abonnement Unibet Coolblue
pi_181100858
vanavond ga ik die Le buyer pan uit proberen en wil ik een steak maken maar alleen vlees is ook niet super. Dus wat is nu echt een recept voor een lekker fok! Steak
pi_181100881
Zout en peper, roomboter.
Opgelost, slotje.
pi_181100885
De lekkerste steak die ik ooit gemaakt heb, was via sous vide. Daarmee breng je het vlees op de juiste gaarheid. Vervolgens klap je er met een gierend hete pan/grill/gasbrander nog even een smakelijk, krokant laagje op en dan heb je de perfecte steak.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_181101003
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:26 schreef Jordy-B het volgende:
De lekkerste steak die ik ooit gemaakt heb, was via sous vide. Daarmee breng je het vlees op de juiste gaarheid. Vervolgens klap je er met een gierend hete pan/grill/gasbrander nog even een smakelijk, krokant laagje op en dan heb je de perfecte steak.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
goeie.

Maar wat voor groenten erbij?
pi_181101015
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:33 schreef tailfox het volgende:

[..]

goeie.

Maar wat voor groenten erbij?
Koolrabi.
pi_181101030
Maar ik dacht zelf brand de steak eerst dicht en dan season ik hem en laat hem in de oven
pi_181101111
gedroogde morilles weken in rode port, steak laten rusten, morilles en port bij braadvocht op vol vermogen even laten inkoken, slagroom erbij en maak er een dikke saus van.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:39:56 #8
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_181101125
Liquid smoke?
Geen idee, wil het es proberen
  Redactie Frontpage zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:47:13 #9
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_181101274
Sous vide, dichtbranden in boter met knoflook en tijm.
Daarbij een lekkere rode portsaus maken, een lekkere knolselderij/aardappelpuree met en lading boter erin en wat gesmoorde wortelen, peultjes en sperziebonen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_181101619
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:33 schreef tailfox het volgende:

[..]

goeie.

Maar wat voor groenten erbij?
Gekarameliseerd uitje en gebakken paddestoelen (bijvoorbeeld cantharellen). En een salade ernaast.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_181101853
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:39 schreef Manke het volgende:
Liquid smoke?
Geen idee, wil het es proberen
wat is dat dan?
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 13:22:52 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181101947
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181102037
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
daarom haal ik gewoon bij de slager. (Ookal is vriendinlief daar op tegen.)
pi_181102066
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
Wel een goede woordgrap
-
pi_181102154
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
Ik wil hier bij wel aantekenen dat een gemiddelde kwaliteit vlees wat top bereid is, echt beter is dan een top stuk vlees dat slecht bereid is.
pi_181102228
Zodra je die steak in folie/oven doet, bak je wat ui en champignon in de pan. Verder een simpele salade met tomaat en steak frites.

Ps. De helft van de slager verkoopt rotzooi.

Ps. Het is DeBuyer
.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 13:57:04 #17
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_181102553
Gordon Ramsey's Steak Sandwich :9

Maar verder zou ik de steak simpel houden, eventueel een kruidenjus maken in de pan met wat tijm. Hasselback potato en een salade in de zomer erbij.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_181102616
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
Moest lachen.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 14:02:15 #19
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_181102657
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:18 schreef tailfox het volgende:

[..]

wat is dat dan?
Bbqrook-smaak in fles
https://www.culy.nl/inspi(...)en-met-liquid-smoke/
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 14:02:21 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181102660
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:35 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik wil hier bij wel aantekenen dat een gemiddelde kwaliteit vlees wat top bereid is, echt beter is dan een top stuk vlees dat slecht bereid is.
Eensch.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 15:00:22 #21
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181104030
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:26 schreef Fokker89 het volgende:
Zout en peper, roomboter.
Opgelost, slotje.
En daarna even lekker in alluminiumfolie doen en dan na een paar minuutjes het sap er weer overheen gooien.

Oh en kruidenboter erbovenop
Man of Steal.
pi_181104179
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 15:00 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

En daarna even lekker in alluminiumfolie doen en dan na een paar minuutjes het sap er weer overheen gooien.

Oh en kruidenboter erbovenop
Gorgonzola. O+
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 15:18:52 #23
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181104396
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 15:09 schreef Black_Baron het volgende:

[..]

Gorgonzola. O+
Nee dat niet :r
Man of Steal.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 15:22:59 #24
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_181104464
Ik vind steak en frites het lekkerst met een witlofslaatje erbij: witlof heel dun snijden, fijngesneden appel erbij en dan wat mayonaise en appelciderazijn (en peper en zout natuurlijk).
pi_181106342
Een stuk Wagyu beef halen. Door en door gegarmeerd. Kort bakken aan beide kanten en alleen een klein beetje peper en zout toevoegen.

Bohhhhhh, dat is genieten. 🤤
pi_181106375
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
Zo denk ik er ook over, Piet. Gewoon die beurs trekken om een kwalitatief goed stuk vlees aan te schaffen. Anders eet je maar een stuk schoenzool uit de supermarkt van 3 euro.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 17:42:45 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181106743
Wagyu in de sous vide voorgaren en daarna in loeihete pan met wat boter kort om en om braden. Nazouten. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_181106790
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 17:42 schreef golfer het volgende:
Wagyu in de sous vide voorgaren en daarna in loeihete pan met wat boter kort om en om braden. Nazouten. :9
Sowieso is voldoende zout wel een dingetje. Ik ben niet zo scheutig met de zoutpot, maar biefstuk is zo'n gerecht dat best wel wat zout kan gebruiken.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 17:55:42 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181106989
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 17:24 schreef Mariocash het volgende:
Een stuk Wagyu beef halen. Door en door gegarmeerd. Kort bakken aan beide kanten en alleen een klein beetje peper en zout toevoegen.

Bohhhhhh, dat is genieten. 🤤
Wagyu bak je dus niet kort.
pi_181107060
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 17:55 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wagyu bak je dus niet kort.
Wagyu volledig doorbakken serveren. 😂
Nee Robin, hier trap ik niet in. Zo’n goed stukje vlees zal ik nooit verpesten.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:10:21 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181107255
Er zitten nog wel wat andere mogelijkheden tussen kort bakken en volledig doorbakken.
Maar goed.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:19:44 #32
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181107440
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 17:59 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Wagyu volledig doorbakken serveren. 😂
Nee Robin, hier trap ik niet in. Zo’n goed stukje vlees zal ik nooit verpesten.
Heel kort bakken en niets met oa dat heerlijke vet doen is anders ook doodzonde.
Moet geen doorgebakken schoenzool worden, maar te weinig is ook niet goed.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181107552
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:19 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Heel kort bakken en niets met oa dat heerlijke vet doen is anders ook doodzonde.
Moet geen doorgebakken schoenzool worden, maar te weinig is ook niet goed.
We zoeken naar de juiste balans, inderdaad. Het punt wat ik wilde maken, was dat je een goed stuk vlees niet verkracht. Dat doe je gewoon niet:
pi_181107583
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:10 schreef RobinOok het volgende:
Er zitten nog wel wat andere mogelijkheden tussen kort bakken en volledig doorbakken.
Maar goed.
Daar heb je gelijk in. Zolang het vlees maar roze is van binnen. Ik zet alleen m’n mond erop zolang het roze van binnen is. 😋
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:27:04 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181107607
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:19 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Heel kort bakken en niets met oa dat heerlijke vet doen is anders ook doodzonde.
Moet geen doorgebakken schoenzool worden, maar te weinig is ook niet goed.
Wagyu bak je niet heel kort, wagyu bak je medium tot medium rare, zodat het vet smelt en je een mooie boterige smaak aan het vlees hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:28:27 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181107629
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 17:42 schreef golfer het volgende:
Wagyu in de sous vide voorgaren en daarna in loeihete pan met wat boter kort om en om braden. Nazouten. :9
Dan verbrand je boter en je steak smaakt naar poffertjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181107738
FOK!, waar iedereen masterchef is en in linnen maatpakken loopt.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:36:58 #38
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181107801
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:25 schreef Mariocash het volgende:

[..]

We zoeken naar de juiste balans, inderdaad. Het punt wat ik wilde maken, was dat je een goed stuk vlees niet verkracht. Dat doe je gewoon niet:
Geen enkel stuk voedsel verkracht je. Zorg en waardering voor het product is altijd belangrijk. Dat is wat de echte koks zo goed maakt, zorg voor elk onderdeel, liefde/passie voor elk onderdeel (en iets wat ik erg waardeer, probeer, maar niet hun passie heb om er zo in te duiken)
Of dat nu je gekookte aardappel is of een overpriced stuk vlees waarbij een fiks deel van de prijs aan de naam hangt.

Echt, als ik 20 jaar terug in de tijd kon zou ik het Europeese/Nederlandse antwoord op wagyu op de markt zetten. Met lakenvelders (want superrunderen. Cute, prachtige vetverdeling).
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:37:36 #39
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181107812
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wagyu bak je niet heel kort, wagyu bak je medium tot medium rare, zodat het vet smelt en je een mooie boterige smaak aan het vlees hebt.
Yep. Geheel mee eens.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181107896
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:36 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Geen enkel stuk voedsel verkracht je. Zorg en waardering voor het product is altijd belangrijk.
Of dat nu je gekookte aardappel is of een overpriced stuk vlees waarbij een fiks deel van de prijs aan de naam hangt.

Echt, als ik 20 jaar terug in de tijd kon zou ik het Europeese/Nederlandse antwoord op wagyu op de markt zetten. Met lakenvelders (want superrunderen. Cute, prachtige vetverdeling).
Ja, bij Wagyu betaal je zeker ook voor de naam, inderdaad. Mijn slager vraagt ook de hoofdprijs voor z’n Wagyu.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:43:56 #41
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_181107938
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:41 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Ja, bij Wagyu betaal je zeker ook voor de naam, inderdaad. Mijn slager vraagt ook de hoofdprijs voor z’n Wagyu.
Het is verdomd goed vlees, dat ontken ik niet. Maar het is ook een hype.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_181108060
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:43 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Het is verdomd goed vlees, dat ontken ik niet. Maar het is ook een hype.
https://www.instagram.com/p/BhhUXF7nLnw/

Ik ben blij dat hij er zelf ook om kan lachen. Twee en een halve meier voor een kg vlees. 😒
pi_181108095
Ik had de steak 3 minuten aan beide kanten op hoog vuur gezet en daarna 10 minuten in de oven (stand 4) en daarna 7 minuten afgedekt met zilverfolie.


Geserveerd met chimitici
pi_181108548
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:52 schreef tailfox het volgende:
Ik had de steak 3 minuten aan beide kanten op hoog vuur gezet en daarna 10 minuten in de oven (stand 4) en daarna 7 minuten afgedekt met zilverfolie.


Geserveerd met chimitici
En smaakte het?
pi_181108816
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 19:15 schreef Mariocash het volgende:

[..]

En smaakte het?
smaakte zeker.
Maar had wel wat dikkere steak mogen zijn
pi_181108949
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 19:28 schreef tailfox het volgende:

[..]

smaakte zeker.
Maar had wel wat dikkere steak mogen zijn
Minimaal 200 gram als volwassen man.
pi_181109367
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:26 schreef Jordy-B het volgende:
De lekkerste steak die ik ooit gemaakt heb, was via sous vide. Daarmee breng je het vlees op de juiste gaarheid. Vervolgens klap je er met een gierend hete pan/grill/gasbrander nog even een smakelijk, krokant laagje op en dan heb je de perfecte steak.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sous-vide steak onder het kopje kitchen basics :')
Persoonlijk vind ik een ribeye die je eerst redelijk koud rookt, en vervolgens (na rusten) de steaks afsnijden en snel schroeien op een hete grill lekkerder alhoewel ook dry-aged subliem is.
(Maar goed dat werkt niet echt met een steak daar heb grote stukken voor nodig.)

Hoe relevant het ras v/d koe is ben ik niet echt uit, de marmering van het vlees is volgens mij het belangrijkste.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_181109400
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:52 schreef tailfox het volgende:
Ik had de steak 3 minuten aan beide kanten op hoog vuur gezet en daarna 10 minuten in de oven (stand 4) en daarna 7 minuten afgedekt met zilverfolie.

Geserveerd met chimitici
Wat is chimitici?
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 19:55:53 #49
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_181109479
Ik vind een Boeuf Stroganov wel een mooie. Hoewel er verschillende recepten in omloop zijn.
Uit mijn hoofd met
- tomaat
- champignons
- room
- mosterd
- augurk
- ui
Verwarmd in het vocht van de in boter gebakken steak die je pas na het garen op smaak brengt met peper en zout.

Serveren met pirochski of zo. Of gebakken aardappel, friet.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 19:55:54 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181109480
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 19:53 schreef Tanatos het volgende:

[..]

Wat is chimitici?
Eerste hit op Google
_O-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181109519
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eerste hit op Google
_O-
[ afbeelding ]
Oeh is dat zijn groentekeuze geworden dan?
Spannend...
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_181109603
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eerste hit op Google
_O-
[ afbeelding ]
Wel weer apart trouwens, dit is mijn eerste hit op google:
https://books.google.nl/b(...)&q=chimitici&f=false

(Jouw google redirect naar Deutsch?)
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_181110581
Chimichurie bedoel ik typaids
pi_181110639
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 20:26 schreef tailfox het volgende:
Chimichurie bedoel ik typaids
Dat is lekker erbij maar is niet echt een groente- of bijgerecht.
Dikkere steaks zijn trouwens altijd beter, zeker als je mooi gemarmerde kunt vinden.
(Let daarbij wel op de draad als je bv longhaas oid haalt.)
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_181110709
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 20:27 schreef Tanatos het volgende:

[..]

Dat is lekker erbij maar is niet echt een groente- of bijgerecht.
Dikkere steaks zijn trouwens altijd beter, zeker als je mooi gemarmerde kunt vinden.
(Let daarbij wel op de draad als je bv longhaas oid haalt.)

ja volledig paleo gegeten en dat was het groente.

Heb geen trek nu
pi_181111101
Belangrijkste is om de steak eerst op temperatuur te laten komen. Minimaal uur uit de koelkast. Ik doe vaak eerst half uur 50 graden in de oven oid.
Na het bakken ook echt laten rusten min 15 min.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_181111261
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:33 schreef tailfox het volgende:

[..]

goeie.

Maar wat voor groenten erbij?
Haricots verts.
Whatever...
pi_181111376
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:35 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik wil hier bij wel aantekenen dat een gemiddelde kwaliteit vlees wat top bereid is, echt beter is dan een top stuk vlees dat slecht bereid is.
Eens.
Whatever...
pi_181112309
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 19:51 schreef Tanatos het volgende:
Sous-vide steak onder het kopje kitchen basics :')
Want vlees in een zak doen en in een waterbad verwarmen is raketwetenschap? :')
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_181112537
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:15 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Want vlees in een zak doen en in een waterbad verwarmen is raketwetenschap? :')
Het sous-vide bad op de juiste temperatuur houden vereist de juiste spullen en veel aandacht als je geen speciale apparatuur hebt.
Op een gasfornuis slow-poached eggs maken is bv best lastig.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:31:36 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181112787
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:15 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Want vlees in een zak doen en in een waterbad verwarmen is raketwetenschap? :')
Deze binnen toleranties op temperatuur houden vereist speciale apparatuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181114606
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Deze binnen toleranties op temperatuur houden vereist speciale apparatuur
Zit gewoon in inbouwovens tegenwoordig hoor.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 22:32:31 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181114636
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:31 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Zit gewoon in inbouwovens tegenwoordig hoor.
Succes met sous vide in een inbouwoven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181114709
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:31 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Zit gewoon in inbouwovens tegenwoordig hoor.
Oh?
Jouw oven heeft een daadwerkelijk betrouwbare thermostaat en een waterbak/basin?
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_181115496
Geen echte steak, maar zeker het proberen waard.

Ik heb pas een groot blok sukade gekocht (goedkoop ook nog eens) en dat gewoon in zijn geheel op de BBQ geflikkerd. Een minuut of 20-25 laten liggen denk ik. Even laten rusten.

Mes erin, dunne lapjes snijden. Zout en peper erover. Ik wist niet wat ik proefde. Mals, sappig en veel meer smaak dan een biefstuk. Geslaagd experiment wat ik zeker vaker ga doen. Vooral omdat zo'n kilo sukade maar 9 euro was ofzo. En zelfs de stukken aan de buitenkant die toch wel erg 'well done' waren, waren nog perfect zacht en sappig. Aanrader.
pi_181115523
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Succes met sous vide in een inbouwoven
Dank je. Werkt echt fantastisch hoor. Vanwaar je scepsis? Als het je iets lijkt, maar je vertrouwt het niet moet je het gewoon een keer zelf proberen bij iemand die het heeft. Ik denk dat het je dan wel kan overtuigen.

Zo'n oven is ook niet eens zo duur, een vacumeer-lade wel by the way. Maar bij de slager kan ik dingen al in sous vide verpakkingen krijgen, dus is zelf vacumeren niet noodzakelijk.


quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:34 schreef Tanatos het volgende:

[..]

Oh?
Jouw oven heeft een daadwerkelijk betrouwbare thermostaat en een waterbak/basin?
Betrouwbare thermostaat ja, waterbassin nee.
pi_181115746
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:03 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dank je. Werkt echt fantastisch hoor. Vanwaar je scepsis? Als het je iets lijkt, maar je vertrouwt het niet moet je het gewoon een keer zelf proberen bij iemand die het heeft. Ik denk dat het je dan wel kan overtuigen.

Zo'n oven is ook niet eens zo duur, een vacumeer-lade wel by the way. Maar bij de slager kan ik dingen al in sous vide verpakkingen krijgen, dus is zelf vacumeren niet noodzakelijk.


[..]

Betrouwbare thermostaat ja, waterbassin nee.
En Neff is het merk?
(Helaas koop ik niet vaak een nieuw fornuis/oven/kachel.)
Een betrouwbare thermostaat is al wel een hele verbetering.
Zit er ook iets van een kerntemperatuurmeter oid aan?
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_181115933
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:02 schreef matigeuser het volgende:
Geen echte steak, maar zeker het proberen waard.

Ik heb pas een groot blok sukade gekocht (goedkoop ook nog eens) en dat gewoon in zijn geheel op de BBQ geflikkerd. Een minuut of 20-25 laten liggen denk ik. Even laten rusten.

Mes erin, dunne lapjes snijden. Zout en peper erover. Ik wist niet wat ik proefde. Mals, sappig en veel meer smaak dan een biefstuk. Geslaagd experiment wat ik zeker vaker ga doen. Vooral omdat zo'n kilo sukade maar 9 euro was ofzo. En zelfs de stukken aan de buitenkant die toch wel erg 'well done' waren, waren nog perfect zacht en sappig. Aanrader.
Heb je de zeen er makkelijk uit kunnen snijden?
Longhaas is trouwens ook heel lekker en qua zeen vergelijkaar volgens mij.
(Longhaas is nu in de aanbieding bij de Makro trouwens 8,70 inc per kg oid.)
(Bij de Makro kun je ze ook nog (gratis) laten afhangen (/dryagen).)

[ Bericht 3% gewijzigd door Tanatos op 11-08-2018 23:24:57 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_181116261
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:11 schreef Tanatos het volgende:

[..]

En Neff is het merk?
(Helaas koop ik niet vaak een nieuw fornuis/oven/kachel.)
Een betrouwbare thermostaat is al wel een hele verbetering.
Zit er ook iets van een kerntemperatuurmeter oid aan?
Heb willekeurig youtube resultaat gepakt. Heb zelf goede ervaringen met AEG. Maar ook Miele verkoopt het bijvoorbeeld.
pi_181116285
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:36 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Heb willekeurig youtube resultaat gepakt. Heb zelf goede ervaringen met AEG. Maar ook Miele verkoopt het bijvoorbeeld.
Tja, wat ik zei, een oven/fornuis koop je niet zo vaak.
Mijn ervaring is dat de thermostaat onbetrouwbaar is.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_181118679
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Deze binnen toleranties op temperatuur houden vereist speciale apparatuur
Yep. Meeste apparaten kunnen dit niet.

Een oude labarotoriumverwarmer en een warmwaterbad kan het wel. Maar een anova is dan ook zo goed als een voor consumenten aangepaste julbo spiraal.
Whatever...
pi_181118731
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:37 schreef Tanatos het volgende:

[..]

Tja, wat ik zei, een oven/fornuis koop je niet zo vaak.
Mijn ervaring is dat de thermostaat onbetrouwbaar is.

Je kunt het proberen met een vleesthermometer en een flinke bak water. En dan maar pielen.

Het water zal kleine verschillen in temperatuur wel opvangen, maar je zult de boel vooraf stabiel op de juiste temperatuur moeten brengen. Dan het vlees erin en wachten maar. En dan alarm zetten op te hoge temperaturen.....
Whatever...
  zondag 12 augustus 2018 @ 02:29:50 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181120451
Als je in een waterbak wilt garen: gewoon een Anova kopen. Briljant apparaat. Werkt perfect, op de graad nauwkeurig. Ander voordeel: je vriest goeie steaks bevroren in. Alvast in juiste zakje. Dan kunnen ze voor bereiding gewoon bevroren en al het waterbad in en met 3 kwartier heb je perfecte steak. Uit de vriezer. Nul voorbereiding, ontdooien of op kamertemperatuur laten komen.
pi_181123202
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:28 schreef tailfox het volgende:

[..]

daarom haal ik gewoon bij de slager. (Ookal is vriendinlief daar op tegen.)
Maak het uit ;)
Hoe kan je daar nu op tegen zijn?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 12 augustus 2018 @ 15:08:45 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181130060
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:05 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Maak het uit ;)
Hoe kan je daar nu op tegen zijn?
Ze sparen voor een nieuwe bank.
pi_181131833
Gut gut het is ook weer wat hoor, de helft van dit topic zit wekelijks Wagyu te vreten _O- Denken ze tenminste, want dat is in NL nauwelijks verkrijgbaar.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2018 17:22:31 ]
pi_181133632
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 16:12 schreef Fokker89 het volgende:
Gut gut het is ook weer wat hoor, de helft van dit topic zit wekelijks Wagyu te vreten _O- Denken ze tenminste, want dat is in NL nauwelijks verkrijgbaar.
Ik eet het 2 x per maand ofzo. Meer money stacken. Dan kan je ook Wagyu verorberen. 😋

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-08-2018 17:23:55 ]
pi_181134210
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 17:23 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Ik eet het 2 x per maand ofzo. Meer money stacken. Dan kan je ook Wagyu verorberen. 😋
Natuurlijk, de kans dat je dat daadwerkelijk eet is nihil, maar succes met je fantasie.
pi_181134316
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 17:49 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Natuurlijk, de kans dat je dat daadwerkelijk eet is nihil, maar succes met je fantasie.
Je mag een x mee eten hoor. Dan kan je het ook een x proberen. Ik betaal wel. Money langgggg. 👈🏼
pi_181134408
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 17:56 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Je mag een x mee eten hoor. Dan kan je het ook een x proberen. Ik betaal wel. Money langgggg. 👈🏼
:')
pi_181134434
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 18:01 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

:')
Broer, ik ben niet gierig.
  Redactie Frontpage zondag 12 augustus 2018 @ 18:03:44 #82
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_181134442
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 02:29 schreef RobinOok het volgende:
Als je in een waterbak wilt garen: gewoon een Anova kopen. Briljant apparaat. Werkt perfect, op de graad nauwkeurig. Ander voordeel: je vriest goeie steaks bevroren in. Alvast in juiste zakje. Dan kunnen ze voor bereiding gewoon bevroren en al het waterbad in en met 3 kwartier heb je perfecte steak. Uit de vriezer. Nul voorbereiding, ontdooien of op kamertemperatuur laten komen.
QFT. Ik heb ook een Anova en die gebruik ik in combinatie met een gastronorm bak gemaakt van Tritan (BPA vrij).
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  zondag 12 augustus 2018 @ 18:29:27 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181134961
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 18:03 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

QFT. Ik heb ook een Anova en die gebruik ik in combinatie met een gastronorm bak gemaakt van Tritan (BPA vrij).
Heb ook ooit eens naar die bakken zitten kijken.
Maar ik kon niet beslissen welke ik wilde. :D
Er zijn ook idioot dure isolatiehoesjes bij te koop.
Dus toen was ik van slag en heb alles weer weggeklikt. #oudwijf
pi_181135540
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 01:10 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je kunt het proberen met een vleesthermometer en een flinke bak water. En dan maar pielen.

Het water zal kleine verschillen in temperatuur wel opvangen, maar je zult de boel vooraf stabiel op de juiste temperatuur moeten brengen. Dan het vlees erin en wachten maar. En dan alarm zetten op te hoge temperaturen.....
Ik heb dat dus gedaan. Gewoon met een digitale keukenthermometer en de grootste soeppan die ik heb (meer water -> minder snelle temperatuurschommelingen). Af-en-toe even bijwarmen, maar als je het waterbad tussen de 50 en 55 graden kan houden, kom je echt wel aardig goed te zitten en heb je al gauw een beter resultaat dan bij traditioneel bakken van de biefstuk.

Een sous vide-apparaat kan dit gewoon veel nauwkeuriger en daar kan je gewoon bij weglopen. Ze kosten alleen al gauw ¤125 of meer.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  Redactie Frontpage zondag 12 augustus 2018 @ 19:07:17 #85
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_181135719
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 18:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Heb ook ooit eens naar die bakken zitten kijken.
Maar ik kon niet beslissen welke ik wilde. :D
Er zijn ook idioot dure isolatiehoesjes bij te koop.
Dus toen was ik van slag en heb alles weer weggeklikt. #oudwijf
Mijn setup met bodemrooster is volgens mij rond de 30 euro. Zelf een gat in het deksel gemaakt zodat de Anova met deksel gebruikt kan worden. Warmte- en vochtverlies is zo minimaal.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_181135778
Die Anova is ook handig om drank te stoken misschien toch eens kijken. :P
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_181136270
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 15:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ze sparen voor een nieuwe bank.
heb een leolux staan
pi_181136288
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 17:56 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Je mag een x mee eten hoor. Dan kan je het ook een x proberen. Ik betaal wel. Money langgggg. 👈🏼
dm maar kom ik wel eten
pi_181136340
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 19:30 schreef tailfox het volgende:

[..]

dm maar kom ik wel eten
De voorwaarde is wel dat je het nog nooit aan hebt kunnen schaffen, omdat je saldo niet toereikend is. Is dit het geval?
  zondag 12 augustus 2018 @ 19:33:37 #90
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_181136349
Een echte kok gebruikt gewoon een braadpan voor een goeie steak natuurlijk.
pi_181136352
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 19:32 schreef Mariocash het volgende:

[..]

De voorwaarde is wel dat je het nog nooit aan hebt kunnen schaffen, omdat je saldo niet toereikend is. Is dit het geval?
wil je een foto van mijn bankrekening?
pi_181136358
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 19:33 schreef Lunatiek het volgende:
Een echte kok gebruikt gewoon een braadpan voor een goeie steak natuurlijk.
waarom geen koekenpan?
pi_181136365
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 19:33 schreef tailfox het volgende:

[..]

wil je een foto van mijn bankrekening?
Ik geloof je op je woord.
  zondag 12 augustus 2018 @ 19:37:49 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181136447
Net twee steaks gebakken in geklaarde boter, nom nom nom
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 augustus 2018 @ 19:50:53 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181136806
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 19:33 schreef Lunatiek het volgende:
Een echte kok gebruikt gewoon een braadpan voor een goeie steak natuurlijk.
Echt niet.
  zondag 12 augustus 2018 @ 19:54:08 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181136860
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 19:34 schreef tailfox het volgende:

[..]

waarom geen koekenpan?
Gozer is niet goed snik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181136952
Waarom zou een biefstukje in een braadpan minder goed gaan dan in een koekenpan?
Even er van uitgaande dat de braadpan een fatsoenlijke bodem heeft.
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  zondag 12 augustus 2018 @ 20:13:52 #98
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_181137285
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 19:34 schreef tailfox het volgende:

[..]

waarom geen koekenpan?
Ook goed.
Keith Floyd deed het met een fourwheeldrive en wat alufolie.
  zondag 12 augustus 2018 @ 20:14:47 #99
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_181137311
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 19:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Echt niet.
Als je in een pan geen goeie steak kan maken ben je geen kok.
  zondag 12 augustus 2018 @ 20:38:43 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181138000
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 20:14 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Als je in een pan geen goeie steak kan maken ben je geen kok.
Dat was de stelling niet. :{w
  zondag 12 augustus 2018 @ 20:50:13 #101
168739 Red_85
'echt wel'
pi_181138362
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 15:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ze sparen voor een nieuwe bank.
Dat wist ik niet.
Maar dan nog, supermarktvlees of slagersvlees voor steak. Dan maar een maandje langer op de oude bank. Vind ik dan.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')