abonnement Unibet Coolblue
pi_181758157
Tijd voor de bloem:

Ik schud het zakje niet helemaal leeg, om bloem over te houden om te strooien over het werkvlak.
Bij de bloem gooi ik water, een eetlepel olijfolie en wat zout.
En dan de gist erbij. Totaal water: 150 ml, bij 500 gram bloem

Roeren met een vork



Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181758206
Wat een bende :7

Maar goed nu gaan we kneden, en dat duurt wel een tijdje. Ik zag het in het begin niet zitten, het plakte allemaal en het viel weer uit elkaar en zo.





Voor ik het in de kom deed, goot ik nog ietsje olijfolie in de kom en draaide de bal er doorheen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181758231
Iets zegt me dat ik het niet genoeg zorgvuldig heb gedaan.

Maar goed, een folie eroverheen



Theedoek nog er over heen en voorlopig kijk ik er niet meer naar, de hele nacht niet...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181758813
Het lijkt inderdaad alsof je het nog iets meer moest kneden. Als je er lekkere dingen op doet komt het altijd goed!
pi_181758866
Dat idee had ik dus ook. Ben 20 minuten bezig geweest. In het begin leek het nergens op, maar ik had langer door moeten gaan, maar ja hij staat nu al te rijzen en hij begint al een beetje beter uit te zien. Even foto maken.

Hij gaat lekker.



[ Bericht 22% gewijzigd door Sigaartje op 07-09-2018 21:07:40 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181759139
Dat ziet er inderdaad goed uit. Laat je hem de hele nacht op kamertemperatuur rijzen? Vaak is een half zakje gist op 250g genoeg om het op kamertemperatuur ongeveer in 2-3 uur te laten rijzen.
pi_181759298
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:10 schreef Queenshore het volgende:
Dat ziet er inderdaad goed uit. Laat je hem de hele nacht op kamertemperatuur rijzen? Vaak is een half zakje gist op 250g genoeg om het op kamertemperatuur ongeveer in 2-3 uur te laten rijzen.
Ik laat de boel gewoon staan vannacht, ik ga nou geen pizza bakken. In het voorbeeldfilmpje liet de kokkin het deeg 24 uur rijzen. Dus laat maar lekker staan. Ik zie morgen wel weer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181759477
Nu geen pizza bakken begrijp ik inderdaad. Ik zou het waaeschijnlijk voor de 1e rijs in de koelkast zetten, dan rijst het wel goed maar minder snel. Maar als je een recept volgt zou ik dat doen, beter houvast voor de 1e keer.
pi_181759484


[ Bericht 100% gewijzigd door Queenshore op 07-09-2018 21:28:45 ]
pi_181759517
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:28 schreef Queenshore het volgende:
Nu geen pizza bakken begrijp ik inderdaad. Ik zou het waaeschijnlijk voor de 1e rijs in de koelkast zetten, dan rijst het wel goed maar minder snel. Maar als je een recept volgt zou ik dat doen, beter houvast voor de 1e keer.
Ik ga hem in de koelkast zetten, ding wordt een monster.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 7 september 2018 @ 21:39:04 #236
296595 foodlover
live and learn
pi_181759719
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:29 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik ga hem in de koelkast zetten, ding wordt een monster.
Komt goed als je nu in koelkast zet en morgen gaat bakken. Krijgt het deeg extra smaak van, dat rusten.

Wel uurtje of 2 voor dat je pizza gaat vormen en beleggen uit koelkast halen anders kan je niet goed vormen!
pi_181759769
Dat wordt morgenochtend pizza bakken dat zie ik nu al.
En ik moet de verse ingrediënten nog gaan halen. ;(
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181759770
Ik zou hem inderdaad 2 uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan bolletjes vormen( 2 bij 250g meel). Deze afgedekt nog even voor de 2e rijs op kamertemperatuur. En dan uit deze bolletjes pizzabodems maken. Veel succes.
pi_181759904
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:41 schreef Queenshore het volgende:
Ik zou hem inderdaad 2 uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan bolletjes vormen( 2 bij 250g meel). Deze afgedekt nog even voor de 2e rijs op kamertemperatuur. En dan uit deze bolletjes pizzabodems maken. Veel succes.
Ja dat zag ik ook in het filmpje.
En gelukkig heb ik een pizzastand op de oven.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181759954
Ik moet morgen een dame uitnodigen. Dus ik doe mijn best.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Spellchecker vrijdag 7 september 2018 @ 21:59:15 #241
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181760141
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:49 schreef Sigaartje het volgende:
Ik moet morgen een dame uitnodigen. Dus ik doe mijn best.
Daar willen wij dus ook een update van he! Veel plezier ;)
pi_181760600
Let op bij het beleggen dat je er niet te veel op doet, anders krijg je een natte, zompige taart.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 8 september 2018 @ 06:47:02 #243
22592 crew  Ole
pi_181766401
ik zou in elk geval voor Mozzarella gaan. Maar uiteraard is de keus aan TS
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_181767358
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 06:47 schreef Ole het volgende:
ik zou in elk geval voor Mozzarella gaan. Maar uiteraard is de keus aan TS
Al in huis.
Als het hele project gaat mislukken heb ik altijd nog een zelfgemaakte nasi in de vriezer in voorraad. ^O^
Dat geeft rust.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 8 september 2018 @ 10:25:40 #245
22592 crew  Ole
pi_181768013
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 09:39 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Al in huis.
Als het hele project gaat mislukken heb ik altijd nog een zelfgemaakte nasi in de vriezer in voorraad. ^O^
Dat geeft rust.
Het gaat gewoon lukken!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_181768565
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 10:25 schreef Ole het volgende:

[..]

Het gaat gewoon lukken!
Adviesvraagje: ik heb geen pizzasteen kunnen krijgen, maar ik heb wel een ovenschaal van porselein die ik voor kan verwarmen.
Is met bloem bestrooien voldoende om de pizza goed los te krijgen of is bakpapier handiger?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 8 september 2018 @ 11:18:02 #247
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181768700
Ik ben benieuwd naar je resultaat, Sigaartje.

Waarom heb je ervoor gekozen om het deeg zo lang te laten rijzen?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181768749
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 september 2018 11:18 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik ben benieuwd naar je resultaat, Sigaartje.

Waarom heb je ervoor gekozen om het deeg zo lang te laten rijzen?
Dat stond in het Amerikaanse instructiefilmpje. Net gecheckt in de koelkast, ziet er net zo uit als gisteravond.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181768758
Ik wil nog eens een keer zelf brood maken, lijkt me ook leuk.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181768813
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2018 11:04 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Adviesvraagje: ik heb geen pizzasteen kunnen krijgen, maar ik heb wel een ovenschaal van porselein die ik voor kan verwarmen.
Is met bloem bestrooien voldoende om de pizza goed los te krijgen of is bakpapier handiger?
Ik heb nog nooit bakpapier gebruikt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')