abonnement Unibet Coolblue
pi_181419863
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 18:58 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:
Ik zou in mijn eentje nog geen huis kunnen kopen, maar ik zou wel een appartement kunnen huren. Je doet het voorkomen alsof ik een zielig vogeltje ben zonder mijn vriend. Afhankelijk. Ben ik niet!
Zielig ben jij niet.

Ik heb in dit topic al een hele hoop zitten lullen. Over liefde, echt zijn, authentiek, open, etc. Echter, moet ik je eerlijk bekennen dat ik het zelf eigenlijk ook allemaal niet zo goed weet...

Ben jij een slecht mens, omdat je bent "vreemd gegaan" ? Nee.
Ben je een slecht mens, omdat je dit voorlopig verzwijgt (je vriend in het ongewisse houdt) ? Nee.

Langs de andere kant begrijp ik ook wel de soms hevige reacties hier. Mensen die heel boos op je zijn. Zoek jij ergens teveel aandacht ? Heeft dat verlangen (die behoefte naar aandacht) jouw in die armen van een andere man doen belanden ? Geen idee... Welke gevoel, welke behoefte speelde er daar precies. Dat vind ik zelf nog altijd de meest interessante vraag om te stellen. Welke impact die ander op jouw gevoel had. Welk verlangen (dat reeds in je aanwezig was) wist hij aan te boren. Wakker te maken. Moest dit verlangen (die behoefte) in jezelf niet aanwezig zijn. Een ander zou nooit appel op die manier op je hebben kunnen maken. Er zit dus ook iets in je (maar wat precies ?) waardoor jij ontvankelijk bent voor dit soort van (al dan niet seksuele) aandacht. Dat blijft voor mij de meest interessante vraag om te stellen. Zijnde hoe het tot dit alles is kunnen komen. Hoe je hierdoor in de "fout" bent gegaan.

Echter wat is er "fout". Fout aan, om nog met andere mannen seks te hebben, andere mannen ook lief te vinden. Is het niet eerder een fout te geloven in monogamie ? Het dierenrijk (bv de bonobo's) hebben daar allemaal zoveel last niet van. Ze zien elkaar allemaal graag, hebben seks met elkaar (iedereen met iedereen). Dat is daar één orgie, één grote groep, commune. Op zo een moment (in zo een situatie, omgeving) stellen al deze problemen zich niet, waar wij in het Westen mee te maken hebben.

Ik zat gisterenavond naar wat filmpjes van Osho te kijken.
Laat ik hier zo eentje posten, misschien heb je daar ook wel iets aan ?


En ja, moet je dit nu vertellen aan je vriend of niet ? Als je kiest voor authenticiteit ergens wel. Als je authentiek wilt blijven. Zijnde eerlijk. De ander niet in die leugen wilt laten leven. Langs de andere kant heeft eerlijkheid, authenticiteit ook een bepaalde prijs. Door hier open over te communiceren, kan de ander je 'authenticiteit' (mogelijks) uitspuwen, verwerpen, kleineren, verloochenen, ja je zelfs beginnen haten. Vanuit zijn eigen pijn (zijn lijden). Waar ik alle begrip voor heb. Jij bent tenslotte in de 'fout' gegaan. Niet je 'vriend'. Je vriend valt hierin niets te verwijten. Ergens is het jammer, dat wij mensen allemaal soms zo een ego hebben, waardoor we (vanuit dat ego, dat ergens ook wat bezitterig, claimend is, etc) fel reageren. We reageren omdat het ons pijn doet, te horen dat onze partner met iemand anders dan ons zelf seks heeft gehad of daar gevoelens voor koesterde, etc. Terwijl moesten we die ander daarin wat meer vrij kunnen laten. We zouden al die openheid en authenticiteit van de ander beter kunnen verdragen. Wat het voor ons mensen ras meteen ook gemakkelijker zou maken. Hoeft er zoveel niet meer achter de rug (zoals nu) te gebeuren, kunnen er ook veel minder zaken fout lopen. Doordat we veel minder jaloers, niet meer zo bezitterig zijn, naar onze partner toe. Goh ja, eens dromen hierover kan geen kwaad zeker. Ook al is het maar een ijle droom (in het luchtledige) ;)

Edit: Ik heb hier ergens geschreven dat het voor mij even aanvoelde dat jij een aandachtsstoornis (in één of andere vorm) zou hebben, of misschien zelfs wat borderline bent. Die woorden wens ik terug te nemen. Want ook daar heb ik helemaal geen idee van. Mijn verontschuldigingen hiervoor.

[ Bericht 1% gewijzigd door JustTalkLove op 24-08-2018 11:20:55 ]
pi_181420932
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 09:33 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:

[..]

Heb jij dat? Ik vind het wel interessant maar ik weet niet of ik er behoefte aan heb om met verschillende mannen, naast mijn vriend, intiem te zijn. Ik moet er nu niet aan denken.

Ik denk dat ik ben vreemdgegaan om de persoon en niet om de behoefte. Het ging allemaal goed binnen mijn relatie, maar ik denk dat ik de collega seksueel veel aantrekkelijker vind dan mijn vriend. Zeg maar zo aantrekkelijk dat je de hele wereld even vergeet en dingen doet waar je later spijt van hebt, mocht iemand weten hoe dat voelt.. Het was niet dat ik geen seks had met mijn vriend of daar geen plezier in had, maar met de collega was alles veel intiemer. Bij mijn vriend kan ik nog nadenken tijdens de seks, ook geen goed teken misschien, ik vind hem niet zo opwindend (meer).

Bovendien is dat echt niks voor mijn vriend. Hij vindt het al irritant als iemand teveel of lang naar me kijkt, laat staan dat we een open relatie hebben. 😝
Heb je topic gelezen. Ik ga er niet op in wat ik er van vind, maar bovenstaande zegt alles over de staat van jullie relatie.

Als je vreemdgaat in een opwelling, of in een dronken bui, hoeft dat niet altijd tot een breuk te leiden, omdat het fysiek een opwelling is. Jij zegt in bovenstaande dat het niet een opwelling is geweest, maar dat het aan de persoon ligt. Dus in plaats van fysiek is het dat je geestelijk/mentaal niet bij je partner past. Dat je daarna het vreemdgaan nog maanden door hebt gezet bevestigt dit beeld. Eigenlijk ben je wel klaar met je relatie, alleen durf je wel vreemd te gaan maar geen eind aan je relatie te maken.

Deep down weet je dat het over is, maar je probeert het uit te stellen door je kop in het zand te steken. Fysiek vind je je vriend niet opwindend meer, geestelijk gezien blijkbaar ook niet voldoende. Wat doe je nog in een relatie met hem? Wees eerlijk naar hem en jezelf en zet er een punt achter. De tijd om te repareren ben je al ver voorbij.

Ik heb het vermoeden dat je toch om een andere reden bij hem blijft. Uitelkaar gaan betekent verhuizen, financieel een achteruitgang en écht alleen de boel moeten rooien. En je komt op mij niet over als iemand die het allemaal wel even alleen gaat doen. Doe je vriend dit niet aan en vertrek, is het beste voor iedereen.
pi_181421073
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 09:33 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:

Bij mijn vriend kan ik nog nadenken tijdens de seks, ook geen goed teken misschien, ik vind hem niet zo opwindend (meer).

Als je dit niet kan oplossen (en zonder hulp mag je daar zonder meer vanuit gaan), dan komt het echt niet meer goed.

Hele volksstammen die het zo volhouden hoor. Maar volgens mij ben jij nog te jong om nu al dit te accepteren. Ga je heel veel spijt van krijgen.

Je hebt dus echt in de kern iets op te lossen samen met jouw vriend. Heeft hij wel door hoe ver jullie inmiddels van elkaar verwijderd zijn?
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 12:14:50 #204
450878 LanceVanceDance
This is Vice City
pi_181421320
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 11:13 schreef JustTalkLove het volgende:

[..]
Ik zat gisterenavond naar wat filmpjes van Osho te kijken.
Laat ik hier zo eentje posten, misschien heb je daar ook wel iets aan ?

Ik zie die Osho nog eerder wat opblazen dan dat hij mij wat tips kan geven omtrent sex :')
''This is the last dance for Lance Vance!"
― Tommy Vercetti
pi_181421403
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 09:33 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:
Bij mijn vriend kan ik nog nadenken tijdens de seks, ook geen goed teken misschien, ik vind hem niet zo opwindend (meer).
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 12:05 schreef VEM2012 het volgende:
Als je dit niet kan oplossen (en zonder hulp mag je daar zonder meer vanuit gaan), dan komt het echt niet meer goed. Hele volksstammen die het zo volhouden hoor. Maar volgens mij ben jij nog te jong om nu al dit te accepteren. Ga je heel veel spijt van krijgen.

Je hebt dus echt in de kern iets op te lossen samen met jouw vriend. Heeft hij wel door hoe ver jullie inmiddels van elkaar verwijderd zijn?
Dit klopt helemaal natuurlijk. Daarom ook dat ik zelf pleitte voor het open krijgen van dit alles. Ipv hier de zaken te bespreken, dit met je vriend aan te kaarten. Maar ja, dit vraagt een beetje lef en is ook niet leuk (je gaat ruzie krijgen, misschien is de relatie over, etc). Probleem is, als je het niet doet (en bij je vriend wilt blijven) dit kan blijven spelen. Die kracht van Eros op je. Of denk je dit een volgende keer niet meer tegen te komen ? Denk je gelukkig te worden (en blijven) op deze manier met je vriend. Waarbij de seks niet meer zo spannend is (leuk). En je kan hierover niet praten met je vriend. Wat doe je daarmee ? Met die gevoelens (behoeften) in je ? Ik heb geen idee...
pi_181421517
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 12:14 schreef LanceVanceDance het volgende:
Ik zie die Osho nog eerder wat opblazen dan dat hij mij wat tips kan geven omtrent sex :')
Beetje 'ego' achtig geformuleerd, niet ;) Ik vond vooral mooi aan de video, de manier waarop seks werd ingekleed. Als iets sacraal (meditatief), maar ook plezant (het is geen zonde, het is ok). Beetje romantisch ook. En ja, beetje "free love" ook natuurlijk.
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 13:05:13 #207
545 dop
:copyright: dop
pi_181422160
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 12:27 schreef JustTalkLove het volgende:

[..]

Beetje 'ego' achtig geformuleerd, niet ;) Ik vond vooral mooi aan de video, de manier waarop seks werd ingekleed. Als iets sacraal (meditatief), maar ook plezant (het is geen zonde, het is ok). Beetje romantisch ook. En ja, beetje "free love" ook natuurlijk.
niet z'n fan van bhagwan, heeft er in zijn tijd nogal een zooitje van gemaakt en daar weinig verantwoordelijkheid voor genomen.
Daarom voor mij moeilijk om serieus te nemen.
Ik schrijf soms wat rottig, zelf noem ik het dyslexie , sommige zeggen dat ik lui ben.
get over it , het wordt niet beter
pi_181422583
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 13:05 schreef dop het volgende:
Niet z'n fan van bhagwan, heeft er in zijn tijd nogal een zooitje van gemaakt en daar weinig verantwoordelijkheid voor genomen.Daarom voor mij moeilijk om serieus te nemen.
Ja, er is van alles gebeurd (en ook fout gelopen). Zie de schitterende documentaire 'Wild Wild Country'. Het probleem dat zich daar een beetje stelde (denk ik), is dat Osho allerlei mensen om zich heen verzamelde. Die bepaalde functies ook kregen. Waarvan later bleek (zoals Sheela, en die kerel, weet zijn naam niet meer, die ze uiteindelijk verraden heeft bij de overheid) foute dingen hebben gedaan. Je kan wel allerlei mensen rondom je verzamelen, vanuit het idee daar een soort van "Zorbba De Boeddha" mens van te maken. Echter verandert dat allemaal nog niet de ware aard van die mensen. Zij waren Osho niet. Zij volgden maar (uit geheel vrije keuze, sommigen gingen er weg, zoals die Sheela). Maar zij waren hem niet.En hebben zaken gedaan, vanuit hun "verantwoordelijkheid". Niet de zijne.

Osho volgde dat ook allemaal zo sterk niet op. Hij was geen dictator of 'sekte' leider. Hij liet (in veel gevallen) de zaken soms maar hun gang gaan. Wist er ook soms niet van (of pas veel later). En soms reageerde hij. Echter het blijft inderdaad een wat raar figuur, daarin. Rebel, speelvogel. Is hij serieus of grappig ? Stelt hij je op de proef (test je uit) of niet. Je weet dat niet altijd zo goed. Los hiervan, vind ik zijn gedachten heel interessant. Daar ben ik vooral fan van. Niet zozeer van de man. En die gedachten leven voort.

[ Bericht 4% gewijzigd door JustTalkLove op 24-08-2018 18:53:05 ]
pi_181465582
Tis uit. Jammer..
pi_181465621
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:00 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:
Tis uit. Jammer..
Het is uitgegaan nadat je het hem verteld hebt?
pi_181465942
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:00 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:
Tis uit. Jammer..
Hoe dan?
pi_181466293
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:00 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:
Tis uit. Jammer..
Jammer klinkt niet heel emotioneel verder.
pi_181466542
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:41 schreef viceversa het volgende:

[..]

Jammer klinkt niet heel emotioneel verder.
Denk dat ze nu zit te bellen met die ex-collega.
pi_181466946
Het is gewoon een sletje ;)
pi_181470839
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:00 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:
Tis uit. Jammer..
Wil je er iets meer over vertellen TS? Hoe voel je je nu? Heb je zelf de stap genomen om het ter sprake te brengen? Hoe dan ook sterkte.
pi_181472185
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:41 schreef viceversa het volgende:

[..]

Jammer klinkt niet heel emotioneel verder.
Ofwel ze heeft wel iets anders aan haar kop dan hier haar emoties helemaal uitspellen.
pi_181472768
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 15:08 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ofwel ze heeft wel iets anders aan haar kop dan hier haar emoties helemaal uitspellen.
Goed punt.
pi_181473729
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:00 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:
Tis uit. Jammer..
Jammer :( Heb je het toch maar verteld?
It All Goes Back in the Box
pi_181476821
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:00 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:
Tis uit. Jammer..
Gewoon jammer?
Zo erg vind je het dus niet en zoveel houd je dus niet van hem maar eerder van het gemak dat erbij kwam.
Ik ben blij voor je ex.
pi_181477324
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:43 schreef Ersa het volgende:

[..]

Gewoon jammer?
Zo erg vind je het dus niet en zoveel houd je dus niet van hem maar eerder van het gemak dat erbij kwam.
Ik ben blij voor je ex.
Inderdaad als dit waar is, kan ook gewoon kletskoek zijn om het topic te laten doodbloeden.
Maar mits waar, blij voor je ex dat hij eindelijk de waarheid weet, arme jongen.
pi_181477404
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:43 schreef Ersa het volgende:

[..]

Gewoon jammer?
Zo erg vind je het dus niet en zoveel houd je dus niet van hem maar eerder van het gemak dat erbij kwam.
Ik ben blij voor je ex.
Als ze hier continu afgebrand word kan ik me voorstellen dat ze er hier verder niks over gaat vertellen.
Sterkte ts, uit elkaar gaan is nooit leuk maar meestal wel beter.
pi_181477726
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:00 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:
Tis uit. Jammer..
sterkte
...
pi_181477831
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:59 schreef T-D het volgende:

[..]

Als ze hier continu afgebrand word kan ik me voorstellen dat ze er hier verder niks over gaat vertellen.
Sterkte ts, uit elkaar gaan is nooit leuk maar meestal wel beter.
Risico van een topic openen waarbij je niet echt positief opvalt.
  zondag 26 augustus 2018 @ 18:33:38 #224
545 dop
:copyright: dop
pi_181478211
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 10:00 schreef Pannenkoekenplantje het volgende:
Tis uit. Jammer..
Ik hoop dat je jezelf wel de ruimte geeft er met de psycholoog, en mogelijk ook met anderen over te praten.
Denk belangrijk voor jezelf om er achter te komen wat er precies is gebeurd en waar je jezelf en je vriend in de steek hebt gelaten (emotioneel)
Ook het besef dat niet voor alles wat er mis is gegaan in de relatie de schuld op je hoeft te nemen.
Je ex is waarschijnlijk boos, maar jij heb ook recht op je eigen stukje verdriet en teleurstelling.
Er word in het topic wederom makkelijk geoordeeld, maar vermoed/hoop dat je eerlijk kunnen zijn tegen je ex.
Als dat zo is dapper.
Of je er nu emoties over voelt of dat je gewoon leeg bent en er niet heel veel over kwijt wil is okay.
Zou iedereen verder moeten kunnen respecteren.

[ Bericht 9% gewijzigd door dop op 26-08-2018 18:45:31 ]
Ik schrijf soms wat rottig, zelf noem ik het dyslexie , sommige zeggen dat ik lui ben.
get over it , het wordt niet beter
  zondag 26 augustus 2018 @ 18:41:36 #225
545 dop
:copyright: dop
pi_181478430
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 18:17 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Risico van een topic openen waarbij je niet echt positief opvalt.
Geen reden om na te trappen of je negatieve gevoelens op de ts afgereageren.
Te makkelijk.
Er zijn maar heel weinig mensen die bewust vreemdgaan om een ander pijn te doen of scheit te hebben aan de rest van de wereld.
Als buitens staander mag je soms ook wel zien dat ze hulp en begrip nodig heeft.
Ze is ergens ook beschadigd en leeft in conflict met zichzelf.
Ik schrijf soms wat rottig, zelf noem ik het dyslexie , sommige zeggen dat ik lui ben.
get over it , het wordt niet beter
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')