abonnement Unibet Coolblue
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:48:18 #1
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181124264
Ik heb 500g magere rundergehakt in de vriezer van 2 maanden terug. Nu heb ik ook 500g mager rundergehakt dat ik gisteren vers gehaald heb.

Kan ik het allebei combineren in dezelfde pan?
Man of Steal.
pi_181124284
Natuurlijk.
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:55:28 #3
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181124466
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:49 schreef Fokker89 het volgende:
Natuurlijk.
Maar is het ook goed/lekker?
Man of Steal.
pi_181124510
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:55 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Maar is het ook goed/lekker?
Ligt er aan wat je er mee wilt doen. Gehakt uit de vriezer is wat droger waarschijnlijk, maar ga je het gewoon rullen voor door een gerecht?
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:57:39 #5
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181124517
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:57 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Ligt er aan wat je er mee wilt doen. Gehakt uit de vriezer is wat droger waarschijnlijk, maar ga je het gewoon rullen voor door een gerecht?
Spaghettisaus met 1kilo vlees
Man of Steal.
pi_181124538
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:57 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Spaghettisaus met 1kilo vlees
Dat moet gewoon kunnen, neem wel aan dat je het eerst ontdooit?
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:58:53 #7
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181124552
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:58 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Dat moet gewoon kunnen, neem wel aan dat je het eerst ontdooit?
Ik heb het in de koelkast gedaan, zal dit denkje snel genoeg gaan of zal ik t in een pan met warm water zetten tot eind vd middag?
Man of Steal.
pi_181124595
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:58 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik heb het in de koelkast gedaan, zal dit denkje snel genoeg gaan of zal ik t in een pan met warm water zetten tot eind vd middag?
Sowieso niet in warm water ontdooien, dat vinden de bacteriën erg leuk, dan beter in koud water.
  zondag 12 augustus 2018 @ 11:00:44 #9
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181124598
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 11:00 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Sowieso niet in warm water ontdooien, dat vinden de bacteriën erg leuk, dan beter in koud water.
Ook als ik het nog 6 uur daar laat staan?
Man of Steal.
pi_181124622
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 11:00 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ook als ik het nog 6 uur daar laat staan?
Nee maar dat is dan ook niet nodig, uurtje is zat.
  zondag 12 augustus 2018 @ 11:02:24 #11
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181124628
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 11:01 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Nee maar dat is dan ook niet nodig, uurtje is zat.
Dan laat ik het nu nog even in de koelkast om daar rustig te ontdooien.
Man of Steal.
  zondag 12 augustus 2018 @ 11:45:20 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181125445
Kan prima, niks mee. En al helemaal voor pastasaus.
Je ontdooigewoonten daarentegen kunnen dan weer niet. Maar goed, als je dat toch al steeds overleefde zul je die nu ook wel overleven. (als ik het goed begrijp dat je nu hoopt in 6 uur je gehakt "rustig" in de koelkast te kunnen ontdooien)
pi_181126358
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 11:45 schreef RobinOok het volgende:
(als ik het goed begrijp dat je nu hoopt in 6 uur je gehakt "rustig" in de koelkast te kunnen ontdooien)
kan dat niet?
pi_181126492
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 11:45 schreef RobinOok het volgende:
dan weer niet. Maar goed, als je dat toch al steeds overleefde zul je die nu ook wel overleven. (als ik het goed begrijp dat je nu hoopt in 6 uur je gehakt "rustig" in de koelkast te kunnen ontdooien)
Want dat kan niet? :')
  zondag 12 augustus 2018 @ 12:50:05 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181126611
Nou nee, ik verwacht van niet. Maar hoor straks graag als het anders blijkt te zijn.
pi_181126685
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 12:50 schreef RobinOok het volgende:
Nou nee, ik verwacht van niet. Maar hoor straks graag als het anders blijkt te zijn.
In die 6 uur zal het niet ontdooit zijn nee, maar het is een begin. Ziek zul je er in geen geval van worden.
  zondag 12 augustus 2018 @ 13:28:34 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181127539
Ik zie dat ik ook niet goed las. ;(
Nu te laat voor mijn advies: 6 uur in een bak koud in de koelkast. :X
pi_181127618
Voor pastasaus die nog een tijdje pruttelt kan het gehakt er ook wel bevroren in.
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  zondag 12 augustus 2018 @ 14:56:00 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181129670
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 13:31 schreef Zalmslaatje het volgende:
Voor pastasaus die nog een tijdje pruttelt kan het gehakt er ook wel bevroren in.
Jij gooit een bevroren blok gehakt in je pan? :o
pi_181129845
Nee, in een pan saus die nog een uur moet pruttelen.
Maar dat is wel heel schokkend voor sommige onder ons :D

O wacht ik gooi ook wel eens een heel bevroren blok in de pan als ik gerult gehakt nodig heb.
Zacht opzetten na een paar minuten omdraaien en de ontdooide laag er af schrapen met een spatel, omdraaien enz

[ Bericht 32% gewijzigd door Zalmslaatje op 12-08-2018 15:10:44 (toevoeging) ]
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  zondag 12 augustus 2018 @ 15:10:25 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181130111
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 15:02 schreef Zalmslaatje het volgende:
Nee, in een pan saus die nog een uur moet pruttelen.
Maar dat is wel heel schokkend voor sommige onder ons :D
Oh, ja. Gekookt gehakt. Daar was ik inderdaad nooit opgekomen. :o
pi_181130285
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 15:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, ja. Gekookt gehakt. Daar was ik inderdaad nooit opgekomen. :o
Gekookt, gekookt. je brengt het of het iets smerigs is maar ik weet 100% zeker dat je het verschil niet kan proeven. :D
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  zondag 12 augustus 2018 @ 15:36:11 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181130854
Nou, shame on me, wat druk ik me weer vreselijk uit.
pi_181130929
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 15:36 schreef RobinOok het volgende:
Nou, shame on me, wat druk ik me weer vreselijk uit.
yep, nu je hoek in en 50 kg uien snijden. :P
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_181141553
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:57 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Spaghettisaus met 1kilo vlees
Geen enkel probleem
Whatever...
  maandag 13 augustus 2018 @ 07:08:53 #26
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181146109
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 11:45 schreef RobinOok het volgende:
Kan prima, niks mee. En al helemaal voor pastasaus.
Je ontdooigewoonten daarentegen kunnen dan weer niet. Maar goed, als je dat toch al steeds overleefde zul je die nu ook wel overleven. (als ik het goed begrijp dat je nu hoopt in 6 uur je gehakt "rustig" in de koelkast te kunnen ontdooien)
Wat is er mis met dingen rustig in de koelkast laten ontdooien als je het diezelfde avond gebruikt? Zo deden wij het ook altijd in een restaurant waar ik werkte.
Man of Steal.
  maandag 13 augustus 2018 @ 07:43:18 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181146395
In een normale koelkast is dat na 6 uur niet ontdooid.
  maandag 13 augustus 2018 @ 07:46:16 #28
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181146426
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 07:43 schreef RobinOok het volgende:
In een normale koelkast is dat na 6 uur niet ontdooid.
Maar wel zacht genoeg om makkelijk in de pan te rullen.

Probeer het anders eens direct na de vriezer in de pan te gooien. Dan sta je nog 10 minuten op het fornuis te hakken voor je het eindelijk kan rullen.
Man of Steal.
  maandag 13 augustus 2018 @ 11:58:47 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181150272
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 07:46 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Maar wel zacht genoeg om makkelijk in de pan te rullen.

Probeer het anders eens direct na de vriezer in de pan te gooien. Dan sta je nog 10 minuten op het fornuis te hakken voor je het eindelijk kan rullen.
Waarom zou ik dat willen proberen? :o
  maandag 13 augustus 2018 @ 13:34:27 #30
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181152022
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 11:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom zou ik dat willen proberen? :o
Een vrouw hoort te experimenteren in de keuken.
Man of Steal.
  maandag 13 augustus 2018 @ 14:05:08 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181152713
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 13:34 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Een vrouw hoort te experimenteren in de keuken.
Kan dat niet echt een experiment noemen als je al weet wat er gaat gebeuren.
pi_181154133
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 15:16 schreef Zalmslaatje het volgende:
Gekookt, gekookt. je brengt het of het iets smerigs is maar ik weet 100% zeker dat je het verschil niet kan proeven. :D
Tuurlijk wel, het bakken van het gehakt geeft juist veel smaak. Dat verschil proef je wel. Als ik het vergeten ben eruit te halen gooi ik het wel bevroren in de pan om te bakken, maar meteen in de saus lijkt me echt niets.
pi_181154764
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 15:05 schreef Myraela het volgende:

[..]

Tuurlijk wel, het bakken van het gehakt geeft juist veel smaak. Dat verschil proef je wel. Als ik het vergeten ben eruit te halen gooi ik het wel bevroren in de pan om te bakken, maar meteen in de saus lijkt me echt niets.
Onzin, ontdooit gehakt bevat zo veel vocht dat als je het rult het ook meer gekookt dan gebakken wordt.
Maar je zou een paar lepels gebruinde boter aan de saus kunnen toevoegen. :)

[ Bericht 1% gewijzigd door Zalmslaatje op 13-08-2018 15:56:41 (klonk niet zo aardig) ]
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 08:22:42 #34
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181171198
Ik leef trouwens nog steeds en ben ook niet ziek. *O*

Heb nog 1 bord in de koelkast over maar die bewaar ik voor in de middag want vandaag moet het wel echt op anders had ik 't weer moeten invriezen.
Man of Steal.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')