abonnement Unibet Coolblue
pi_181165943
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkäfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 13 augustus 2018 @ 23:30:13 #2
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181166500
Sterkte CherryLips.
pi_181171612
Sterkte CL.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181174402
Ik heb hier een cuddlecup gekocht en Yoshi past er met zijn dikke kont niet in :') dus als ik hem erin doe dan steekt er van alles uit.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181174654
Dank jullie wel :*
Sien is he-le-maal van de leg. Gister deed ze al raar toen ik thuiskwam van de dierenarts, zat half in het huisje en zat alleen maar met de neus in de lucht te ruiken, beetje schrikkerig. Ollie in het hok gelegd zodat ze kon ruiken, maar ze moest er niets van weten. Ollie in doosje gelegd en haar erbij gehouden, geen reactie.
Nu vond ik haar vanmorgen in hetzelfde huisje als toen ik naar bed ging en had ze groente en kruiden ook niet aangeraakt. Pas toen ik wat dingen bij haar in het huisje legde, begon ze wat te eten, maar niet veel. Later kwam ik weer even kijken en toen schrok ze zich helemaal kapot en stoof ze door dat hok :@ Super zielig. Kleine stresskip is het ook.
Dus ik ben weer op zoek naar een castraat :')
Tap tap tap
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 11:57:35 #6
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181175054
Arme Sien.
Je brengt haar toch niet terug naar de opvang?
pi_181175079
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 11:57 schreef NijntjesUk het volgende:
Arme Sien.
Je brengt haar toch niet terug naar de opvang?
Ik kan het niet :'( _O-
Tap tap tap
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:04:26 #8
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181175229
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 11:58 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik kan het niet :'( _O-
Ik zou t ook niet kunnen hoor. ;)

Lexie blijft met 2 keer per dag bijvoeren wel op gewicht en eet daarnaast ook gewoon groenvoer, hooi en brokken. Ik snap er niks van. Dierenarts vind ik ook weer zo wat. Is tijdelijk niet bereikbaar met ov dus zou dan op de fiets moeten. Komt ze daarn geschud aan. 8)7

[ Bericht 0% gewijzigd door NijntjesUk op 14-08-2018 12:10:06 ]
pi_181175298
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 12:04 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Ik zou t ook niet kunnen hoor. ;)

Lexife blijft met 2 keer per dag bijvoeren wel op gewicht en eet daarnaast ook gewoon groenvoer, hooi en brokken. Ik snap er niks van. Dierenarts vind ik ook weer zo wat. Is tijdelijk niet bereikbaar met ov dus zou dan op de fiets moeten. Komt ze daarn geschud aan. 8)7
Ik was gister naar Woerden gegaan, want daar zou iemand werken die een cursus heeft gevolgd bij die dierenarts in België. Maar ze was op vakantie _O-
Tap tap tap
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:11:46 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181175384
_O-
pi_181175404
Kuufke heeft wel een paar leuke castraten O+ Wel lunkjes, dus dan moet er eerst weer de mattenklopper overheen als je ze oppakt, met dat plakzaagsel. Maar die zijn zo leuk als ze gaan rennen _O-
Tap tap tap
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:32:39 #12
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181175759
Zien er wel übercute uit idd!
pi_181205204
Dat zijn net een soort schaapje :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 21:16:01 #14
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_181214021
Vraagje!
Wij zitten hier met het idee om een hele nieuwe cavia villa te gaan maken.
Deels een stukje groter en luxer voor de beestje (2 dames), maar ook voor ons iets minder bewerkelijk is het doel.

Nu zou ik graag met lades willen gaan werken. Op dit moment zijn beide verdiepingen (begaande grond en eerste verdieping) beplakt met een waterafstotende plakplastic. Nu wil ik dus lades gaan gebruiken. Dan kunnen wij deze eruit pakken en buiten schoonmaken (ipv met een stoffer en blik (i.s.m. de stofzuiger) schoonmaken.

Nu het volgende. Ik kan geen "kant en klare" oplossing vinden voor de lades (circa 100-110 x 50-60 cm). Ik zit nu feitelijk in de voiliere bouw te kijken voor een volledig kunststoffen lade of van plaat metaal, want het moet natuurlijk wel waterdicht (of minimaal waterafstotend) zijn.

Heeft iemand hier daar ervaring mee? Een cavia villa met lades?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_181214095
Ik heb lades maar m'n vader heeft ze gemaakt dus ik heb geen idee verder :') :@ zijn gewoon van triplex ofzo. Geeeeen idee :D en dan dat plakplastic erin dat binnenkort weer vervangen moet worden.
De lades zijn wel lood- en loodzwaar. Ik haal ze er dus eigenlijk nooit helemaal uit, maar trek de boel wel even naar voren tijdens het leegscheppen. Maar mijn bak is 140x70.
Tap tap tap
pi_181214174
O en de voorkant is van plexiglas. M'n vader heeft gootjes gekocht en op de randen van de lades gemonteerd, zowel aan de onderkant als aan de zijkant van de kooi/bak zelf, waar je het plexiglas zo in- en uithaalt. En bovenop zit een randje op het plexiglas ter versteviging. Flesje is opgehangen met een gereedschapsklem. Die is wel iets groter dan het flesje, maar ik heb er een stukje karton tussen gepropt en dat werkt ook gewoon. Bij zooplus verkopen ze als het goed is losse hooiruiven.
Tap tap tap
pi_181304164
Effe mijn baby naakie showen. Haar zusje zit in het huisje verscholen O+

pi_181315410
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 18:40 schreef Meaghan het volgende:
Effe mijn baby naakie showen. Haar zusje zit in het huisje verscholen O+

[ afbeelding ]
Hahaha wat leuk, skinny's zijn erg grappig, hebben ook een heel ander temperament dan harige cavia's
pi_181316171
Ja klopt, Fem_Littlelady! Ik lig geregeld in een deuk hier om die twee :D
pi_181331049
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 09:44 schreef Meaghan het volgende:
Ja klopt, Fem_Littlelady! Ik lig geregeld in een deuk hier om die twee :D
Die twee hier zijn ook enorm lachwekkend, echt van die drama dames die overal om gillen, er zit nu een hoogzwanger zeugje bij ze in, daar zijn ze gelukkig wel heel lief voor.
pi_181331254
Ik ben op zoek naar een castraat, maar vind het wel lastig. Die lunk in Limburg heeft iets aan z'n oogje, ze smeren het elke dag in. Het is niet ontstoken maar wel viezig en hij lijkt er zelf geen last van te hebben. Na een week wachten is er een klein beetje verbetering. Leuk beestje maar hoewel dit niet ernstig lijkt, zit ik er stiekem niet echt op te wachten :@
Dan eentje in Apeldoorn waar geen info bij staat. Ook handig. Driekleur gladhaar. Ziet er wel angstig uit maar dat is ook maar een momentopname op zo'n foto.
En eentje in de buurt van Veenendaal, een sheltie van bijna een jaar oud.

Keuzes keuzes. Kon ik Sien maar laten kiezen.
Tap tap tap
pi_181331381
Hier worden 6 september weer twee beren gecastreerd, daar fok ik niet meer mee en kunnen ze in een groepje
pi_181342877
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:24 schreef CherryLips het volgende:
Ik ben op zoek naar een castraat, maar vind het wel lastig. Die lunk in Limburg heeft iets aan z'n oogje, ze smeren het elke dag in. Het is niet ontstoken maar wel viezig en hij lijkt er zelf geen last van te hebben. Na een week wachten is er een klein beetje verbetering. Leuk beestje maar hoewel dit niet ernstig lijkt, zit ik er stiekem niet echt op te wachten :@
Dan eentje in Apeldoorn waar geen info bij staat. Ook handig. Driekleur gladhaar. Ziet er wel angstig uit maar dat is ook maar een momentopname op zo'n foto.
En eentje in de buurt van Veenendaal, een sheltie van bijna een jaar oud.

Keuzes keuzes. Kon ik Sien maar laten kiezen.
Ik nam altijd desbetreffende cavia mee en kon dan ter plekke koppelen.
Ging eigenlijk altijd goed
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181346173
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 11:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik nam altijd desbetreffende cavia mee en kon dan ter plekke koppelen.
Ging eigenlijk altijd goed
Ja maar eerst moet ik kiezen :D
Tap tap tap
pi_181346204
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 13:39 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja maar eerst moet ik kiezen :D
Oh ja, heel belangrijk :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181346243
Potver.... Oreo is weer kreupel.. nou liep ze altijd al een beetje vreemd, maar ze kon aardig mee komen.. Dus gisteren er maar pijnstilling ingestopt (carpofen, want dat had ik nog.. en ja ik weet dat het niet goed is) en nu loopt ze wel weer beter.

Het vermoeden bestaat dat Cloud (ongeveer 2x zo zwaar als Oreo) op de rug van Oreo heeft lopen springen omdat ze schrok.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181358590
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 18:40 schreef Meaghan het volgende:
Effe mijn baby naakie showen. Haar zusje zit in het huisje verscholen O+

[ afbeelding ]
Dat ziet er schattig uit :)
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181358608
Morgen bij een opvang kijken *O*
Tap tap tap
pi_181358695
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:24 schreef CherryLips het volgende:
Ik ben op zoek naar een castraat, maar vind het wel lastig. Die lunk in Limburg heeft iets aan z'n oogje, ze smeren het elke dag in. Het is niet ontstoken maar wel viezig en hij lijkt er zelf geen last van te hebben. Na een week wachten is er een klein beetje verbetering. Leuk beestje maar hoewel dit niet ernstig lijkt, zit ik er stiekem niet echt op te wachten :@
Dan eentje in Apeldoorn waar geen info bij staat. Ook handig. Driekleur gladhaar. Ziet er wel angstig uit maar dat is ook maar een momentopname op zo'n foto.
En eentje in de buurt van Veenendaal, een sheltie van bijna een jaar oud.

Keuzes keuzes. Kon ik Sien maar laten kiezen.
Wat jij de laatste tijd met cavia's hebt meegemaakt zou ik ook voor een gezonde gaan.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181358828
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 13:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Potver.... Oreo is weer kreupel.. nou liep ze altijd al een beetje vreemd, maar ze kon aardig mee komen.. Dus gisteren er maar pijnstilling ingestopt (carpofen, want dat had ik nog.. en ja ik weet dat het niet goed is) en nu loopt ze wel weer beter.

Het vermoeden bestaat dat Cloud (ongeveer 2x zo zwaar als Oreo) op de rug van Oreo heeft lopen springen omdat ze schrok.
Ouch, altijd zo iets als de dikste boven op de kleinere dunne springt. Hoop dat Oreo er snel boven op is.

Luke is groter en dikker. Frodo is klein en dun. Had ze net zo goed Laurel & Hardy kunnen noemen.

Wel raar want ze krijgen hetzelfde te eten.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181358863
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 22:07 schreef CherryLips het volgende:
Morgen bij een opvang kijken *O*
Heel veel succes! Heb je een leuke op het oog? :)
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181360174
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 22:15 schreef steelhead het volgende:

[..]

Heel veel succes! Heb je een leuke op het oog? :)
Een sheltie :) Maar daar was al veel belangstelling voor dus even zien of hij er nog is.
Tap tap tap
pi_181368379
Caaf is er. Koppelen ging goed. Totaal geen reactie op elkaar. Het zijn twee watjes die bang zijn voor elkaar :')
Tap tap tap
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:43:27 #34
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181369976
Foto!
pi_181370184


Toen ik hem net had opgehaald. Ik laat hem even met rust en ga er dan met een borsteltje en schaar doorheen want hij heeft dik lang haar en hij is een beetje viezig van achteren :') er is niet hee veel interactie tussen die twee maar Sien zit nu gewoon te eten dus dat is goed genoeg.
Tap tap tap
  woensdag 22 augustus 2018 @ 13:00:05 #36
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181370345
Wat n knapperd!
pi_181370428
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 13:00 schreef NijntjesUk het volgende:
Wat n knapperd!
Hij lijkt heel veel op Pieter, een coronet die zo'n 2,5 jaar geleden is overleden met een kaakabces. Die had meer zwart, maar dat zwart door het bruin lijkt er erg op.
Tap tap tap
pi_181374907
Mooierd hoor. Veel geluk met hem ❤
pi_181376177
Dank je O+

En voor de liefhebbers: bij de AH hebben ze verse mais met blad en al voor 45 cent ofzo per kolf.
Tap tap tap
pi_181380411
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 22:14 schreef steelhead het volgende:

[..]

Ouch, altijd zo iets als de dikste boven op de kleinere dunne springt. Hoop dat Oreo er snel boven op is.

Luke is groter en dikker. Frodo is klein en dun. Had ze net zo goed Laurel & Hardy kunnen noemen.

Wel raar want ze krijgen hetzelfde te eten.
_O- Laurel en Hardy
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181380430
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:54 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

Toen ik hem net had opgehaald. Ik laat hem even met rust en ga er dan met een borsteltje en schaar doorheen want hij heeft dik lang haar en hij is een beetje viezig van achteren :') er is niet hee veel interactie tussen die twee maar Sien zit nu gewoon te eten dus dat is goed genoeg.
Leuk crempje w/
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181388833
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 20:30 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Leuk crempje w/
Sien O+ die had ik al :P
De nieuwe is echt een angsthaas. Hopelijk is het gewoon een kwestie van wennen. Hij schrikt al als ik de kamer binnenkom. Maar Sien heeft z'n ogen al wel schoongelikt.
Ik heb hem vanavond even gekamd en het haar bij z'n kont bijgeknipt. Hij stonk een beetje :@ maar hij vindt oppakken dus zo stom dat hij over een wilgenbrug klom (????!!) om aan me te ontkomen.
Tap tap tap
pi_181392241
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:54 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

Toen ik hem net had opgehaald. Ik laat hem even met rust en ga er dan met een borsteltje en schaar doorheen want hij heeft dik lang haar en hij is een beetje viezig van achteren :') er is niet hee veel interactie tussen die twee maar Sien zit nu gewoon te eten dus dat is goed genoeg.
Leuk beestje. Mooi dat het goed gaat. Gezellig met 2 watjes ;).
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181395677
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 00:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Sien O+ die had ik al :P
De nieuwe is echt een angsthaas. Hopelijk is het gewoon een kwestie van wennen. Hij schrikt al als ik de kamer binnenkom. Maar Sien heeft z'n ogen al wel schoongelikt.
Ik heb hem vanavond even gekamd en het haar bij z'n kont bijgeknipt. Hij stonk een beetje :@ maar hij vindt oppakken dus zo stom dat hij over een wilgenbrug klom (????!!) om aan me te ontkomen.
Heb je weleens een foto van Sien laten zien? :@

Ahw joh, komt wel goed.. gewoon veel tegen hem praten en voeren.
En dan elke keer dat hoofd: shit ik ben erin getrapt, ik dacht dat ik voer kreeg, maar ik word opgepakt.. zucht. :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181396040
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 12:23 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Heb je weleens een foto van Sien laten zien? :@

Ahw joh, komt wel goed.. gewoon veel tegen hem praten en voeren.
En dan elke keer dat hoofd: shit ik ben erin getrapt, ik dacht dat ik voer kreeg, maar ik word opgepakt.. zucht. :P
Sien:
https://www.instagram.com(...)rce=ig_web_copy_link

O+
Tap tap tap
pi_181396107
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181405007
Oreo loopt weer als een klein kievietje *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181439841
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:54 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

Toen ik hem net had opgehaald. Ik laat hem even met rust en ga er dan met een borsteltje en schaar doorheen want hij heeft dik lang haar en hij is een beetje viezig van achteren :') er is niet hee veel interactie tussen die twee maar Sien zit nu gewoon te eten dus dat is goed genoeg.
O+ O+
pi_181448280
Net op tijd thuis voor de bevalling van een van de cavia's






pi_181476282
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181476307
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 18:52 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Oreo loopt weer als een klein kievietje *O*
Heel goed. Dus helemaal weer race monster :D.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181476359
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:25 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Net op tijd thuis voor de bevalling van een van de cavia's

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Altijd leuk om te zien, baby caafs. Is dat mevrouw blootje, die nieuwsgierig komt kijken?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181481581
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:25 schreef steelhead het volgende:

[..]

Altijd leuk om te zien, baby caafs. Is dat mevrouw blootje, die nieuwsgierig komt kijken?
Nee dat is Miss Nudist ( zo noemt iedereen haar) Het zijn wel de cavia's die hier de meeste aandacht krijgen van visite. Allemaal van, ieeuuww wat vies!! Mag ik haar even vasthouden?
pi_181491842
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2018 20:39 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Nee dat is Miss Nudist ( zo noemt iedereen haar) Het zijn wel de cavia's die hier de meeste aandacht krijgen van visite. Allemaal van, ieeuuww wat vies!! Mag ik haar even vasthouden?
Dat laatste dan weer wel _O-
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181491907
quote:
1s.gif Op maandag 27 augustus 2018 10:01 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dat laatste dan weer wel _O-
Ja heel apart,

De kleintjes hobbelen al snel in het rond, dacht even dat een een hele vieze kont had, maar die heeft daar gewoon een bruine vlek. Weer een aparte kleurindeling hahahaha
pi_181497069
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 10:05 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ja heel apart,

De kleintjes hobbelen al snel in het rond, dacht even dat een een hele vieze kont had, maar die heeft daar gewoon een bruine vlek. Weer een aparte kleurindeling hahahaha
Altijd een verassing wat eruit komt. Had ooit een nestje van 3 en ze waren alle drie compleet anders.

Een borstelharige met wit, bruin en schutkleur.

Een compleet zwarte met een wit pootje, met een roset op het kopje.

En een gladhaar kleurenmix.

De moeder was punk met wit en creme. Pa geen idee.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181497153
quote:
1s.gif Op maandag 27 augustus 2018 14:07 schreef steelhead het volgende:

[..]

Altijd een verassing wat eruit komt. Had ooit een nestje van 3 en ze waren alle drie compleet anders.

Een borstelharige met wit, bruin en schutkleur.

Een compleet zwarte met een wit pootje, met een roset op het kopje.

En een gladhaar kleurenmix.

De moeder was punk met wit en creme. Pa geen idee.
Heb hier soms ook jongen dan denk ik, die 'stambomen' zijn ook maar natte vinger werk, raszuiver, ja ja mijn kont. Uit twee peruvians zou dan nooit een rex mogen komen
pi_181497259
Voel mij af en toe wel een zeikerd, zie ik weer een van mijn vrienden 1 cavia hebben, proppen hem ook nog bij het konijn in, moet ze dan weer uitleggen dat het lief bedoeld is maar gewoon niet gezond voor beide dieren is
pi_181497377
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 14:21 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Voel mij af en toe wel een zeikerd, zie ik weer een van mijn vrienden 1 cavia hebben, proppen hem ook nog bij het konijn in, moet ze dan weer uitleggen dat het lief bedoeld is maar gewoon niet gezond voor beide dieren is
Ik vind het dan vervelend dat ze mij niet om advies hebben gevraagd. Heb het ook eens gezien, één cavia in een veel te kleine kooi, liksteen erbij, geen hooi. Ik heb ze van alles uit staan leggen en ze hebben er gelukkig ook naar geluisterd. Beestjes waren wel binnen twee jaar weg.
Tap tap tap
pi_181497452
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 14:27 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik vind het dan vervelend dat ze mij niet om advies hebben gevraagd. Heb het ook eens gezien, één cavia in een veel te kleine kooi, liksteen erbij, geen hooi. Ik heb ze van alles uit staan leggen en ze hebben er gelukkig ook naar geluisterd. Beestjes waren wel binnen twee jaar weg.
Vind het zo sneu, want zie al gebeuren dat deze binnen een half jaar het loodje legt
pi_181500898
Heb die nieuwe net voor het eerst los laten lopen in de keuken. En popcornen en sprintjes trekken met z'n tweeen :D
Tap tap tap
pi_181504254
https://imgur.com/a/yucjkgW

Ze hielden natuurlijk op toen ik om het hoekje kwam filmen.
Tap tap tap
pi_181504756
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 20:15 schreef CherryLips het volgende:
https://imgur.com/a/yucjkgW

Ze hielden natuurlijk op toen ik om het hoekje kwam filmen.
Vind dat altijd zo leuk gezicht als ze rondrennen
pi_181506851
Als ze zulke rare sprongen maken alsof ze vergaan van de jeuk :D
Tap tap tap
pi_181566864
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 14:13 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Heb hier soms ook jongen dan denk ik, die 'stambomen' zijn ook maar natte vinger werk, raszuiver, ja ja mijn kont. Uit twee peruvians zou dan nooit een rex mogen komen
Volgens mij is het al eeuwen te laat voor een stamboom bij die rare beestjes.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181566884
quote:
1s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 08:54 schreef steelhead het volgende:

[..]

Volgens mij is het al eeuwen te laat voor een stamboom bij die rare beestjes.
Je kan beginnen maar dan moet je het echt goed aanpakken en controle van een onafhankelijke organisatie
pi_181566886
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 20:15 schreef CherryLips het volgende:
https://imgur.com/a/yucjkgW

Ze hielden natuurlijk op toen ik om het hoekje kwam filmen.
Gezellig stelletje. Echt leuk. :).
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181566906
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 21:52 schreef CherryLips het volgende:
Als ze zulke rare sprongen maken alsof ze vergaan van de jeuk :D
Of een spastische aanval krijgen. Luke rolt hier net zowat op zijn rug.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181566939
Frodo heeft sinds gisteren diarree. Het zuivergemaakt. Hij eet wel. Gisteren droogvoer en hooi. Maar zojuist ook het groenvoer wat ik erin gooide.

Even aankijken. Anders vanavond naar de DA.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181570591
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:25 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Net op tijd thuis voor de bevalling van een van de cavia's

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Die laatste foto: dat kleine caviaatje denkt "wat doe je" _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181571448
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 12:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Die laatste foto: dat kleine caviaatje denkt "wat doe je" _O-
Haha effe neusje vrij maken, moeders was zo druk met alles bezig. Als die maar vrij is, gebeurd ook nog wel eens dat jongen stikken namelijk. Maar ze doen het erg goed gelukkig.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 15:20:55 #72
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_181574321
Hier lopen ze ook lekker los als we thuis zijn. Hilarisch gespring.

Andere vraag. Heeft iemand hier ervaring met Versele-Laga Cubetto Straw Strokorrels - Bodembedekking?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_181576564
quote:
10s.gif Op zondag 26 augustus 2018 17:23 schreef steelhead het volgende:

[..]

Heel goed. Dus helemaal weer race monster :D.
Ik noem haar weleens "racewagentje'
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 20:19:09 #74
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181582562
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 15:20 schreef Sjechov het volgende:
Hier lopen ze ook lekker los als we thuis zijn. Hilarisch gespring.

Andere vraag. Heeft iemand hier ervaring met Versele-Laga Cubetto Straw Strokorrels - Bodembedekking?
Wel met strokorrels van n ander merk.
Ik ben er blij mee! Hoef de bak minder vaak te verschonen. Ik heb er wel kranten onder en hennepstrooisel bovenop.
Voorheen elke 5 dagen schoonmaken, nu circa na 8 à 10 dagen.
pi_181593108
Ik gebruik nu Ecobale (kartonsnippers), maar ik weet niet of ik daar heel blij mee ben.
Ten eerste absorbeert het niet goed en ten tweede wandelt mijn bejaarde er niet zo lekker over.

Dus nu maar weer over op de Aubiose en Back 2 nature
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181593504
Ecobed heb ik ook vrij lang gebruik, voor mij wel fijn dat het stofvrij is en niet zo aan de cavia's blijft plakken, maar het leek me niet bepaald comfortabel voor de cavia's en alle keutels zakken leuk naar de bodem waar het bleef plakken :P
Plus, het kan niet in de GFT-bak dus weggooien wordt heel duur :')

Gebruik nu aubiose, maar heb ook eventjes zaagsel van Versele Laga gebruikt en dat was eigenlijk ook prima. Alleen jammer dat het zo strak in zo'n pak zit gepropt en je een kwartier aan het kneden ben. Aubiose schep je zo uit de zak.

Die houtkorrels schep ik nog weleens in de plashoek. Is wel prettig spul, maar zo'n zak is loodzwaar en m'n kooi is 1.40 breed dus het is nogal een duur geintje.
Tap tap tap
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 22:59:51 #77
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_181610365
Thnx voor het antwoord!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_181617769
Frodo's diaree is weer voorbij. Gelukkig. Hij is ook weer meer levendig.

Volgens mij ook blij dat ik stop met aan zijn kont pulken.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181684335
Weet twee zwangere dames in de binnen flat gezet. Zo leuk, verwacht weer drie kleurtjes zwart/rood/wit. Donderdag worden er weer 2 beren gecastreerd, hoop dat dat weer goed gaat
pi_181694897
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2018 11:36 schreef steelhead het volgende:


Volgens mij ook blij dat ik stop met aan zijn kont pulken.
Dat kunnen cavia’s altijd waarderen
Ik krijg altijd trappen als ik richting kont ga :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181694914
Ik mis mijjn cavia’s
Door vakantie logeren ze nu al vanaf vorige week zaterdag bij oma
Morgen weer ophalen *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games dinsdag 4 september 2018 @ 23:36:54 #82
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_181695104
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 23:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik mis mijjn cavia’s
Door vakantie logeren ze nu al vanaf vorige week zaterdag bij oma
Morgen weer ophalen *O*
Dat is altijd zo leuk!

en dan herkennen ze je niet meer ;(
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_181698278
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 23:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Dat kunnen cavia’s altijd waarderen
Ik krijg altijd trappen als ik richting kont ga :')
Ow ja, meestal wel. Luke doet dat ook. Frodo is meer het type, van het zal allemaal wel. Gisteren avond trok hij het voer uit mijn handen. Dus die is wel hersteld.

Ik ben ook blij dat ik niet meer hoef te pulken. Diarree op handen en vingers is niet fijn.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181698282
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 23:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik mis mijjn cavia’s
Door vakantie logeren ze nu al vanaf vorige week zaterdag bij oma
Morgen weer ophalen *O*
Hoe was de Reünie?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181698303
quote:
4s.gif Op dinsdag 4 september 2018 23:36 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Dat is altijd zo leuk!

en dan herkennen ze je niet meer ;(
Het zijn wat dat betreft geen honden nee. Al moet ik zeggen, dat ik wel gehad heb na 1 of 2 weken weg geweest te zijn dat, er een aantal heel blij en enthousiast zijn dat je terug bent. Maar ook genoeg die je aankijken van, 'ow, je bent er weer'.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  Eindredactie Games woensdag 5 september 2018 @ 09:13:53 #86
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_181698724
quote:
7s.gif Op woensdag 5 september 2018 08:37 schreef steelhead het volgende:

[..]

Het zijn wat dat betreft geen honden nee. Al moet ik zeggen, dat ik wel gehad heb na 1 of 2 weken weg geweest te zijn dat, er een aantal heel blij en enthousiast zijn dat je terug bent. Maar ook genoeg die je aankijken van, 'ow, je bent er weer'.
na 24 uur herkennen ze de koelkast weer gelukkig
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_181698793
Die van mij interesseren zich nooit in mij :') Zelfs niet als er gevoederd wordt.
Serieus. Ik ben de enige die altijd cavia's heeft die niet whiepen.
Tap tap tap
  woensdag 5 september 2018 @ 09:26:53 #88
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181698942
Nee hoor, hier wordt er alleen bij hoge uitzondering gefloten. ;)
pi_181699121
quote:
4s.gif Op woensdag 5 september 2018 09:13 schreef Oscar. het volgende:

[..]

na 24 uur herkennen ze de koelkast weer gelukkig
Volgens mij word dat ondertussen genetisch doorgegeven.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181699158
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 09:18 schreef CherryLips het volgende:
Die van mij interesseren zich nooit in mij :') Zelfs niet als er gevoederd wordt.
Serieus. Ik ben de enige die altijd cavia's heeft die niet whiepen.
Bij mij whiepen ze ook niet altijd. Al zijn ze wel super enthousiast als het eten komt.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181699278
De nieuwe heeft net wel voor het eerst uit de hand gegeten O+ Wel achter in de kooi, moest er zowat in kruipen. Sien is ook al niet zo dapper, dus dat is niet zo'n goed voorbeeld misschien.

Ik haal tegenwoordig wel de huisjes eruit overdag :@ Anders zitten ze met z'n tweeën de hele tijd in een huisje gepropt en komen ze ook amper eten.
Tap tap tap
pi_181706970
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 09:46 schreef CherryLips het volgende:
De nieuwe heeft net wel voor het eerst uit de hand gegeten O+ Wel achter in de kooi, moest er zowat in kruipen. Sien is ook al niet zo dapper, dus dat is niet zo'n goed voorbeeld misschien.

Ik haal tegenwoordig wel de huisjes eruit overdag :@ Anders zitten ze met z'n tweeën de hele tijd in een huisje gepropt en komen ze ook amper eten.
Dat komt vanzelf goed, zo te horen. Voor de nieuwe zal het nog wel wennen zijn. Hoe heet de nieuwe eigenlijk?

Zo te zien gaat het goed samen :).
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181707006
Zojuist thuis, hoor ze door de deur heen. Mijn vriendin die bij mij was vanwege tussen uren zei, dat Luke liet vallen waar hij mee bezig was en na een paar seconden luisteren begon te piepen, waarna Frodo hem bijviel.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181722462
quote:
4s.gif Op dinsdag 4 september 2018 23:36 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Dat is altijd zo leuk!

en dan herkennen ze je niet meer ;(
Whahaha, ja ze waren eerst een beetje stil, maar Orka kwam gelukkig al snel kijken
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181722490
quote:
10s.gif Op woensdag 5 september 2018 08:34 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hoe was de Reünie?
_O-

Gelukkig toch nog een stukje herkenning en Oreo floot naar me O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181722598
En nu hangen ze weer gezellig over de rand
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181732371
quote:
10s.gif Op donderdag 6 september 2018 10:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Gelukkig toch nog een stukje herkenning en Oreo floot naar me O+
Wel lief :).

It's the food person, quick be active and make noise.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181744030
Gisteren zijn Binkie en Worst gecastreerd, alles is goed gegaan. In april gaan Red en Max heen en dan zijn alle dekberen gecastreerd en houd het fokken op. Volgende maand mijn lidmaatschap opzeggen voor de vereniging en dan is het wel klaar. Dan mogen de dieren die hier zijn gewoon oud worden, maar geen jongen meer.
pi_181746646
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 18:59 schreef steelhead het volgende:

[..]

Wel lief :).

It's the food person, quick be active and make noise.
_O- O+

Ik zie mezelf als wandelende voerdispenser
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181754719
Godsamme. Kom ik de kamer in, zit Sien in een hoekje met de haren omhoog, helemaal in elkaar, ogen dicht geknepen. Ik kon haar zo aaien en ze piepte bij het oppakken. Terwijl het anders zo'n neuroot is die al wegrent als je naar dr kijkt. Vanmiddag trok ze nog de komkommer uit m'n hand. Buik is gewoon soepel. Snap er geen hol van. Dit huis is vervloekt.
Tap tap tap
pi_181756982
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 07:59 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Gisteren zijn Binkie en Worst gecastreerd
Worst :D
pi_181757018
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:18 schreef _flore het volgende:

[..]

Worst :D
Ja dat had die fokker bedacht, ik verander nooit de namen anders raak ik zelf in de war, dus hij blijft Worst hahaha
pi_181758272
Sien had bloed in de urine. AB en pijnstiller mee. Als die stomme beesten dat nou even laten merken voordat ze gestrekt gaan :') en liever niet op vrijdagmiddag.
Tap tap tap
pi_181759922
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:20 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ja dat had die fokker bedacht, ik verander nooit de namen anders raak ik zelf in de war, dus hij blijft Worst hahaha
Kan ik me voorstellen, jij hebt er niet maar twee ofzo. Arme Worst :P

Beterschap voor Sien!
pi_181761130
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 20:31 schreef CherryLips het volgende:
Sien had bloed in de urine. AB en pijnstiller mee. Als die stomme beesten dat nou even laten merken voordat ze gestrekt gaan :') en liever niet op vrijdagmiddag.
Beter dan op zaterdagnacht :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 9 september 2018 @ 13:21:46 #106
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_181795831
Vraagje.
Al jaren hebben we hier van die heerlijke zachte fleece kussentjes in de kooi liggen.
Dit ging eigenlijk altijd goed. Nu viel ons op, dat onze caav van 15 mnd, ineens begon te eten van de kussentjes. Ze trekt er wat af en loopt er lekker van te eten. Nu lijkt me dit niet goed voor hun darmen. Zodoende heb ik direct ze eruit gehaald. Wat te doen? Hoeveel kwaad kan het? Immers, er zijn mensen die standaard fleece gebruiken op de bodem als bodembedekking.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_181796007
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 13:21 schreef Sjechov het volgende:
Vraagje.
Al jaren hebben we hier van die heerlijke zachte fleece kussentjes in de kooi liggen.
Dit ging eigenlijk altijd goed. Nu viel ons op, dat onze caav van 15 mnd, ineens begon te eten van de kussentjes. Ze trekt er wat af en loopt er lekker van te eten. Nu lijkt me dit niet goed voor hun darmen. Zodoende heb ik direct ze eruit gehaald. Wat te doen? Hoeveel kwaad kan het? Immers, er zijn mensen die standaard fleece gebruiken op de bodem als bodembedekking.
Een bevriende fokker had haar skinny's op fleece en is daar toen mee opgehouden vanwege de kans op verstopping
pi_181796400
Ik ken mensen die gewoon van die kleine hondenkussentjes van de Action in de kooi leggen, maar die heb ik wel gekocht, maar durfde het niet te gebruiken.

Heb wel een paar knuffelmutsen, maar die laten ze met rust.
Tap tap tap
  Eindredactie Games zondag 9 september 2018 @ 13:58:12 #109
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_181796449
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 22:44 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Beter dan op zaterdagnacht :')
Het liefst in het duurste tarief :') !
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_181796577
quote:
4s.gif Op zondag 9 september 2018 13:58 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Het liefst in het duurste tarief :') !
Ik heb nu op vrijdagavond zeven uur ook toeslag betaald ;(
Tap tap tap
  zondag 9 september 2018 @ 15:18:57 #111
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_181797498
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 13:32 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Een bevriende fokker had haar skinny's op fleece en is daar toen mee opgehouden vanwege de kans op verstopping
Het ging hier altijd goed. Vreemd genoeg begint ze er ineens van te eten :')
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_181797545
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 15:18 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Het ging hier altijd goed. Vreemd genoeg begint ze er ineens van te eten :')
Dat had zij ook, ze deden er niets mee, ze had ook allemaal mooie hoezen gemaakt, maar die begonnen ze op te eten, toen is ze ermee gestopt. Heb het ook ook 2 dagen in het hok gehad, maar ik vond het te vies worden, dat was niet omdat mijn cavia's eraan vraten, daar ging het eigenlijk om ze geheel op fleece te zetten, zoals dit

  zondag 9 september 2018 @ 16:23:36 #113
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_181798366
Daar hebben wij inderdaad in onze cavia flat ook over nagedacht. Scheelt weer schoonmaak ellende enzo. Toch maar niet gedaan.
Wij hebben nou die hekjes voor onze cavia villa staan als "ren". Als we thuis zijn kunnen ze nu hun villa verlaten om nog even verder rond te rennen.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_181812244
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181812619
En het is nog een hele degelijke deurbel ook _O-
Tap tap tap
pi_181813894
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 11:00 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O- O+

Ik zie mezelf als wandelende voerdispenser
De waarheid is hard :P
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181813909
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:20 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ja dat had die fokker bedacht, ik verander nooit de namen anders raak ik zelf in de war, dus hij blijft Worst hahaha
Nu Sans-worst _O- .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181813939
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 20:31 schreef CherryLips het volgende:
Sien had bloed in de urine. AB en pijnstiller mee. Als die stomme beesten dat nou even laten merken voordat ze gestrekt gaan :') en liever niet op vrijdagmiddag.
Hoe gaat het er nu mee? Het zit je wat dat betreft echt niet mee. Is het huis tochtig of iets anders?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181813959
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 15:21 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Dat had zij ook, ze deden er niets mee, ze had ook allemaal mooie hoezen gemaakt, maar die begonnen ze op te eten, toen is ze ermee gestopt. Heb het ook ook 2 dagen in het hok gehad, maar ik vond het te vies worden, dat was niet omdat mijn cavia's eraan vraten, daar ging het eigenlijk om ze geheel op fleece te zetten, zoals dit

[ afbeelding ]
Lijkt me idd ook lastig poetsen. De plas trekt daar volgens mij helemaal in. Het hok op de foto is dan weer wel grappig. Maar weet niet of ik de ondergrond zou gebruiken.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181813982
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:26 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hoe gaat het er nu mee? Het zit je wat dat betreft echt niet mee. Is het huis tochtig of iets anders?
Volgens mij kan het ook aan bijvoorbeeld de waterkwaliteit liggen in het geval van blaasontsteking.
Maar ik ga echt geen spa Blauw aan mijn cavia's geven :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181814004
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:26 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hoe gaat het er nu mee? Het zit je wat dat betreft echt niet mee. Is het huis tochtig of iets anders?
Ze was gister aan het popcornen en ze poept ook weer goed, dus ben benieuwd.
Tap tap tap
pi_181814013
quote:
10s.gif Op maandag 10 september 2018 11:30 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Volgens mij kan het ook aan bijvoorbeeld de waterkwaliteit liggen in het geval van blaasontsteking.
Maar ik ga echt geen spa Blauw aan mijn cavia's geven :')
Bij blaasstenen toch? Maar ik woon op de Veluwe, dus zacht water geloof ik. Heb ook zelden kalkaanslag op kranen enzo. Heb vorige week toevallig voor het eerst in tien jaar de waterkoker schoon moeten maken.
Tap tap tap
pi_181814023
quote:
10s.gif Op maandag 10 september 2018 11:30 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Volgens mij kan het ook aan bijvoorbeeld de waterkwaliteit liggen in het geval van blaasontsteking.
Maar ik ga echt geen spa Blauw aan mijn cavia's geven :')
Dat zou ook kunnen. Dat spa blauw in Antwerpen ooit wel gedaan, maar het water daar ruikt meer naar chloor dan het lokale zwemparadijs hier. Nederlands kraan water is over het algemeen helemaal niet slecht.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181814033
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:32 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Bij blaasstenen toch? Maar ik woon op de Veluwe, dus zacht water geloof ik. Heb ook zelden kalkaanslag op kranen enzo. Heb vorige week toevallig voor het eerst in tien jaar de waterkoker schoon moeten maken.
Yup en dan met het gevolg: blaasontsteking.
Ik heb heel hard water en alleen Oreo heeft nog blaasonsteking gehad.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181814055
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:32 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Bij blaasstenen toch? Maar ik woon op de Veluwe, dus zacht water geloof ik. Heb ook zelden kalkaanslag op kranen enzo. Heb vorige week toevallig voor het eerst in tien jaar de waterkoker schoon moeten maken.
Dat popcornen en poepen klinkt iig beter. Hoop dat het zo blijft gaan.

Hier heel wat meer kalk in het water, maar nooit problemen meegemaakt wat cavia's betreft.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181814137
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:33 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Yup en dan met het gevolg: blaasontsteking.
Ik heb heel hard water en alleen Oreo heeft nog blaasonsteking gehad.
De meeste dieren in het wild drinken hetzelfde water. Geloof ook wel dat het losloopt.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181814148
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:39 schreef steelhead het volgende:

[..]

De meeste dieren in het wild drinken hetzelfde water. Geloof ook wel dat het losloopt.
Ja precies en dan heb je caafjes die er wat meer vatbaarder voor zijn
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181814192
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja precies en dan heb je caafjes die er wat meer vatbaarder voor zijn
Dat kan altijd natuurlijk. Was de ontsteking snel verholpen?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181814230
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:44 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dat kan altijd natuurlijk. Was de ontsteking snel verholpen?
Jawel, alleen heb ik wel een andere pijnstiller en een extra grote pot met sulfatrim moeten vragen. Want de dierenarts vond het na een weekje wel genoeg, maar volgens mij moet je zoiets minimaal 2 weken behandelen.
Officieel zou je dan ook weer de urine moeten testen, maar dat heb ik niet gedaan. Oreo was al klachtenvrij, gelukkig.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181814269
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Jawel, alleen heb ik wel een andere pijnstiller en een extra grote pot met sulfatrim moeten vragen. Want de dierenarts vond het na een weekje wel genoeg, maar volgens mij moet je zoiets minimaal 2 weken behandelen.
Officieel zou je dan ook weer de urine moeten testen, maar dat heb ik niet gedaan. Oreo was al klachtenvrij, gelukkig.
Heb dat toch altijd wel het idee bij dierenartsen. Het is een cavia, dus laat maar. Honden en katten daarentegen.

Wel goed dat je het gevraagd hebt.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181814288
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:49 schreef steelhead het volgende:

[..]

Heb dat toch altijd wel het idee bij dierenartsen. Het is een cavia, dus laat maar. Honden en katten daarentegen.

Wel goed dat je het gevraagd hebt.
Ja ik zei maar: Oreo reageert niet goed op Carpofen (doet ze wel, maar liever niet als er andere medicijnen op de markt zijn) en een grotere pot Sulfatrim is natuurlijk ook duurder dus meer centjes voor de arts :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181814302


[ Bericht 100% gewijzigd door 4EverBlackEyed op 10-09-2018 11:50:59 ]
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181814626
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 11:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Jawel, alleen heb ik wel een andere pijnstiller en een extra grote pot met sulfatrim moeten vragen. Want de dierenarts vond het na een weekje wel genoeg, maar volgens mij moet je zoiets minimaal 2 weken behandelen.
Officieel zou je dan ook weer de urine moeten testen, maar dat heb ik niet gedaan. Oreo was al klachtenvrij, gelukkig.
Ik heb nu ook een vrij klein potje gekregen, moet het twee weken twee keer per dag geven, maar als ik het zo uitreken is het te weinig voor twee weken. En volgens feesboek is de dosering te laag :')
Tap tap tap
pi_181814703
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 12:09 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb nu ook een vrij klein potje gekregen, moet het twee weken twee keer per dag geven, maar als ik het zo uitreken is het te weinig voor twee weken. En volgens feesboek is de dosering te laag :')
"Het stond op facebook, dus het is waar."

Maareh.. ja dierenartsen schrijven wel standaard te lage doseringen voor.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181814768
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 12:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

"Het stond op facebook, dus het is waar."

Maareh.. ja dierenartsen schrijven wel standaard te lage doseringen voor.
Ja klote is het dan, want dan bel je van 'ja ik heb gelezuh op feesboek' dus daar wordt dan vrij weinig mee gedaan.
'Ga naar een caviakundige dierenarts van de lijst!!~`11' Ja dat was dit ook. Dan rij je al drie kwartier naar iemand van de lijst en dan is het weer niet goed.
Tap tap tap
pi_181814822
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 12:15 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja klote is het dan, want dan bel je van 'ja ik heb gelezuh op feesboek' dus daar wordt dan vrij weinig mee gedaan.
'Ga naar een caviakundige dierenarts van de lijst!!~`11' Ja dat was dit ook. Dan rij je al drie kwartier naar iemand van de lijst en dan is het weer niet goed.
Omg.. dus zelfs zo'n lijst -dierenarts is niets.. nou ja.. er zit er hier eentje in Wateringen, dat is nog enigszins te doen.. maar liever ga ik dan naar België.. de kosten vallen ook best mee..
Ik vond eerst het idee te absurd voor woorden, maar ze heeft wel Oreo genezen :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181814854
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 12:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Omg.. dus zelfs zo'n lijst -dierenarts is niets.. nou ja.. er zit er hier eentje in Wateringen, dat is nog enigszins te doen.. maar liever ga ik dan naar België.. de kosten vallen ook best mee..
Ik vond eerst het idee te absurd voor woorden, maar ze heeft wel Oreo genezen :)
Die had ik gebeld, maar misschien had ze zoiets van 'heb je haar weer', want ze adviseerde me om naar een dierenarts in de buurt te gaan. Het was al vrijdagavond, ik zou pas om half acht op z'n vroegst bij haar kunnen zijn.
Tap tap tap
pi_181814934
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 12:21 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die had ik gebeld, maar misschien had ze zoiets van 'heb je haar weer', want ze adviseerde me om naar een dierenarts in de buurt te gaan. Het was al vrijdagavond, ik zou pas om half acht op z'n vroegst bij haar kunnen zijn.
:') Ja ik vind het best een aparte
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181814956
quote:
10s.gif Op maandag 10 september 2018 12:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

:') Ja ik vind het best een aparte
Of ik liet het iets erger klinken dan het was, maar Sien zat er ook wel heel zielig bij _O- Maar meestal zegt ze 'kom maar meteen'.
Tap tap tap
pi_181815003
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 12:27 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Of ik liet het iets erger klinken dan het was, maar Sien zat er ook wel heel zielig bij _O- Maar meestal zegt ze 'kom maar meteen'.
Ah dat is de eigenaresse van Sien.. (hoor je haar denken aan de andere kant van de telefoon)
Nou beter dit dan dat je te laat bent hoor.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181852859
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 12:27 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Of ik liet het iets erger klinken dan het was, maar Sien zat er ook wel heel zielig bij _O- Maar meestal zegt ze 'kom maar meteen'.
Hoe gaat het nu met Sien?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181852888
quote:
10s.gif Op maandag 10 september 2018 12:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

:') Ja ik vind het best een aparte
Mag ook wel met een dergelijke specialisering. Zijn vaak niet de Run of the mill mensen die zoiets doen. Ook wel leuk af en toe van dat kleurrijke volk. Anders ook zo saai :).
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181853095
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 08:31 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hoe gaat het nu met Sien?
Alsof er niks aan de hand is :)
Tap tap tap
pi_181854491
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 08:34 schreef steelhead het volgende:

[..]

Mag ook wel met een dergelijke specialisering. Zijn vaak niet de Run of the mill mensen die zoiets doen. Ook wel leuk af en toe van dat kleurrijke volk. Anders ook zo saai :).
Oh ja niets mis mee ! Oreo wandelt nog steeds rond, dus ik ben haar erg dankbaar
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181854690
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 08:55 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Alsof er niks aan de hand is :)
Rare beesten soms. Maar goed dat het nu beter gaat :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181854713
quote:
10s.gif Op woensdag 12 september 2018 10:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Oh ja niets mis mee ! Oreo wandelt nog steeds rond, dus ik ben haar erg dankbaar
Kan me voorstellen. Het kan met cavia's toch al snel gaan helaas. Zeker met een arts die geen kennis heeft. Helaas ook een cavia daardoor verloren, jaren geleden. Zeker als je er later erachter komt dat het niet had gehoeven.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181854933
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 11:02 schreef steelhead het volgende:

[..]

Kan me voorstellen. Het kan met cavia's toch al snel gaan helaas. Zeker met een arts die geen kennis heeft. Helaas ook een cavia daardoor verloren, jaren geleden. Zeker als je er later erachter komt dat het niet had gehoeven.
Ja dierenartsen weten helaas heel weinig over cavia's
Ooit had een dierenarts een cavia met schurft onbehandeld laten gaan, want het kon geen schurft zijn.. de andere cavia had het niet.. Niet wetende dat het een weerstandskwestie is
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181854979
Na twee schurftprikken kwam de cavia er wel weer bovenop, maar ik was not amused
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181854983
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 11:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja dierenartsen weten helaas heel weinig over cavia's
Ooit had een dierenarts een cavia met schurft onbehandeld laten gaan, want het kon geen schurft zijn.. de andere cavia had het niet.. Niet wetende dat het een weerstandskwestie is
Knof zeiden ze hier dat het schimmel was, maar ze lag he-le-maal open, niks hielp. Ga naar België, ze kijkt: dit is een allergie. Van alles meegekregen, het ging even beter, maar na een week kreeg ze ineens gasbuik en toen was het voorbij ;(
Knofje was m'n beeb ;(

Beer had longontsteking en heeft de verkeerde AB gekregen, geen pijnstiller en dwangvoeren was allemaal ook niet nodig.

Ollie had diarree, krampen, niet eten. De dierenartsen hier gaven hem ciseral (dan schijt ie zich dus leeg) en de ander gaf hem immodium, dan zat ie dus verstopt. Ja dat hielp niet.
Tap tap tap
pi_181855156
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 11:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja dierenartsen weten helaas heel weinig over cavia's
Ooit had een dierenarts een cavia met schurft onbehandeld laten gaan, want het kon geen schurft zijn.. de andere cavia had het niet.. Niet wetende dat het een weerstandskwestie is
Serieus?? Die verdient de slechtste dierenarts van het jaar award :|W .

Een caaf met schurft is echt niet grappig. Had er ooit een van de opvang, die had de prikken wel gehad en nog een middeltje erbij om het tegen te gaan.

Kan me voorstellen dat je not amused was.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181855211
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 11:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Knof zeiden ze hier dat het schimmel was, maar ze lag he-le-maal open, niks hielp. Ga naar België, ze kijkt: dit is een allergie. Van alles meegekregen, het ging even beter, maar na een week kreeg ze ineens gasbuik en toen was het voorbij ;(
Knofje was m'n beeb ;(

Beer had longontsteking en heeft de verkeerde AB gekregen, geen pijnstiller en dwangvoeren was allemaal ook niet nodig.

Ollie had diarree, krampen, niet eten. De dierenartsen hier gaven hem ciseral (dan schijt ie zich dus leeg) en de ander gaf hem immodium, dan zat ie dus verstopt. Ja dat hielp niet.
Er zouden ook meer gespecialiseerde dierenartsen moeten komen. De meeste kijken alleen naar honden en katten. Ik snap dat aan de ene kant ook wel, want meer mensen hebben nu eenmaal een hond of een kat.

Bij knaagdieren heb ik vaak wel het idee, dat ze zoiets hebben van, het zijn zwakkere dieren. Koop maar een nieuwe.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  woensdag 12 september 2018 @ 11:33:30 #154
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181855272
Die ervaring heb ik gelukkig niet. Mijn dierenarts verblikt of verbloost niet als ik vraag om n röntgenfoto en stelde zelf toentertijd bij Saartje een echo voor. (Ok, das ook goed verdienen, maar heb t idee dat het ze daar niet alleen om te doen is).
pi_181855631
De moeilijke gevallen gaan naar Belgie, maar de huis tuin en keuken kwaaltjes kunnen naar een dierenarts een dorp verderop. Die staat gelukkig wel open voor andere pijnstilling en Sulfatrim voor + 2 weken
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181959474
Dit weekend even naar buiten geweest om het afval weg te gooien. Bij binnenkomst
2 piepende mannen, die net 5 min geleden al een dijk groenvoer gekregen hebben.

Tis toch wat }:|
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182022013
quote:
10s.gif Op maandag 17 september 2018 10:48 schreef steelhead het volgende:
Dit weekend even naar buiten geweest om het afval weg te gooien. Bij binnenkomst
2 piepende mannen, die net 5 min geleden al een dijk groenvoer gekregen hebben.

Tis toch wat }:|
Ja, maar hallo.. 5 minuten is wel heeeel lang en je geeft ze waarschijnlijk nooit wat
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182022045
Yoshi is mijn beertje en elke keer als ik naar dat hok kijk.. dan zie ik hem languit liggen.
Dat beest heeft een leven joh :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182022102
quote:
10s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:13 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, maar hallo.. 5 minuten is wel heeeel lang en je geeft ze waarschijnlijk nooit wat
Nee nooit, mijn portemonnee word wel op een magische manier lichter aan al de groentes, maar verder. Het erge is dat ik ze nu al weer mis, die gekke beestjes.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182022111
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Yoshi is mijn beertje en elke keer als ik naar dat hok kijk.. dan zie ik hem languit liggen.
Dat beest heeft een leven joh :')
Dat is een kunst hoor. Ik heb het ook wel eens geprobeerd op die manier te leven. Niet te doen op lange termijn.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182022117
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:17 schreef steelhead het volgende:

[..]

Nee nooit, mijn portemonnee word wel op een magische manier lichter aan al de groentes, maar verder. Het erge is dat ik ze nu al weer mis, die gekke beestjes.
Ja, ik wil ze best meenemen naar kantoor, maar als ik ze loslaat, moet ik ze weer overal vandaan toveren.. plus dat ze aan draden gaan knagen.. dat moeten we niet hebben
Om nog maar te zwijgen van die lopende poepfabriekjes :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182022124
quote:
10s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:18 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dat is een kunst hoor. Ik heb het ook wel eens geprobeerd op die manier te leven. Niet te doen op lange termijn.
Alleen in het weekend gaat dat goed _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182022207
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, ik wil ze best meenemen naar kantoor, maar als ik ze loslaat, moet ik ze weer overal vandaan toveren.. plus dat ze aan draden gaan knagen.. dat moeten we niet hebben
Om nog maar te zwijgen van die lopende poepfabriekjes :')
Denk dat je collega's het wel schattig vinden, maar de poep op de lange duur niet. Ik werk alleen in het archief en genoeg ruimte om ze los te laten, maar ik heb een donker bruin vermoeden dat ze aan de dossiers gaan knagen. Onder het mom van leuk spelletje...

quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Alleen in het weekend gaat dat goed _O-
Daar is het ook weekend ook voor, de rest is voor werken, voor dat groenvoer :P
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182022216
quote:
10s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:23 schreef steelhead het volgende:

[..]

Denk dat je collega's het wel schattig vinden, maar de poep op de lange duur niet. Ik werk alleen in het archief en genoeg ruimte om ze los te laten, maar ik heb een donker bruin vermoeden dat ze aan de dossiers gaan knagen. Onder het mom van leuk spelletje...

[..]

Daar is het ook weekend ook voor, de rest is voor werken, voor dat groenvoer :P
_O-

Zo cavia's zo caviabaasjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182022866
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Zo cavia's zo caviabaasjes
Niks mis met loungen in bed met een goed boek, zo nu en dan. O-)
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182023126
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 11:00 schreef steelhead het volgende:

[..]

Niks mis met loungen in bed met een goed boek, zo nu en dan. O-)
Als ik geen plannen heb in het weekend, dan ben ik niet uit bed te slaan :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182023588
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 11:13 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Als ik geen plannen heb in het weekend, dan ben ik niet uit bed te slaan :')
Bed is ook een geniale uitvinding. Zeker nu het kouder word. Meestal is dat cavia's van pampus, eigenaar van pampus, want goed idee doet volgen, of zoiets. Is uit bed komen dan ook eens soort van gevecht?

Dat is ook wel grappig, vanuit bed zie je dan een hutje waar een achter pootje uitsteekt.

Straks ook de dikkere laken erin, muziekje op de achtergrond en de rest van de wereld kan em. En niet storen uiteraard. ^O^ .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182023607
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 11:34 schreef steelhead het volgende:

[..]

Bed is ook een geniale uitvinding. Zeker nu het kouder word. Meestal is dat cavia's van pampus, eigenaar van pampus, want goed idee doet volgen, of zoiets. Is uit bed komen dan ook eens soort van gevecht?

Dat is ook wel grappig, vanuit bed zie je dan een hutje waar een achter pootje uitsteekt.

Straks ook de dikkere laken erin, muziekje op de achtergrond en de rest van de wereld kan em. En niet storen uiteraard. ^O^ .
Uit bed komen is geen probleem, behalve als we weer midden in de donkere periode zitten.. dan soms wel :P

Ja geweldig hoe ze kunnen liggen, achterpootjes uitgerekt :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182023692
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 11:36 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Uit bed komen is geen probleem, behalve als we weer midden in de donkere periode zitten.. dan soms wel :P

Ja geweldig hoe ze kunnen liggen, achterpootjes uitgerekt :')
Of zo gedraaid, dat je je afvraagt of ze geen problemen krijgen met de rug. Zeker Frodo heeft dit. Dan denk ik van, dat ligt toch niet lekker. Maar blijkbaar wel, want een paar uur later zie je hem uitrekken.

Luke is meer een soort van drap, dat je ergens neer plempt. Maakt ook niet uit waar.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182023833
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 11:39 schreef steelhead het volgende:

[..]

Of zo gedraaid, dat je je afvraagt of ze geen problemen krijgen met de rug. Zeker Frodo heeft dit. Dan denk ik van, dat ligt toch niet lekker. Maar blijkbaar wel, want een paar uur later zie je hem uitrekken.

Luke is meer een soort van drap, dat je ergens neer plempt. Maakt ook niet uit waar.
_O-

Ja of dat ze hun hoofd op iets hards leggen (randje van een huisje of zo) en dat ze dit erg lekker vinden liggen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182024492
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 11:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Ja of dat ze hun hoofd op iets hards leggen (randje van een huisje of zo) en dat ze dit erg lekker vinden liggen :')
Of het voerbakje, wat vol is omgegooid en nu op z'n kop als kussen word gebruikt.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182024673


Het is ook full domination. En na het vervelende mobiel ding weg is, is de ondergrond een mooi kussen.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182025037
Die van mij hebben kartonnen huisjes die ze zo hard mogelijk tegen het plexiglas beuken.
Of hem naar de hangmat slepen en dan onder het huisje op de hangmat liggen met z'n tweeën. of hem over de voerbak heen zetten en er dan niet meer onder kunnen. Of de dozen omver gooien.
Tap tap tap
pi_182025126
Oh ja wel herkenbaar.. Cloud is ook altijd het huisje aan het slopen of verplaatsen

Hoor je ineens een harde TOK uit het hok komen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182025132
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 12:33 schreef steelhead het volgende:
[ afbeelding ]

Het is ook full domination. En na het vervelende mobiel ding weg is, is de ondergrond een mooi kussen.
O+ Wat een lekkere dikke unit
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182025385
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 12:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Oh ja wel herkenbaar.. Cloud is ook altijd het huisje aan het slopen of verplaatsen

Hoor je ineens een harde TOK uit het hok komen :')
Hamster vliegt van schrik uit z'n wiel ;( (die zit in de verdieping erboven )
Tap tap tap
pi_182025390
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 12:54 schreef CherryLips het volgende:
Die van mij hebben kartonnen huisjes die ze zo hard mogelijk tegen het plexiglas beuken.
Of hem naar de hangmat slepen en dan onder het huisje op de hangmat liggen met z'n tweeën. of hem over de voerbak heen zetten en er dan niet meer onder kunnen. Of de dozen omver gooien.
Heel herkenbaar. Al heb ik altijd wel het vermoeden dat ze er op een of andere manier er nog wel in of uit kunnen na voerbak sleep perikelen.

Ook wel eens een kleine pluche hamster knuffel erin gegooid, als dat ding een echte zou zijn, kwam het er niet levend eruit. Daar werd echt hard mee gegooid.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182025407
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 12:59 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

O+ Wat een lekkere dikke unit
Hij is goed kneedbaar idd. :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182025415
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 13:15 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Hamster vliegt van schrik uit z'n wiel ;( (die zit in de verdieping erboven )
Awhhhh
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182025471
quote:
10s.gif Op donderdag 20 september 2018 13:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Awhhhh
Maar dat doet ie sowieso wel hoor.
Tap tap tap
pi_182025597
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 13:19 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar dat doet ie sowieso wel hoor.
Cavia's zelf ook ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182026407
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 13:19 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar dat doet ie sowieso wel hoor.
Een zenuwpeesje? :)
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182026418
quote:
9s.gif Op donderdag 20 september 2018 13:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Cavia's zelf ook ...
Met verve. Maakt ook niet uit. Boem is ho, toch?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182026745
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 14:07 schreef steelhead het volgende:

[..]

Een zenuwpeesje? :)
Hij gaat sneller dan het wieltje kan bijhouden en hij struikelt soms.
Tap tap tap
pi_182026764
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 14:29 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Hij gaat sneller dan het wieltje kan bijhouden en hij struikelt soms.
Dat is dan wel weer schattig :D.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182026782
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 14:29 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Hij gaat sneller dan het wieltje kan bijhouden en hij struikelt soms.
Zo had ik eens een Pools dwergkonijntje die over de kop ging als hij ging rennen :') Daar mag je niet om lachen, maar toch :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182026828
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 14:30 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dat is dan wel weer schattig :D.
Zoiets dus :@

Tap tap tap
pi_182027476
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 14:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Zo had ik eens een Pools dwergkonijntje die over de kop ging als hij ging rennen :') Daar mag je niet om lachen, maar toch :')


Valt toch een beetje hieronder :P .
De good morning hoort er dan weer niet bij.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182027529
quote:
Hahahaha Tic draait 12 keer meer _O- . Geweldig. :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  donderdag 20 september 2018 @ 16:04:43 #190
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_182028662
_O-

Gizmo is een nog dikkere unit. Ze heeft een onderkin. :')
pi_182034131
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 16:04 schreef NijntjesUk het volgende:
_O-

Gizmo is een nog dikkere unit. Ze heeft een onderkin. :')
Dat is dan wel een gigantische unit :D.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  donderdag 20 september 2018 @ 22:27:23 #192
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_182036746
Ik was op zoek naar een foto waarop die onderkin te zien is, maar kon ik zo snel niet vinden. Zal er eens eentje proberen te maken.
pi_182098001
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 22:27 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik was op zoek naar een foto waarop die onderkin te zien is, maar kon ik zo snel niet vinden. Zal er eens eentje proberen te maken.
Nog gelukt met de foto? Of werkt Gizmo niet mee? :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182098009
Gisteren heeft Frodo voor het eerst in zijn 4 jarig bestaan aan mijn vingers gelikt O+ .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  maandag 24 september 2018 @ 10:21:00 #195
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_182098778
quote:
10s.gif Op maandag 24 september 2018 09:09 schreef steelhead het volgende:

[..]

Nog gelukt met de foto? Of werkt Gizmo niet mee? :D
Wat denk je? }:|
Zou jij (als je die hebt) met onderkin prominent op de foto willen? ;)

Frodo O+ Gizmo en Lexie likken allebei graag aan vingers of in mn nek. Gizmo pakt dan ook graag net mn velletje erbij of probeert mn armbandje kapot te bijten. :{w
pi_182098784
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 10:21 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Wat denk je? }:|
Zou jij (als je die hebt) met onderkin prominent op de foto willen? ;)
_O-

Ik tape die altijd weg O-) .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182101963
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 16:04 schreef NijntjesUk het volgende:
_O-

Gizmo is een nog dikkere unit. Ze heeft een onderkin. :')
O+ Dikke units..

Yoshi is ook zo'n lekker dik ding
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182104456
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 13:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

O+ Dikke units..

Yoshi is ook zo'n lekker dik ding
Ik blijf dat geweldig vinden 'dikke unit'.

Zeg het nu ook constant tegen Luke :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  maandag 24 september 2018 @ 16:34:53 #199
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_182105973
Schrik niet. :s)



1247 gr (net gewogen). :|W

[ Bericht 24% gewijzigd door NijntjesUk op 24-09-2018 16:44:11 ]
pi_182106128
Wat een moppie O+
Tap tap tap
pi_182108910
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 16:34 schreef NijntjesUk het volgende:
Schrik niet. :s)

[ afbeelding ]

1247 gr (net gewogen). :|W
Die is snuitig :D.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182112603
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 15:29 schreef steelhead het volgende:

[..]

Ik blijf dat geweldig vinden 'dikke unit'.

Zeg het nu ook constant tegen Luke :D .
Luke: ????
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182119683
Gisteravond is mijn hoogzwangere bevallen van 4 jongen, helaas was 1 overleden.
pi_182119921
quote:
10s.gif Op maandag 24 september 2018 21:06 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Luke: ????
Ja het maakt hem niet zoveel uit wat je hem noemt. Daarvoor was het 'grote dikzak'.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182119925
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 08:59 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Gisteravond is mijn hoogzwangere bevallen van 4 jongen, helaas was 1 overleden.
Ahww, jammer ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182119932
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:28 schreef steelhead het volgende:

[..]

Ja het maakt hem niet zoveel uit wat je hem noemt. Daarvoor was het 'grote dikzak'.
Oh nee hoor.. wij zeggen ook op lieve toon tegen Oreo: wat ben je toch een rotzak
:') Dat maakt ze echt niet uit.. zolang er maar eten is
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182119935
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 08:59 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Gisteravond is mijn hoogzwangere bevallen van 4 jongen, helaas was 1 overleden.
Foto's :D ;) . Wel sneu dat er eentje dood geboren is.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182119949
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Oh nee hoor.. wij zeggen ook op lieve toon tegen Oreo: wat ben je toch een rotzak
:') Dat maakt ze echt niet uit.. zolang er maar eten is
Otje noemde ik kötje :')
Tap tap tap
pi_182119951
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Oh nee hoor.. wij zeggen ook op lieve toon tegen Oreo: wat ben je toch een rotzak
:') Dat maakt ze echt niet uit.. zolang er maar eten is
Ja dat ja _O- . Mijn vriendin maakte gisteren een onverwachte beweging en er zaten 2 wollies tegen me aangedrukt.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182119953
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:29 schreef steelhead het volgende:

[..]

Foto's :D ;) . Wel sneu dat er eentje dood geboren is.
Ja daar hoef ik geen foto van.
Tap tap tap
pi_182119981
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:29 schreef steelhead het volgende:

[..]

Foto's :D ;) . Wel sneu dat er eentje dood geboren is.
Zal zo wel even het gezin op de foto zetten
pi_182119988
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:30 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja daar hoef ik geen foto van.
Niet van de overledene. Van de 3 die nog leven.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182120091
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:30 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Otje noemde ik kötje :')
:')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games dinsdag 25 september 2018 @ 09:43:29 #214
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_182120110
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 16:34 schreef NijntjesUk het volgende:
Schrik niet. :s)

[ afbeelding ]

1247 gr (net gewogen). :|W
ik zal vanavond wel ff een foto maken van mijn 1500 gram wegende monster
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_182120157
Dit is een van de moppie's

pi_182120291
Ahwww
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games dinsdag 25 september 2018 @ 10:00:39 #217
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_182120308
Kleine caafjes zijn zo uit proportie _O_
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_182120329
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ahwww
Mooi coronetje toch? Als ik dit zie dan vind ik het wel weer jammer om te stoppen met fokken, maar goed, alles heeft ook zijn keerzijde en als ik dan weer in Bakkeveen sta te kijken bij alle gedumpte cavia's dan denk ik, ja is beter om te stoppen
pi_182121021
quote:
4s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:43 schreef Oscar. het volgende:

[..]

ik zal vanavond wel ff een foto maken van mijn 1500 gram wegende monster
Ben benieuwd :D.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182121027
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:46 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Dit is een van de moppie's

[ afbeelding ]
Aaaw wat een mooike :)
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182127098
Nu ben ik ook stiekem benieuwd wat onze mannetjes wegen :@ :P zal vanavond een poging wegen wagen om hun gewicht te bepalen. En misschien wat foto's te maken :)
  dinsdag 25 september 2018 @ 18:36:49 #222
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_182128398
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 09:46 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Dit is een van de moppie's

[ afbeelding ]
O+
pi_182130397
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 17:23 schreef iamredleader het volgende:
Nu ben ik ook stiekem benieuwd wat onze mannetjes wegen :@ :P zal vanavond een poging wegen wagen om hun gewicht te bepalen. En misschien wat foto's te maken :)
1170 en 1180 gram. De heren hadden geen zin om te poseren :P
  Eindredactie Games dinsdag 25 september 2018 @ 20:49:31 #224
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_182130902


door de 1500 gram barriere heen, op zijn vierde!
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  dinsdag 25 september 2018 @ 21:00:11 #225
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_182131163
quote:
4s.gif Op dinsdag 25 september 2018 20:49 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]

door de 1500 gram barriere heen, op zijn vierde!
:o

Mijn zwaarste cavia ooit was Oekie, zij woog 1600. :')

@iamredleader; valt reuze mee, toch? :)
pi_182132432
Ja, 1170/1180 valt zeker mee :) de jongens zijn nu 1 jaar 1 maand (meer dan "augustus" weet ik niet qua geboorte). En het zijn vrolijke (en natuurlijk panisch angstige) beestjes _O-
pi_182159852
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 september 2018 20:26 schreef iamredleader het volgende:

[..]

1170 en 1180 gram. De heren hadden geen zin om te poseren :P
Foto's maken werkt alleen als je het stiekem doet :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182159868
quote:
4s.gif Op dinsdag 25 september 2018 20:49 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]

door de 1500 gram barriere heen, op zijn vierde!
Dat ziet er goed kneedbaar eruit ^O^ . :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182159912
Deze ochtend had Luke het op z'n heupen. Aan het klappertanden en draaien met die kont.
Eerst tegen Frodo en toen ik polshoogte kwam nemen tegen mij.

Dus ging ik voor hem staan. Eerst probeerde hij nog, maar daarna toch maar wegwezen onder de brug.

Voel me nu zo alpha _O- .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182160135
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:10 schreef steelhead het volgende:
Deze ochtend had Luke het op z'n heupen. Aan het klappertanden en draaien met die kont.
Eerst tegen Frodo en toen ik polshoogte kwam nemen tegen mij.

Dus ging ik voor hem staan. Eerst probeerde hij nog, maar daarna toch maar wegwezen onder de brug.

Voel me nu zo alpha _O- .
Goed zo, wie is hier nou de baas.. de cavia of jij

:D :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182160175
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Goed zo, wie is hier nou de baas.. de cavia of jij

:D :')
Misschien is het beter daar geen antwoord op te geven. -O- .

Hoe is het met de caafs?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182160340
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:30 schreef steelhead het volgende:

[..]

Misschien is het beter daar geen antwoord op te geven. -O- .

Hoe is het met de caafs?
Nou ja, ze mogen van mij niet aan de rand knagen, en dat heb ik ze toch redelijk goed afgeleerd :')

Met de caafs gaat het helemaal goed, zelfs de bejaarde Oreo zat gisteren zelfs te popcornen :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182160349
quote:
4s.gif Op dinsdag 25 september 2018 20:49 schreef Oscar. het volgende:
[ afbeelding ]

door de 1500 gram barriere heen, op zijn vierde!
Lekker fluffy
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182248589
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Nou ja, ze mogen van mij niet aan de rand knagen, en dat heb ik ze toch redelijk goed afgeleerd :')

Met de caafs gaat het helemaal goed, zelfs de bejaarde Oreo zat gisteren zelfs te popcornen :D
Aan de rand knagen is ook irritant. Had er ooit een die knaagde aan de tralies en hard ook. Midden in de nacht :') . Zette hem dan maar in een andere kamer.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182248665
Frodo zat gisteren gezellig boven op me te pruttelen. Was wel lekker rustig.
Daarna was Luke aan de beurd. Ik zei al tegen mijn vriendin, die naast me lag, kijk
er niet raar van op als Dora the explorer zich zo meteen boven op je lanceert.

En idd paar minuten later, sprong hij van mij naar haar. En ook weer terug.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182332341
Leuk als ze zo ondernemend zijn !

Hier had ik Oreo op een kussen gelegd en dat vond ze prachtig.. het leek wel een jojo, zo hard draaide ze rondjes.. normaal is dat het teken dat ze gaan plassen, maar dit was van puur enthousiasme :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182385649
Soort van draaimolentje?

Zaterdagavond een avond met vrienden gehad en redelijk wat bier op. Zondag ochtend wakker gemaakt om 9 uur, door een paar piepende wekkers op pootjes. Ze krijgen altijd hap tussen 7/8 uur. }:| .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182385692
WHAHA, ja Oreo de draaimolen en piepende wekkers op pootjes.. nou ja de slaapkamer is bij ons het verste weg van de woonkamer, dus ze moeten goed hun best doen om mij wakker te piepen (lees: dat lukt niet).
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182385753
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182385782
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 10:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
WHAHA, ja Oreo de draaimolen en piepende wekkers op pootjes.. nou ja de slaapkamer is bij ons het verste weg van de woonkamer, dus ze moeten goed hun best doen om mij wakker te piepen (lees: dat lukt niet).
Tja studio, dan is er niet veel keus. Vriendin sliep er trouwens gewoon doorheen, sommige mensen }:| .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182385852
quote:
Zo'n onschuldige blik he O-)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182385890
quote:
10s.gif Op maandag 8 oktober 2018 10:19 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Zo'n onschuldige blik he O-)
Hij ging ook lekker liggen, zodra dat enge ding weg was. Die kwam zeker een half uur niet van z'n plaats.

pokerface 101.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182386845
Ik vind die verschillende karaktertjes ook zo leuk.
Eigenlijk is Valencia de enige die zo schuw, de rest vindt alles prima.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 8 oktober 2018 @ 11:22:22 #244
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_182386951
quote:
10s.gif Op maandag 8 oktober 2018 10:16 schreef steelhead het volgende:

[..]

Tja studio, dan is er niet veel keus. Vriendin sliep er trouwens gewoon doorheen, sommige mensen }:| .
_O-

Hier lukt t de dames ook niet. Ik werd om 5 uur echter wakker omdat de hond zn neus in mn oksel duwde. :{
pi_182387070
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 11:16 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik vind die verschillende karaktertjes ook zo leuk.
Eigenlijk is Valencia de enige die zo schuw, de rest vindt alles prima.
Vind dat ook wel mooi, toch grappig om te zien dat ze toch verschillend kunnen zijn wat karakter betreft.

Ze ontdooit wel op een gegeven moment? Of echt 24/7 schuw? Je hebt er ook van die kamikaze piloten erbij af en toe.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182387084
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 11:22 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

_O-

Hier lukt t de dames ook niet. Ik werd om 5 uur echter wakker omdat de hond zn neus in mn oksel duwde. :{
_O- _O- _O-

Dat is nog eens wakker worden _O- .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182387333
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 11:27 schreef steelhead het volgende:

[..]

Vind dat ook wel mooi, toch grappig om te zien dat ze toch verschillend kunnen zijn wat karakter betreft.

Ze ontdooit wel op een gegeven moment? Of echt 24/7 schuw? Je hebt er ook van die kamikaze piloten erbij af en toe.
Als ze kon praten dan zei ze: NEEEE GA WEG, BLIJF VAN ME AF, WIL NIET OPGEPAKT WORDEN

Maar als je haar dan oppakt en bij je laat zitten dan is ze wel lief en geeft ze kopjes :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182387357
Moet haar wat meer aandacht geven, denk ik.. maar de rest is gelukkig niet schuw.
Toch wel raar.. ze is wel hetzelfde opgevoed al de anderen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182388787
quote:
6s.gif Op maandag 8 oktober 2018 11:37 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Moet haar wat meer aandacht geven, denk ik.. maar de rest is gelukkig niet schuw.
Toch wel raar.. ze is wel hetzelfde opgevoed al de anderen.
Sommigen zijn ook van die angsthazen. Maar ze ontdooit iig wel als ze eenmaal bij je zit.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182390071
quote:
10s.gif Op maandag 8 oktober 2018 12:50 schreef steelhead het volgende:

[..]

Sommigen zijn ook van die angsthazen. Maar ze ontdooit iig wel als ze eenmaal bij je zit.
Ja dan is opeens alles koek en ei en is ze de grote wereldreisontdekker (lees: de bank)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182403195
quote:
De nagels :X :@
Tap tap tap
pi_182403217
Goed, er heerst een hardnekkige longontsteking onder cavia's. Ik loop al te stressen voor ze wat mankeren :')
Tap tap tap
pi_182405866
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182407647
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 23:48 schreef CherryLips het volgende:

[..]

De nagels :X :@
Zag dat ook, is al bijgewerkt,
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 10:04:42 #255
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_182407711
Hoe doen jullie dat trouwens?
Hier een gewone nagelknipper, maar de nagels van de achterpoten Lexie zijn inmiddels zo dik dat ze er nog maar net tussen passen. :?
pi_182407758
quote:
Gezellig :D.

Zou zelf niet zo ver gaan, maar het ziet er wel lief uit.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182407895
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 10:04 schreef NijntjesUk het volgende:
Hoe doen jullie dat trouwens?
Hier een gewone nagelknipper, maar de nagels van de achterpoten Lexie zijn inmiddels zo dik dat ze er nog maar net tussen passen. :?
Dat doe ik ook met een gewone nagelknipper, vind ik het fijnste. Ik heb er een speciaal voor hun.
Meestal houd mijn vriendin ze vast, terwijl ik ze knip.

De laatste keer alleen gedaan, dat spartelt dan wel meer, net of je ze gaat martelen }:| .

De laatste keer bij de dierenarts, jaren geleden, een van de dames (Bolleke) laten knippen, die ging toch te keer. De mevrouw van de cavia opvang die daar werkte, kwam nog vragen of er een cavia werd gemarteld. Het was natuurlijk gewoon aanstelleritus :') .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 10:44:23 #258
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_182408544
Hier gaan ze even op hun rug. Gizmo vindt alles prima. Lexie doet alsof je haar vermoordt ook. }:|
pi_182408989
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 10:04 schreef NijntjesUk het volgende:
Hoe doen jullie dat trouwens?
Hier een gewone nagelknipper, maar de nagels van de achterpoten Lexie zijn inmiddels zo dik dat ze er nog maar net tussen passen. :?
Voor de voorpootjes een gewone knipper en voor de achterpootjes een speciale nagelknipper voor knaagdieren. Die knijpt dan samen en knipt zo de nagel af.

Bij mij gaan ze ook op de rug en sommige bijten in de nagelknipper :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182409000
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 10:13 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dat doe ik ook met een gewone nagelknipper, vind ik het fijnste. Ik heb er een speciaal voor hun.
Meestal houd mijn vriendin ze vast, terwijl ik ze knip.

De laatste keer alleen gedaan, dat spartelt dan wel meer, net of je ze gaat martelen }:| .

De laatste keer bij de dierenarts, jaren geleden, een van de dames (Bolleke) laten knippen, die ging toch te keer. De mevrouw van de cavia opvang die daar werkte, kwam nog vragen of er een cavia werd gemarteld. Het was natuurlijk gewoon aanstelleritus :') .
Ja, altijd leuk bij de dierenarts ook... WHIEEEEEEEEP
Zie je iedereen in de wachtkamer elkaar aankijken.. "die cavia's weer..."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182409246
Ik druk ze even tegen me aan of zeg ze gewoon neer en pak de pootjes dan stuk voor stuk :')
Tap tap tap
pi_182409627
Caafs lopen los in de keuken. Ik heb er kartonnen dozen neergezet want dat vinden ze prachtig, ze schuiven als een soort schildpad met dat ding rond. Ik heb de kartonnen dozen in de hoek neergezet zodat ze er niet te ver mee gaan lopen en ermee van het kleed gaan. Kartonnen doos ingebouwd met andere huisjes enzo.

Ik kom later de keuken in, staat die kartonnen doos toch halverwege de woonkamer, een flink stuk van het kleed.

Rare beesten.
Tap tap tap
pi_182409766
Ja, de gedachtegang van cavia's :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 14 oktober 2018 @ 20:38:56 #264
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_182516535
Van de week sloeg Gizmo ineens aan het waken. :? Was niks aan de hand, te zien of te horen. Ze heeft t zeker 5 min volgehouden. Vond t n heel bijzonder geluid..
pi_182517535
Ja apart geluid he.. heb er twee: Orka en Valencia
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182517622
De onderkant van mn caviaflat bij een verdieping laat los (vinyl) en ik had bij caviaflat.nl op 23 september een bericht gestuurd, totaal geen reactie. Behalve waar de afkorting FYI voor staat. Mijn vraag was: welke lijm / kit kan ik daarvoor gebruiken .. maar dat is kennelijk te moeilijk of zo

Had wel een betere aftersales verwacht, vandaag de laatste mail gestuurd .. en anders een negatieve recensie dan maar

Jammer, was niet nodig geweest en had dit ook niet verwacht bij een caviaflat van >700 euro :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 16 oktober 2018 @ 11:24:43 #267
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_182547695
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2018 21:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
De onderkant van mn caviaflat bij een verdieping laat los (vinyl) en ik had bij caviaflat.nl op 23 september een bericht gestuurd, totaal geen reactie. Behalve waar de afkorting FYI voor staat. Mijn vraag was: welke lijm / kit kan ik daarvoor gebruiken .. maar dat is kennelijk te moeilijk of zo

Had wel een betere aftersales verwacht, vandaag de laatste mail gestuurd .. en anders een negatieve recensie dan maar

Jammer, was niet nodig geweest en had dit ook niet verwacht bij een caviaflat van >700 euro :{
Ik heb daar ook eens geïnformeerd. Waar je zou denken dat ik als klant keus had, werd me eigenlijk een indeling “opgedragen”. Nah dacht het ff niet hé!
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_182549797
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 11:24 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Ik heb daar ook eens geïnformeerd. Waar je zou denken dat ik als klant keus had, werd me eigenlijk een indeling “opgedragen”. Nah dacht het ff niet hé!
Ik zie nu ook een fb melding dat ze nu gestopt zijn met de meubels.. misschien teveel negatieve reacties.. ?

Heb nu wel een net mailtje gekregen, maar als ze dit nu gelijk had gestuurd dan was er niets aan de hand geweest.

Btw.. dat had ik dus ook bij mijn caviaflat.. werd ik opgebeld door haar man, ja ik zou de indeling toch anders doen.. ipv.. de onderste twee verdiepingen aan elkaar verbinden, de bovenste twee.. ik heb het geaccepteerd, maar leuk vond ik het niet. Mijn vriend zei ook al van: ja volgens mij hebben ze er nog eentje staan en willen ze die kwijt.. Zou best kunnen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182564540
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 20:38 schreef NijntjesUk het volgende:
Van de week sloeg Gizmo ineens aan het waken. :? Was niks aan de hand, te zien of te horen. Ze heeft t zeker 5 min volgehouden. Vond t n heel bijzonder geluid..
Net vogeltjes dan. Apart geluidje idd.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182564556
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 13:34 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik zie nu ook een fb melding dat ze nu gestopt zijn met de meubels.. misschien teveel negatieve reacties.. ?

Heb nu wel een net mailtje gekregen, maar als ze dit nu gelijk had gestuurd dan was er niets aan de hand geweest.

Btw.. dat had ik dus ook bij mijn caviaflat.. werd ik opgebeld door haar man, ja ik zou de indeling toch anders doen.. ipv.. de onderste twee verdiepingen aan elkaar verbinden, de bovenste twee.. ik heb het geaccepteerd, maar leuk vond ik het niet. Mijn vriend zei ook al van: ja volgens mij hebben ze er nog eentje staan en willen ze die kwijt.. Zou best kunnen :')
Lekker 'bedrijf' dan. Zeker voor 700 euro.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182564796
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 08:03 schreef steelhead het volgende:

[..]

Lekker 'bedrijf' dan. Zeker voor 700 euro.
Ze waren de houdertjes van de waterflesjes ook nog eens vergeten toen ze de flat kwamen brengen, dat is niet erg... vergeten is menselijk, maar ik moest ze daarna nog een mailtje sturen dat ze die dingen op moesten sturen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182564985
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 08:31 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ze waren de houdertjes van de waterflesjes ook nog eens vergeten toen ze de flat kwamen brengen, dat is niet erg... vergeten is menselijk, maar ik moest ze daarna nog een mailtje sturen dat ze die dingen op moesten sturen :')
Gewoon een stelletje beunhazen dus. Vergeten is idd menselijk, maar dit slaat wel alles. Volgens mij zijn ze gestopt, omdat mensen het door kregen. Wel goed gecashed.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182565001
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 08:49 schreef steelhead het volgende:

[..]

Gewoon een stelletje beunhazen dus. Vergeten is idd menselijk, maar dit slaat wel alles. Volgens mij zijn ze gestopt, omdat mensen het door kregen. Wel goed gecashed.
_O-

Ja, ik vond die reactie op mijn mail ook zo vreemd.. ik vraag om tips, krijg ik een heel verhaal over dat ze niet snapt waar FYI voor stond (ik stuurde een email door, omdat ik maar geen antwoord kreeg)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182565213
quote:
10s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 08:50 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

_O-

Ja, ik vond die reactie op mijn mail ook zo vreemd.. ik vraag om tips, krijg ik een heel verhaal over dat ze niet snapt waar FYI voor stond (ik stuurde een email door, omdat ik maar geen antwoord kreeg)
Echt een heel verhaal? Damn _O-.
Niet iedereen hoeft vloeiend Engels te kunnen, maar als je iets niet begrijpt, dan google het, zou ik zeggen.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182565274
quote:
1s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 09:13 schreef steelhead het volgende:

[..]

Echt een heel verhaal? Damn _O-.
Niet iedereen hoeft vloeiend Engels te kunnen, maar als je iets niet begrijpt, dan google het, zou ik zeggen.
Nou ja, het was nogal duidelijk dat ze geen fatsoenlijk antwoord wilde geven op mijn vraag (hoe lijm ik de vloer weer aan de flat) en ze zaagde maar door over dat FYI..

Dus ik een pissige mail terugsturen met: 1. ik stel een simpele vraag 2. ipv gelijk het antwoord mee te sturen, heb ik nog steeds geen antwoord 3. ik koop voor 700 euro een flat en de after sales service is om te janken 4. geef gewoon antwoord.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 18 oktober 2018 @ 17:23:40 #276
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_182594130
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 13:34 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik zie nu ook een fb melding dat ze nu gestopt zijn met de meubels.. misschien teveel negatieve reacties.. ?

Heb nu wel een net mailtje gekregen, maar als ze dit nu gelijk had gestuurd dan was er niets aan de hand geweest.

Btw.. dat had ik dus ook bij mijn caviaflat.. werd ik opgebeld door haar man, ja ik zou de indeling toch anders doen.. ipv.. de onderste twee verdiepingen aan elkaar verbinden, de bovenste twee.. ik heb het geaccepteerd, maar leuk vond ik het niet. Mijn vriend zei ook al van: ja volgens mij hebben ze er nog eentje staan en willen ze die kwijt.. Zou best kunnen :')
Wij hebben uiteindelijk zelf er eentje gebouwd. Heel bijzonder allemaal.
Wel jammer van je geld :(
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_182596659
kan volgende week een zak sirocco poeder halen, ben benieuwd hoe dat werkt
pi_182597863
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 17:23 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Wij hebben uiteindelijk zelf er eentje gebouwd. Heel bijzonder allemaal.
Wel jammer van je geld :(
Ja opzich heb ik er best plezier van, maar dit is wel een beetje jammer en ik ben zelf totaal niet handig
Overigens heb ik er ook geen zin in :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182597875
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 19:54 schreef Fem_LittleLady het volgende:
kan volgende week een zak sirocco poeder halen, ben benieuwd hoe dat werkt
Laat maar eens weten :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182598093
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 21:08 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Laat maar eens weten :)
Schijnt ook preventief te werken tegen schurft en schimmel en beter voor de luchtwegen. Dat zou wel fijn zijn. Hoop dat het hok dan ook langer beter ruikt, blijf ze wel 2 keer in de week verschonen, maar wil gewoon niets ruiken.
  vrijdag 19 oktober 2018 @ 14:43:16 #281
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_182610991
Heeft iemand hier een goed idee hoe ik een trapje minder glad maak?
Ze lijken (hoe ouder ze worden) meer moeite te krijgen om boven te komen.

Is het een kwestie van meerdere dwarslatjes achter elkaar te plaatsen? Of moeten ze hoger? Of moet ik er juist wat tussrn doen?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_182630409
Zojuist vitamine c tabletten gehaald voor de cavia's. Hiervoor niet gegeven.

Maar nu ze ouder zijn dan 4 jaar lijkt het me toch wel handig om te geven.

Alleen die harige dotten pakken het dus niet. Ook in het bekje gestopt, maar het word uitgespuugd.

Hoe kan ik dit het best aanpakken?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182926883

Oreo kan voetballen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182926982
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 16:41 schreef steelhead het volgende:
Zojuist vitamine c tabletten gehaald voor de cavia's. Hiervoor niet gegeven.

Maar nu ze ouder zijn dan 4 jaar lijkt het me toch wel handig om te geven.

Alleen die harige dotten pakken het dus niet. Ook in het bekje gestopt, maar het word uitgespuugd.

Hoe kan ik dit het best aanpakken?
Je kan je cavia helpen door het pilletje in de bek te plaatsen en iets door te duwen tot bij de kiesjes, soms moeten ze even door hebben dat het lekker is.

Methode twee: maal het pilletje fijn en strooi het over de brokjes

Methode drie: pilletjes fijnmalen, vermengen met water en opzuigen met een spuitje zonder naald en het dan toedienen.

Btw, hier willen de prinsesjes en het prinsje alleen maar Roter, Kruidvat en eigen merk blieven ze niet
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182927281
Mijn caafs gaan dinsdag logeren op een nieuw adres. Ik hou m'n hart vast. Al hebben ze vorige week ook vijf dagen bij m'n ouders gestaan en dat was prima. Ik weet niet wat die mensen doen met ze maar ik krijg steeds blije caafs terug als ze daar zijn geweest.
Tap tap tap
pi_182928594
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 23:06 schreef CherryLips het volgende:
Mijn caafs gaan dinsdag logeren op een nieuw adres. Ik hou m'n hart vast. Al hebben ze vorige week ook vijf dagen bij m'n ouders gestaan en dat was prima. Ik weet niet wat die mensen doen met ze maar ik krijg steeds blije caafs terug als ze daar zijn geweest.
spannend

Vind het altijd zo raar: even een leeg hok :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 4 november 2018 @ 13:11:45 #287
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_182935935
Eergisteren is Swiffer overleden ;( Viel ineens 200 gram af binnen 2 dagen. We zagen dat ie weer longproblemen had. Nog naar de dierenarts geweest voor antibiotica maar helaas heeft dat niet geholpen.

Nu zit ik met een ander probleem. 8 jaar oude Scruf die alleen is. Pas over 2 weken kan er een klein beertje bij. Hebben jullie ervaringen met leencaafs om hem een beetje gezelschap te houden? Want nu zit ie alleen maar zielig in een hoekje ;(
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_182937792
Sterkte Oscar :{
pi_182945194
quote:
4s.gif Op zondag 4 november 2018 13:11 schreef Oscar. het volgende:
Eergisteren is Swiffer overleden ;( Viel ineens 200 gram af binnen 2 dagen. We zagen dat ie weer longproblemen had. Nog naar de dierenarts geweest voor antibiotica maar helaas heeft dat niet geholpen.

Nu zit ik met een ander probleem. 8 jaar oude Scruf die alleen is. Pas over 2 weken kan er een klein beertje bij. Hebben jullie ervaringen met leencaafs om hem een beetje gezelschap te houden? Want nu zit ie alleen maar zielig in een hoekje ;(
Sterkte met het verlies ;(

Ik heb helaas geen ervaringen met leencavia's, je mag Yoshi (gecastreerde volwassen beer) wel lenen, maar ik weet niet of het zou klikken :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 4 november 2018 @ 20:56:54 #290
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_182945322
quote:
7s.gif Op zondag 4 november 2018 20:53 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

Ik heb helaas geen ervaringen met leencavia's, je mag Yoshi (gecastreerde volwassen beer) wel lenen, maar ik weet niet of het zou klikken :P
Scruf is wel een beetje dominant, dus als Yoshi dat ook is, dan hebben we wel een uitdagng :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_182945358
quote:
4s.gif Op zondag 4 november 2018 20:56 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Scruf is wel een beetje dominant, dus als Yoshi dat ook is, dan hebben we wel een uitdagng :P
Ik vind Yoshi een beetje een sulletje.. hij laat zich door de dames gewoon wegsturen en hij heeft niet zo veel te zeggen. Ik zou zeggen, even laten kennis maken op neutraal terrein :P

Uit welke provincie kom je ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 4 november 2018 @ 20:58:35 #292
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_182945380
quote:
10s.gif Op zondag 4 november 2018 20:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik vind Yoshi een beetje een sulletje.. hij laat zich door de dames gewoon wegsturen en hij heeft niet zo veel te zeggen. Ik zou zeggen, even laten kennis maken op neutraal terrein :P

Uit welke provincie kom je ?
Noord-Holland, maar ik kijk het nog een dagje of 2 aan. Hij kan natuurlijk nu gewoon in de rouw zijn en daardoor van slag.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_182945419
quote:
4s.gif Op zondag 4 november 2018 20:58 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Noord-Holland
Ik kom uit Zuid-Holland, maar ik werk 2 dagen in Hoofddorp :P
Zolang je niet uit de kop van Noord-Holland komt, is dat best te doen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182945442
quote:
4s.gif Op zondag 4 november 2018 20:58 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Noord-Holland, maar ik kijk het nog een dagje of 2 aan. Hij kan natuurlijk nu gewoon in de rouw zijn en daardoor van slag.
Precies, laat maar weten of Yoshi zijn diensten nog nodig zijn.
Twee weekjes is best te overleven :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games zondag 4 november 2018 @ 21:01:33 #295
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_182945493
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 21:00 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Precies, laat maar weten of Yoshi zijn diensten nog nodig zijn.
Twee weekjes is best te overleven :D
Ja, misschien ben ik te overbezorgd. Meneer is al 8 en elke scheet dat ie laat wordt natuurlijk onder een loep genomen.

Mocht het echt nodig zijn, dan breng ik Scruf wel langs :)
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_182945568
quote:
4s.gif Op zondag 4 november 2018 21:01 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Ja, misschien ben ik te overbezorgd. Meneer is al 8 en elke scheet dat ie laat wordt natuurlijk onder een loep genomen.

Mocht het echt nodig zijn, dan breng ik Scruf wel langs :)
Scruf is welkom
En hartstikke logisch dat je bezorgd bent met zo'n bejaard meneertje O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182954025
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 22:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

Oreo kan voetballen :')
aaaw O+
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182954076
quote:
10s.gif Op maandag 5 november 2018 11:26 schreef steelhead het volgende:

[..]

aaaw O+
Ze doet dit al vanaf kleins af aan en ik heb het de anderen nog nooit zien doen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182954093
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 22:52 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Je kan je cavia helpen door het pilletje in de bek te plaatsen en iets door te duwen tot bij de kiesjes, soms moeten ze even door hebben dat het lekker is.

Methode twee: maal het pilletje fijn en strooi het over de brokjes

Methode drie: pilletjes fijnmalen, vermengen met water en opzuigen met een spuitje zonder naald en het dan toedienen.

Btw, hier willen de prinsesjes en het prinsje alleen maar Roter, Kruidvat en eigen merk blieven ze niet
Dank je, ik ga het uit proberen. Spuitjes heb ik nog steriel liggen, dus dat is geen probleem. Ik heb Beaphar. Maar anders merk proberen is ook een optie. Verwende krengen _O- .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_182954110
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 11:29 schreef steelhead het volgende:

[..]

Dank je, ik ga het uit proberen. Spuitjes heb ik nog steriel liggen, dus dat is geen probleem. Ik heb Beaphar. Maar anders merk proberen is ook een optie. Verwende krengen _O- .
Yup, maar meestal als ze door hebben dat vitamine c pilletjes hartstikke lekker zijn, staan ze er voor in de rij
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_182954112
quote:
4s.gif Op zondag 4 november 2018 13:11 schreef Oscar. het volgende:
Eergisteren is Swiffer overleden ;( Viel ineens 200 gram af binnen 2 dagen. We zagen dat ie weer longproblemen had. Nog naar de dierenarts geweest voor antibiotica maar helaas heeft dat niet geholpen.

Nu zit ik met een ander probleem. 8 jaar oude Scruf die alleen is. Pas over 2 weken kan er een klein beertje bij. Hebben jullie ervaringen met leencaafs om hem een beetje gezelschap te houden? Want nu zit ie alleen maar zielig in een hoekje ;(
Heel veel sterkte Oscar. Het blijft altijd moeilijk. Hoop dat je het snel kan oplossen.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')