abonnement Unibet Coolblue
  maandag 3 september 2018 @ 19:03:25 #203
399258 niepleuje
houdt van vijgen
pi_181668134
Leuk topic dit :D
pi_181672075
En als je pasta kookt, vergeet dan het water niet.
1 + 1 = blauw
pi_181672413
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 11:51 schreef Sarabi het volgende:
Ben erg benieuwd naar de pizza.
De 1e keer ging bij mij compleet fout maar de 2e was al een stuk beter.
En nu 10 jaar later maak ik ze nog steeds vaak.
Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181673523
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 21:55 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.
Leuk! Ben benieuwd! Al iedeen wat het ongeveer gaat worden?
  dinsdag 4 september 2018 @ 00:44:55 #207
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181676033
quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 21:55 schreef Sigaartje het volgende:

Ik ga het meemaken. Ik neem in ieder geval ruim de tijd, beetje aanklooien in het weekend. Als het mislukt, dan mislukt het, zal een apart topic maken.
Waarom heb je de behoefte om voor elk (gelukt/mislukt) gerecht van jou een apart topic te openen?
Kan het niet gewoon in 1/dit topic?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_181728996
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 00:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom heb je de behoefte om voor elk (gelukt/mislukt) gerecht van jou een apart topic te openen?
Kan het niet gewoon in 1/dit topic?
Nee
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181729023
De spullen voor het deeg zijn inmiddels in huis.
Mijn plan is om morgenavond te beginnen en het deeg de hele nacht en ochtend te laten rijzen. :7
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 6 september 2018 @ 16:43:25 #210
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181729215
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 16:33 schreef Sigaartje het volgende:


Nee
Waarom niet?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 6 september 2018 @ 17:07:15 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181729841
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 16:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom niet?
Omdat iedereen die zijn topics wèl leuk vindt het leuker vindt om per gerecht een apart topic te hebben.
  Moderator / Miss SHO donderdag 6 september 2018 @ 17:16:28 #212
22592 crew  Ole
pi_181730029
Het is nou ook niet zo dat TS 20 topics per dag opent!
OT heb je ook in het pizzatopic gekeken sigaartje?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 6 september 2018 @ 17:55:02 #213
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_181731006
quote:
7s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:30 schreef DevFreak het volgende:

[..]

Gefrituurde marsrepen? _O-

Nee grapje, ben benieuwd :)


Dan wel in jenever beslag
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_181731270
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2018 17:16 schreef Ole het volgende:
Het is nou ook niet zo dat TS 20 topics per dag opent!
OT heb je ook in het pizzatopic gekeken sigaartje?
Yep, en ik zag ook veel mislukkingen. Mijn oven gaat maar tot 260 en ik ga zaterdag een pizzaplaat kopen. Tientje bij Blokker.

Laten we het beste er maar van hopen..

Ach joh, ik zit er niet over in als het mislukt, maar ik wil het gewoon proberen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181731407
We gaan morgen lekker kneden en een nachtje de boel laten rijzen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181756486
En we gaan zo meteen beginnen.




[ Bericht 17% gewijzigd door Sigaartje op 07-09-2018 20:57:49 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:06:33 #217
194233 Friday12
Originele kloon
pi_181756759
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:50 schreef Sigaartje het volgende:
En we gaan zo meteen beginnen.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
*O*
pi_181756977
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:50 schreef Sigaartje het volgende:
En we gaan zo meteen beginnen.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mn nek, wat doe je.
pi_181756986
De gist kun je krijgen bij AH, bij de meel, het is naast de vanillesuiker.
Was even zoeken.

Ik gebruik een half zakje, omdat ik 250 gram bloem heb. Het zakje is voor 500 gram, staat er op.


zakje suiker er op.

100 ml warm water erbij en even doorroeren.


zo nu ga ik even wachten.

[ Bericht 3% gewijzigd door Sigaartje op 07-09-2018 20:56:48 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181757084
Je foto’s staan op z’n kop! :D
Is dat zo?
pi_181757122
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:23 schreef Smallish het volgende:
Je foto’s staan op z’n kop! :D
Op de iPhone niet.
Ik ga even naar de computer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181757749
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:18 schreef Sigaartje het volgende:
De gist kun je krijgen bij AH, bij de meel, het is naast de vanillesuiker.
Was even zoeken.

Ik gebruik een half zakje, omdat ik 250 gram bloem heb. Het zakje is voor 500 gram, staat er op.
[ afbeelding ]

zakje suiker er op.

100 ml warm water erbij en even doorroeren.
[ afbeelding ]

zo nu ga ik even wachten.
Dit soort gist (instant) hoef je niet te activeren door water en suiker toe te voegen, die kun je direct gebruiken :)
pi_181757806
Ik zet zo de foto's wel recht.

Wat een werk zeg met die foto's, moet ze allemaal eerst bewerken.
Ik ben al klaar met het kneden.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181757816
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:58 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Dit soort gist (instant) hoef je niet te activeren door water en suiker toe te voegen, die kun je direct gebruiken :)
Hoop dat het niet nadelig is.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181758051
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 20:02 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Hoop dat het niet nadelig is.
Neuh, hooguit overbodig :)
pi_181758157
Tijd voor de bloem:

Ik schud het zakje niet helemaal leeg, om bloem over te houden om te strooien over het werkvlak.
Bij de bloem gooi ik water, een eetlepel olijfolie en wat zout.
En dan de gist erbij. Totaal water: 150 ml, bij 500 gram bloem

Roeren met een vork



Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181758206
Wat een bende :7

Maar goed nu gaan we kneden, en dat duurt wel een tijdje. Ik zag het in het begin niet zitten, het plakte allemaal en het viel weer uit elkaar en zo.





Voor ik het in de kom deed, goot ik nog ietsje olijfolie in de kom en draaide de bal er doorheen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181758231
Iets zegt me dat ik het niet genoeg zorgvuldig heb gedaan.

Maar goed, een folie eroverheen



Theedoek nog er over heen en voorlopig kijk ik er niet meer naar, de hele nacht niet...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181758813
Het lijkt inderdaad alsof je het nog iets meer moest kneden. Als je er lekkere dingen op doet komt het altijd goed!
pi_181758866
Dat idee had ik dus ook. Ben 20 minuten bezig geweest. In het begin leek het nergens op, maar ik had langer door moeten gaan, maar ja hij staat nu al te rijzen en hij begint al een beetje beter uit te zien. Even foto maken.

Hij gaat lekker.



[ Bericht 22% gewijzigd door Sigaartje op 07-09-2018 21:07:40 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181759139
Dat ziet er inderdaad goed uit. Laat je hem de hele nacht op kamertemperatuur rijzen? Vaak is een half zakje gist op 250g genoeg om het op kamertemperatuur ongeveer in 2-3 uur te laten rijzen.
pi_181759298
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:10 schreef Queenshore het volgende:
Dat ziet er inderdaad goed uit. Laat je hem de hele nacht op kamertemperatuur rijzen? Vaak is een half zakje gist op 250g genoeg om het op kamertemperatuur ongeveer in 2-3 uur te laten rijzen.
Ik laat de boel gewoon staan vannacht, ik ga nou geen pizza bakken. In het voorbeeldfilmpje liet de kokkin het deeg 24 uur rijzen. Dus laat maar lekker staan. Ik zie morgen wel weer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181759477
Nu geen pizza bakken begrijp ik inderdaad. Ik zou het waaeschijnlijk voor de 1e rijs in de koelkast zetten, dan rijst het wel goed maar minder snel. Maar als je een recept volgt zou ik dat doen, beter houvast voor de 1e keer.
pi_181759484


[ Bericht 100% gewijzigd door Queenshore op 07-09-2018 21:28:45 ]
pi_181759517
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:28 schreef Queenshore het volgende:
Nu geen pizza bakken begrijp ik inderdaad. Ik zou het waaeschijnlijk voor de 1e rijs in de koelkast zetten, dan rijst het wel goed maar minder snel. Maar als je een recept volgt zou ik dat doen, beter houvast voor de 1e keer.
Ik ga hem in de koelkast zetten, ding wordt een monster.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 7 september 2018 @ 21:39:04 #236
296595 foodlover
live and learn
pi_181759719
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:29 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik ga hem in de koelkast zetten, ding wordt een monster.
Komt goed als je nu in koelkast zet en morgen gaat bakken. Krijgt het deeg extra smaak van, dat rusten.

Wel uurtje of 2 voor dat je pizza gaat vormen en beleggen uit koelkast halen anders kan je niet goed vormen!
pi_181759769
Dat wordt morgenochtend pizza bakken dat zie ik nu al.
En ik moet de verse ingrediënten nog gaan halen. ;(
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181759770
Ik zou hem inderdaad 2 uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan bolletjes vormen( 2 bij 250g meel). Deze afgedekt nog even voor de 2e rijs op kamertemperatuur. En dan uit deze bolletjes pizzabodems maken. Veel succes.
pi_181759904
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:41 schreef Queenshore het volgende:
Ik zou hem inderdaad 2 uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan bolletjes vormen( 2 bij 250g meel). Deze afgedekt nog even voor de 2e rijs op kamertemperatuur. En dan uit deze bolletjes pizzabodems maken. Veel succes.
Ja dat zag ik ook in het filmpje.
En gelukkig heb ik een pizzastand op de oven.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181759954
Ik moet morgen een dame uitnodigen. Dus ik doe mijn best.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Spellchecker vrijdag 7 september 2018 @ 21:59:15 #241
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181760141
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:49 schreef Sigaartje het volgende:
Ik moet morgen een dame uitnodigen. Dus ik doe mijn best.
Daar willen wij dus ook een update van he! Veel plezier ;)
pi_181760600
Let op bij het beleggen dat je er niet te veel op doet, anders krijg je een natte, zompige taart.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 8 september 2018 @ 06:47:02 #243
22592 crew  Ole
pi_181766401
ik zou in elk geval voor Mozzarella gaan. Maar uiteraard is de keus aan TS
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_181767358
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 06:47 schreef Ole het volgende:
ik zou in elk geval voor Mozzarella gaan. Maar uiteraard is de keus aan TS
Al in huis.
Als het hele project gaat mislukken heb ik altijd nog een zelfgemaakte nasi in de vriezer in voorraad. ^O^
Dat geeft rust.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 8 september 2018 @ 10:25:40 #245
22592 crew  Ole
pi_181768013
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 09:39 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Al in huis.
Als het hele project gaat mislukken heb ik altijd nog een zelfgemaakte nasi in de vriezer in voorraad. ^O^
Dat geeft rust.
Het gaat gewoon lukken!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_181768565
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 10:25 schreef Ole het volgende:

[..]

Het gaat gewoon lukken!
Adviesvraagje: ik heb geen pizzasteen kunnen krijgen, maar ik heb wel een ovenschaal van porselein die ik voor kan verwarmen.
Is met bloem bestrooien voldoende om de pizza goed los te krijgen of is bakpapier handiger?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 8 september 2018 @ 11:18:02 #247
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181768700
Ik ben benieuwd naar je resultaat, Sigaartje.

Waarom heb je ervoor gekozen om het deeg zo lang te laten rijzen?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181768749
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 11:18 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik ben benieuwd naar je resultaat, Sigaartje.

Waarom heb je ervoor gekozen om het deeg zo lang te laten rijzen?
Dat stond in het Amerikaanse instructiefilmpje. Net gecheckt in de koelkast, ziet er net zo uit als gisteravond.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181768758
Ik wil nog eens een keer zelf brood maken, lijkt me ook leuk.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181768813
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 11:04 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Adviesvraagje: ik heb geen pizzasteen kunnen krijgen, maar ik heb wel een ovenschaal van porselein die ik voor kan verwarmen.
Is met bloem bestrooien voldoende om de pizza goed los te krijgen of is bakpapier handiger?
Ik heb nog nooit bakpapier gebruikt
  zaterdag 8 september 2018 @ 11:43:42 #251
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181768999
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 11:23 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat stond in het Amerikaanse instructiefilmpje. Net gecheckt in de koelkast, ziet er net zo uit als gisteravond.
Oké.
Toen ik het voor het eerst deed vorige maand ergens, liet ik het 8 uur rijzen, en was daar best tevreden mee.

Ik had alleen een betere oven moeten hebben, maar verder prima.

quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 11:24 schreef Sigaartje het volgende:
Ik wil nog eens een keer zelf brood maken, lijkt me ook leuk.
Ook eens gedaan. Best leuk, en lekker.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181769471
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 11:43 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Oké.
Toen ik het voor het eerst deed vorige maand ergens, liet ik het 8 uur rijzen, en was daar best tevreden mee.

Ik had alleen een betere oven moeten hebben, maar verder prima.

[..]

Ook eens gedaan. Best leuk, en lekker.
De oven gaat voor mij inderdaad ook de bottleneck worden. Die gaat niet op 300 graden. Maar goed, we zien het wel.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181769639
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 12:22 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

De oven gaat voor mij inderdaad ook de bottleneck worden. Die gaat niet op 300 graden. Maar goed, we zien het wel.
Het kan ook goed in een gewone oven hoor.
Komt helemaal goed!
pi_181770382
Ik heb het deeg uit de koelkast gehaald.

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181770516
heb je een beetje olie op je folie gedaan? anders blijft het er enorm aan plakken strax
pi_181770650
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Alles wat van een boom komt en eetbaar, oppakken en opeten.
Verder geen tijd aan besteden die flauwekul.
Als je culinair wil doen ga je lekker ergens wat eten.
pi_181770676
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 13:30 schreef wawowiewa het volgende:
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Alles wat van een boom komt en eetbaar, oppakken en opeten.
Verder geen tijd aan besteden die flauwekul.
Als je culinair wil doen ga je lekker ergens wat eten.
Omdat dit CUL is :?
Spoilers!
pi_181770715
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 13:22 schreef liedetector het volgende:
heb je een beetje olie op je folie gedaan? anders blijft het er enorm aan plakken strax
eh... nee.
Wel olie op het deeg.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181770732
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Omdat dit CUL is :?
Dat snap ik maar ff on-topic.
TS zit ermee dat die gezond wil eten maar geen kok is en ook geen ambitie heeft dat te worden.
Dan moet je het gewoon simpel aanpakken.

Al die hobby kok's het is alsof de nationale hobby koken is. Iedereen is maar aan het koken. Het is alsof mensen zijn vergeten dat je dingen gewoon kunt eten zonder moeilijk te doen.
pi_181770762
Folie eraf gedaan, keukendoek erover heen gedaan om af te dekken.
Over twee uur ballen draaien. :7
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181770785
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 13:33 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Dat snap ik maar ff on-topic.
TS zit ermee dat die gezond wil eten maar geen kok is en ook geen ambitie heeft dat te worden.
Dan moet je het gewoon simpel aanpakken.

Al die hobby kok's het is alsof de nationale hobby koken is. Iedereen is maar aan het koken. Het is alsof mensen zijn vergeten dat je dingen gewoon kunt eten zonder moeilijk te doen.
Neem me niet kwalijk, maar zelf pizza maken stond op mijn lange lijst van dingen die ik wil doen in mijn leven.

(Zoals Java programmeren leren (wat ik nu doe), een boek schrijven, een lange fietstocht maken, Frans leren etc.)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181770988
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 13:36 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Neem me niet kwalijk, maar zelf pizza maken stond op mijn lange lijst van dingen die ik wil doen in mijn leven.

(Zoals Java programmeren leren (wat ik nu doe), een boek schrijven, een lange fietstocht maken, Frans leren etc.)
Toevallig nog iemand java aan het leren in dit topic, kom eens langs. O-)

DIG / [development topic] #3 Don't tap on glass, you'll scare the devs!

בעסטע גרוסען Flip.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_181771003
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 13:33 schreef wawowiewa het volgende:
e hobby koken is. Iedereen is maar aan het koken. Het is alsof mensen zijn vergeten
Maar waarom zou je makkelijk doen als je koken leuk vindt? :?

Θερμούς χαιρετισμούς Flip.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_181771144
quote:
16s.gif Op zaterdag 8 september 2018 13:47 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Toevallig nog iemand java aan het leren in dit topic, kom eens langs. O-)

DIG / [development topic] #3 Don't tap on glass, you'll scare the devs!

בעסטע גרוסען Flip.
Ah ok, ik ga het topic even bekijken. Ik leer het in BlueJ met een leerboek die daarbij hoort, Opdrachten uitwerken en zo, ik vind het echt ontspannend.

Maar terug on topic, sorry
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181775414
En we zijn er weer.



Even nog flink kneden, 10 minuten lang en twee bollen gemaakt.


Theedoek erover en nog een uurtje rijzen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181775821
De minitestpizza:
(15 minuten in de oven)



Yes, hij is prima! Hij kwam ook goed los, met strooisel van bloem op de bodem van het kommetje.
Alleen, aan de flauwe kant..,,

En dan gan we zo starten:
(alleen de pepers staan niet op de groepsfoto)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181775850
Veel plezier Sigaar!
Spoilers!
  zaterdag 8 september 2018 @ 17:53:13 #268
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181775858
Waarom heb je niet zelf je saus gemaakt?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181775897
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 17:53 schreef Kaneelstokje het volgende:
Waarom heb je niet zelf je saus gemaakt?
Omdat ik dat niet kan.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 8 september 2018 @ 17:57:08 #270
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181775916
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 17:55 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Omdat ik dat niet kan.
Oh.
Nou dan zal ik binnenkort hier mijn pizza avonturen posten.
Eigen saus is veel lekkerder, en kost echt niet veel tijd of geld.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181775927
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 17:57 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Oh.
Nou dan zal ik binnenkort hier mijn pizza avonturen posten.
Eigen saus is veel lekkerder, en kost echt niet veel tijd of geld.
De saus gaat niet op mijn pizza, ik hou helemaal niet van tomaten. Ik maak voor mezelf een pizza bianco met wat olijfolie.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181775929
Gaaf succes.

വിശ്വസ്തതയോടെ Flip.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_181776589
De eerste is in de oven.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181776982
Pizza 1
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181777174
uien hadden er later op gemoeten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181777224
_O_

Krijg honger nu :{
  zaterdag 8 september 2018 @ 19:06:12 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181777285
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 18:53 schreef Sigaartje het volgende:
Pizza 1
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit! Ik wil 'em! _O_
pi_181777310
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 18:53 schreef Sigaartje het volgende:
Pizza 1
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit man. ^O^
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_181777797
Super topic!
  zaterdag 8 september 2018 @ 20:31:37 #280
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181779355
Ziet er lekker uit hoor!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zaterdag 8 september 2018 @ 20:51:05 #281
296595 foodlover
live and learn
pi_181779826
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 18:53 schreef Sigaartje het volgende:
Pizza 1
[ afbeelding ]
Netjes! Ziet er heel smakelijk uit!
pi_181781347
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 18:53 schreef Sigaartje het volgende:
Pizza 1
[ afbeelding ]
Oh wouw. Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit. Je doet het goed!
  zaterdag 8 september 2018 @ 21:40:59 #283
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_181781383
Puik werk weer paffert.
And so is the past
pi_181783328
Ziet er goed uit
pi_181783539
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 18:53 schreef Sigaartje het volgende:
Pizza 1
[ afbeelding ]
Wellicht wat meer saus en meer gespreide verdeling van het vlees, maar ik zou hiervan van harte smikkelen! :9
1 + 1 = blauw
  Spellchecker zaterdag 8 september 2018 @ 22:39:25 #286
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181790594
Zo, wat een complimenten allemaal!! :@

Achteraf gezien heb ik me helemaal voor niets druk zitten maken. Ik dacht dat de temperatuur te laag zou zijn, dat bleek totaal niet het geval. Het deeg is uitstekend gelukt en dat in een korte baktijd. Wel een punt: de spullen er op moeten pas halverwege toegevoegd worden. Bij pizza 2 krompen de campignons nogal, gelukkig had ik nog heel veel over en heb ik gaande weg er op gegooid n de oven. En dat lukte wel goed.
En inderdaad, meer saus.

Het slecht verdeelde vlees ging vanzelf, doordat er een bubbel in het deeg ontstond (de resten zie je nog op de foto).
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zondag 9 september 2018 @ 08:26:00 #288
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_181790714
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 08:12 schreef Sigaartje het volgende:
Zo, wat een complimenten allemaal!! :@

Achteraf gezien heb ik me helemaal voor niets druk zitten maken. Ik dacht dat de temperatuur te laag zou zijn, dat bleek totaal niet het geval. Het deeg is uitstekend gelukt en dat in een korte baktijd. Wel een punt: de spullen er op moeten pas halverwege toegevoegd worden. Bij pizza 2 krompen de campignons nogal, gelukkig had ik nog heel veel over en heb ik gaande weg er op gegooid n de oven. En dat lukte wel goed.
En inderdaad, meer saus.

Het slecht verdeelde vlees ging vanzelf, doordat er een bubbel in het deeg ontstond (de resten zie je nog op de foto).
Juist die gekrompen champignons zijn lekker. Bomvol smaak. Zou dat zo laten zolang ze niet aanbranden.
Ui erop zou ik niet doen (vind ik niet lekker), maar als die niet moet verbranden zou je ze of in de saus kunnen verwerken of onder het vlees leggen. Hoewel dat minder sjiek staat.
  Spellchecker zondag 9 september 2018 @ 08:45:39 #289
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181791189
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 08:45 schreef maily het volgende:
En wat vond de dame van je pizza? :P
Die was verrast. Alleen had er meer op gemoeten (zoals meer tomatenpuree en meer mozerella).
Voor de rest uitstekend. Ze vond het erg leuk dat ik het helemaal zelf had gefabriceerd. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Spellchecker zondag 9 september 2018 @ 09:39:58 #291
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181791661
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 09:11 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Die was verrast. Alleen had er meer op gemoeten (zoals meer tomatenpuree en meer mozerella).
Voor de rest uitstekend. Ze vond het erg leuk dat ik het helemaal zelf had gefabriceerd. :)
^O^
pi_181791805
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:39 schreef maily het volgende:

[..]

^O^
Dat ik er zoveel tijd in had gestopt, dat deed het hem, en het smaakte uitstekend, en dat voor de eerste keer. Ik had mislukking verwacht. Maar dat viel 100% mee. Alleen later beleggen in de oven, dat heb ik geleerd.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181791904
Wat gek dat je de pizza later moet beleggen. Was je bodem dan niet gewoon veel te dik? Het was natuurlijk ook een Amerikaans recept, die hebben vaak dikke bodems.

Was je ovenschaal wel goed warm voor de pizza er in ging?
Spoilers!
pi_181791996
Mooi topic, ik krijg ook zin om te koken van!!
Weggegaan en opgerot
  zondag 9 september 2018 @ 10:05:16 #295
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_181792136
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat gek dat je de pizza later moet beleggen. Was je bodem dan niet gewoon veel te dik? Het was natuurlijk ook een Amerikaans recept, die hebben vaak dikke bodems.

Was je ovenschaal wel goed warm voor de pizza er in ging?
Je zou het kunnen testen met zo'n kant-en-klaar-bodem. Dus of het aan de bodem ligt. Zou er zelf niet voor kiezen om dingen pas op de pizza te gooien als die al half gebakken is.
pi_181792211
Misschien stond de pizza te hoog in de oven waardoor de ui verbrandde?
Spoilers!
pi_181792496
Ik doe meestal ook even de bodem eerst 1 minuutje op de bbq en dan pas het beleg.
pi_181792565
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat gek dat je de pizza later moet beleggen. Was je bodem dan niet gewoon veel te dik? Het was natuurlijk ook een Amerikaans recept, die hebben vaak dikke bodems.

Was je ovenschaal wel goed warm voor de pizza er in ging?
Ik heb geen deegroller :)
De ovenschaal had ik voorverwarmd, die was loeiheet. De pizza zelf heb ik gemaakt op een bord met mijn handen, was behoorlijk werk, want het deeg was stevig en daarna in de loeihete oven en de loeihete schaal met een keukenspatel voorzichtig proberen de pizza in de schaal te manoeuvreren, wat lukte.

De pizza was in 10 minuten gewoon klaar, zo ongeveer... Ongelooflijk. Kan ik zijn omdat dit een vrije dure oven betreft (overgekocht van een oude mevrouw die naar het bejaardentehuis ging, die gebruikte dat ding alleen als magenetron, was gewoon afgezet bij de elektronicawinkel.Zit van alles en nog wat op en aan, briljant ding, ik doe er alles mee). Maar toen ik alles aan het voorbereiden was, las ik dat ik het allemaal niks zou worden bij 250 graden. Nou, het lukte gewoon goed. Ik snap er ook niks van.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181792571
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 10:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Misschien stond de pizza te hoog in de oven waardoor de ui verbrandde?
midden.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181792648
250 graden is prima hoor, de meeste thuiskoks bakken pizza op die temperatuur. Pizza vormen met je handen is overigens heel normaal. Misschien de volgende keer een idee om de hete schaal eruit te halen in plaats van deze in de oven te laten terwijl je de pizza erin doet?
  Moderator / Miss SHO zondag 9 september 2018 @ 10:38:53 #301
22592 crew  Ole
pi_181792680
Je kint een gladde fles als deegroller gebruiken!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_181792957
Open je zelf een nieuw topic Sigaartje?
Spoilers!
  Moderator / Miss SHO zondag 9 september 2018 @ 11:07:07 #303
22592 crew  Ole
pi_181793244
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 10:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Open je zelf een nieuw topic Sigaartje?
delete die van mij maar dan. Leuker als sigaartje hem zelf opent
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')