abonnement Unibet Coolblue
pi_181844738
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 20:27 schreef ZaZoe het volgende:

[..]

Zit vanavond ook bij RTL Late Night
"huid verkopen voordat de beer geschoten is"
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 11 september 2018 @ 21:03:18 #127
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_181845240
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 13:45 schreef Nober het volgende:
Herlings voor het eerst in de MXGP klasse ruilt met Coldenhoff...

[ afbeelding ]

https://www.mxgp.com/moto(...)-nations-entry-lists
MX of Nations is volgend jaar in NL trouwens, :9. Dat was vast al bekend maar toch, :').
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 12 september 2018 @ 13:08:24 #129
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_181857175
In dat YT-stukje hier: wat is die Twan vervelend met zijn domme vragen.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_181857300
quote:
13s.gif Op woensdag 12 september 2018 13:08 schreef ChipsZak. het volgende:
In dat YT-stukje hier: wat is die Twan vervelend met zijn domme vragen.
- Sla je de laatste GP over als je in Assen de titel pakt?
- Heb je al nagedacht over deelname aan de Monster Energy Cup?
- Rij je met startnummer 1 volgend jaar?

Kwamen nergens aanbod.
pi_181857861

D_Rijntjes twitterde op dinsdag 11-09-2018 om 22:44:59 Jeffrey Herlings: een man hoort bij een vrouw en niet bij een andere man (maar iedereen is vrij te doen wat hij wil). https://t.co/IJjl7u5lPZ reageer retweet
edsmit1963 twitterde op dinsdag 11-09-2018 om 22:51:05 Wat brabbelt die Jeffrey Herlings nou #rtllatenight mannen horen bij vrouwen.... tja en motoren horen bij ???? Heeft zijn helm te strak gezeten? Wat een onzin zegt hij over #AdamzoektAdam reageer retweet
_O-

[ Bericht 12% gewijzigd door Nober op 12-09-2018 13:55:31 ]
pi_181858524
JEFFREY HERLINGS: THE NUMBERS OF A MOTOCROSS MASTER

The MXGP World Champion-in-waiting and birthday boy has been a statistical force of nature in 2018. On the edge of a momentous weekend ahead for Jeffrey Herlings we delve into the digits …

Today (Wednesday) Red Bull KTM’s Jeffrey Herlings celebrates his 24th birthday, and is only a matter of hours away from his home Grand Prix this weekend and a double celebration with fulfilment of his lifetime dream of winning an FIM Motocross World Championship in the premier class of MXGP. 2018 has been nothing short of sensational for the Dutchman who has not stopped racking up statistics.

There is always a bigger story behind the numbers (we’ll get to that) but Jeffrey’s track record is perhaps the most comprehensive in any FIM motorcycle racing series this year. How? Just see …

Since the end of February 2018 MXGP has reached 18 rounds and 36 motos to-date. In that time and through heat, humidity, freezing cold, rain, hard-pack, sand, mud and all types of conditions #84 has:



https://blog.ktm.com/jeff(...)-a-motocross-master/
pi_181917842
GP Nederland, Free Practice

MXGP




MX2


#TeamNL


4 Herlings (MXGP)
5 Vlaanderen (MX2)
6 Coldenhoff (Open)
  zaterdag 15 september 2018 @ 12:52:58 #134
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_181918139
Herlings’ motorlaarzen mogen er zijn :9~
Plaatje op Instagram, geen idee hoe ik dat hier kan krijgen.
pi_181918195
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 september 2018 12:52 schreef tja77 het volgende:
Herlings’ motorlaarzen mogen er zijn :9~
Plaatje op Instagram, geen idee hoe ik dat hier kan krijgen.
Goud met wit zag ik op instagram, zal de rest wel het gebruikelijke oranje zijn?
  zaterdag 15 september 2018 @ 13:01:17 #136
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_181918258
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 12:57 schreef Nober het volgende:

[..]

Goud met wit zag ik op instagram, zal de rest wel het gebruikelijke oranje zijn?
Ik denk het wel ja.
pi_181922345
Qualifying-Race

motocrossvice twitterde op zaterdag 15-09-2018 om 17:10:27 Cairoli had the holeshot, but Herlings is through already. reageer retweet
Twaalfde pole voor Herlings, Coldenhoff derde

MXGP




MX2


pi_181922681
Profiel Jeffrey Herlings: 'Hij is completer dan Max Verstappen'

Motorcrosser Jeffrey Herlings wordt zondag bij de Grand Prix van Nederland in Assen naar alle waarschijnlijkheid de eerste Nederlandse wereldkampioen in de MXGP-klasse. Een profiel van een 24-jarige Brabander, die winnen tot kunst heeft verheven. "Wat hij dit jaar laat zien is niet normaal."

Het is medio 2015 en Jeffrey Herlings zit samen met zijn moeder Alice van Kaathoven op de bank in het ouderlijk huis. De blik naar de televisie gericht. Het geluid staat wel aan, maar wat de commentator zegt komt niet bij hem binnen. Hij wil het ook niet horen. Voor de tweede opeenvolgende keer ziet hij iemand anders met de wereldtitel in de MX2 aan de haal gaan. En dat doet pijn. Veel pijn.

Een jaar eerder zat een gebroken bovenbeen hem dwars, nu is een heup uit de kom de spelbreker. En dat op een moment dat hij aan de leiding gaat in de WK-stand en meer dan honderd punten voorsprong heeft op zijn naaste achtervolger. Die verdwijnt door zijn afwezigheid logischerwijs in een razend tempo en uiteindelijk moet hij genoegen nemen met de zevende plaats.

"Ik heb het toen wel een keer over stoppen gehad", zegt zijn moeder. "Alles was voor niks geweest. Hij won alles, maar zag iemand wereldkampioen worden die tot dat moment nooit zegevierde. De teleurstelling die van zijn gezicht droop was nog het ergste. Ik kon immers niets doen. Ik zei tegen hem: 'Zo is het wel voldoende'. Het blijft toch je kind hè."

Herlings wilde van geen wijken weten. Zijn gedachten gingen terug naar 2012 toen hij betrokken was bij een auto-ongeluk in Moskou. Het voertuig waarin hij zat reed op een stilstaande vrachtwagen, met als gevolg een hersenschudding, gekneusde schouder en gebroken rib. De wereldtitel leek hij te kunnen vergeten, maar twee weken later schreef hij al de Grand Prix van Tsjechië op zijn naam en vlak daarna stelde hij ook voor het eerst in zijn loopbaan de eerste plaats in het eindklassement veilig in de MX2, de tweede klasse van de motorcross.



Opgeven is geen optie
Het is kenmerkend voor Herlings. Opgeven is voor hem geen optie. Natuurlijk sloeg in 2015 de twijfel even toe, maar na twee weken mopperen focuste hij zich weer op nieuwe doelen. Het belangrijkste doel: wereldkampioen worden in de MXGP, de koningsklasse. Dat moet zondag in Assen gaan gebeuren. In eigen land. Een beter scenario had hij zich niet kunnen wensen.

"Ik ken hem al vanaf zijn achtste", aldus oud-wereldkampioen John van den Berk. "Hij kwam toen een keer bij mij thuis langs, keek naar de medaillekast en zei: die ga ik ook halen. Ik ga wereldkampioen worden. Hij heeft één motto. Een dag minder rust dan de concurrentie. Neem bijvoorbeeld de Grands Prix in Indonesië. Tussen die twee in gaat iedereen even naar Bali om daar rond te kijken. Jeffrey niet. Hij gaat gewoon trainen op de motor. Dat voelt dan voor hem als een overwinning op de rest."



Het begon voor Herlings allemaal op vierjarige leeftijd toen hij van zijn opa en oma zijn eerste motor kreeg: een Honda CR50 automaat met zijwieltjes. De motor en hij waren vanaf dat moment onafscheidelijk. Hij besteedde al zijn vrije tijd eraan en ging altijd naar de training van zijn vader Peter Herlings en broer Danny Herlings kijken. Aan school had hij een hekel, getuige ook dat hij tegen zijn meester in groep 7 van de basisschool zei dat hij alleen maar Nederlands, Engels en rekenen hoefde te leren omdat hij later toch wereldkampioen motorcross zou worden.

"Hij kon eerder op een motor rijden dan dat hij kon fietsen", vertelt zijn moeder. "Je zag al vrij vlug dat het er inzat, maar dan is het nog wel afwachten of het er ook daadwerkelijk uitkomt. Daar maakten we ons echter nooit echt zorgen over. Motorcross is zijn alles en alles wat hij doet, wil hij goed doen. Hij is heel hard voor zichzelf en kan dat ook zijn naar anderen toe. Of dat nu tegen ons is, zijn monteur of iemand anders. Hij verlangt ook van anderen het beste."

Dat uit zich bij Herlings soms tot in het extreme. Na zijn debuutseizoen vorig jaar in de MXGP, waarin hij tot zijn eigen teleurstelling 'slechts' tweede werd, zette hij alles voor zichzelf op een rijtje en kwam hij tot de conclusie dat hij te zwaar en te traag was geworden door de vele uren die hij maakte in de sportschool. Hij zocht contact met de Amerikaanse trainer Aldon Baker en kreeg een strikt dieet voorgeschoteld. Geen zakken patat meer waarmee hij vroeger weleens door de paddock wandelde, maar zo min mogelijk koolhydraatrijke producten. Resultaat: hij is tien kilo afgevallen, van 85 naar 75 kilo.

"Jeffrey is een pitbull die nooit meer loslaat", vindt Van den Berk. "Als hij zich ergens in vastbijt, dan gaat hij ervoor. Dat is nu ook zo met zijn voeding. De dingen die hij doet, doet hij extreem goed. Daar heeft hij nu profijt van. Als anderen fysiek gezien op zijn niveau willen komen, dan kost hen dat jaren. Daar zit minimaal tien jaar keihard trainen in. Voor Jeffrey is dat een normaal systeem geworden. Als iemand anders dat systeem zou proberen, zou die het nog geen maand volhouden."

Verwachting is dat hij komende jaren gaat domineren
De verwachting is dan ook dat Herlings de komende jaren de MXGP gaat domineren. Zijn grootste rivaal en tevens teamgenoot bij KTM, de Italiaan Antonio Cairoli - al goed voor maar liefst negen wereldtitels, waarvan zeven op het hoogste niveau - is aardig op leeftijd (32) en verder springt er niemand bovenuit die zijn hegemonie zou kunnen doorbreken.

"Aan het begin van het seizoen had ik schrik voor de strijd tussen Jeffrey en Antonio", zegt Glenn Coldenhoff, de andere Nederlander in de MXGP. "Maar eigenlijk gaat dat best wel goed. Er zijn weleens wat woorden gevallen, maar daar is het bij gebleven. Jeffrey traint om Antonio te verslaan en vice versa. Jeffrey laat niks aan het toeval over. Wat hij dit jaar laat zien, is niet normaal. Ik laat er ook alles voor, maar hij heeft nog wat extra. Hij weet het toch elk weekend weer waar te maken. Dat is heel speciaal."



Herlings toont dit jaar niet alleen in fysiek opzicht verbetering. Hij is ook een stuk volwassener geworden. Waar hij vroeger nog weleens een collega-coureur de huid vol schold als die naar zijn mening niet te snel aan de kant ging en Herlings zodoende de koppositie verloor, denkt hij nu twee keer na voordat hij zijn mond opentrekt.

"Dat had ook met de leeftijd te maken", stelt Van Kaathoven. "Als je jong bent en je pakt wereldtitels, dan kom je in de wereld van de grote mensen terecht. Dan ligt het altijd aan anderen en niet aan jezelf. Hij moest vroeg volwassen worden, maar dat was hij nog niet. Dan gebeurden er weleens dingen waarvan ik dacht: nou, één, twee, drie, dat kan zo wel weer. Daar zijn weleens discussies over geweest, maar met name dit jaar is er zoveel veranderd. Jeffrey is veel rustiger geworden."

Nog tamelijk onbekend in Nederland
Herlings verovert zondag als alles naar verwachting verloopt - hij heeft in de eerste manche die om 14.10 uur begint aan een zestiende plaats voldoende - zijn eerste wereldtitel in de MXGP en zijn vierde in totaal. Maar voor iemand die dat al zoveel heeft gewonnen en een uithangbord in zijn sport is, is hij nog tamelijk onbekend in Nederland. Hij werd nog nooit genomineerd voor Sportman van het Jaar en liep in 2012 tot zijn woede bij het sportgala van NOC*NSF de Young Talent Award mis ten faveure van BMX'ster Laura Smulders.

"Jeffrey krijgt niet genoeg erkenning in Nederland", beweert Coldenhoff. "Dat heeft ook wel een beetje met onze sport te maken. Het is nog niet heel bekend. Dat wordt wel beter, zeker nu Jeffrey het zo goed doet. Hij is zo'n gigantisch goede atleet. Ik vind dat hij meer aandacht verdient voor de resultaten die hij heeft behaald in het verleden en ook dit jaar weer."

"Jeffrey is echt een individuele topsporter", vervolgt Van den Berk. "Hij zou geen goede teamsporter zijn. Hij doet hoe hij het wil. In Nederland is er nog een die het zo doet en dat is Max Verstappen. Ik zie wel vergelijkingen tussen die twee. Jeffrey is alleen completer. Hij is ook ouder. Hij heeft in het verleden dezelfde fouten gemaakt die Max nu maakt. Ze doen het allebei op hun eigen manier. Het maakt hen niet uit wat anderen zeggen. Dat maakt die twee uniek en al zo goed op jonge leeftijd."

Herlings zelf is blij als alles zondag achter de rug is. Als hij de wereldtitel binnen heeft en zijn telefoon niet meer roodgloeiend staat met journalisten of marketingmensen die iets van hem willen weten. En dan? Dan mag hij van zichzelf een bezoekje brengen aan de snackbar in zijn woonplaats Oploo en eindelijk weer eens genieten van een patatje. Met mayo en curry.

https://www.nu.nl/weekend(...)-max-verstappen.html
pi_181922899
Als perfectie in motorcross bestaat, draagt zij de naam van Jeffrey Herlings

Motorcrosser Jeffrey Herlings werd op jonge leeftijd klaargestoomd voor de wereldtop. Zondag kan hij in Assen zijn missie voltooien met de wereldtitel in de koningsklasse.



Jeffrey Herlings is miljonair geworden in het zand. De 24-jarige motorcrosser trekt zijn leven lang al sporen door bochtige circuits van droge aarde en natte blubber. Zondag moet het voorlopige hoogtepunt in zijn carrière worden, een feest dat zijn omgeving al jaren heeft zien aankomen. Tijdens de Grand Prix van Assen kan hij als eerste Nederlander de wereldtitel veroveren in de MXGP, de koningsklasse in de motorcross.

Voor velen is Herlings de Max Verstappen van de felgekleurde scheurijzers, met hoge spatborden en sterk geprofileerde schoepenbanden. Als zoon van voormalig motorcrosser Peter Herlings kreeg hij – evenals Verstappen – de sport met de paplepel ingegoten. Zijn vader zette hem op zijn vierde al op een crossbrommertje, nog voordat hij met zijn voeten bij de grond kon. Na anderhalve week konden de zijwieltjes er vanaf.

Zelf wil Herlings niet met de drie jaar jongere Formule 1-coureur vergeleken worden. Hij slaat zichzelf hoger aan. De Brabander werd al drie keer wereldkampioen in de MX2 (250cc). In de MXGP (450 cc) won hij dit jaar vijftien van de zeventien races, waardoor de wereldtitel hem nauwelijks kan ontgaan. Verstappen is nooit verder gekomen dan de vijfde plaats in het Formule 1-kampioenschap.

Uitzonderlijke talent
Volgens Carlo Hulsen was het al snel duidelijk dat Herlings (bijnaam: The Bullet) een uitzonderlijk talent was. De voormalig assistent-bondscoach maakte hem van jongs af mee. ‘Als klein menneke reed hij de concurrentie al op vijf tot acht seconden per ronde. Zijn gevoel voor een motor is ongekend. Zelfs met een snorfiets zou hij op een crossbaan nog uit de voeten kunnen.’

Zijn talent heeft de motorcrosser uit Oploo, een gehucht op de grens van Brabant en Limburg, altijd gecombineerd met de drang de beste te willen zijn, meent Hulsen. Hij herinnert zich het NK van 2005. Terwijl andere jongens tussen de twee manches in met elkaar op de crossbaan gingen spelen, wandelde de toen 11-jarige Herlings in zijn eentje een rondje over het circuit. ‘Als hij aan de zijkant van het parcours een mooi spoor in het rulle zand zag, verzette hij de houten afzetpaaltjes een metertje om de perfecte lijn te kunnen rijden. Aan het eind van de middag was hij Nederlands kampioen.’

Met zijn bezetenheid heeft Herlings dit seizoen veel respect afgedwongen bij zijn concurrenten. Behalve de Italiaan Antonio Cairoli, de negenvoudig wereldkampioen, kon er niemand in zijn buurt komen. ‘Op een goeie dag kan ik derde worden. Plek 1 en 2 zijn eigenlijk al voor de start vergeven. Zo re­eel moet je zijn’, zegt Glenn Coldenhoff, de enige andere Nederlander in de koningsklasse. Hij staat zevende in het algemeen klassement.

Coldenhoff noemt de resultaten van Herlings ‘ongelooflijk’. Volgens hem is het niet vaak voorgekomen dat een rijder met zoveel overmacht op de wereldtitel afstormt. Hij wijst op het fysieke gestel en de discipline van Herlings, wiens lichaam extreem snel herstelt. Coldenhoff: ‘Ik moet op maandag en dinsdag vaak bijkomen van de wedstrijd in het weekend. Jeffrey niet, die is op dinsdag weer fit en aan het trainen.’



Meer trainen
Dat is altijd het streven van Herlings geweest: één dag meer trainen dan zijn concurrenten. Als kind had hij weinig andere interesses dan motorcross. Het liefst ging hij trainen, eten en slapen. Zeven dagen per week. School zag hij als tijdverspilling. ‘Op de basisschool zou hij eens gezegd hebben dat hij alleen Engels wilde leren, omdat het de voertaal is in het rennerskwartier. Ook wilde hij leren rekenen, zodat hij later zijn geld kon tellen’, zegt Hulsen.

Die rekenvaardigheid is hem van pas gekomen. Herlings heeft zich dankzij een lucratief contract bij het Oostenrijkse fabrieksteam van Red Bull KTM, en een aantal persoonlijke sponsoren als Jumbo en Oakley, in een paar jaar financieel onafhankelijk gereden. In 2015 kocht hij een imposante villa, omringd door de uitgestrekte weilanden van Oploo. Een hoge heg en toegangspoort met zijn initialen doen Amerikaans aan. Een grote zwarte pick-uptruck vult een deel van de lange oprit.

Het succes heeft Herlings te danken aan al die extra uren training in zijn jeugd, denkt John van den Berk. Volgens de oud-wereldkampioen (125cc en 250cc) is het geen toeval dat Herlings het verschil vaak in het laatste kwartier maakt: elke race duurt een half uur plus twee ronden. Als de rondetijden bij veel rijders in het tweede deel van race oplopen, kan hij juist versnellen. ‘In vergelijking met de andere rijders voelen de laatste ronden voor Herlings grofweg als een wandelingetje door het park.’

Overstap
Van die suprematie was anderhalf jaar geleden, bij zijn overstap van de MX2 naar de MXGP, nog geen sprake. Een gebroken middenhandsbeentje aan het begin van het seizoen verknalde veel. Bovendien onderschatte Herlings de overstap. Hij dacht na drie wereldtitels op het tweede niveau ook in de MXGP de zeges aaneen te kunnen rijgen.

De motorcrosser, die zijn eigen trainingsschema’s maakt, kwam doelbewust een paar kilo aan. Op die manier zou hij de krachtiger motor beter onder controle hebben, was de gedachte. Het extra lichaamsgewicht bleek hem eerder in de weg te zitten. Vooral bij de start ondervond hij er veel hinder van. ‘Jeffrey was niet fit en had zich niet optimaal voorbereid op het nieuwe seizoen’, zegt Van den Berk.

Die mening is ook voormalig assistent-bondscoach Hulsen toebedeeld. ‘Hij heeft er te makkelijk over gedacht. ‘Kampioen in de lichtere klasse maakt je nog geen kampioen in de koningsklasse. De paar keer dat hij voorbij werd gereden, vormde voor hem het bewijs dat het wel degelijk iets anders is om tussen de grote jongens te staan.’

Twijfel
Heel even ontstond er twijfel: was Herlings wel de kroonprins van de motorcross? Hij maakte korte metten met de twijfel. Hij besloot tien kilo af te vallen en eindigde in zijn debuutseizoen ondanks de matige start als nummer twee achter Cairoli.

Dit jaar spreekt vooral de controle waarmee Herlings zijn wedstrijden afwerkt tot de verbeelding. De eigengereide Brabander is volwassen geworden. Waar hij zijn concurrenten voorheen op een ronde achterstand wilde zetten, beseft hij nu dat hij met twee seconden voorsprong ook eerste kan worden. Hulsen: ‘Vroeger was alleen winnen niet genoeg voor hem. Dan ging hij op zoek naar een wedstrijd in de wedstrijd.’

Als Herlings in Assen zijn vierde wereldtitel verovert, ligt hij nog ver achter Cairoli (9 wereldtitels) en de Belg Stefan Everts (10 keer wereldkampioen). Toch is Herlings in de ogen van Hulsen en Van den Berk nu al de compleetste rijder ooit. Van den Berk: ‘Als coach zie ik altijd dingen die verbeterd kunnen worden. Maar als je me nu zou vragen wat Jeffrey beter kan doen, zou ik daar heel goed over moeten nadenken.’



https://www.volkskrant.nl(...)y-herlings~b70821ee/
pi_181923071

Unieke wereldtitel ligt in Assen voor het oprapen voor Herlings

Eerste Nederlander Jeffrey Herlings (24) kan een oppermachtig seizoen zondag bekronen met de wereldtitel in de MXGP. De Brabander wordt dan de eerste Nederlandse wereldkampioen motorcross ooit in de koningsklasse. Het decor voor die unieke prestatie is het TT Circuit in Assen, waar speciaal voor de Grand Prix van Nederland een crossbaan is aangelegd.

De grand prix in Drenthe is de voorlaatste van het jaar, maar de 24-jarige Herlings heeft zo'n enorme puntenvoorsprong op zijn Italiaanse rivaal Antonio Cairoli opgebouwd, dat hij met de zestiende plaats in de eerste manche in Assen de titel al kan veiligstellen. Aangezien Herlings dit jaar vijftien races won en in de 34 manches die hij reed nooit lager eindigde dan de derde plek, lijkt die zestiende plaats een formaliteit.

Toch bleef Herlings in de voorbeschouwingen nog wat voorzichtig. ,,Er kan nog altijd veel fout gaan, ik moet ervoor zorgen dat ik de eerste manche veilig doorkom'', zei hij op Omroep Brabant. Behoudend rijden zit echter niet in zijn aard, dus Herlings zal vanaf de start de gashendel gewoon vol openzetten. Zeker in de wetenschap dat hij de wereldtitel kan grijpen voor het oog van duizenden Nederlandse fans. ,,De kans om het in Assen te kunnen doen is een godsgeschenk'', zei hij deze week in Ziggo's Peptalk.

Drie wereldtitels in MX2
De geboren Elsendorper won al drie wereldtitels in de MX2. Hij was kampioen in de lichte klasse in 2012, 2013 en 2016. In 2014 en 2015 maakte hij ook aanspraak op de titel, maar blessures wierpen hem telkens terug. In 2016 was Herlings ongenaakbaar. Hij won praktisch elke race waar hij aan de start kwam en greep zijn derde titel, ondanks het missen van drie grands prix door een gebroken sleutelbeen.

Herlings kwam vorig jaar voor het eerst uit in de MXGP. Toen was de Italiaan Cairoli nog net iets beter, maar dit jaar stond de Brabander vanaf de eerste grand prix op scherp. ,,Ik ben dit seizoen superieur. Het is mijn beste seizoen ooit.'' Ook dit jaar kon hij het zich permitteren een race over te slaan. Herlings miste de Grand Prix van Italië door een schouderblessure.

https://www.ad.nl/andere-(...)r-herlings~ac2e261d/

Jeffrey Herlings op titelkoers: Extreme eerzucht, dito pijngrens

Portret Hij leerde eerder crossen dan lezen en schrijven. In Assen kan Jeffrey Herlings (24) zondag als eerste Nederlander wereldkampioen worden in de koningsklasse van de motorcross. Portret van een veelwinnaar.

Jeffrey Herlings komt nog weleens onverschillig over. Dat beeld wordt in de hand gewerkt door zijn slungelachtige uitstraling, waggelend op motorlaarzen langs de crossbaan. Door zijn zachte g. En door zijn afkeer van protocollen. Tijdens de première­avond van een motorcrossfilm in een bioscoop in Den Bosch leidde hij ooit media en fans om de tuin. Die verdrongen zich voor zijn entree over de rode loper, maar de hoofdgast van de avond zat al lang en breed binnen. Hij had de achteringang genomen.

Alles moet wijken voor zijn werk, zoals de motorcrossmiljonair zijn carrière noemt. Het verklaart volgens hem waarom hij nog vrijgezel is. Moeder Alice, zijn steun en toeverlaat, is nog de belangrijkste vrouw in zijn leven. Herlings woont al jaren op zichzelf in Oploo, maar als hij in het land is, ziet hij zijn moeder dagelijks. Zij verstaat de kunst hem te ontzorgen. Het contact is intensiever dan met vader en ex-coureur Peter Herlings, die hem op jonge leeftijd de beginselen van de sport heeft bijgebracht. De scheiding van zijn ouders heeft een grote impact gehad op de jonge Jeffrey. Binnen een straal van 500 kilometer van huis proberen beide ouders en broer Danny erbij te zijn als Jeffrey een wedstrijd rijdt.

Bloed, zweet en tranen
Zijn moeder gaf in 2016 de aanzet tot de documentaire The hard way to win. Om te laten zien dat haar zoons successen niet komen aanwaaien. Als 15-jarige wint hij zijn eerste Grand Prix, in Valkenswaard. Hij is nog geen 18, te jong voor een motorrijbewijs, wanneer hij voor het eerst wereldkampioen wordt. Dat gaat gepaard met bloed, zweet en tranen. En blessures. Veel blessures. Die zijn de reden dat hij pas vier jaar na zijn eerste MX2-wereldtitel overstapt naar de koningsklasse. Hij wil eerst drie titels in de beloftenklasse veroveren en dat duurt langer dan ingecalculeerd.

Met een blessure, een gebroken middenhandsbeentje, beleeft hij afgelopen jaar een valse start in de MXGP. Hoe hoog zijn pijngrens ligt, demonstreert hij door toch van start te gaan in Qatar en de race uit te rijden met een gezwollen hand zo dik als een olifantenpoot. Nog zo'n staaltje doorzettingsvermogen geeft hij in Ottobiano. Een ongedwongen middagje jetskiën met vrienden komt hem duur te staan. Over zijn hele lijf raakt hij verbrand. Zo erg, dat hij er ziek van wordt. Hij eindigt in de GP van Lombardije als tweede, maar is aan de finish volledig van de wereld. Hij moet de persconferentie overslaan. Op dat moment wordt hij wegens uitdrogingsverschijnselen behandeld in de medische post.
Fanatieker

Op scherp gezet vanwege de negende wereldtitel van KTM-stalgenoot Antonio Cairoli pakt Herlings de zaken dit jaar nog fanatieker aan. Tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten voor de Amerikaanse Grand Prix krijgt hij trainingsadviezen van kampioenenmaker Aldon Baker. Die wijst de motorcrosser op het belang van zijn lichaamsgewicht. Dat moet omlaag, wil Herlings vanaf de start partij kunnen bieden aan lichtgewicht Cairoli. De winter wordt voor Herlings een afvalrace. Het tekent de selfmade man Herlings dat hij niet de hulp inschakelt van een diëtist, maar dat hij zijn eigen sportdieet bij elkaar googelt. En met verbluffend resultaat. Nooit won een rijder in de koningsklasse zo veel WK-manches en zo veel Grands Prix als Herlings dit jaar. Iedereen verwacht dat hij in Assen de kroon op het werk zet.

Met de successen in de koningsklasse komt stilaan de waardering van buiten de motorcross. Daarbinnen geldt hij al jaren als een fenomeen, maar drie wereldtitels leveren hem geen enkele keer een nominatie op voor de verkiezing van sportman van het jaar. Motorcross is een kleine sport voor plattelanders, buiten het blikveld van de Randstad.

In de aanloop naar de wereldtitel heeft Herlings het druk met media-optredens. Dat heeft ook een keerzijde. Zijn uitspraken worden op een weegschaal gelegd, zoals over homoseksualiteit deze week bij RTL Late Night. ,,Een man hoort bij een vrouw te zijn, maar ik heb er niks op tegen'', zegt hij stellig aan tafel bij presentator Twan Huys. Waarmee hij vervolgens een stormloop van kritiek op sociale media ontketent. Op de crossbaan is hij niet meer gewend om tegengas te krijgen.

https://www.ad.nl/andere-(...)-pijngrens~aedbc67a/
pi_181923238
Jeffrey Herlings schittert direct in kwalificatierace

Jeffrey Herlings is niet van plan het rustig aan te doen in de aanloop naar de MX Grand Prix van Nederland waarin hij zondag zijn eerste wereldtitel in de koningsklasse met 450cc-machines kan zekerstellen.

De KTM-coureur was al de snelste in de vrije training en won ook de kwalificatierace. Niets wees erop dat 'The Bullet' op eieren ging rijden om risico's te vermijden op weg naar het feest dat door tienduizenden toeschouwers op het TT Circuit Assen zal worden bijgewoond.

Herlings mag dus vanaf de pole positie starten die de beste uitgangspositie is in de richting van de holeshot waar het dringen wordt. Geheel in stijl van de huidige WK-stand werd zijn KTM-rivaal Antonio Cairoli tweede, echter op maar liefst 17 seconden verwijderd van de winnaar.

Ook Herlings' teamgenoot Glenn Coldenhoff moest zwichten, maar hij bevestigde met zijn derde plaats zijn constantheid in het seizoen met meestal toptien-klasseringen. "Ik heb progressie gemaakt en ben nu veel constanter. Voorheen was ik te wisselvallig", zei 'The Hoff' die hoopt op een uitschieter voor eigen publiek.

Brian Bogers werd als negentiende afgevlagd en hoewel dat geen opzienbarend resultaat was, had de uitslag voor de Eindhovenaar een diepere betekenis. Hij is nog maar drie weken in training nadat hij sinds december vorig jaar was uitgeschakeld door een gebroken voet.

De Honda-fabrieksrijder maakte zijn rentree en tevens zijn debuut in de MXGP. Zijn Sloveense teamgenoot en oud-wereldkampioen Tim Gajser werd als vijfde geklasseerd achter de Brit Max Anstie op Husqvarna.

https://www.telegraaf.nl/(...)-in-kwalificatierace
  zaterdag 15 september 2018 @ 20:00:32 #143
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_181925085
Sneue reactie op de uitspraak van Herlings.
Hij geeft gewoon z’n eerlijke mening, maar er moet meteen weer negatief op gerageerd worden.
Die gast is zo lekker nuchter, open en eerlijk. Hopen maar dat dat zo blijft, want de media-aandacht zal alleen maar toenemen.
pi_181937691
Warm-up





quote:
1s.gif Op zaterdag 15 september 2018 20:00 schreef tja77 het volgende:
Sneue reactie op de uitspraak van Herlings.
Hij geeft gewoon z’n eerlijke mening, maar er moet meteen weer negatief op gerageerd worden.
Die gast is zo lekker nuchter, open en eerlijk. Hopen maar dat dat zo blijft, want de media-aandacht zal alleen maar toenemen.
Over de man hoort bij vrouw uitspraak?
  zondag 16 september 2018 @ 11:29:42 #145
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_181937904
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 11:16 schreef Nober het volgende:
Warm-up

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[..]

Over de man hoort bij vrouw uitspraak?
Dat ja.
pi_181938035

quote:
1s.gif Op zondag 16 september 2018 11:29 schreef tja77 het volgende:

[..]

Dat ja.
Hij moet nog media training krijgen zodat hij voortaan passende antwoorden geeft.
pi_181940034
Stekelenburg. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zondag 16 september 2018 @ 13:32:04 #148
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_181940119
Hoe laat zijn de manches?
pi_181940244
quote:
1s.gif Op zondag 16 september 2018 13:32 schreef tja77 het volgende:
Hoe laat zijn de manches?
14:05 op NPO1 en Eurosport.
  zondag 16 september 2018 @ 13:43:51 #150
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_181940320
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 13:39 schreef Nober het volgende:

[..]

14:05 op NPO1 en Eurosport.
-O-

Dan zit ik in de auto....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')