Bakboter in zo’n pakje bijvoorbeeld? En boter voor op brood met hagelslag natuurlijk.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:33 schreef leeell het volgende:
wat noem jij bakboter? wat noem jij gewone boter?
Nee helaas niet. Wel ham, werkt dat ook?quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:33 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Heb je geen bacon ofzo? Flikker dat anders eerst in de pan voor het vet. Normale boter als in margarine? Lijkt me geen optie eigenlijk.
Geen idee, ff proberen denk ik!quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:35 schreef IJy het volgende:
[..]
Nee helaas niet. Wel ham, werkt dat ook?
Nee, ik heb een airfryer.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:35 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Heb je geen frituurpan waar je een beetje olie/vet uit kan halen?
Boter als in roomboter, zuivelproduct. Of wat nederlands graag boter noemen maar eigenlijk plantaardige meuk is????quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:34 schreef IJy het volgende:
[..]
Bakboter in zo’n pakje bijvoorbeeld? En boter voor op brood met hagelslag natuurlijk.
Ik praat toch geen Chinees? Of is bakboter geen woord? Braadboter dan?quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:38 schreef leeell het volgende:
[..]
Boter als in roomboter, zuivelproduct. Of wat nederlands graag boter noemen maar eigenlijk plantaardige meuk is????
wat jij bedoelt is geen boterquote:Op zondag 12 augustus 2018 18:40 schreef IJy het volgende:
[..]
Ik praat toch geen Chinees? Of is bakboter geen woord? Braadboter dan?
Ik neem aan dat jij dit soort dingen bedoelt: https://www.ah.nl/producten/bakboter-braadboterquote:Boter of roomboter[1] is de gekarnde room van melk. De productnaam 'boter' is beschermd en mag alleen gebruikt worden als er ten minste 80% melkvet in het product zit.[2] ......... Margarine (vroeger kunstboter genoemd) is dus geen boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte vaak zo genoemd.
Teflon?quote:
Metaal ja. Dan probeer ik dat wel. Thanks.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:43 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Teflon?
Dan gewoon warm laten worden en vlees erin pleuren.
Metaal?
Flink heet laten worden (zo heet dat als je er een druppel water in laat vallen deze door de pan heen stuitert als een bal). Vlees erin pleuren en draaien wanneer het los laat
Airfryer?quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:46 schreef IJy het volgende:
[..]
Deze burgers zijn niet geschikt voor de oven.
quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:42 schreef -AMG- het volgende:
Geen zand in de buurt? Pak je de hamburger in met zilverfolie en dan in het zand begraven voor 20 minuten.
Zonnebloemolie heb ik wel, kan ik dat veilig doen zonder dat mijn hele keuken in de hens staat?quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:46 schreef MevrouwPuff het volgende:
Met de grillpan kan eventueel ook.
En je hebt toevallig ook geen zonnebloemolie oid staan?
Ja.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:48 schreef IJy het volgende:
[..]
Zonnebloemolie heb ik wel, kan ik dat veilig doen zonder dat mijn hele keuken in de hens staat?
quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:48 schreef IJy het volgende:
[..]
Zonnebloemolie heb ik wel, kan ik dat veilig doen zonder dat mijn hele keuken in de hens staat?
Ik ben een beginnend kok.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:50 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Ja.
Ik ben verbaasd dat je dit niet weet.
___quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:48 schreef IJy het volgende:
[..]
Zonnebloemolie heb ik wel, kan ik dat veilig doen zonder dat mijn hele keuken in de hens staat?
En dan?quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:42 schreef -AMG- het volgende:
Geen zand in de buurt? Pak je de hamburger in met zilverfolie en dan in het zand begraven voor 20 minuten.
Ik gebruik altijd zonnebloemolie.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:48 schreef IJy het volgende:
[..]
Zonnebloemolie heb ik wel, kan ik dat veilig doen zonder dat mijn hele keuken in de hens staat?
Goeie jaquote:Op zondag 12 augustus 2018 19:13 schreef sacha het volgende:
[..]
dan gooi je ze op de grond en ga je er op stampen
Wtf? En dan? Schnitzel verkloot.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:13 schreef sacha het volgende:
[..]
dan gooi je ze op de grond en ga je er op stampen
Dat snap ik dus ook niet.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:23 schreef Lienekien het volgende:
En dan zeg je in de titel ‘zonder boter of olie’ en dan heb je gewoon zonnebloemolie in huis.
Ja ik wist niet dat je dat ook voor bakken kunt gebruiken...quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:23 schreef Lienekien het volgende:
En dan zeg je in de titel ‘zonder boter of olie’ en dan heb je gewoon zonnebloemolie in huis.
quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:25 schreef IJy het volgende:
[..]
Ja ik wist niet dat je dat ook voor bakken kunt gebruiken...
Is helemaal geen aandachtstopic. Ik weet gewoon weinig van koken dus heb hulp nodig.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat snap ik dus ook niet.
Aandachtstopic
Is toch meer voor sla enzo bedoeld? Dat dacht ik tenminste.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:26 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ach kom op man.
Waarvoor anders wil je het dan gebruiken?
Ja ok, dat wist ik weer niet.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:27 schreef IJy het volgende:
[..]
Is toch meer voor sla enzo bedoeld? Dat dacht ik tenminste.
Jij pleurt slaolie door je sla?quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:27 schreef IJy het volgende:
[..]
Is toch meer voor sla enzo bedoeld? Dat dacht ik tenminste.
Troll-alert.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:48 schreef IJy het volgende:
[..]
Zonnebloemolie heb ik wel, kan ik dat veilig doen zonder dat mijn hele keuken in de hens staat?
Ik heb mijn reactie al terug getrokken, was fout van mij. Ik eet groenten altijd puur, ook sla, dus ik wist niet dat je die olie daar ook door kon gooien. Ik koop af en toe een fles om mee te bakken omdat het geurloos is en goedkoop.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:27 schreef IJy het volgende:
[..]
Is toch meer voor sla enzo bedoeld? Dat dacht ik tenminste.
Geeft niet. En dat ga ik ook maar doen voortaan. Kost geen pepernoot zo’n fles olie.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:39 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb mijn reactie al terug getrokken, was fout van mij. Ik eet groenten altijd puur, ook sla, dus ik wist niet dat je die olie daar ook door kon gooien. Ik koop af en toe een fles om mee te bakken omdat het geurloos is en goedkoop.
Omdat het ook niet waar is.quote:
Gewoon wauw dit.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:25 schreef IJy het volgende:
[..]
Ja ik wist niet dat je dat ook voor bakken kunt gebruiken...
Woon je net op jezelf?quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:49 schreef IJy het volgende:
[..]
Nee, totaal niet. Ik wist dat gewoon niet.
Zand in de pan en dan verhitten. Wat dacht jij dan?quote:
Ik dacht niks, anders vroeg ik het nietquote:Op zondag 12 augustus 2018 19:55 schreef -AMG- het volgende:
[..]
Zand in de pan en dan verhitten. Wat dacht jij dan?
Oh, paps en mams op vakantie?quote:
Dat snap ik. Ik heb zelf ook nooit leren koken. Ik kon helemaal niks, zelf geen ei koken. En dan overdrijf ik niet. In de jaren 70 en 80 was er nog geen internet. Als ik dan op een verjaardag was en we kregen lekker te eten, dan vroeg ik, hoe doe je dat? Zo leerde ik het.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:49 schreef IJy het volgende:
[..]
Nee, totaal niet. Ik wist dat gewoon niet.
Nou toch heel goed dat je het probeert. Zo leer je het.quote:
Eigenlijk moet TS blij zijn dat hij de kans krijgt om het zelf uit te zoekenquote:Op zondag 12 augustus 2018 19:59 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nou toch heel goed dat je het probeert. Zo leer je het.
Haha geweldig. Ik heb die tijden bij lange na niet meegemaakt maar ik kan me voorstellen dat het was lastiger was toen.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:58 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat snap ik. Ik heb zelf ook nooit leren koken. Ik kon helemaal niks, zelf geen ei koken. En dan overdrijf ik niet. In de jaren 70 en 80 was er nog geen internet. Als ik dan op een verjaardag was en we kregen lekker te eten, dan vroeg ik, hoe doe je dat? Zo leerde ik het.
In de jaren 60 en 70 waren het de vrouwen die kookten. Mannen niet. Pas toen de maatschappij veranderde en vrouwen veel meer gingen werken, moesten mannen ook de keuken in.
In de jaren 70 en 80 waren kant en klaarmaaltijden niet te eten, dus je moest wel zelf gaan koken. Ik ken nog mijn triomf toen ik voor het eerst gekookte aardappels met karbonade en sperzieboontjes op tafel wist te toveren. Een collega had me uitgelegd hoe ik dat moest doen. Was nog lekker ook! Alleen geen jus....
Ja, dat is de beste leerschool.quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:02 schreef maily het volgende:
[..]
Eigenlijk moet TS blij zijn dat hij de kans krijgt om het zelf uit te zoeken
Hier een aangepaste tekst, waarbij je vast andere reacties had gekregenquote:
quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:32 schreef IJy het volgende:
Ik ben 16 en hoef dit jaar voor het eerst niet meer mee op vakantie naar de Ardźche met mijn ouders. Dus ook voor het eerst moet ik zelf mijn eten verzorgen. Iedere dag pizza hangt me inmiddels de keel uit, daarom wilde ik vandaag eens een hamburgertje bakken.
Ik wil dus net beginnen met koken maar kom er dus net achter dat ik geen bakboter meer heb.
Wat ik wil gaan bakken zijn simpele hamburgers.
Kan ik dit ook bakken door bijvoorbeeld een beetje water in de pan te doen oid? Of gewone boter?
Ik ben echt een complete kooknoob. Alle advies is welkom.
Dank u.
Mama had ook geen kookboek?quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:06 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Hier een aangepaste tekst, waarbij je vast andere reacties had gekregen
[..]
Hilarisch.quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:06 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Hier een aangepaste tekst, waarbij je vast andere reacties had gekregen
[..]
Ok, gaan we nu ineens de bijdehante puber uithangen?quote:
Ga lekker ergens anders trollen, kinderachtig figuur. Iedereen hier reageert gewoon normaal behalve jij. Ga maar weg alsjeblieft.quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:09 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ok, gaan we nu ineens de bijdehante puber uithangen?
Wat?! Nou ja zeg, je kunt niet eens tegen een grapje.quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:10 schreef IJy het volgende:
[..]
Ga lekker ergens anders trollen, kinderachtig figuur. Iedereen hier reageert gewoon normaal behalve jij. Ga maar weg alsjeblieft.
Zoals ik al zei: hilarisch.quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:14 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat?! Nou ja zeg, je kunt niet eens tegen een grapje.
Welkom bij fok, waar iedereen ongeacht afkomst of geloof afgezeken wordtquote:
Zoals ik al zei: je kunt niet tegen een grapje. Als je dit al trollen of afzeiken vindt, dan wens ik je nog veel sterkte.quote:
Ja dat doe ik ook altijd. De hamburgers zijn er niet eerder klaar door maar het is wel even een leuke activiteit als je nog even wil wachten met eten.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:42 schreef -AMG- het volgende:
Geen zand in de buurt? Pak je de hamburger in met zilverfolie en dan in het zand begraven voor 20 minuten.
Ik merk het.quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:17 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Welkom bij fok, waar iedereen ongeacht afkomst of geloof afgezeken wordt
Ok.quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:20 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zoals ik al zei: je kunt niet tegen een grapje. Als je dit al trollen of afzeiken vindt, dan wens ik je nog veel sterkte.
Precies.quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:20 schreef borbit het volgende:
[..]
Ja dat doe ik ook altijd. De hamburgers zijn er niet eerder klaar door maar het is wel even een leuke activiteit als je nog even wil wachten met eten.
Jij hebt gewoon autistische humor.quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:14 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat?! Nou ja zeg, je kunt niet eens tegen een grapje.
Als het anti-aanbak is die pan, een drupje en dan met een papiertje uitwrijven. Er komt zat vet uit die hamburgers.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:48 schreef IJy het volgende:
[..]
Zonnebloemolie heb ik wel, kan ik dat veilig doen zonder dat mijn hele keuken in de hens staat?
Niet als je die bevroren sjoelschijven uit de vriezer hebt en TS is nog beginnende dus wie weet.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:54 schreef Hamzoef het volgende:
Hamburgers zit toch genoeg vet in, dat je überhaupt geen bakvet nodigt hebt?
Zal voortaan uitgebreider mijn verhaal doen!quote:Op zondag 12 augustus 2018 23:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ja hoi. Lief doen tegen elkaar graag cullies.
Ja TS gaf te weinig info in de OP. Lekker belangrijk, we hebben nu wel de juiste info.
Wat wél belangrijk is, is of de burgers lekker waren!
En ga je nog meer voor het eerst koken TS?
*Insert grap over vrouwen en grappenquote:Op zondag 12 augustus 2018 20:14 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat?! Nou ja zeg, je kunt niet eens tegen een grapje.
Dat ze deels verbrand zijn maakt niet uit want je hebt ze zelf gemaaktquote:Op zondag 12 augustus 2018 23:29 schreef IJy het volgende:
[..]
Zal voortaan uitgebreider mijn verhaal doen!
Ik ga morgen denk ik rijst, satesaus en satestokjes proberen te maken. Mijn ma heeft daarvoor een briefje met instructies achtergelaten
Ben benieuwd of dat wat gaat worden haha.
Edit: Burgers smaakten prima!
Neem aan dat je ouder dan 12 bent, dus vind dat een beetje overbodig en kleinhoudend van je moeder. Je hebt gewoon genoeg gezond verstand (en eventueel Google skills) om dat lekker zelf uit te vogelen. Juist als je toch alleen maar voor jezelf hoeft te koken kun je ook een keer een lekker domme fout maken zonder dat iemand anders daar hinder van onder vindt.quote:Op zondag 12 augustus 2018 23:29 schreef IJy het volgende:
[..]
Zal voortaan uitgebreider mijn verhaal doen!
Ik ga morgen denk ik rijst, satesaus en satestokjes proberen te maken. Mijn ma heeft daarvoor een briefje met instructies achtergelaten
Ben benieuwd of dat wat gaat worden haha.
Edit: Burgers smaakten prima!
Als je moeder nou lekkere saté maakt, is dat juist handig. Je moet ergens beginnen, waarom met een random recept van internet waarvan je niet eens weet of het wel lekker is, en als het dan mislukt, weet je nog niet of het nou aan jou lag of aan het recept. Niets mis met familierecepten. Als je dat eenmaal onder de knie hebt kun je er altijd nog je eigen draai aan geven.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 14:08 schreef Chai het volgende:
[..]
Neem aan dat je ouder dan 12 bent, dus vind dat een beetje overbodig en kleinhoudend van je moeder. Je hebt gewoon genoeg gezond verstand (en eventueel Google skills) om dat lekker zelf uit te vogelen. Juist als je toch alleen maar voor jezelf hoeft te koken kun je ook een keer een lekker domme fout maken zonder dat iemand anders daar hinder van onder vindt.
Gewoon lekker zelf dingen uitproberen leer je uiteindelijk het meeste van. Zou dus voorstellen om 1 į 2x per week zelf te koken. Het is gewoon fijn om het gevoel te hebben dat je zelf iets eetbaars kan maken en geen instructies nodig hebt voor rijst met saté.
Ja want degelijke recepten vinden voor noobs is ook zoo moeilijk idd. Is echt volledig willekeurig en totaal geen peil op te trekken of zo.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 16:05 schreef TillyB het volgende:
[..]
Als je moeder nou lekkere saté maakt, is dat juist handig. Je moet ergens beginnen, waarom met een random recept van internet waarvan je niet eens weet of het wel lekker is, en als het dan mislukt, weet je nog niet of het nou aan jou lag of aan het recept. Niets mis met familierecepten. Als je dat eenmaal onder de knie hebt kun je er altijd nog je eigen draai aan geven.
Wanneer kook jij een keer voor mijquote:Op dinsdag 14 augustus 2018 16:21 schreef Chai het volgende:
[..]
Ja want degelijke recepten vinden voor noobs is ook zoo moeilijk idd. Is echt volledig willekeurig en totaal geen peil op te trekken of zo.
Ik had trouwens niet de indruk dat het hier om een of culinair familiar hoogstandje gaat, maar kan verkeerd zitten inderdaad. Ik denk nog steeds wel dat TS onderschat wat hij wel kan en dan kan het helpen om te ontdekken dat je echt geen enorme kookknobbel hoeft te hebben om zelf een alternatief te verzinnen.
Nee hoor, dat kan best, maar het is natuurlijk onzin dat een beginnend kok per se zelf op zoek moet naar recepten ipv een familierecept volgen.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 16:21 schreef Chai het volgende:
[..]
Ja want degelijke recepten vinden voor noobs is ook zoo moeilijk idd. Is echt volledig willekeurig en totaal geen peil op te trekken of zo.
Ja. Het internet staat vol met shitrecepten. Als je nooit kookt is dat misschien wel het moeilijkste van koken: het juiste recept uitkiezen. Dus prima idee om te beginnen met de recepten van je moeder. Zo leren de meeste mensen het.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 16:21 schreef Chai het volgende:
[..]
Ja want degelijke recepten vinden voor noobs is ook zoo moeilijk idd.
Mijn mama heeft me nooit leren koken.quote:Op woensdag 15 augustus 2018 07:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja. Het internet staat vol met shitrecepten. Als je nooit kookt is dat misschien wel het moeilijkste van koken: het juiste recept uitkiezen. Dus prima idee om te beginnen met de recepten van je moeder. Zo leren de meeste mensen het.
Wat doe je er dan mee? Je date insmeren en lekker worstelen?quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:25 schreef IJy het volgende:
[..]
Ja ik wist niet dat je dat ook voor bakken kunt gebruiken...
Waarschijnlijk omdat je een verwend kutjong bent.quote:Op woensdag 15 augustus 2018 09:29 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Mijn mama heeft me nooit leren koken.
Sooow, jij hebt het hart ook op de tong, he? Daar hou ik wel van.quote:Op woensdag 15 augustus 2018 10:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarschijnlijk omdat je een verwend kutjong bent.
En vrouwen die daar in trappen.quote:Op woensdag 15 augustus 2018 10:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Mannen die afhankelijk zijn van vrouwen voor voer. .
Nee ik had de gedachte dat het meer voor sla enzo gebruikt moest worden.quote:Op woensdag 15 augustus 2018 09:33 schreef Fer het volgende:
[..]
Wat doe je er dan mee? Je date insmeren en lekker worstelen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |