abonnement Unibet Coolblue
pi_182852786
Ik was een dikke week op vakantie en had mn gistingsfles in de koude bijkeuken staan, in de hoop dat de gisting dan wel definitief zou stoppen. Maar nu haalden we m daar dinsdagavond toen we thuiskwamen uit, en, begon het waterslot weer vrolijk in de overdruk stand te gaan. Lijkt wel alsof er nog steeds leven in zit!

Nog maar een keer overhevelen dus en wachten tot ie stopt. Mooi dat die van jou al meteen een lekkere smaak heeft Ferdi, en de kleur is ook wat donkerder! Zal wel komen omdat je zuidelijker zit en meer zon hebt gekregen ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_183064306
Eerste flesjes zijn gereed *O*

De rest komt dinsdag als brauwmarkt een betere bottelaar komt brengen :D dat plastic ding is mij veel te zwaar :P


hardcoholic
pi_183276951
Het wijnmaak-experiment is met succes afgerond :) 12 flessen x 0,75L en nog een klein beetje in een glazen appelsap fles is de uiteindelijke uitkomst.

Een lichte wijn met best wat zuur in de stijl van Oostenrijkse en Duitse rode wijnen is het. Ruikt naar aardbei en cassis, zeer licht rood van kleur, en niet al te veel diepgang in de smaak. Ik heb m afgelopen weekend nog ontzuurd met een middeltje, en daarmee kwam de smaak ineens beter uit de verf, en verdween de zuurheid meer naar de achtergrond.
Verwacht ongeveer van die wijn uit een grote jerrycan die de lokale pizzeria je voor 5 ¤ voor een half litertje serveert :)

Qua alcohol schat ik m ergens rond de 11-12 % maar heb geen middelen om dat te meten.

Omdat dit natuurlijk geen bewaarwijn is, gaan we er in elk geval maar een paar weggeven aan familie en vrienden, en verder gewoon lekker erom lachen als we mensen verrassen met een :

Sjatoo Vreeswijk 2018
Côtes du Lek
(mise en bouteille dans la cuisine)

Alleen nog bij een stickerboer een geinig etiket laten maken.

Bedankt voor het meelezen en in 2019 weer een nieuwe oogst!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 21 november 2018 @ 01:58:58 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183277620
Denk dat ik jouw chateau hoofdpijnazijn niet lekker ga vinden. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 21 november 2018 @ 07:26:07 #105
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_183278240
quote:
13s.gif Op woensdag 21 november 2018 01:58 schreef golfer het volgende:
Denk dat ik jouw chateau hoofdpijnazijn niet lekker ga vinden. :{w
Gah slapen joh, ouwe chagarijn
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_183278874
quote:
13s.gif Op woensdag 21 november 2018 01:58 schreef golfer het volgende:
Denk dat ik jouw chateau hoofdpijnazijn niet lekker ga vinden. :{w
Gelukkig, dat treft dat jij m overslaat, dan heb ik er weer eentje extra over om aan vrienden uit te delen. Deze limited edition kon wel eens populair worden tenslotte :P
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_183288018
quote:
10s.gif Op woensdag 21 november 2018 07:26 schreef derLudolf het volgende:


Gah slapen joh, ouwe chagarijn
Mhehehehehehe

quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 08:48 schreef Gripper het volgende:


Gelukkig, dat treft dat jij m overslaat, dan heb ik er weer eentje extra over om aan vrienden uit te delen. Deze limited edition kon wel eens populair worden tenslotte :P
Zo zuur als golfer kan je wijntje niet zijn gelukkig :7
pi_183783102
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 14:33 schreef Najieto het volgende:

[..]

Hygiëne. Je moet er echt wel wat aandacht aan besteden. De rest zelf is niet zo heel moeilijk,
Ja klopt ja, 1 keer ademen over de nog koude druivenpulp , kan al zorgen dat je wijn erg naaaar gaat smaken later..
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 14:39:21 #109
130803 Gripper
Get a grip
pi_189209252
Kick it!

Ook in 2019 weer begonnen aan een oogst, volgens precies dezelfde aanpak als vorig jaar want dat werkte toen goed. We hebben bijna een maand later geoogst dan afgelopen jaar: toen was het eind augustus, nu is het spul afgelopen weekend geplukt.
Die extra maand rijpen zie je meteen terug in de zoetheid: er zit dit jaar meer natuurlijke suiker in mn druiven. Vorig jaar begon ik met een Oechslegetal van 60 / 7,8% potentieel alcohol, en dit jaar is dat 80 / 11% . We gaan het dan ook proberen zonder additionele suiker dit keer.

De open gisting is al enkele dagen aan de gang, en vanavond gaat de wijn weer de grote fles in.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 23 oktober 2019 @ 19:19:07 #110
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_189585554
En? Is de nieuwe batch Chateau d'quartier de la peur al klaar?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_189597243
Non non, de vin est enkoor dans la bouteilje !
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')