abonnement Unibet Coolblue
pi_181100782
Klimploeg Jumbo 2019!?>>George Bennett,Kruijswijk,Roglic,De Plus, Tolhoek,Gesink,Olivier,Bouwman,Kuss,Powless,Vingegaard(klimtalent). :P _O_
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:22:45 #3
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181100829
quote:
Wout van Aert (23) heeft de voorbije maanden knopen doorgehakt in leven en werk: getrouwd met Sarah De Bie, gekozen voor een sportieve toekomst bij LottoNL-Jumbo. Het gaat hard voor de wereldkampioen veldrijden, die zondag ook nog ‘mede-kopman’ is in de Belgische EK-selectie. “Ik wil mezelf niet beperken. Ik heb geen zin om éénzelfde cross vijftien keer te winnen.”

Het is een tafereeltje dat alleen in het universum van de na-Tour-criteriums kan bestaan. Op de eerste verdieping van restaurant Verona in Antwerpen zit wereldkampioen veldrijden Wout van Aert aan tafel met olympisch schaatser Bart Swings. Naast hen het nummer vier uit de Tour de France, Primoz Roglic, spelend op zijn gsm. Nog een tafel verder vier oudere heren in een wielertrui en een strakke zwarte broek – ‘gangmakers’ die straks voor de renners uit rijden. Iedereen eet een bord spaghetti.

De eerste reeks van het Dernycriterium in Antwerpen is net verreden, straks volgt de finale. Van Aert weet tijdens dit interview (officieel) nog niet dat hij straks gaat winnen. “Het is geen typisch dernyparcours”, zegt hij. “Je moet met een fiets kunnen rijden om in het wiel te blijven. Maar dit is leuk voor de fans, leuk voor de portemonnee en met zoveel snelheid ook nog een goede training voor het EK van zondag.”

Dat EK, is dat voor jou rijden om te leren of rijden om te winnen?
“Die twee gaan goed samen. Als je niet rijdt om te winnen, zal je onderweg ook niet veel leren.”

De echte vraag was: ben jij bij je eerste nationale wegselectie meteen één van de kopmannen in de Belgische ploeg?
“We moeten bekijken wat mijn rol wordt. Het is mijn eerste selectie op de weg. Het zou voor mezelf raar voelen om meteen op tafel te slaan. Anderzijds: in de klassiekers is gebleken dat het een groot voordeel is om in een finale meerdere speerpunten te hebben. Dat zou tactisch een goeie optie kunnen zijn. Maar Greg is in supervorm uit de Tour gekomen. Een tactisch plan als alles op Greg is ook niet onlogisch.”

Ben jij de aangewezen sprinter in de ploeg? Of is dat Jasper Stuyven? Of Van Avermaet?
“Het is misschien raar om te zeggen – Jasper en Greg hebben op World Tour-niveau al veel meer bewezen dan ik – maar ik denk dat we na een lastige koers allemaal op hetzelfde niveau zitten in een sprint.”

En het wórdt een lastige koers. In 2013 is Mark Cavendish op dezelfde omloop Brits kampioen geworden.
“Cavendish is een renner die al ik-weet-niet-hoeveel-keer de Tour heeft uitgereden. Die kan met een fiets rijden. Het parcours is niet het allerzwaarste, maar wel veel draaien en keren, veel kleine hellingen met een Vlaams profiel. Doe er nog wat slecht weer bij in Glasgow en je hebt een selectieve koers op maat van een klassieke renner.”

Was je eigenlijk verrast toen bondscoach Kevin De Weert je selecteerde voor Glasgow? Gezien je resultaten is het logisch, maar je moet de eerste moderne veldrijder zijn die een nationale selectie haalt op de weg.
(lacht) “Vroeger heeft me dat wel eens tegengehouden, denk ik. Ik had ook al eens mee gekund naar jeugdkampioenschappen, maar toen leefde heel erg het idee dat ik een veldrijder was. Ik ben blij dat ze daar nu hebben overgekeken.”

“Ik was zeker verrast toen de bondscoach me belde. Alleen al omdat ik er niet bij stilstond dat er een EK was. Kevin belde meteen na het voorjaar, toen ik op vakantie was in Zuid-Afrika. Gewoon om te polsen of het in mijn programma zou passen. Ik had nog niet veel nagedacht over mijn zomer. Mijn enige uitgangspunt was dat ik niet opnieuw de BinckBank Tour wilde rijden. Dat is vorig jaar geen goeie voorbereiding op het crossseizoen gebleken. Het EK was perfect als alternatief. Een eendagsrace waar een mooie prijs aan vasthangt.”

Je hebt bekendgemaakt dat je vanaf 2020 voor LottoNL-Jumbo gaat rijden. Waarom kies je voor die ploeg en niet voor Bahrain-Merida, dat je net zo hard wilde?
“Officieel kan ik daar nog niet over praten. (de transfer kan pas op 1 augustus 2019 officieel worden gemaakt, nvdr.) Wat ik wel kan zeggen: ik heb besloten mijn contract bij de ploeg niet te verlengen. Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik bij een World Tour-ploeg moet rijden om progressie te maken als renner.”

Dat kon niet bij Veranda’s-Willems?
“Er was binnen onze ploeg heel veel goede wil om te verbeteren. Dat was mooi om te zien. Maar op korte termijn kan je dat allemaal onvoldoende veranderen. Daarom was het beter om te kiezen voor een ploeg waar de structuur al aanwezig was.”

Maak dat eens concreet. Wat kwam je in de Ronde van Vlaanderen tekort om beter te doen dan de negende plaats?
“Voor alle duidelijkheid: onze ploeg – zonder groot budget en zonder brede kern – heeft het uitstekend gedaan. Stijn Steels zet mij prima af. Maar als je de vergelijking maakt met Quick Step Floors: op het moment dat het scheurt, zitten zij met vier, vijf renners vooraan. Voor hun ploeg begint de koers dan, voor onze ploeg was hij gedaan. Vanaf dat punt moest ik mijn plan trekken. Dat maakt een groot verschil.”

“En dat is alleen het verhaal binnen de koers. Dan heb je nog voor en na: het kost geld om kinés mee te brengen, om trainers mee te hebben. Om verkenningen en hoogtestages te doen. Uiteindelijk gaat het altijd over geld. In de World Tour zijn al die dingen beter ingevuld. Omdat die ploegen meer geld en meer ervaring hebben.”

Klopt het dat het voorstel van Veranda’s-Willems financieel interessanter was dan LottoNL-Jumbo?
“Ja. Ik heb van Nick een heel mooi voorstel gehad. Al moet je daar ook bij zeggen: op dat moment was het sponsorgeld nog niet rond. Dat maakt zo’n voorstel iets makkelijker, natuurlijk. Het zag er financieel goed uit, maar ik heb het sportieve vooropgesteld. Op mijn leeftijd moet je dat doen. En het is niet dat ik nu slecht ga boeren.”

“Je moet het zo zien: ik had kunnen tekenen bij Nick om dan drie jaar na elkaar het gevoel te hebben dat ik in de klassiekers net tekortschoot. Ik heb gekozen om in eerste instantie minder te verdienen, in de hoop dat het de komende drie jaar een keer net wel zal zijn. Dan zal de rekening na die drie jaar ook wel kloppen.”

Kunnen we het even hebben over wat je zelf ‘bullshitverhalen in de media’ noemde? De lopende gesprekken tussen Veranda’s Willems-Crelan en het Ierse Pro-Continentale team Aqua Blue Sport.
“Tja, bullshit… Ik vond het geen bullshit dat het in de media kwam. Gewoon de manier waarop de communicatie daarover is verlopen. Als renner vind ik dat… onaanvaardbaar. Wij stappen van de fiets en moeten het letterlijk op het internet lezen. Dat vond ik bullshit. Het is niet meer dan normaal dat de media daar een item van maken. Ik hoop er nu zo snel mogelijk meer over te weten.”

Wat is je grootste bezorgdheid? Wie worden mijn ploegmaats? Op welke fiets ga ik rijden?
“Die fiets is niet eens mijn grootste bezorgdheid. Ik vraag me gewoon af voor welke ploeg ik volgend jaar ga rijden. Want een Belgische ploeg of een Ierse ploeg, dat maakt nogal een verschil, toch? Ik zou het stom vinden mocht er heel veel gaan veranderen. Ik denk dat ik als renner toch het recht heb om dat allemaal snel te weten.”

Wat heeft Nick Nuyens je er ondertussen over verteld?
“Dat hij er niks meer over kon zeggen. Er zou snel meer nieuws komen.”

Het is een publiek geheim dat je relatie met Nuyens niet goed is. Kan je uitleggen wat jullie band precies heeft verzuurd?
“Dat is opgeklopt in de media. Het is om te beginnen niet abnormaal dat een relatie werkgever-werknemer onder spanning staat. De baas wil zo weinig mogelijk uitgeven, de werknemer wil zo veel mogelijk krijgen.”

“Als ik het met een beetje afstand bekijk: ik heb mij veel sneller ontwikkeld dan iedereen had kunnen inschatten. En het is voor de ploeg niet simpel geweest om bij te benen. Maar uiteindelijk maakt dat mijn rekening niet. De bedoeling moet toch zijn om vol te mikken op een zo’n goed mogelijke structuur rond mij. Daar hebben we elkaar niet altijd in gevonden. Maar het is ook iets dat in de media is gaan leven. Woorden als ‘er is iets gebroken tussen Wout en Nick Nuyens’, dat vind ik ook overdreven.”

Echt? Het is toch niet normaal dat de kopman geen rechtstreekse lijn heeft met de sportieve manager.
“Niemand heeft die blijkbaar met Nick. Er is gewoon heel weinig communicatie. Dat nieuws over die fusie is een perfect voorbeeld. Dat komt voor iedereen uit de lucht vallen. Eigenlijk kan dat niet. Een oplossing zie ik niet direct. Ik kan moeilijk elke dag gaan bellen. Nick, is er nog nieuws? Mag ik het weten?”

(Het interview is nagelezen door Ward Callens, persverantwoordelijke van Verandas Willems-Crelan. Hij wil benadrukken dat er wel een goede communicatie is tussen Wout van Aert en Chris Compagnie, co-manager van het team naast Nick Nuyens, nvdr.)

Geen schrik dat je laatste jaar bij Veranda’s Willems-Crelan een treurmars wordt?
“Ik heb mijn contract tot 2019 en ik wil daar loyaal mee omgaan. Ik ben dan gewoon renner binnen de ploeg, met het vaste voornemen mijn best te doen. Ik ga mij blijven inzetten, zoals ik dat tot nog toe altijd heb gedaan. De ploeg kan nog veel aan mij hebben. Dus ik zie geen reden waarom ze het mij moeilijk zouden maken.”

Dit jaar derde in de Strade Bianche, negende in de Ronde. Maar zijn er in de koers soms momenten waarop je vaststelt dat je op de weg eigenlijk maar een groentje bent?
“Zeker. Je mag zijn wie je wil, niemand kan zomaar stappen overslaan. Een voorbeeld: in de voorbije Ronde van Denemarken pak ik in de tweede etappe de leiderstrui. De volgende dag stond er superveel wind. Ik wist op voorhand dat ik moest opletten voor waaiers, maar dan zit ik toch een paar keer waar ik niet moet zitten. Dat is ervaring.”

In je boek ‘Ik Fiets Focus’ staat een bucketlist van alles wat je als wegrenner wil verwezenlijken: een keer Belgisch kampioen tijdrijden, een voorjaarsklassieker, een Tourrit en een kleine rittenkoers winnen. Dat laatste kan je na Denemarken al schrappen.
(lacht) “Eerlijk gezegd weet ik niet meer wat ik allemaal in dat boek heb geschreven. Ik wil gewoon geen carrière waarin ik éénzelfde cross vijftien keer of zo heb gewonnen. Niet dat ik de cross saai vind, integendeel. Maar ik wil buiten die kleine wereld treden en ontdekken waar mijn limieten liggen. Zo’n rondje winnen in Denemarken is opnieuw een stap. In de Ronde van België ben ik twee keer leider geweest en kon ik de trui niet vasthouden. Nu is het wel gelukt.”

Is het een uitdaging om van de kleine, veilige wereld van de cross over te stappen naar de grote, internationale wereld van het wegwielrennen? Je mama noemde je in deze krant nog ‘een echte huismus.’
(lacht) “Ik denk dat mijn ma dat zegt omdat ze me zelf liever zo vaak mogelijk thuis ziet. Wat wel waar is: het is niet mijn grote droom om van april tot augustus nooit thuis te zijn. Maar het voorjaar is al in België en de Tour ga ik sowieso niet winnen.”

Maar wel ooit rijden, toch?
“Ik wil sowieso een grote ronde rijden. Ik denk dat het voor een renner met mijn profiel geen bizarre ambitie is om een rit in de Tour te willen winnen.”

Mathieu van der Poel hoopt volgend jaar ook voorjaarskoersen te rijden. Niet de Ronde en Roubaix, wel Gent-Wevelgem en E3 Harelbeke.
“Een logische stap voor hem. Mathieu is er klaar voor. Mooi voor het wielrennen.”

Je coach Marc Lamberts zegt dat jij zonder Mathieu van der Poel nog niet zo ver had gestaan als renner. Dat hij je trager had laten groeien mocht je niet tegen ‘zo’n fenomeen’ hebben moeten opboksen. Hoe kijk je daar zelf naar?
“Het is gewoon de aard van het beestje. Die duels met Mathieu wil ik winnen en dan moet je op training tot het uiterste gaan. Het klopt dat er nu minder rek op zit dan Marc in zijn ideale scenario voor ogen had, maar anderzijds evolueert de trainingsleer heel snel. Er komen constant domeinen bij waarin je progressie kan maken. Ik heb zeker niet het gevoel dat ik aan een plafond zit in mijn ontwikkeling.”

Hoe is jouw band met Mathieu? Komen jullie nu goed overeen of niet?
“We kunnen het goed met elkaar vinden, maar tegelijk zijn we ook verschillende karakters.”

Bijvoorbeeld: Mathieu is officieel vrijgezel, jij bent in juni getrouwd.
(lacht) “Mathieu wil misschien nog wat rondfladderen. Dat kan ook plezant zijn, natuurlijk. Maar ik denk niet dat die privékeuzes veel verschil gaan maken op de fiets.”

Waarom wilde jij op je 23ste al trouwen?
“Omdat ik Sarah (De Bie, nvdr.) graag zie en we aan elkaar wilden bevestigen dat we ons leven willen delen. (lacht) Het was een heel mooie dag. Nadien zit je even op een wolkje, maar eerlijk gezegd: alles bij elkaar verandert het ook niet veel.”

Jullie gingen op huwelijksreis naar Zuid-Afrika, meteen na de begrafenis van je ploegmaat Michael Goolaerts, die overleed tijdens Parijs-Roubaix. Hoe was dat?
“We hebben er het beste van gemaakt. Kruger National Park en de Victoria Falls zijn natuurlijk prachtig, maar in je gedachten blijft het gevoel knagen: Dit had niet mogen gebeuren.”

De overwinning in Denemarken heb je ook meteen opgedragen aan Michael.
“Omdat Michael op zulke momenten heel erg in mijn gedachten zit. Als je iets doet met de ploeg, is er steeds iemand minder. Zo’n rondje in Denemarken – één van de leukste koersen die ik ooit heb gedaan – daar had Michael gewoon bij moeten zijn. Dat wringt. Volgend jaar Parijs-Roubaix rijden gaat heel erg raar zijn. Eerlijk gezegd wil ik daar nu nog niet aan denken.”
Nuyens krijgt er zwaar van langs.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181100861
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:19 schreef forzaudinese het volgende:
Klimploeg Jumbo 2019!?>>George Bennett,Kruijswijk,Roglic,De Plus, Tolhoek,Gesink,Olivier,Bouwman,Kuss,Powless,Vingegaard(klimtalent). :P _O_
Owja ik vergeet de Tier!(voor het korte werk bergop dan)
pi_181100902
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:22 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Nuyens krijgt er zwaar van langs.
Dit is duidelijk ja, mooi interview. En Nick mag goed zijn best doen om te blijven overleven.
pi_181102206
Komt allemaal erg amateuristisch over.
pi_181102656
Vanaf 14:30u Slag om Norg:
http://www.slagomnorg.nl/kijken
pi_181104799
http://www.vueltaburgos.com/es/

Livestream voor de ontknoping op Lagunas de Neila. Over vijf kilometer gaat het beginnen.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_181104818
En ook op Ziggo Sport Extra 1
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_181104940
Van Poppel Pauwels anecdote
  Moderator zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:09:46 #11
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181105064
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 16:09 schreef Slobeend het volgende:
Wie is de co-commentator bij Ziggy?
De Maar.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_181105074
Rosa kan er echt niets meer van. Volgende week met de kneuzenploeg van Sky lekker binkbanken.
pi_181105171
Miguel en Sosa mogen wel even opschieten. Straks wint Igor dit nog terwijl R_R op vakantie is.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_181105189
Superman mag het alleen doen
pi_181105190
Ah, Miguel trekt het tempo op.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:21:17 #17
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181105194
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 16:19 schreef Masterminded het volgende:
Miguel en Sosa mogen wel even opschieten. Straks wint Igor dit nog terwijl R_R op vakantie is.
De zwaarste stukken komen nu pas. Als je goed bent knal je er zo de helft vanaf.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181105247
Vintage Kudus
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:26:32 #19
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181105259
Ivan de Verschrikkelijke kan de rit nog winnen als hij nog over heeft.
Put these foolish ambitions to rest.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:27:10 #20
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181105271
Dat zeg ik.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181105272
Daar gaat hij hoor :D.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_181105274
Van Schip en Carpenter lijken het uit te gaan maken in Norg.
Demain, on roule
pi_181105281
Wat een mannetje. Hij gaat de boel gewoon winnen _O-.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:28:16 #24
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181105283
Ramiro. _O_
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:28:25 #25
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181105287
Wat een god _O_.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:29:03 #27
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181105293
99.gif loopt weer de eindzege mis op Lagunas de Neila.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181105299
20 jaar pas. _O_
Citius, Altius, Fortius.
pi_181105332
mrconde twitterde op zaterdag 11-08-2018 om 16:30:45 Courageous effort from the never-giving-up veterans @serpardi and @IgorAntonH today. Two young flying Colombians were just too much at the end. Great that we will ge to see most of these guys in Vuelta soon! Sosa, that will be next year. Savio knows how to pick them... reageer retweet
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_181105345
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 16:27 schreef Mykonos het volgende:
Van Schip en Carpenter lijken het uit te gaan maken in Norg.
hoever nog?
Ah iets meer dan 5
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:35:09 #31
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181105384


Bijna identiek.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:38:10 #33
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181105415
Het is zonde dat Sosa voor geen meter kan tijdrijden, waardoor hij al gauw een parcours voor zijn neus moet krijgen dat extreem in zijn voordeel is. Daar kun je nog duizend uur voor in een windtunnel doorbrengen, Purito is een tweede Indurain vergeleken met Ramiro.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181105423
Van Breda
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:40:00 #35
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181105448
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 16:38 schreef Koffieplanter het volgende:
Het is zonde dat Sosa voor geen meter kan tijdrijden, waardoor hij al gauw een parcours voor zijn neus moet krijgen dat extreem in zijn voordeel is. Daar kun je nog duizend uur voor in een windtunnel doorbrengen, Purito is een tweede Indurain vergeleken met Ramiro.
Wat is het traject voor 2019 eigenlijk?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_181105452
Van Schip wint.
Demain, on roule
  Moderator zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:40:24 #38
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181105460
Spaanse praktijken met het camerawerk.

Van Schip wint
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_181105465
Carpenter was denk ik wel iets sterker, trok het helemaal uit elkaar op een gravelstrook, maar niet zo snel natuurlijk als JW.
Demain, on roule
pi_181105471
JW _O_
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:42:55 #42
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181105496
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 16:40 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Wat is het traject voor 2019 eigenlijk?
Zijn transfer naar Trek moet überhaupt nog worden bevestigd, dus daar is helemaal niets over bekend. Voordat Trek in de picture kwam wist Savio wel te melden dat als hij bij Androni zou blijven, hij Sosa mee naar de Giro zou nemen. Dat laatste zag ik persoonlijk veel meer zitten.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181105525
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 16:40 schreef Mykonos het volgende:
Carpenter was denk ik wel iets sterker, trok het helemaal uit elkaar op een gravelstrook, maar niet zo snel natuurlijk als JW.
Waren beide via demarrage ontsnapt uit kopgroep?
pi_181105561
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 16:44 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Waren beide via demarrage ontsnapt uit kopgroep?
Ze reden nog met 6 op kop en toen trok Carpenter zo hard door op een gravelstrook dat alleen Van Schip en Bugter konden volgen, Bugter moest er even later ook af en toen reden ze de laatste ca. 10 km samen naar de finish.
Demain, on roule
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:46:39 #45
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181105572
Vino mag de Astana troepen wel toespreken en eventueel op straftraining sturen. Ik heb alleen Bauke Bilbao gezien vandaag, de rest was een complete no-show. Dan is het niet zo vreemd dat 99.gif er nog ruim opgelegd wordt door Ivan de Verschrikkelijke.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181105585
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 16:42 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Zijn transfer naar Trek moet überhaupt nog worden bevestigd, dus daar is helemaal niets over bekend. Voordat Trek in de picture kwam wist Savio wel te melden dat als hij bij Androni zou blijven, hij Sosa mee naar de Giro zou nemen. Dat laatste zag ik persoonlijk veel meer zitten.
Ben ik met je eens. Trek lijkt me nou niet de ideale ploeg voor zo'n talent. Wat is hem daar überhaupt beloofd?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 17:07:44 #47
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181105993
Xuban lost op 42 kilometer van de meet. Rellende_Thijs, waar hij ook is, gooit een vaas door het raam. Sporting legt iedereen op de pijnbank, ik tel hooguit een man of 25.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181106811
Dat wordt weer zuipen bij Roompot.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 17:56:56 #49
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_181107013
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 17:46 schreef Dale__Cooper het volgende:
Dat wordt weer zuipen bij Roompot.
doorgesnoven junkie style
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 17:57:09 #50
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181107017
Daar gaan we. :9~ #Volta
Put these foolish ambitions to rest.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:03:29 #51
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_181107122
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 17:57 schreef Koffieplanter het volgende:
Daar gaan we. :9~ #Volta
is er nog een stream?
pi_181107205
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:03 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

is er nog een stream?
https://www.rtp.pt/play/direto/rtp1
Citius, Altius, Fortius.
pi_181107223
Taco van der Hoorn 10e in Norg, die is dus weer op de weg terug na zijn hersenschudding ^O^
Demain, on roule
pi_181107235
Stel ons niet teleur, W52.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:15:42 #55
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181107361
Alarcón krijgt de Froome treatment. _O-
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181107383
Het is wachten op de definitieve uithaal.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:18:28 #57
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181107411
Volgens mij heeft de UCI eindelijk deze ronde ontdekt en preventief 80.000 waarschuwingsbrieven verstuurd. Wat een teleurstelling dit jaar. Dat record gaat er niet komen.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181107428
Zo, Alarcón rijdt weg.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:19:22 #59
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181107430
Balarcón. _O_ Schrijf hem maar op voor Innsbruck.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181107452
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:18 schreef Koffieplanter het volgende:
Volgens mij heeft de UCI eindelijk deze ronde ontdekt en preventief 80.000 waarschuwingsbrieven verstuurd. Wat een teleurstelling dit jaar. Dat record gaat er niet komen.
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:19 schreef Koffieplanter het volgende:
Balarcón. _O_ Schrijf hem maar op voor Innsbruck.
Deze posts zijn lichtelijk tegenstrijdig.
Demain, on roule
pi_181107458
_O-. Eerst nog bekkentrekken als een idioot.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:21:19 #62
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181107470
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:20 schreef Mykonos het volgende:

[..]

[..]

Deze posts zijn lichtelijk tegenstrijdig.
Valt wel mee, toch? Balarcón is de enige in topvorm, de rest heeft zich blijkbaar niet goed geprepareerd. W52 was in de breedte ook lang niet zo sterk als de afgelopen jaren.

[ Bericht 5% gewijzigd door Koffieplanter op 11-08-2018 18:32:50 ]
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181107488
Daar komen een hoop mannetjes doodop over de streep. Casimiro van Efapel bleef net overeind _O-.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  Moderator zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:23:19 #64
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181107511
Unpopular opinion. Ik kan weinig met de Volta.
pi_181107537
ammattipyoraily twitterde op zaterdag 11-08-2018 om 18:23:56 @faustocoppi60 According to provisional timing, the 2nd fastest Senhora da Graça ever. #VoltaPortugal reageer retweet
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:26:46 #66
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181107597
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:24 schreef Masterminded het volgende:
ammattipyoraily twitterde op zaterdag 11-08-2018 om 18:23:56 @faustocoppi60 According to provisional timing, the 2nd fastest Senhora da Graça ever. #VoltaPortugal reageer retweet
Dan zouden ze iets sneller zijn dan Gustavo in het befaamde gifje van twee jaar geleden, die toen helaas moest babysitten op Rui Vinhas.
Put these foolish ambitions to rest.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:29:40 #67
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181107655
João Benta werd in 2010 voor drie jaar geschorst en rijdt nu top vijf en daarmee zijn beste resultaat in de Volta. Wonderen, ze bestaan.
Put these foolish ambitions to rest.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:40:43 #68
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181107877
Xuban pas 23e en binnen op vier minuten. Dit gaat hij nog wel voelen als hij volgende week achter Sosa aan mag in l'Avenir.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181112124
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:23 schreef Slobeend het volgende:
Unpopular opinion. Ik kan weinig met de Volta.
Ben het met je eens. Ik snap ook weinig van die hype.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:19:00 #70
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_181112429
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:29 schreef Koffieplanter het volgende:
João Benta werd in 2010 voor drie jaar geschorst en rijdt nu top vijf en daarmee zijn beste resultaat in de Volta. Wonderen, ze bestaan.
Het is bedrog.
Het is puur bedrog wat hier gebeurt.
pi_181112436



Snowbird genot zometeen in Utah.
pi_181113853
Nu Koninginnenrit in Utah *O*
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 11 augustus 2018 @ 22:40:05 #73
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181114886
De Brammeierbocht :o
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_181114910
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:40 schreef heywoodu het volgende:
De Brammeierbocht :o
wel een mooie omgeving/afdaling
pi_181114990
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:40 schreef heywoodu het volgende:
De Brammeierbocht :o
Is dat een rechte weg?
pi_181115166
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:43 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Is dat een rechte weg?
Volgens Brammeier wel

pi_181115276
quote:
Oh was dat deze bocht. _O-
pi_181115338
quote:
Dit blijft echt bizar om te zien. Hoe kan je nou met zon rotvaart op een bocht af rijden. _O-
Die auto heeft eigenlijk gewoon zijn leven gered.
pi_181115440
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:56 schreef Pistolero het volgende:

[..]

Dit blijft echt bizar om te zien. Hoe kan je nou met zon rotvaart op een bocht af rijden. _O-
Die auto heeft eigenlijk gewoon zijn leven gered.
pi_181115605
quote:
Kolere wat een crash
pi_181115880
Die Kuss heeft echt een hele nonchalante stijl, alsof het een trainingsritje is
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:19:31 #82
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_181115947
Dit is wel indrukwekkend.
Citius, Altius, Fortius.
pi_181115953
Haha, ook weer heel ontspannen zoals hij hier wegrijdt
pi_181115960
Tiedzjee :')
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:21:27 #86
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_181115971
Sepp Kuss is op de brommer.
pi_181116015
Hoezo kan Kuss dit opeens allemaal. _O-
  Moderator zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:23:23 #88
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181116034
Djumbo massaal op de brommert _O_
pi_181116056
Meesterscout de Nier had dit allemaal al zien aankomen. _O_
pi_181116081
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:23 schreef Pistolero het volgende:
Hoezo kan Kuss dit opeens allemaal. _O-
maanden hierna toe geleefd, ja serieus.
pi_181116133
Rellende_Rotscholier zei dat het helemaal niks was, dan weet je eigenlijk al dat het een unaniem belachelijk groot succes gaat worden.
pi_181116165
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:23 schreef Pistolero het volgende:
Hoezo kan Kuss dit opeens allemaal. _O-
Hij fietste aan begin van het jaar echt achteruit, maar je zag in de Dauphiné al wel dat er verbetering in zat, toen ging hij bergop redelijk lang mee. Maar dit is wel weer een flinke stap vooruit, al is de concurrentie niet heel bijzonder natuurlijk.
pi_181116171
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:29 schreef wimderon het volgende:
Rellende_Rotscholier zei dat het helemaal niks was, dan weet je eigenlijk al dat het een unaniem belachelijk groot succes gaat worden.
Je bent ongenadig voor R_R op de dag dat ook Errazkin door de ondergrens zakt.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  Moderator zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:31:27 #95
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181116173
Kuss volgend jaar in de Djumbo-trein :9~
pi_181116205
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:31 schreef Slobeend het volgende:
Kuss volgend jaar in de Djumbo-trein :9~
Samen met Antwan en Gees op kop schroeien voor Roglic in de Tour. :9~
pi_181116233
Titi Kuss
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:35:47 #98
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181116245
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:26 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

maanden hierna toe geleefd, ja serieus.
Hij komt uit Colorado zie ik, dan doet hij er volgende week nóg een schepje bovenop.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181116264
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:35 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Hij komt uit Colorado zie ik, dan doet hij er volgende week nóg een schepje bovenop.
Daar gaat hij wel veel meer verliezen in de tijdrit waarschijnlijk
pi_181116293
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:35 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Hij komt uit Colorado zie ik, dan doet hij er volgende week nóg een schepje bovenop.
Alle KOMs gepakt in de omgeving van Boulder.
Citius, Altius, Fortius.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:38:09 #101
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181116299
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:36 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Daar gaat hij wel veel meer verliezen in de tijdrit waarschijnlijk
Dat is een klimtijdrit, toch?
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181116304
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:35 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Hij komt uit Colorado zie ik, dan doet hij er volgende week nóg een schepje bovenop.
Ze hebben een klimtijdrit daar in Colorado. Zet je maar schrap, dat gaan Foliforov-achtige taferelen worden.
pi_181116324
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:38 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Dat is een klimtijdrit, toch?
Oh, dat had ik niet gezien, dan wordt het nog leuk dan ja.

Al is de concurrentie daar van een hoger niveau dan hier.
  Moderator zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:42:37 #104
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181116376
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Oh, dat had ik niet gezien, dan wordt het nog leuk dan ja.

Al is de concurrentie daar van een hoger niveau dan hier.
Yates en Dani Martinez is wel andere koek ja.
pi_181116425
*O*
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:47:04 #106
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181116460
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:42 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Yates en Dani Martinez is wel andere koek ja.
Die tijdrit zou Dani zou maar eens kunnen gaan winnen.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:51:49 #107
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181116571
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:47 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Die tijdrit zou Dani zou maar eens kunnen gaan winnen.
Hij heeft nog nooit gewonnen toch? Dus dat zou leuk zijn.
pi_181116605
Dit was overwinning nummer 25 voor de ploeg.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:56:26 #109
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181116686
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Hij heeft nog nooit gewonnen toch? Dus dat zou leuk zijn.
Als prof nog niet, maar bij de jeugd won hij wel allerlei tijdritten. Heeft bij Coldeportes in Route du Sud ook ooit nog wel eens een bergtrui gewonnen voor Contador en Quintana, als je dat zou willen meerekenen.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 12 augustus 2018 @ 00:33:07 #110
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181117746
Sep Kus is een eindbaas. _O_
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_181122460


Kussgod _O_
(wel met stevige rugwind, maar toch)
pi_181124358
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 09:17 schreef Pistolero het volgende:
[ afbeelding ]

Kussgod _O_
(wel met stevige rugwind, maar toch)
Koekoek.
pi_181126291
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 12 augustus 2018 @ 12:35:36 #114
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181126371
quote:
Wat een leuke foto van twee wielervrienden.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 12 augustus 2018 @ 12:38:15 #115
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181126412
Ik heb Utah nog even terug gekeken en het is bij Kuss echt net of ik Tiernan-Locke weer zie rijden zoals in zijn hoogtijdagen. Mooie jongen, mooie stijl, ik ben fan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 12 augustus 2018 @ 18:27:08 #116
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181134905
Prachtige tijdrit in de Volta weer. Alleskunner Garcia de Mateos wint ook vandaag glansrijk. Klimmen, sprinten, tijdrijden; hij kan het allemaal. Innsbruck, here we come I. Balarcón heeft in een inspanning van bijna een half uur werkelijk niet één seconde in de beugel gelegen en wordt toch nog even derde. Twee jaar geleden buiten tijd gereden door Cancellara, nu een zware hoogvlieger. Innsbruck, here we come II. Veloso werd pas zevende, end of an era. W52 met vijf man in de top tien, ook wel mooi.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181135009
Die lolbroek van een Garcia de Mateos wint dus weer, mijn hemel :')
pi_181135029
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 18:27 schreef Koffieplanter het volgende:
Prachtige tijdrit in de Volta weer. Alleskunner Garcia de Mateos wint ook vandaag glansrijk. Klimmen, sprinten, tijdrijden; hij kan het allemaal. Innsbruck, here we come I. Balarcón heeft in een inspanning van bijna een half uur werkelijk niet één seconde in de beugel gelegen en wordt toch nog even derde. Twee jaar geleden buiten tijd gereden door Cancellara, nu een zware hoogvlieger. Innsbruck, here we come II. Veloso werd pas zevende, end of an era. W52 met vijf man in de top tien, ook wel mooi.
Die Joao Rodrigues is ook wel een enorme lolbroek aan het worden.
  zondag 12 augustus 2018 @ 18:58:49 #119
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181135538
Mateos weet waarschijnlijk dat hij straks hoe dan ook hangt en heeft de hele voorraad maar uit de koelkast gehaald en erin gegooid. Lekker man.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 12 augustus 2018 @ 19:06:24 #120
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_181135700
Bedrog gif
pi_181136421
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 18:58 schreef Mani89 het volgende:
Mateos weet waarschijnlijk dat hij straks hoe dan ook hangt en heeft de hele voorraad maar uit de koelkast gehaald en erin gegooid. Lekker man.
is dat die gozer die geschorst gaat worden en met een vingertje over de streep kwam?
  zondag 12 augustus 2018 @ 19:58:49 #122
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181136954
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 19:36 schreef Afhaalchinees het volgende:

[..]

is dat die gozer die geschorst gaat worden en met een vingertje over de streep kwam?
Yup.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_181137734



Hattrick voor Sepp vanavond?
pi_181137862
quote:
6s.gif Op zondag 12 augustus 2018 20:30 schreef Pistolero het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Hattrick voor Sepp vanavond?
Ik had echt gedacht dat hij het gisteren lastig zou krijgen tegen Van Garderen, Hermans en het EF-trio (Woods, Dombrowski, Carthy) maar die vielen een partij tegen zeg, mijn hemel :')
Demain, on roule
pi_181138519
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 20:33 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Ik had echt gedacht dat hij het gisteren lastig zou krijgen tegen Van Garderen, Hermans en het EF-trio (Woods, Dombrowski, Carthy) maar die vielen een partij tegen zeg, mijn hemel :')
Ik snap sowieso niet waarom Van Garderen hier rijdt. Hij heeft net de Tour gereden en start over 2 weken in de Vuelta, wie verzint het dan om tussendoor nog even Utah te rijden. _O-
  zondag 12 augustus 2018 @ 21:14:37 #126
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181138984
Rodrigo Contreras wint voor de verandering maar weer eens een tijdrit met relatieve overmacht in de Vuelta a Colombia. Walter Vargas en Omar Mendoza in de minuten zetten, dan heb je gewoon echt een enorme motor. Dat is overwinning nummer elf dit jaar, allemaal tijdritten en eindzeges in rittenkoersen. Van de elf tijdritten die hij dit jaar reed, verloor hij er drie: Clásica Boyaca van Winner, nationaal kampioenschap van Bernal en Pan-Americano van Walter Vargas. Ik zou zeggen, stuur hem maar naar Innsbruck.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181140164
miserus twitterde op zondag 12-08-2018 om 21:48:41 Ontluisterend verhaal in Welt am Sonntag gelezen. Vriend vertelt dat Ullrich soms op zijn tv schiet, als hij iemand ziet door wie hij denkt te worden achtervolgd. 'Hij laat 2, 3 tv's per week kopen.' Drank, drugs, slaapmiddelen en toch 2 uur slaap per nacht. Trieste situatie. reageer retweet
Jan is een beetje van het padje.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  zondag 12 augustus 2018 @ 22:01:19 #128
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181140542
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 21:14 schreef Koffieplanter het volgende:
Rodrigo Contreras wint voor de verandering maar weer eens een tijdrit met relatieve overmacht in de Vuelta a Colombia. Walter Vargas en Omar Mendoza in de minuten zetten, dan heb je gewoon echt een enorme motor. Dat is overwinning nummer elf dit jaar, allemaal tijdritten en eindzeges in rittenkoersen. Van de elf tijdritten die hij dit jaar reed, verloor hij er drie: Clásica Boyaca van Winner, nationaal kampioenschap van Bernal en Pan-Americano van Walter Vargas. Ik zou zeggen, stuur hem maar naar Innsbruck.
Niet alleen zijn motor is enorm.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 12 augustus 2018 @ 22:04:08 #129
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181140662
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 22:01 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Niet alleen zijn motor is enorm.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jij zou willen dat je zo scherp stond.
Put these foolish ambitions to rest.
  zondag 12 augustus 2018 @ 22:18:52 #130
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181141156
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 22:04 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jij zou willen dat je zo scherp stond.
Pat are you watching??
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_181142292
Sepkoes speelt met de tegenstand..
Citius, Altius, Fortius.
pi_181142369
Kuss heeft de brommer weer aangeslingerd
pi_181142555
Kuss op weg naar nummer 3
pi_181142588
Kuss gaat 4 keer winnen in 5 dagen. Best lekker als je daarvoor nog nooit een profzege geboekt hebt.
pi_181142606
Die gast heeft zon geweldige stijl, het ziet eruit alsof ie even boodschappen gaat doen om de hoek _O-
pi_181142731
https://www.velonews.com/(...)says-lotto-ds_474545

Hij gaat naar de Vuelta, dat wordt genieten.
pi_181142809
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 23:25 schreef Pistolero het volgende:
https://www.velonews.com/(...)says-lotto-ds_474545

Hij gaat naar de Vuelta, dat wordt genieten.
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 09:17 schreef Pistolero het volgende:
[ afbeelding ]

Kussgod _O_
(wel met stevige rugwind, maar toch)
Anderhalve minuut sneller dan Horner die datzelfde jaar de Vuelta won.
Citius, Altius, Fortius.
pi_181142819
sprintend de berg op _O_
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 12 augustus 2018 @ 23:32:28 #139
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181142875
In elk geval niet sprintend de berg af zo :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_181142891
Hij daalt als een echte Angelsask
  Moderator zondag 12 augustus 2018 @ 23:37:12 #141
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181142952
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 23:25 schreef Pistolero het volgende:
https://www.velonews.com/(...)says-lotto-ds_474545

Hij gaat naar de Vuelta, dat wordt genieten.
Geen Colorado Classic dus als ik het goed begrijp.
pi_181142972
quote:
1s.gif Op zondag 12 augustus 2018 23:37 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Geen Colorado Classic dus als ik het goed begrijp.
Nope, Gesink komt voor hem in de plaats als voorbereiding op de Canadese koersen.
  zondag 12 augustus 2018 @ 23:40:01 #143
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181142999
Ondanks dat het veld met het jaar minder lijkt te worden, is de rit naar Park City toch een genot altijd.
Put these foolish ambitions to rest.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 12 augustus 2018 @ 23:40:11 #144
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181143001
Zelfs als je solo, als leider, gaat winnen in de slotetappe nog even door blijven sprinten tot over de finish _O_
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_181143015
Mooie ronde geweest weer
pi_181143066
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 23:25 schreef Pistolero het volgende:
https://www.velonews.com/(...)says-lotto-ds_474545

Hij gaat naar de Vuelta, dat wordt genieten.
Was al gepland dus.. Had het logischer gevonden als hij nu Colorado had gereden, die Canadese WT-koersen en dan wat eendagskoersen (en misschien het WK, veel beters heeft VS toch niet) en dan volgend jaar het debuut in een grote ronde..

Maar benieuwd wat hij kan, de vorm is wel redelijk, geloof ik.
  Redactie Sport / Supervogel maandag 13 augustus 2018 @ 08:15:49 #147
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_181146655
Kussgod _O_. Die gaat wel een etappe pakken in de Vuelta.
  maandag 13 augustus 2018 @ 15:46:42 #148
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181155208
Sterke planning weer. Nadat ze eerder het Europees kampioenschap al organiseerde tijdens Valle d'Aosta, wordt GP Capodarco nu daags voor de start van l'Avenir verreden. Loopt een van de grotere Italiaanse eendagskoersen voor beloften alle grote jongens mis. Daar staat geen hond van belang aan de start nu.

Edit:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 6% gewijzigd door Koffieplanter op 13-08-2018 15:56:30 ]
Put these foolish ambitions to rest.
  maandag 13 augustus 2018 @ 19:49:39 #149
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181159917
quote:
Half juli veegde Evenepoel de concurrentie op een hoopje. Op het Europees kampioenschap voor junioren in Tsjechië trok hij al na zeven kilometer in de aanval, met Cano Rodriguez in zijn spoor. De Spanjaard weigerde over te nemen, en Evenepoel besloot alleen door te gaan. Na een solo van 83 kilometer kwam hij over de streep met tien (10!) minuten voorsprong op de beste vertegenwoordigers van zijn generatie. Rodriguez werd nog eervol derde.

Het kunststukje van Evenepoel bleef niet onopgemerkt. Team Sky en Mitchelton-Scott legden hem lucratieve contracten voor, maar hij sloeg hun voorstellen af. Evenepoel tekende bij het Belgische Quick.Step, dat al langer achter hem aan zat. De afspraak is wel dat hij twee jaren in zijn ontwikkeling overslaat. Volgend seizoen zal Evenepoel niet bij de beloften starten, maar wordt hij meteen prof.

Team Sky zou je één miljoen euro geboden hebben.
Remco Evenepoel «Sky en Mitchelton-Scott zwaaiden na het EK met hoge sommen. Dat was wel even slikken. Maar één miljoen euro? Nee. Het was wél een duizelingwekkend bedrag voor vijf jaar. Ik had al langer een goed contact met Quick.Step, dus heb ik hen ingelicht over de voorstellen. Quick.Step heeft snel gehandeld: vanaf 1 januari 2019 rijd ik als profrenner voor hen.»

Ook voor een duizelingwekkend bedrag?
Evenepoel «We hebben niet over geld gesproken. Mijn ontwikkeling als renner gaat voor. Vanaf volgend jaar is fietsen immers niet meer mijn hobby. Het wordt mijn beroep.»

Heb je toch niet even getwijfeld? Team Sky is het team met de grootste ronderenners, niet Quick.Step.
Evenepoel «Ik was al met Quick.Step op stage geweest. Ik ken die ploeg, het is bijna familie. Bij Sky zou dat toch anders zijn, er zitten zelfs geen Belgen in het team. Met Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal hebben ze grote namen voor het rondewerk, maar bij Quick.Step tref ik renners die me graag zullen helpen.»

Je slaat de beloften over. Dat was oorspronkelijk niet de bedoeling. Je zou een jaar rijden voor Axeon, het Amerikaanse jongerenteam van Axel Merckx.
Evenepoel «Axeon is een profteam voor renners jonger dan 23. Maar ze kunnen niet aan alle wedstrijden deelnemen, tenzij ze een wildcard krijgen. Quick.Step heeft dat probleem niet. Met hen kan ik alle wedstrijden rijden.»

Hoe reageerden Eddy en Axel Merckx op je keuze?
Evenepoel «Ze zullen vast teleurgesteld zijn, maar ik moet nu in de eerste plaats naar mezelf kijken. Als Quick.Step zegt dat dit een goede stap in mijn ontwikkeling als renner is, mag ik niet twijfelen. Patrick Lefevere, de teammanager van Quick.Step, heeft met Axeon gebeld.»

Je had het contract met Axeon al bij Eddy Merckx thuis getekend. Is dat vervelend?
Evenepoel «Het contract werd hij hem thuis opgemaakt, niet getekend. Eddy Merckx zal wel begrijpen dat er na dat EK geen houden meer aan was. Als verschillende topteams aandringen, moet je de beste keuze maken. Volgens Quick.Step kan ik bij de junioren niets meer leren, en zal ik bij de beloften ook snel aan mijn limiet zitten. Daarom nemen ze het risico om me meteen bij de profs te laten rijden. Maar het komt goed (lacht).»

Je hebt er vertrouwen in?
Evenepoel «Ik ken mezelf: als ik er nog iets meer voor doe, lukt het wel.»

Moet je nog kilo’s kwijt?
Evenepoel «Ik weeg nu 61 kilogram. Als ik op mijn top ben, wil ik nog 2 à 3 kilogram verliezen. Dan zal ik net als de grote ronderenners een vetpercentage van 3 à 4 procent hebben. Er kan nog wat babyvet af, en misschien kan ik zelfs wat spiermassa kwijtspelen. Dat gaan we nu allemaal uitdokteren.»

Ben jij al volgroeid?
Evenepoel «Ik groei nog een beetje, maar veel groter dan de 1.72 meter die ik nu ben, zal ik vast niet meer worden. Ik ben altijd klein geweest. En mijn papa is 1.76 meter.»

Stevig gebouwd

Je hebt niet alleen met groot overwicht het Europees kampioenschap op de weg gewonnen. Je hebt de tegenstand ook verpletterd in de tijdrit.
Evenepoel «Met mijn tijd zou ik bij de beloften op de tweede plaats zijn uitgekomen. Maar junioren moeten met een kleiner verzet rijden. Dat maakt een verschil in de afdalingen, zeker als je een lichtgewicht bent. De winnaar bij de beloften was een forsgebouwde Italiaan.

»Met mijn nieuwe ploeg heb ik afgesproken dat ik volgend jaar de tijdritten ook niet met het grootste verzet zal rijden. Ik moet mijn eigen cadans behouden, vinden ze.»

Je kunt wel een groot verzet aan. Je rijdt geregeld op het buitenblad een helling op.
Evenepoel «Hoe minder je weegt, hoe makkelijker het is. Op de helling van het EK reed ik met 430 watt naar boven. Ik weeg 61 kilo, dat is dus iets meer dan 7 watt per kilogram. Als de toppers op een col in de Tour het gas opendraaien, gaan ze boven de 7 watt per kilogram.»

En dat haal jij ook?
Evenepoel «Goed, hè (lacht).»

Ben je in die elf rondes op het EK vaak in het rood gegaan?
Evenepoel «Eén keer heb ik alles gegeven wat ik had. Dat was toen ik in de eerste ronde uit het peloton ontsnapte. Daarna ben ik niet meer zo diep moeten gaan. Toch groeide mijn voorsprong tot tien minuten. Ik vroeg me af: ben ik nu superieur bergop, of zijn de anderen zwak?»

Wat denk je zelf?
Evenepoel «Iedereen zegt dat ik bergop veel te sterk ben. Maar ook op de vlakke stukken kan ik nog een keer aanzetten als iedereen al buiten adem is. Daarom steek ik er met kop en schouders bovenuit. Ik train daar op: ik doe veel blocjes bergop.»

'Eddy Merckx zal wel begrijpen dat er na dat EK geen houden meer aan was. Als verschillende topteams aandringen, moet je de beste keuze maken ''

Wat is ‘een blocje bergop’?
Evenepoel «Vijfenveertig seconden à bloc een heuvel oprijden, de duur van een demarrage. In de koers doe ik dat één of twee keer, op training een keer of tien na elkaar. Je rijdt hard naar boven, je keert terug, en je rijdt weer naar boven, tot je ervan moet kotsen. Mijn trainer, Fred Vandervennet, is van het harde type.»

Fred Vandervennet, de ex-marathonloper?
Evenepoel (knikt) «Ooit kon ik na een training mijn vader niet meer volgen toen hij op de brommer tegen 30 kilometer per uur naar huis reed. Ik kroop verder. Maar als je zo hard afziet, word je sterker.»

Je zei eens: ‘Op training zie ik meer af dan in de koers.’
Evenepoel «Ik train niet veel, maar wel gericht en hard.»

Kun je nog veel beter worden?
Evenepoel «Ik koers nog maar anderhalf jaar: ik heb nog héél veel marge. Ik voel dat ik elke week sterker word. Ik zie dat ook aan mijn lichaam: mijn benen worden smaller, alle overbodige spieren verdwijnen.»

Veranderen je voetballersbenen in wielrennersbenen?
Evenepoel «De omtrek van mijn benen is met de helft gekrompen. Mijn kuiten zijn weg. Mijn schouders ook. Mijn armen zijn nog amper een derde van wat ze waren toen ik voetbalde.»

Zat je als voetballer vaak in het krachthonk?

Evenepoel «Zeker. Ik was een verdedigende middenvelder, en die moeten stevig gebouwd zijn. In het begin was de transformatie pijnlijk, want door het fietsen had ik om de haverklap blessures aan mijn hamstrings. Maar die spieren zijn inmiddels uitgerekt, en blessures heb ik niet meer. Mijn coach zei altijd: ‘Pas na een jaar zul je zien hoe hard je kunt fietsen.’ Hij had gelijk.»

'Als winnaar op het podium van het EK voor junioren in juli: 'Ik heb veel vrienden in het peloton, maar ze weten hoe sterk ik ben. Er is niets aan te doen'

Vandervennet trainde ook je vader Patrick, die eveneens wielrenner was.
Evenepoel «En mij, als jonge voetballer. Onder zijn toezicht ging ik de dag na een wedstrijd bijtrainen, ik liep extra kilometers. Ik wilde mezelf niets te verwijten hebben in een match.»

depressie

Je hele jonge leven heeft in het teken gestaan van sport. Op je 4de ging je bij Anderlecht voetballen. Dat is behoorlijk vroeg.
Evenepoel «Te vroeg, als ik er nu op terugkijk. Bij Anderlecht moet je vanaf je 11de elke wedstrijd winnen. Goed spelen is belangrijk, maar je mag vooral niet verliezen. Anders krijg je de volgende dag straftraining. Op dat regime ben ik afgeknapt. Ik ben naar PSV Eindhoven vertrokken. Daar trainde ik ook hard, maar buiten het veld waren de omgangsvormen losser.»

Je bent als jongen van 11 zelf naar Jean Kindermans gestapt, de verantwoordelijke voor de jeugdopleiding bij Anderlecht: ‘Ik ben hier weg.’
Evenepoel «Mijn ouders waren erbij, maar ik heb zelf gezegd dat mijn spelplezier over was, ja. Ik was nogal rijp voor mijn leeftijd.»

Het eerste jaar heb je tussen Schepdaal en Eindhoven gependeld. Elke ochtend stond je om kwart voor vijf op.
Evenepoel «Om twintig over vijf vertrok op de snelwegparking van Ternat het busje met de Belgische jeugdspelers van PSV. Om halfacht kwam ik in Eindhoven op school aan. ’s Avonds was ik ten vroegste om acht uur terug thuis. Ik was bekaf van dat pendelen. Ik deed niets meer voor school. En mama zag ik bijna niet meer. Ze is kapster en werkt tot ’s avonds laat. Aan het eind van het eerste middelbaar ben ik ingetrokken bij een Nederlands gastgezin.»

Hoe was het om in Nederland te voetballen, als jongen uit de Brusselse rand?
Evenepoel «Dat viel best mee, ik was aanvoerder bij PSV. Later ben ik bij jongens van één jaar ouder gaan voetballen, ook daar had ik een basisplaats.»

Heb jij het lef van een Nederlander?
Evenepoel «Ik was een typische Belg: ik kropte het op als dingen me niet bevielen. Dat is veranderd, ik zeg nu waar het op staat. Maar op een beleefde manier, welteverstaan. Die Nederlanders geven wél gas, hoor. Niet normaal (lacht).

»Ik heb goede jaren gehad in Eindhoven, maar het was te vroeg. Mama worstelde ermee dat ze haar enige kind aan een ander gezin moest afgeven, het bezorgde haar veel stress. Ze heeft er een ernstige darmziekte door gekregen. Toen ik weer bij Anderlecht kon gaan voetballen, heb ik niet getwijfeld. Mama is langzaam weer beter geworden, dat was fijn om te zien.»

Op je 15de keerde je terug naar Anderlecht. Je heroverde je plaats, ging spelen met jongens die een jaar ouder waren en werd aanvoerder. Je was ook aanvoerder bij de nationale ploeg. En toch verdween je plots naar de bank.
Evenepoel «Als je aanvoerder bent bij PSV, Anderlecht en de nationale ploeg, ben je meer dan een gewone voetballer. Maar blijkbaar volstond dat niet. Ik heb vaak om uitleg gevraagd. Ze zeiden: ‘Je bent goed bezig, Remco.’ Maar ik bleef wel op de bank zitten.»

Jean Kindermans zei: ‘Het is eenvoudig: Remco was net niet goed genoeg.’
Evenepoel «Klopt niet. Ik heb de beste fysieke tests in Anderlecht afgelegd, bij de jeugd én bij de profs. Een beep test: je loopt in een cirkel van kegel naar kegel zodat je voor het geluidssignaal bij de volgende kegel bent – en dat gaat steeds sneller. Ik heb twee à drie minuten langer gelopen dan de beste prof. En ik was 16.

»Ook technisch was ik een goede voetballer, al had ik geen actie in de voeten. Maar Lucas Biglia of Axel Witsel hebben dat ook niet, en zij spelen toch op het hoogste niveau? (Zucht) Ze moeten iets zeggen om zich schoon te praten.

»Ik heb er lang niet over willen praten. Ik had altijd gedroomd van een carrière als voetballer. Ik leefde ervoor. Maar in het voetbal volstaat het niet om hard te werken, het gaat om geld. Bij fietsen is het anders: hoe meer je ervoor werkt, hoe sneller je wordt beloond.»

'Ik was aanvoerder bij PSV, Anderlecht en de nationale ploeg. Maar blijkbaar volstond dat niet.'

Daarna ben je naar KV Mechelen getrokken, maar dat heeft niet lang geduurd. Je schommelde op de rand van een depressie.
Evenepoel «KV Mechelen was oké, ik werd er goed omringd. Maar ik had er genoeg van, het was voorbij. Thuis sprak ik niet meer. Ik zat op mijn kamer, kwam naar beneden om te eten en ging nadien in stilte terug naar mijn kamer. Sinds ik gestopt ben met voetballen, ben ik opengebloeid. Door te fietsen heb ik het plezier teruggevonden, de goesting. Ik ga weer met een fris hoofd door het leven.»

grote motor

Het verhaal wil dat je op een oude racefiets van je vader bent gaan koersen.
Evenepoel «Ja, een veel te grote fiets. Ik heb er maar even mee getraind. Toen ik het eerstvolgende weekend een wedstrijdje in Zoutleeuw reed, heb ik zijn nieuwe fiets genomen. Met die oude rommel wilde ik niet koersen (lacht). Ik werd 67ste, maar ik had de koers wel in het peloton uitgereden. Papa wist meteen: ‘Daar zit iets in.’ Maar hij had nooit durven dromen dat ik zou staan waar ik nu sta.»

Je papa was profrenner, maar is met gemengde gevoelens uit het peloton gestapt. Hij had geen zin om in de jaren 90 aan de epo te gaan, zegt hij.
Evenepoel «Papa reed goed bij de beloften, hij versloeg renners als Michele Bartoli met gemak. Bij de profs werd hij zonder pardon naar huis gereden. Ze hebben hem epo aangeboden. Hij heeft getwijfeld en er met mama over gesproken, maar uiteindelijk heeft hij het niet gedaan. Gelukkig maar. Als hij wel epo had genomen, zou iedereen mij nu verdenken. Papa is nu dubbel gelukkig dat hij het niet heeft gedaan.»

Hij is gestopt met koersen door hartritmestoornissen.
Evenepoel «Omdat zo veel renners epo gebruikten, vond hij dat hij harder moest trainen. Steeds maar harder. Op den duur kon zijn hart het niet meer aan. Als hij boven de 180 hartslagen per minuut ging, bleef een hartklep één keer op de drie openstaan. Daardoor kreeg hij een zuurstoftekort, en reed hij in een bocht weleens rechtdoor. Twee hartspecialisten zeiden dat hij zich geen zorgen hoefde te maken, maar Pedro Brugada, de bekendste hartspecialist van het land, zei dat hij moest kiezen: zijn leven of zijn sport.

»Papa heeft zich letterlijk opgebrand. Hij praat niet graag over die periode in zijn leven, maar ik heb hem er wel over uitgehoord. Ik heb mezelf ook laten onderzoeken, want ik wilde weten of het een erfelijke aandoening is. Dat is het gelukkig niet.»

En nu train je met de coach die je vader zo hard heeft doen werken.
Evenepoel «Misschien kon papa de trainingen niet aan omdat zijn motor niet groot genoeg was? Ik heb wel een grote motor: een VO2max (maximale zuurstofopname, red.) van 82 milliliter per kilogram. Tom Boonen ging ook boven de 80. Chris Froome zit daar ook.»

nieuw wielericoon

Geniet je in een wedstrijd van je overmacht?
Evenepoel «Het is kicken als ze niet meer kunnen volgen. Ik kijk achterom, zie dat de anderen helemaal stuk zitten, en dan schakel ik een tandje hoger. En nog een tandje. Soms kan ik echt spelen met de tegenstand. Ik versnel, laat ze terugkomen, doe alsof ik stilval, en pats! Ik ga er weer vandoor.»

Je bent een sadist?
Evenepoel «Misschien wel, ja (lacht).»

In Kuurne-Brussel-Kuurne ben je, zoals Philippe Gilbert in de Ronde van Vlaanderen, met je fiets boven je hoofd over de streep gewandeld. Waarom deed je dat?
Evenepoel «Ik was net met Quick.Step op stage geweest. Daar had ik met dezelfde fiets als Gilbert gereden. Ze hadden gezegd: ‘Probeer dat ook eens, als je de kans krijgt.’ Et voilà. (Geheimzinnig) Ik heb een plannetje om dat nog eens over te doen, maar ik zeg niet wanneer.»

Op het komende wereldkampioenschap voor junioren in Innsbruck, neem ik aan?
Evenepoel (knikt) «Ik zou het seizoen graag afsluiten zoals ik het begonnen ben.»

Heftig parcours in Innsbruck, naar het schijnt.
Evenepoel «Het is niet zo steil als bij de profs, maar het is oké.»

Je komt graag plechtig over de streep, in de Trophée Centre Morbihan maakte je zelfs een buiging.
Evenepoel «Ik had mijn Italiaanse vluchtgezel in de laatste 25 kilometer nog op 4 minuten gezet. Dat vond ik een sterk staaltje (lacht).»

Je bent altijd netjes uitgedost. Ben je ijdel?
Evenepoel «Ik ben bezig met mijn lichaam en mijn materiaal, ja. Er mag niets uit de toon vallen. Een bril die niet bij mijn uitrusting past, vind ik verschrikkelijk. Die draag ik niet.»

Als voetballer had je een flink uitgewerkt kapsel.
Evenepoel «Ik ben veranderd sindsdien, ik ben weer een gewone jongen (lacht).»

Zijn renners minder begaan met uiterlijkheden dan voetballers?
Evenepoel «Ze zijn er meer mee begaan, maar niet zo opvallend. Renners willen absoluut dat laatste grammetje vet wegwerken. Hun haar moet ook perfect liggen. Maar voetballers willen maar één ding: opvallen. Blingbling, hè. De koers is een fijnere wereld.»

Ik heb wat foto’s van de jonge Eddy Merckx meegebracht, je lijkt wel wat op hem.
Evenepoel (voorzichtig) «De manier van lachen, misschien?»

Vind je het prettig dat mensen je prestaties omschrijven als Merckxiaans?
Evenepoel «Merckxiaans is oké, dat zegt dat ik het op de fiets heel goed heb gedaan. Maar ‘de nieuwe Merckx’ hoor ik niet graag. Ik kan niet doen wat hij heeft gedaan, dat is niet aan de orde. Ik wil zélf iemand zijn. Hopelijk is dat: een nieuw wielericoon voor veel mensen.»

Je bent er ontzettend mee bezig, hè Remco?
Evenepoel «Het brandt, ja (lacht). Ik wil de drie grote rondes rijden en hopelijk ook winnen. Daar zal veel voor moeten wijken, maar dat gebeurt nu al: feestjes, alcohol, stappen... Dat doe ik niet. Ik eet ook nooit frieten tijdens het seizoen.

»Ik heb een vriendin, maar zij weet dat het moeilijk is om afspraakjes met mij te maken. Als we samen op stap gaan, drink ik alleen water. Ik eet wel graag af en toe een ijsje. Geen ijs op een stokje, een vers geschept ijsje.»

'Ik wil de drie grote rondes rijden en hopelijk ook winnen. Daar zal veel voor moeten wijken.'

In de Ronde van de Condroz was je Merckxiaans. Je dubbelde het peloton.
Evenepoel «Zeventien renners niet, nét niet (lacht).»

Wat zou jij voelen als een renner jou dubbelde?
Evenepoel «Vernedering. Ik zou niet meer gemotiveerd zijn om met zo’n jongen samen aan de start te staan. Ik begrijp dat veel renners blij zijn dat ik bijna weg ben. Pas op, ik heb veel vrienden in het peloton, maar ze weten hoe sterk ik ben. Voor die andere jongens is er niets aan te doen.

»Ik hoor het gefluister over doping ook, maar ik rijd puur natuur. Ik ben dit jaar al 30 keer gecontroleerd, en ik was nooit positief. Op het Belgisch kampioenschap hebben ze zelfs gecheckt of ik geen motortje in mijn fiets had verstopt, voor én na de koers. En of ik niet met een te grote versnelling reed. Ze zoeken voortdurend uit of alles wel normaal is. Ik kan ze geruststellen: alles is normaal.»

Heb je medelijden met de jongens die je vernedert?
Evenepoel «Niet echt. Op de fiets kijk ik alleen naar mezelf. Als ze roepen dat ik trager moet rijden, ga ik net harder rijden. Ze mogen me echt niet prikkelen. En als ze me duwen, duw ik terug. Nu goed, met mijn status in het juniorenpeloton, zullen ze weinig tegen mij ondernemen. Volgend jaar wordt het een ander verhaal, want bij de profs ben ik niemand. Een beginnerke. Maar ik zal daar goed op voorbereid zijn.»

Ga je naar een sportpsycholoog?
Evenepoel «Dat heeft de bond me aangeraden, maar ik heb dat niet nodig. Bij Quick.Step zeggen ze: ‘Wees jezelf.’ Dat lijkt me het beste. Ik ken mezelf goed genoeg.»

Voor jou is het duidelijk: jij wilt Lucien Van Impe opvolgen en de Tour winnen.
Evenepoel «Veel Belgen twijfelen of we nog wel renners hebben die goed kunnen klimmen. Ik hoop het ongelijk van de twijfelaars te bewijzen. Maar het zal hard worden, bikkelhard.»

Sta je niet te veel onder druk?
Evenepoel (haalt de schouders op) «Op het WK bij de junioren verwacht iedereen dat ik win, terwijl één lekke band kan beslissen over winst of verlies. Ik weet dat, maar veel mensen beseffen dat niet meer.»

bewusteloos

Op het vorige WK voor junioren ben je drie keer gevallen.
Evenepoel «Ik heb iets te nonchalant gekoerst, dat zal me niet meer overkomen. Ik zal zo snel mogelijk vooraan zitten en plannetjes maken. Go with the flow, dat doe ik niet meer.»

Ook in de Ster van Zuid-Limburg ben je zwaar gevallen.
Evenepoel «Ik zag renners in het peloton vallen, twintig plaatsen voor mij. Iedereen week uit naar rechts, maar ik kon niet meer naar rechts, dus sprong ik op de stoep. Net op dat moment vloog een fiets vanuit het peloton tegen mijn fiets. Ik werd gekatapulteerd, eerst tegen een verlichtingspaal, daarna tegen de gevel van een huis. Drie minuten lang was ik bewusteloos. Toen ik bijkwam, zat mama naast me, helemaal in paniek. Naar het schijnt lag ik in foetushouding. Ploegleiders dachten dat het goed mis was. Maar ik werd wakker en vroeg: ‘Waar is mijn fiets?’ Ik heb de laatste twee ronden met één arm gereden, en kwam amper tien minuten na de winnaar over de streep.»

Niet gedubbeld?
Evenepoel «Nee (lacht), maar een dag later ben ik weer in de aanval getrokken, en heb ik gewonnen. Dat was wel zot.»

Ben je bang voor een fatale val?
Evenepoel «Daar denk ik niet aan.»

Wat voor een daler ben je?
Evenepoel «Als we op de training met de nationale ploeg cols afdalen, ben ik een minuut voor de anderen beneden. Ik heb veel geleerd van de mannen van Quick.Step: je mag niet remmen in de bocht, anders verlies je te veel terrein.»

Durf je op de buis te gaan zitten?
Evenepoel «Als ik overzicht heb. In een bos zou ik het niet doen, zoals in de afdaling van Mont du Chat, waar Richie Porte vorig jaar gevallen is. Dat was onverantwoord.»

'Het is kicken als ze niet meer kunnen volgen. Ik kijk achterom, zie dat de anderen helemaal stuk zitten, en dan schakel ik een tandje bij ''

Er gaan steeds meer stemmen op om het te verbieden.
Evenepoel «Het is riskant als je aandacht even verslapt. Sommige renners dalen tegen 130 kilometer per uur, dan mag je niet nadenken over de risico’s. Je moet focussen op de lijn die je volgt.»

Je studeert sportpsychologie. Win je de koers ook met je hoofd?
Evenepoel «Slimme renners winnen niet altijd. Soms moet je je verstand uitschakelen, zoals Tom Boonen zegt. Sportpsychologie is mijn plan B. Als het volgend jaar bij Quick.Step te druk wordt, houd ik ermee op.»

Wat denk je als je naar het leven van je studerende leeftijdsgenoten kijkt?
Evenepoel «Iedereen amuseert zich op zijn manier. Als zij dat doen met drinken en uitgaan, is dat hun zaak. Ik doe het met fietsen. Maar soms houden we weleens een barbecue of gaan we samen naar de film.»

Heb je nog een sociaal leven?
Evenepoel «Er is een leven naast de koers, maar ik heb een beperkte vriendenkring: drie à vier mensen die me echt goed kennen. Zij zijn mijn beste vrienden. En ik heb natuurlijk mijn vriendin.»

Zijn jullie al lang samen?
Evenepoel «Tien maanden. Ik ben een ernstige kerel, ik wil mijn leven graag met haar delen en later met haar trouwen. Ik houd van structuur in mijn leven. Voor haar zal het wel aanpassen zijn. Ze kent niets van de koers, we hebben elkaar leren kennen in de rustperiode.»

Moet het leven van de mensen rond je in het teken van de koers staan?
Evenepoel «Iedereen heeft zijn taak thuis: papa helpt met mijn materiaal, mama met mijn voeding. Ook voor hen hoop ik dat ik slaag: ze hebben zo veel voor me gedaan. Als enig kind wil ik hen trots maken. Ik wil iets teruggeven met mijn prestaties.»

Wanneer zal je leven geslaagd zijn?
Evenepoel «Als ik kan terugkijken op een stabiel en gezond leven, met weinig ongelukken. Als ik enkele mooie prestaties heb neergezet. In mijn stoutste dromen win ik de drie grote rondes. Dat zal niet eenvoudig zijn, maar dromen is niet verboden.»


[ Bericht 0% gewijzigd door Koffieplanter op 13-08-2018 19:57:01 ]
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181160310
Lijkt me geen gezellige coureur om mee te rijden.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  maandag 13 augustus 2018 @ 20:17:47 #151
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_181160452
quote:
Er mag niets uit de toon vallen. Een bril die niet bij mijn uitrusting past, vind ik verschrikkelijk. Die draag ik niet.»
quote:
«Ik ben veranderd sindsdien, ik ben weer een gewone jongen (lacht).»
Is goed jongen, hij heeft hoge eigendunk. Ben benieuwd hoe het gaat in zijn eerste jaar in grote peloton.

quote:
Als het volgend jaar bij Quick.Step te druk wordt, houd ik ermee op.»
Dat klinkt wel erg makkelijk; wordt het moeilijk dan stop ik
  maandag 13 augustus 2018 @ 20:19:09 #152
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181160481
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:17 schreef Frozen-assassin het volgende:
Dat klinkt wel erg makkelijk; wordt het moeilijk dan stop ik
Hij heeft het over zijn studie.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181160494
Op ES2 nu live Crescent Vårgårda.
pi_181160539
Arrogant ventje. Papa en mama die alles voor hem doen. Heb je er heel veel van helaas.
  maandag 13 augustus 2018 @ 20:23:00 #155
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_181160552
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:19 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Hij heeft het over zijn studie.
Ah zo, verkeerd gelezen. Mja, heeft wel geen achtervang dan. Maar goed dat heeft 90% van de renners niet.

JW van Schipgod heeft als het goed is studie Bodem, Water & Atmosfeer afgerond. Geen idee wat je daar mee kan maar soit
pi_181160597
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:22 schreef Tommeke het volgende:
Arrogant ventje. Papa en mama die alles voor hem doen. Heb je er heel veel van helaas.
Meneer daalt veel sneller dan de profs, was een betere voetballer dan wie dan ook maar belandde toch op de bank (hoe zou dat nou toch komen?), wat een vreselijk interview weer :r
Demain, on roule
  Redactie Sport / Supervogel maandag 13 augustus 2018 @ 20:27:24 #157
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_181160640
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:23 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]


JW van Schipgod heeft als het goed is studie Bodem, Water & Atmosfeer afgerond. Geen idee wat je daar mee kan maar soit
Dan heb je verstand van het skoekeloen.
  maandag 13 augustus 2018 @ 20:30:08 #158
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_181160717
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:23 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ah zo, verkeerd gelezen. Mja, heeft wel geen achtervang dan. Maar goed dat heeft 90% van de renners niet.

JW van Schipgod heeft als het goed is studie Bodem, Water & Atmosfeer afgerond. Geen idee wat je daar mee kan maar soit
Met de toekomst van klimaatwetenschappers en dergelijke zit het voorlopig wel goed lijkt me ;)
pi_181160944
VOS _O_
pi_181160987
Wat een tactisch geniale manoeuvre in die laatste bocht _O_
pi_181160992
Remco heeft bijzonder veel vertrouwen. Niet gek natuurlijk na zo'n jaar en cijfers. De passage over het op de bank belanden geeft wel gelijk de keerzijde weer. Dat is er echt over.
pi_181161041
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:39 schreef TheArt het volgende:
Wat een tactisch geniale manoeuvre in die laatste bocht _O_
:Y
pi_181161844
Vos is echt weer helemaal terug, prachtig gedaan idd.
Demain, on roule
pi_181161934
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:39 schreef Dale__Cooper het volgende:
Remco heeft bijzonder veel vertrouwen. Niet gek natuurlijk na zo'n jaar en cijfers. De passage over het op de bank belanden geeft wel gelijk de keerzijde weer. Dat is er echt over.
Ik ben eigenlijk echt wel benieuwd waarom hij nu werkelijk niet meer aan de bak kwam in het voetbal. Was hij echt niet goed genoeg? Dat lijkt toch vreemd, na aanvoerder geweest te zijn en bij zulke clubs gezeten te hebben. Misschien lag hij toch niet goed in de groep (een fijne ploeggenoot lijkt het me niet...) of was er nog iets anders aan de hand?
Demain, on roule
pi_181162090
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 21:05 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Ik ben eigenlijk echt wel benieuwd waarom hij nu werkelijk niet meer aan de bak kwam in het voetbal. Was hij echt niet goed genoeg? Dat lijkt toch vreemd, na aanvoerder geweest te zijn en bij zulke clubs gezeten te hebben. Misschien lag hij toch niet goed in de groep (een fijne ploeggenoot lijkt het me niet...) of was er nog iets anders aan de hand?
Hij zal fysiek wel een aardige voorsprong gehad hebben op zijn leeftijdsgenoten. Hoe jonger je bent, hoe meer voordeel je daarvan hebt. Hij geeft zelf in het interview al aan dat hij technisch niet super was. Als ie dat zelf al toegeeft, dan zal hij wat dat betreft wel niet bijzonder zijn geweest.
  maandag 13 augustus 2018 @ 21:19:25 #166
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_181162388
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:23 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ah zo, verkeerd gelezen. Mja, heeft wel geen achtervang dan. Maar goed dat heeft 90% van de renners niet.

JW van Schipgod heeft als het goed is studie Bodem, Water & Atmosfeer afgerond. Geen idee wat je daar mee kan maar soit
Enrico Fabris vindt dit leuk.
pi_181163004
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:39 schreef TheArt het volgende:
Wat een tactisch geniale manoeuvre in die laatste bocht _O_
wat deed ze?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 13 augustus 2018 @ 21:46:09 #169
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_181163341
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_181164036
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 15:27 schreef Mani89 het volgende:
Welke koers is Kevin Rivella eigenlijk al het hele jaar aan het voorbereiden?
Wellicht op de Ronde van Hongarije, alwaar hij door José Been becommentarieerd zal gaan worden.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 13 augustus 2018 @ 22:09:22 #171
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181164258
quote:
Lekker hoor van Marianne Vos. Dat deed Marianne Vos netjes, hoewel het me een beetje verbaast dat niemand nog bij Marianne Vos kon komen. Desalniettemin een knappe zege van Marianne Vos.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_181165637
Nu Vos ook weer aan het winnen is geslagen is het dames wielrennen minder internationaal dan schaatsen ooit is geweest.
pi_181170235
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 19:49 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

R.EV spuwt een fantastische hoeveelheid onzin uit:

- Nooit positief genot gebruiken al (lol)
- Alles komt door zo hard te trainen dat je kotst (ok, dat is dus een debiele trainer, want dat is inefficient trainen als je wat inspanningsleer en fysiologie zou kennen)
- R.EV was de beste voetballer, maar anderen gunden het hem niet
- Even resumeren: wij van R.EV vinden R.EV echt fantastisch

quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 22:50 schreef Remzz het volgende:
Nu Vos ook weer aan het winnen is geslagen is het dames wielrennen minder internationaal dan schaatsen ooit is geweest.
Dit neemt echt idiote vormen aan ja. _O- En alsnog titeltoernooien verspillen. :D :')
Jack does it in real time...
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 09:18:03 #174
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_181171827
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:22 schreef Tommeke het volgende:
Arrogant ventje. Papa en mama die alles voor hem doen. Heb je er heel veel van helaas.
je bent jaloers.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 09:20:34 #175
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_181171863
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 06:11 schreef DeeBee het volgende:
- Alles komt door zo hard te trainen dat je kotst (ok, dat is dus een debiele trainer, want dat is inefficient trainen als je wat inspanningsleer en fysiologie zou kennen)

Kan me voorstellen dat het fysiek niet het beste is, maar dat je er wel hardheid door op doet zodat je meer pijn kan leiden. Of is dat ook onzin?
pi_181172369
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 09:18 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

je bent jaloers.
Nee hoor. Ik hou niet van gastjes die zo hoog van de toren blazen en naar het zich laat aanzien weinig zelfkritiek hebben.
pi_181172384
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 09:20 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Kan me voorstellen dat het fysiek niet het beste is, maar dat je er wel hardheid door op doet zodat je meer pijn kan leiden. Of is dat ook onzin?
Groenewegen staat ook wel eens te kotsen op training. Die won twee Touretappes.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 09:55:40 #178
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_181172481
Rembo Evenepoel heeft wel de karakteristiek van een kampioen. Alles gaat als vanzelf in het leerproces.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 09:56:31 #179
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181172497
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We hebben een volledige startlijst voor l'Avenir, jawel.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181172874
Op zich vind ik zo hoog van de toren blazen ook wel weer wat hebben. Je legt jezelf alleen maar meer druk op. Sporters die zichzelf (in de media) onderschatten vind ik altijd bijzonder laf.
pi_181172900
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 09:56 schreef Koffieplanter het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We hebben een volledige startlijst voor l'Avenir, jawel.
Is er een reële kans dat Sosa dit niet wint?
pi_181172934
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 09:55 schreef kaasplankje het volgende:
Rembo Evenepoel heeft wel de karakteristiek van een kampioen. Alles gaat als vanzelf in het leerproces.
Tot hij tegenslag krijgt en dan geeft hij er de brui aan, zie zijn verleden bij Anderlecht, PSV en Mechelen?
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 10:27:50 #183
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_181173213
quote:
In zijn hoofd is het één chaos - werkelijkheid en fantasie strijden er om de eerste plaats. Hij schiet met een luchtdrukpistool op zijn televisie, wanneer hij een spannende serie bekijkt. Hij gelooft dat hij ín het verhaal zit, en wil de slechterik zelf uitschakelen. Volgens zijn vriend Stefan Blöcher, een voormalig hockeyprof, koopt Ullrich twee, drie nieuwe televisietoestellen per week.
Ad artikel over Jan Ullrich, moest om dit stukje een beetje lachen :@ :'(
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 10:30:16 #184
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181173270
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:13 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Is er een reële kans dat Sosa dit niet wint?
Behoudens valpartijen en dat soort dingen eigenlijk niet. Tot het geluk van Sosa is de vierde etappe geen individuele maar een ploegentijdrit, waardoor het verschil daar al enigszins beperkt blijft. Verder komt er vermoedelijk niet een belofte aan zijn intrinsieke klimkwaliteiten.

Wat wel tricky gaat worden is Harm Vanhoucke. Vanhoucke is een groot talent dat door bloedarmoede tussen begin mei en vandaag alleen de Ronde van Polen heeft gereden, maar hij is vorig jaar wel de enige belofte geweest die Bernal in een rechtstreeks duel bergop kon verslaan.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181173827
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:27 schreef Momo... het volgende:

[..]

Ad artikel over Jan Ullrich, moest om dit stukje een beetje lachen :@ :'(
Ullrich is een triest verhaal geworden. :{
pi_181175566
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:30 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Behoudens valpartijen en dat soort dingen eigenlijk niet. Tot het geluk van Sosa is de vierde etappe geen individuele maar een ploegentijdrit, waardoor het verschil daar al enigszins beperkt blijft. Verder komt er vermoedelijk niet een belofte aan zijn intrinsieke klimkwaliteiten.

Wat wel tricky gaat worden is Harm Vanhoucke. Vanhoucke is een groot talent dat door bloedarmoede tussen begin mei en vandaag alleen de Ronde van Polen heeft gereden, maar hij is vorig jaar wel de enige belofte geweest die Bernal in een rechtstreeks duel bergop kon verslaan.
Ik zie dat er ook een etappe van 35 km is. De puntenkoers op de baan is langer :')
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:27:02 #187
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181175651
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 12:22 schreef Dale__Cooper het volgende:

[..]

Ik zie dat er ook een etappe van 35 km is. De puntenkoers op de baan is langer :')
Het was dat of een rustdag, dus ik ben er wel blij mee.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 16:01:15 #188
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181180701
Morgen beginnen in Aigle de wereldkampioenschappen baanwielrennen voor junioren, gestreamd door UCI Channel. 14.gif Ik hoop op een nieuw wereldrecord op de drie kilometer.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181181067
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 16:01 schreef Koffieplanter het volgende:
Morgen beginnen in Aigle de wereldkampioenschappen baanwielrennen voor junioren, gestreamd door UCI Channel. [ afbeelding ] Ik hoop op een nieuw wereldrecord op de drie kilometer.
Zuid-Amerikaantje? :D
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 16:23:11 #190
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181181257
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 16:14 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Zuid-Amerikaantje? :D
Alejandro Lovera uit Chili was dit jaar de snelste met een tijd van 3:19 in Cochabamba, dus dat lijkt me niet.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 17:46:54 #191
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_181183057
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 09:56 schreef Koffieplanter het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We hebben een volledige startlijst voor l'Avenir, jawel.
Waarom is Pays de la Loire een eigen ploeg?
pi_181183616
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:58 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ullrich is een triest verhaal geworden. :{
DimiArb twitterde op dinsdag 14-08-2018 om 15:29:53 "Jan Ullrich belt me 4 keer per dag op. Als het moet neem ik hem in huis." Een openhartige Rudy Pevenage vanavond @tvoost_vl #Ullrich #Cycling https://t.co/DsS8M9IzZt reageer retweet
pi_181183844
Gaat Alonso ( _O_ ) nu hij stopt met de F1 eindelijk zijn wielerteam beginnen?
Citius, Altius, Fortius.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 18:36:01 #194
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181184198
quote:
Over Remco Evenepoel is de laatste maanden al heel wat geschreven. De 18-jarige klimmer geldt als een supertalent en slaat de U23 over om volgend seizoen bij Quick-Step Floors aan de slag te gaan. Zijn coach Fred Vandervennet wil hem trainen als een uithoudingsatleet.

Vandervennet was vroeger geen onaardige marathonloper. "Ik hanteer geen Spartaanse aanpak, maar ik kijk naar wat Remco aankan en daarnaast probeer ik te vergelijken met andere sporten", zegt Vandervennet bij Sporza. "Eigenlijk train ik hem zoals voor een uithoudingssport op hoog niveau. Ik denk dan niet alleen aan zwemmen of atletiek, maar ook aan langlaufen of biatlon.'

"Remco krijgt 2 trainingen per dag. In de voormiddag is het meestal een uur losrijden en in de namiddag een duurtraining. Ik ga met Remco met de juiste visie aan de slag. Hoe meer talent, hoe meer je kunt trainen, want hoe makkelijker je recupereert en hoe meer je aankunt."

'7X ZIJN LICHAAMGEWICHT TRAPPEN'
"Remco doet veel meer dan beroepsrenners, al haalt hij op training uiteraard niet de kilometers van een prof. Hij trapt al wel 420 watt: 7 keer zijn lichaamsgewicht. Elke beklimming gaat hij naar die hoge waardes. Andere jongens kunnen dat niet, vandaar die grote tijdsverschillen aan de finish."

Blijft natuurlijk de vraag: wat mogen we binnen enkele jaren in Grote Rondes verwachten? "Of hij de Tour kan winnen? Als Remco zo blijft evolueren, kan hij de top 10 in een Grote Ronde ambiëren. Maar veel hangt ook af van geluk en de concurrentie. Want in een ander land kan een renner opstaan die dezelfde waarden kan trappen..."
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 18:44:59 #195
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_181184435
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 18:36 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Ik weeg 700 Watt minstens.
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 18:52:57 #196
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181184653
Ik ben Evenepoelmoe.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_181184756
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 18:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik ben Evenepoelmoe.
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 19:02:12 #198
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181184884
Wisten jullie dat hij net zulke hoge wattages trapt als de profs?

Tevens is Roglic schansspringer geweest.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 19:08:54 #199
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_181185126
Wat ik nog wel afvraag is hoe je die naam uitspreekt. Iemand die dat weet. Evenepoel misschien?
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 19:16:23 #200
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_181185301
quote:
9s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 19:02 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wisten jullie dat hij net zulke hoge wattages trapt als de profs?

Tevens is Roglic schansspringer geweest.
Vertel me het verhaal over de vader van Voeckler.
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 19:18:59 #201
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181185365
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 19:16 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Vertel me het verhaal over de vader van Voeckler.
Die ging samen fietsen met Evenepoel en werd buiten tijd gereden.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 19:19:50 #202
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_181185380
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 19:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die ging samen fietsen met Evenepoel en werd buiten tijd gereden.
Google leerde me dit: https://www.ad.nl/video/p(...)omas-voeckler~vp7327
Daarom is Voeckler een beetje irritant (in de ogen van sommige mensen; voor mij is hij baas).
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 19:20:39 #203
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_181185399
Ben wel benieuwd wat Roger De Vlaeminck er van vindt :P
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 19:22:33 #204
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181185445
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 19:20 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ben wel benieuwd wat Roger De Vlaeminck er van vindt :P
Roger mag blij zijn dat Evenepoel niet in zijn tijd reed, want anders had hij nooit een wedstrijd gewonnen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 19:24:22 #205
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181185486
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181185723
quote:
Callgirl getuigt over aanval van Ullrich: “Hij wilde onbeschermde seks, ik weigerde”

Ex-wielerkampioen Jan Ullrich beleeft turbulente dagen. De 44-jarige Duitser werd vorige week opgepakt nadat hij in een luxehotel in Frankfurt een escortdame na een ruzie aangevallen en verwond zou hebben. Ullrich, die onder invloed zou zijn geweest van drank en drugs, moest nadien naar een psychiatrische instelling.

Afgelopen vrijdag moest de Tourwinnaar van 1997 zich aanmelden in de ontwenningskliniek, waar hij na lang aandringen van familie en de weinig overgebleven vrienden hoopte af te kicken van zijn drugs-, alcohol- en andere roesmiddelverslavingen. Tijd voor een laatste feestje, moet Ullrich gedacht hebben. Een feestje in zijn stijl, want toen de politie om zes uur ’s ochtends in zijn hotelkamer binnendrong, vonden ze naast een uitgetelde ex-renner ook cocaïne en speed. Even daardoor had de callgirl zich gillend weten te bevrijden uit de greep van Sterke Jan.

De Nigeriaanse callgirl “Brandy” (31) deed via een vertrouwenspersoon in de Duitse krant Bild haar verhaal. “Ik werd vooraf aan de lobby voor drie uur (600 euro) betaald en ging vervolgens naar de hotelkamer. Ik trof een kamer vol drugs aan. Op de grond lagen gebruikte condooms en twee lege flessen whisky. Ullrich lag naakt op het bed, met een andere fles whisky in zijn hand. Hij reageerde verdoofd en werd al snel opdringerig. Ik vroeg hem om me met respect te behandelen. Ik wou eerst afspraken met hem maken. Hij wilde onbeschermde seks, ik weigerde. Toen heeft hij me beledigd. ‘Ik heb je toch betaald, slet’”, riep hij. Daarop belde de escortdame haar chauffeur. Tot woede van Ullrich, bij wie de stoppen doorsloegen. Hij zou de prostituee geslagen hebben en haar bovenlichaam hebben verwond. Brandy zou gevallen zijn en zich proberen hebben verschansen in de badkamer. Tevergeefs. De Duitse ex-wielrenner kreeg haar te pakken en wurgde haar “tot het zwart voor haar ogen werd”.
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 20:04:08 #207
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181186401
quote:
Ook hier kunnen de Colombiaantjes al niet sturen. Mooi rechtdoor het skoekeloen in.

Die commentator is overigens moeilijk irritant. De Colombiaanse variant van Carlton Kirby.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 20:09:30 #208
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181186520
Halve peloton onderuit in de laatste bocht. :D

Lekker man.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_181186940
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:09 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Halve peloton onderuit in de laatste bocht. :D

Lekker man.
Was je vakantie een beetje leuk, Thijs?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_181186966
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 19:08 schreef Immerdebestebob het volgende:
Wat ik nog wel afvraag is hoe je die naam uitspreekt. Iemand die dat weet. Evenepoel misschien?
Volgens mij Évenepoel, met de klemtoon op de eerste lettergreep.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 20:28:59 #211
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181187018
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:09 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Halve peloton onderuit in de laatste bocht. :D

Lekker man.
Morgen naar Peaje Picacho, die moet je zeker weer kijken. De aankomst ligt op 3500 meter hoogte, terwijl het klimwerk op zo'n 600 meter hoogte begint. Het is een beetje vergelijkbaar met de rit met aankomst op de Letras van vorig jaar, toen werd alles in de minuten gereden door Miguel Angel Reyes en kwam Sevilla als een lijk over de streep.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 20:33:17 #212
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181187167
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:26 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Was je vakantie een beetje leuk, Thijs?
Ja hoor.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 20:33:33 #213
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181187176
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:28 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Morgen naar Peaje Picacho, die moet je zeker weer kijken. De aankomst ligt op 3500 meter hoogte, terwijl het klimwerk op zo'n 600 meter hoogte begint. Het is een beetje vergelijkbaar met de rit met aankomst op de Letras van vorig jaar, toen werd alles in de minuten gereden door Miguel Angel Reyes en kwam Sevilla als een lijk over de streep.
Hoe laat start de uitzending?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 20:36:59 #214
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181187297
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:33 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Hoe laat start de uitzending?
Uit m'n hoofd om 19:30. Ik zal wel een seintje geven als het zover is.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181187414
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:28 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Morgen naar Peaje Picacho, die moet je zeker weer kijken. De aankomst ligt op 3500 meter hoogte, terwijl het klimwerk op zo'n 600 meter hoogte begint. Het is een beetje vergelijkbaar met de rit met aankomst op de Letras van vorig jaar, toen werd alles in de minuten gereden door Miguel Angel Reyes en kwam Sevilla als een lijk over de streep.
Gelukkig geen overdreven zware beklimming dus.
in a crowd you lose humanity
pi_181187682
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:33 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ja hoor.
Zei die vol overtuiging
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 20:49:53 #217
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181187797
Geen Errazkin in l'Avenir trouwens. :{
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_181190488
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:19 schreef Koffieplanter het volgende:
Balarcón. _O_ Schrijf hem maar op voor Innsbruck.
Ik kan niet anders concluderen dan dat jij dit bent:

  dinsdag 14 augustus 2018 @ 22:22:07 #219
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_181190946
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 17:46 schreef Bugno2 het volgende:

[..]

Waarom is Pays de la Loire een eigen ploeg?
Niemand?
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 22:23:22 #220
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181190994
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 22:03 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik kan niet anders concluderen dan dat jij dit bent:

[ afbeelding ]
_O-
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 22:41:51 #221
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181191522
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 22:03 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik kan niet anders concluderen dan dat jij dit bent:

[ afbeelding ]
:D
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 22:44:52 #222
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181191594
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 22:22 schreef Bugno2 het volgende:

[..]

Niemand?
Lokale en regionale ploegen krijgen sinds vorig jaar hun eigen team. Zo is er bijvoorbeeld ook een ploeg van Auvergne-Rhône-Alpes. Vorig jaar had je dan weer een ploeg bestaande uit coureurs uit Bretagne.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 22:56:26 #223
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181191894
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:49 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Geen Errazkin in l'Avenir trouwens. :{
Errazkin was verantwoordelijk voor een enorme sloot van de Spaanse punten in de Nations Cup door zijn vierde plek in de Vredeskoers, die nodig waren om überhaupt deel te mogen nemen aan l'Avenir. Dat is ook mooi hoor. Je wordt bedankt voor de inzet en als het erop aankomt krijg je de vinger van Momparler.

Hij was wel slecht in het slotweekend van de Volta trouwens, misschien dat daar de verklaring ligt.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator dinsdag 14 augustus 2018 @ 23:13:41 #224
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181192279
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 22:56 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Errazkin was verantwoordelijk voor een enorme sloot van de Spaanse punten in de Nations Cup door zijn vierde plek in de Vredeskoers, die nodig waren om überhaupt deel te mogen nemen aan l'Avenir. Dat is ook mooi hoor. Je wordt bedankt voor de inzet en als het erop aankomt krijg je de vinger van Momparler.

Hij was wel slecht in het slotweekend van de Volta trouwens, misschien dat daar de verklaring ligt.
Daar kan de verklaring niet liggen, want hij was alsnog beter dan Barcelo en die mag wel mee.

Het was wel prettig geweest als men op z'n minst met een verklaring kwam, want dit slaat echt nergens op. Castrillo, Errazkin en Barcelo waren een maand geleden al bevestigd, voor de laatste drie plaatsen bleven er nog zes renners over. Nu is dus een van die drie, die toevallig 16e is geworden in de Volta en er de jongerentrui won, gesneuveld.

Hij was de absolute kopman geweest, dat team van Spanje heb je nu ineens niets meer aan. Barcelo is wel een leuk talent, maar heeft dit jaar niet zo goed geklommen als Xuban. Azurmendi is wel een goede klimmer, maar was in de Vredeskoers gewoon aan het knechten voor Errazkin. Bij Castrillo zullen ze hopen op een scenario zoals bij Soler en Fernandez, maar dat lijkt me ver weg omdat Castrillo echt nog niets heeft laten zien. Lopez is wel een groot talent, maar heeft niet de resultaten van Errazkin, Gotzon Martin is hooguit een knecht en Gonzalez is een vrij matige sprinter waarvan ik niet het idee heb dat hij buiten het Spaanse amateurcircuit iets gaat laten zien.

Nee, ik nam die Momparler sowieso al niet serieus, maar die kan nu helemaal een ingescheurde nagel krijgen. Dat Spanje mag deelnemen aal l'Avenir dankzij Errazkin maakt de zaak extra frappant.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_181196241
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_181196647
Bij de Australiaantjes zijn ze er vroeg bij en hebben ze de WK-selectie bekendgemaakt

https://cyclingtips.com/2(...)world-championships/

quote:
Men’s road race

Richie Porte
Rohan Dennis
Jack Haig
Simon Clarke
Damien Howson
Rory Sutherland
Robert Power
Chris Hamilton

Men’s time trial

Rohan Dennis
Geen Bling dus, al had die op dit parcours sowieso niet veel uit kunnen richten..
pi_181196721
Ook geen broertjes Yates
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 15 augustus 2018 @ 09:18:12 #228
14505 OProg
A Life in Music
pi_181196964
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 08:59 schreef Steven184 het volgende:
Ook geen broertjes Yates
Als die er wel bij hadden gezeten hadden we pas echt nieuws gehad.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_181197123
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 08:59 schreef Steven184 het volgende:
Ook geen broertjes Yates
Tijd voor koffie!
Demain, on roule
pi_181199198
quote:
5.5 watt/kg dus, als zijn gewicht van 64 kilo klopt.
  Moderator woensdag 15 augustus 2018 @ 11:16:13 #231
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181199482
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 11:01 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

5.5 watt/kg dus, als zijn gewicht van 64 kilo klopt.
Maar dat klopt niet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 11:50:19 #232
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181200193
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 23:13 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Daar kan de verklaring niet liggen, want hij was alsnog beter dan Barcelo en die mag wel mee.

Het was wel prettig geweest als men op z'n minst met een verklaring kwam, want dit slaat echt nergens op. Castrillo, Errazkin en Barcelo waren een maand geleden al bevestigd, voor de laatste drie plaatsen bleven er nog zes renners over. Nu is dus een van die drie, die toevallig 16e is geworden in de Volta en er de jongerentrui won, gesneuveld.

Hij was de absolute kopman geweest, dat team van Spanje heb je nu ineens niets meer aan. Barcelo is wel een leuk talent, maar heeft dit jaar niet zo goed geklommen als Xuban. Azurmendi is wel een goede klimmer, maar was in de Vredeskoers gewoon aan het knechten voor Errazkin. Bij Castrillo zullen ze hopen op een scenario zoals bij Soler en Fernandez, maar dat lijkt me ver weg omdat Castrillo echt nog niets heeft laten zien. Lopez is wel een groot talent, maar heeft niet de resultaten van Errazkin, Gotzon Martin is hooguit een knecht en Gonzalez is een vrij matige sprinter waarvan ik niet het idee heb dat hij buiten het Spaanse amateurcircuit iets gaat laten zien.

Nee, ik nam die Momparler sowieso al niet serieus, maar die kan nu helemaal een ingescheurde nagel krijgen. Dat Spanje mag deelnemen aal l'Avenir dankzij Errazkin maakt de zaak extra frappant.
Xuban heeft valsgespeeld.
Put these foolish ambitions to rest.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 11:55:17 #233
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181200313
https://www.record.pt/mod(...)itivo-antes-da-prova

Blijkt dus gewoon een keiharde dopingzondaar te zijn, in de Volta of all places.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator woensdag 15 augustus 2018 @ 11:57:26 #234
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181200361
Lekker dan. _O-

Terbutaline dus. Xuban is een astmagod. Benieuwd of hij er net zo makkelijk mee wegkomt als Simon Yates.

[ Bericht 33% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 15-08-2018 12:03:48 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_181200630
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 11:57 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Lekker dan. _O-

Terbutaline dus. Xuban is een astmagod. Benieuwd of hij er net zo makkelijk mee wegkomt als Simon Yates.
Haha, maar Simon was geflikt.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 12:22:16 #236
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181200948
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 22:03 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik kan niet anders concluderen dan dat jij dit bent:

[ afbeelding ]
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181202180
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 11:16 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Maar dat klopt niet.
Dan gaat dit niet op.

Hoeveel weegt hij dan wel? Ik heb deze info van vriend Stephan.
  Moderator woensdag 15 augustus 2018 @ 13:34:15 #238
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181202512
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 13:20 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dan gaat dit niet op.

Hoeveel weegt hij dan wel? Ik heb deze info van vriend Stephan.
Ik las ergens dat hij een tijdje terug 60 woog. Nu misschien nog wel minder.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 13:35:23 #239
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181202542
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 16:01 schreef Koffieplanter het volgende:
Morgen beginnen in Aigle de wereldkampioenschappen baanwielrennen voor junioren, gestreamd door UCI Channel. [ afbeelding ] Ik hoop op een nieuw wereldrecord op de drie kilometer.
Ze streamen alleen de finales, terwijl je aan een paar vaste camera's voldoende hebt om dit enigszins fatsoenlijk in beeld te brengen. De qualifiers zijn alleen te volgen via Tissot. Matig, slecht.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181203672
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 13:35 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Ze streamen alleen de finales, terwijl je aan een paar vaste camera's voldoende hebt om dit enigszins fatsoenlijk in beeld te brengen. De qualifiers zijn alleen te volgen via Tissot. Matig, slecht.
Het zijn junioren hè. We moeten het niet belangrijker maken dan het is.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 15:01:43 #241
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_181204489
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 14:22 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Het zijn junioren hè. We moeten het niet belangrijker maken dan het is.
Soms lijkt het in dit topic alsof mensen elke race kijken die wordt uitgezonden :D
pi_181206698
In het kader van alles kijken wat wordt uitgezonden: Hongarije of Limousin

[ Bericht 15% gewijzigd door showtimer op 15-08-2018 16:36:27 ]
pi_181207674
De witte neger in de aanval.
pi_181207758
Roux wint simpel, voor Gavazzi en Meijers.

Dat Bagioli mocht sprinten voor Nippo vind ik niet leuk.
pi_181207898
Rivera is op kop aan het boren
  woensdag 15 augustus 2018 @ 17:35:57 #246
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181208313
Stage 1 - Live unofficial results
Finish
1. BELLETTI Manuel [1] ANS 3:36:18
2. MOSCHETTI Matteo [172] PLK
3. MALECKI Kamil [96] CCC
4. TOTO Paolo [36] SAN
5. STEIMLE Jannik [185] VOL
6. BERNAS Pawel [91] CCC
7. HOLLER Nikodemus [75] BAI
8. KUREK Adrian [97] CCC
9. PLANET Charles [45] TNN
10. RUCIGAJ Ziga [54]
  woensdag 15 augustus 2018 @ 18:26:40 #249
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 18:42:54 #250
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_181209368
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 13:35 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Ze streamen alleen de finales, terwijl je aan een paar vaste camera's voldoende hebt om dit enigszins fatsoenlijk in beeld te brengen. De qualifiers zijn alleen te volgen via Tissot. Matig, slecht.
Ga dan zelf fietsen gek.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 18:53:14 #251
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_181209605
Ik zit in de Haute Savoie. Ik zag vandaag plaquette van de Tour de lavenir die hier over een week langs komt.

Maar dan ben ik alweer thuis.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 19:45:16 #253
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181211025
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 19:38 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Hoeveel km nog?
0.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator woensdag 15 augustus 2018 @ 23:49:10 #254
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181218339
Drie keer raden van welke ploeg dit de opleidingsploeg is.

Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_181224938
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 11:57 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Lekker dan. _O-

Terbutaline dus. Xuban is een astmagod. Benieuwd of hij er net zo makkelijk mee wegkomt als Simon Yates.
quote:
“Mijn teammanager en trainer Joaquim Andrade vroeg me na het gebruik van het middel of ik een TUE had”, aldus Errazkin. “Ik vertelde hem dat ik niet wist wat dit inhield. Na de benodigde uitleg heb ik – met hulp van de ploeg – alle benodigde documentatie in orde gemaakt”, aldus Errazkin, die niet blij is met de huidige gang van zaken.

“Het doet me pijn dat het woord positief in de mond wordt genomen. Er zijn gelijkaardige zaken die wél achter gesloten deuren worden afgehandeld. Ik verwacht dat ik word vrijgesproken, en geen sanctie krijg opgelegd. Maar mijn imago is nu wel voor altijd besmeurd.”
Wel goede teksten
  Moderator donderdag 16 augustus 2018 @ 11:07:10 #256
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181225009
Xuban, kijk eens dom.

Ja, ho maar.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 12:02:12 #257
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181226177
La sélection française :
Contre-la-montre
Alexis GOUGEARD (AG2R La Mondiale)
Yoann PAILLOT (St-Michel-Auber 93)

Course en ligne
Julian ALAPHILIPPE (Quick-Step Floors)
Warren BARGUIL (Fortuneo-Samsic)
Romain BARDET (AG2R La Mondiale)
Lilian CALMEJANE (Direct Energie)
Kenny ELISSONDE (Team Sky)
Tony GALLOPIN (AG2R La Mondiale)
Cyril GAUTIER (AG2R La Mondiale)
Guillaume MARTIN (Wanty-Groupe Gobert)
Rudy MOLARD (Groupama-FDJ)
Anthony PEREZ (Cofidis)
Thibaut PINOT (Groupama-FDJ)
Pierre ROLLAND (Team Education First-Drapac p/b Cannondale)
Anthony ROUX (Groupama-FDJ)
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181226220
Ik zie Lenny weer nergens op de startlijst staan voor Sunweb, geen Hamburg, geen Plouay, geen Duitsland... Zou hij dan toch gewoon meteen de Vuelta doen?
pi_181226278
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 12:04 schreef Columbiafan het volgende:
Ik zie Lenny weer nergens op de startlijst staan voor Sunweb, geen Hamburg, geen Plouay, geen Duitsland... Zou hij dan toch gewoon meteen de Vuelta doen?
Zou het iets uitmaken? :D
Edit: zie Vuelta topic, geen Lenny bij Sunweb

[ Bericht 3% gewijzigd door Max23 op 16-08-2018 12:30:11 ]
pi_181226569
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 12:04 schreef Columbiafan het volgende:
Ik zie Lenny weer nergens op de startlijst staan voor Sunweb, geen Hamburg, geen Plouay, geen Duitsland... Zou hij dan toch gewoon meteen de Vuelta doen?
Nee dus.. Maar wel apart inderdaad
pi_181227075
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 12:25 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Nee dus.. Maar wel apart inderdaad
Zelfs geen Ronde van de Toekomst. En hij klonk nog zo positief na de Ronde van Denemarken... Ik begin het geloof in een goede afloop stilaan te verliezen.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 13:07:42 #262
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181227459
Mathieu gaat rondjes rijden om de tegenstand in Noorwegen vandaag. Kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand in de buurt komt op zo'n aankomst.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181227594
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 13:07 schreef Koffieplanter het volgende:
Mathieu gaat rondjes rijden om de tegenstand in Noorwegen vandaag. Kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand in de buurt komt op zo'n aankomst.
Laporte misschien, maar ik weet niet hoe steil het precies is? Verder weinig concurrentie inderdaad.
Demain, on roule
pi_181227650
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 13:07 schreef Koffieplanter het volgende:
Mathieu gaat rondjes rijden om de tegenstand in Noorwegen vandaag. Kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand in de buurt komt op zo'n aankomst.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 13:17:54 #265
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181227691
Nee.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 13:17:55 #266
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181227693
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 13:13 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Laporte misschien, maar ik weet niet hoe steil het precies is? Verder weinig concurrentie inderdaad.
De laatste kilometer is gemiddeld 3.7% dacht ik. Daar komt ook de onvermijdelijke August Jensen niet aan.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181227722
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 13:17 schreef Mani89 het volgende:
Nee.
Dat is snel. :)
pi_181229960


Live en integraal op de player
pi_181230093
Hele veld ligt nu uit elkaar.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 14:50:42 #270
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181230151
quote:
10s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 14:47 schreef showtimer het volgende:
Hele veld ligt nu uit elkaar.
Geen rood-wit-blauw te zien in de kopgroep. De enige Corendon in de voorste groep is Toupalik.

Edit: Hij zit in groep drie. Matig, slecht.
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 14:58:38 #271
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181230326
Fantastische beelden dit wel, waaierrijden in zo'n decor.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181230378
Sondre ziet de bui al hangen.
pi_181230482
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 14:58 schreef Koffieplanter het volgende:
Fantastische beelden dit wel, waaierrijden in zo'n decor.
Is het al bekend wie er allemaal in de kopgroep zitten? Barguil en Caruso sowieso volgens mij.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 15:07:56 #274
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181230508
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 15:06 schreef showtimer het volgende:

[..]

Is het al bekend wie er allemaal in de kopgroep zitten? Barguil en Caruso sowieso volgens mij.
Laporte heb ik ook gezien. Ik ga gewoon zelf eens de rugnummers noteren.
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 15:16:30 #275
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181230677
1, 91, 94, 45, 63, 54, 155, 122, 111, 113, 173, 162, 52, 101, 63, 4, 36, 81, 184 is wat ik voorlopig heb.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181230735
Zijn al aardig wat nummers gesneuveld, Astana man rijdt ook bijna incognito.
  donderdag 16 augustus 2018 @ 15:20:21 #277
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181230773
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 15:18 schreef showtimer het volgende:
Zijn al aardig wat nummers gesneuveld, Astana man rijdt ook bijna incognito.
Ik denk 73 te zien, Fominykh.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181230777
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 15:16 schreef Koffieplanter het volgende:
1, 91, 94, 45, 63, 54, 155, 122, 111, 113, 173, 162, 52, 101, 63, 4, 36, 81, 184 is wat ik voorlopig heb.
>:)
  donderdag 16 augustus 2018 @ 15:22:56 #279
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181230820
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 15:20 schreef showtimer het volgende:

[..]

>:)
Dat kan alvast niet kloppen, geen idee hoe ik daar bij kom. :P
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181231269
Goeie sprint Mau :')
  donderdag 16 augustus 2018 @ 15:46:00 #281
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181231330
Gianni wordt in alle landen gerespecteerd.

Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 16 augustus 2018 @ 15:51:34 #282
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181231456
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 15:46 schreef Koffieplanter het volgende:
Gianni wordt in alle landen gerespecteerd.

[ afbeelding ]
_O-
pi_181232275
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 15:46 schreef Koffieplanter het volgende:
Gianni wordt in alle landen gerespecteerd.

[ afbeelding ]
Teleurstellend bouwwerk wel.

Hommeles in de kopgroep nu. Cor en Don gaan meewerken achteraan.
pi_181232998
Inmiddels Jeroen en helaas ook Dirk live op het thuis van het wielrennen.
pi_181233025
Wackermann wint in de Limousin na een aanval van zo'n 10km.
  Moderator donderdag 16 augustus 2018 @ 16:59:33 #286
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181233171
Dirk, geweldig
  Moderator donderdag 16 augustus 2018 @ 17:05:23 #288
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181233224
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 17:03 schreef showtimer het volgende:
Dirk, geweldig
Puur genot.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 16 augustus 2018 @ 17:06:49 #289
362868 crew  Slobeend
of all places
  Moderator donderdag 16 augustus 2018 @ 17:07:45 #290
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181233283
Goede chute.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_181233287
Israel gelooft volledig in August.
  Moderator donderdag 16 augustus 2018 @ 17:08:02 #292
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181233357
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 17:07 schreef wimderon het volgende:
Israel gelooft volledig in August.
Mag ook wel voor die 10+ die ik heb neergelegd
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_181233389
David aan het schroeien.
pi_181233394
quote:
9s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 17:08 schreef Slobeend het volgende:
Het arctische skoekeloen in.
Heb jij al fjorden gezien?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  Moderator donderdag 16 augustus 2018 @ 17:14:46 #296
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181233413
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 17:13 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Heb jij al fjorden gezien?
Nee geen kut fjorden gezien.
pi_181233414
Jensen met pech.
  Moderator donderdag 16 augustus 2018 @ 17:14:55 #298
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181233415
RIP August
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 16 augustus 2018 @ 17:15:16 #299
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181233427
quote:
1s.gif Op donderdag 16 augustus 2018 17:14 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Nee geen kut fjorden gezien.
Er staan wel fjordenneukers langs de weg.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_181233430
Kutzooi
Wind extinguishes a candle and energizes fire
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')