen beoordelen.
Ze had overigens ook vaak de hik in de buik.
pi_181527742
Minilot, knappe O! O+

IMA, wat een heerlijk kleintje nodig O+

Rena, wat een geweldig meisje, de knapperd O+ En dat haar, haha geweldig die hanenkam. N haar haar krijg ik niet plat al zou ik het willen, dat staat structureel omhoog :')
Ik voel me wat dubbel bij de adviezen, heb ook heerlijk zitten snotteren bij de arts :') vind het ergens moeilijk voor te stellen dat het niet iets lichamelijks is. De arts zei dat het niet aan ons ligt, maar juist omdat het steeds slechter ging/gaat, krijg ik dat gevoel wel. Kennelijk geven we ons kind immers niet wat zij nodig heeft. Maar vandaag heeft ze best een hele goede dag dus dat is fijn ter afwisseling O+

[ Bericht 5% gewijzigd door Schanu op 28-08-2018 20:51:21 ]
pi_181528389
Schanu :* jullie doen er toch juist alles aan om er achter te komen waar het aan ligt. Niet aan jezelf twijfelen hoor.

Rena wat is C. leuk O+ heerlijke foto!

En ja J. is alweer bijna 3 maanden joh :o dus mijn verlof zit er helaas ook bijna op. Ik heb er geen vakantieweken ofzo aan vast geplakt. Wel begin ik de eerste tijd met 24 uur werken ipv 32, dat leek mij wel relaxt starten.

Ik krijg even geen foto geüpload bij imgur dus mijn BFD bijdrage wordt een BFW bijdrage :s)
pi_181532553
Oh wat zijn er weer een heerlijke foto’s voorbij gekomen!
Die lachjes van banaan, O die de hand van mama serieus onderzoekt, C die in diva-houding poseert, de ook nog verse baby van IMA, de mooie lach van de baby van Schanu, en dan vergeet ik vast nog wat baby’s.

Schanu; jullie doen wat jullie kunnen! Probeer dat vertrouwen vast te houden/terug te krijgen.

‘Fijn’ dat het vele hikken herkenbaar is. Meestal heeft S er inderdaad zelf niet zo’n last van.

Rena; S krijgt medicijnen vanwege spruw. En dat moet eigenlijk 2 minuten in haar mond blijven zitten. Hoe dan? :? Tip van lactatiekundige was om steeds een beetje op een speen te doen. S probeert nu haar lipjes steeds stijf op elkaar te houden zodra ik met een speen in haar buurt kom :P

En we hebben vandaag al een foto aangeleverd maar vanavond echt zo’n leuke foto gemaakt. Die wil ik jullie niet onthouden...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181532689
Takkie! :D _O- _O- _O- Ik kan er niet naar kijken joh, lig elke keer in een deuk :D
pi_181533173
Takkie _O- _O-

(Lang) Oppasverhaal in spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181534376
Wat een geweldige foto Takkie :D

LeSage, wij hebben hier dezelfde beslissing gemaakt om deels dezelfde reden (ook omdat 3 kleintjes tegelijk teveel zou worden). En uiteindelijk bevalt het erg goed! Het geeft mij wat meer vrijheid want peuter gaat regelmatig een dagje daarheen op een dag dat ik thuis ben en omdat het niet meer wekelijks is, is oma nu ook een echte verwen-oma ipv mede-opvoeder en doen ze ook leukere dingen samen. Hopelijk gaat het bij jullie ook zo fijn werken!
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸&gt;&lt;(((ē&gt;
  woensdag 29 augustus 2018 @ 08:39:25 #129
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181537367
Die foto :D

Wij moesten vroeg de deur uit vanmorgen om mijn dochter af te zetten ergens.
Baby wakker maken natuurlijk & hij was lekker vrolijk, maar viel in de auto weer in slaap en ligt nu gewoon nog steeds te maffen (inmiddels thuis).
Wij doen hier niet aan vroeg opstaan :{w :7

Dus hij is mooi 10 minuten wakker geweest :') had een flesje meegenomen, maar was niet eens nodig.
pi_181537472
Lesage dat lijkt me een goede oplossing! Dat geeft een stuk meer zekerheid en het vrijblijvende oppassen is ook leuker vind ik.
Mijn schoonmoeder heeft 1,5 jaar elke maandag op B gepast maar dat ging op een gegeven moment ook niet meer. De helft van het jaar kon ze niet door vakanties of ziek zijn. Mijn vrije dagen vlogen er doorheen. Nu met J is het niet eens een optie (ook omdat ze het lichamelijk niet meer kan)

Takkie _O- Ik vind wel dat ze gelijk heeft hoor. Je moet dat soort dingen eerst met haar bespreken ipv zomaar aan te kleden ;)

De nacht is hier wonderbaarlijk goed gegaan, J had wel verhoging vanaf een uur of 18:00 maar net als bij jentin sliep ze daar prima op. Fles om 17:00, 23:00 en 06:00 en ze slaapt nu ook nog. Wel tot 23:00 in mijn armen geslapen, maar ach kon ze meekijken naar Ajax *O*
pi_181537546
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 22:57 schreef Takkie88 het volgende:
Rena; S krijgt medicijnen vanwege spruw. En dat moet eigenlijk 2 minuten in haar mond blijven zitten. Hoe dan? :? Tip van lactatiekundige was om steeds een beetje op een speen te doen. S probeert nu haar lipjes steeds stijf op elkaar te houden zodra ik met een speen in haar buurt kom :P
nystatine? hier werd dat de eerste dagen ook niet gewaardeerd maar daarna zat L al helemaal vrolijk wippend in de wipstoel als het spuitje in beeld kwam.
ik gaf het dus met een spuitje na elke voeding. in beide wangzakken en op de tong een beetje. als het lukte daarna met de vinger nog wat verder verspreiden.

die 2min slaat nergens op. net als de 4xdaags 1ml, dat is veel te veel tegelijk.

en die foto _O-
pi_181538903
Takkie, die foto, briljant _O- _O-

Die spruw medicijnen, hebben we hier ook gehad voor N die helaas meteen na de geboorte spruw had. De eerste kuur moest met een spuitje in de mond, die werkte voor haar helaas niet. Wij deden het in haar mondje na de voeding, en zo goed mogelijk met een schone vinger verspreiden in haar mondje zodat het beter zou blijven zitten. Maar spruw bleef hardnekkig, dus daarna een nieuwe kuur wat een dikkere substantie was die sowieso via de vinger moest worden aangebracht, ook onder de tong dus dan bleef het sowieso wel langer in het mondje zitten, zolang er maar niet wordt gevoed na het toedienen want dan spoel je het natuurlijk meteen weer weg :)

En LeSage, heel begrijpelijk jullie keuze! Mijn moeder paste een keer in de 2 weken op op de dinsdagen toen onze dreumes nog geen jaar was. Die kwam opeens met de mededeling dat het haar best zwaar viel en of ze per keer mocht bekijken of ze het aan kon en wilde. Toen heb ik ook aangegeven dat we daar niet aan kunnen beginnen, dan zouden wij steeds last minute iets met ons werk moeten regelen als zij aan zou geven niet op te kunnen passen. Vanaf dat moment gaat dreumes naar de creche en dat bevalt ons prima, begreep mijn moeder gelukkig ook heel goed. Nu met N erbij, had ze het sowieso niet aangekund om op 2 kinderen onder de 2 te passen, dus ben nog steeds erg blij met de keuze die we destijds hebben gemaakt.

Exode, wat fijn dat de nacht met J goed is gegaan ondanks de prikjes! *O*

N heeft ook een redelijk goede nacht gehad. Ze is nu bij mijn schoonmoeder omdat ik weer aan het werk ben, die stuurde net een heerlijk filmpje door van een lachende N die tegen een speelboog aan het slaan is. Misschien was alleen een bezoekje aan de kinderarts al voldoende, haha, ze lijkt wel gereset sinds gisteren :')
pi_181538947
Oppas-opa/oma’s!
Mijn schoonouders passen wekelijks op de baby en, als het buiten schooltijd nodig is, ook op de oudste.
Ik zou het liefst babylove minstens 1 keer per week naar een kdv brengen maar manlief vindt het eigenlijk niet nodig want mijn schoonouders zijn altijd thuis, doen het graag en kost niks, behalve dat we bijvoorbeeld eens boodschappen betalen.
Daarbij is hij nog een beetje van het idee: familie is altijd beter.
Ach ja, ik begrijp het wel en qua kosten ben ik anders een dagje werk kwijt aan kdv i.p.v. dat je gewoon je geld houdt. En dat hebben we best nodig.
Ik vind het weleens vervelend want het is vd zomer bijvoorbeeld wel teveel dagen geweest.
En het grootste nadeel is: mijn schoonmoeder is vandaag ziek. Dus nu hebben we geen oppas. Mijn schoonvader kan het niet alleen.
Gelukkig zijn we vandaag niet tegelijk weg maar begin ik pas om 11 uur en is mijn man terug van de nachtdienst.
Doodvermoeiend voor hem maar hij blijft dus vandaag voor Z zorgen tot 19:00 en A komt ook 14:00 weer thuis.

Ben benieuwd hoe het gaat want dit is serieus de eerste keer dat hij langer dan 3 uur met haar alleen is. :o
Anyway: ik heb gekolfd en verder moet ie maar zien. :') Eigenlijk wel goed een keer hoor.
Is ook zijn kind. :+ Ze is een stuk makkelijker dan de eerste maanden.

Overigens kwam ze sinds gisteravond rond 22:30-0:20-3:50-5:30. :')
Ik voed tegenwoordig op haar kamer i.p.v. in ons bed dus ik onthoud de tijden wat minder maar damn: ga weer eens lekker doorslapen! Niemand een tip wellicht? In de avond een extra hapje eten?
Vult water in de nacht meer dan bv? Want ik maak niet zodanig veel aan dat ze 4 keer echt voeding binnenkrijgt. Hooguit de eerste 2 keer.

[ Bericht 18% gewijzigd door vencodark op 29-08-2018 10:11:03 ]
pi_181539357
Ai venco balen dat Z. zo vaak kwam vannacht! Met mijn drie maanden baby ervaring kan ik je helaas geen tips geven.

Takkie goede foto haha!

Hier gaat er ook een oma oppassen vanaf volgende week. Een dag per week en de overige dagen dat er oppas nodig is gaat J. naar het kdv. Ben benieuwd hoe het gaat. Aan de ene kant vind ik het wel een beetje raar om mijn 3 maanden oude baby al zo vaak bij anderen achter te laten, maar ik kijk dus ook wel uit naar een beetje tijd voor mezelf (ja zelfs al moet ik in die tijd werken :D ).
pi_181539985
Venco als Z. niet drinkt die laatste twee keer dan heeft ze waarschijnlijk geen honger. Ze gebruikt waarschijnlijk je borst en eventueel een paar slokjes om terug in slaap te komen. Doet Banaan ook. Als ze echt honger zou hebben zou ze vast niet in slaap vallen zonder melk. :P

Geen tips dus. Vermoedelijk is het ook de snelste manier (voor haar) om terug in slaap te komen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_181540113
Ohja mijn BFD die BFW bijdrage werd:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:D
pi_181540509
Ik heb alle foto’s gezien maar probeer vandaag nog even op iedereen te reageren. We zijn druk bezig met de volksverhuizing wat vakantie heet :P. Het was sowieso een goede BFD editie O+ En Takkie, die van jou _O- _O- :D

Wat balen dat Z. weer zo vaak drinkt Venco!

En Aure, laatste week verlof alweer, gaat snel!

Mijn beste vriendin vertelde gisteren dat ze zwanger is *O*

Oh en M. is aan het slopen gegaan in huis :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181541013
Onze laatste bfd ;(

Dus vandaag met bonusvakantie kapiteintje O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We zitten nu in frankrijk in n groot vakantiehuis met zwembad met onze vriendengroep en hij doet het verbazingwekkend goed :D spelen met andere mensen, dobberen in het zwembad, croissantjes eten. En bij ieder tukje knalt ie binnen vijf minuten in slaap omdat ie overal zo moe van is O+. Tis even anders dan pre-baby (niet om twee uur al kachel in het zwembad liggen :@ :D) maar toch tof
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181541090
Bedankt voor de complimenten over mijn lieve dametje, ik ga haar zelf ook nog een keer opvreten hoor, ze begint zo’n heerlijk spekkerdje te worden :9 We zijn alweer thuis van vakantie en manlief heeft deze week ook nog vrij, erg lekker om nog even rustig aan te doen met z’n drietjes :)

NJ, heeft je vriendin borstontsteking? Heftig zeg, hoe gaat het vandaag?

Schanu, ik kan me je gevoelens er bij voorstellen hoor, maar het betekent echt niet dat jullie het niet goed deden, wij waren ook echt zoekende in het begin naar wat ze wel en niet fijn vond. Baby’s krijg je nou eenmaal niet met een gebruiksaanwijzing er bij, volgens mij doen jullie het super, wat Aure ook zegt; jullie doen er alles aan om er achter te komen wat er is :*

Takkie, die foto :D _O- Heb helaas geen tips hoe je het medicijn makkelijker toe zou dienen :{ Wij moesten C antibiotica geven voor krentenbaard net na haar geboorte maar dat mocht gewoon doorgeslikt worden. Hopelijk knapt ze toch snel op!

LeSage, heel begrijpelijk! Je wil je ook niet druk hoeven te maken of er wel opvang is voor de kinderen, je moet er wel van op aan kunnen. Dit zal vast een stukje rust geven :)

Sacre wat een heerlijke luxebaby :D

Exode wat een topnacht :)

Aure ook al zo’n geweldige foto _O- Was je hem stiekem aan het kietelen? :P

Fleur :o Hier begint ze ook steeds gefascineerder te raken door de lampen, ik zal goed opletten :+

Oh kapitein, ga je ons echt al verlaten ;( ? Wat lijkt hij ook lang op deze foto’s zeg :) Vakantie klinkt erg goed!
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181541961
Oooh, kijk die Kapitein daar in la France! O+ Zal zeer gemist worden in dit topic - vaarwel mooie knul! :* :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_181542899
Inderdaad borstontsteking. Onderste helft van de borst is momenteel echt behoorlijk rood en ze kan eigenlijk bijna geen aanraking verdragen. Leeg laten drinken door de kleine lijkt dus ook niet echt een optie. Ze staat nu al ~ 30 minuten onder de douche proberen de borst warm(er) te maken en zelf iets leeg te drukken/kolven zo ver het gaat, maar lijkt nog weinig te doen. De pijn i.c.m. nog steeds bijna 40 graden koorts is niet echt lekker.

Gelukkig houdt de kleine zich nog redelijk rustig. In slaap vallen is moeilijk, maar als ze eenmaal slaapt pakt ze goed door. Gevoed rond 22u, 1u, 5:30 en 10u.

Moeten wel vandaag voor het eerst aan de flesvoeding, want de borstvoeding is er nagenoeg niet meer. Hopen dat de krampjes daarvan meevallen..
pi_181543542
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 12:46 schreef NicolasJoy het volgende:
Inderdaad borstontsteking. Onderste helft van de borst is momenteel echt behoorlijk rood en ze kan eigenlijk bijna geen aanraking verdragen. Leeg laten drinken door de kleine lijkt dus ook niet echt een optie. Ze staat nu al ~ 30 minuten onder de douche proberen de borst warm(er) te maken en zelf iets leeg te drukken/kolven zo ver het gaat, maar lijkt nog weinig te doen. De pijn i.c.m. nog steeds bijna 40 graden koorts is niet echt lekker.

Gelukkig houdt de kleine zich nog redelijk rustig. In slaap vallen is moeilijk, maar als ze eenmaal slaapt pakt ze goed door. Gevoed rond 22u, 1u, 5:30 en 10u.

Moeten wel vandaag voor het eerst aan de flesvoeding, want de borstvoeding is er nagenoeg niet meer. Hopen dat de krampjes daarvan meevallen..
Al de onderkant van een elektrische tandenborstel geprobeerd? Dat heeft bij mij echt heel erg geholpen. Sterkte hopelijk knapt vrouw er snel van op! :*
pi_181543766
Takkie _O- O+ O+

Aure O+ O+

LDG kapitein lijkt heus geen baby meer maar een echte dreumes! Gaan jullie het uitgebreid vieren? Wat klinkt de vakantie leuk geniet ervan! O+

Wij gaan over 2 a 3 weken op vakantie en wel met de auto naar Marokko! Wij gaan overnachten in Frankrijk en spanje (als jullie nog goede hotels weten daar :P ) normaal is het 2 en een halve dag rijden. Maar wij willen het echt rustig aan doen en meerdere pauzes in lassen. We nemen ook een kleed mee om N. soms even te laten spelen op een grasveldje ofzo! Hebben jullie nog tips en tricks wat ik écht niet moet vergeten en waar we aan moeten denken aan een verre rijs met een baby van dan 7 maanden? :@

Edit' rijs. Moet natuurlijk REIS zijn _O- slaaphoofd en vitD tekort gaat niet goed samen.

[ Bericht 6% gewijzigd door BellaaElisa op 29-08-2018 16:21:48 ]
pi_181546600
Ah zie die kapitein, grote knul en dat klinkt fijn zeg! En zwaai zwaai, tot over 10 maanden :D

NJ, wij zijn bij J die enorme darmkrampjes inmiddels ook volledig op flesvoeding over gegaan. (dat was niet de reden van overstappen maar wel een extra reden om eigenlijk niet over te willen stappen) Bij B hebben we alle merken geprobeerd destijds en uiteindelijk bij Dr Browns flessen uitgekomen, die gebruiken we bij J nu dus ook. Wij hebben het idee dat deze helpen om darmkrampjes wat te voorkomen.
Wat bij J echt helpt is haar 's avonds te masseren, met name uiteraard de buik, met speciale olie tegen darmkrampjes. Standaard heeft ze daarna een volle luier en meer relaxt.
Ze is nu bijna 9 weken en heeft nog steeds darmkrampjes maar veeeeeel minder dan een paar weken geleden, ze slaapt er nu gewoon doorheen.

Mijn moeder is er vandaag, 1,5 uur in de bus gezeten en J slaapt non stop....alleen even wakker geweest 14:00 voor een fles die mijn moeder heeft gegeven en ze kreeg gelukkig een halve glimlach. Kortom inentingen maken J enorm slaperig :@
pi_181547227
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 13:19 schreef BellaaElisa het volgende:

Wij gaan over 2 a 3 weken op vakantie en wel met de auto naar Marokko! Wij gaan overnachten in Frankrijk en spanje (als jullie nog goede hotels weten daar :P ) normaal is het 2 en een halve dag rijden. Maar wij willen het echt rustig aan doen en meerdere pauzes in lassen. We nemen ook een kleed mee om N. soms even te laten spelen op een grasveldje ofzo! Hebben jullie nog tips en tricks wat ik écht niet moet vergeten en waar we aan moeten denken aan een verre rijs met een baby van dan 7 maanden? :@
*boks* Wij over een paar weken met een negenmaander roadtrippen door Slovenië. Komt vast bij ons allebei goed! :* *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_181547907
@BellaaElisa:
Nog niet geprobeerd, gaan we doen! Niet te gevoelig?

Vandaag na het douchen 20-30 minuten gekolfd, maar er komt echt bijna water uit.. Super waterige moedermelk, gebruiken het dus ook maar niet voor de voeding..

@Exode:
We gebruiken hier sinds gisteren de Difrax i.p.v. de Dr.Brown. Eens proberen.. De Dr.Brown lekt er onwijs veel langs haar mondhoeken en knoeit ze dus behoorlijk. Met de Difrax lijkt dit beter te gaan. Opwarmen in een pannetje lijkt alleen veel langer te duren door de dikke bodem.. Nadeel aan de difrax is alleen dat ze de speen net wat vaker echt 'dicht' zuigt.

---

Qua flesvoeding, hoe warmen jullie dit op? Gewoon magnetron?

Wilden al kijken voor de Difrax flessenwarmer, maar a) duur ! en b) pas leverbaar in november, dus dan is ze al een tijdje verder...
pi_181548051
Flesvoeding opwarmen lees ik dus meerdere dingen over:

Magnetron:
Eerst water + poeder afmeten
(100 ml). 600 watt, 30 seconden?
Of juist 10 seconden, beetje draaien met het fles en dan weer 10 seconden?

Waterkoker:
1/3 kokend water uit de waterkoker, 2/3 koud water uit de kraan? En dan dat warme water mengen met het poeder?

Pannetje:
Doen we nu, maar duurt dus 10-15 minuten door de dikke bodem en grote hoeveelheid water die in de pan moet voor de Difrax fles...
pi_181548299
Ik gebruik geen flesvoeding, maar wij hebben een waterkoker die je kan instellen op hoeveel graden je je water wilt. Lijkt mij ideaal met flesvoeding, maar geen ervaring dus :P
pi_181548311
Team Waterkoker hier, nj. Magnetron is volgens mij niet handig ivm hotspots en flessenwarmer duurt me te lang. Idd 1/3 heet en 2/3 koud en dan poeder erbij.
pi_181548358
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 15:34 schreef minilot het volgende:

[..]

*boks* Wij over een paar weken met een negenmaander roadtrippen door Slovenië. Komt vast bij ons allebei goed! :* *O*
Oh wauw! Heb er zin in laten we onze verslagen hier delen O+ *O* *O*
pi_181548425
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 16:05 schreef NicolasJoy het volgende:
@BellaaElisa:
Nog niet geprobeerd, gaan we doen! Niet te gevoelig?

Misschien verschilt het per vrouw maar het gaf bij mij juist verlichting, het voelde nog fijn ook :)
  woensdag 29 augustus 2018 @ 16:43:25 #152
342418 VKV
Plausibel
pi_181549031
Even inbreken in dit topic maar Takkie ik verslikte me zowat in m'n drinken door die foto _O- _O- Briljant!! :D
  woensdag 29 augustus 2018 @ 17:26:34 #153
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_181550310
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 16:10 schreef NicolasJoy het volgende:
Flesvoeding opwarmen lees ik dus meerdere dingen over:

Magnetron:
Eerst water + poeder afmeten
(100 ml). 600 watt, 30 seconden?
Of juist 10 seconden, beetje draaien met het fles en dan weer 10 seconden?

Waterkoker:
1/3 kokend water uit de waterkoker, 2/3 koud water uit de kraan? En dan dat warme water mengen met het poeder?

Pannetje:
Doen we nu, maar duurt dus 10-15 minuten door de dikke bodem en grote hoeveelheid water die in de pan moet voor de Difrax fles...
Waarom zo ingewikkeld? Hier pakken we warm water uit de kraan. Gaat prima.
pi_181550364
Oh ja, dat koken enzo hoeft helemaal niet, hč? Gewoon warm water voelt zo, ehm, gek? Dat dat zomaar kan. Maar dat gaat dus prima? Zou een hoop gedoe schelen.

Edit: ik klink als een debiel hierboven :')
  woensdag 29 augustus 2018 @ 17:44:10 #155
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_181550766
Dat kan prima idd! Tenzij je een heeell oud huis hebt met loden(?) /koperen (?) leidingen, dan is het beter van niet..

Wij hebben een babybrezza, ideaal :@
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_181551252
Lauwwarm water uit de kraan, schepjes erbij, vinger op de speen en schudden maar :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181551326
Wij deden altijd de 1/3e 2/3e variant, met quooker ( _O_ )
pi_181551634
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 13:19 schreef BellaaElisa het volgende:
Takkie _O- O+ O+

Aure O+ O+

LDG kapitein lijkt heus geen baby meer maar een echte dreumes! Gaan jullie het uitgebreid vieren? Wat klinkt de vakantie leuk geniet ervan! O+

Wij gaan over 2 a 3 weken op vakantie en wel met de auto naar Marokko! Wij gaan overnachten in Frankrijk en spanje (als jullie nog goede hotels weten daar :P ) normaal is het 2 en een halve dag rijden. Maar wij willen het echt rustig aan doen en meerdere pauzes in lassen. We nemen ook een kleed mee om N. soms even te laten spelen op een grasveldje ofzo! Hebben jullie nog tips en tricks wat ik écht niet moet vergeten en waar we aan moeten denken aan een verre rijs met een baby van dan 7 maanden? :@

Edit' rijs. Moet natuurlijk REIS zijn _O- slaaphoofd en vitD tekort gaat niet goed samen.
Wij hebben onze 8,5 uur durende reis naar la douce france ook in twee dagen geknipt :Y. We hebben gereden zo lang als hij sliep en toen ie wakker werd en zich begon te vervelen zijn we gestopt en hebben we ergens gelunched/gewandeld/gespeeld tot t weer tijd werd voor een slaapje en zo door :Y. We hebben voor de terugweg wat nieuw speelgoed gekocht, dan kunnen we m onderweg nog wat langer vrolijk houden hopelijk :D. Af en toe wat nieuws doorgeven naar de achterbank
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181553800
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 17:26 schreef Aventura het volgende:

[..]

Waarom zo ingewikkeld? Hier pakken we warm water uit de kraan. Gaat prima.
Ik begreep dat dat niet mocht i.v.m. legionellabacteriën ?
pi_181554935
Vanmiddag even bij de huisarts geweest, want ik heb een koortslip }:| Vond dr. Google niet heel duidelijk. Maar wel gerustgesteld. Ik heb het al vaker gehad, dus ze heeft wel antistoffen van mij en we zitten niet meer in de eerste vier weken. Wel extra opletten, niet volle bak knuffelen en vaker handen wassen.

In het kader van ‘nu we er toch zijn’ mijn HB even laten meten, want hoor steeds dat ik zo wit ben. Was inderdaad 5.5, dus ijzertabletten meegekregen.

Gaat lekker :+
pi_181554963
Warm water uit de kraan hier. We hebben niet eens een magnetron :D
Gewoon de kraan 'mengen' op juiste warmte en dan poeder erin. B dronk op een gegeven moment ook koude melk _O-

En NJ als ze nog zo'n last van darmkrampjes heeft: niet te hard schudden of de fles even laten rusten na het schudden. Anders zit er veel lucht in de fles.
Ik weet niet waar je woont, maar ik heb 2 ongebruikte Difrax flessen staan, die mag je zo hebben.

J heeft vandaag heeeeeel veel geslapen, duidelijk naweeen van de spuitjes. Wel vanmiddag een half uur echt wakker geweest en een hele show gegeven aan mijn moeder. Oma kreeg het hele arsenaal aan foefjes in een half uur voorgeschoteld. Lachen, iets wat op brabbelen lijkt, verbaasd kijken, vragend kijken, heel hard lachen naar grote broer, alles volgen met haar ogen en vooral vrolijk rondkijken.
Grappige is dat iedereen J op foto's zo op B vindt lijken maar in real juist niet. Als baby lijken ze enigzins op elkaar, de oogopslag maar verder niet. Wel grappig dat andere mensen die gelijkenis zo zien.
pi_181555562
Hier team magnetron en als we buiten de deur zijn gewoon warm water uit de kraan :)

Wij hebben de reis naar Zuid-Frankrijk in 3 delen geknipt (Metz-Lyon-eindbestemming) en hotels geboekt via booking.com Bella. Of het bevalt kan ik morgen pas zeggen :+
pi_181555682
Klein fotootje van onder de douche:
Besef ineens dat zo'n beetje alle andere foto's op de telefoon staan, toch maar snel al overzetten, je weet nooit..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoe voelen jullie qua temperatuur de warmte voor de kraan? Ook soort van druppelt op je pols? :P

Thanks voor de tips Exode, ze is nu nog redelijk rustig, maar we verwachten wel wat onrust nu ze van borst- naar flesvoeding gaat natuurlijk.. De achterhoek, welk formaat flessen heb je staan?

Morgen weer het consultatiebureau op bezoek. Ze was van de week niets aangekomen t.o.v. de laatste kraamdag, dus ze komen extra controleren.

Hoop wel ook dat het kraambezoek binnenkort kan beginnen, hebben nu een beste lijst mensen al afgezegd die je dan allemaal nog even weer in moet plannen. :9
pi_181556274
Jentin, ik wil jou ook nog even bedanken. Door jouw verhaal over de borstvoeding ben ik me gaan beseffen dat ik ook al tijden niet meer met 'plezier' voed. Vooral de avondvoeding is overheersend beklemmend en vervelend, in plaats van rustgevend en fijn. De ochtendvoeding is wel nog fijn en gezellig, en dat verschil is ineens zo duidelijk. Met man samen hebben we nu een plan gemaakt om te gaan afbouwen. Ik vind het heel verdrietig en opluchtend tegelijk.

Verder heb ik niet bijgelezen, geen fotobijdrage en gaat het uitstekend. Dirk weegt nu 8630 gram en is 73cm lang. De specialist had hem zo goedgekeurd dat we wat hem betreft ook elk halfjaar voor controle mogen, met afwachting van zijn bloeduitslagen. Superfijn dus. En Dirk vierde dat met een nachtje doorslapen. O+
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_181558618
Nanuke, bijzonder dat mijn verhaal je tot zo’n inzicht bracht. Snap dat dubbele dus heel goed, maar hoop dat het je je uiteindelijk beter laat voelen. En wat heerlijk dat Dirk het zo goed doet!
Ik heb zelf besloten het afbouwen beter op te pakken door in elk geval wel consequent dagelijks die fles aan te bieden, maar waar ze eerder probleemloos 100 ml dronk, gaat er nu maar 10 of 20 ml in. Of nou ja, in, eerder overheen, de helft loopt eruit :') Ze moet er ook van huilen. Ik stress ‘m dus hard voor mijn uitje van zondag en daar baal ik zo van. Die stress, dat niet zorgeloos wegkunnen :{ Blijven proberen maar en hopen dat het beter gaat.

Nouk, ik moest Babybrezza googlen, maar wat een bazending _O_

Exode, wat goed dat J zo reageert op deze prikken! Dikke meevaller, toch?

IMA, balen van je koortslip. Gelukkig niet direct code rood.

Over lange autoritten kan ik niet meepraten. Mijn kleuter háátte autorijden als baby. Iedereen zei altijd: joh, in de auto gaan ze altijd lekker slapen. Nou, onzes niet, die deed steevast een of andere Inca-krijsceremonie vanaf vijf minuten na vertrek tot aankomst :') S. lijkt het tot nu toe niet zo erg te vinden.
pi_181558701
Warm water uit de kraan rechtstreeks in de fles voelt voor mij heel gek dus ik doe dat nooit. Hier altijd fles in de magnetron, vol vermogen en dan tijd afhankelijk van hoeveelheid. Poeder erbij, goed roeren en klaar.
Voor onderweg heb ik wel altijd een thermosfles gekookt water en een flesje koud kraanwater bij me. En toen we nog nachtvoedingen hadden, zette ik altijd een thermosfles gekookt en een fles koud water op haar kamer om zo snel te kunnen mengen.
pi_181558853
Wat klinkt dat goed van dirk, super!

Van de bv, ik herken ergens wel wat jullie zeggen en ergens kan ik nog niet stoppen ofzo. Komt ook omdat ik het nu weer minder beklemmend vind omdat ze meer vast voedsel eet. Ze is niet meer compleet van mij afhankelijk zeg maar. Nu ze bijna 1 is ben ik juist wel klaar met overdag voeden en vind de avond en ochtend juist wel knus. Op vakantie was het ook gewoon enorm handig om niet met flesjes in de weer te hoeven.

IMA; koortslip hopelijk snel weg zodat je weer volop kunt knuffelen!

Wij zijn weer terug van vakantie en N heeft op de terugweg gecompenseerd voor de uiterst relaxte heenreis :X Het begin ging prima met anderhalf uur slaap maar daarna is ze iedere minuut in de auto ontevreden geweest tenzij ze mijn vinger vasthield. Heel handig als je niet naast haar kunt gaan zitten. (Waren alleen met auto kamperen dus alle plek was benut). Vaker en langer gestopt maar het hielp niet. Toen ze eindelijk weer sliep kwamen we in een muurvast staande file terecht dus werd ze wakker en konden we op de snelweg chillen. Daarna ging het gekrijs weer verder. Uiteindelijk heeft ze de laatste 2,5 uur weer geslapen gelukkig. Door extra stops en de file hebben we er 3 uur langer over gedaan dan de heenweg, maar we zijn weer thuis en de vakantie was heerlijk!

Oh en mini ik reageer even hier. We zijn een paar jaar terug in Slovenië geweest (noordwesten, het natuurpark) dat is echt enorm mooi!! _O_ Weet niet watvoor tips je zoekt, we waren toen nog niet met baby natuurlijk.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 22:51:44 #168
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181561244
Spuitelf :P maar ik meng afgekoeld gekookt & gekookt met elkaar.
Geen gedoe en werkt prima.
En dan heb ik altijd gebotteld water (met zo'n babyvoeding keurmerk) in de koelkast voor tussendoor, dat drinkt hij graag.

Ik heb getwijfeld over de babybrezza, maar las ergens dat hij niet heel nauwkeurig is met de voeding afmeten.

Verder rare dutjes dag vandaag.
Wakker gemaakt 7.00 en gelijk weer slapen in de auto en thuis verder tot 10.00.
11.30 in de auto & de hele rit tukken a 30 min.
Bij opa en oma geslapen van 14.00 tot 18.30 :D
19.30 naar huis en 30 min in de auto tukken
En hij ging om 21.45 weer naar bed
pi_181566092
Sacre die tijden! :D Wat een slaapkop! Sliep je dochter ook zo goed?

Wat goed dat O. al een beetje langs de bank kan stappen mini ^O^ M. begint zich wel op te trekken en kan best blijven staan, mits hij een soort van gefocust is, bij afleiding laat hij zo opeens 2 handen los :'). Wat worden onze bijna even oude baby’s al groot he? :D O+. En ik las iets over roadtrippen in Slovenië, leuk! Goede verhalen over gehoord :Y

Ah dat is geen fijne terugweg Nolita! Maar fijn dat je een goede vakantie hebt gehad! Hoe gingen de nachten uiteindelijk? volgens mij heb jij bijna een dreumes he? :D

En rena wat een leuk dametje heb je toch, fantastische foto! O+

En ik zag nog een mooie drieluik van banaan O+

Aure, dat gezichtje van J. :D

En ik zag nog mooie foto’s van de meisjes van Exode, Schanu en NJ O+

En M. bij de stokstaartjes! Leuke foto! Ik wil
M. binnenkort ook eens meenemen naar de dierentuin, helaas hebbben we hier geen grote in de buurt voor een abo. Wel een kleintje net over de grens in Duitsland, met loslopende lama’s :P En klinkt als een goede oppasbeslissing LeSage, voor beide partijen :)

IMA wat balen van de koortslip, hopelijk gaat het snel weg. En wat lijken je meisjes op elkaar, en 4 weken alweer! Voor mijn gevoel ben je pas bevallen :P

Kris leuk weer van je te lezen, balen van je nachten. Is hij verder weer helemaal beter? Dat was hij toch? Met z’n oorontsteking?

En hoe is het met de oorontsteking van B. Ellie?

De Kaptein in Frankrijk! O+ zijn jullie de enige met kinderen daar? En laatste bfd voor jullie? Mag je daar ook tegen stemmen? :P

Ik kan me voorstellen dat dat frustrerend is Jentin! Geef jij haar dan de fles of iemand anders? Heb hier wel eens gelezen dat dat uit kan maken.

Goeie stats van Dirk Nanuke! En fijn dat hij over een half jaar pas weer hoeft :)

Schanu wat fijn dat N. gereset lijkt! Hopelijk blijft er een stijgende lijn in zitten.

NJ ik hoop dat t snel weer beter gaat met je vriendin. Hoe gaat het nu met jou?

Exode leuk dat J. al haar leuke skills liet zien aan oma (oma was het he?), nu al charmeren *)

M. heeft een goeie inslaapfase trouwens, wegleggen en weg is ie, voor 20:00 *O* Maar wat ik zeg, het is een fase waarschijnlijk :') En het doorslapen is meh, hij lag vannacht om 1:00 al tussen ons in. Dat gebeurd zo vaak dat ik maar lid ben geworden van de veilig samen slapen facebookpagina :P

[ Bericht 6% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 30-08-2018 07:11:57 ]
  donderdag 30 augustus 2018 @ 08:10:06 #170
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181566532
Ik zag gister iemand met een Tula & dat lijkt mij dan ook weer zo leuk om te doen, maar een draagdoek was echt geen succes (160 is beetje prijzig om te proberen).

quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 06:54 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Sacre die tijden! :D Wat een slaapkop! Sliep je dochter ook zo goed?

Dat gebeurd zo vaak dat ik maar lid ben geworden van de veilig samen slapen facebookpagina :P
Ze was totaal geen moeilijke baby, maar wel een normale. Dus gewoon krampjes de eerste weken en een nachtvoeding (en in het begin een omgekeerd ritme). Wij zijn ons dan ook zeer bewust dat dit belachelijk is :P

Maar het is daarom wel allemaal heel relaxed, mijn vriend & mijn mama krijgen hem net zo makkelijk in bed als ik & dat geeft zoveel rust heb ik gemerkt. Dan ga je toch eerder weg of iets voor jezelf doen.

En ik moest lachen om je laatste zin :D wat bespreken ze nou op zo'n pagina?
pi_181566793
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 08:10 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik zag gister iemand met een Tula & dat lijkt mij dan ook weer zo leuk om te doen, maar een draagdoek was echt geen succes (160 is beetje prijzig om te proberen).

[..]

Ze was totaal geen moeilijke baby, maar wel een normale. Dus gewoon krampjes de eerste weken en een nachtvoeding (en in het begin een omgekeerd ritme). Wij zijn ons dan ook zeer bewust dat dit belachelijk is :P

Maar het is daarom wel allemaal heel relaxed, mijn vriend & mijn mama krijgen hem net zo makkelijk in bed als ik & dat geeft zoveel rust heb ik gemerkt. Dan ga je toch eerder weg of iets voor jezelf doen.

En ik moest lachen om je laatste zin :D wat bespreken ze nou op zo'n pagina?
Eentje huren om het te proberen?
Ik weet niet waar je woont maar je mag ook best de mijne passen/proberen als je in de buurt woont.
pi_181567036
Ze bespreken vooral familiebedden en co-sleepers en wollen dekens. Tot nu toe weinig waar ik wat mee kan :P

En over de Tula. Doek was hier ook niet echt een succes. M. wou er prima in maar ik kon er niet zo goed mee overweg en toen hij 5 maand was alsnog een Tula aangeschaft. En nog steeds erg blij mee! Ik kreeg hier in het draagtopic de tip om doordat hij al 5 maand was dan voor de Tula standard/baby te gaan ipv de FTG. Die schelen best in prijs en zijn vaker met korting, wellicht kun je daar wat mee :)

Edit: of wat Malteser zegt :Y

[ Bericht 3% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 30-08-2018 09:11:52 ]
pi_181567207
Ik lees hier over de vakantiereizen en mijn baby had al enigzins moeite met de 2 uur naar Drenthe, ik ben blij dat we dit jaar nog niet naar het buitenland zijn gegaan :X Voornaamste probleem is dat ze het zo warm krijgt in de Maxicosi, al best snel, ik kleed haar nooit te warm als we een tijdje in de auto gaan maar toch is ze vaak zweterig als ik haar er uit haal :{ Iemand daar tips voor?

IMA, wat naar van de koortslip, hopelijk geneest het gauw!

NJ, wat een schatje O+ Hoe gaat het nu met je vriendin?

Nolita; wat waardeloos dat de terugweg minder goed ging -O-

Fleur, een hele fijne vakantie gewenst *O*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181567410
Zijn jullie baby’s trouwens ook zo gewelddadig af en toe? Hier kan ik haar niet altijd meer gezellig vasthouden zonder gekrabd, geslagen of aan mijn haar getrokken te worden en ze deelt echt al beste petsen uit :') Alleen als ze moe is wil ze nog lekker rustig bij me liggen lijkt het wel :P
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181567494
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 09:30 schreef rena het volgende:
Zijn jullie baby’s trouwens ook zo gewelddadig af en toe? Hier kan ik haar niet altijd meer gezellig vasthouden zonder gekrabd, geslagen of aan mijn haar getrokken te worden en ze deelt echt al beste petsen uit :') Alleen als ze moe is wil ze nog lekker rustig bij me liggen lijkt het wel :P
Haha ja! En ze beheerst de pincetgreep heel goed... Zelfs de minihaartjes die na de Grote Haaruitval weer terugkomen, weet ze te pakken :X
En dat alles dan voorzien van een grote grijns, want mama martelen is wel ultiem grappig natuurlijk!
pi_181567552
rena de maxicosi is ook een zweetding, een badstoffen overtrek hielp hier iets.

Wij gaan binnenkort eens testen met J, mijn familie woont op een uur rijden, B tukte dan standaard en ik reed lekker slakkerig om de rit en het slaapje op te rekken. Ben benieuwd hoe J het autorijden gaat vinden. Die heeft wel entertainment naast zich uiteraard.

Wat een slaapkop joh SC, welk lekker relaxt hoor.

Absolute een dikke meevaller Jentin. Ik had gerekend op een hangerig kind die veel ging huilen. Vannacht ook weer top. 17:00 fles, 23:00 en 06:00. Het zou ideaal zijn als ze er nog een fles tussenpropt of die van 23:00 vervroegt. Maar goed we hebben eigenlijk niets te klagen zo....

Vanochtend lag J in een deuk, B struikelde over een tas en lag languit, ze vond het hilarisch. Ik denk dat B het vaak gaat herhalen om J aan het lachen te krijgen. :D
pi_181567991
Wat schattig, exode :D Hier heeft haar grote broer een eigen koosnaampje bedacht voor z’n zusje: ‘meiffie’, een prachtcontaminatie van ‘meisje’ en ‘wijffie’ O+ ‘s Ochtends wil hij altijd mee om haar uit bed te halen en dan duikt hij half in het ledikant en roept: ‘Goedemķrgen, meiffie! Heb je lekker geslapen? Hallķ, moppie. Hier is grote broer!’ En als we hem uit school halen, rent hij op de maxicosi af en roept keihard: ‘Meiffieeeeeeeeee!’ O+ x een miljoen. En hij krijgt dan altijd een heerlijk gulle lach. Ik krijg ‘s ochtends vaak eerst deze: :{

S. is trouwens verkouden, dat kwam de nachtrust niet ten goede :') Maar verder is ze zoooo lief. Ik moet ook vreselijk lachen om de gezichtjes die ze trekt, zeker omdat ze er zo’n fraai punkkapsel boven heeft :+ Helemaal verliefd op m’n meisje, ik ben zo blij met haar :)
  donderdag 30 augustus 2018 @ 10:30:52 #178
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181568475
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 09:16 schreef rena het volgende:
Ik lees hier over de vakantiereizen en mijn baby had al enigzins moeite met de 2 uur naar Drenthe, ik ben blij dat we dit jaar nog niet naar het buitenland zijn gegaan :X Voornaamste probleem is dat ze het zo warm krijgt in de Maxicosi, al best snel, ik kleed haar nooit te warm als we een tijdje in de auto gaan maar toch is ze vaak zweterig als ik haar er uit haal :{ Iemand daar tips voor?

Daar ben ik ook wel benieuwd naar... mijnes slaapt tot nu toe nog goed, maar hij zweet zich een ongeluk in dat ding.
pi_181568893
Ik moffel een hydrofieldoek tussen beeb en maxicosi, dat helpt een beetje.
Let me see you stripped down to the bone
pi_181568932
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 09:57 schreef Jentin het volgende:
Hier heeft haar grote broer een eigen koosnaampje bedacht voor z’n zusje: ‘meiffie’, een prachtcontaminatie van ‘meisje’ en ‘wijffie’ O+ ‘s Ochtends wil hij altijd mee om haar uit bed te halen en dan duikt hij half in het ledikant en roept: ‘Goedemķrgen, meiffie! Heb je lekker geslapen? Hallķ, moppie. Hier is grote broer!’
Oooh! O+ _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_181568973
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 09:35 schreef Miss_Congeniality het volgende:

[..]

Haha ja! En ze beheerst de pincetgreep heel goed... Zelfs de minihaartjes die na de Grote Haaruitval weer terugkomen, weet ze te pakken :X
Precies dit! :X
Let me see you stripped down to the bone
pi_181569573
Maxi Cosi, we hebben er zo’n badstof hoes in. Dat scheelt al.
Je kunt ook een hydrofiel offeren en daar gaten inknippen voor de gordels.
En anders een AeroMoov?
  donderdag 30 augustus 2018 @ 11:38:03 #183
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181569751
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 11:30 schreef Malteser het volgende:
Maxi Cosi, we hebben er zo’n badstof hoes in. Dat scheelt al.
Je kunt ook een hydrofiel offeren en daar gaten inknippen voor de gordels.
En anders een AeroMoov?
Moest even zoeken wat een AeroMoov is... interessant! ga ik eens naar kijken.

Denk overigens wat de Tula betreft dat ik niet in de buurt woon :P
  donderdag 30 augustus 2018 @ 11:38:03 #184
149959 SQ
snelle trees
pi_181569752
Mijn rug gaat ook zweten als ik urenlang in een autostoel zit. Dat is een beetje inherent aan autostoelen denk ik. Die ventileren ook verder niet. Ik zou me daar niet te druk om maken cq het willen voorkomen, want dat is denk ik een kansloze missie ;)
disclaimer
pi_181570732
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 09:57 schreef Jentin het volgende:
Wat schattig, exode :D Hier heeft haar grote broer een eigen koosnaampje bedacht voor z’n zusje: ‘meiffie’, een prachtcontaminatie van ‘meisje’ en ‘wijffie’ O+ ‘s Ochtends wil hij altijd mee om haar uit bed te halen en dan duikt hij half in het ledikant en roept: ‘Goedemķrgen, meiffie! Heb je lekker geslapen? Hallķ, moppie. Hier is grote broer!’ En als we hem uit school halen, rent hij op de maxicosi af en roept keihard: ‘Meiffieeeeeeeeee!’ O+ x een miljoen. En hij krijgt dan altijd een heerlijk gulle lach. Ik krijg ‘s ochtends vaak eerst deze: :{

S. is trouwens verkouden, dat kwam de nachtrust niet ten goede :') Maar verder is ze zoooo lief. Ik moet ook vreselijk lachen om de gezichtjes die ze trekt, zeker omdat ze er zo’n fraai punkkapsel boven heeft :+ Helemaal verliefd op m’n meisje, ik ben zo blij met haar :)
Herkenbaar + 100. O+
Die grote broer van mijn Z doet precies zo maar hij noemt haar Zellie of vrolijke peer.
Hij houdt nog altijd hele gesprekken met haar terwijl ik als Z steeds antwoord geef en vragen stel. Ze is een soort buikspreekpop momenteel. :')

Dit vind ik toch wel het hoogtepunt qua kind-baby opgroei eigenlijk. Ze is zo ontzettend schattig en kan nog niet stout zijn. :P Dat heerlijke koppie en lijfje.
En ik blijf het fascinerend hoe ze een nieuw voorwerp aanpakt en helemaal bestuurd.
Draaien, voelen, heel aandachtig allemaal.
En dan natuurlijk grommend in de mond stoppen. :D
Ze doet nu erg haar best om een beetje te kruipen en ze weet zich nu ook een beetje naar voren te schuiven.
Toch rolt ze nog het liefst door de kamer.
Ben ook helemaal hoteldebotel van haar, elke dag een beetje meer. O+ O+
Zo blij dat we na 4 jaar nog voor haar kozen.
pi_181570761
LDG nieuw speelgoed meenemen is ook een tip, ze vind speelgoed echt heel interessant worden.

Belle wij willen onderweg boeken via Bookings.com maar sommige hotels die daar op staan zijn echt kak, mijn schoonbroer/zus die waren ook naar Zuid-Frankrijk geweest en hun hadden een "familie kamer" geboekt - was het dus 1 woonkamer daar stond hun bed en met 2 kleine kindjes was dat niet heel fijn. Ze moesten zelf ook een campingbedje meenemen. Niet dat dat iets uit maakt maar het moet natuurlijk wel kindvriendelijk zijn. :+
pi_181570776
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 22:51 schreef SacreCoeur het volgende:
Spuitelf :P maar ik meng afgekoeld gekookt & gekookt met elkaar.
Geen gedoe en werkt prima.
En dan heb ik altijd gebotteld water (met zo'n babyvoeding keurmerk) in de koelkast voor tussendoor, dat drinkt hij graag.

Ik heb getwijfeld over de babybrezza, maar las ergens dat hij niet heel nauwkeurig is met de voeding afmeten.

Verder rare dutjes dag vandaag.
Wakker gemaakt 7.00 en gelijk weer slapen in de auto en thuis verder tot 10.00.
11.30 in de auto & de hele rit tukken a 30 min.
Bij opa en oma geslapen van 14.00 tot 18.30 :D
19.30 naar huis en 30 min in de auto tukken
En hij ging om 21.45 weer naar bed
Heerlijk dat hij zoveel slaapt zeg! Maar vind je het soms niet wat saai, dat je hem mist of aan iedereen je leuke baby wilt tonen?
Ik zeg maar wat. :+
pi_181570979
Oh, Jentin, dat klinkt ook heerlijk! O+

Peuter is hier ook helemaal blij met kleine zus en we merken ook echt al dat kleine zus op haar grote zus reageert. De eerste lachjes zijn gesignaleerd!
  donderdag 30 augustus 2018 @ 12:43:41 #189
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181571053
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 12:25 schreef vencodark het volgende:

[..]

Heerlijk dat hij zoveel slaapt zeg! Maar vind je het soms niet wat saai, dat je hem mist of aan iedereen je leuke baby wilt tonen?
Ik zeg maar wat. :+
Een beetje :D
Baby slaapt altijd, dochter is veel weg (school of vrienden) & ik werk niet... gelukkig heb ik een hond :')

Zo'n luie retriever die dus OOK altijd slaapt.

Ben iig nog nooit in mijn leven zo georganiseerd geweest :') met mijn zee aan energie & tijd.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 13:15:22 #190
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_181571672
Heerlijk die verliefde grote broers/zussen. Emma is ook trots, ze licht helemaal op als ik haar vraag te helpen met fles/verschonen oid, en wanneer ze m vast mag houden dan is ze helemaal in de 7e hemel O+
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_181571726
Sacre _O-

Hier heet M. Mijmpie bij grote broer O+ Ik vind het bijna jammer dat dat niet zijn echte naam is. Gisteravond was ik een badje aan het maken en pyjama’s aan het pakken. De jongens samen al kruipend achter elkaar aan over de bovenverdieping, schaterend! En dan al lachend over elkaar heen vallen :'( O+ :'(
Soms kan mijn hart geen 2 kinderen aan hoor :+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181571823
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 12:43 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Een beetje :D
Baby slaapt altijd, dochter is veel weg (school of vrienden) & ik werk niet... gelukkig heb ik een hond :')

Zo'n luie retriever die dus OOK altijd slaapt.

Ben iig nog nooit in mijn leven zo georganiseerd geweest :') met mijn zee aan energie & tijd.
Als je baby straks naar school moet, is hij niet uit bed te timmeren. :+
pi_181571967
Echt hč.... die interactie tussen de kinderen O+ . Mijn baby kraait van plezier als grote broer hem knuffelt of naar hem lacht. Dan kan ik huilen van geluk. Wat een cadeautje toch, die twee mooie jongens van ons. O+ O+

Over mijn jongens gesproken.... Ze liggen allebei in bed. Ze slapen. Tegelijk. Geen idee voor hoe lang want Mars ligt er al ruim een uur in, Twix sinds 13.00 uur. Maar echt hč, ik weet gewoon van gekkigheid niet hoe ik deze plotselinge vrije tijd zal invullen.
Ik ga maar even flessen en kolfspullen steriliseren. Of zo.
pi_181572029
Aure, wat een heerlijke foto O+

LDG, je laatste BDF :o Gelukkig kan ik je knappe kapitein ook in het dreumestopic blijven volgen :)
Wat fijn dat de vakantie zo goed verloopt en dat kapitein het zo naar zijn zin heeft!

Elisa, al bijna vakantie, wat een heerlijk vooruitzicht! Slim om een kleedje mee te nemen voor de tussenstops idd. Wij zijn vorig jaar met dreumes van toen 8 maanden naar Zuid Frankrijk op vakantie gegaan, daar hebben ze langs de snelwegen speeltuinen en zitgelegenheden waar je prima kan vertoeven voor een tussenstop! Qua tips voor wat mee te nemen, wij hadden een flessenwarmer met een autolader-stekker, was voor ons echt onmisbaar zodat we tussendoor konden voeden. Maar misschien geef jij wel borstvoeding dus dan mag je mijn tip meteen vergeten :')

Exode, wij zijn inderdaad ook begonnen met de dr. Brown flesjes, vond ze heel fijn! Echter ging N er uiteindelijk zo langzaam uit drinken dat ze ook steeds minder ging drinken dus ondertussen zijn wij overgestapt op Avent flesjes (de difrax gebruikten wij voor onze dreumes, lekten verschrikkelijk bij ons).
Wat grappig dat mensen J en B zo op elkaar vinden lijken op foto's, maar in het echt zoveel minder. Dat is hier ook het geval, op foto's lijken ze soms als 2 druppels water terwijl N echt haar eigen koppie en gezichtsuitdrukkingen heeft. En wat leuk om te lezen hoe goed J op B reageert en andersom, echte broer-zus liefde O+

Minilot ook al een vakantie in het vooruitzicht, heerlijk! *O*

Qua wijze van fles verwarmen, hier nog een spuit 11 en team gewoon warme waterkraan. Bij J destijds de magnetron gebruikt, maar de kraamzorg vertelde ons na de geboorte van N dat warm water uit de kraan niet anders is en veel gemakkelijker. N drinkt haar melk trouwens het liefst heel erg warm, dusdanig dat je je er ongemakkelijk bij voelt om het te geven zeg maar. Maar als het de 'normale' temperatuur is, blieft ze het gewoon echt niet. Herkenbaar voor iemand?

IMA, wat balen van je koortslip! En slim dat je meteen je ijzergehalte hebt laten checken, hopelijk ga je je beter voelen door de ijzertabletten.

Nanuke, een doorslapende Dirk, dat mag hij vaker doen O+ En *O* voor de goede stats!

Nolita, wat vervelend dat de terugrit met N zo slecht ging! Gelukkig was de vakantie zelf wel heerlijk en hopelijk is het ook wel weer een beetje fijn om thuis te zijn :)

Fleur, die facebookpagina, ik moest er om lachen :') Maar hopelijk heb je baat bij de tips en dergelijke, J heeft ook heel erg lang enkel tussen ons in geslapen en helaas komt het je eigen nachtrust niet bepaald ten goede :+

SacreCoeur, ik ben overgestapt van een draagdoek op een Tula en nog steeds elke dag blij met deze keuze. Het knopen duurde gewoonweg te lang (kreeg er ook geen handigheid in) waardoor N vaak hysterisch werd tijdens dit knoopproces. Nu met de Tula is het click and go, ik vind het een fantastische draagzak!

Rena, gewelddadige baby's :') Best herkenbaar eigenlijk, N klauwt zich tijdens het voeden regelmatig helemaal aan mij vast middels knijpen en krabben, bij haar door de enorme onrust waar ze mee kampt. Dreumes J deed dat gelukkig niet maar begon toen ze tandjes kreeg met bijten en is daar, nu met 22 maanden, nooit meer mee gestopt. Daar is in de tussentijd een heel arsenaal aan overige mishandelingen van haar richting ons bij gekomen overigens :') :')

Jentin, O+ O+ voor jouw zoon en zijn prachtige koosnaampje voor S. Wat sneu dat ze verkouden is, ik hoop dat het snel beter gaat!

LeSage, jouw kinderen samen :') O+ En ook al zo'n lieve koosnaam! J noemt N alleen nog maar 'zusje', dat klinkt nu wel heel erg saai :')

Vrouwlief is vanmorgen bij het CB geweest en N is in 2 dagen een cm gekrompen en 120 gram aangekomen :') Volgens mij meten het ziekenhuis en CB niet helemaal hetzelfde. Maar goed, ze zit nu dus op 61 cm en 5780 gram en is helemaal goedgekeurd. Het CB benadrukte ook nog hoe vlot N is met vastpakken van speeltjes en dergelijke, dat ze zich al helemaal op kan drukken en dat ze zichzelf vooruitduwt in de cosleeper. Extra goedgekeurd dus, en ik extra trots op mijn kleine meisje O+
pi_181572053
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 13:16 schreef LeSage het volgende:
Sacre _O-

Hier heet M. Mijmpie bij grote broer O+ Ik vind het bijna jammer dat dat niet zijn echte naam is. Gisteravond was ik een badje aan het maken en pyjama’s aan het pakken. De jongens samen al kruipend achter elkaar aan over de bovenverdieping, schaterend! En dan al lachend over elkaar heen vallen :'( O+ :'(
Soms kan mijn hart geen 2 kinderen aan hoor :+
Inderdaad. Veel te leuk. Bijna het overwegen van een 3e waard. :D
Mijn man wilt. }:|
pi_181572138
Sacre jouw baby :D wauw! Heerlijk zeg.

En al die broers/zusseninteractie O+ zo leuk om te lezen. Ik hoop dat J. ooit ook grote broer mag worden. Maar voor nu zijn we nog wel even goed zo met zijn drieën ;)

Mijn baby was mee naar een belangrijke presentatie van werk, hoewel mijn verlof nog niet helemaal voorbij is, werd het gewaardeerd als ik er bij kon zijn. En ze gingen akkoord met dat de baby mee moest wegens geen oppas :D nou hij heeft zich voorbeeldig gedragen O+ en nu is iedereen verliefd op mijn kind :P
pi_181573128
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 13:25 schreef Malteser het volgende:
Echt hč.... die interactie tussen de kinderen O+ . Mijn baby kraait van plezier als grote broer hem knuffelt of naar hem lacht. Dan kan ik huilen van geluk. Wat een cadeautje toch, die twee mooie jongens van ons. O+ O+

Over mijn jongens gesproken.... Ze liggen allebei in bed. Ze slapen. Tegelijk. Geen idee voor hoe lang want Mars ligt er al ruim een uur in, Twix sinds 13.00 uur. Maar echt hč, ik weet gewoon van gekkigheid niet hoe ik deze plotselinge vrije tijd zal invullen.
Ik ga maar even flessen en kolfspullen steriliseren. Of zo.
Vast al te laat, maar pak een kop koffie en geniet van alle stilte in je huis! Kolfspullen steriliseren :N
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181574064
Kleedje voor onderweg inderdaad! Bevalt goed hier ^O^

Malteser eens met LeSage! :)

Ik had een broodje gehaald en zat M. de korst (zonder beleg) te voeren, maar dat deed ik wachtend in de Burger King waar vriend een hamburger aan het halen was. Ik hoop niet dat mensen dachten dat ik mijn baby hamburgers aan het voeren was. :') Ik zag namelijk een vrouw telkens kijken :')
  donderdag 30 augustus 2018 @ 16:15:44 #199
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181575364
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 13:20 schreef vencodark het volgende:

[..]

Als je baby straks naar school moet, is hij niet uit bed te timmeren. :+
Volgens mijn moeder is hij precies mijn broer & die was inderdaad niet uit 'bed' te krijgen :')
Hij lag ook nooit in bed, maar altijd ergens in een 'hutje' in zijn kamer.

En over 3de gesproken, als ik zou weten dat al mijn baby's zo chill zijn :{w neem ik er 16.
pi_181575591
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 15:06 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Kleedje voor onderweg inderdaad! Bevalt goed hier ^O^

Malteser eens met LeSage! :)

Ik had een broodje gehaald en zat M. de korst (zonder beleg) te voeren, maar dat deed ik wachtend in de Burger King waar vriend een hamburger aan het halen was. Ik hoop niet dat mensen dachten dat ik mijn baby hamburgers aan het voeren was. :') Ik zag namelijk een vrouw telkens kijken :')
En wat dan nog? Overleven ze ook wel hoor. :Y) *O*
pi_181577293
Fleur niks mis met een stukje hamburger. Al eet Banaan vaak liever zijn groenten. Behalve als het een vettige hamburger is misschien, die zijn leuk om flink mee te smeren.
Die FB groep zit ik ook in maar inderdaad vaak zelfde thema's. De foto's kan ik wel waarderen.

Leuk Aure je baby mee naar je werk. :D

Poeh Venco, je man wil een derde! Er zijn dagen dat ik niet weet hoe ik mijn eerste overleef. ;)
Geen kattenkwaad, wat een luxe! Banaan is druk met naar plekken gaan waar hij niet zijn mag. En dan huilen als ik de deur sluit. Hij had best nog een tijd in rolmodus mogen blijven.
Vandaag rolde hij van een helling waar hij tegenop was gekropen, dat dan weer wel. :D

Rena Banaan is ook moeilijk te houden op schoot maar dat is al tijden zo. De nieuwste marteling is met zijn handje op mijn keel of borst steunen. Poging tot moord, echt. ;)
Als hij 's nachts wakker wordt slaat hij trouwens ook gelijk best hard.

LDG laatste BFD wat gaat dat snel.

Broertjes en zusjes. O+

SC wat een letterlijke droombaby. :D

Nolita balen van de terugreis. :*

Banaan kroop straks over eerder genoemde heuveltje een heel eind het gras over. Bij twee voetballende jongetjes stopte hij. Hij zag eruit. Jongetjes waren blij dat hij nog niet kwam meespelen._O-

Straks stond hij bijna aan een stuk door ergens tegenaan te leunen. Hij slaat overal graag op, als ik dat meedoe giechelt hij wat af.

Hij ligt nou een derde dut te doen naast me. Ik dacht dat het niet zou lukken want hij bleef maar grinniken. O+

Leven met Banaan is toch wel O+, meestal.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_181577431
Oh zo mooi om al die interactie verhalen te lezen! Die band is natuurlijk en fijn.
Wij hebben echt heel lang (waar ik wij zeg, bedoel ik eigenlijk ik, mijn vrouw had het liefste een groot gezin gehad) gewtijfeld over een tweede. Al toen vrouw zwanger was van B dachten we erover na.
Ik vond het al een wonder dat ik er 1 in leven zou houden inclusief alle ledematen.

Ik ben er overigens van overtuigd dat enigskind helemaal niet zo zielig is als soms gesuggeerd wordt, sterker nog ik denk dat het vaak juist veel fijner is. Maar voor ons was de stap heel bewust en we zijn er zo blij mee nu.

Shanu, als je even met je ogen knippert lijkt J ook echt op B maar als je gewoon zo kijkt juist helemaal niet. Heel bijzonder. Maar B die 9 weken was, zag er echt heel anders uit. Die foto's naast elkaar zijn zo verschillend. B was zo duidelijk een jongen, alles groffer in zijn gezicht.
De oogopslag is wel hetzelfde, hebben ze beide van hun mama.

SC wordt vast zo'n puber die alleen uit bed komt om te eten. ;)

As we speak ligt J te slapen in bed, de tweede keer in haar bijna 9 weken lange leventje dat ze na 17:00 in bed slaapt. Dat wordt raar eten zo.....2 handen vrij ipv 1 arm bezet door J en heel lastig eten.
pi_181582687
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 14:12 schreef LeSage het volgende:

[..]

Vast al te laat, maar pak een kop koffie en geniet van alle stilte in je huis! Kolfspullen steriliseren :N
Mijn baby deed een Sacre-baby en sliep tot 15.30 uur _O_ . En dus steriliseerde ik de kolfspullen, ruimde de garage op en streek ik de stapel was weg. En net toen ik dacht even te gaan zitten met een kop koffie, werd peuter wakker. En toen had ik acuut spijt van mijn ijverige bui en dronk ik koude koffie na het bouwen van een houten treinbaan.

[ Bericht 0% gewijzigd door Malteser op 30-08-2018 21:57:48 ]
pi_181583967
Zul je altijd zien Malteser, maar wat goed van mars!

Exode, jeej voor het met twee handen kunnen eten. Zo zaten wij de eerste dag samen te eten en zei ik nog tegen vriend: en op het forum is dat echt een ding, zonder baby op arm eten, laten we er maar van genieten.

Ik las nog over banaan op avontuur O+

En interactie tussen broertjes en zusjes, hoe mooi O+

Onze laatste 24 uur legaal in dit topic zijn ingegaan. N is om 21:00 geboren. Dat betekent afscheid nemen hier en plots geen baby meer in huis :o. Wat was het een ontzettend mooi jaar en wat hebben we genoten. Met momenten was het ook wel eens pittig, vooral in de nachten en avonden. Maar wat maakt ze dat overdag weer dubbel en dwars waard.
Deze post voelt al haast als een afscheid, maar dat ga ik lekker ontkennend morgen of zaterdag pas doen. ;)
  donderdag 30 augustus 2018 @ 21:16:58 #205
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_181584122
En het volgende jaar wordt nog veel mooier/leuker O+ (Vind ik dan, ik vond het eerste jaar met Emma rete-zwaar.)
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_181587428
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 20:23 schreef Malteser het volgende:

[..]

Mijn baby deed een Sacre-baby en sliep tot 15.30 uur _O_ . En dus steriliseerde ik de kolfspullen, ruimde de garage op en streek ik de stapel was weg. En net toen ik dacht even te gaan zitten met een kop koffie, werd peuter wakker. En toen had ik acuut spijt van mijn ijverige bui en dronk ik koude koffie na het bouwen van een houten treinbaan.
o|O
Les voor de volgende keer dan :*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181590473
Goedemorgen!

Ik ben nog niet aan veel meelezen toegekomen, maar ik kom vast binnenschuiven samen met babymeisje H!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181590513
Sillie O+ welkom!
pi_181590765
Newborn aanwas, jemig wat klein. :o O+
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_181590790
Welkom Sillie! :W Mooi meisje O+

Haha als ik die hamburgers enigszins uit kan stellen :P

Hotel ging goed vannacht, ik vind dat altijd een beetje spannend met die dunne muren en een huilende baby :')
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 08:52:58 #211
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181590884
Die oogjes O+

Hamburgers :D ik weet überhaupt nog niet eens wat ik ga doen met 'normaal' vlees.
Ik eet geen & kook thuis nauwelijks vlees.
pi_181590950
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 08:15 schreef silliegirl het volgende:
Goedemorgen!

Ik ben nog niet aan veel meelezen toegekomen, maar ik kom vast binnenschuiven samen met babymeisje H!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Welkom! O+ Wat een lief poppetje heb je daar! *;
Let me see you stripped down to the bone
pi_181591001
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 08:52 schreef SacreCoeur het volgende:
Die oogjes O+

Hamburgers :D ik weet überhaupt nog niet eens wat ik ga doen met 'normaal' vlees.
Ik eet geen & kook thuis nauwelijks vlees.
Dat is ook wel lastig dan! Ik weet ook niet hoe belangrijk de introductie van vlees is eigenlijk.. M. krijgt nu af en toe iets kipfilet als we dat eten en soms een beetje witvis maar das geen vlees natuurlijk :P
pi_181591041
Nu met baby onderweg naar Limburg. Nieuwe attractie van Toverland bekijken met vriendengroep (lees: een stel chagrijnige Eftelingliefhebbers :)).
Dude wordt echt te groot voor de maxicosi! :o Maar even op zoek naar iets nieuws pre-Slovenië..
Let me see you stripped down to the bone
pi_181591189
Welkom Sillie en gefeliciteerd met je prachtige dochter O+
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 31 augustus 2018 @ 09:20:11 #216
269689 crew  Viv
pi_181591208
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 09:08 schreef minilot het volgende:
Dude wordt echt te groot voor de maxicosi! :o
Steekt zijn hoofd er bijna bovenuit dan? Want veel mensen stappen al over terwijl dat niet zo is, terwijl het veiliger is om zo lang mogelijk het eerste stoeltje te gebruiken. Ik weet dat O een babysaurus is, maar ter vergelijk: ZZ (gemiddeld van lengte en gewicht, hoofdomtrek boven de curve uit) heeft tot 20 maanden in het eerste stoeltje gezeten.
pi_181591372
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 09:20 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Steekt zijn hoofd er bijna bovenuit dan?
:Y

Meneer reist vandaag in een broekje in maat 92. :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_181591467
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 09:35 schreef Miss_Congeniality het volgende:

[..]

Haha ja! En ze beheerst de pincetgreep heel goed... Zelfs de minihaartjes die na de Grote Haaruitval weer terugkomen, weet ze te pakken :X
En dat alles dan voorzien van een grote grijns, want mama martelen is wel ultiem grappig natuurlijk!
Heerlijk he, hier ook zo’n sadist dat als ik auw zeg ze begint te lachen :+

Bedankt voor de maxi cosi tips, misschien dat ik eens kijk voor een badstof hoes ^O^

Oh Jentin, wat klinkt dat meiffie lief :D O+

Sowieso leuk om over de interactie te lezen van jullie kinderen, hier is grote zus er niet elke dag maar zodra ze elkaar zien is het dikke pret O+ Kiekeboe doen ze op dit moment graag _O-

Schanu, bijtende kinderen :o Doet ze hier ook zodra ze je vinger te pakken heeft, en die twee kleine tandjes zijn venijnig scherp :X Fijn dat N weer is goedgekeurd, wel bijzonder dat ze gekrompen is ;) Hoe gaat het nu verder met haar?

Aure, wat fijn dat J zich goed gedroeg op het werk :Y

Fleur, irritant he als mensen je in de gaten lijken te houden met zulke dingen. Fijn dat de nacht in het hotel goed gegaan is!

PKM, die Banaan is wel een snelle met staan en willen voetballen ;)

Nolita, alvast gefeliciteerd met je mooie meisje O+ *O*

Silliegirl, welkom en wat een mooi popje heb je daar *;

Minilot, veel plezier in Toverland! En wat heb je toch een groot kind :o

Als ik die newborns zie dan lijkt mijn meisje ook echt al een reus :o
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181591505
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 09:33 schreef minilot het volgende:

[..]

:Y

Meneer reist vandaag in een broekje in maat 92. :Y)
Mijn hemel. :D Is jouw man zo lang eigenlijk? Want jij bent iets van 1.65 toch?
Mijn baby is zo’n 73 cm en denk kleine 8 kilo.
Een mini. ;)
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 31 augustus 2018 @ 09:43:39 #220
269689 crew  Viv
pi_181591514
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 09:33 schreef minilot het volgende:
:Y

Meneer reist vandaag in een broekje in maat 92. :Y)
Damn! :o Die maat heeft ZZ ook qua broekjes, ze is nu ruim 22 maanden.
pi_181591670
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 09:43 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Damn! :o Die maat heeft ZZ ook qua broekjes, ze is nu ruim 22 maanden.
Die maat heeft mijn gemiddelde peuter van net 3 jaar ook qua broeken. Maar dat verschilt ook enorm per broek heb ik gemerkt, die van ons zijn redelijk groot vallend (qua lengte dan...).

Maar wel een langpoot dan al mini! Ik denk dat de meiden tot 2 jaar in hun maxi cosi's kunnen blijven zitten :') al zitten ze ook al goed in de axissfix van hun broer
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸&gt;&lt;(((ē&gt;
pi_181591707
Mini, hoppa, maat 92 :D

B was ook voor zijn 1e verjaardag uit de maxicosi gegroeid. Ben benieuwd bij J, ze is nu al 58 cm dus ze lijkt haar broer achterna te gaan.
Mijn vrouw is 1.72, ik denk dat we een grote donor hadden. :o

Vannacht bij de laatste fles was het gedoe en chaos. Ik had haar om 21:00 in de wieg in haar eigen kamer gelegd. Om 00:00 fles gegeven in de babykamer, haar daarna even bij mijn vrouw in bed gelegd zodat ik de wieg kon verplaatsen naar onze slaapkamer. Door het gedoe en licht was J klaarwakker geworden. :@
Daarna moest ik het logeerbed nog in de babykamer zetten etc. Want daar slaap ik nog steeds.

Kortom we gaan het vannacht proberen, J in haar eigen kamer. Ze slaapt er overdag al goed en de nacht is voor haar van 00:00 tot 06:00. En nu heeft mijn vrouw er vrij weinig aan dat ik om 00:00 de fles geef want vervolgens wordt ze wakker van de verhuispartij.

Ook wel spannend, maar ik zie het nu van onze constructie niet meer zo.
pi_181592378
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 09:30 schreef rena het volgende:
Zijn jullie baby’s trouwens ook zo gewelddadig af en toe? Hier kan ik haar niet altijd meer gezellig vasthouden zonder gekrabd, geslagen of aan mijn haar getrokken te worden en ze deelt echt al beste petsen uit :') Alleen als ze moe is wil ze nog lekker rustig bij me liggen lijkt het wel :P

U. slaat zichzelf in slaap tijdens het drinken. :+ En knijpt, krabt en slaat ons ook.
Als ik met m’n rug naar hem toe lig, en hij wordt wakker, trekt ‘ie ook keihard aan m’n haar. Eigenlijk trekt ‘ie altijd aan m’n haar. :+

Verder heb ik zoveel gelezen. Maar zo weinig tijd om te reageren. Forgive me!
Protčge moi de mes désirs.
pi_181592554
Jouw U en mijn Z hadden bijna broer en zus kunnen zijn. Ze lijken best wel op elkaar. :)
Hier niet zoveel geweld eigenlijk. Ze wilt wel mijn haar grijpen zodra ze de kans krijgt maar daarom zit het ook meestal vast. :P
En gezicht grijpen doet ze graag. Bijten al een tijdje niet meer gebeurd. *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door vencodark op 31-08-2018 13:31:17 ]
pi_181592589
Wat een schatje Duman O+

Hier ook een kind wat krabt, aan mijn haren trekt of met de pincetgreep borst- en beenhaar pakt niet van mij :')

Ik hoop dat het vanavond goed gaat Exode, sliep ze nog snel een keer weer gisteravond?

Veel plezier mini, en maat 92! :D

[ Bericht 0% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 31-08-2018 10:41:46 ]
pi_181592596
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 10:32 schreef vencodark het volgende:
boter en zus kunnen zijn.
??? :D

Vond ik ook, toen ik een foto van jouw Z zag. O+

It’s all in the hair!
Protčge moi de mes désirs.
pi_181592932
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 09:08 schreef minilot het volgende:
Nu met baby onderweg naar Limburg. Nieuwe attractie van Toverland bekijken met vriendengroep (lees: een stel chagrijnige Eftelingliefhebbers :)).
Dude wordt echt te groot voor de maxicosi! :o Maar even op zoek naar iets nieuws pre-Slovenië..
Haha mini, ik zat gisteren ook al te kijken.. Hij is er denk ik sneller uit dan mini, die was net voor haar eerste verjaardag over naar een andere stoel. Ze had toen maat 92 ook. Nu maat 116 :'( Ik vind m'n kindjes supergaaf en vind 't ook fijn dat ze een beetje stevig zijn (als ze ziek zijn bijvoorbeeld) maar dit soort dingen vind ik vaak wel een worsteling. Laatst een andere kinderwagen moeten kopen want micro was al te groot voor de bak maar het buggy-gedeelte van die oude kan alleen rechtop en van me af, ja, dat wil ik niet. En mini wordt nu ook al te groot voor haar autostoel die tot vier jaar mee moet gaan en ze is twee. TWEE. Ze wordt in december pas drie. Niet om te miepen verder, maar soms best even zoeken.

Thanks voor de sterktewensen. Iemand vroeg of we close zijn, mijn man is nu (na een aantal drempels wel weer) heel close met zijn moeder. Mijn deur staat ook wel open, maar met name voor mijn man en voor mijn kindjes vind ik het echt heel erg moeilijk. En het is gewoon hectisch, ze wonen ver weg, we kunnen niet zo dichtbij zijn als we zouden willen. Behandeling is begonnen, nu duimen.

Malteser trapte in de val van twee slapende kinderen en dan even het huishouden doen :D Eerst koffie, dan huishouden ;)

Jentins meiffie O+ :'( O+ En die andere grote broers en zussen ook. Zo lief! Mini wauwelt ons na en duikt dus steevast de wagen in om met een hoog stemmetje "hee binkie, moet jij nou zo lachen, ben je nou zo wakker, ahh binkie" te roepen :') O+ Ze is heel zorgend en heel beschermend. Als micro lacht, lacht mini, als mini lacht, lacht micro en bij alle emoties zo verder. Ze horen echt bij elkaar, ik vind dat zo bijzonder O+

Sillie met je turbo-babymeisje O+ Gefeliciteerd *O*

Veel plezier vandaag mini!

Haha DUMAN, die loshangende elementen zijn ook maar lastig te besturen!
Make your own kind of music.
pi_181593296
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 10:34 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Wat een schatje Duman O+

Hier ook een kind wat krabt, aan mijn haren trekt of met de pincetgreep borst- en beenhaar pakt niet van mij :')

Ik hoop dat het vanavond goed gaat Exode, sliep ze nog snel een keer weer gisteravond?

Veel plezier mini, en maat 92! :D
Ze is begin van de avond nog heel onrustig en slaapt dan niet diep. Zo rond 20:30 ligt ze echt heel diep te slapen, dan kan ik haar dus overhevelen naar bed. Wat ik nu ook al een paar avonden doe. Voor haar is de constructie nu ook erg onrustig.
Ze wordt 's nachts eigenlijk niet meer wakker, dus we gaan het zien komende nacht. :)

Uiteindelijk is ze in slaap gevallen zonder hulp zeg maar.
pi_181593393
CE, ik kan me voorstellen dat het met van die grote kinderen best moeilijk is af en toe. Met mijn mini-aapje O+ is het grootste probleem dat ik al zijn kleding die goed past al lang zat ben voordat hij toe is aan de volgende maat. :')
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 11:36:27 #230
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181593821
Over groeiende baby's gesproken... ik moet heel erg aan het verschil wennen tussen die twee van mij.
Mijn dochter was (en is nog steeds) echt mini en groeide ook helemaal niet snel.
Maar misschien is dat ook weer een jongens/meisjes verschil? nu heb ik echt een snel groeiende spekbeer.

Hij zit gewoon op het gemiddelde lijntje, maar dat is voor ons al heel wat :P
En ik had dus veel te veel kleding in maat 56 gekocht :') omdat ik dacht alleen mini's te maken.
pi_181594836
PKM, klinkt als een heerlijk ventje, jouw Banaan. Lekker ondernemend ook, mooi is dat O+

Exode, herkenbaar wij hebben ook getwijfeld over een 2e. Mede omdat J is geboren na een aantal jaren medische mallemolen omdat het zwanger worden niet lukte, maar ook omdat het me heerlijk knus leek met 1 kind. Maar na de geboorte van J begon het toch meteen te kriebelen en met nog 9 eitjes in de vriezer van de ivf was onze keuze voor een 2e toch heel snel gemaakt. Nu heeft vrouwlief het soms zelfs al over een 3e maar die komt er niet als het aan mij ligt. Met haar erbij heb ik al 3 kinderen grap ik altijd :+

En wat fijn, eten met 2 handen :o waar je al niet blij van kan worden als je eenmaal kinderen hebt :')

Malteser, *O* voor jouw enorm goed slapende baby! Wel zonde dat je je eigen tijd niet aan jezelf hebt besteed, hopelijk volgen er meer herkansingen ;)

Minilot, veel plezier vandaag! En maat 92, haha dat is zeker geen mini. Mijn dreumes van nu bijna 22 maanden zit nog in 86 en die vond ik al lang :')

Rena, haha ja in het ziekenhuis hebben ze gewoon niet goed gemeten, vrouwlief zei dat het CB 3 keer heeft nagemeten :') verder gaat het beter deze week, de ergste onrust beperkt zich weer wat meer tot de avonden en overdag af en toe ipv hele dag door. Qua drinken ging het gisteren goed en drinkt ze vandaag weer flesjes van 60 en 90, weinig dus, maar daar hoefden we ons geen zorgen om te maken omdat ze er wel goed op groeit. Merk dan ook dat ik vooral zelf rustiger ben nu, wetende dat ik mij geen zorgen hoef te maken, en dat straal ik dan misschien ook uit naar N wat haar weer rustiger maakt. Hoe dan ook, een stijgende lijn die hopelijk blijft stijgen zien uiteindelijk stabiliseert :)

Duman, dat ziet er gewoon nog schattig uit ook, U die zichzelf slaat O+ :')

Nanuke, die kleding is herkenbaar :') ik was van J zo gewend dat ze hooguit een paar maanden in dezelfde maat zat, terwijl ze nu al zoooo lang in 86 zit. Ik ben gewoon blij als de winter begint zodat ik eindelijk haar garderobe weer mag vervangen :')

Sacre, volgens mij groeien jongentjes gemiddeld wel iets sneller de eerste jaren idd. Ergens tijdens de basisschoolperiode slaat dat dan weer om volgens mij en groeien meisjes juist harder en daarna de jongens weer. Is wat ik mij heb laten vertellen, maar zal uiteindelijk ook heel afhankelijk zijn van het kind zelf.
J groeide ook veel sneller dan N nu doet. N was bij de geboorte 2cm groter en 400 gram zwaarder dan J, terwijl nu met 13 weken N bijna 400 gram lichter en een half cm korter is dan J was op dat moment. J groeide echter als kool de 1e 9 maanden en dat zakte daarna in. Zat toen al die tijd bijna 2 lijnen boven gemiddeld, terwijl ze nu zelfs onder het gemiddelde zit qua gewicht. Het hoeft dus allemaal niet zoveel te zeggen, ze kunnen bij periodes heel hard groeien en dan opeens een tijd minder of omgekeerd. Misschien wordt jouw spekbeertje dus uiteindelijk alsnog wel een keer een mini ;)
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 12:27:30 #232
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181594965
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 12:22 schreef Schanu het volgende:

Sacre, volgens mij groeien jongentjes gemiddeld wel iets sneller de eerste jaren idd. Ergens tijdens de basisschoolperiode slaat dat dan weer om volgens mij en groeien meisjes juist harder en daarna de jongens weer. Is wat ik mij heb laten vertellen, maar zal uiteindelijk ook heel afhankelijk zijn van het kind zelf.
J groeide ook veel sneller dan N nu doet. N was bij de geboorte 2cm groter en 400 gram zwaarder dan J, terwijl nu met 13 weken N bijna 400 gram lichter en een half cm korter is dan J was op dat moment. J groeide echter als kool de 1e 9 maanden en dat zakte daarna in. Zat toen al die tijd bijna 2 lijnen boven gemiddeld, terwijl ze nu zelfs onder het gemiddelde zit qua gewicht. Het hoeft dus allemaal niet zoveel te zeggen, ze kunnen bij periodes heel hard groeien en dan opeens een tijd minder of omgekeerd. Misschien wordt jouw spekbeertje dus uiteindelijk alsnog wel een keer een mini ;)
Is ook onvoorstelbaar dat hij 1.80 zal worden :')
Ik ben 1.58 & mijn vriend rond de 1.70 Hij zegt altijd 1.72, maar dat geloof ik niet :D .
pi_181595141
Haha Shanu, wij kunnen geen 3e, past niet in ons mini huisje. Mijn vrouw wilde er eigenlijk 4....
B was snel raak (na het traject dan met alle gesprekken en onderzoeken wat 1,5 jaar duurde vooral door de wachtlijst voor KID) maar met J zijn we ruim 2 jaar bezig geweest en na 13 pogingen was de voorraad bijna op. Als we al een 3e zouden willen, zou dat van een andere donor worden en dat willen we sowieso niet.

De kans dat het bij ons bij 1 zou blijven was dus best groot eigenlijk. Die wetenschap laat ons nog veel meer genieten heb ik het gevoel.

J heeft vanochtend in haar ledikant geslapen ipv in de wieg Appt mijn vrouw net. Ze vond het prima blijkbaar.
pi_181595779
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 09:33 schreef minilot het volgende:

[..]

:Y

Meneer reist vandaag in een broekje in maat 92. :Y)
:o Dat draagt mijn peuter nog niet eens. Die wordt over twee weken 3.
pi_181596388
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 13:06 schreef Malteser het volgende:

[..]

:o Dat draagt mijn peuter nog niet eens. Die wordt over twee weken 3.
:D Dat blijft altijd een mini. O+
pi_181597471
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 13:35 schreef vencodark het volgende:

[..]

:D Dat blijft altijd een mini. O+
Haha, dat is ook zo. Daarom heb ik nu als tegenhanger een baby die wel groeit. Maat 68 heb ik uit de bewaarbak gehaald. Is nog ruim maar niet eens meer te groot. Hij is 4,5 maand.
pi_181597535
Oh en een derde? Uhm nee, het voelt compleet zo. Bovendien ben ik niet goed in zwanger blijven (2 kinderen uit 6 zwangerschappen) en in zwanger zijn al helemaal niet.
Mijn man wil wel een derde. Maar die wil mij de ellende van een sonde ook niet meer aan doen. Dus we koesteren wat we hebben en dat is meer dan we ooit hadden durven dromen.
pi_181597932
No way dat er hier een derde komt. Ik kan dit niet nog een keer. Zwanger zijn en bevallen is prima, maar maanden niet slapen echt niet. Dat is voor niemand goed. Vannacht weer elke anderhalf uur wakker, en om 5 een uur beneden door de kamer rondje gelopen. En als hij slaapt slaapt hij niet in de cosleeper, maar alleen met z'n gezicht max 10 cm van mij af, waardoor ik ook niet heel ontspannen lig. Ik merkte vanochtend op terwijl de duutser over z'n droom vertelde dat ik al tijden niet gedroomd heb omdat ik gewoon niet diep genoeg slaap...

Oh, mijn baby is ook een reus, met nog geen 4 maand passen kleren in kaart 74-80 goed.
pi_181598195
Hier ook geen derde. Mijn man wil echt niet en ik eigenlijk ook niet. Ik tel m’n zegeningen met twee gezonde kinderen, en ik geniet enorm van mijn baby’tje nu, maar het is goed zo.

Ik merk trouwens dat ik het moeilijk vind om haar te ‘entertainen’. Ze is vrij veel ‘gewoon wakker’, dus wakker zonder dat ze moet eten of aan het huilen is. Ze is geen plakbaby, dus gewoon op of bij mij liggen vindt ze niks. En als ze getroost moet worden, moet dat vooralsnog altijd lopend (ik kom langzaam in milf-shape zo :')) Ze kan zich vrij goed vermaken in de box of wipper, maar ja, dat voelt ook weer niet helemaal mom of the year :') Op de grond liggen met haar levert me dit hoofd op: }:|
Ze ligt wel vaak bij me op het voedingskussen en dan doe ik alle irritante dingen die moeders doen qua geluidjes en gekke bekken en liedjes en zulks, maar ja, dat heb ik na een kwartier wel gezien en zij ook :+ Dusssss: wat doen jullie? Mini had toch zo’n arsenaal aan babyspeels? Ze is nu 11 weken.
pi_181598264
Och jagar :* heeft O. zelf geen last van het weinige slapen?

Ik was net met J. in de dierentuin. Hij weet nog niet zo goed wat ie van Oceanium moet vinden :+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181598604
Ja ik vind dat ook wel lastig Jentin...

Mijnes vindt het leuk om gewoon in de draagzak te zitten terwijl ik dingen in huis doe en continu tegen hem praat. Als hij bij me zit dan 'lezen' we ook wel eens een boekje. Ik neem hem sinds kort dus regelmatig mee naar de dierentuin, maar dat is vooral nog voor eigen vermaak :D euhm gezichtjes op je vingers tekenen en daarmee verhaaltjes vertellen :D sinds kort is ie fan van de spiegel dus daar staan we wel eens met z'n tweeën voor en dan lacht ie continu naar zichzelf :') O+ en verder doe ik ook al die irritante dingen die alle moeders doen. Maar die van mij kan ook gewoon rustig tegen me aan liggen terwijl ie aan iets aan het friemelen is (knuffel, doekje of mijn shirt). Hij is alleen nooit heel lang tevreden met hetzelfde :+
pi_181598689
Jentin, J is morgen 9 weken en is als ze wakker is ook echt wakker.

Ze wordt geentertaind door B :D Verder is mijn vrouw veel bezig met gekke bekken trekken, brabbelen, kletsen, maar ook babyspeeltjes doen het goed. Gewoon 1 per wakkere periode. In de box leggen we een knisperboek naast haar ter hoogte van haar hoofd daar kan ze best lang naar kijken.
Toen B rond de 3 maanden was, was een strandbal DE hit. Die vond ie echt geweldig. Hij in de box en dan de strandbal op zijn benen.
Verder dansen door de kamer met muziek, in de wipper kijken naar een stofzuigende mama etc. Ik weet niet hoe dat bij jouwes is, maar tegen haar kletsen terwijl je dus eigenlijk iets heel anders aan het doen bent, vindt J al vermakelijk.
pi_181598834
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 15:02 schreef Jentin het volgende:
Hier ook geen derde. Mijn man wil echt niet en ik eigenlijk ook niet. Ik tel m’n zegeningen met twee gezonde kinderen, en ik geniet enorm van mijn baby’tje nu, maar het is goed zo.

Ik merk trouwens dat ik het moeilijk vind om haar te ‘entertainen’. Ze is vrij veel ‘gewoon wakker’, dus wakker zonder dat ze moet eten of aan het huilen is. Ze is geen plakbaby, dus gewoon op of bij mij liggen vindt ze niks. En als ze getroost moet worden, moet dat vooralsnog altijd lopend (ik kom langzaam in milf-shape zo :')) Ze kan zich vrij goed vermaken in de box of wipper, maar ja, dat voelt ook weer niet helemaal mom of the year :') Op de grond liggen met haar levert me dit hoofd op: }:|
Ze ligt wel vaak bij me op het voedingskussen en dan doe ik alle irritante dingen die moeders doen qua geluidjes en gekke bekken en liedjes en zulks, maar ja, dat heb ik na een kwartier wel gezien en zij ook :+ Dusssss: wat doen jullie? Mini had toch zo’n arsenaal aan babyspeels? Ze is nu 11 weken.
Hier zijn knisperdoekjes- en boekjes echt favoriet. En de boxmobile ook. En waar Twix nooit in de box wilde en meteen ging huilen, ligt Mars er soms wel een uur in te ‘spelen’ zonder een kick te geven.
Soms leg ik een kleed op de grond en dan de babygym over hem heen. Vindt hij ook tof.
Of gewoon kijken naar hoe ik was vouw/kook vanuit zijn newbornset op de Stokke. Hij speelt ook graag met een setje schone sokken. Of met een spuugdoekje.
En liedjes zingen O+, dan gaat hij heel erg lachen. En naar zijn broer kijken.
Hij oefent ook hard met omrollen (van rug naar buik lukt al, andersom nog niet).
pi_181600110
Twee weken oud. O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mevrouw was wel een beetje uit haar hum vandaag. Liggen al twee voedingen voor t.o.v. de afgelopen dagen en ik vind haar zo nu en dan een beetje 'anders' als ze in de wieg ligt. Lijkt iets moeilijker te ademen, even in de gaten houden.

M'n vriendin lijkt zich ook iets beter te voelen. Borsten worden langzaamaan iets soepeler en de koorts is gezakt van 40+ naar 39,3-39,5. Qua kolven komt er nu weer iets meer uit de borst.. Nu is het zoeken naar de manier dat we de borstvoeding het beste/veiligst kunnen afbouwen.
pi_181600660
Mooi kind NJ O+ hopelijk gaat het gauw weer wat beter met haar.

En ook beterschap voor je vriendin!

Aure! Die ogen :D _O-
pi_181603642
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 09:42 schreef vencodark het volgende:

[..]

Mijn hemel. :D Is jouw man zo lang eigenlijk? Want jij bent iets van 1.65 toch?
Mijn baby is zo’n 73 cm en denk kleine 8 kilo.
Een mini. ;)
Ik ben maar 1.58 *)

Zo. Dagje Toverland met vriendengroep van 10:00 tot 18:00 en O. sliep welgeteld twintig minuten :') Nu in de auto wel onmiddellijk onder zeil.
Let me see you stripped down to the bone
pi_181603661
NJ, die foto's! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_181603945
Ik heb O. toen -ie klein was niet bijzonder veel geëntertaind en nog steeds niet. Toen -ie nog een guppie van een paar weken oud was al veel gewoon op de grond gelegd bij mij in de buurt. Voor de hele kleintjes is in theorie álles al boeiend genoeg: het bewegen van gordijnen in een briesje, het geluid van een mama die een appel eet, het gevoel van een kleed en de vloer onder je billen - ik beperk liedjes en gekke bekken en andere lollige interactie voor knuffelmomenten op de bank en luier verschonen enzo :) Wel bij de beeb in de buurt zijn en observeren maar verder met rust laten en eigen gang laten gaan kostte wel wat oefening maar werkt hier erg goed :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_181604810
Ja, zo gaat het hier ook. O ligt vaak op een kleedje op de grond en ligt er een beetje bij. Op het moment krijgt hij vooral veel mee van Duplo treinen en dramabuien!

Wat zouden jullie doen? De laatste keer dat we bij de kinderarts waren raadde die ons stellig af O ‘s nachts op z’n buik te laten slapen. Ivm wiegendood, omdat ze dan te diep slapen en eventueel kunnen vergeten te ademen. Alleen slaapt O veel rustiger op z’n buik, en wordt hij meestal niet zoveel wakker. De laatste avonden lag hij rond half 8 in z’n bedje op z’n buik, en sliep tot half 11. Drie uur ertussen s’ nachts lijkt me glorieus. Zouden jullie hem op z’n buik leggen te slapen?
pi_181604875
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 20:00 schreef Jagärtrut het volgende:
Ja, zo gaat het hier ook. O ligt vaak op een kleedje op de grond en ligt er een beetje bij. Op het moment krijgt hij vooral veel mee van Duplo treinen en dramabuien!

Wat zouden jullie doen? De laatste keer dat we bij de kinderarts waren raadde die ons stellig af O ‘s nachts op z’n buik te laten slapen. Ivm wiegendood, omdat ze dan te diep slapen en eventueel kunnen vergeten te ademen. Alleen slaapt O veel rustiger op z’n buik, en wordt hij meestal niet zoveel wakker. De laatste avonden lag hij rond half 8 in z’n bedje op z’n buik, en sliep tot half 11. Drie uur ertussen s’ nachts lijkt me glorieus. Zouden jullie hem op z’n buik leggen te slapen?
Tja... lastige. Ik had het bij Twix nooit gedurfd icm zijn longproblematiek. Maar Mars slaapt overdag ook al wel eens op zijn buik. En aangezien hij naast me in de co-sleeper ligt ‘s nachts, een beer van een vent is en al kan rollen, zou ik het wel durven.
Heel persoonlijk dus maar ik zou het bij Mars wel doen als dat nodig zou zijn.
pi_181604882
Sillie, welkom hier met H! O+

NJ, wat een popje O+ .
pi_181604896
Hij slaapt naast jou toch? Dan zou ik het denk ik wel aandurven :)
pi_181605010
En wat een schatje NJ O+ fijn dat het wat beter gaat met je vrouw ook.

Ik zou trouwens ook wel willen dat J. zich op een kleedje kon vermaken, maar meestal begint ie dan hysterisch te huilen }:| en hij is bang voor het geluid van knisperboekjes :') dan knippert ie een paar keer met zijn ogen en begint vervolgens van schrik te huilen :D maar dat gaat vast wel een keer over.
pi_181605326
Jagär N. draait in de nacht op haar buik. Je moet doen wat jij en O. het fijnst vinden, wiegendood kan zoveel oorzaken hebben..
pi_181605438
Ze is af en toe zo lief. O+
Mooi stiekem wel heel trots te horen overal dat iedereen haar ook wel mooi vindt. Zelf vind je het waarschijnlijk altijd wel van je kind, beetje bevooroordeeld ben je wel natuurlijk, maar ik vind haar echt een mooie baby!

M'n vriendin zal blij zijn als het kuurtje voorbij is.. Ze krijgt het amper doorgeslikt, is al snel 15 minuten bezig met de antibiotica.

@minilot:
Je zou toch verwachten dat 'ie meer geslapen zou hebben.. :P Wie weet dat je dan een rustigere nacht krijgt..

@Jagärtrut:
Onze verloskundige laat haar 5 maanden oude baby ook op z'n buik slapen.. Het 'mag' dan wel niet, maar daar is het de enige manier zegt ze.. Draagdoek of op de buik. Ja, zegt ze, iets meer controleren, maar wat moeten we dan..
pi_181605455
Lastig hč, Jagär? Wij hebben bij beide kinderen besloten om ze wel op hun buik te laten slapen. Zelfde reden als bij jou. Mijn zoontje sliep echt heel slecht op zijn rug. Hij was al snel erg sterk, sterke nekspieren ook. Hij sliep zoveel beter op zijn buik en wij ook. Hij slaapt nog steeds alleen maar op zijn buik.

Mijn dochter hebben we ook al vrij snel op haar buik laten slapen, ook omdat ze dat lekkerder leek te vinden. Inmiddels rolt ze zelf en valt ze soms ook op haar rug in slaap, maar haar buik blijft ze echt fijner vinden.

Maar goed, je moet je er wel goed bij voelen!
pi_181605493
Ik loop achter, zie nu pas bewegende U! Lief!

NJ, hoe gaat het met jou?
pi_181605705
Jagär, mijn A. heeft vanaf dag 1 vrijwel alleen maar op de buik geslapen. Doe het eerst eens een paar keer als je zicht op hem hebt, voor je gemoedsrust.

Slaap voor alles!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_181606318
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 20:39 schreef DevilsAndDust het volgende:
Jagär, mijn A. heeft vanaf dag 1 vrijwel alleen maar op de buik geslapen. Doe het eerst eens een paar keer als je zicht op hem hebt, voor je gemoedsrust.

Slaap voor alles!
Overdag slaapt hij al tijden op z'n buik. De arts haar het specifiek over snachts, een daar zijn we wat van geschrokken. Maar ik geloof ook dat hij vannacht op z'n buik gaat liggen, want ik zat vandaag niet ver van m'n breekpunt.

Bedankt voor de input allemaal! O+
pi_181606769
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 21:03 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Overdag slaapt hij al tijden op z'n buik. De arts haar het specifiek over snachts, een daar zijn we wat van geschrokken. Maar ik geloof ook dat hij vannacht op z'n buik gaat liggen, want ik zat vandaag niet ver van m'n breekpunt.

Bedankt voor de input allemaal! O+
Denk dat ik het zeker zou proberen maar je moet er wel echt achter staan en met een gerust hart doen. Als je baby het overdag kan, dan ‘s nachts vast ook. Hoe oud is hij nu eigenlijk?
Succes. Jullie verdienen betere nachten!!
pi_181606835
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 21:03 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Overdag slaapt hij al tijden op z'n buik. De arts haar het specifiek over snachts, een daar zijn we wat van geschrokken. Maar ik geloof ook dat hij vannacht op z'n buik gaat liggen, want ik zat vandaag niet ver van m'n breekpunt.

Bedankt voor de input allemaal! O+
Oh ik zie nu inderdaad dat je dat schrijft, sorry!

Ik hoop op een heel goede nacht voor jullie! :*.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_181607355
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 21:03 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Overdag slaapt hij al tijden op z'n buik. De arts haar het specifiek over snachts, een daar zijn we wat van geschrokken. Maar ik geloof ook dat hij vannacht op z'n buik gaat liggen, want ik zat vandaag niet ver van m'n breekpunt.

Bedankt voor de input allemaal! O+
Ik las laatst dat wiegendood veel vaker voorkomt bij kinderen die voor het eerst op de buik gaan slapen. Omdat ze nog moeten leren hoe ze hun hoofdje dan moeten leggen of nog niet genoeg kracht hebben. O. is geoefend, komt vast goed en anders ben je dichtbij.

Ik redeneer ook weleens dat als Banaan van ieder geluidje wakker kan worden, hij vast ook wakker wordt als hij niet goed ligt 's nachts. ;)

Slaap lekker. :*
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_181607730
Hij slaapt naast je in de cosleeper, toch? Ik denk dat ik dat wel aan zou durven.

U. slaapt naast me en was laatst voor het eerst op z’n buik gedraaid. Ik werd wakker van zijn scheetjes :') Dus ik voelen bij waar zn hoofd hoorde, en ik voelde maar geen gezichtje.. schrok me rot. Had met m’n slaapkop niet door dat hij naar boven was gekropen en op zn buik was gedraaid. Ipv zn hoofdje lag zn kontje naast m’n hoofd. Vandaar dat ik wakker werd van zn scheetjes. :+

Oh, en U. slaapt dan wel op z’n rug, maar ik controleer hem nog steeds de hele avond en ‘s nachts ook.
Protčge moi de mes désirs.
pi_181607945
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 20:28 schreef OliviaIsTaken het volgende:
Ik loop achter, zie nu pas bewegende U! Lief!

NJ, hoe gaat het met jou?
Kleine stapjes vooruit. Ik heb weer een beetje plezier teruggevonden in 't kleine meisje, dat doet heel veel goed dat, dat weer lukt. O+

Wel nog echt donkere momenten, maar kan er gelukkig over praten via de huisarts. Bewust niet via het consultatiebureau gedaan, wilde niet dat het in een dossier kwam te staan ofzo..
pi_181615265
Bedankt voor alle vermaakideeën! Malteser, S. kan ook prima een flinke tijd in de box met de O+ Tiny Love mobile O+ maar omdat ze dat wel ok vindt, voel ik me dan weer schuldig dat ik haar daar zo makkelijk ‘parkeer’ (‘Ik heb haar toch niet om steeds in de box te leggen?’, dat idee). Jij schreef toch ook laatst zoiets? Ze vindt zo veel goed dat ik bang ben haar tekort te doen ofzo.

Lastig Jagar, maar als O het overdag goed doet en hij kan zelf z’n hoofd optillen en draaien, zou ik het wel durven proberen, zeker omdat hij bij je ligt. Slaap is zķ essentieel, voor jou én hem.

Sillie, welkom met je lieve kleine H! Hoe vindt je zoontje haar?

NJ, fijn dat er weer wat licht is :)
pi_181615407
Waarom zou je je enigszins schuldig voelen omdat je haar weleens in de box legt? Ik denk dat zolang ze zelf niet klaagt, je kind het heus weleens prima vindt. Lekker even alleen en rustig je ding doen. :+
Ik zie daar niets verkeerds in. Zolang je ook genoeg met haar bezig bent, kan je prima afwisselen.
Bij mij ligt Z. dagelijks even in haar box, vooral omdat ik dan even bezig ben met mijn zoon of iets waarbij ik het even niet kan gebruiken dat ze overal heen rolt. Ze geeft dan zelf wel aan als ze niet wilt of het beu is. :)
Dat mag toch gewoon? Zoals mini al ongeveer aangeeft: een kind hoeft niet altijd ‘bezig gehouden te worden’. :)
pi_181615508
Rena bedankt voor de felicitatie!

Nouk doet me goed te lezen dat het 2de jaar nog veel leuker zal worden, ben zo benieuwd!

Wat autostoeltje betreft. Wij hebben een mini maar laatst waren de autostoeltjes met 20% korting dus ik opperde er vast 1 te kopen. Het is toen de 2waypearl geworden en ze zat er al prima in. Vriend vond dat ze zich in die stoel wellicht prettiger zou voelen op vakantie dus hebben m toch meteen geīnstalleerd (achterwaarts natuurlijk). De maxicosi staat nu in de andere auto en daar komt pas een andere (voorwaartse) stoel als ze er echt uit gaat groeien; dat zal nog wel even duren.

Wij komen afscheid nemen hier! Gisteren een hele leuke en fijne dag gehad. N heeft ook genoten van alles. Ik had een taartje gemaakt waarmee ze alles mocht doen, maar ze hield het erg beschaafd en raakte m in eerste instantie alleen met vork aan :D
Veel cadeautjes gekregen en ze heeft volop genoten van alle aandacht; ze is van 15:15 tot 23:00 wakker geweest en heeft alleen maar gespeeld en is vrolijk geweest.

Om 17:30 ben ik met haar gaan wandelen in een poging tot dutje. Dit lukte voor het bezoek kwam wel, maar de tweede keer zat dit voor me in de kinderwagen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wij gaan door naar het dreumestopic. Het was fijn hier mee te kunnen posten. Tot snel of minder snel! :W

[ Bericht 2% gewijzigd door Nolita op 01-09-2018 21:45:28 ]
pi_181615543
Gefeliciteerd nog met je dreumes Nolita! *O* Op naar het tweede jaar! En die foto is O+

Hoe is je nacht gegaan Jagar?
pi_181615578
Nolita, gefeliciteerd met je dreumes! Wat een geweldige foto in die wagen :D

quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 07:10 schreef vencodark het volgende:
Waarom zou je je enigszins schuldig voelen omdat je haar weleens in de box legt? Ik denk dat zolang ze zelf niet klaagt, je kind het heus weleens prima vindt. Lekker even alleen en rustig je ding doen. :+
Ik zie daar niets verkeerds in. Zolang je ook genoeg met haar bezig bent, kan je prima afwisselen.
Bij mij ligt Z. dagelijks even in haar box, vooral omdat ik dan even bezig ben met mijn zoon of iets waarbij ik het even niet kan gebruiken dat ze overal heen rolt. Ze geeft dan zelf wel aan als ze niet wilt of het beu is. :)
Dat mag toch gewoon? Zoals mini al ongeveer aangeeft: een kind hoeft niet altijd ‘bezig gehouden te worden’. :)
Ben het helemaal met je eens, hoor! Het slaat ook niet echt nergens op :+ Ik leg haar dus ook wel gewoon erin of in de wipper en zij vindt dat machtig mooi, maar ik kreeg dus zo’n ‘zou ik niet meer met haar moeten doen of is het echt zo simpel?’-gevoel ervan. Zoon was echt een sticker, die lag hele dagen op me, S. gaat juist piepen omdat ze van me af wil :') Fijn te lezen hoe jullie dat doen.
pi_181615601
Gefeliciteerd, Nolita!

Nacht is goed gegaan. Tot 2 uur heeft hij bij me aan de borst geslapen, maar ik ook. Daarna op z’n buik inde cosleeper. Nog wel 2 voedingen tussen 2 en 6, en de dag om 6 uur begonnen, maar ik voel me een ander mens. Heb zelfs gedroomd vannacht!

@ Jentin: ik heb eens precies hetzelfde gezegd tegen de duutser over baby in box parkeren onder de Tiny love. Voel ik me ook wel eens schuldig over. We doen het vooral tijdens het eten, of op momenten dat het alle hands on denk is om de deur uit te komen ofzo. Maar over het algemeen vermaakt hij zich zo ook prima. Nu ligt hij al een kwartier naast me in onze nieuw gemaakte speelkamer O+
pi_181615860
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 04:59 schreef Jentin het volgende:
Bedankt voor alle vermaakideeën! Malteser, S. kan ook prima een flinke tijd in de box met de O+ Tiny Love mobile O+ maar omdat ze dat wel ok vindt, voel ik me dan weer schuldig dat ik haar daar zo makkelijk ‘parkeer’ (‘Ik heb haar toch niet om steeds in de box te leggen?’, dat idee). Jij schreef toch ook laatst zoiets? Ze vindt zo veel goed dat ik bang ben haar tekort te doen ofzo.
Ja, dat heb ik ook. Twix wilde altijd bij me zijn, Mars ligt gerust een uur in de box. Of in zijn newbornset. Of wakker in de kinderwagenbak. Zo gek, dat verschil.
Super fijn want daardoor kan ik de aandacht verdelen. Maar ook ‘lastig’ want Mars is zo’n goedzak dat je hem soms bijna zou vergeten terwijl hij net zo goed die aandacht verdient. En dat terwijl hij sowieso al minder aandacht krijgt dan Twix destijds, puur omdat er nu twee kindjes zijn.
pi_181615871
Gefeliciteerd Nolita! Wat een leukerd!

Jagar, fijn van de nacht.
pi_181615997
Gefeliciteerd Nolita! Wat een heerlijk vrolijke dreumes. O+

Betere nacht voor Jagar.
*O*
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_181617120
Waarom doet mijn baby altijd dutjes van 45 minuten, behalve als we zeggen dat we weggaan zodra hij wakker is? We wachten al een uur totdat hij wakker is..
pi_181617336
Jagar *O* voor de goede nacht!
NicolasJoy fijn dat het weer iets beter gaat
Sillie, gefeliciteerd!
Nolita, Gefeliciteerd met je dreumes :W

over in de box parkeren. L vind dat wakker leuker dan bij mij liggen. bij mij begint hij dan te wurmen en mopperen. in de box of op de grond is hij lekker op ontdekkingstocht.
echt rustig mijn ding doen kan ik niet als hij in de box ligt, op de een of andere manier weer hij zich altijd vast te werken wanneer ik de kamer uit loop. wanneer ik echt even iets moet doen dan parkeer ik hem in het wipstoeltje, daar zit hij vooralsnog wel veilig.

tinylove O+ . die staat ook nog regelmatig aan maar dan zonder mobiel. de lampjes zijn interessant en hij mept op de lampjes waardoor er een ander muziekje begint.
ander favoriet speelgoed: Oball met rainstick en loopy links. verder rammelaar, zijn knuffel maar ook elk willekeurig doekje.
de babygym heb ik eigenlijk maar weinig gebruikt, op de buik liggen is veel leuker. slapen doet hij dan wel weer op zijn rug.
pi_181617473
Gefeliciteerd met je grote kleine blije eitje nolita :* tot over twee dagen ( :o ;( :'( :o :D O+ ) bij de dreumesjes
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181617514
Gefeliciteerd Nolita! *O*
pi_181621512
Nolitaaaa, van harte! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_181621547
Nog even inzake lengte.. Twee kiekjes uit Toverland van ons gister. Beeb is dus al half zo lang als ik. :7

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_181622793
Leuke foto’s mini! Wat een reus!

Hier 2 vakantiefoto’s! Hij is tot nu toe erg goed te pas en vindt alles mooi O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:)
pi_181624943
Slaap voor Jagär, hoera! Voelde het oke om hem op zijn buik te leggen?

NJ, fijn dat het met kleine stapjes vooruit gaat en dat je hulp hebt gezocht!

Gefeliciteerd Nolita *O* *O*
pi_181625671
Gefeliciteerd, Nolita! *O*

de baby’s hierboven. O+
Protčge moi de mes désirs.
pi_181626072
Gefeliciteerd Nolita O+ *O* Tot over 3 weken :o

Aanhaken lukt me niet echt momenteel. Ik lees jullie allemaal, geniet van de foto’s, maar merk dat M. al niet zo heel baby meer is. In de box zit hij nooit, hij speelt lekker mee met zijn broer, stopt het liefst de hele dag blokjes in doosjes en krijgt inmiddels zijn 6e tand. Dat eerste jaar vliegt met een 2e dus echt nog harder voorbij.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181626430
Foto's! O+

Vervelend dat het met slapen zo moeizaam gaat Jägertrut.. Hoe doen jullie het dan met voeden als de dutjes zo kort zijn?

Hier vandaag allerlei plannen gemaakt om weer een paar uurtjes te werken 's ochtends of 's middags (bepaalde piektijden dat het het handigst als hulp zou zijn..) Maar madam hier gooide het ritme helemaal om. Korte dutjes waar we langere verwachtten, lange als we dachten; als ze zo wakker wordt, dan ..
pi_181627136
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2018 19:13 schreef NicolasJoy het volgende:
Foto's! O+

Vervelend dat het met slapen zo moeizaam gaat Jägertrut.. Hoe doen jullie het dan met voeden als de dutjes zo kort zijn?

Hier vandaag allerlei plannen gemaakt om weer een paar uurtjes te werken 's ochtends of 's middags (bepaalde piektijden dat het het handigst als hulp zou zijn..) Maar madam hier gooide het ritme helemaal om. Korte dutjes waar we langere verwachtten, lange als we dachten; als ze zo wakker wordt, dan ..
Ik voed op verzoek, als hij honger heeft krijgt hij de borst...
pi_181629155
:W Ik kom me hier ook eens melden. We zijn 3,5 week geleden na een pittige bevalling ouders geworden van een zoontje met de werknaam Bikkel. Ik probeer mee te lezen en alles bij te houden maar momenteel staat alles nog in het teken van de baby en mijn herstel van een ks.

Nu al plannen maken NJ? Net zoals Jagärtrut voed ik op verzoek. Meestal is dat rond de 4 uur maar hij heeft ook momenten dat hij om de 2 uur komt. En plannen maken met zo een klein babytje is wel heel ambitieus. Ik ben al blij als ik iedere dag een stukje met hem kan wandelen :D .

Heerlijk die vrolijke vakantiefoto's. Jaren geleden eens met mijn toen nog kleine nichtje naar Toverland geweest en ik weet nog dat ik dat toen een heel gaaf park vond.

Hier staat onze eerste vakantie ( midweekje Center Parcs) voor midden november, dan mag hij ook in het zwembad als het goed is. Ik krijg er nu al de zenuwen van of het allemaal goed zal gaan.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_181630023
Bedankt allemaal voor de felicitaties! :W
pi_181630064
Welkom Wolken! Wat fijn dat Bikkel er eindelijk is! En nog niet druk maken om november, dan heb je al weer zo'n andere baby! Een paar maanden maakt een enorm verschil voor zo'n kleintje. Sterkte met je herstel!

Gefeliciteerd Nolita! Een dreumes alweer, wat gaat dat snel!

Ik kom ook even moeilijk aangehaakt. B is toch wel flink ziek geweest van z'n oorontsteking. Gaat nu weer wat beter, maar drinkt nog erg matig :{ 'Goede' nieuws is dat hij wel buisjes gaat krijgen, over een week al. Hoop dat dat wat gaat helpen, want dit was oorontsteking 4. Gelukkig hebben we nu vakantie, dus alle tijd ons even om ons mannetje te bekommeren. Schopt wel lekker ons Frankrijk plan in de war, gelukkig hadden we nog niet geboekt.
pi_181631245
Hier begonnen ze na twee keer heftige oorontsteking al over buisjes.. Ik ben er nog niet over uit of ik dat al wil. Hoe gaat t in zn werk ellie? Volledige narcose neem ik aan en zijn er daarna nog belangrijke dingen om rekening mee te houden :? Q
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181631596
Beleid is zo verschillend, per ziekenhuis, maar ook per kno arts. Hier was kno arts 1 heel stellig: géén buisjes voor 1 jaar. Kno arts 2 was ook heel stellig; na 3x oorontsteking en ouder dan 6 maanden, dan buisjes. Geen idee waar we goed aan doen, maar B heeft nu bijna non stop aan de antibiotica gezeten (3x gewone kuur, nu tweede onderhoudskuur van 6 weken) de afgelopen maanden, dat voelt ook niet goed. Operatie schijnt weinig voor te stellen. Wel volledige narcose, maar max 20 min onder zeil. Ze schijnen er weinig last en pijn van te hebben. Moeten van te voren paracetamol geven, en eventueel daarna nog, maar dat is al voldoende. Schijnen ook heel snel op te knappen, als in max 2 dagen ofzo. Na wat dubben dus toch maar besloten te doen, dit gaat ook niet lekker zo.
pi_181632023
Ja jullie b heeft het veel heftiger gehad dan de kapitein :Y hier wel twee keer flinke pijn en antibiotica gehad maar daar was het wel mee over. (de eerste keer iig, deze keer weet ik nog niet). Wat mij betreft wat voorbarig voor buisjes, helemaal als ze er steeds uitgroeien en ie n paar keer onder zeil zou moeten... Lastig. Ik snap overigens helemaal dat jullie er voor B wel voor kiezen :Y steeds maar pijn en volpompen met antbio is ook niks -O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_181635264
Zou ik inderdaad ook nog niet direct doen na 2x. Dan hoop je ook gewoon nog dat dat pech is, en hij er gewoon overheen groeit.
Bij B is het ook zo ellendig dat hij er zo slecht van gaat eten, en het is al een mager jongetje. Dat levert mij ook wel echt extra stress op. Nu ook weer klaarwakker, duidelijk pijn en wil wel drinken, maar stopt gewoon telkens na een paar slokken :{
pi_181636004
Ach Ellie dat laatste ;( Klinkt verstandig die buisjes!

Welkom Wolken :W

Hier is de krijsfase weer ingegegaan i.p.v. huilen, dat is echt zo niet fijn (in t openbaar of om 02:00 ‘s nachts ofzo). Kan er ook weinig informatiefs uithalen :'). Gelukkig huilt ie niet veel

[ Bericht 0% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 02-09-2018 07:55:58 ]
pi_181636036
Ik heb vroeger heel vaak buisjes gehad. In zoverre vaak dat het geurtje waarmee je een roesje kreeg me op het laatst niet meer uitmaakte want ik had ze allemaal al eens gehad. Ik heb er verder geen nare herinneringen aan, behalve de banaangeur want die was echt HEEL vies. Ik denk dat de ingreep sowieso wel een poging waard is, steeds oorontstekingen lijken me dan veel vervelender. Zeker ook omdat slikkende/drinken heel erg pijn doet en met voedingen en groeien niet echt combineert. Misschien niet na 2x al, maar na 4x denk ik wel.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_181636044
En ik herken wat LeSage zegt. Dirk is zo weinig baby meer dat ik aanhaken hier echt lastig vind nu. Dus Wolken, geniet van de verse baby-geur, voor je het weet is hij weg en ruikt hij vooral naar zand, gras en na het douchen naar het doucheschuim van papa want daar valt zo leuk mee te spelen.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_181636119
Ik wist niet eens dat daar een geurtje aan zat Nanuke! Hoop niet dat we 'm zo vaak buisje moeten gaan geven, maar als dat wel zo is, ook ok.

En dat het zo hard gaat herken ik ook echt wel. Had het gisteren nog over met vriend. Ik vond die mini tijd echt wel leuk, maar herinner me dat het veel onvoorspelbaarder was. Dat soms ontroostbaar huilen, elkaar nog niet echt kennen, nog minder echte interactie. Dat is er gewoon echt af nu. Het is nu al een echt mensje, met karakter en een eigen willetje O+
pi_181636693
Welkom Wolken :W

Elliebel, mijn bonusdochter is dan wel een stukje ouder dan B, maar die is echt fiks opgeknapt nadat ze buisjes kreeg. Daarvoor had ze ook echt heel vaak oorontsteking en hoge koorts (zelfs een keer een koortsstuip meegemaakt met haar :{ ) en na de buisjes kregen we een heel ander kind terug.

Mijn baby is 9 maanden oud vandaag trouwens, over een weekje is ze net zo lang uit de buik als er in :o O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181637114
Begrijpelijk Ellie die keuze voor buisjes, het is zo sneu ook. -O-

Welkom Wolken! w/

Ze worden snel groot he. Ik vind het mooi hoe Banaan ontwikkelt maar hij is echt al een flinke baby aan het worden, die ook op dit moment weer een poging doet om de trap op te komen. :{ Ik vond die tijd met minibaby zwaar maar vindt het ook gek dat het zo snel voorbij ging.

Banaan had een onrustige nacht met om de zoveel tijd huiltjes. Shirtje omhoog, borst erin, in slaap vallen, wakker want koud, shirtje en dekens om me heen doen, Banaan weer wakker van mijn beweging en herhaal.
En toen was hij vanochtend om zeven uur wakker in plaats van acht/negen. ;(

Op welke leeftijd leren kinderen koffie zetten voor hun ouders? c_/
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  zondag 2 september 2018 @ 10:19:51 #299
314372 Goddelijker
Zonder grootheidswaanzin!
pi_181637646
Iemand die de Avent-flessen gebruikt en de collectie wilt uitbreiden? Ik heb nog een zo goed als niet gebruikte set staan... DM maar voor meer info. :)
pi_181639148
Welkom Wolken! Welkom Bikkel :)
Wij gaan in oktober een midweek naar CP, J is dan 15 weken. Hebben er erg veel zin in.

Overdag zit J in een ritme, die heeft ze zichzelf aangeleerd want ook de fles gaat op verzoek. Avond en nacht wijkt elke dag af.
Ze heeft wel duidelijk meer honger. 135 mm gaat met gemak op en gisteren zelfs 1x 190 mm ....
19:00, 00:00, 05:00 en 09:00 fles. Hopelijk houdt ze de late avondfles erin.
pi_181639939
Klinkt als geen verkeerd ritme Exode!

Waarom slapen babies altijd extra lang als je ergens heen wil? We zouden haar zo even bij mijn schoonouders brengen omdat wij nog even naar Comic Con willen vanmiddag, en inmiddels ligt ze al bijna 1,5 uur te slapen :')
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')