abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 09:38:49 #51
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_181247765
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:

[..]

In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)

Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)

[ afbeelding ]
Dit is dus laffe knoflook. Je moet die bollen hebben.
And so is the past
pi_181247972
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:35 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Saved by CUL *O*
Life saved by Fok!, wie had dat gedacht?
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 10:01:25 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181248171
quote:
14s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 09:38 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dit is dus laffe knoflook. Je moet die bollen hebben.
Het zijn allemaal bollen knoflook. :{
pi_181248369
Ik vind verse knoflook veel milder dan gedroogde knoflook, vers gebruik ik alleen heel soms voor in gerechten waar de knoflook niet verhit wordt. Bijv in pesto. Met droge knoflook wordt het dan al snel te scherp voor mijn smaak. Wat ook lekker is om knoflookteentjes te poffen, de hele teentjes met wat olie en zout in een stukje alu folie en dan een minuut of 10 in de oven. Dan wordt het een soort van puree die je zo uit z'n vel floept. Maar ik weet niet of dat de smaak is waar TS naar op zoek is want dat smaakt ook mild, bijna zoet.

Wat ik zelf normaal doe met knoflook is de teentjes hard kneuzen met m'n koksmes, lemmet eroverheen en er hard op stompen. Heb het gevoel dat dan de smaak beter loskomt dan wanneer je het snijdt of hakt. Raspen vind ik meestal al te veel werk.
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 11:22:28 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181249710
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 14:31 schreef V. het volgende:
Geen fan van.
MSG zit van nature in heel erg veel lekkere dingen. Vrijwel overal waar eiwitten in zitten in meer of mindere mate. Van doperwten tot tomaten, kaas of vleeswaren, je lichaam maakt het zelf aan ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181249789
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

MSG zit van nature in heel erg veel lekkere dingen. Vrijwel overal waar eiwitten in zitten in meer of mindere mate. Van doperwten tot tomaten, kaas of vleeswaren, je lichaam maakt het zelf aan ook.
Zo is dat. Daarnaast zijn andere maillard en eiwitafbraakproducten die daarin kunnen zitten in combinatie nog beter.

Zout, msg en andere smaakversterkers zijn samen veel sterker dan de som der delen.
Whatever...
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 11:42:50 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181250094
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 11:28 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zo is dat. Daarnaast zijn andere maillard en eiwitafbraakproducten die daarin kunnen zitten in combinatie nog beter.

Zout, msg en andere smaakversterkers zijn samen veel sterker dan de som der delen.
Mensen bangmaken voor zaken als zout, msg, suikers, vet is een industrie.
En nee, je moet niet heel veel suiker ofzo gebruiken, je moet ook geen 4 liter water drinken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181251783
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mensen bangmaken voor zaken als zout, msg, suikers, vet is een industrie.
En nee, je moet niet heel veel suiker ofzo gebruiken, je moet ook geen 4 liter water drinken.
Nouja, zout wordt wel heeeeel veel gebruikt. En ons lichaam heeft het daar wel moeilijk mee.

Het probleem is juist dat we IPV de natuurlijke bronnen van smaak, aroma, smaakversterkers vervangen door water met zout.of vet met zout. Of water en suiker.

Msg heeft waarschijnlijk zelfs een rol in reguleren van honger in positieve zin, veel mag eten voel je je vol van, eet je die dag minder calorieën.

Logisch, het is een indicator voor eiwitinname.
Whatever...
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 13:06:26 #59
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181251865
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 13:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nouja, zout wordt wel heeeeel veel gebruikt. En ons lichaam heeft het daar wel moeilijk mee.

Welnee. Glaasje water drinken en klaar.
pi_181253770
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 13:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Welnee. Glaasje water drinken en klaar.
Nope. Een enkele keer te veel zout, prima. Maar elke dag, altijd te veel zout, daarvan gaan je nieren kapot.

Als je toevallig een keer teveel sojasaus gebruikt, een glaasje water en klaar. Maar als je elke dag meer dan 10 gram zout eet dan beschadig je je lichaam.

Ons lichaam is gemaakt om veel kalium binnen te krijgen en een beetje natrium. En het omgekeerde gebeirt.

Niets mis met een beetje zout trouwens. Als je alles zelf kookt dan scheelt dat al enorm. Maar echt, al die sauzen, chips, vleeswaren, bulkt echt van het zout.
Whatever...
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 14:33:06 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181253921
Eten wij tegenwoordig niet veel minder zout dan pakweg 100-150 jaar geleden toen vlees en vis gezouten werden om ze te bewaren en groenten, zeker in de winter, ook bestonden uit gepekelde kool, bonen etc?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181254002
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Eten wij tegenwoordig niet veel minder zout dan pakweg 100-150 jaar geleden toen vlees en vis gezouten werden om ze te bewaren en groenten, zeker in de winter, ook bestonden uit gepekelde kool, bonen etc?
Yep. We eten nu veel minder zout. We eten ook minder dan tien jaar geleden al.

Maar hebben wel meer overgewicht. Die combi is nogal slecht voor je bloeddruk. En hoge bloeddruk sloopt je nieren, je hersens, allerlei andere organen.

Ergo: zonder overgewicht is veel zout eten minder ongezond!
Whatever...
  vrijdag 17 augustus 2018 @ 14:38:27 #63
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181254044
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 10:12 schreef Farenji het volgende:
Ik vind verse knoflook veel milder dan gedroogde knoflook, vers gebruik ik alleen heel soms voor in gerechten waar de knoflook niet verhit wordt. Bijv in pesto. Met droge knoflook wordt het dan al snel te scherp voor mijn smaak. Wat ook lekker is om knoflookteentjes te poffen, de hele teentjes met wat olie en zout in een stukje alu folie en dan een minuut of 10 in de oven. Dan wordt het een soort van puree die je zo uit z'n vel floept. Maar ik weet niet of dat de smaak is waar TS naar op zoek is want dat smaakt ook mild, bijna zoet.

Wat ik zelf normaal doe met knoflook is de teentjes hard kneuzen met m'n koksmes, lemmet eroverheen en er hard op stompen. Heb het gevoel dat dan de smaak beter loskomt dan wanneer je het snijdt of hakt. Raspen vind ik meestal al te veel werk.
Niet bijna zoet. Erg zoet.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_181312979
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 augustus 2018 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Eten wij tegenwoordig niet veel minder zout dan pakweg 100-150 jaar geleden toen vlees en vis gezouten werden om ze te bewaren en groenten, zeker in de winter, ook bestonden uit gepekelde kool, bonen etc?
Klopt, die mensen werden ook niet veel ouder dan 50-60 jaar gemiddeld.
pi_181314654
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 19:37 schreef realAIVD het volgende:

[..]

In dat geval échte verse knoflook halen,
dat ziet er zo uit (en nee, dat hebben ze in de supermarkt niet,
misschien bij een goede Nederlandse groentenboer en zeker bij een goede andere groentenboer (de Syriers en Perzen hier laten zich niet afschepen met inferieure supermarkt knoflook ;-)

Btw, zo ziet verse knoflook er uit (let op die steel!)

[ afbeelding ]
Je kunt het bij de AH kopen.
Leipe shit ouwe
  maandag 20 augustus 2018 @ 07:28:57 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181315077
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 00:47 schreef pietbier het volgende:

[..]

Klopt, die mensen werden ook niet veel ouder dan 50-60 jaar gemiddeld.
Gemiddeld idd, kwam door de kindersterfte die door oa vaccinatie enorm is teruggedrongen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')