abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:39:13 #276
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_181369922
nu word ik wel een beetje emotioneel
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:39:24 #277
165193 7nightwing7
Just because i say so.
pi_181369927
Peter wil een emmy ?
You dont believe me ? Read this line again.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:39:44 #278
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_181369933
Plaatsvervangende schaamte voor Peter.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_181369935
Ja, dit is wel erg emotioneel natuurlijk...
I´m back.
pi_181369944
Als die man al sinds februari geen eten meer heeft gekocht is hij natuurlijk al lang dood.
pi_181369951
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:40 schreef westwoodblvd het volgende:
Als die man al sinds februari geen eten meer heeft gekocht is hij natuurlijk al lang dood.
Blijkbaar niet opgelet
pi_181369960
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:37 schreef RobjeGeus het volgende:
VERMISSING JOS BRECH - DE FEITEN EN VRAGEN
(update op 05-06-2018)

Sinds 20 februari wordt Jos Brech vermist vanuit Basecamp Old Crow in de Franse Vogezen.
Old Crow ligt ca. 5 kilometer ten westen van Saint Marie Aux Mines, middenin de bossen.
Jos was beheerder op het terrein van Old Crow.

WAT WETEN WE ZEKER:
- Hij is vertrokken op 20 februari
- Hij heeft geen mobiele telefoon bij zich
- Hij heeft wel een outdoor uitrusting bij zich. -> we maken hier een foto-collage van! -> de collage is in de groep te downloaden!
- Hij heeft een GPS bij zich.
- Hij is zeer kundig en ervaren op het gebied van Bushcraft en Outdoor en lange hikes.
- Hij is bekend met de omgeving en omstandigheden in de Vogezen
- Hij kent veel hutten en grotten in die regio
- Hij heeft niet meer gepind sinds 14 februari. Toen kocht hij boodschappen voor 25 euro in Saint Marie Aux Mines. Nog voor zijn reis.
- Jos is niet meer op OId Crow geweest, er is in elk geval geen spoor van.
- Jos had nog veel zin in de toekomst op Old Crow en had leuke plannen en projecten lopen.
- Zijn route is niet te vinden op de PC die hij gebruikte om zijn GPS te uploaden en zijn mail te checken. Deze bevat uberhaupt geen bruikbare data.
- Jos was bekend als OakleafNL op diverse Bushcraftfora, en als Gillwell op Geocaching sites. Zijn account is door het zoekteam meermaals bekeken en we hebben erop ingelogd.
- Jos is 56 jaar oud (geboren 29-10-1962)
- Jos is slank, fit en sterk maar ziet er niet sterk uit. en 1.75 groot.
- Jos is niet opgenomen in een ziekenhuis.
- Het spoor van Jos leidt tot Niedebronn les Bains, een plaats op 40km afstand van Wissembourg (zijn vermoedelijke eindbestemming)
- Jos heeft zijn tarp en hangmat niet meegenomen. Wellicht heeft hij een set van Old Crow meegenomen (niet zeker). Het kan ook zijn dat hij vooral in hutten, grotten en onder bomen wilde gaan slapen.

WAT ZIJN NOG TWIJFELS
- We vermoeden dat hij via de GR53, GR531 en GR532 van Old Crow naar Wissembourg is gaan lopen. We weten echter niet zeker of hij ook écht Wissembourg zelf wilde bezoeken. Wellicht is Jos doorgelopen naar Duitsland
- We vermoeden dat hij, gezien de temperaturen, vooral in hutten zou slapen.
- We vermoeden dat hij geen stad of dorp meer heeft bezocht buitenom Saverne waar hij vermoedelijk boodschappen heeft gedaan en contant heeft betaald.
- Jos zou naar Spanje kunnen zijn vertrokken blijkt uit wat gegevens die hij bekeken heeft op zijn computer. Dit spoor loopt vooralsnog dood.
- Waarom heeft Jos zijn wintergear achtergelaten, had hij alternatieven?
- Welke alternatieven had Jos voor zijn hangmat en tarp die beiden zijn aangetroffen onderin een tas van Jos.

WAT WILLEN WE NOG WETEN
Om de tijdlijn smaller te krijgen en dus het zoekgebied te verkleinen is contactinformatie belangrijk.
- Wie heeft Jos nog gesproken / gezien na 20 februari en op welke wijze?
- Wie heeft Jos voor die tijd gesproken over zijn hike en kan ons daar meer over vertellen (elk detail is welkom!)
- Wie weet hoe Jos zich voelde vlak voor vertrek (ziek, gezond, sterk, zwak, verward, verdrietig, blij...)
- Wie heeft info over de verdere toekomstplannen van Jos?
- Wie weet iets over Jos zijn interesses voor Spanje en verlaten dorpen?
- Wie is in het bezit van een GPX file van Jos of Erik Versantvoort met bruikbare overnachtingslocaties in de Vogezen. We vermoeden dat deze file bestaat en dat Jos deze van Erik Versantvoort heeft gehad.

WAT KUN JIJ DOEN!
- Deel berichten van deze groep zoveel mogelijk voor een groot bereik!
- Check de punten die we nog willen weten of waar twijfels over zijn en geef tips of antwoord als je het hebt!
- Als je de Vogezen bezoekt, download de flyers en hang deze in de hutten die je tegenkomt!
- Houd deze groep in de gaten voor het geval we je hulp vragen bij bijv. een zoektocht.
- Heb je tips, advies, mensen in je netwerk die kunnen helpen of heb je zelf ervaring met zoeken en wil je helpen: LAAT HET WETEN! We kunnen iedereen gebruiken, misschien niet direct maar wellicht later!
- Gebruik de hashtag #FindJos bij elk bericht wat je post op Instagram, Facebook of Youtube!

ZOEKEN? WAAR DAN!
Op dit moment zoeken we met speurhonden nabij Niederbronn les Bains en zullen we controleren of hij Duitsland in is gelopen of Wissembourg heeft bereikt. Helaas is het vanwege het grote zoekgebied en de dichte begroeiing momenteel zinloos om met zoekteams routes af te lopen.
----

Wij speuren op de achtergrond naar mogelijkheden en sturen de zoektocht bij als we info hebben!

----
Hier een uitgebreide tijdlijn van de gebeurtenissen:

Begin 2018:
Jos maakt plannen voor een lange wandeltocht van 3 weken, een route van 140km enkele reis richting Wissembourg vanuit Old Crow
Hij weet dat het slecht gaat met de gezondheid van zijn moeder en geeft aan dat hij na 3 weken terugkomt en direct doorreist naar Nederland voor 1 week of misschien langer.
Tevens geeft hij aan dat hij wellicht zijn reis eerder af zal breken als hij eerder terug naar Nederland moet. Hij zal dus regelmatig contact moeten hebben met zijn familie.
--> Onzeker is of Jos terug wilde gaan naar Old Crow of wellicht direct na zijn hike door wilde reizen naar Nederland. Het kan dus zijn dat hij vanuit Wissembourg of een plaats in Duitsland is doorgereisd naar Nederland.

14 Februari:
Laatste mails worden door Jos verstuurd.
Jos stuurt zijn zus voor het laatst een mail, ook ik ontvang een mail met daarin foto's, een overzicht met coördinaten van de hutten in de omgeving en een kaart met indeling en plantenlijst voor de mogelijke aanvulling van natuurlijke eetbare begroeiing van Old Crow.
Dit was zijn laatste mail, verzonden vanaf een PC van de vriendin van de oud-eigenaar van Old Crow en goede vriendin van mij en Jos.

16 t/m 18 Februari:
Een groep Duitse vrienden van Jos is op bezoek in Old Crow. Ze bespreken zijn reis en horen zijn mogelijke route. Zijn plan is te lopen vanaf Old Crow richting Wissembourg, via de GR53, GR531 en GR532.

19 februari:
Jos stuurt mij een laatste SMS met de mededeling dat hij de volgende dag vertrekt voor zijn Hike. Dit bericht kwam om 17:16.

20 februari:
Jos is ZEKER vandaag vertrokken uit Old Crow. Er worden nog SMS berichten naar hem verstuurd op 26 en 27 februari, maar die zal hij niet meer ontvangen.
Hij heeft zijn telefoon, die hij voor het beheerders werk van de Stichting Randoloup Naturewise heeft gekregen, bewust op Old Crow achtergelaten.

22 februari:
Zijn zus stuurt hem een bericht per email, hierop komt geen antwoord.

22-27 februari:
Via een groep wandelaars die door de omgeving trekt weten we dat het extreem koud was in de Vogezen met temperaturen van rond de -20 graden. Jos zal een zware reis hebben en 's nachts gebruik moeten maken van hutten. Zijn uitrusting is vermoedelijk niet geschikt voor dergelijke kou, maar in de hutten staan vaak houtkachels. We weten echter dat deze niet altijd werken en soms weg zijn gehaald. De temperatuur tijdens zijn hike was waarschijnlijk hoger (ca. -10/-15) in het gebied waar hij liep.

23-26 februari:
Normaal gesproken zou Jos nu inkopen moeten doen, hij nam meestal voor 3-4 dagen eten mee en bezocht daarna een stad/dorp om nieuwe proviand te kopen. We zouden verwachten dat hij dan ook zijn email zou checken. Een reactie op de mail van zijn zus zou dan normaal zijn.
Jos heeft echter niet gepind bij een winkel en ook geen reactie gestuurd. Wel weten we dat hij mogelijk contant geld bij zich had.

1 maart:
Zijn zus stuurt hem nog een email, hierop komt geen antwoord, evenals op alle andere emails die zowel ik als zijn zus hebben gestuurd in maart en april.

20 Maart:
-Omdat ik weet dat Jos graag zonder mobiel reist, en ik weet dat hij 3 weken op pad zou zijn met aansluitend 1-2 weken een bezoek aan zijn zieke moeder, maak ik me nog geen grote zorgen. Hij zou op zijn vroegst 20 maart terugkomen. Misschien is hij een week langer gebleven...

--> Helaas heb ik, en niemand in mijn netwerk, een idee hoe zijn familie precies heet en waar ze wonen. Ook geen telefoonnummers of emailadressen bekend.

22 Maart
We versturen diverse SMS-jes en Emails in Maart naar Jos, er komt geen reactie. De SMS-jes komen sowieso niet aan, het blijkt dat zijn telefoon op Old Crow is achtergebleven horen we vandaag van de vriendin in de Vogezen. Ze vindt deze in Old Crow.

2 April:
Ik stuur Jos nog een email, urgent gemarkeerd, met een dringende oproep contact op te nemen. Hij is nu 6 weken weg en reageert op geen enkel bericht en ook niet op mails over de stichting waarmee we samen Old Crow beheren.
Jos wist ook dat er veel aanvragen waren om Old Crow te bezoeken en wist dat we plannen maakten voor een Klusweekend. Ik ben eigenlijk nogal boos op dat moment, dat hij niets laat horen. Begripvol aan de andere kant, omdat het met zijn moeder slecht ging. Misschien heeft hij het heel druk met haar of is ze zelfs overleden en is Jos daar druk mee.
Ik besluit het nog 1 week af te wachten.

9 April:
Nog geen reactie van Jos. Ik besluit dit te escaleren en waarschuw de vriendin in de Vogezen die ook al van plan is naar de Gendarmes te gaan. Ik meld het bij de NL politie en geef aan dat ik zijn familie moet zien te vinden.
Op Facebook plaats ik een opsporingbericht met foto's van Jos en ik neem contact op met vele mensen in de BC wereld en de Vogezen.
Uiteindelijk vind ik per toeval zijn zus, door een nummer te bellen van een adres wat ik ergens in de papieren van de stichting terugvind. Het is raak!
Helaas is zij net zo bezorgd als wij... Jos is nooit aangekomen bij haar of hun moeder. Hun moeder is helaas in de laatste levensfase, waardoor Jos snel langs zal moeten komen.
Ik meld dit 's avonds nog aan de politie.

25 April:
Helaas overlijd de moeder van Jos voordat we hem hebben kunnen vinden.

3 Mei:
De speurhonden pikken een spoor op en leiden ons uiteindelijk naar het bos ten zuidwesten van Saverne. Hier kan de hond het spoor helaas niet verder uitwerken en vinden we ook geen sporen op de uitgaande routes. Het idee is dat Jos zich nog in dit gebied bevind.

Eind Mei
Later blijkt hij toch via een route het gebied verlaten te hebben en in Saverne waarschijnlijk boodschappen te hebben gedaan. Het pad leidt naar een supermarkt.
Een vervolg van de zoektocht leidt ons naar Niederbronn Les Bains op 40km afstand van Wissembourg.

Begin Juni
Er wordt ingebroken in Old Crow en er worden vooral items welke geschikt zijn voor outdoor mensen gestolen. De beveiliging van Old Crow wordt verbeterd.

VERVOLG
Het 2e weekend van Juni komen de speurhonden weer terug om te checken of Jos Wissembourg heeft bereikt, of een tip bij Lemberg in Duitsland daadwerkelijk om Jos gaat, en of hij wellicht ergens de Duitse grens is overgestoken.
OP waardig wat mij betreft, wellicht in een spoiler
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:42:18 #283
405730 Spaardertje
Sparen, maar ook uitgeven!
pi_181369964
quote:
8s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:38 schreef O_o_ het volgende:

[..]

Misschien kunnen we een crowdfundingactie op zetten voor een klopjacht.
Haha ja maar voor hetzelfde geld zit hij al in India (zonder uitleveringsverdrag)
Student, 21 jaar, interesses: gezondheidszorg, reizen en crowdfunding. Tevens zeer gelukkig in de liefde! ❤️
pi_181369967
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:35 schreef KingRadler het volgende:
doen ze nu wel DNA afstaan bij verdachte?
daar is het mis gegaan.
Dat deden ze in 2000 al volgens mij.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_181369970
Maar ja, wat krijg je voor zo'n strafbaar feit?
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:43:27 #286
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_181369975
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:42 schreef MisterJ.Lo het volgende:

[..]

Een lege huls argumentatie noemt men dat. Geen directe citaten maar lucht als feiten presenteren. Dom kind, ik wijs je op het feit dat de gegevens zelf door de instantie geopenbaard zijn. Inclusief de foto die daarna geplaatst werd. Jij bent nog te dom om zelfstandig te poepen.
Geen enkele zin heeft te maken met hetgeen ik net zei. Maar ik hoop dat je zelf heel tevreden bent over deze loze woorden. :)
pi_181369978
Ik lees reactie #272 en dan denk ik ergens toch dat-ie wel dood is al.
I´m back.
pi_181369981
quote:
14s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:41 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

OP waardig wat mij betreft, wellicht in een spoiler
done
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:44:09 #289
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_181369984
quote:
14s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:41 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

OP waardig wat mij betreft, wellicht in een spoiler
Spoiler lijkt me een goed plan. Heb het laatste stukje maar weg gelaten dat was niet gepast.
pi_181369985
Heeft zich dus bewust verstopt toen het net zich sloot... de mensen in zijn omgeving zullen ook wel perplex staan :o
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_181369986
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:44 schreef Vanillekwark het volgende:

[..]

done
^O^
pi_181369990
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:44 schreef TheVulture het volgende:
Heeft zich dus bewust verstopt toen het net zich sloot... de mensen in zijn omgeving zullen ook wel perplex staan :o
Denk het ook, dat hij erachter kwam dat familie van hem mee heeft gedaan aan dat onderzoek
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:45:05 #293
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_181369996
Wie gaat er mee camperen in Frankrijk binnenkort?
pi_181369997
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:41 schreef Xan21 het volgende:

[..]

Blijkbaar niet opgelet
Wat dan? Toen heeft hij toch voor het laatst gepind.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:45:14 #295
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181370000
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:43 schreef Ryan3 het volgende:
Ik lees reactie #272 en dan denk ik ergens toch dat-ie wel dood is al.
Ik denk dat hij in juni ingebroken heeft bij Old Crow en bushcraft gear gestolen heeft.

quote:
Begin Juni
Er wordt ingebroken in Old Crow en er worden vooral items welke geschikt zijn voor outdoor mensen gestolen. De beveiliging van Old Crow wordt verbeterd.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181370010
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:45 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik denk dat hij in juni ingebroken heeft bij Old Crow en bushcraft gear gestolen heeft.

[..]

Misschien bewakingscamera's nakijken?
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:46:46 #297
292419 NoXia
Productiefoutje
pi_181370026
Inez023 twitterde op woensdag 22-08-2018 om 12:44:55 Jos Brech lijkt sprekend op de griezelige man die ik rond 2000 in een sauna in Soesterberg aan jonge jongetjes zag trekken en lastig vallen. Hij was daar met een vrouw en zo eng dat het me is bijgebleven. #NickyVerstappen #josbrech #politie #moord reageer retweet
pi_181370027
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:37 schreef Vanillekwark het volgende:

[..]

Hij zal wel meegekregen dat iemand in zijn familie meegedaan heeft aan dat onderzoek, en er of een einde aangemaakt hebben, of lekker naar Venezuela of Thailand verhuisd
Volgens familie had hij gezegd dat hij in maart 2018 naar Nederland zou komen voor het grootschalige DNA onderzoek. Dat heeft hij niet gedaan. Vervolgens hebben ze sinds maart of april niets meer van hem vernomen. Toen is hij als vermist opgegeven en is de politie gestart met een onderzoek naar zijn vermissing.
pi_181370041
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:45 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik denk dat hij in juni ingebroken heeft bij Old Crow en bushcraft gear gestolen heeft.

[..]

Ja, dat kan makkelijk iemand anders zijn geweest natuurlijk.

Het is zo dat de ziekte en het overlijden van zijn moeder toch ook een rol gespeeld kan hebben. Bij een eventuele zelfmoord.

Is toch nog al een geruime periode om ondergedoken te blijven.
I´m back.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:47:35 #300
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181370045
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:45 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Wat dan? Toen heeft hij toch voor het laatst gepind.
Iemand met overlevingsskills als hij is niet zo afhankelijk van supermarkten.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')