Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.quote:Op maandag 3 september 2018 11:51 schreef Sarabi het volgende:
Ben erg benieuwd naar de pizza.
De 1e keer ging bij mij compleet fout maar de 2e was al een stuk beter.
En nu 10 jaar later maak ik ze nog steeds vaak.
Leuk! Ben benieuwd! Al iedeen wat het ongeveer gaat worden?quote:Op maandag 3 september 2018 21:55 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.
Waarom heb je de behoefte om voor elk (gelukt/mislukt) gerecht van jou een apart topic te openen?quote:Op maandag 3 september 2018 21:55 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.
Neequote:Op dinsdag 4 september 2018 00:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarom heb je de behoefte om voor elk (gelukt/mislukt) gerecht van jou een apart topic te openen?
Kan het niet gewoon in 1/dit topic?
Waarom niet?quote:
Omdat iedereen die zijn topics wèl leuk vindt het leuker vindt om per gerecht een apart topic te hebben.quote:
Dan wel in jenever beslagquote:Op woensdag 22 augustus 2018 12:30 schreef DevFreak het volgende:
[..]
Gefrituurde marsrepen?
Nee grapje, ben benieuwd
Yep, en ik zag ook veel mislukkingen. Mijn oven gaat maar tot 260 en ik ga zaterdag een pizzaplaat kopen. Tientje bij Blokker.quote:Op donderdag 6 september 2018 17:16 schreef Ole het volgende:
Het is nou ook niet zo dat TS 20 topics per dag opent!
OT heb je ook in het pizzatopic gekeken sigaartje?
quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:50 schreef Sigaartje het volgende:
En we gaan zo meteen beginnen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mn nek, wat doe je.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:50 schreef Sigaartje het volgende:
En we gaan zo meteen beginnen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit soort gist (instant) hoef je niet te activeren door water en suiker toe te voegen, die kun je direct gebruikenquote:Op vrijdag 7 september 2018 19:18 schreef Sigaartje het volgende:
De gist kun je krijgen bij AH, bij de meel, het is naast de vanillesuiker.
Was even zoeken.
Ik gebruik een half zakje, omdat ik 250 gram bloem heb. Het zakje is voor 500 gram, staat er op.
[ afbeelding ]
zakje suiker er op.
100 ml warm water erbij en even doorroeren.
[ afbeelding ]
zo nu ga ik even wachten.
Hoop dat het niet nadelig is.quote:Op vrijdag 7 september 2018 19:58 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Dit soort gist (instant) hoef je niet te activeren door water en suiker toe te voegen, die kun je direct gebruiken
Ik laat de boel gewoon staan vannacht, ik ga nou geen pizza bakken. In het voorbeeldfilmpje liet de kokkin het deeg 24 uur rijzen. Dus laat maar lekker staan. Ik zie morgen wel weer.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:10 schreef Queenshore het volgende:
Dat ziet er inderdaad goed uit. Laat je hem de hele nacht op kamertemperatuur rijzen? Vaak is een half zakje gist op 250g genoeg om het op kamertemperatuur ongeveer in 2-3 uur te laten rijzen.
Ik ga hem in de koelkast zetten, ding wordt een monster.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:28 schreef Queenshore het volgende:
Nu geen pizza bakken begrijp ik inderdaad. Ik zou het waaeschijnlijk voor de 1e rijs in de koelkast zetten, dan rijst het wel goed maar minder snel. Maar als je een recept volgt zou ik dat doen, beter houvast voor de 1e keer.
Komt goed als je nu in koelkast zet en morgen gaat bakken. Krijgt het deeg extra smaak van, dat rusten.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:29 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik ga hem in de koelkast zetten, ding wordt een monster.
Ja dat zag ik ook in het filmpje.quote:Op vrijdag 7 september 2018 21:41 schreef Queenshore het volgende:
Ik zou hem inderdaad 2 uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan bolletjes vormen( 2 bij 250g meel). Deze afgedekt nog even voor de 2e rijs op kamertemperatuur. En dan uit deze bolletjes pizzabodems maken. Veel succes.
Daar willen wij dus ook een update van he! Veel plezierquote:Op vrijdag 7 september 2018 21:49 schreef Sigaartje het volgende:
Ik moet morgen een dame uitnodigen. Dus ik doe mijn best.
Al in huis.quote:Op zaterdag 8 september 2018 06:47 schreef Ole het volgende:
ik zou in elk geval voor Mozzarella gaan. Maar uiteraard is de keus aan TS
Het gaat gewoon lukken!quote:Op zaterdag 8 september 2018 09:39 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Al in huis.
Als het hele project gaat mislukken heb ik altijd nog een zelfgemaakte nasi in de vriezer in voorraad.
Dat geeft rust.
Adviesvraagje: ik heb geen pizzasteen kunnen krijgen, maar ik heb wel een ovenschaal van porselein die ik voor kan verwarmen.quote:
Dat stond in het Amerikaanse instructiefilmpje. Net gecheckt in de koelkast, ziet er net zo uit als gisteravond.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:18 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik ben benieuwd naar je resultaat, Sigaartje.
Waarom heb je ervoor gekozen om het deeg zo lang te laten rijzen?
Ik heb nog nooit bakpapier gebruiktquote:Op zaterdag 8 september 2018 11:04 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Adviesvraagje: ik heb geen pizzasteen kunnen krijgen, maar ik heb wel een ovenschaal van porselein die ik voor kan verwarmen.
Is met bloem bestrooien voldoende om de pizza goed los te krijgen of is bakpapier handiger?
Oké.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:23 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat stond in het Amerikaanse instructiefilmpje. Net gecheckt in de koelkast, ziet er net zo uit als gisteravond.
Ook eens gedaan. Best leuk, en lekker.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:24 schreef Sigaartje het volgende:
Ik wil nog eens een keer zelf brood maken, lijkt me ook leuk.
De oven gaat voor mij inderdaad ook de bottleneck worden. Die gaat niet op 300 graden. Maar goed, we zien het wel.quote:Op zaterdag 8 september 2018 11:43 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Oké.
Toen ik het voor het eerst deed vorige maand ergens, liet ik het 8 uur rijzen, en was daar best tevreden mee.
Ik had alleen een betere oven moeten hebben, maar verder prima.
[..]
Ook eens gedaan. Best leuk, en lekker.
Het kan ook goed in een gewone oven hoor.quote:Op zaterdag 8 september 2018 12:22 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
De oven gaat voor mij inderdaad ook de bottleneck worden. Die gaat niet op 300 graden. Maar goed, we zien het wel.
Omdat dit CUL isquote:Op zaterdag 8 september 2018 13:30 schreef wawowiewa het volgende:
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Alles wat van een boom komt en eetbaar, oppakken en opeten.
Verder geen tijd aan besteden die flauwekul.
Als je culinair wil doen ga je lekker ergens wat eten.
eh... nee.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:22 schreef liedetector het volgende:
heb je een beetje olie op je folie gedaan? anders blijft het er enorm aan plakken strax
Dat snap ik maar ff on-topic.quote:
Neem me niet kwalijk, maar zelf pizza maken stond op mijn lange lijst van dingen die ik wil doen in mijn leven.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:33 schreef wawowiewa het volgende:
[..]
Dat snap ik maar ff on-topic.
TS zit ermee dat die gezond wil eten maar geen kok is en ook geen ambitie heeft dat te worden.
Dan moet je het gewoon simpel aanpakken.
Al die hobby kok's het is alsof de nationale hobby koken is. Iedereen is maar aan het koken. Het is alsof mensen zijn vergeten dat je dingen gewoon kunt eten zonder moeilijk te doen.
Toevallig nog iemand java aan het leren in dit topic, kom eens langs.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:36 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Neem me niet kwalijk, maar zelf pizza maken stond op mijn lange lijst van dingen die ik wil doen in mijn leven.
(Zoals Java programmeren leren (wat ik nu doe), een boek schrijven, een lange fietstocht maken, Frans leren etc.)
Maar waarom zou je makkelijk doen als je koken leuk vindt?quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:33 schreef wawowiewa het volgende:
e hobby koken is. Iedereen is maar aan het koken. Het is alsof mensen zijn vergeten
Ah ok, ik ga het topic even bekijken. Ik leer het in BlueJ met een leerboek die daarbij hoort, Opdrachten uitwerken en zo, ik vind het echt ontspannend.quote:Op zaterdag 8 september 2018 13:47 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Toevallig nog iemand java aan het leren in dit topic, kom eens langs.
DIG / [development topic] #3 Don't tap on glass, you'll scare the devs!
בעסטע גרוסען Flip.
Omdat ik dat niet kan.quote:Op zaterdag 8 september 2018 17:53 schreef Kaneelstokje het volgende:
Waarom heb je niet zelf je saus gemaakt?
Oh.quote:
De saus gaat niet op mijn pizza, ik hou helemaal niet van tomaten. Ik maak voor mezelf een pizza bianco met wat olijfolie.quote:Op zaterdag 8 september 2018 17:57 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Oh.
Nou dan zal ik binnenkort hier mijn pizza avonturen posten.
Eigen saus is veel lekkerder, en kost echt niet veel tijd of geld.
Ziet er lekker uit! Ik wil 'em!quote:
Ziet er goed uit man.quote:
Wellicht wat meer saus en meer gespreide verdeling van het vlees, maar ik zou hiervan van harte smikkelen!quote:
Juist die gekrompen champignons zijn lekker. Bomvol smaak. Zou dat zo laten zolang ze niet aanbranden.quote:Op zondag 9 september 2018 08:12 schreef Sigaartje het volgende:
Zo, wat een complimenten allemaal!!
Achteraf gezien heb ik me helemaal voor niets druk zitten maken. Ik dacht dat de temperatuur te laag zou zijn, dat bleek totaal niet het geval. Het deeg is uitstekend gelukt en dat in een korte baktijd. Wel een punt: de spullen er op moeten pas halverwege toegevoegd worden. Bij pizza 2 krompen de campignons nogal, gelukkig had ik nog heel veel over en heb ik gaande weg er op gegooid n de oven. En dat lukte wel goed.
En inderdaad, meer saus.
Het slecht verdeelde vlees ging vanzelf, doordat er een bubbel in het deeg ontstond (de resten zie je nog op de foto).
Die was verrast. Alleen had er meer op gemoeten (zoals meer tomatenpuree en meer mozerella).quote:
quote:Op zondag 9 september 2018 09:11 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die was verrast. Alleen had er meer op gemoeten (zoals meer tomatenpuree en meer mozerella).
Voor de rest uitstekend. Ze vond het erg leuk dat ik het helemaal zelf had gefabriceerd.
Dat ik er zoveel tijd in had gestopt, dat deed het hem, en het smaakte uitstekend, en dat voor de eerste keer. Ik had mislukking verwacht. Maar dat viel 100% mee. Alleen later beleggen in de oven, dat heb ik geleerd.quote:
Je zou het kunnen testen met zo'n kant-en-klaar-bodem. Dus of het aan de bodem ligt. Zou er zelf niet voor kiezen om dingen pas op de pizza te gooien als die al half gebakken is.quote:Op zondag 9 september 2018 09:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat gek dat je de pizza later moet beleggen. Was je bodem dan niet gewoon veel te dik? Het was natuurlijk ook een Amerikaans recept, die hebben vaak dikke bodems.
Was je ovenschaal wel goed warm voor de pizza er in ging?
Ik heb geen deegrollerquote:Op zondag 9 september 2018 09:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat gek dat je de pizza later moet beleggen. Was je bodem dan niet gewoon veel te dik? Het was natuurlijk ook een Amerikaans recept, die hebben vaak dikke bodems.
Was je ovenschaal wel goed warm voor de pizza er in ging?
midden.quote:Op zondag 9 september 2018 10:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Misschien stond de pizza te hoog in de oven waardoor de ui verbrandde?
delete die van mij maar dan. Leuker als sigaartje hem zelf opentquote:Op zondag 9 september 2018 10:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Open je zelf een nieuw topic Sigaartje?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |