abonnement Unibet Coolblue
  maandag 27 augustus 2018 @ 19:42:23 #176
342418 VKV
Plausibel
pi_181503466
@Fuchsia i.v.m. mijn te hoge BMI is er een risico dat na 41 weken de placenta niet meer goed functioneert. Dat risico willen ze niet lopen dus vandaar de grens op max. 41 weken. En aangezien het volgende week al de week is van de UD, is dan ook alvast het voorbereidende gesprek.

Fijn dat je zo gerust bent gesteld door je gyn!
Meltdown een beetje veroorzaakt door hormonen? O-) Ik kan niet eens meer een willekeurig liedje meezingen zonder snik _O-
pi_181504469
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 19:42 schreef VKV het volgende:
@Fuchsia i.v.m. mijn te hoge BMI is er een risico dat na 41 weken de placenta niet meer goed functioneert. Dat risico willen ze niet lopen dus vandaar de grens op max. 41 weken. En aangezien het volgende week al de week is van de UD, is dan ook alvast het voorbereidende gesprek.

Fijn dat je zo gerust bent gesteld door je gyn!
Meltdown een beetje veroorzaakt door hormonen? O-) Ik kan niet eens meer een willekeurig liedje meezingen zonder snik _O-
Vandaar. Opzich wel fijn dat je dan een voorbereidend gesprek hebt, maar hopelijk niet nodig O-)

Ja compleet door hormonen en frustratie. Ik herken mij zelf niet terug joh. Ik huil normaal echt ongeveer nooit en nu echt om de stomste dingen :D Ik kan het ook gewoon niet stoppen en kan het er dan maar beter uit laten anders ben ik de halve dag chagrijnig :')
pi_181505120
quote:
1s.gif Op maandag 27 augustus 2018 15:17 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Ik hoef hem ook niet los, ik vroeg me af of de booster voldoende is als je het gewone vaccin als kind nooit gehad hebt. Dat ik difterie, tetanus en polio opnieuw krijg, maakt me niks uit.

Maar ik ga wel even de ggd bellen, die weten misschien meer.
Ja is voldoende. Het gaat er om dat jouw lijf antistoffen aanmaakt, die passeren de placenta en komen in het antistoffenrugzakje van je baby. Die antistoffen maak je ook aan met de booster. Na 6-8 weken ongeveer is dat weer op en dan gaat baby na reguliere vaccinatie zelf eigen antistoffen produceren. En die blijven 5 tot 10 jaar actief.
:)
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 03:45:28 #179
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_181510812
Bedankt, jullie O+. En wat een fijn aanbod Feyre! Super lief.

Ik lig wederom wakker want er komt weer gekraak uit mijn buik. Het klinkt vandaag wat harder dan gisteren, echt bijzonder. Maar inderdaad: schijnt vaker voor te komen :).

Fijn dat je het kon bespreken met je eigen gyn, Fuchs! Herkenbaar wat de hormonen betreft trouwens :D. Ik geef er ook gewoon maar aan toe.

Nou, mijn moeder weet de naam van onze baby. L. heeft zich per ongeluk versproken. Dat was met mijn verjaardag al maar iedereen was zo druk met elkaar aan het praten dat niemand het opmerkte. Vandaag was dat helaas wel anders :(. Ze vond de naam wel heul mooi en moest er een beetje om lachen want eergisteren sprak ik nog naar haar uit dat ik bang was dat L. zich een keer zou verspreken (ze had gevraagd of we er al uit waren wat de naam betreft) :').
pi_181510927
Fuchs fijn dat je het nu ook met je eigen gyn hebt kunnen bespreken!

VKV dat schiet al op nu en komt echt dichterbij. Sluit me aan bij fuchs; hopelijk is het niet nodig en komt baby voor die tijd uit zichzelf!

Helsinki wakkerboks. Oh nee he, beetje balen dat ie zich versproken heeft. Gelukkig is het alleen bij je moeder. Nou zorgen dat hij die laatste weken nog even goed oplet of een ‘werknaam’ gebruikt?

Ik heb het met mijn moeder weleens over de namen waar we over twijfelen. Heb een hele goede band met haar. Ze vindt het volgens mij ook helemaal fantastisch dat ik haar in vertrouwen neem erover, hoewel ze wel enigszins gefrustreerd is dat ik niet loslaat welke naam het definitief wordt :P. Niet dat we het zelf al zeker weten 8)7.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 09:37:03 #181
319308 Tink89
To live is to dance
pi_181512799
Mijn bedrijfsarts heeft me net voor de rest van de zwangerschap ziek gemeld, vond hij wel zo verstandig. Het komende half jaar zit ik dus thuis... Zo raar, maar ook wel echt een enorme opluchting. Nu op weg naar kantoor om het m'n baas te vertellen, bijlezen doe ik daarna even.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 09:39:09 #182
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181512839
Dat klinkt als een goed idee Tink! Hopelijk reageert je baas gewoon steunend en dan maar rustig wennen aan dit idee en bijkomen en je beter gaan voelen. :* .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_181512842
Alle enveloppen voor de geboortekaartjes geadresseerd en bepostzegeld, hoezee! Weer iets van de to do list. *O*

Balen van de verspreking Helsinki! Maar fijn dat ze het wel een mooie naam vond. :)

Fuchsia, hormonen zijn echt bizarre dingen hè? Ik had dat halverwege de zwangerschap best wel, helemaal van de wap van dingen waar ik rationeel best van wist ze helemaal niet zo erg te vinden. 8)7

Tink, klinkt als een goede beslissing van de bedrijfsarts. Fijn dat het voor jou ook een opluchting is. :* Kun je je nu gewoon op de écht belangrijke dingen focussen.
pi_181513102
Oh wat vervelend Helsiniki, zo’n verspreking! Wel fijn dat je moeder de naam mooi vindt.

Tink, klinkt als een goed plan. Je eigen gezondheid en die van je baby gaan voor alles nu! Werk komt weer wel (en echt, sneller dan je lief is!).

Ik meld meteen, met baby nog steeds in mn buik. Ik vind dit echt stom. Ik zit voor mn gevoel nu maar een beetje te wachten tot de bevalling inzet. Van huis wil ik ergens niet meer (want je zal net zien), maar van dat zitten wachten word ik ook knettergek (niet dat ik fysiek gezien nog veel meer kan, maar goed). Luxeproblemen enzo magoed.
pi_181513459
Sillie ik herken dat wel, uiteindelijk ben ik toch even van huis gegaan om mijn ‘wachtgedrag’ even uit te zetten. Kan je niet nog een rondje prenatal of babypark oid doen. Daarna een kopje koffie met een gebakje en naar huis.
Hier begon het na het uitje te rommelen wat uiteindelijk tot een baby leidde.
Stomme tijd nu he! Nog even, hou vol!
♥ J & S
pi_181513527
Goed tink, dat is echt even nodig! Probeer niet te lang te hangen in een soort van spijbel/ik moet werken gevoel hoor. De bedrijfsarts maakt die keuze niet voor niets! Neem de tijd voor jezelf, doe waar je zin in hebt maar voel je niet schuldig. Lekker langzaam aan voorbereiden op de baby.

Helsinki dat hadden we hier ook met J. Mijn vriend heeft zich toen 2 keer versproken dus de 2e keer wist mijn moeder zeker dat het de naam zou worden. Gelukkig is de baby zelf altijd nog de grootste verrassing O+
♥ J & S
pi_181513589
“Fijn” dat de hormonale buien herkenbaar zijn :) Ik besef mij tijdens de bui ook echt wel dat ik compleet achterlijk zit te doen, maar kan de tranen niet stoppen. De woorden gelukkig wel soms O-) :X

Ah balen van de verspreking Helsinki, maar dan liever bij je dan bij iemand anders denk ik zo.

Heerlijk Luna weer iets van je to do list. *O*
Ik hoop dat onze proefdruk vandaag ein-de-lijk binnen komt. Anderhalve week geleden besteld, maar was iets mis gegaan met verzenden of de post of echo knowes. Kan ik dat ook definitief maken en enveloppen bestellen

En Tink daar jompel ik voor *O* Klinkt als een goed besluit! Fijn dat je zo opgelucht bent! Hoe reageerde je baas?

Sillie, het lijkt mij ook heel gek als je zo zit te wachten en je aan huis gekluisterd voelt. Ik herken het van mijn miskraam die vanzelf op gang moest komen. Durfde toen ook nergens heen en dat was achteraf goed ook.
pi_181513838
Fijn dat je je eigen gyn hebt gesproken Fuchsia :*

Het gaat snel opeens hè VKV O+
Over 3 weken heb ik ook sowieso een baby :o

Balen van de verspreking Helsinki. Mijn jongste heeft de naam ook al verklapt aan oma. Ach, komt goed :)

Goedzo Tink! Goed voor jezelf zorgen!

Wat Klap ook al zei Sillie! Is het juist niet fijn om even naar buiten te gaan. Js kwam nadat ik 20 min (heen en terug) naar het ziekenhuis moest lopen omdat de tram niet reed ;)

Ik ben wat rustiger na gisteren. Was echt verdrietig omdat ik weer een andere gyn/co-assistent had. Maar eigenlijk heeft ze wel geluisterd naar mijn bevallingswensen en deze genoteerd en ze zei ook dat ze een aantekening had gemaakt dat ze wel mijn bevalplan moeten lezen. Dus dat is natuurlijk positief. Maar er is dus gewoon een kans dat ik niet in dit ziekenhuis een evt ks krijg, omdat het te druk is. En dat vind ik wel eng.. stom hè ;) terwijl het meisje er helemaal klaar voor ligt, dus de kans echt wel groot is dat ze zich zelf gaat melden.
Over twee weken neem ik manlief mee en als ik een mini twijfel over bloeddruk/leven heb bel ik gewoon de spoedlijn.
Gelukkig dus vandaag zelf kleuter naar school kunnen brengen en volgens mij een fantastische broertjes foto laten maken.
Peuter en ik hebben vandaag ook wilde plannen... we gaan 100.000 puzzels maken en een Dopper kopen (en lopend naar het dorp ;) )
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 11:47:45 #189
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_181515413
Het was ook wel een beetje sneu. Hoe hij keek, eerst heel geschrokken en toen heel voorzichtig naar mij (begroet door mijn ijzige blik) :+. Maargoed, het scheelt inderdaad dat echt niemand weet hoe de beeb eruitziet :9.

Tink :*. Een goede beslissing, denk ik wel. En een goede tip van Klap inderdaad :). Ik weet nog dat ik cliënten in de stad tegen kwam of een keer mijn leidinggevende... voelde echt alsof ik daar niet hoorde te zijn. Dat zou ik even proberen over te slaan, qua gevoel :P. Wat Sillie zegt ook.. ik zit ook al langer thuis dan gepland (niet heel veel langer, maar toch) en vind dat de tijd voorbij vliegt. Kan me alleen maar voorstellen dat het straks met de baby veel sneller gaat allemaal.

Sillie, ook ik ben wel voorstander van wat beweging *O*. Wie weet komt er dan iets op gang? Nog even en dan is jullie meisje er :*.

Is er nog iets van je lijstje over, Luna? (Dat was jij toch, waar het zo snel bij ging met afstrepen?) :+. Fijn dat dit doorgestreept kan worden in ieder geval! Bedenk me dat ik de postzegels ook nog moet halen en plakken.. goed, half afgestreept dan wat de geboortekaartjes betreft.

Duimend voor de proefdruk van Fuchs in ieder geval! Het is zo frustrerend als je verder wil met iets maar dat door omstandigheden niet lukt }:|.

Loj, helemaal niet stom.. ik zou denk ik precies hetzelfde hebben. Sterker nog, dat heb ik al als ik denk aan dat we naar Arnhem gaan als dit ziekenhuis vol zit. Kleine kans, maar toch. Goed dat je wat rustiger bent in ieder geval. Veel plezier met puzzelen en de wandeling(!) :D.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 15:45:46 #190
342418 VKV
Plausibel
pi_181520202
Zijn jullie naast het aftellen tot de baby er is ook nog bezig met aftellen tot je weer iets mag eten of drinken wat je de afgelopen maanden enorm hebt gemist?

Ik krijg in ieder geval al aanbiedingen van vrienden en familie dat ze broodjes filet americain en carpaccio meenemen als ze op kraambezoek komen en volgens mij krijg ik als kraamkado van een aantal mensen ook flessen drank _O- Vooral dat laatste, dat heb ik het ergst gemist (en zal het i.v.m. borstvoeding sowieso ook nog wel even moeten missen), met name omdat er heel vaak voor m'n neus wel gedronken wordt, niks solidariteit. #bonnie :P
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 15:48:52 #191
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_181520280
Hallo dames,

Misschien kunnen jullie mij helpen

Ik heb al ongeveer 2 maanden last van ochtendmisselijkheid. Braken erbij en daarna voel ik mij helemaal slap. Ik ben absoluut niet zwanger. En dit wezen de 3 testen ook uit.

Hebben jullie tips hoe ik mijn misselijkheid kan verminderen?
Het is heel vervelend en beïnvloed m'n werk ook heel erg :(

Alvast bedankt
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_181520455
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:45 schreef VKV het volgende:
Zijn jullie naast het aftellen tot de baby er is ook nog bezig met aftellen tot je weer iets mag eten of drinken wat je de afgelopen maanden enorm hebt gemist?

Ik krijg in ieder geval al aanbiedingen van vrienden en familie dat ze broodjes filet americain en carpaccio meenemen als ze op kraambezoek komen en volgens mij krijg ik als kraamkado van een aantal mensen ook flessen drank _O- Vooral dat laatste, dat heb ik het ergst gemist (en zal het i.v.m. borstvoeding sowieso ook nog wel even moeten missen), met name omdat er heel vaak voor m'n neus wel gedronken wordt, niks solidariteit. #bonnie :P
Ik kocht vanaf de 38 weken iedere week een bakje filet americain bij de slager. Mijn man heeft het drie weken op kunnen eten. Mijn ouders kregen het vriendelijke verzoek om eerst langs de slager te gaan voor ze bij ons in het ziekenhuis kwamen. En broodjes zalm in het ziekenhuis. O+
Alcohol miste ik minder, het eerste glas hakte er wel behoorlijk in.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 16:02:16 #193
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_181520566
Even een vraag: ging net naar de wc. Wat lichtroze in het inlegkruisje. Geen prop of slijm, dus denk bloedverlies. Is dat normaal? Dien ik nu de VK te bellen? Heb af en toe wat krampjes

Edit: gebeld en gerustgesteld :).

[ Bericht 27% gewijzigd door Helsinki op 28-08-2018 16:13:04 ]
pi_181520825
Helsinki, beetje lichtroze is normaal.

VKV, ik heb héél veel zin in mijn favoriete sushi. En gerookte zalm. Vorige keer hebben we net na de kraamweek ook uitgebreid sushi besteld en dat ligt nu ook weer in de planning. :9

Mijn lijstje slinkt inderdaad hard trouwens. *O* Maar er staan nog wel dingetjes als 'box opzetten' en 'lamp ophangen' op.
pi_181520857
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:48 schreef zeefje het volgende:
Hallo dames,

Misschien kunnen jullie mij helpen

Ik heb al ongeveer 2 maanden last van ochtendmisselijkheid. Braken erbij en daarna voel ik mij helemaal slap. Ik ben absoluut niet zwanger. En dit wezen de 3 testen ook uit.

Hebben jullie tips hoe ik mijn misselijkheid kan verminderen?
Het is heel vervelend en beïnvloed m'n werk ook heel erg :(

Alvast bedankt
Al naar de dokter geweest? Beste behandeling lijkt me erg afhankelijk van de oorzaak.
pi_181520874
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 15:45 schreef VKV het volgende:
Zijn jullie naast het aftellen tot de baby er is ook nog bezig met aftellen tot je weer iets mag eten of drinken wat je de afgelopen maanden enorm hebt gemist?

Ik krijg in ieder geval al aanbiedingen van vrienden en familie dat ze broodjes filet americain en carpaccio meenemen als ze op kraambezoek komen en volgens mij krijg ik als kraamkado van een aantal mensen ook flessen drank _O- Vooral dat laatste, dat heb ik het ergst gemist (en zal het i.v.m. borstvoeding sowieso ook nog wel even moeten missen), met name omdat er heel vaak voor m'n neus wel gedronken wordt, niks solidariteit. #bonnie :P
Ik krijg sushi op mijn kraambed _O-


Op mijn lijstje staat bij helderrood bloedverlies bellen.
Ik zou straks nog even kijken, zeker als je krampjes hebt kan het ook wat voorwerk zijn :)
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 16:34:31 #197
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_181521389
Yes, ik houd het in de gaten! Wel spannend joh. Moet even weer wat ontspannen merk ik.

Ik heb broodjes filet americain besteld en wil sushi. Of gewoon een lekkere biefstuk. En wijn (ja, dat moet ik wel even uitstellen maar ik wil met de kerst een voorraadje melk hebben en dan mag mama even een glaasje drinken :P)
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 17:39:02 #198
319308 Tink89
To live is to dance
pi_181523272
Ik wil rare biefstuk, rauwe taugé en radijs (op m'n brood met kaas) en een ei met een loopdooier. Oh, en salade met tonijnsteak :D

Alcohol heb ik dan weer helemaal niet gemist. Ik dronk al niet vaak of veel (al kon ik wel genieten van een goed glas wijn of een kriekje op z'n tijd).

En m'n baas reageerde gemengd. Er werd een last-minute kaart en cadeautje geregeld en ze zei dat mijn gezondheid en die van ukkie voorgaat, maar gaf ook aan dat ze nu geen idee heeft hoe ze dit op gaat lossen en dat ze graag over twee weken even telefonisch wil bespreken of ik dan misschien toch nog wel energie heb om wat dingen op te pakken of af te maken. Maar vervolgens zei ze ook weer dat 'nee' ook een antwoord is... Beetje dubbel dus.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_181524462
Ziek is ziek hoor Tink!
Ik zou zelf deze week een goede overdracht schrijven en dan is het gewoon klaar :*
#strengeloj ;)

Nog een half uur en dan is manlief thuis. Voor mijn gevoel ben ik er dan klaar voor! Al mag ze natuurlijk nog even blijven zitten, iedere dag is extra vetjes :)
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 18:28:30 #200
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_181524956
Bedenk me nog iets: pasta carbonara :9.
Maar oké, ook ik sluit me bij #strengeloj aan :). Heel bot misschien maar iets wat ik mezelf ook steeds voor heb gehouden: hoe ze het oplossen is echt niet jouw probleem, maar die van de werkgever. Al is dat natuurlijk heel rationeel en alles. Het kan helaas best vervelend voelen om een 'nee' te moeten verkopen :*.

Wij mogen zo naar de VK maar eerst snel frietjes eten. Ik was de tijd een beetje uit het oog verloren en ben meteen boodschappen gaan doen om mezelf af te leiden :'). Dus nu even de man voeren zodat die ook weer een beetje aanspreekbaar is.

Edit - gewoon op controle trouwens!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')