IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:32 |
Ik wil dus net beginnen met koken maar kom er dus net achter dat ik geen bakboter meer heb. Wat ik wil gaan bakken zijn simpele hamburgers. Kan ik dit ook bakken door bijvoorbeeld een beetje water in de pan te doen oid? Of gewone boter? Dank u. | |
Mike-The-Situation | zondag 12 augustus 2018 @ 18:33 |
Heb je geen bacon ofzo? Flikker dat anders eerst in de pan voor het vet. Normale boter als in margarine? Lijkt me geen optie eigenlijk. | |
leeell | zondag 12 augustus 2018 @ 18:33 |
wat noem jij bakboter? wat noem jij gewone boter? | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:34 |
Bakboter in zo’n pakje bijvoorbeeld? En boter voor op brood met hagelslag natuurlijk. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:35 |
Nee helaas niet. Wel ham, werkt dat ook? | |
Mike-The-Situation | zondag 12 augustus 2018 @ 18:35 |
Heb je geen frituurpan waar je een beetje olie/vet uit kan halen? | |
Mike-The-Situation | zondag 12 augustus 2018 @ 18:35 |
Geen idee, ff proberen denk ik! | |
Geerd | zondag 12 augustus 2018 @ 18:36 |
Man man man gewoon zachtjes op zetten klaar komt er vanzelf vet los | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:37 |
Nee, ik heb een airfryer. | |
borisz | zondag 12 augustus 2018 @ 18:38 |
Bakboter? Bestaat dat? Altijd in huis hebben. | |
leeell | zondag 12 augustus 2018 @ 18:38 |
Boter als in roomboter, zuivelproduct. Of wat nederlands graag boter noemen maar eigenlijk plantaardige meuk is???? | |
Captain_Ghost | zondag 12 augustus 2018 @ 18:39 |
Wat wilde je gaan bakken? | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:40 |
Ik praat toch geen Chinees? Of is bakboter geen woord? Braadboter dan? | |
devlinmr | zondag 12 augustus 2018 @ 18:40 |
Wat voor pan heb je? | |
RobinOok | zondag 12 augustus 2018 @ 18:40 |
*trekt reply terug* [ Bericht 52% gewijzigd door RobinOok op 12-08-2018 19:38:41 ] | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:42 |
Koekenpan van de Ikea volgens mij. | |
-AMG- | zondag 12 augustus 2018 @ 18:42 |
Geen zand in de buurt? Pak je de hamburger in met zilverfolie en dan in het zand begraven voor 20 minuten. | |
leeell | zondag 12 augustus 2018 @ 18:42 |
wat jij bedoelt is geen boter Ik neem aan dat jij dit soort dingen bedoelt: https://www.ah.nl/producten/bakboter-braadboter Allemaal geen boter. (AH indexeert ze wel zo, op het product zie je het nergens) | |
#ANONIEM | zondag 12 augustus 2018 @ 18:43 |
Oven gebruiken een optie? | |
devlinmr | zondag 12 augustus 2018 @ 18:43 |
Teflon? Dan gewoon warm laten worden en vlees erin pleuren. Metaal? Flink heet laten worden (zo heet dat als je er een druppel water in laat vallen deze door de pan heen stuitert als een bal). Vlees erin pleuren en draaien wanneer het los laat | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:46 |
Deze burgers zijn niet geschikt voor de oven. | |
MevrouwPuff | zondag 12 augustus 2018 @ 18:46 |
Met de grillpan kan eventueel ook. En je hebt toevallig ook geen zonnebloemolie oid staan? | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:47 |
Metaal ja. Dan probeer ik dat wel. Thanks. | |
#ANONIEM | zondag 12 augustus 2018 @ 18:47 |
Airfryer? | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:47 |
| |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:48 |
Wel eens gedaan, maar is een beetje zonde van de smaak. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:48 |
Zonnebloemolie heb ik wel, kan ik dat veilig doen zonder dat mijn hele keuken in de hens staat? | |
#ANONIEM | zondag 12 augustus 2018 @ 18:50 |
Thuisbezorgd.nl | |
MevrouwPuff | zondag 12 augustus 2018 @ 18:50 |
Ja. Ik ben verbaasd dat je dit niet weet. | |
leeell | zondag 12 augustus 2018 @ 18:50 |
| |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 18:50 |
Ik ben een beginnend kok. | |
#ANONIEM | zondag 12 augustus 2018 @ 18:54 |
Hamburgers zit toch genoeg vet in, dat je überhaupt geen bakvet nodigt hebt? | |
#ANONIEM | zondag 12 augustus 2018 @ 18:56 |
___ | |
Unlucky1 | zondag 12 augustus 2018 @ 18:58 |
Margarine wordt volgens mij zwart en gaat je hele keuken van stinken. | |
Sigaartje | zondag 12 augustus 2018 @ 19:01 |
Hamburgers kunnen ook in de oven. 190 graden 25 minuten voor vier flinke. Shoarma kun je bakken zonder iets. Het vet dat er in zit smelt er uit. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 19:06 |
Ik heb ze er nu in zitten met een beetje zonnebloemolie en het lijkt wel aardig te lukken. Ruikt wel goed tenminste. | |
maily | zondag 12 augustus 2018 @ 19:08 |
En dan? | |
Sigaartje | zondag 12 augustus 2018 @ 19:11 |
Ik gebruik altijd zonnebloemolie. | |
sacha | zondag 12 augustus 2018 @ 19:13 |
dan gooi je ze op de grond en ga je er op stampen | |
maily | zondag 12 augustus 2018 @ 19:14 |
Goeie ja | |
Sigaartje | zondag 12 augustus 2018 @ 19:19 |
Margarine moet je niet gebruiken. Ook smeerboter niet, want daar zit verl water in, dus gaat het verschrikkelijk spetteren. Ik bak alleen biefstuk in bakboter, voor de rest gebruik ik zonnebloemolie als het niet in de oven kan (zoals eieren). Schnitzels en ander gepaneerd spul moet je ook absoluut in de oven doen. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 19:20 |
Wtf? En dan? Schnitzel verkloot. | |
Lienekien | zondag 12 augustus 2018 @ 19:23 |
En dan zeg je in de titel ‘zonder boter of olie’ en dan heb je gewoon zonnebloemolie in huis. | |
Sigaartje | zondag 12 augustus 2018 @ 19:25 |
Dat snap ik dus ook niet. Aandachtstopic | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 19:25 |
Ja ik wist niet dat je dat ook voor bakken kunt gebruiken... | |
Sigaartje | zondag 12 augustus 2018 @ 19:26 |
| |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 19:26 |
Is helemaal geen aandachtstopic. Ik weet gewoon weinig van koken dus heb hulp nodig. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 19:27 |
Is toch meer voor sla enzo bedoeld? Dat dacht ik tenminste. | |
Sigaartje | zondag 12 augustus 2018 @ 19:28 |
Ja ok, dat wist ik weer niet. | |
Geerd | zondag 12 augustus 2018 @ 19:30 |
Jij pleurt slaolie door je sla? | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 19:36 |
Ik maak eigenlijk nooit sla. | |
RobinOok | zondag 12 augustus 2018 @ 19:36 |
Troll-alert. | |
Sigaartje | zondag 12 augustus 2018 @ 19:39 |
Ik heb mijn reactie al terug getrokken, was fout van mij. Ik eet groenten altijd puur, ook sla, dus ik wist niet dat je die olie daar ook door kon gooien. Ik koop af en toe een fles om mee te bakken omdat het geurloos is en goedkoop. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 19:43 |
Geeft niet. En dat ga ik ook maar doen voortaan. Kost geen pepernoot zo’n fles olie. | |
RobinOok | zondag 12 augustus 2018 @ 19:45 |
Omdat het ook niet waar is. Je doet het gewoon goed : bakken (of frituren) in zonnebloemolie. Slaolie is om te frituren, is gewoon een naampje en betekent dat de samenstelling kan verschillen. Net wat de producent het goedkoopst in kon kopen. Kan (een mengsel van) zonnebloemolie, sojaolie, pinda olie of weet ik veel voor olie zijn. Bakken kan uiteraard ook. Voor de sla is olijfolie lekkerder. Maar alle olie kan. Als je wilt. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 19:49 |
Nee, totaal niet. Ik wist dat gewoon niet. | |
Unlucky1 | zondag 12 augustus 2018 @ 19:51 |
Gewoon wauw dit. | |
Lienekien | zondag 12 augustus 2018 @ 19:54 |
Woon je net op jezelf? | |
-AMG- | zondag 12 augustus 2018 @ 19:55 |
Zand in de pan en dan verhitten. Wat dacht jij dan? | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 19:55 |
Ik woon nog thuis. | |
maily | zondag 12 augustus 2018 @ 19:55 |
Ik dacht niks, anders vroeg ik het niet | |
Lienekien | zondag 12 augustus 2018 @ 19:56 |
Oh, paps en mams op vakantie? | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 19:58 |
Goed gegekokt. | |
Sigaartje | zondag 12 augustus 2018 @ 19:58 |
Dat snap ik. Ik heb zelf ook nooit leren koken. Ik kon helemaal niks, zelf geen ei koken. En dan overdrijf ik niet. In de jaren 70 en 80 was er nog geen internet. Als ik dan op een verjaardag was en we kregen lekker te eten, dan vroeg ik, hoe doe je dat? Zo leerde ik het. In de jaren 60 en 70 waren het de vrouwen die kookten. Mannen niet. Pas toen de maatschappij veranderde en vrouwen veel meer gingen werken, moesten mannen ook de keuken in. In de jaren 70 en 80 waren kant en klaarmaaltijden niet te eten, dus je moest wel zelf gaan koken. Ik ken nog mijn triomf toen ik voor het eerst gekookte aardappels met karbonade en sperzieboontjes op tafel wist te toveren. Een collega had me uitgelegd hoe ik dat moest doen. Was nog lekker ook! Alleen geen jus.... | |
Sigaartje | zondag 12 augustus 2018 @ 19:59 |
Nou toch heel goed dat je het probeert. Zo leer je het. | |
maily | zondag 12 augustus 2018 @ 20:02 |
Eigenlijk moet TS blij zijn dat hij de kans krijgt om het zelf uit te zoeken | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 20:04 |
Haha geweldig. Ik heb die tijden bij lange na niet meegemaakt maar ik kan me voorstellen dat het was lastiger was toen. | |
Sigaartje | zondag 12 augustus 2018 @ 20:05 |
Ja, dat is de beste leerschool. Je leert nog het meest van gerechten die mislukken. | |
Lienekien | zondag 12 augustus 2018 @ 20:06 |
Hier een aangepaste tekst, waarbij je vast andere reacties had gekregen
| |
maily | zondag 12 augustus 2018 @ 20:07 |
Mama had ook geen kookboek? | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 20:07 |
Hilarisch. | |
Lienekien | zondag 12 augustus 2018 @ 20:09 |
Ok, gaan we nu ineens de bijdehante puber uithangen? | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 20:10 |
Ga lekker ergens anders trollen, kinderachtig figuur. Iedereen hier reageert gewoon normaal behalve jij. Ga maar weg alsjeblieft. | |
Lienekien | zondag 12 augustus 2018 @ 20:14 |
Wat?! Nou ja zeg, je kunt niet eens tegen een grapje. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 20:15 |
Zoals ik al zei: hilarisch. | |
devlinmr | zondag 12 augustus 2018 @ 20:17 |
Welkom bij fok, waar iedereen ongeacht afkomst of geloof afgezeken wordt | |
Lienekien | zondag 12 augustus 2018 @ 20:20 |
Zoals ik al zei: je kunt niet tegen een grapje. Als je dit al trollen of afzeiken vindt, dan wens ik je nog veel sterkte. | |
borbit | zondag 12 augustus 2018 @ 20:20 |
Ja dat doe ik ook altijd. De hamburgers zijn er niet eerder klaar door maar het is wel even een leuke activiteit als je nog even wil wachten met eten. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 20:22 |
Ik merk het. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 20:24 |
Ok. | |
-AMG- | zondag 12 augustus 2018 @ 20:24 |
Precies. | |
Klaploper | zondag 12 augustus 2018 @ 20:56 |
Jij hebt gewoon autistische humor. | |
Spanky78 | zondag 12 augustus 2018 @ 21:53 |
Als het anti-aanbak is die pan, een drupje en dan met een papiertje uitwrijven. Er komt zat vet uit die hamburgers. | |
Lucky_Strike | zondag 12 augustus 2018 @ 23:12 |
Ja hoi. Lief doen tegen elkaar graag cullies. Ja TS gaf te weinig info in de OP. Lekker belangrijk, we hebben nu wel de juiste info. Wat wél belangrijk is, is of de burgers lekker waren! En ga je nog meer voor het eerst koken TS? | |
Chinless | zondag 12 augustus 2018 @ 23:16 |
Niet als je die bevroren sjoelschijven uit de vriezer hebt en TS is nog beginnende dus wie weet. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 23:29 |
Zal voortaan uitgebreider mijn verhaal doen! Ik ga morgen denk ik rijst, satesaus en satestokjes proberen te maken. Mijn ma heeft daarvoor een briefje met instructies achtergelaten Ben benieuwd of dat wat gaat worden haha. Edit: Burgers smaakten prima! | |
SoS87 | zondag 12 augustus 2018 @ 23:35 |
Spannend hoor. | |
IJy | zondag 12 augustus 2018 @ 23:40 |
Ik lig er wakker van. | |
Fretwork | zondag 12 augustus 2018 @ 23:41 |
*Insert grap over vrouwen en grappen | |
Unlucky1 | dinsdag 14 augustus 2018 @ 11:57 |
Dat ze deels verbrand zijn maakt niet uit want je hebt ze zelf gemaakt | |
Spanky78 | dinsdag 14 augustus 2018 @ 13:30 |
Succes met de saté. Misschien lekker om een pakket wokgroenten erbij te bakken... | |
#ANONIEM | dinsdag 14 augustus 2018 @ 14:08 |
Neem aan dat je ouder dan 12 bent, dus vind dat een beetje overbodig en kleinhoudend van je moeder. Je hebt gewoon genoeg gezond verstand (en eventueel Google skills) om dat lekker zelf uit te vogelen. Juist als je toch alleen maar voor jezelf hoeft te koken kun je ook een keer een lekker domme fout maken zonder dat iemand anders daar hinder van onder vindt. Gewoon lekker zelf dingen uitproberen leer je uiteindelijk het meeste van. Zou dus voorstellen om 1 á 2x per week zelf te koken. Het is gewoon fijn om het gevoel te hebben dat je zelf iets eetbaars kan maken en geen instructies nodig hebt voor rijst met saté. | |
TillyB | dinsdag 14 augustus 2018 @ 16:05 |
Als je moeder nou lekkere saté maakt, is dat juist handig. Je moet ergens beginnen, waarom met een random recept van internet waarvan je niet eens weet of het wel lekker is, en als het dan mislukt, weet je nog niet of het nou aan jou lag of aan het recept. Niets mis met familierecepten. Als je dat eenmaal onder de knie hebt kun je er altijd nog je eigen draai aan geven. | |
#ANONIEM | dinsdag 14 augustus 2018 @ 16:21 |
Ja want degelijke recepten vinden voor noobs is ook zoo moeilijk idd. Is echt volledig willekeurig en totaal geen peil op te trekken of zo. Ik had trouwens niet de indruk dat het hier om een of culinair familiar hoogstandje gaat, maar kan verkeerd zitten inderdaad. Ik denk nog steeds wel dat TS onderschat wat hij wel kan en dan kan het helpen om te ontdekken dat je echt geen enorme kookknobbel hoeft te hebben om zelf een alternatief te verzinnen. | |
leeell | dinsdag 14 augustus 2018 @ 18:42 |
Wanneer kook jij een keer voor mij | |
TillyB | woensdag 15 augustus 2018 @ 03:33 |
Nee hoor, dat kan best, maar het is natuurlijk onzin dat een beginnend kok per se zelf op zoek moet naar recepten ipv een familierecept volgen. | |
RobinOok | woensdag 15 augustus 2018 @ 07:45 |
Ja. Het internet staat vol met shitrecepten. Als je nooit kookt is dat misschien wel het moeilijkste van koken: het juiste recept uitkiezen. Dus prima idee om te beginnen met de recepten van je moeder. Zo leren de meeste mensen het. | |
#ANONIEM | woensdag 15 augustus 2018 @ 09:29 |
Mijn mama heeft me nooit leren koken. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-08-2018 09:30:15 ] | |
Fer | woensdag 15 augustus 2018 @ 09:33 |
Wat doe je er dan mee? Je date insmeren en lekker worstelen? | |
RobinOok | woensdag 15 augustus 2018 @ 10:13 |
Waarschijnlijk omdat je een verwend kutjong bent. | |
#ANONIEM | woensdag 15 augustus 2018 @ 10:17 |
Sooow, jij hebt het hart ook op de tong, he? Daar hou ik wel van. Maar goed, gewoon zorgen dat je een vrouw vindt die goed kan komen. De liefde van de man gaat door de maag. | |
nogeenoudebekende | woensdag 15 augustus 2018 @ 10:28 |
Mannen die afhankelijk zijn van vrouwen voor voer. . | |
RobinOok | woensdag 15 augustus 2018 @ 10:37 |
En vrouwen die daar in trappen. | |
IJy | woensdag 15 augustus 2018 @ 11:31 |
Nee ik had de gedachte dat het meer voor sla enzo gebruikt moest worden. |