abonnement Unibet Coolblue
pi_181517152
Tieten eikel :D

M is helemaal bob de bouwer fanaat maar het klinkt alsof Max helemaal klaar is om bouwvakker te spelen. :D
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_181517984
Heerlijk ventje Cygne!!

Quoi: heb je al vreemde blikken gekregen, of valt dat mee? ;)

Wij zijn afgelopen weekend verhuisd. Dat vond ik toch best spannend, met zo'n kleine uk, maar hij lijkt er weinig last van te hebben. Tijdens het verhuizen zelf was hij er niet bij en ik had zijn kamertje al helemaal klaar toen hij terug kwam van mijn ouders. Er moet alleen nog een plankje opgehangen worden. De rest van het huis is nog wel een zooi. Komt vanzelf. Ooit.

Hier trouwens ook een kletsende dreumes. Poe (poes), eten (honderd keer per dag), ogel (vogel), bal en da (zowel dag als daar) zijn de meest gebruikte woorden. Man en ik zijn allebei papa, dus de mama-indoctrinatie is hier niet heel goed geslaagd. Oh, en hij zwaait met zijn vinger als één van onze poezen, één van de honden van mijn ouders of hijzelf iets doet wat niet mag. En hij 'poetst' zelf zijn gezicht schoon na het eten. En dan heel boos worden als ik het zelf nog een keer overdoe omdat hij de tomatensaus op zijn voorhoofd is vergeten. Dreumesen zijn soms echt hilarisch.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 19:59:25 #78
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181526873
Ik vind de foto van Wolfje zo mooi O+ .

RF, werkt het afleiden met speelgoed? Hier namelijk niet :'). Werkelijk, hij heeft de memo dat hij dreumes is nu echt begrepen en heeft een MENING en een PLAN. En als ik hem van dat plan probeer af te brengen dan wordt hij heel boos en gaat enorm schreeuwen. Pffffffff. Best irritant. Ik snap dat het allemaal functies heeft hoor...

Zijn laatste plan vanavond was om steeds in bad voorover te buigen en een slokje te nemen. En dan verslikte hij zich. Hoesten, rood aanlopen, the works. En dan: nog een keer! Etc. Het was eigenlijk niet om aan te zien maar je moet ze laten ontdekken geloof ik. Niet zo simpel.

Ik ben blij dat ie nu even slaapt |:( .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 21:17:16 #79
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_181529073
Lekker dat Timo zo ongestoord meeverhuisd is ;)

Ah, Jacob heeft PLANNEN :') En dan zeker wel vaak NU? Zo gezellig idd, die dreumesjes.

Ik kan Max nu soms van een plan af praten en dat is heel fijn. Geen garanties, maar soms even onder 4 ogen vertellen dat ik iets niet leuk vindt en of hij "mama wil helpen". Soms geeft hij me dan het voordeel van de twijfel.

Voor het eerst in tijden ligt hij voor 21:00 uur te slapen. Dat vond hij niet leuk, maar voor zijn eigen bestwil. En hallo avondje voor mezelf :P

Alles gaat zo onwijs snel. De kleuren zitten er ineens helemaal goed in. Hij maakt zelfs grapjes. Als hij een wit busje ziet, zegt hij grijs en hij vindt het dan hilarisch om een wit-grijs-wit-grijs-wit-grijs discussie met ons te voeren.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 28 augustus 2018 @ 23:40:45 #80
269689 crew  Viv
pi_181533810
quote:
1s.gif Op maandag 27 augustus 2018 12:05 schreef Sylver_ het volgende:
Ik vind het ook zo gezellig dat ze bijna overal ja op zegt. 'zullen we thuis even koffie drinken?' 'jaaaa!', 'zullen we de bank overvallen?' 'jaaaa!'. Overal voor in, zo gezellig O+
:D O+
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 22:15 schreef ReginaFalange het volgende:
Lemijn: we willen zo snel mogelijk gaan verhuizen. Daarnaast wonen we nu in een stom nieuwbouwhuis en heb nog geen traphek gevonden wat past. Allemaal met veel verlengingen om het passend te maken en dan moet ik ook nog in de kozijnen gaan boren.
Kun je niet een traphekje in een deuropening maken? Dat gaan wij beneden doen, want bij de trap is het kansloos. Boven hebben we sinds een paar dagen wél een hekje bij de trap (foto's), en ik vind het nu al zo fijn! O+ Ongemerkt was ik toch best wat tijd kwijt met ZZ niet van de trap te laten stuiteren. :')
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 21:17 schreef Quoi het volgende:
Hij maakt zelfs grapjes. Als hij een wit busje ziet, zegt hij grijs en hij vindt het dan hilarisch om een wit-grijs-wit-grijs-wit-grijs discussie met ons te voeren.
:D Hier nog geen kleuren, maar wel grapjes. Daarstraks zei ze steeds "drinken?" en iedere keer als ik dan aanstalten maakte om haar beker bij te vullen, dan was het "nee!" en trok ze haar beker weg met van die pretoogjes.

Gisteren was ze nogal hangerig 's avonds en had ik de Teletubbies ingezet zodat ik even rustig kon afruimen en zo. Op een gegeven moment waren ze aan het eten, dus ik zo "hmm, eten!" en ZZ ook. Daarna leek het alsof ze nog honger hadden dus ik tegen haar "volgens mij willen ze nog meer!" en ZZ "noh mee!". Die Teletubbies sprongen echter meteen van hun stoeltjes om wat anders te gaan doen, zegt ZZ ineens boos "zitten! zitten!". :(
_O-
  woensdag 29 augustus 2018 @ 21:30:25 #81
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_181558076
Die Teletubbies kloppen ook gewoon niet, dat heeft ZZ haarfijn door :P

Oh mensen, die kiezen zouden verboden moeten worden. Het gaat nog re-de-lijk vlotjes deze keer, poep-technisch, maar kapotte billen check continu op zijn vinger bijten check weer kwijlen check en 's nachts wakker check! Arm ventje.

En er zijn nog belangrijkere zaken. Ik kwam thuis van sporten en toen lag hij in bed te roepen dat hij zijn (nieuwe) laarzen aan wil :')
pi_181558088
Hallo :W , wij horen hier nog (net) niet, maar ik heb alvast een dreumesvraagje.

De afgelopen 3 weken zijn N en ik non-stop samen geweest en heeft ze naast bijvoeding volledig bv gekregen. Ik merkte echter al langer dat ze overdag maar heel kort bij me drinkt (2 minuten elke kant oid). Vandaag eens lang zonder aanleggen geprobeerd en ze dronk vanochtend om 7:00; vanavond om 17:00 en op dit moment. Daarnaast heeft ze 2 boterhammen; wat fruit; avondeten en wat maisvingers op en water gedronken natuurlijk. Heel goed gegeten voor haar doen.
Op de opvang kreeg ze de laatste tijd 2 flessen van 180 (veel voor haar doen). Nu vraag ik me af hoe jullie over zijn gegaan van bv op gewone melk of kv nog op deze leeftijd?
Ik ga het pak kv weggooien (half leeg, maar al lang open) en twijfel nu of ik een nieuw pak moet halen voor als ik weer aan het werk ben volgende week, welk nummer dan? Of is dit al het moment om over te stappen op koemelk. Ik heb geen idee zelf.. :@

Tot over 2 nachtjes allemaal!
  woensdag 29 augustus 2018 @ 21:43:34 #83
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_181558677
Nolita ik kan je niet helpen. Althans, niet met de vraag hoe van bv naar kv/koemelk. Van kv naar koemelk hebben we vrij cold turkey (1 keer half/half, daarna meteen compleet) gedaan rond Max' eerste jaar. Alleen omdat hij verder prima at, dus we ons geen zorgen maakten of hij alle voedingswaarden wel binnen kreeg.

Tot snel! (voor 2 dagen dan ;) )
pi_181559612
Ik heb kv afgebouwd (shocking 2 maanden geleden pas) door eerst steeds minder kv in z'n fles te doen met nog wel 200ml water. Toen half half water met halfvolle melk. 1 rare blik en daarna was het prima

*sluipt weg*
pi_181560577
Nolita: Wij hebben nog best lang kv gegeven. Tot 1.5 jaar ofzo omdat hij geen koemelk wilde drinken. De dreumes of peutermelk vanaf 1 jaar.

Toen hij mijn vriend 's middags elke dag een glas melk zag drinken wilde hij ineens ook. En hij drinkt nu gewoon koemelk.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_181563003
Hier drinken ze nog steeds kv nummer 2 in hun papfles. Zodra de vier blikken die ik nog heb staan op zijn stappen we over op gewone melk (en zijn hopelijk de papflessen niet meer gewenst).

Hero heeft overigens 2 kleinere zakken in een doos zitten, dat is erg fijn als er niet veel gedronken wordt. Bij zoon kreeg ik zo'n pak ook nooit op. Etos en AH hadden dat ook, maar sinds ze over zijn op (erg fijne) blikken niet meer.

Qua overstappen op kv of koemelk moet je doen wat jij wil. 1 jaar wordt meestal als richtlijn gegeven om over te gaan op gewone melk. Ik zou vooral letten op een goede afbouw voor jezelf, dus rustig voedingen laten vervallen, snelheid ook afhankelijk van in hoeverre je stuwing krijgt. En let er op om extra water aan te bieden. Mijn meiden drinken vanaf dat ze ongeveer 1 jaar zijn geen losse melkflessen meer overdag, maar enkel s ochtends en s avonds een lichte papfles en de rest van de dag water uit een rietjesbeker.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  donderdag 30 augustus 2018 @ 00:43:28 #87
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181563931
Blijf je wel bv geven als je bij elkaar bent? Dan zou ik zeker over gaan op koemelk bij het middageten op het KDV. Ik moet kolven voor de stuwing, daarom geef ik moedermelk mee maar nog maar 1 fles en die krijgt hij bij of na de lunch. Als ik er wel ben doet hij ook rustig wat jullie vandaag hadden, of drinkt opeens wel 4x. Op heel andere momenten. Gek hè, die verschillen. Maar wat ik vooral wilde zeggen: kv naast bv boven 1 jr lijkt me overbodig. En alleen kv naast goed eten ook.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lemijn op 30-08-2018 21:30:37 (nachtelijke typfouten) ]
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_181584066
Lemijn vooralsnog wil ik dan gewoon bv blijven geven ja. Ik ben van plan niet meer te kolven op het werk dus even zien wat dat voor de productie betekent. Die is echter nooit echt gevoelig geweest voor iets dus ik ga er even vanuit dat het voorlopig geen probleem is.

Thnx voor het delen van jullie ervaringen. Ik heb vanmiddag gewoon eens melk in haar beker gedaan bij de boterham i.p.v. water. In eerste instantie dronk ze het net als haar water altijd. Plots leek ze zich te realiseren dat er iets anders inzat en liet ze alle volgende slokjes weer uit haar mond lopen...naja de tijd zal het leren. Blijf het vanaf nu regelmatig aanbieden tot ze het accepteert. ;)
  donderdag 30 augustus 2018 @ 22:07:11 #89
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_181585253
Wij proberen Max bij te brengen dat een hond (en ieder ander dier) een staart heeft en geen "haak" en dat daar dan geen "keffèn" (=caravan) achter kan :D

Verder: vandaag een dagje Blijdorp. Wat is dat met deze leeftijd (ook) leuk zeg! In (of achter) zo'n giraffenkarretje en maar continu verwonderd zijn over van alles. Ook de vogelvlucht voorstelling viel in de smaak, vooral de "gaaien". Toen ik dus net (wel weer veel te laat) hem in zijn bedje legde en zei dat de papegaaien ook gaan slapen, hoorde ik een gaap en ging hij slapen.

Tolstoi, hoe gaat het met de bedperikelen bij jou?
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 30 augustus 2018 @ 22:24:03 #90
269689 crew  Viv
pi_181585595
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 22:07 schreef Quoi het volgende:
Wij proberen Max bij te brengen dat een hond (en ieder ander dier) een staart heeft en geen "haak" en dat daar dan geen "keffèn" (=caravan) achter kan :D
:D
Straks ziet hij een keer zo'n ouderwetse paard en wagen, kun je weer opnieuw beginnen. ;)
  donderdag 30 augustus 2018 @ 22:30:11 #91
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_181585734
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 22:24 schreef ViviRAWRS het volgende:
Straks ziet hij een keer zo'n ouderwetse paard en wagen, kun je weer opnieuw beginnen. ;)
_O- .

Dierentuin, misschien toch maar eens proberen ondanks het kinderboerderij-debacle van laatst...

En nog sterkte voor de kiezen van Max!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_181585921
S. is nu bijna 14 maanden en ik heb er tot nu toe helemaal niet bij stil gestaan om te oefenen met gewone koemelk :@ Ik denk dat hij wel 300 ml. moedermelk drinkt voor zijn zuivelbehoefte, hij drinkt nog ong. 4 keer per dag bij me, verder alleen water en soms lauwe thee. Hij krijgt vaak ook nog yoghurt. Misschien toch eens oefenen met gewone melk....

:O :O :O Wat een nacht hebben we gehad afgelopen nacht. Rond kwart over 12 's nachts had S. zijn hele bed onder gespuugd, inclusief zichzelf. Nadat we hem wat hadden schoongemaakt en zijn bedje hadden verschoond, spuugde hij vervolgens ons bed nog helemaal onder. Dus toen ook nog ons bed moeten verschonen en wasmachine aanzetten . Uiteindelijk S. toch ook maar een snel badje gegeven, hij zat helemaal onder en het was van de vreselijk zuur ruikende spuug. Rond half 3 lagen we weer in bed en om half acht er weer uit :O :O :O

Vandaag voelt ie zich weer goed, denk dat het iets was wat ie gegeten heeft, wat verkeerd gevallen was.

Quoi, S. slaapt weer wat beter, overdag echter vaak maar 1 slaapje van 45 minuten. Manlief brengt hem overdag altijd naar bed, ik krijg er nog steeds vreselijke stress van. Heb nu 2 weken vakantie en dan wil ik daar toch eens aan gaan werken. We proberen hem overdag lichamelijk wat meer "uit te putten", door bv. regelmatig met zijn loopfietsje op pad te gaan. 's Avonds is ie dan dusdanig moe, dat ie aan de borst in slaap valt en dan kan ik hem weer slapend in zijn bedje leggen. Hij wordt dan meestal maar 1 keer per nacht wakker, ipv 2-4 keer van de afgelopen weken. Het gaat dus een stuk beter, maar ik zou het ook fijn vinden als ie overdag wat meer slaapt, but you can't have it all... Hij blijft er wel vrolijk onder.

Morgen alles een bijlezen :)
pi_181586220
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 22:24 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

:D
Straks ziet hij een keer zo'n ouderwetse paard en wagen, kun je weer opnieuw beginnen. ;)
bij ons was dat van de week 'paat ajajanger' (paard aanhanger) :+
pi_181588520
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 22:39 schreef TolstoiFan het volgende:
S. is nu bijna 14 maanden en ik heb er tot nu toe helemaal niet bij stil gestaan om te oefenen met gewone koemelk :@ Ik denk dat hij wel 300 ml. moedermelk drinkt voor zijn zuivelbehoefte, hij drinkt nog ong. 4 keer per dag bij me, verder alleen water en soms lauwe thee. Hij krijgt vaak ook nog yoghurt. Misschien toch eens oefenen met gewone melk....
Moedermelk is de gewone melk ;). Oefenen kan natuurlijk maar is het nodig neuh. Zeker niet als er al geregeld yoghurt in gaat (is ook makkelijker verteerbaar).
pi_181588540
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 22:53 schreef Nazil het volgende:

[..]

bij ons was dat van de week 'paat ajajanger' (paard aanhanger) :+
O+ :D
Ik vind paat uitspreken zo schattig klinken.
Hier gaat dat gepaard ( :') ) met enthousiast het gebaar gebruiken.
Ik krijg dan telkens de neiging iets te kopen (kleding ofzo) met het dier dat ze kan benoemen.

In de trein deed een vrouw "Daar komt een muisje aangelopen" zo met vingers lopend over arm. Nadat de vrouw was uitgestapt: "muisje *loopvingers over stoel* wa issenou? *weetniethouding* hm? weg *pruillip*" O+

[ Bericht 4% gewijzigd door Unihipili op 31-08-2018 01:52:56 ]
pi_181595446
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 01:40 schreef Unihipili het volgende:

[..]

Moedermelk is de gewone melk ;). Oefenen kan natuurlijk maar is het nodig neuh. Zeker niet als er al geregeld yoghurt in gaat (is ook makkelijker verteerbaar).
Vind het altijd zo lastig, want ooit stopt de BV (daar ga ik dan maar even vanuit :+ :+ :+ ), dan komt daar gewone melk of karnemelk voor in de plaats. Wat als ie dat niet wil? Af en toe krijgt ie nu al een slokje karnemelk voor de proef, dat vindt ie wel lekker.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 31 augustus 2018 @ 13:35:41 #97
269689 crew  Viv
pi_181596394
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 12:49 schreef TolstoiFan het volgende:
Vind het altijd zo lastig, want ooit stopt de BV (daar ga ik dan maar even vanuit :+ :+ :+ ), dan komt daar gewone melk of karnemelk voor in de plaats. Wat als ie dat niet wil? Af en toe krijgt ie nu al een slokje karnemelk voor de proef, dat vindt ie wel lekker.
Het is toch geen must om melk te blijven drinken? Yoghurt, kwark, kaas, genoeg andere mogelijkheden om zuivel binnen te krijgen.
pi_181596696
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 13:35 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Het is toch geen must om melk te blijven drinken? Yoghurt, kwark, kaas, genoeg andere mogelijkheden om zuivel binnen te krijgen.
Misschien moet ik voortaan ook eerst nadenken voordat ik "domme" dingen post :') |:( :+
Vivi, je hebt helemaal gelijk, ik had er totaal niet bij stil gestaan. Kaas krijgt ie nu ook al af en toe en gaat er goed in.
pi_181600792
Paat. :D Hier is het hojsh (horse).
En hij zegt teust in plaats van toast. :D Sjieke dreumes hier.

Lemijn:
Met speelgoed afleiden werkt heel goed hier. Maar ik heb het meest strenge speelgoed rouleer schema waardoor dingen weer nieuw lijken.

Verder een desperado doos gemaakt met allerlei plastic bakken, lege verpakkingen, oude mobieltjes en ander "interessant" spul. Die komt alleen tevoorschijn als ik echt even een half uurtje moet werken of iets zonder de goedbedoelde "hulp" van dreumes moet doen.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 20:59:16 #100
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_181606225
Een desperado doos :D Al nieuws over een toekomstig huis aan de overkant van het water, RF?

Tolstoi, ik hoop dat S niet verder ziek is geworden. Lekker dat je vrij bent. Ik hoop van harte dat je de cirkel kan doorbreken mbt het naar bed brengen.

Morgen het feestje van Max! w/ Effe pochen met de uitnodiging hoor:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En morgenochtend halen we een te asociale taart met een tractor op. Benieuwd!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')