abonnement Unibet Coolblue
pi_181369472
In de eerste plaats:
Hier in dit topic is geen plaats voor haute quisine.
Je hoeft hier niet een meesterhand te verwachten.

Ik begin deze reeks om mijn ervaringen te delen om toch een beetje normaal te kunnen eten als alleenstaande.

Ik ben geen kok. En dat gaat me nooit lukken ook. Ik ken het vak niet en ik heb de tijd niet.
En dat zijn de sleutelwoorden hier.
Het is me toch enigszins gelukt om in een korte tijd en met wat handigheidjes altijd een (wel simpele) maar toch gezonde maaltijd in elkaar te draaien.

Daar gaat het hier over.

Waar ik mee begin is, veel mensen gaan nu lachen, voor te doen een voorraadje gehaktballetjes aan te maken en tartaarballetjes om in de vriezer te doen, omdat dat altijd handig is als je geen tijd hebt om uitgebreid te koken. Balletjes komen altijd uit als je plotseling iets moet koken. Datzelfde geldt voor stukjes kip, maar dat komt later.

Daarna gaan we een simpele hutspotje maken.

Let wel: dit is allemaal heel simpel, de basis. Dit zijn dingen die ik mezelf heb aangeleerd om me ver te houden van de snackbar.

Ik hoop dat ik enkele mensen hier plezier mee doe. :)

Hierna komen meer topics met allerlei snelle, simpele, goedkope, gezonde gerechten die ik mezelf heb aangeleerd als vrijgezel.

Wat je nodig hebt is: of een fornuis, of een magnetron met ovenfunctie. Elektrisch kookplaatje is ook voldoende (studentenmeuk)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181369747
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:21 schreef Sigaartje het volgende:

Ik hoop dat ik enkele mensen hier plezier mee doe. :)

Hierna komen meer topics met allerlei snelle, simpele, goedkope, gezonde gerechten die ik mezelf heb aangeleerd als vrijgezel.
Gefrituurde marsrepen? _O-

Nee grapje, ben benieuwd :)
  woensdag 22 augustus 2018 @ 13:37:44 #3
243445 genakt
Alea Iacta Est
pi_181371282
Bruine bonen met Pesto G _O_
Op woensdag 26 mei 2010 18:00 schreef Darkestrah het volgende:
Ik heb van horen zeggen dat genakt een behoorlijk goede keus is. Wat heb je te verliezen?
pi_181371311
Bruine bonen met gebakken uitjes en sriracha ^O^
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  woensdag 22 augustus 2018 @ 13:43:56 #5
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_181371446
Ik vind je fotoreportages altijd erg vakkundig. Die hoop ik hier dan ook tegen te komen ^O^
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
pi_181373834
Ik hoop ook op fotoreportages :)
Koken kan ik wel maar vind het altijd wel leuk om dit soort topics van je te lezen.
pi_181373855
Dank jullie al, maar ik moet nog beginnen. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181376153
Hee, daar is hij weer.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 22 augustus 2018 @ 17:45:45 #9
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_181376352
Fijn dat je terug bent ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_181376905
En we gaan beginnen.

Met het maken van een voorraadje tartaarballetjes. Zoals ik al zei is het altijd handig om voorraadjes van alles en nog wat in de vriezer te hebben. Deze hoort daar ook bij.
Zelf eet ik nooit tartaar, maar ik krijg wel eens bezoek en dan gaan we eten.
Vooral vrouwelijk bezoek is erg verfijnd. Daar moet je niet met gehaktballen mee aankomen.
Dus zorg ik altijd dat ik kant- en klare tartaarballetjes heb die ik kan toevoegen bij eten.
Je kunt ze eigenlijk overal bij doen, bij stamppotten, bij pasta, bij chinese gerechten, zo handig als je dat niet meer hoeft te doen.

Omdat ik hier geen jus van wil maken, gaan de balletjes gewoon de oven in.
Ik zet klaar: een aluminium bakje bekleed met bakpapier, omdat direct contact van het gerecht met aluminium niet gezond is.

Verder 3 ons tartaar, van de slager, of van de supermarkt, maakt niet uit. De enige kruiden die ik bij tartaar doe is zout en peper. In het witte potje zit daar een 50/50-mengsel van in, handig en zo voorkom je dat teveel zout gooit.

De tartaar verdeel ik met een mes over het bord en strooi er zout/peper over heen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181376921
En dan maak ik kleine balletjes, want dames zijn verfijnd. Niet persen, gewoon lekker luchtig.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181377199
En klaar


Oven voorverwarmen op 190 graden


En ondertussen gaan we aan de slag met de gehaktballetjes,
maar ja, ik zie dat ik even een pakje boter moet halen bij de supermarkt. :{
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181377212
Ondertussen gaan de tartaarballetjes 20 minuten in de oven bij 190 graden.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181377478
Bij 10 minuten even de balletjes omkeren met een lepel. Zorg er wel voor dat je de lepel even onder de hete kraan wast, zodat hij schoon is (datzelfde geldt voor het mes en je handen, maar dan geen heet water maar wel zeep), Je wil niet dat je ziek wordt en helemaal niet je gasten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 18:51:15 #15
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181377537
Goed topic weer!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  woensdag 22 augustus 2018 @ 18:53:54 #16
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181377592
Wat is het verschil in smaak tussen jouw gehakt- en tartaarballen?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_181377802
Hoelang blijft zoiets eigenlijk goed? Half jaar zal toch wel kunnen? :D
Signature:
Maximaal 4 regels
Maximaal 250 tekens
(te kort? neem een abonnement)
pi_181377846
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 18:53 schreef Klaploper het volgende:
Wat is het verschil in smaak tussen jouw gehakt- en tartaarballen?
Heel veel.
De gehaktballen kruid ik met gehaktkruiden en chilipoeder. De tartaarballetjes zijn speciaal bedoeld voor eetgasten die liever tartaarballetjes hebben (je kunt natuurlijk altijd aanpassen op gasten, doe ik ook), die doe ik alleen met zout en peper.

de gehaktballetjes ga ik braden en probeer er een sjuutje van te maken. Die zijn voor mijn eigen gebruik.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181377860
quote:
14s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 19:03 schreef DieselTank het volgende:
Hoelang blijft zoiets eigenlijk goed? Half jaar zal toch wel kunnen? :D
Yep, maar dan heb je het wel gehad, daarna drogen ze wat uit.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181378014
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 19:05 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Heel veel.
De gehaktballen kruid ik met gehaktkruiden en chilipoeder. De tartaarballetjes zijn speciaal bedoeld voor eetgasten die liever tartaarballetjes hebben (je kunt natuurlijk altijd aanpassen op gasten, doe ik ook), die doe ik alleen met zout en peper.

de gehaktballetjes ga ik braden en probeer er een sjuutje van te maken. Die zijn voor mijn eigen gebruik.
Dan heb ik, als vrouw, liever gehaktballen ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_181378025
Zijn die tartaarballetjes dan niet heel droog en zonder smaak?
pi_181378027
En de tartaarballetjes zijn klaar



Zorg ervoor dat je zo'n rubbermatje (Blokker) er onder hebt, want zo'n aluminiumbakje is loeiheet als hij uit de oven komt en dat is niet bevorderlijk voor je aanrecht of keukentafel.

Even voorproeven. Precies goed, niet te zout, niet te peperig, precies goed, lekker.
En dan in het bakje en dan kan dit de vriezer in na het afkoelen.

Zo nu even naar de supermarkt. Tot zo!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181378798
briljant topic, ga zo door
pi_181379375
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 19:12 schreef Sarabi het volgende:
Zijn die tartaarballetjes dan niet heel droog en zonder smaak?
Zonder smaak niet, maar tartaar is inderdaad droger dan gehakt. Ik kies hiervoor omdat ik gasten had die niet de gehaktballetjes wilden, deze tartaarballetjes zijn vrij neutraal. Zelfs ik vind ze lekker.

Zo dan gaan we nu door naar het maken van de voorraad van gehaktballetjes. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181379393
Nee dankje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')