abonnement Unibet Coolblue
pi_181399559
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 12:35 schreef Aventuras het volgende:

[..]

Omdat het volgens mij ook niet klopt.
Je kan 85% cash dividend krijgen of 100% stockdividend.
Onder andere Shell heeft jarenlang minder dan 100% stockdividend uitgekeerd
pi_181400288
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 15:14 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Onder andere Shell heeft jarenlang minder dan 100% stockdividend uitgekeerd
Heb je daar een bron van dan?

Want bij mij klopte het altijd aardig volgens mij. (op de keren dat mijn broker zelf liep te kutten na).
It All Goes Back in the Box
pi_181402310
quote:
6s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 14:39 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:N Denk fout ;)
Dividend belasting is een voorheffing, dus de mensen die hem niet kunnen verrekenen betalen dus netto aan de overheid zoals buitenlanders

Gewone burger in nl verrekent hem met Box3 heffing :7
Ok dank, ik vroeg me dat al een paar dagen af :)
Even a broken clock is right twice a day.
pi_181409306
Ook een groep mensen van wie het allemaal niet hoeft, buitenlandse beleggers: https://nos.nl/artikel/22(...)videndbelasting.html
pi_181409479
quote:
10s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 21:52 schreef Tocadisco het volgende:
Ook een groep mensen van wie het allemaal niet hoeft, buitenlandse beleggers: https://nos.nl/artikel/22(...)videndbelasting.html
Dus kort samengevat:
- de maatregel is uit de lucht komen vallen
- niemand heeft er om gevraagd
- (vrijwel) niemand lijkt er op zitten te wachten
- het effect op het investeringsklimaat is op zijn zachtst gezegd zeer omstreden en minder zacht gezegd hoogstwaarschijnlijk 0

OK. Briljant plan, Blackadder zou er trots op zijn.
in a crowd you lose humanity
pi_181410027
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 21:59 schreef Wombcat het volgende:
- niemand heeft er om gevraagd
Dat wel dus. :) Dat zijn de "usual suspects" natuurlijk maar die worden niet benoemd. Het is een geschenk aan vrinden dat Rutte er even tussendoor dacht te rommelen. Het is toch serieus geld hoor: 2000 miljoen euro per JAAR. Oftewel 2 miljoen briefjes van 1.000. Een dikke 300 euro per jaar per werkende mens. En de return on investment daarvan is schimmig of waarschijnlijk niet bestaand.

Ik zeg: doe maar niet. Totdat aangetoond wordt dat we daar ook echt iets voor terugkrijgen. Rutte dient dat gewoon te bewijzen inplaats dat "te voelen". Het bedrag wat er mee gemoeid is is absurd groot voor dat soort sentiment.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_181412417
quote:
6s.gif Op maandag 20 augustus 2018 12:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Kabinet maakt een belofte: ‘burgers gaan niet betalen voor afschaffing Dividendbelasting’

Vorige week is de afschaffing van de Dividendbelasting weer volop in de schijnwerpers komen te staan. Het afschaffen van deze belasting zou namelijk honderden miljoenen euro’s meer gaan kosten dan werd verwacht. De vraag is dan natuurlijk: wie gaat dat betalen? De burgers natuurlijk. Het Kabinet belooft echter dat de burgers geen euro extra hoeven te betalen.

Dus eerst worden de lasten van de aandeelhouders verlaagd, om daarna weer zwaardere lasten te krijgen. Prima hoor, vooral doen, maar dat schaadt natuurlijk wel het vertrouwen in de Nederlandse overheid. _O- _O- Bedrijven weten dan niet waar ze aan toe zijn. Ook moet de overheid niet doen alsof de kosten op bedrijven en aandeelhouders verhogen de burger niets kost. Dat wordt natuurlijk doorberekend tot de burger toch meer moet betalen voor producten en diensten. :')

Over de burgers gesproken, bijna iedereen is tegen de afschaffing van de wet en de coalitiepartijen proberen zich in onmogelijke posities te wringen om de afschaffing alsnog goed te praten. :') Geen enkele partij heeft het in het politieke programma staan, maar dat maakt blijkbaar niet uit. Mensen stemmen op programma’s en partijen, om daarna dus maatregelen te moeten slikken die nergens staan vermeld. Dat deert de VVD niet. :')

http://www.dagelijksestan(...)g-dividendbelasting/

Lekker bezig daar die randdebielen in Den Haag :|W :|W :|W
Volgens mij vergeten ze dat de burger voor de hele begroting van dat stelletje betaalt.
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 08:27:13 #258
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181417039
Spectaculair hoe Mark Rutte zich ontpopt als martelaar voor de heilige zaak

Alles voor een soepele overgang naar het normale leven. De kwestie Stef Blok ligt nog steeds op tafel, net als de afschaffing van de dividendbelasting. Erger nog, dat onzalige voornemen krijgt nu vaste vorm.

Eén ding is in de zomermaanden wel veranderd: de prijs van het plan is door het gunstige economische tij alleen maar hoger geworden; meer winst betekent meer dividend, en dus meer verlies aan dividendbelasting. De teller staat nu op 2 miljard euro per jaar, in plaats van 1,4 miljard. Voor premier Rutte reden de hakken des te dieper in het zand te zetten, en de ongelukkige coalitiepartners D66 en CU volgen in zijn spoor, zich beroepend op het ijzersterke argument dat het nu eenmaal in het regeerakkoord staat.

Het meest spectaculaire van deze gang van zaken lijkt mij dat Rutte zich ontpopt als een man van diepgewortelde principes. Vriend en vijand raden het plan af, de kiezers moeten er niks van hebben, zelfs De Telegraaf ziet er niets in, maar de premier houdt voet bij stuk en presenteert zich als martelaar voor een heilige zaak. Het is ‘in zichzelf een bizarre en vreselijke’ maatregel, zei hij deze week na coalitieoverleg. “Je gaat toch niet voor je lol belastingvoordeel geven aan buitenlandse aandeelhouders.” Echt, als het niet moest, zou hij het niet doen.

De winst is voor de Britse aandeelhouders – lollig voor hen, maar niet echt hetzelfde als het Nederlandse algemeen belang

Tegenspartelend
En waarom moest het ook alweer? Vanwege het algemeen belang, zei Rutte. Vanwege de werkgelegenheid. Maar dat argument wordt zelfs door het bedrijfsleven niet serieus genomen, dat wil zeggen: door vrijwel geen enkel bedrijf behalve Shell en Unilever. Zij waren het, zo moest het kabinet tegenspartelend prijsgeven, die deze belastingafschaffing bij de VVD bestelden. Alleen dan zouden ze hun hoofdkantoren in Nederland kunnen handhaven. “Tegenover Unilever, dat besloot in Rotterdam te blijven, zitten we er moreel aan vast”, aldus fractievoorzitter Dijkhoff.

Intussen is maar helemaal de vraag wat een hoofdkantoor-status qua werkgelegenheid oplevert. Unilever zelf spreekt van tien arbeidsplaatsen extra in Rotterdam, plus wat onbeduidende spin-off. De werkelijke winst is voor de Britse aandeelhouders – lollig voor hen, maar niet echt hetzelfde als het Nederlandse algemeen belang. Integendeel, de internationale aandeelhouderseconomie, met haar focus op de hoogste winst op de kortste termijn, ondergraaft onze samenleving.

Binnen het CDA, waar sommigen zich het christelijk-sociale gedachtengoed nog herinneren, vinden deze bezwaren wel wat weerklank, maar fractieleider Buma is op dit punt Rutte’s trouwste bondgenoot, en hij krijgt bijval van oud-partijvoorzitter en senator Marnix van Rij. Die stelt dat de dividendkwestie zich niet leent ‘voor een debat vanuit de principes van het CDA’.

Een even eerlijke als onthutsende verklaring.

https://www.trouw.nl/demo(...)ilige-zaak~af8e0e28/

Rutte moet echt stoppen met deze vernedering van het volk en aftreden ;)
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 08:31:35 #259
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181417076
Bedrijfsleven draait op voor dividendstrop

Nederlandse bedrijven moeten de portemonnee trekken om de hogere kosten van de afschaffing van de dividendbelasting te betalen. Het kabinet is het daarover eens geworden, melden bronnen rond het Binnenhof
Over de manier waarop het gat van mogelijk 500 miljoen euro of meer gedekt moet worden, wordt waarschijnlijk dinsdag of woensdag besloten.

Eerder gingen de regeringspartijen ervan uit dat afschaffing van de dividendbelasting 1,4 miljard euro zou kosten. Inmiddels is het prijskaartje opgelopen tot ten minste 1,9 miljard. Een van de maatregelen die volgens ingewijden nadrukkelijk op tafel ligt om het gat te dekken is de winstbelasting (vpb) minder te verlagen dan in het regeerakkoord is afgesproken. Kleine ondernemers zouden gespaard kunnen worden door alleen te sleutelen aan het toptarief voor winsten boven de 200.000 euro, dat volgens het regeerakkoord zou dalen van 25 naar 21 procent. Het lagere tarief daalt dan wel gewoon van 20 naar 16 procent. Daarnaast is verhoging van zogeheten groene belastingen ook een optie die verder wordt uitgewerkt.

Vestigingsklimaat

Definitief afgevallen is het invoeren van een belasting voor bedrijven die zowel in Nederland als in een ander land zijn gevestigd. Dit zijn de bedrijven waarvan de aandeelhouders het meest gebrand zijn op afschaffing van de dividendbelasting en die, als de belasting in stand zou blijven, bedrijven ertoe zouden kunnen bewegen om Nederland als vestigingsland de rug toe te keren. Zo’n specifieke belasting zal waarschijnlijk echter geen standhouden bij de rechter, is de inschatting van het kabinet.

De afschaffing van de dividendbelasting is vooral een wens van de VVD, ook al stond de maatregel niet in het liberale verkiezingsprogramma. Het CDA is verdeeld, D66 en ChristenUnie zijn ronduit tegen, maar zullen de maatregel steunen, omdat die nou eenmaal is afgesproken. Wel eisten de coalitiepartners dat de dekking van de dividendstrop niet door gewone Nederlanders opgehoest zou moeten worden. Daarin hebben zij hun zin gekregen.

https://www.ad.nl/politie(...)idendstrop~a9bfa247/

En die bedrijven rekenen het niet door :O :O
Kortom we worden keihard anaal genomen door Rutte :r
pi_181417110
Afschaffing dividendbelasting is onderdeel vd geheime agenda van Rutte om Unilever te plaeasen. Daar begon Marks carrière en daar zitten zijn old boys vrinden. Nuttig voor zijn volgende move.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 08:38:26 #261
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_181417133
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 08:31 schreef ikweethetookniet het volgende:
Bedrijfsleven draait op voor dividendstrop

Nederlandse bedrijven moeten de portemonnee trekken om de hogere kosten van de afschaffing van de dividendbelasting te betalen. Het kabinet is het daarover eens geworden, melden bronnen rond het Binnenhof
Over de manier waarop het gat van mogelijk 500 miljoen euro of meer gedekt moet worden, wordt waarschijnlijk dinsdag of woensdag besloten.

Eerder gingen de regeringspartijen ervan uit dat afschaffing van de dividendbelasting 1,4 miljard euro zou kosten. Inmiddels is het prijskaartje opgelopen tot ten minste 1,9 miljard. Een van de maatregelen die volgens ingewijden nadrukkelijk op tafel ligt om het gat te dekken is de winstbelasting (vpb) minder te verlagen dan in het regeerakkoord is afgesproken. Kleine ondernemers zouden gespaard kunnen worden door alleen te sleutelen aan het toptarief voor winsten boven de 200.000 euro, dat volgens het regeerakkoord zou dalen van 25 naar 21 procent. Het lagere tarief daalt dan wel gewoon van 20 naar 16 procent. Daarnaast is verhoging van zogeheten groene belastingen ook een optie die verder wordt uitgewerkt.

Vestigingsklimaat

Definitief afgevallen is het invoeren van een belasting voor bedrijven die zowel in Nederland als in een ander land zijn gevestigd. Dit zijn de bedrijven waarvan de aandeelhouders het meest gebrand zijn op afschaffing van de dividendbelasting en die, als de belasting in stand zou blijven, bedrijven ertoe zouden kunnen bewegen om Nederland als vestigingsland de rug toe te keren. Zo’n specifieke belasting zal waarschijnlijk echter geen standhouden bij de rechter, is de inschatting van het kabinet.

De afschaffing van de dividendbelasting is vooral een wens van de VVD, ook al stond de maatregel niet in het liberale verkiezingsprogramma. Het CDA is verdeeld, D66 en ChristenUnie zijn ronduit tegen, maar zullen de maatregel steunen, omdat die nou eenmaal is afgesproken. Wel eisten de coalitiepartners dat de dekking van de dividendstrop niet door gewone Nederlanders opgehoest zou moeten worden. Daarin hebben zij hun zin gekregen.

https://www.ad.nl/politie(...)idendstrop~a9bfa247/

En die bedrijven rekenen het niet door :O :O
Kortom we worden keihard anaal genomen door Rutte :r
Ze kunnen beter de dividendbelasting handhaven en het lage BTW-tarief ook.
quote:
’Winkels dupe afschaffen dividendbelasting’

DEN HAAG (ANP) - Speciaalzaken in groente en fruit, bloemen en planten, vis en etenswaren en drank worden de dupe van de geplande afschaffing van de dividendbelasting, stellen vier belangenverenigingen.

Zij betalen naar eigen zeggen de rekening van circa 2 miljard. ,,Door deze maatregel gaat in ieder geval de btw op primaire levensbehoeften van zes naar negen procent”.

Veel van de spullen die die winkels verkopen vallen onder dat lage btw-tarief.

De Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH), AGF Detailhandel Nederland (ADN), Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) verwachten dat consumenten minder uitgeven bij kleine winkeliers.

De klanten moeten immers meer gaan betalen voor hun boodschappen. De organisaties wijzen erop dat slechts enkele grote bedrijven met buitenlandse investeerders profiteren.

Bovendien staat de maatregel haaks op het stimuleren van gezonde voeding. Gezonde producten worden namelijk extra belast.
Het laatste is uit de dikke duim van de telegraaf natuurlijk. Het is niet zo dat appels wel naar het 9% tarief gaan en cola niet. Maar in grote lijn klopt het wel.

Waarom is het nu zoveel beter voor de Nederlander dat de belasting op voeding met 50% stijgt en dat buitenlandse aandeelhouders worden vrijgesteld van dividendbelasting, die ze altijd betaald hebben? Leg dat nu eens uit met je kanker-oranjegevoel VVD?
Ik had al een hekel gekregen aan de VVD met alle corruptie, maar nu begin ik die partij echt te haten.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_181419959
Als Nederland een keer eens 2 miljard euro bijdraagt aan de Grieken, dan is het land te klein.
Nu wordt dit bedrag jaarlijks weggeschonken aan buitenlandse beleggers, en dat lijkt mij de groep die de Nederlandse staatssteun het minst nodig heeft.
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 11:39:32 #263
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181420415
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 11:17 schreef Idisrom het volgende:
Als Nederland een keer eens 2 miljard euro bijdraagt aan de Grieken, dan is het land te klein.
Nu wordt dit bedrag jaarlijks weggeschonken aan buitenlandse beleggers, en dat lijkt mij de groep die de Nederlandse staatssteun het minst nodig heeft.
Vandaar mijn opmerkingen ;)

quote:
Wie tikt deze lul eens op zijn smoel :? Wordt het hoog tijd voor :7

Rutte moet echt stoppen met deze vernedering van het volk en aftreden ;)

Kortom we worden keihard anaal genomen door Rutte :r
Begrijp je nu beter waarom ik dit allemaal zeg :?
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 11:58:39 #264
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181420906
VREEMD VERHAAL. BUITENLANDSE BELEGGERS NIET BLIJ MET AFSCHAFFEN VAN DE DIVIDENDBELASTING

Het is bijna Prinsjesdag en dat betekent oppassen met ingezonden brieven. De kans op een stukje lobby in aanloop naar het jaarlijkse geherverdeel van een miljoenmiljard euro is namelijk niet gering.

In dat kader lazen we gisteravond eerst in het Financieele Dagblad dat een 'buitenlandse belegger niet enthousiast over afschaffing dividendbelasting' is. Die buitenlandse belegger betreft een Nederlander in Engelse dienst die uitlegt dat Nederlandse dividendbelasting er in het geheel niet toe doet. :D

Kijk maar naar de percentages als iemand passief belegt in MSCI Europe: 'Nederland heeft een weging van 6% en de AEX heeft een verwachte dividendrendement van 3.5%. De passieve Europese belegger ontvangt dan dus 0.21% aan dividendrendement uit Nederland. Daarover wordt 15% dividendbelasting ingehouden wat neerkomt op 0.0315%, oftewel drie basispunten'. Peanuts natuurlijk en al helemaal als je belegt in MSCI Wereld.

In het kielzog kwam de NOS aanzetten met een gelijkluidend bericht: 'Britse beleggers zitten niet te wachten op afschaffen dividendbelasting'.
Dat bericht bestaat uit de voornoemde FD-brief plus de opmerking van de voorzitter van Eumedion, een club van Nederlandse institutionele beleggers, dat ook hij geen enkele buitenlander heeft ontmoet die het ¤2 miljard per jaar kostende plan okay vindt. :D

Maar wat speelt er dan als buitenlandse beleggers het niet erg vinden om meer of minder Nederlandse belasting te betalen? Het kabinet komt naar aanleiding van de bijna-overname van Unilever door het Amerikaanse Kraft Heinz met een wetsvoorstel om overnames van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven moeilijker te maken. En daar houden de beide beleggers niet van. Met een beetje mazzel betaalt de overnemende partij de zittende aandeelhouders een bonus van 30% (?). Hoe hoger de drempel voor een overname, hoe minder kans op die bonus. Dus biedt de kansloze afschaffing van de dividendbelasting een mooie gelegenheid om voor iets anders te pleiten. Wetende dat de market cap van de AEX ¤640 miljard bedraagt, dan hebben we het bij een bonus van 30% toch al snel over een kleine ¤200 miljard die in gevaar komt. En als je dan de contante waarde van die twee maatregelen met elkaar vergelijkt dan hebben we het over procenten van een hoog bedrag van nou ja dat snappen we eigenlijk niet maar contante waarde klinkt wel intelligent dus gooi die tweet er maar uit:

ForumvoorDemocratie
@fvdemocratie
Contante waarde van ¤2 miljard p.j. bij 2% rente is ¤100 miljard. En dat voor 100 extra banen bij Unilever. Dat is ¤1 miljard per nieuwe baan! Duurste banenplan ooit! Economisch onbenul @MinPres haalt nu Melkert links in met dure #Ruttebanen Waanzin! #dividendbelasting #FVD

https://www.daskapital.nl(...)e-dividendbelasting/

Wie gaat die idioot van een Rutte nou eens stoppen :?
Wanbeleid voor Nederland en niemand doet er iets aan :(
pi_181421889
Het wordt alleen maar gekker en gekker. En nog zijn er de blinde en de dove die dit plan met hand en tand verdedigen.
pi_181422756
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 11:17 schreef Idisrom het volgende:
Als Nederland een keer eens 2 miljard euro bijdraagt aan de Grieken, dan is het land te klein.
Nu wordt dit bedrag jaarlijks weggeschonken aan buitenlandse beleggers, en dat lijkt mij de groep die de Nederlandse staatssteun het minst nodig heeft.
Je druk maken om 2 miljard. :') :') :')

Op dit moment heeft Nederland zo'n 90 Miljard tegoed onder het Target2 systeem.
Dus zodra het in de EU weer eens beetje kut gaat wordt er 50 jaar dividendbelasting weggespoeld.

Volgens de belastingdienst kan je 4% rente op kapitaal minimaal maken. Dus feitelijk steunen we de rest van de EU met zo'n 4 miljard (aan gemiste rente inkomsten).

Beter gaat er meer geld naar investeerders en kost het ons een hoop minder tijd/geld om die regelingen in stand te houden. Dan dat we Spanje en Italië lopen te financieren onder het mom van "één grote happy Europa".

[ Bericht 2% gewijzigd door Aventuras op 24-08-2018 13:39:31 ]
It All Goes Back in the Box
pi_181422963
En dan hangt het 'succes' van deze maatregel ook nog eens in vrij grote mate af van de verhuizing van Unilever naar Rotterdam, die ook nog alles behalve zeker is:

https://nos.nl/artikel/22(...)-naar-rotterdam.html
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 16:12:33 #268
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181426397
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 13:42 schreef Tocadisco het volgende:
En dan hangt het 'succes' van deze maatregel ook nog eens in vrij grote mate af van de verhuizing van Unilever naar Rotterdam, die ook nog alles behalve zeker is:
En dan hangt het 'succes' van deze maatregel ook nog eens in 100% af van de verhuizing van een kutbaantje in het Torentje voor 180.000 naar een directeursplek bij Unilever voor een paar miljoen naar Rotterdam, die dan zeker is

Fixed :7
pi_181426601
Kan Rihanna hier niet een keer over twitteren eigenlijk?
I´m back.
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 18:27:50 #270
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181429159
Rutte: afschaffen dividendbelasting wél belangrijk

DEN HAAG - Premier Rutte weerspreekt dat buitenlandse beleggers helemaal niet zoveel waarde hechten aan het afschaffen van de dividendbelasting. Volgens hem is de maatregel juist belangrijk om te voorkomen dat grote Nederlandse bedrijven naar het buitenland verdwijnen.

Afgelopen dagen stelden zowel de directeur van de Nederlandse vereniging voor institutionele beleggers Eumedion, Rients Abma, als Adriaan de Mol van Otterloo, partner van de Britse vermogensbeheerder Intrinsic Value Investors, dat de dividendbelasting voor hen eigenlijk geen belangrijke rol speelt bij de vraag waar een bedrijf gevestigd zou moeten zijn. Het Nederlandse kabinet had juist altijd het plan om die taks af te schaffen verdedigd, mede door erop te wijzen dat Nederland het risico loopt dat grote bedrijven anders in buitenlandse handen vallen.

„Er zijn buitenlandse beleggers in soorten en maten”, reageerde Rutte vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad op de uitlatingen van de beleggersclubs. Hij benadrukte daarbij dat Nederland voor een klein land relatief veel grote bedrijven heeft, wat hij graag zo wil houden. „Dat maakt dat Nederland in de eredivisie speelt. Als dit type bedrijven zou wegtrekken, kom je in de Keuken Kampioen-divisie terecht.”

Mede door de Brexit en de lage rentetarieven acht Rutte de risico’s groot dat Nederlandse bedrijven over de grens verdwijnen. „Je kunt zo’n bedrijf maar één keer verliezen”, sprak Rutte daarover zijn vrees uit. „We zijn te klein om te denken dat we dat soort bedrijven zomaar weer terug zouden krijgen.”

Deze weken hakt het kabinet de knoop door over het afschaffen van de dividendbelasting en hoe dat precies bekostigd wordt. Ernaar gevraagd of hij vindt dat het inmiddels beter lukt om die maatregel uit te leggen, was de premier overigens kort: „Nee.”

https://www.telegraaf.nl/(...)sting-wel-belangrijk

Die Rutte is gek geworden en moet opgesloten worden met TBS :(
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 18:29:46 #271
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181429194
Britse beleggers
De dividendbelasting zou vooral Britse aandeelhouders ontmoedigen, omdat zijn in tegenstelling tot Nederlandse of Amerikaanse belastingbetalers, geen mogelijkheid hebben om die te verrekenen, noch met de Nederlandse, noch met hun eigen fiscus. Daarom zou Nederland in de strijd om het beste vestigingsklimaat in het nadeel zijn ten opzichte van het Verenigd Koninkrijk.

Londen haalt volgens Rutte alles uit de kast om bedrijven te behouden of over te halen zich daar te vestigen met het oog op de komende uittreding uit de EU. Maar De Mol van Otterloo zegt dat de bedragen waar het over gaat 'peanuts' zijn en irrelevant voor een beleggingsbeslissing. Op een gemiddelde Europese beleggingsportefeuille scheelt de Nederlandse dividendbelasting 0,0315% rendement. :D

https://fd.nl/economie-po(...)an-dividendbelasting

Rutte je bent om te :r
pi_181429425
quote:
6s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 18:27 schreef ikweethetookniet het volgende:
„Dat maakt dat Nederland in de eredivisie speelt. Als dit type bedrijven zou wegtrekken, kom je in de Keuken Kampioen-divisie terecht.”
Wat een nare stemmingmakerij. :{ En dat is MP. Wat een charlatan is deze man. :{w
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 22:05:40 #273
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181433883
CU-leider: kabinet valt als dividendtax blijft

Veel ChristenUnie-leden voelden al niets voor de afschaffing van de belasting, maar wijzen er nu ook op dat de schatkist honderden miljoenen meer blijkt mis te lopen dan verwacht. Bovendien blijken zelfs de buitenlandse investeerders die het kabinet hoopte te charmeren, niet erg onder de indruk van de maatregel.

Maar Segers heeft „het geheel van het regeerakkoord moeten wegen”, schrijft hij aan zijn achterban. Hij „begrijpt” de kritiek, maar „andersom hoop ik ook dat jullie begrijpen dat we rond de dividendbelasting nu voor dezelfde keus staan als vorig jaar: wel of geen kabinet.” De ChristenUnie-voorman wil de regeringscoalitie niet op het spel zetten, omdat hij dan ook „de winst die we behaald hebben” opgeeft.

De afschaffing van de belasting op de winstuitkering aan aandeelhouders is de meest omstreden maatregel van het kabinet. De VVD houdt er echter aan vast, en de grootste regeringspartij krijgt wat bijval van het CDA. Coalitiegenoten D66 en CU maakten van meet af aan geen geheim van hun tegenzin. Tegenstanders van de afschaffing hebben daarom hun hoop op hen gevestigd om het besluit van tafel te krijgen. Ze wijzen erop dat de maatregel kostbaarder uitpakt en minder enthousiasme losmaakt dan gedacht, waardoor de partijen onder hun handtekening uit zouden kunnen.

https://www.telegraaf.nl/(...)s-dividendtax-blijft

Laten vallen dat circus *O* *O*
pi_181434403
Allemaal buigen voor de VVD om vervolgens bijna dodelijke verliezen te incasseren bij de volgende verkiezingen.

Zeker het CDA zou beter moeten weten na Rutte I.
pi_181434555
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2018 22:25 schreef SebbeSwensje het volgende:
Allemaal buigen voor de VVD om vervolgens bijna dodelijke verliezen te incasseren bij de volgende verkiezingen.

Zeker het CDA zou beter moeten weten na Rutte I.
Ach, het CDA neigt al sinds de jaren 80 naar de VVD, als het niet al langer is.

Die zogenaamde 'linkervleugel' van het CDA heeft nooit écht veel voorgesteld en is nu sowieso niet meer aanwezig.

Van het CDA hoeven we dus niets te verwachten.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')