abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_181538030
L woelt zichzelf ook bloot s nachts en kruipt er niet zelf onder.. Laatst met die ene koude nacht werd hij s nachts wakker en was toen totaal verkleumd en heeft een tijdje bij ons in bed gelegen om op te warmen (duurde best lang voor ie warm was).. maar hij bedacht zelf dat ie dus weer een slaapzak aanwil :)
pi_181538306
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 08:14 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Ik wilde net hetzelfde probleem posten. Hoewel Ketel nog best in een slaapzak zou willen - maar met maat 110/116 is dat niet echt een optie meer. Als iemand tips heeft hem toch onder een deken te krijgen?
Ik heb t opgegeven. Als hij t koud heeft dan wordt hij wel wakker of pakt de deken. Hij is superwarmbloedig want slaapt echt alleen in een korte mouwen shortama, en meestal niet onder zijn deken.

Slaapzak al sinds hij een groot bed heeft niet meer: vond t geen fijn idee als hij eruit zou willen en dan valt door die zak.
Kwak
pi_181541381
S slaapt zonder deken omdat ik hem al een paar keer helemaal zwetend achter aan het voeteneind onder de deken uit heb gehaald voordat wij gingen slapen. Ik vind het een eng idee dat hij er in de nacht ook onder kan gaan liggen en wij dat dan niet merken.
Dikke sokken trekt hij denk ik uit maar dat is wel een goed idee om te proberen. En ik ga maar eens zoeken naar een paar warme flanellen pyjama's. En als het echt koud wordt dan zijn we weer een paar maanden verder, misschien gaat een deken dan wel goed.

Watmoetikkiezen dat is wel slim dat hij dan toch voor die slaapzak kiest :D
Onze kleuter gooit zijn deken ook altijd af en slaapt alleen in een shirt. Als hij het koud krijgt jat hij mijn deken. Ik word dus meestal wakker onder een Thomas de trein deken omdat ik die dan maar pak :')

Luna zou je zelf geen slaapzak kunnen maken of een oude wat langer maken?
pi_181542527
A zei gisteren opeens: ik ga in mijn kamer slapen! :o

En ze heeft de hele nacht doorgeslapen in haar peuterbed. En ik lag naar het plafond te staren in mijn kamer...

Mijn :'( baby :'( voor :'( het :'( eerst :'( niet :'( naast :'( mij :'( 's nachts :')
  woensdag 29 augustus 2018 @ 13:04:20 #130
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_181543382
Oooh arme Aerenia! Je baby :'(

Wat een leuke update IMA ! Zo lief met haar kleine zusje :)

N vindt alleen slapen nog niks, er moet echt een van ons bij blijven. Liefst ik, en als ik dan wegga en papa erbij blijft, dan zegt ze half huilend ‘ik wil bij jou’. Dan voel ik me wel best ontaard als ik dan toch wegloop... :{

Ze slaapt nu meestal in pyjama en sokken, maar het dekbed schopt ze wel vaak weg. En als ze het dan koud krijgt kruipt ze bij ons :P
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 09:01:30 #131
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_181566966
We zitten nu in de ICE trein onderweg naar Zwitserland. Heb een kinder/familiecabine geboekt voor ietsjes meer en damn, relaxt reizen dit _O_
Aanrader! *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_181567274
Klinkt goed molo! Goede reis!

Die dekens, ze leren het echt wel vanzelf. Ik ga deze winter T ook vast laten wennen aan een deken, en dan daarna kunnen we nadenken over bedden doorschuiven etc. Vind het wel een vereiste dat hij dan iig al weet hoe hij met de deken slaapt.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 09:37:11 #133
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_181567521
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 09:01 schreef Molo het volgende:
We zitten nu in de ICE trein onderweg naar Zwitserland. Heb een kinder/familiecabine geboekt voor ietsjes meer en damn, relaxt reizen dit _O_
Aanrader! *O*
Treinen zijn fijn he! Wij zijn in juli retour geweest naar Warschau (twee keer een hele dag in de trein) en vorige week met de trein van noord-west Spanje naar huis gegaan. N vermaakt zich prima met spelen met andere kindjes in de trein :) Zo leuk om te zien die interactie!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 11:38:21 #134
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_181569757
Nee man, zolderkamerautisten hier, lekker privécabine zonder interactie. Heerlijk juist _O_ :D

Ik heb ook eigenlijk gewoon een hekel aan mensen geloof ik oO<
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 30 augustus 2018 @ 11:57:58 #135
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_181570298
Zo ben ik ook hoor :D
Alleen N lijkt helemaal niet op mij wat dat betreft. Ik kijk dus toe hoe zij met andere kindjes speelt, terwijl ik probeer te vermijden om met de ouders te hoeven praten :P
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_181605707
Ik kreeg vanmiddag op de fiets een aai op mijn rug en de woorden 'mama lief' O+ O+ O+

Toen moest ik huilen :@

En later kwam er ook 'papa lief' achteraan. Papa was werken.
pi_181607142
Mijn jongetje gaat paar keer per week met wat geluk in bad en als we zwemles hebben meestal 1 keer per week naast zwemles. Na zwemles gebruik ik geen shampoo en dergelijke voor hem, dan is het gewoon afdouchen. Die andere keer in bad wel. Ik hoor nog niemand over kinder douchespul? Bij de kruidvat, soms van eigen merk (want nu dinotrux :+ ) maar vooral heel veel dermocare. Oh en had om te testen gratis de nieuwe sensitive zwitsal gekregen in een pompje, ook wel lekker spul. Conditioner eigenlijk nooit, anders die van mezelf gewoon.

We maken ineens grote progressie met zindelijkheid. Nog 10 weken te gaan voor school dus wel fijn. Hij wou een van de afgelopen dagen ineens zelf billen afvegen na poepen :o :D Hij is droog met soms een drupje in de onderbroek, gaat zelf op tijd heen uit zichzelf en zegt eerlijk als hij de wc heeft ondergeplast (want staan óp de wc is toch wel geniaal). We zijn zo trots O+

Kinderen die niet meer in een slaapzak willen; een grote pyjama aan doen (dan bedekt het de huid goed), liefst flanellen pyjama (waren allemaal met 50% laatst bij de kruidvat/trekpleister) en dan sokken erbij en gaan? Ze roepen vaak wel als ze het koud krijgen. Deken instoppen.
R. slaapt nu met bijna vier, ligt meestal in een onderbroek alleen, ook al is het in huis niet zo heet, maar nu weer na een heet bad met lange mouwen, dus ik volg gewoon wat hij wil.
pi_181610600
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 20:39 schreef Nazil het volgende:
Ik kreeg vanmiddag op de fiets een aai op mijn rug en de woorden 'mama lief' O+ O+ O+

Toen moest ik huilen :@

En later kwam er ook 'papa lief' achteraan. Papa was werken.
Aww lief!
Hier de laatste tijd ook veel "mama/papa ik heb jou gemist!" (terwijl ik verlof heb en de hele dag bij d'r ben maar ok :P). En als we naar bed gaan zegt ze standaard "hou van you" (hou van jou / love you door elkaar) :D. Zo snoezig.

Hilmo wat goed! Terecht trots :Y.
Zindelijkheid is hier nog heul ver weg, ze voelt het feilloos aankomen maar ze wil staand poepen en dat kan alleen in luier. "Mama, ik moet poepen. Mag ik in de luier poepen?". Als ik dan zeg "wil je niet alsjeblieft op potje/wc proberen?" zegt ze standaard "nee, ik wil in de luier poepen." Waarom dan? "ik wil niet hurken/zitten". Kansloze missie momenteel, en met een baby op komst laten we het maar even gaan.

Is dit herkenbaar of niet?: de dag nadat peuter op het KDV is geweest, is ze echt stukken vervelender dan de rest v/d week (dan is ze bij mij of oma's). Veel meer uitdagen, grenzen expres overschrijden, veel meer gillen en schreeuwen enz.. het valt de oma's ook op nu, dus ik geloof niet dat het in m'n hoofd zit. Ik kan hier zeker weinig tegen doen, ze zal zich wel gewoon moeten uitkuren ofzo? Wel een beetje jammer, de dag-na-KDV-dag is mijn standaard vrije dag :').
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_181611250
N. rekt altijd tijd voor het naar bed gaan en de laatste tijd benoemt ze dan alles wat ze mooi vindt:

"Mama, ik vind mijn muur en kast zo mooi en mijn kussen zo lekker. En ik vind jouw haren en ogen zo mooi." Toen werd ik natuurlijk een plasje O+ , maar de volgende dag waren mijn tenen en knieën zo mooi, dus ik neem het toch maar met een korreltje zout. _O-

Verder zei ze laatst dat ze ons oude huis miste omdat dat zo'n mooi huis was, maar ons nieuwe huis was nog mooier dan mooi, dus het was oké. O+ O+
pi_181611439
Feyre, een beetje herkenbaar. De avond direct na kdv zijn ze vaak echt wel huilerig/vervelend. Alle indrukken moeten er dan even uit denk ik.

Zindelijkheid: N. is sinds vlak voor haar verjaardag dag- én nachtzindelijk en ik ben daar zo trots op en zij zelf ook. O+ Ze had gisteren haar eerste echte ongelukje in bed, verder niks noemenswaardigs. Ze gaat ook gewoon zelf, ik hoef haar alleen met piep afvegen nog te helpen. Soms ben ik aan het poetsen of lezen met L. of zo en dan merk ik ineens dat de wc doorgetrokken wordt en komt N. fluitend aangelopen. Ze wordt zo groot. O+

Ze is ook bezig met Engelse woordjes, klokkijken (niet echt, maar ze wordt er bewust van. Elke avond vragen hoe laat we opstaan, hoe laat het nu is en dan zeggen dat ze om 18 over 20 gaat slapen en dat dat nog wel heeeel lang duurt. _O- ), dagen van de week, echr zo leuk. Leuke fase dit. :)
pi_181611672
Feyre, ik herken dat wel. O slaapt meestal niet meer overdag, maar de dag na z'n kdv dag nog vrijwel altijd. Ik denk dat hij daar te druk is om zijn rust te pakken.

Ach, genoeg vrouwen waarvan gezegd wordt dat ze lelijke knieen hebben Selvaria, dus ik zou er gewoon trots op zijn :P Ik moet juist mooi gemaakt worden door zoon, waarna hij met z'n handen m'n haren door de war gooit (want zo doe ik zijn haar). Als ik dan zeg dat dat niet nodig is omdat ik al heel mooi ben houdt hij heel slim zijn mond dicht en doet het alsnog :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_181627054
Molo fijne vakantie

Hilmo fijn dat hij nu zindelijk is. Helemaal omdat school over 10 weken begint.
Flanellen pyjama's O+ jammer die aanbieding heb ik gemist

Feyre hier slaapt S niet meer in de middag, maar de dag na het kdv moet hij s'middags echt nog wel naar bed anders is hij niet te genieten. Heel herkenbaar dus.

Ik heb in het voorjaar allemaal nieuwe shirtjes gekocht voor S. Nu lijken het wel naveltruitjes :') ik vertik het om voor 1 maand nog nieuwe shirtjes te kopen. Dat kind groeit gewoon veel te snel

Selv :D leuk he al die ontwikkelingen. Het kan soms zo snel gaan. Ik blijf me steeds verbazen.
En wat lief dat ze alles aan je mooi vindt :D ook heel slim om het zo te rekken

Wij gaan volgende week op vakantie O+ eens zien of S dan ook wat meer aan papa gaat plakken want nu is alles MAMAAAAA (ook voor het verschonen van die heerlijk tandjes luiers :X misschien mag papa het dan een keer doen)
pi_181653637
Wij zijn ook aan het aftellen voor de vakantie... peuter heeft er ook heel veel zin in, die vraagt elke dag of we al gaan :D

Gisteren was er kinderkleedjesmarkt in de buurt, hebben we oa lettermemory gekocht. Gisteren ging het best goed met spelen, maar vandaag ging hij compleet over de rooie toen m'n man het setje maakte dat hij ook wilde maken. We draaien vrij regelmatig 'de verkeerde' om, om hem te helpen, maar hij moet ook leren verliezen. Uiteindelijk heeft hij wel gewonnen, maar het duurde wel even voor hij weer verder wilde spelen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_181656983
Ik wil ook vakantie! Misschien in de herfst nog een weekje.

Mijn peuter is vandaag voor het eerst naar school. Vind het maar spannend. Bern benieuwd hoe het weg brengen gaat...


pi_181657002
Jagar O+ Succes vandaag met school :o

Heerlijk, al die vakanties. De volgende van ons is pas eind april ;( gisteren wel onze hele vriendengroep op bezoek gehad, want daar gaan we dan mee *O* S. en M. als enige kinderen, dat wordt me nog wat :D
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181658216
Jagar O+
Hoe ging het wegbrengen?

FF wanneer gaan jullie en waar gaat de reis heen?
Spelletjes spelen O+ zo leuk. En idd verliezen hoort er ook bij maar dat is voor die kleintjes nog knap lastig.

Lesage leuk met alle vrienden op vakantie. Waar gaan jullie dan heen?

Wij gaan woensdag voor 15 dagen naar Frankrijk. Ik heb er zin in!
De kinderen zijn nu uit logeren en paps en mams vieren feest hier in het dorp. Man ik begin echt oud te worden normaal vierden we dit altijd 3 volle dagen nu ben ik na 1 avond al kapot :')
pi_181658866
Jagar O+, wat een stap, je kleine grote naar school!! Hoe ging het wegbrengen? Ik ben benieuwd hoe zijn dag is.
pi_181659748
De duutser heeft hem weggebracht. Volgens hem ging het goed! T was al tijden enthousiast omdat ze op school andere Duplo hadden dan thuis O+ .
Ben ook erg benieuwd hoe het gaat!
pi_181675222
Hoe vond hij z'n eerste dag Jagar? Het zag er iig uit alsof hij er zin in had! Kunnen jullie wel gewoon op vakantie wanneer jullie willen of zit T nu gelijk vast aan de schoolvakanties?

We gaan over 1,5e week ikke, naar Menorca aka 'het peutereiland'.

Dapper LeSage, als enige met kinderen met een groep mee. Wat voor soort vakantie wordt het?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_181677448
Ik ben ook wel heel benieuwd hoe het ging, Jagar!

Wij gaan dan naar het vakantiehuis van mijn schoonouders. Heb iedereen ook al gewaarschuwd dat ik geen gids ga zijn en dat iedere activiteit vrijblijvend is ;)
Ik vond het zelf ook wel een ding, dat ik als enige kinderen heb. Toen ik dat zei tegen vriendinnen was de reactie: ‘Kijk, leuk zo’n vakantie met elkaar, maar een week met jouw kinderen, daarom hebben we écht zin.’ O+ O+ O+

Vandaag wendag bij de opvang. S. is daar in zijn 2,5 jaar nog nooit geweest. Gelukkig hebben ze kippen, konijnen en een enorme tuin, dus hij zal vast genieten!
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')