Ligt er aan wat je er mee wilt doen. Gehakt uit de vriezer is wat droger waarschijnlijk, maar ga je het gewoon rullen voor door een gerecht?quote:
Spaghettisaus met 1kilo vleesquote:Op zondag 12 augustus 2018 10:57 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ligt er aan wat je er mee wilt doen. Gehakt uit de vriezer is wat droger waarschijnlijk, maar ga je het gewoon rullen voor door een gerecht?
Ik heb het in de koelkast gedaan, zal dit denkje snel genoeg gaan of zal ik t in een pan met warm water zetten tot eind vd middag?quote:Op zondag 12 augustus 2018 10:58 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Dat moet gewoon kunnen, neem wel aan dat je het eerst ontdooit?
Sowieso niet in warm water ontdooien, dat vinden de bacteriën erg leuk, dan beter in koud water.quote:Op zondag 12 augustus 2018 10:58 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik heb het in de koelkast gedaan, zal dit denkje snel genoeg gaan of zal ik t in een pan met warm water zetten tot eind vd middag?
Ook als ik het nog 6 uur daar laat staan?quote:Op zondag 12 augustus 2018 11:00 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Sowieso niet in warm water ontdooien, dat vinden de bacteriën erg leuk, dan beter in koud water.
Nee maar dat is dan ook niet nodig, uurtje is zat.quote:Op zondag 12 augustus 2018 11:00 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ook als ik het nog 6 uur daar laat staan?
Dan laat ik het nu nog even in de koelkast om daar rustig te ontdooien.quote:Op zondag 12 augustus 2018 11:01 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Nee maar dat is dan ook niet nodig, uurtje is zat.
kan dat niet?quote:Op zondag 12 augustus 2018 11:45 schreef RobinOok het volgende:
(als ik het goed begrijp dat je nu hoopt in 6 uur je gehakt "rustig" in de koelkast te kunnen ontdooien)
Want dat kan niet?quote:Op zondag 12 augustus 2018 11:45 schreef RobinOok het volgende:
dan weer niet. Maar goed, als je dat toch al steeds overleefde zul je die nu ook wel overleven. (als ik het goed begrijp dat je nu hoopt in 6 uur je gehakt "rustig" in de koelkast te kunnen ontdooien)
In die 6 uur zal het niet ontdooit zijn nee, maar het is een begin. Ziek zul je er in geen geval van worden.quote:Op zondag 12 augustus 2018 12:50 schreef RobinOok het volgende:
Nou nee, ik verwacht van niet. Maar hoor straks graag als het anders blijkt te zijn.
Jij gooit een bevroren blok gehakt in je pan?quote:Op zondag 12 augustus 2018 13:31 schreef Zalmslaatje het volgende:
Voor pastasaus die nog een tijdje pruttelt kan het gehakt er ook wel bevroren in.
Oh, ja. Gekookt gehakt. Daar was ik inderdaad nooit opgekomen.quote:Op zondag 12 augustus 2018 15:02 schreef Zalmslaatje het volgende:
Nee, in een pan saus die nog een uur moet pruttelen.
Maar dat is wel heel schokkend voor sommige onder ons
Gekookt, gekookt. je brengt het of het iets smerigs is maar ik weet 100% zeker dat je het verschil niet kan proeven.quote:Op zondag 12 augustus 2018 15:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ja. Gekookt gehakt. Daar was ik inderdaad nooit opgekomen.
yep, nu je hoek in en 50 kg uien snijden.quote:Op zondag 12 augustus 2018 15:36 schreef RobinOok het volgende:
Nou, shame on me, wat druk ik me weer vreselijk uit.
Wat is er mis met dingen rustig in de koelkast laten ontdooien als je het diezelfde avond gebruikt? Zo deden wij het ook altijd in een restaurant waar ik werkte.quote:Op zondag 12 augustus 2018 11:45 schreef RobinOok het volgende:
Kan prima, niks mee. En al helemaal voor pastasaus.
Je ontdooigewoonten daarentegen kunnen dan weer niet. Maar goed, als je dat toch al steeds overleefde zul je die nu ook wel overleven. (als ik het goed begrijp dat je nu hoopt in 6 uur je gehakt "rustig" in de koelkast te kunnen ontdooien)
Maar wel zacht genoeg om makkelijk in de pan te rullen.quote:Op maandag 13 augustus 2018 07:43 schreef RobinOok het volgende:
In een normale koelkast is dat na 6 uur niet ontdooid.
Waarom zou ik dat willen proberen?quote:Op maandag 13 augustus 2018 07:46 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Maar wel zacht genoeg om makkelijk in de pan te rullen.
Probeer het anders eens direct na de vriezer in de pan te gooien. Dan sta je nog 10 minuten op het fornuis te hakken voor je het eindelijk kan rullen.
Een vrouw hoort te experimenteren in de keuken.quote:Op maandag 13 augustus 2018 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom zou ik dat willen proberen?
Kan dat niet echt een experiment noemen als je al weet wat er gaat gebeuren.quote:Op maandag 13 augustus 2018 13:34 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Een vrouw hoort te experimenteren in de keuken.
Tuurlijk wel, het bakken van het gehakt geeft juist veel smaak. Dat verschil proef je wel. Als ik het vergeten ben eruit te halen gooi ik het wel bevroren in de pan om te bakken, maar meteen in de saus lijkt me echt niets.quote:Op zondag 12 augustus 2018 15:16 schreef Zalmslaatje het volgende:
Gekookt, gekookt. je brengt het of het iets smerigs is maar ik weet 100% zeker dat je het verschil niet kan proeven.
Onzin, ontdooit gehakt bevat zo veel vocht dat als je het rult het ook meer gekookt dan gebakken wordt.quote:Op maandag 13 augustus 2018 15:05 schreef Myraela het volgende:
[..]
Tuurlijk wel, het bakken van het gehakt geeft juist veel smaak. Dat verschil proef je wel. Als ik het vergeten ben eruit te halen gooi ik het wel bevroren in de pan om te bakken, maar meteen in de saus lijkt me echt niets.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |