SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 12:26 schreef Jordy-B het volgende:
De lekkerste steak die ik ooit gemaakt heb, was via sous vide. Daarmee breng je het vlees op de juiste gaarheid. Vervolgens klap je er met een gierend hete pan/grill/gasbrander nog even een smakelijk, krokant laagje op en dan heb je de perfecte steak.goeie.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar wat voor groenten erbij?
Koolrabi.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 12:33 schreef tailfox het volgende:
[..]
goeie.
Maar wat voor groenten erbij?
Gekarameliseerd uitje en gebakken paddestoelen (bijvoorbeeld cantharellen). En een salade ernaast.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 12:33 schreef tailfox het volgende:
[..]
goeie.
Maar wat voor groenten erbij?
wat is dat dan?quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 12:39 schreef Manke het volgende:
Liquid smoke?
Geen idee, wil het es proberen
daarom haal ik gewoon bij de slager. (Ookal is vriendinlief daar op tegen.)quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
Wel een goede woordgrapquote:Op zaterdag 11 augustus 2018 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
Ik wil hier bij wel aantekenen dat een gemiddelde kwaliteit vlees wat top bereid is, echt beter is dan een top stuk vlees dat slecht bereid is.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
Moest lachen.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
Eensch.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 13:35 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Ik wil hier bij wel aantekenen dat een gemiddelde kwaliteit vlees wat top bereid is, echt beter is dan een top stuk vlees dat slecht bereid is.
En daarna even lekker in alluminiumfolie doen en dan na een paar minuutjes het sap er weer overheen gooien.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 12:26 schreef Fokker89 het volgende:
Zout en peper, roomboter.
Opgelost, slotje.
Gorgonzola.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 15:00 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
En daarna even lekker in alluminiumfolie doen en dan na een paar minuutjes het sap er weer overheen gooien.
Oh en kruidenboter erbovenop
Zo denk ik er ook over, Piet. Gewoon die beurs trekken om een kwalitatief goed stuk vlees aan te schaffen. Anders eet je maar een stuk schoenzool uit de supermarkt van 3 euro.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
De perfecte steak begint en eindigt bij een top stuk vlees. Heb je dat niet is de moeite die je er verder in steakt zonde
Sowieso is voldoende zout wel een dingetje. Ik ben niet zo scheutig met de zoutpot, maar biefstuk is zo'n gerecht dat best wel wat zout kan gebruiken.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 17:42 schreef golfer het volgende:
Wagyu in de sous vide voorgaren en daarna in loeihete pan met wat boter kort om en om braden. Nazouten.
Wagyu bak je dus niet kort.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 17:24 schreef Mariocash het volgende:
Een stuk Wagyu beef halen. Door en door gegarmeerd. Kort bakken aan beide kanten en alleen een klein beetje peper en zout toevoegen.
Bohhhhhh, dat is genieten. 🤤
Wagyu volledig doorbakken serveren. 😂quote:
Heel kort bakken en niets met oa dat heerlijke vet doen is anders ook doodzonde.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 17:59 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Wagyu volledig doorbakken serveren. 😂
Nee Robin, hier trap ik niet in. Zo’n goed stukje vlees zal ik nooit verpesten.
We zoeken naar de juiste balans, inderdaad. Het punt wat ik wilde maken, was dat je een goed stuk vlees niet verkracht. Dat doe je gewoon niet:quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 18:19 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Heel kort bakken en niets met oa dat heerlijke vet doen is anders ook doodzonde.
Moet geen doorgebakken schoenzool worden, maar te weinig is ook niet goed.
Daar heb je gelijk in. Zolang het vlees maar roze is van binnen. Ik zet alleen m’n mond erop zolang het roze van binnen is. 😋quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 18:10 schreef RobinOok het volgende:
Er zitten nog wel wat andere mogelijkheden tussen kort bakken en volledig doorbakken.
Maar goed.
Wagyu bak je niet heel kort, wagyu bak je medium tot medium rare, zodat het vet smelt en je een mooie boterige smaak aan het vlees hebt.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 18:19 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Heel kort bakken en niets met oa dat heerlijke vet doen is anders ook doodzonde.
Moet geen doorgebakken schoenzool worden, maar te weinig is ook niet goed.
Dan verbrand je boter en je steak smaakt naar poffertjesquote:Op zaterdag 11 augustus 2018 17:42 schreef golfer het volgende:
Wagyu in de sous vide voorgaren en daarna in loeihete pan met wat boter kort om en om braden. Nazouten.
Geen enkel stuk voedsel verkracht je. Zorg en waardering voor het product is altijd belangrijk. Dat is wat de echte koks zo goed maakt, zorg voor elk onderdeel, liefde/passie voor elk onderdeel (en iets wat ik erg waardeer, probeer, maar niet hun passie heb om er zo in te duiken)quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 18:25 schreef Mariocash het volgende:
[..]
We zoeken naar de juiste balans, inderdaad. Het punt wat ik wilde maken, was dat je een goed stuk vlees niet verkracht. Dat doe je gewoon niet:
Yep. Geheel mee eens.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wagyu bak je niet heel kort, wagyu bak je medium tot medium rare, zodat het vet smelt en je een mooie boterige smaak aan het vlees hebt.
Ja, bij Wagyu betaal je zeker ook voor de naam, inderdaad. Mijn slager vraagt ook de hoofdprijs voor z’n Wagyu.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 18:36 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Geen enkel stuk voedsel verkracht je. Zorg en waardering voor het product is altijd belangrijk.
Of dat nu je gekookte aardappel is of een overpriced stuk vlees waarbij een fiks deel van de prijs aan de naam hangt.
Echt, als ik 20 jaar terug in de tijd kon zou ik het Europeese/Nederlandse antwoord op wagyu op de markt zetten. Met lakenvelders (want superrunderen. Cute, prachtige vetverdeling).
Het is verdomd goed vlees, dat ontken ik niet. Maar het is ook een hype.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 18:41 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ja, bij Wagyu betaal je zeker ook voor de naam, inderdaad. Mijn slager vraagt ook de hoofdprijs voor z’n Wagyu.
https://www.instagram.com/p/BhhUXF7nLnw/quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 18:43 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Het is verdomd goed vlees, dat ontken ik niet. Maar het is ook een hype.
En smaakte het?quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 18:52 schreef tailfox het volgende:
Ik had de steak 3 minuten aan beide kanten op hoog vuur gezet en daarna 10 minuten in de oven (stand 4) en daarna 7 minuten afgedekt met zilverfolie.
Geserveerd met chimitici
Minimaal 200 gram als volwassen man.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 19:28 schreef tailfox het volgende:
[..]
smaakte zeker.
Maar had wel wat dikkere steak mogen zijn
quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 12:26 schreef Jordy-B het volgende:
De lekkerste steak die ik ooit gemaakt heb, was via sous vide. Daarmee breng je het vlees op de juiste gaarheid. Vervolgens klap je er met een gierend hete pan/grill/gasbrander nog even een smakelijk, krokant laagje op en dan heb je de perfecte steak.Sous-vide steak onder het kopje kitchen basicsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Persoonlijk vind ik een ribeye die je eerst redelijk koud rookt, en vervolgens (na rusten) de steaks afsnijden en snel schroeien op een hete grill lekkerder alhoewel ook dry-aged subliem is.
(Maar goed dat werkt niet echt met een steak daar heb grote stukken voor nodig.)
Hoe relevant het ras v/d koe is ben ik niet echt uit, de marmering van het vlees is volgens mij het belangrijkste.De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
Wat is chimitici?quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 18:52 schreef tailfox het volgende:
Ik had de steak 3 minuten aan beide kanten op hoog vuur gezet en daarna 10 minuten in de oven (stand 4) en daarna 7 minuten afgedekt met zilverfolie.
Geserveerd met chimitici
Eerste hit op Googlequote:
Oeh is dat zijn groentekeuze geworden dan?quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eerste hit op Google
[ afbeelding ]
Wel weer apart trouwens, dit is mijn eerste hit op google:quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eerste hit op Google
[ afbeelding ]
Dat is lekker erbij maar is niet echt een groente- of bijgerecht.quote:
ja volledig paleo gegeten en dat was het groente.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 20:27 schreef Tanatos het volgende:
[..]
Dat is lekker erbij maar is niet echt een groente- of bijgerecht.
Dikkere steaks zijn trouwens altijd beter, zeker als je mooi gemarmerde kunt vinden.
(Let daarbij wel op de draad als je bv longhaas oid haalt.)
Haricots verts.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 12:33 schreef tailfox het volgende:
[..]
goeie.
Maar wat voor groenten erbij?
Eens.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 13:35 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Ik wil hier bij wel aantekenen dat een gemiddelde kwaliteit vlees wat top bereid is, echt beter is dan een top stuk vlees dat slecht bereid is.
Want vlees in een zak doen en in een waterbad verwarmen is raketwetenschap?quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 19:51 schreef Tanatos het volgende:
Sous-vide steak onder het kopje kitchen basics
Het sous-vide bad op de juiste temperatuur houden vereist de juiste spullen en veel aandacht als je geen speciale apparatuur hebt.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 21:15 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Want vlees in een zak doen en in een waterbad verwarmen is raketwetenschap?
Deze binnen toleranties op temperatuur houden vereist speciale apparatuurquote:Op zaterdag 11 augustus 2018 21:15 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Want vlees in een zak doen en in een waterbad verwarmen is raketwetenschap?
Zit gewoon in inbouwovens tegenwoordig hoor.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Deze binnen toleranties op temperatuur houden vereist speciale apparatuur
Succes met sous vide in een inbouwovenquote:Op zaterdag 11 augustus 2018 22:31 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Zit gewoon in inbouwovens tegenwoordig hoor.
Oh?quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 22:31 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Zit gewoon in inbouwovens tegenwoordig hoor.
Dank je. Werkt echt fantastisch hoor. Vanwaar je scepsis? Als het je iets lijkt, maar je vertrouwt het niet moet je het gewoon een keer zelf proberen bij iemand die het heeft. Ik denk dat het je dan wel kan overtuigen.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Succes met sous vide in een inbouwoven
Betrouwbare thermostaat ja, waterbassin nee.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 22:34 schreef Tanatos het volgende:
[..]
Oh?
Jouw oven heeft een daadwerkelijk betrouwbare thermostaat en een waterbak/basin?
En Neff is het merk?quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 23:03 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Dank je. Werkt echt fantastisch hoor. Vanwaar je scepsis? Als het je iets lijkt, maar je vertrouwt het niet moet je het gewoon een keer zelf proberen bij iemand die het heeft. Ik denk dat het je dan wel kan overtuigen.
Zo'n oven is ook niet eens zo duur, een vacumeer-lade wel by the way. Maar bij de slager kan ik dingen al in sous vide verpakkingen krijgen, dus is zelf vacumeren niet noodzakelijk.
[..]
Betrouwbare thermostaat ja, waterbassin nee.
Heb je de zeen er makkelijk uit kunnen snijden?quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 23:02 schreef matigeuser het volgende:
Geen echte steak, maar zeker het proberen waard.
Ik heb pas een groot blok sukade gekocht (goedkoop ook nog eens) en dat gewoon in zijn geheel op de BBQ geflikkerd. Een minuut of 20-25 laten liggen denk ik. Even laten rusten.
Mes erin, dunne lapjes snijden. Zout en peper erover. Ik wist niet wat ik proefde. Mals, sappig en veel meer smaak dan een biefstuk. Geslaagd experiment wat ik zeker vaker ga doen. Vooral omdat zo'n kilo sukade maar 9 euro was ofzo. En zelfs de stukken aan de buitenkant die toch wel erg 'well done' waren, waren nog perfect zacht en sappig. Aanrader.
Heb willekeurig youtube resultaat gepakt. Heb zelf goede ervaringen met AEG. Maar ook Miele verkoopt het bijvoorbeeld.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 23:11 schreef Tanatos het volgende:
[..]
En Neff is het merk?
(Helaas koop ik niet vaak een nieuw fornuis/oven/kachel.)
Een betrouwbare thermostaat is al wel een hele verbetering.
Zit er ook iets van een kerntemperatuurmeter oid aan?
Tja, wat ik zei, een oven/fornuis koop je niet zo vaak.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 23:36 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Heb willekeurig youtube resultaat gepakt. Heb zelf goede ervaringen met AEG. Maar ook Miele verkoopt het bijvoorbeeld.
Yep. Meeste apparaten kunnen dit niet.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Deze binnen toleranties op temperatuur houden vereist speciale apparatuur
Je kunt het proberen met een vleesthermometer en een flinke bak water. En dan maar pielen.quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 23:37 schreef Tanatos het volgende:
[..]
Tja, wat ik zei, een oven/fornuis koop je niet zo vaak.
Mijn ervaring is dat de thermostaat onbetrouwbaar is.
Maak het uitquote:Op zaterdag 11 augustus 2018 13:28 schreef tailfox het volgende:
[..]
daarom haal ik gewoon bij de slager. (Ookal is vriendinlief daar op tegen.)
Ze sparen voor een nieuwe bank.quote:Op zondag 12 augustus 2018 10:05 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Maak het uit
Hoe kan je daar nu op tegen zijn?
Ik eet het 2 x per maand ofzo. Meer money stacken. Dan kan je ook Wagyu verorberen. 😋quote:Op zondag 12 augustus 2018 16:12 schreef Fokker89 het volgende:
Gut gut het is ook weer wat hoor, de helft van dit topic zit wekelijks Wagyu te vreten Denken ze tenminste, want dat is in NL nauwelijks verkrijgbaar.
Natuurlijk, de kans dat je dat daadwerkelijk eet is nihil, maar succes met je fantasie.quote:Op zondag 12 augustus 2018 17:23 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik eet het 2 x per maand ofzo. Meer money stacken. Dan kan je ook Wagyu verorberen. 😋
Je mag een x mee eten hoor. Dan kan je het ook een x proberen. Ik betaal wel. Money langgggg. 👈🏼quote:Op zondag 12 augustus 2018 17:49 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Natuurlijk, de kans dat je dat daadwerkelijk eet is nihil, maar succes met je fantasie.
quote:Op zondag 12 augustus 2018 17:56 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Je mag een x mee eten hoor. Dan kan je het ook een x proberen. Ik betaal wel. Money langgggg. 👈🏼
QFT. Ik heb ook een Anova en die gebruik ik in combinatie met een gastronorm bak gemaakt van Tritan (BPA vrij).quote:Op zondag 12 augustus 2018 02:29 schreef RobinOok het volgende:
Als je in een waterbak wilt garen: gewoon een Anova kopen. Briljant apparaat. Werkt perfect, op de graad nauwkeurig. Ander voordeel: je vriest goeie steaks bevroren in. Alvast in juiste zakje. Dan kunnen ze voor bereiding gewoon bevroren en al het waterbad in en met 3 kwartier heb je perfecte steak. Uit de vriezer. Nul voorbereiding, ontdooien of op kamertemperatuur laten komen.
Heb ook ooit eens naar die bakken zitten kijken.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:03 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
QFT. Ik heb ook een Anova en die gebruik ik in combinatie met een gastronorm bak gemaakt van Tritan (BPA vrij).
Ik heb dat dus gedaan. Gewoon met een digitale keukenthermometer en de grootste soeppan die ik heb (meer water -> minder snelle temperatuurschommelingen). Af-en-toe even bijwarmen, maar als je het waterbad tussen de 50 en 55 graden kan houden, kom je echt wel aardig goed te zitten en heb je al gauw een beter resultaat dan bij traditioneel bakken van de biefstuk.quote:Op zondag 12 augustus 2018 01:10 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je kunt het proberen met een vleesthermometer en een flinke bak water. En dan maar pielen.
Het water zal kleine verschillen in temperatuur wel opvangen, maar je zult de boel vooraf stabiel op de juiste temperatuur moeten brengen. Dan het vlees erin en wachten maar. En dan alarm zetten op te hoge temperaturen.....
Mijn setup met bodemrooster is volgens mij rond de 30 euro. Zelf een gat in het deksel gemaakt zodat de Anova met deksel gebruikt kan worden. Warmte- en vochtverlies is zo minimaal.quote:Op zondag 12 augustus 2018 18:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Heb ook ooit eens naar die bakken zitten kijken.
Maar ik kon niet beslissen welke ik wilde.
Er zijn ook idioot dure isolatiehoesjes bij te koop.
Dus toen was ik van slag en heb alles weer weggeklikt. #oudwijf
dm maar kom ik wel etenquote:Op zondag 12 augustus 2018 17:56 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Je mag een x mee eten hoor. Dan kan je het ook een x proberen. Ik betaal wel. Money langgggg. 👈🏼
De voorwaarde is wel dat je het nog nooit aan hebt kunnen schaffen, omdat je saldo niet toereikend is. Is dit het geval?quote:
wil je een foto van mijn bankrekening?quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:32 schreef Mariocash het volgende:
[..]
De voorwaarde is wel dat je het nog nooit aan hebt kunnen schaffen, omdat je saldo niet toereikend is. Is dit het geval?
waarom geen koekenpan?quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:33 schreef Lunatiek het volgende:
Een echte kok gebruikt gewoon een braadpan voor een goeie steak natuurlijk.
Ik geloof je op je woord.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:33 schreef tailfox het volgende:
[..]
wil je een foto van mijn bankrekening?
Echt niet.quote:Op zondag 12 augustus 2018 19:33 schreef Lunatiek het volgende:
Een echte kok gebruikt gewoon een braadpan voor een goeie steak natuurlijk.
Gozer is niet goed snikquote:
Ook goed.quote:
Dat was de stelling niet.quote:Op zondag 12 augustus 2018 20:14 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Als je in een pan geen goeie steak kan maken ben je geen kok.
Dat wist ik niet.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |