abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181090856
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 19:50 schreef Drugshond het volgende:
https://www.finanzen.nl/valuta/euro-turkse-lira-koers

chart.aspx?instruments=1,1991307,149,921&style=instrument_double_precision&period=ThreeYears&timezone=W.%20Europe%20Standard%20Time&width=870&height=500

Turkish President Recep Tayyip Erdogan said he intends to tighten his grip on the economy and take more responsibility for monetary policy if he wins an election next month.
--------------
Alsof hij de buitenlandse markt kan besturen. 8)7
--------------

With the Turkish lira at a record low against the dollar and down this year against all 17 major currencies tracked by Bloomberg, Erdogan told Bloomberg TV in London on Monday that after the vote transforms Turkey into a full presidential system, he expects the central bank will have to heed his calls for lower interest rates.

https://www.bloomberg.com(...)-on-turkey-s-economy
========================================
In slechts 13 jr tijd heeft die munt 75 % aan waarde verloren.
Zie grafiek. https://finance.yahoo.com/quote/TRY%3DX?p=TRY%3DX&guccounter=1
----------------------------------
Het zal wel aan mij liggen, maar gaat Turkije niet heel erg stuk.

Nu een beter artikel die inhoudelijk beter is.
Supergroei Turkse economie stuit op wantrouwen
Economische groei


Van een bijna recessie naar een van de snelst groeiende economieŽn: de Turkse economie heeft zich hersteld. Maar twijfels zijn er, veel twijfels.

De Turkse economie groeide met 5,1 procent in het tweede kwartaal. Kan dat wel, vragen critici zich af.
[ afbeelding ]

In Turkije lijkt zich een economisch wonder te voltrekken. Twee weken geleden publiceerde het statistische instituut TŁrkstat de cijfers van het tweede kwartaal. Daaruit bleek dat Turkije met 5,1 procent ťťn van de snelst groeiende economieŽn van de G20 is. Alleen China en India doen het beter. Veel experts reageerden sceptisch, net als bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.

„Ik was geschokt door de cijfers”, zegt Murat Ucer, een econoom die voor adviesbureau Global Source Turkije volgt. „Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan. Mijn prognoses waren veel voorzichtiger. Het verhaal dat ik aan mijn klanten vertelde, moest ik ineens grondig bijstellen.”

Veel economen en analisten kunnen moeilijk geloven dat de Turkse economie zo snel is hersteld na een uitermate slecht jaar. De mislukte coup leidde bijna tot een recessie, de regering wist met veel kunst en vliegwerk een valutacrisis af te wenden, en de toerismesector, een belangrijke bron van buitenlands geld, is nog niet uit de crisis. Hoe kon TŁrkstat dan toch met zulke sterke cijfers op de proppen komen?

Commerzbank, de tweede bank van Duitsland, bracht zelfs een rapport uit met de veelzeggende titel ‘Turkey – Are you kidding me?’. Daarin concludeert Lutz Karpowitz, strateeg opkomende markten, dat de Turkse groeicijfers „meer dan twijfelachtig” zijn en mogelijk zelfs het gevolg zijn van „politieke beÔnvloeding”. Een zware aantijging, die overigens niet wordt onderbouwd.

Spiegelt TŁrkstat de economische situatie inderdaad mooier voor dan zij is, wellicht om de regering politiek uit de wind te houden tot de verkiezingen van 2019?

Nieuwe rekenmethode
De achterdocht over de groeicijfers begon toen TŁrkstat eind vorig jaar een nieuwe rekenmethode invoerde. Ineens bleek de gemiddelde levensstandaard in Turkije 20 procent hoger te liggen. Ook stelde TŁrkstat het bruto binnenlands product (bbp) van 2015 bij van 720 miljard dollar naar 861 miljard. Kortom, de omvang van de Turkse economie was met terugwerkende kracht 20 procent groter. En de economische groei sinds 2009 was ineens 1,8 procent hoger.

De invoering van de nieuwe rekenmethode kwam overigens niet uit de lucht vallen. Daar is drie jaar lang aan gewerkt, onder toeziend oog van het Europese statistiekbureau Eurostat. De vorige methode was beperkt en achterhaald, daar was iedereen het over eens. De nieuwe groeicijfers zijn gebaseerd op een veel grotere hoeveelheid data, in lijn met Europese standaarden.

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op TŁrkstat

Zo gebruikt TŁrkstat nu de gegevens van de nationale inkomensadministratie en van het instituut voor sociale zekerheid, waardoor kleine en middelgrote bedrijven ook worden meegewogen in de omvang van de economie. Daarnaast kreeg TŁrkstat na een lang bureaucratisch gevecht toegang tot de annalen van het ministerie van FinanciŽn. Die nieuwe gegevens leiden uiteraard tot andere groeicijfers, maar het resultaat valt of staat bij de rekenmethode.

Tegenstrijdigheden
„De veranderingen in het Turkse bbp en de groeipercentages zijn erg groot, niet alleen vanuit een absoluut perspectief, maar vooral in vergelijking met andere gevallen van herziening naar Europese standaarden of Verenigde Naties standaarden”, stelt Erik Meyersson, econoom bij Goldman Sachs. „In OESO-landen hebben zulke herzieningen een veel kleinere invloed gehad op het bbp en, althans gemiddeld, vrijwel geen effect gehad op de groei van het bbp.”

Hoe dat kan, is een raadsel. „Het probleem is dat we niet weten hoe ze tot deze cijfers zijn gekomen”, zegt Aykut Erdogdu, de tweede man van oppositiepartij CHP. „Als TŁrkstat zijn rekenmethode bekend zou maken, dan zouden ze hun gelijk kunnen bewijzen. Maar ik denk niet dat ze dat van plan zijn. Het wachten is op het rapport van Eurostat. Zij zullen de nieuwe methode zorgvuldig doorlichten, want er zijn zo veel tegenstrijdigheden.”

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op TŁrkstat. „Het rapport van Commerzbank is te speculatief”, zegt een analist die anoniem wil blijven. „We zijn allemaal gefrustreerd over de cijfers. Ik denk dat een analist van de bank er genoeg van had en zijn nek heeft uitgestoken. Maar het is meer een opiniestuk dan een onderzoeksrapport.”

‘Groei op steroÔden’
Er zijn ook andere geluiden. Timothy Ash, Turkije-expert van vermogensbeheerder Blue Bay Asset Management, vindt 5 procent groei niet zo vreemd, gezien de omstandigheden. „Voor het referendum heeft de regering veel geld in de economie gepompt om een recessie af te wenden. Er waren belastingverlagingen, staatsgaranties voor banken, schuldverlichting voor bedrijven. De export nam toe dankzij de goedkope lira en de economische opleving in Europa.”

Ucer noemt het zelfs ‘groei op steroÔden’. „De regering heeft een hoop beleidsruimte gebruikt om een recessie af te wenden. Zulke groei is niet vol te houden, want de structurele problemen zijn niet opgelost. De groei is onevenwichtig en komt voor een groot deel van de bouwsector. Er wordt weinig geÔnvesteerd in machines, een indicatie van toekomstige groei. En Turkije kampt nog altijd een structureel tekort op de lopende rekening.”

Met inflatie van ruim 11 procent, werkloosheid van ruim 10 procent, en een flinke belastingverhoging die vorige week werd aangekondigd, merken veel Turken weinig van de 5,1 procent groei. Uit een recent opinie-onderzoek aan van de zakenkrant DŁnya bleek dat het vertrouwen in de economie afneemt. Het percentage dat de economie ziet als het grootste probleem steeg van 39 in het eerste kwartaal naar 49 procent in het tweede. Slechts 46 procent van de respondenten dacht dat Turkije welvarender zou zijn over vijf jaar. „Dit is zonder twijfel het meest gehate herstel in de historie”, concludeerde Istanbul Analytics.
---------------------------------------------------------------------------------------
Dit alles heeft te maken dat Erdogan steeds meer invloed probeert uit te oefenen op hun eigen centrale bank. Maar het is nu ook fair om te zeggen dat Turkije in een financiŽle zeepbel leeft.

Griekenland, ItaliŽ, ik zet nu mijn geld op Turkije die klapt. Laatst genoemde is gelukkig geen EU-land.
hier verder


https://turksemedia.nl/ha(...)xplosief-toegenomen/
Ruilhandel, DAT is de oplossing tussen zulke landen , en jij koopt net zoveel van mij als ik van jou
Handel-tussen-Turkije-en-Venezuela-explosief-toegenomen.jpg
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 22:12:31 #2
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181090869
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 21:44 schreef yup het volgende: [..] Ik beschrijf wat ik zie. De fukkers hier beschrijven wat ze willen zien. En dat is het verschil. Wel grappig dat iedereen hoopt dat de economie van Turkije klapt. Misschien had Erdogan toch gelijk toen ie het Westen voor van alles en nog wat had uitgemaakt. Maar hey ik ben weer de boeman. So sue me.
De fukkers hier, althans deze fukker hier, zag 20 jaar geleden al in dat de democratie en daarmee de economie klapt als de fukkers van Refah of Fazilet partisi (vergelijkbaar met SGP) aan de macht komen. Dat is uiteindelijk gebeurd in de gedaante van AKP. De enige manier om deze fukkers een toontje lager te laten zingen is het laten klappen van de economie zodat een seculiere regering weer verder kan gaan met de orde van de dag.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181090877
Goede speech van de minister van economische zaken _O_
pi_181090975
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
13s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:12 schreef ACT-F het volgende:

[..]

De fukkers hier, althans deze fukker hier, zag 20 jaar geleden al in dat de democratie en daarmee de economie klapt als de fukkers van Refah of Fazilet partisi (vergelijkbaar met SGP) aan de macht komen. Dat is uiteindelijk gebeurd in de gedaante van AKP. De enige manier om deze fukkers een toontje lager te laten zingen is het laten klappen van de economie zodat een seculiere regering weer verder kan gaan met de orde van de dag.
De meeste Turken zitten niet te wachten op secularisme.
pi_181090978
U mag kiezen: de dollar van Trump of de God van Erdoğan

Ik heb een nieuwe verslaving, vrienden: ik kijk iedere vijf minuten naar de koers van de Turkse lira. Het veroorzaakt niet dezelfde flash als crack, crystal meth of flakka maar geeft minimaal dezelfde voldoening als de kijkcijfers van het laatste showtje van Peter R. de Vries of de deelname van de Toppers aan het Eurovisiesongfestival in 2009. Geen beter vermaak dan leedvermaak. (De Duitsers zeggen het nog mooier: Schadenfreude)

image.jpg

Ik ben nou niet bepaald een kei in economie, maar ik heb er ongetwijfeld meer verstand van dan Berat Albayrak, de schoonzoon van president Recep Tayyip Erdoğan. Deze nietsnut werd op 9 juli door bonpapa tot minister van FinanciŽn gebombardeerd en onmiddellijk donderde de lira naar beneden.
Men kan veel kwaads beweren over de internationale bende van beursbengels, bankboeven, valutahandelaren, speculanten en andere exponenten van het grootkapitaal, maar niet dat ze gek zijn. Een krankzinnige dictator die zijn academisch uitgedaagde schoonzoon minister van FinanciŽn maakt, schept weinig vertrouwen bij deze lieden.

Berat Albayrak (waar ken ik die familienaam toch van?) heeft net de baard in de keel maar toch al aardig wat op zijn kerfstok staan, als ik Wikipedia mag geloven.

Erdoğan geloofde het in ieder geval wel want stante pede verbood hij zijn onderdanen om bepaalde artikelen op Wikipedia te raadplegen.

Alles wijst erop dat de megalomane, islamofascistische dictator zwaar paranoÔde is. Hij laat zich omringen door brave jaknikkers en heeft daarom geen enkel realiteitsbesef meer. De afgelopen week bezocht een hoge delegatie uit Venezuela het paleis in Ankara. De Venezolaanse minister van FinanciŽn had ongetwijfeld leuke tips om de inflatie te bestrijden en de lira te redden. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

image.jpg

Vandaag komt De Goddelijke Snor via onderbuikspreekpop Albayrak met zijn New Deal. Vanmorgen in alle vroegte lieten de Turkse staatsmedia uiterst blijmoedig al weten uit welke hoek de wind gaat waaien. Het nieuwe motto luidt: zij hebben de dollar maar wij hebben Allah!
Nou vind ik iedere vorm van blasfemie en het kwetsen van naties en bevriende staatshoofden kinderachtig maar ik wil hier toch graag een kanttekening bij plaatsen. Turkije heeft twee Nobelprijswinnaars, de Verenigde Staten 360.

Eťn van de twee Turkse winnaars is de geweldige schrijver Orhan Pamuk, die me geen vriend van Erdoğan lijkt en daarmee automatisch in Team GŁlen zit. Net als dominee Andrew Brunson die door de dictator gevangen wordt gehouden omdat hij een levensgevaarlijk GŁlen-terrorist zou zijn. Terwijl die beste man volgens mij een totaal onschuldige all American meatball is!

Ik zou dus gokken op het Amerika van de keiharde dollar, de Nobelprijzen en Trump en niet op Erdoğan en zijn Allah.

Het stemvee van Erdoğan moet het ondertussen toch ook in de knip voelen, ook al lezen ze daarover niks in hun krantje en zien ze er niks over op de treurbuis. Al een paar keer riepen Erdoğan en zijn schoonzoon dat de Turken hun gespaarde dollars, euro’s en Engelse ponden en hun gouden en zilveren tanden naar de bank moeten brengen om de lira te redden maar zo gek zullen die toch ook weer niet zijn. Ik weet niet of de arme Turk nog zo trots is op het bespottelijke paleis met duizend kamers, allemaal ingericht door mevrouw Erdoğan zelve. Als de dictator zo hard centjes nodig heeft, brengt hij de gouden wc-brillen maar naar de pandjesbank.

image.jpg

Daarom kijk ik elke vijf minuten met glanzende ogen en rode konen naar de koers van de Turkse lira: de val van de Turkse munt zal tot de val van de Turkse dictator leiden. Het is natuurlijk vreselijk sneu dat de gewone Turkse man/vrouw/gendertwijfelaar de dupe is van de strapatsen en capriolen van een knettergekke dictator maar ja: dan hadden ze maar niet op hem moeten stemmen.
Ik ga hier niet nog eens omschrijven waarom Erdo een dictator is in de beste traditie van Ceaușescu, Hosni Mubarak, Stroessner, Honecker, Marcos, Qadhafi, Hitler, Pinochet, Bokassa en Idi Amin. Dat moet u zelf maar googelen. Maar reeds op de lagere school heb ik geleerd wat fascisme is.

En daar komt de islamsaus nog bovenop.

Erdoğan doet mij denken aan het sprookje De nieuwe kleren van de keizer. Hij kan brullen, bedreigen en om zich heen schoppen wat hij wil maar als de staatsruif leeg, is het voorbij met de pret. Niemand zal rouwen als de dictator zijn biezen pakt. Hoogstens zal zijn beste vriend Frans Timmermans een traantje wegpinken want die voelt zich toch niet aangesproken door een de 32 scheldwoorden die straatvechter Erdoğan heeft gebruikt om de Nederlander te beledigen.

image.png

Over Nederland gesproken: ook Kuzu en zijn maten van Denk zitten in de financiŽle problemen waardoor het moeilijk zal worden om Hollands subsidiegeld naar hun Grote Baas in Ankara door te sluizen. DENK verloor al 146.000 euro aan subsidie van de Tweede Kamer, omdat ze in 2017 ten onterechte dubbel hadden geÔnd en nu komt daar 16.000 euro bovenop omdat het filiaal van Erdogan tijdens het sleepwetreferendum met subsidie gesjoemeld heeft. Ik ben benieuwd of DENK nog zo hard brult als hun fopsultan bankroet is. Bidden helpt niet. Dollars wel.
https://www.hpdetijd.nl/2(...)r-trump-god-erdogan/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181091040
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:06 schreef yup het volgende:

[..]

En ik beschrijf ook dat ik het absurd vind dat alle fukkers willen dat de economie van Turkije stukgaat. Eigenlijk zou dat echt ironisch zijn. Want dan kunnen de Turken veel grote Duitse steden overnemen zonder een schot gelost te hebben. Heeft ome Erdo dan toch zijn zin.
:')
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 22:20:44 #7
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181091062
registreer om deze reclame te verbergen
Goed plaatje onderaan.
Tulip ass stupid.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181091157
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:20 schreef Kaneelstokje het volgende:
Goed plaatje onderaan.
Tulip ass stupid.
quote:
For the Dutch crisis, Erdoğan’s supporters have done some of their most creative work. They stabbed and squeezed oranges in public, because the Dutch football strip is orange. (The oranges were local, of course.) They posted selfies while “beheading” a tulip. Some of them burned the French flag, as they thought that FranÁois Hollande must be the president of Holland, and tweeted insults in broken English at the French president.
_O-
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181091262
Turks nationalisme: buigen voor een Arabische God en aan de bedelstaf bij het westerse orgaan IMF.
Ik vraag, jij draait.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 22:33:37 #10
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181091366
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:24 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]


[..]

_O-
Binnenhalen, deze tandartsen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181091377
Je kunt een land op 2 manieren op zijn knieŽn krijgen, door schuld of door oorlog. Dat zei die crimineel Rotschild ooit en hij heeft gelijk.
pi_181091424
Organ harvesters heeft ie gelijk in. Haha.
pi_181091432
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:34 schreef Jeanne_Darc het volgende:
Je kunt een land op 2 manieren op zijn knieŽn krijgen, door schuld of door oorlog. Dat zei die crimineel Rotschild ooit en hij heeft gelijk.
Dat is onzin. Ligt eraan aan wie je schuld is. zie Japan bijvoorbeeld.
pi_181091478
Erdoganstrijders:

image.jpg
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181091489
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:36 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat is onzin. Ligt eraan aan wie je schuld is. zie Japan bijvoorbeeld.
Japan hebben ze anders wel aardig op de knieŽn gekregen met de nucleaire bom.
pi_181091509
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Erdoganstrijders:

[ link | afbeelding ]
Haha. Super triest.
pi_181091618
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Erdoganstrijders:

[ link | afbeelding ]
Ik zie daar voor minstens 1000 Lira aan sinaasappels.
pi_181091619
Arme turken. Dit hadden ze ook weer niet verdiend, oh wacht ze hebben hem nu tot x met toe gekozen.

Nouja. Het worden heel wat lira's voor die weekendscholen.
Whatever...
pi_181091659
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:45 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Ik zie daar voor minstens 1000 Lira aan sinaasappels.
Lokale sinaasappels stond er bij het bericht. Die zou jij nu dus voor een eurootje kunnen kopen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 22:48:48 #20
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 22:49:01 #21
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181091716
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Erdoganstrijders:

[ link | afbeelding ]
Van mij mag dat kutland helemaal kapot gaan.
pi_181091722
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:48 schreef Drugshond het volgende:
Ben wel benieuwd maandag als de beurzen weer opengaan.
Wat raad je aan mbt aandelen ING?
Ik vraag, jij draait.
pi_181091759
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:49 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Van mij mag dat kutland helemaal kapot gaan.
Nieuwe basis voor is.

Gelukkig zijn er Europa langzaam weer aan het bewapenen en dan de buitengrenzen echt dicht. Anders wordt het doffe ellende.
Whatever...
pi_181091790
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:47 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Lokale sinaasappels stond er bij het bericht. Die zou jij nu dus voor een eurootje kunnen kopen.
Import van landbouwproducten wordt steeds duurder vanwege de sterk gedaalde lira. De boeren in Turkije zien daardoor hun binnenlandse markt juist toenemen. Behalve de boeren in Turkije en toeristen die er hun vakantie goedkoop kunnen boeken zullen weinigen de Lira crash als positief ervaren.
We can't afford the illusion anymore
pi_181091850
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:52 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Import van landbouwproducten wordt steeds duurder vanwege de sterk gedaalde lira. De boeren in Turkije zien daardoor hun binnenlandse markt juist toenemen. Behalve de boeren in Turkije en toeristen die er hun vakantie goedkoop kunnen boeken zullen weinigen de Lira crash als positief ervaren.
Of de Turkse boeren gaan exporteren want goedkoop en de lokale Turken kunnen geen eten betalen.
Maar daar heeft allah vast wel een oplossing voor.
pi_181091995
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:54 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Of de Turkse boeren gaan exporteren want goedkoop en de lokale Turken kunnen geen eten betalen.
Maar daar heeft allah vast wel een oplossing voor.
Mocht dat gebeuren dan verwacht ik dat er een exportheffing op de export van landbouwproducten komt zoals ook ArgentiniŽ heeft gedaan. Dit is een zeer succesvolle manier om de armoede te nivelleren en verspreiden want zo worden ook de boeren armer en ontmoedigd te investeren en de productie te verbeteren. ArgentiniŽ is die heffingen wegens het succesvolle verspreiden van armoede ondertussen aan het terugdraaien.
We can't afford the illusion anymore
pi_181092024
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:49 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Wat raad je aan mbt aandelen ING?
Geen ING, die daalde vandaag flink mee op de onrust in Turkije, hebben belangen daar. Gewoon nog een paar dagen afwachten en dan instappen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:02:13 #28
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181092038
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:54 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Of de Turkse boeren gaan exporteren want goedkoop en de lokale Turken kunnen geen eten betalen.
Maar daar heeft allah vast wel een oplossing voor.
Allah laat goud regenen dat weer ingewisseld kan worden voor lira's. Zo is Turkije in een mum van tijd numero uno.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181092087
De Spaanse bank BBVA is het grootste risico, die hebben een paar jaar geleden het Turkse Garantibank opgekocht. Ook BNP Paribas en Unicredit hebben flink wat exposure in Turkije, ING valt relatief wel mee geloof ik.
pi_181092104
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:01 schreef Jeanne_Darc het volgende:

[..]

Geen ING, die daalde vandaag flink mee op de onrust in Turkije, hebben belangen daar. Gewoon nog een paar dagen afwachten en dan instappen.
Ik bedoel, ik heb ze al, en nu vraag ik me af; wat moet ik er mee? Nu -2,9% tav vorige jaar Okt/Nov
Ik vraag, jij draait.
pi_181092248
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:39 schreef Jeanne_Darc het volgende:

[..]

Japan hebben ze anders wel aardig op de knieŽn gekregen met de nucleaire bom.
Gaat erom dat Japan een schuld heeft van 300%+.

Maar die schuld is aan Japan zelf (pensioenfondsen etc). Die gaan natuurlijk niet voor zichzelf op de knieŽn.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:14:15 #32
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:17:26 #33
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181092398
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:17 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Als de TLY blijft zakken tot onder de 7.1 per dollar snel wegdoen.
Misschien handig om er bij te vertellen dat ik ze de tijd kan geven. Jaren als het moet.
Ik vraag, jij draait.
pi_181092422
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:45 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Ik zie daar voor minstens 1000 Lira aan sinaasappels.
1100 inmiddels.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:21:21 #36
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181092431
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:21 schreef Drugshond het volgende:
Banken op dit moment lijkt me niet echt handig met al die handelsoorlogen voor de deur.
Niet luisteren naar banken sws niet. Oren dicht houden.
pi_181092441
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:19 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Misschien handig om er bij te vertellen dat ik ze de tijd kan geven. Jaren als het moet.
Dan nu verkopen en volgende week weer kopen.
pi_181092459
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:02 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Allah laat goud regenen dat weer ingewisseld kan worden voor lira's. Zo is Turkije in een mum van tijd numero uno.
Is overal waar de islam komt is het goed toeven. Rijkdom, vrede, gezondheid, vrijheid... Goed leven...
Whatever...
pi_181092476
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:22 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Dan nu verkopen en volgende week weer kopen.
Mmmz... _O-

[ Bericht 9% gewijzigd door Wijs-aperig op 10-08-2018 23:41:34 ]
Ik vraag, jij draait.
pi_181092498
dit is gewoon te leuk om te volgen, ontzettend kut volk kiest voor een kut dictator en krijgt keihard de deksel op de snufferd. Glorious
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_181092505
Je kunt nu wel goedkoop op vakantie naar Turkije
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:34:13 #43
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181092641
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:27 schreef Houtenbeen het volgende:
Je kunt nu wel goedkoop op vakantie naar Turkije
En nog eens afdingen om ze helemaal uit te knijpen als een sinaasappel als ze laten blijken Erdofiel te zijn.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181092677
Benieuwd wat Trump's volgende move gaat zijn.

Pastoor zit nog vast en Erdogan haalt nog adem.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_181092849
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:27 schreef Harlon het volgende:
dit is gewoon te leuk om te volgen, ontzettend kut volk kiest voor een kut dictator en krijgt keihard de deksel op de snufferd. Glorious
48% van het volk heeft er niet voor gekozen.
pi_181092976
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:43 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

48% van het volk heeft er niet voor gekozen.
Voor hen is het kut.
Whatever...
pi_181092977
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:43 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

48% van het volk heeft er niet voor gekozen.
Hoe je kiest voor een dictator is mij ook een raadsel.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:52:43 #48
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181093031
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:35 schreef Nintex het volgende:
Benieuwd wat Trump's volgende move gaat zijn.

Pastoor zit nog vast en Erdogan haalt nog adem.
Een bezoekje brengen aan het paleis met een drone.
pi_181093032
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:50 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hoe je kiest voor een dictator is mij ook een raadsel.
Sja, die 52% die er wel voor gekozen heeft is ook discutabel, maar het is makkelijker een heel volk opzij te zeggen als erdo-slikkers.
pi_181093137
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:34 schreef ACT-F het volgende:

[..]

En nog eens afdingen om ze helemaal uit te knijpen als een sinaasappel als ze laten blijken Erdofiel te zijn.
Daar betalen met een euro of een dollar zal een enthousiasme teweeg brengen vergelijkbaar met het betalen van kralen aan de indianen door de Spanjaarden.
pi_181093140
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:52 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Sja, die 52% die er wel voor gekozen heeft is ook discutabel, maar het is makkelijker een heel volk opzij te zeggen als erdo-slikkers.
Ik was benieuwd naar your take on this.
Het is iig niet dat dit het restant van niet Erdostemmers geheel vrij pleit.
Ik bedoel daar zit MHP ook bij, die zijn nog erger.
En...nou ja het is allemaal behoorlijk ingewikkeld dus.
pi_181093172
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:43 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

48% van het volk heeft er niet voor gekozen.
Hoeveel kreeg MHP?
pi_181093198
Godver we hebben een jiskevetsiaanse lullo eerste klasse als premier in NL, geloof ik wel, maar jongens wees blij dat je hier leeft, ook de Turken.
pi_181093202
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:58 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik was benieuwd naar your take on this.
Het is iig niet dat dit het restant van niet Erdostemmers geheel vrij pleit.
Ik bedoel daar zit MHP ook bij, die zijn nog erger.
En...nou ja het is allemaal behoorlijk ingewikkeld dus.
Je post zegt niet zo veel, dus geen idee hoe ik hierop moet reageren. Die hele verkiezing was een wassen neus, dus ik kan niet zoveel met hoeveel stemmen welke partij heeft gekregen. Er klopt gewoon geen klap van.

Het is treurig wat daar gebeurt, het is ook treurig dat we op een punt zijn beland dat mensen elkaars land de verdoemenis in wensen.
pi_181093314
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:02 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Je post zegt niet zo veel, dus geen idee hoe ik hierop moet reageren. Die hele verkiezing was een wassen neus, dus ik kan niet zoveel met hoeveel stemmen welke partij heeft gekregen. Er klopt gewoon geen klap van.

Het is treurig wat daar gebeurt, het is ook treurig dat we op een punt zijn beland dat mensen elkaars land de verdoemenis in wensen.
Ja, okee maar jij rekent die MHP hap nog tot de 48% good guys?
Dat is niet reŽel toch?
Die zijn zo mogelijk nog erger.

Met alle respect hoor, maar ik heb medelijden voor de gewone man en vrouw in Turkije. Maar het gaat zuidwaarts en vrij snel nu.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 00:10:18 #56
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181093403
Erdo die full retard gaat is wel genot om zo van een afstandje te aanschouwen.
pi_181093473
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, okee maar jij rekent die MHP hap nog tot de 48% good guys?
Dat is net reŽel toch?
Die zijn zo mogelijk nog erger.

Met alle respect hoor, maar ik heb medelijden voor de gewone man en vrouw in Turkije. Maar het gaat zuidwaarts en vrij snel nu.
Zoals wel vaker, trek je weer eens conclusies die gebaseerd zijn op lucht. In de post die je quotte is het enige wat ik letterlijk zei, dat 48% niet voor Erdogan heeft gekozen.
pi_181093484
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:02 schreef clumsy_clown het volgende:
Het is treurig wat daar gebeurt, het is ook treurig dat we op een punt zijn beland dat mensen elkaars land de verdoemenis in wensen.
Het is denk ik treuriger dat NederTurken Turkije de verdoemenis in helpen dmv een verkapte protest-stem tťgen het Westen.
Ik vraag, jij draait.
pi_181093537
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:12 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Zoals wel vaker, trek je weer eens conclusies die gebaseerd zijn op lucht. In de post die je quotte is het enige wat ik letterlijk zei, dat 48% niet voor Erdogan heeft gekozen.
Ja, en ik dat hoeveel % van die 48 eigenlijk niet nog extremer was dan Erdo dus.
pi_181093540
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:12 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Zoals wel vaker, trek je weer eens conclusies die gebaseerd zijn op lucht. In de post die je quotte is het enige wat ik letterlijk zei, dat 48% niet voor Erdogan heeft gekozen.
Je impliceerde daarmee dat de overige 52% niet uit kutvolk bestaat, maar dan volgt natuurlijk de vraag op wie zij dan eigenlijk gestemd hebben, en of dat hen dan wel vrij pleit.
Ik vraag, jij draait.
pi_181093547
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:13 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Het is denk ik treuriger dat NederTurken Turkije de verdoemenis in helpen dmv een verkapte protest-stem tťgen het Westen.
De meeste Nederturken die voor erdo hebben gestemd, doen dat niet als stem tegen het westen, maar een stem vůůr Turkije zoals zij het willen hebben, namelijk het turkije van 40 jaar geleden, toen ze emigreerden.
pi_181093562
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:13 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Het is denk ik treuriger dat NederTurken Turkije de verdoemenis in helpen dmv een verkapte protest-stem tťgen het Westen.
Navenant idd.
pi_181093586
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:15 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

De meeste Nederturken die voor erdo hebben gestemd, doen dat niet als stem tegen het westen, maar een stem vůůr Turkije zoals zij het willen hebben, namelijk het turkije van 40 jaar geleden, toen ze emigreerden.
Dat is toch hetzelfde. De JA voor ultra-nationalistisch (religieus) conservatisme is toch een grote NEE tegen het Westen?
Ik vraag, jij draait.
pi_181093615
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:16 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Dat is toch hetzelfde. Een grote NEE tegen het Westen, en JA tegen ultra-nationalistisch (religieus) conservatisme.
Nee, dat is een nuance die je moet maken als je wil begrijpen waarom het gebeurt. Je kunt het niet eens zijn met de gedachtegang, ben ik ook niet, maar dat is wat er vnl gebeurt.
pi_181093670
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:17 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Nee, dat is een nuance die je moet maken als je wil begrijpen waarom het gebeurt. Je kunt het niet eens zijn met de gedachtegang, ben ik ook niet, maar dat is wat er vnl gebeurt.
Nationalisme in die mate is tot op het bot exclusief. In de context, dus dat ze in niet daar maar hier woonachtig zijn, is het een oergeluid; ''wij zijn Turken, en Turken zijn...''. En wat weten de laatste 2 generaties nou van Turkije 40 jaar geleden?
Ik vraag, jij draait.
pi_181093738
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:14 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Je impliceerde daarmee dat de overige 52% niet uit kutvolk bestaat, maar dan volgt natuurlijk de vraag op wie zij dan eigenlijk gestemd hebben, en of dat hen dan wel vrij pleit.
Nee, dat impliceerde ik helemaal niet. Maar goed, MHP heeft 11% van de stemmen gehad, wat an sich niet een al te groot percentage is. Nog steeds veel stemmen, maar goed, een deel van Turkije leeft ook gewoon nog in 1950. Neemt niet weg dat de hele verkiezingen gewoon een potje waren, en ik dus de percentages met een korrel zout neem.
pi_181093849
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:20 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Nationalisme in die mate is tot op het bot exclusief.
Eclusief voor Turken bedoel je? Welnee.

quote:
En wat weten de laatste 2 generaties nou van Turkije 40 jaar geleden?
Wat ze er thuis over meekrijgen. Again. Dit zijn niet alle Turken. Maar er is een groep onder de Nederturken die vasthoudt aan de mentaliteit, normen en waarden van het moederschip. Treurig, maar waar. En je ziet zo'n groep binnen een groep in elke immigrantencultuur wel terug. Turken slaan er alleen nogal in door.

Overigens, als je nu rondleest op Turkse fora, of bijvoorbeeld de turkse subreddit, zijn mensen daar net zo pissig op de buitenlandse AKP-stemmers. En terecht.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 00:26:57 #68
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181093856
quote:
17s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:12 schreef Triggershot het volgende:
Goede speech van de minister van economische zaken _O_
Het was zelfs zo goed dat de lira nog minder waard is geworden _O_ Zo goed is het! _O_
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 00:28:46 #69
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181093896
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:26 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Het was zelfs zo goed dat de lira nog minder waard is geworden _O_ Zo goed is het! _O_
Die minister is Erdo's schoonzoon toch? Die snapt er werkelijk helemaal niets van.
pi_181093968
maxresdefault.jpg

yeni-raki-2_530x.jpg?v=1515267458
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 00:32:29 #71
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181094006
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:28 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Die minister is Erdo's schoonzoon toch? Die snapt er werkelijk helemaal niets van.
Wellicht snapt hij wel iets, maar mag het niet uitspreken.
pi_181094009
Wollah, is weekend jullie weten. Dan moet goed worden gegeten.

[ Bericht 10% gewijzigd door Jellereppe op 11-08-2018 00:33:58 (en gedronken) ]
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 00:33:07 #73
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181094023
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:28 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Die minister is Erdo's schoonzoon toch? Die snapt er werkelijk helemaal niets van.
Nee dat is de minister van financiŽn maar die is ook een oen. Maar tijdens zijn speech ging het gewoon zwaar naar beneden, Trump tweette tijdens zijn speech en floep daar ging de lira :D
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 00:36:49 #74
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181094139
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:33 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee dat is de minister van financiŽn maar die is ook een oen. Maar tijdens zijn speech ging het gewoon zwaar naar beneden, Trump tweette tijdens zijn speech en floep daar ging de lira :D
Trump heeft wel gevoel voor timing.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 00:37:12 #75
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181094148
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:33 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee dat is de minister van financiŽn maar die is ook een oen. Maar tijdens zijn speech ging het gewoon zwaar naar beneden, Trump tweette tijdens zijn speech en floep daar ging de lira :D
Genot.
pi_181094194
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:20 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Nationalisme in die mate is tot op het bot exclusief. In de context, dus dat ze in niet daar maar hier woonachtig zijn, is het een oergeluid; ''wij zijn Turken, en Turken zijn...''. En wat weten de laatste 2 generaties nou van Turkije 40 jaar geleden?
48-11=?
En verder?
pi_181094272
En waar Erdokhan er nog steeds mee bezig is ging The Donald gewoon verder met zijn dag, wat een Baas.
pi_181094338
Erdogan flikt het weer. Europese banken worden voor miljarden genomen omdat ze waarschijnlijk moeten gaan afschrijven op miljarden leningen die ze hebben uitstaan aan Turkse overheden en bedrijven.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 00:44:47 #80
229935 damsco
A.F.C.A.- Straatsoldaat
pi_181094339
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:42 schreef WammesWaggel het volgende:
En waar Erdokhan er nog steeds mee bezig is ging The Donald gewoon verder met zijn dag, wat een Baas.
Dat is opzich niet zo gek daar Turkije de klappen krijgt
Op dinsdag 6 januari 2009 00:34 schreef SHE het volgende:
Ik denk dat je mama haar kut nog wel ff wil laten zien. Srsly. Ik stop je er zelf in terug, fuckface.
pi_181094388
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, okee maar jij rekent die MHP hap nog tot de 48% good guys?
Dat is niet reŽel toch?
Die zijn zo mogelijk nog erger.

Met alle respect hoor, maar ik heb medelijden voor de gewone man en vrouw in Turkije. Maar het gaat zuidwaarts en vrij snel nu.
Ik denk dat iemand van de MHP, CHP of enige willekeurige andere partij in deze crisis van de laatste dagen eigenlijk wel iets zou kunnen oplossen. Die zouden op dit moment niet gecapped zijn door halve paranoide verhalen en belachelijke tegendraadse meningen waardoor de bezopen conclusie wordt dat God het wel zal doen.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 00:46:48 #82
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181094398
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:44 schreef Jellereppe het volgende:
Erdogan flikt het weer. Europese banken worden voor miljarden genomen omdat ze waarschijnlijk moeten gaan afschrijven op miljarden leningen aan Turkse overheden en bedrijven.
De Turkse beurs is dit jaar voor 40 % gezakt. Terwijl de onze in de lift zit. Enig idee hoeveel er al verdampt is aan waarde. En investeerders trekken zicht volledig terug. Suc 6
pi_181094423
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:39 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

48-11=?
En verder?
Maar je gelooft dus dat de verkiezingen helemaal kuis zijn verlopen, begrijp ik hier uit?
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 00:49:47 #84
229935 damsco
A.F.C.A.- Straatsoldaat
pi_181094475
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:44 schreef Jellereppe het volgende:
Erdogan flikt het weer. Europese banken worden voor miljarden genomen omdat ze moeten gaan afschrijven op leningen aan Turkse overheden bedrijven.
Ten kosten van zijn eigen land ja.

Dat is het risico wat banken nemen door te investeren in een potentieel wespennest. Dit is niet iets van gisteren. De risico’s hadden ze kunnen weten en zullen ze ook hebben afgewogen. Gegokt en verloren.
Op dinsdag 6 januari 2009 00:34 schreef SHE het volgende:
Ik denk dat je mama haar kut nog wel ff wil laten zien. Srsly. Ik stop je er zelf in terug, fuckface.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 01:12:21 #85
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181095026
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:58 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Daar betalen met een euro of een dollar zal een enthousiasme teweeg brengen vergelijkbaar met het betalen van kralen aan de indianen door de Spanjaarden.
Doet me denken aan de jaren '80 toen je in communistische landen als JoegoslaviŽ en Bulgarije agenten kon omkopen met een pakje Marlboro :')
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 01:40:49 #86
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181095552
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:50 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hoe je kiest voor een dictator is mij ook een raadsel.
het is wel gebeurd
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 01:43:05 #87
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_181095591
Genotsreeks.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 01:44:06 #88
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181095611
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 01:46:09 #89
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181095644
Tsja meerdere redenen waarom mensen op een dictator kunnen stemmen.

Of ze zien het gewoon niet. Dit is denk ik het geval met de meeste mensen. Als je verder niet het nieuws volgt, of echt kijkt naar wat iemand doet ipv zegt op TV, dan weet je ook niet dat je op een potentiele dictator stemt.

Of je stemt bewust op zo'n man omdat je denkt dat, hoewel het een dictator type is, het wel in jouw voordeel is. Dus dat jij aan de juiste kant denkt te staan. Ook een fout die veel gemaakt wordt. "Kijk deze man is keihard tegen koerden/immigranten/joden/moslims/invloed van de USA/(vul maar iets in). Op zo'n persoon moet ik stemmen want ik haat groep X ook!
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181095803
Een voordeel voor Turkije wat betreft de tarieven op aluminium is dat het aantal goedkope hoedjes van aluminium op de Turkse markt nu enorm toe zal nemen wat op zich best gepast is op dit moment van spanningen met het buitenland.
pi_181095891
Lira blijft maar dalen. Die turken hebben straks van de honger geen ontlasting meer :Y)
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
pi_181096285
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:27 schreef Harlon het volgende:
dit is gewoon te leuk om te volgen, ontzettend kut volk kiest voor een kut dictator en krijgt keihard de deksel op de snufferd. Glorious
Leuk? Ik verwacht weer een vluchtelingenstroom, die miljoenen die daar nu zitten kunnen ze makkelijk aanmoedigen om te vertrekken, richting EU.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 06:11:42 #93
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181096439
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 02:21 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:
Lira blijft maar dalen. Die turken hebben straks van de honger geen ontlasting meer :Y)
De waarde van de lira is sinds begin dit jaar bijna gehalveerd en Erdo beweert zojuist in het RTL Z nieuws dat het een complot van het westen is, hij 'adviseert' de Turken daarom ook hun euro's en dollars, mochten ze die hebben, om te ruilen voor lira's.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 07:08:31 #94
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181096568
In hoeverre is de val van de lira tijdelijk?
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 07:11:46 #95
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181096587
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 01:12 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Doet me denken aan de jaren '80 toen je in communistische landen als JoegoslaviŽ en Bulgarije agenten kon omkopen met een pakje Marlboro :')
Dat kan nog steeds.

Verder treurig voor de gewone man, maar het is wel genot om te zien dat deze dictator flink in het hok wordt gezet. De man is een dictator, IS en Al Qaeda steuner, SyriŽ ontwrichter en Koerdenverdelger.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 07:22:38 #96
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 07:25:49 #97
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181096632
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 07:08 schreef Voice_Over het volgende:
In hoeverre is de val van de lira tijdelijk?
Zonder renteverhogingen en het afhaken van nieuwe investeerders zijn er zeker geen verbeteringen te verwachten.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 08:44:40 #98
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_181097207
De koers nog verder gezakt vannacht?
pi_181097273
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 07:22 schreef Drugshond het volgende:
[ afbeelding ]
Heb je een dollar ?, dan vul ik de parkeermeter bij
_O- _O-
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
pi_181097309
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 04:35 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Leuk? Ik verwacht weer een vluchtelingenstroom, die miljoenen die daar nu zitten kunnen ze makkelijk aanmoedigen om te vertrekken, richting EU.
Wie wind zaait zal storm oogsten zo simpel is het.

Als de hel losbreekt in Turkije is het eerste wat zal gebeuren dat die 3 miljoen vluchtelingen richting de grens gaan paraderen. En tussen die vluchtelingen gaan zeker 100.000en Koerden zitten die geen kans maken op een verblijfsvergunning maar willen meeprofiteren van de vluchtelingenstroom. Jullie waren toch zo gek op de Koerden? Dan krijgen jullie ze gratis derbij.

En er zullen 100.000en Turken Europa binnentrekken goedschiks of kwaadschiks want dit is wat het Europese volk wilt, dat Turkije naar de klote gaat en Erdogan oprot. Prima maar dan krijg je gratis Turkjes en miljoenen vluchtelingen derbij.

Oh ja en de 100.000en import bruiden en bruidegommen die erbij gaan komen omdat het slecht gaat in Turkije. Die jullie verplicht moeten accepteren.

Ik pak alvast chips en popcorn derbij.

Oh ja er bestaat ook een grote kans dat er een bankencrisis ontstaat in Europa, prima dan kunnen de huizenprijzen zakken en kan ik voor goedkoop een stekkie scoren.
pi_181097324
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 08:44 schreef Sunri5e het volgende:
De koers nog verder gezakt vannacht?
Bijna 6.5 dollar voor usd en bijna 7.5 voor een uro
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 08:58:14 #102
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181097356
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 08:51 schreef yup het volgende:

[..]

Wie wind zaait zal storm oogsten zo simpel is het.

Als de hel losbreekt in Turkije is het eerste wat zal gebeuren dat die 3 miljoen vluchtelingen richting de grens gaan paraderen. En tussen die vluchtelingen gaan zeker 100.000en Koerden zitten die geen kans maken op een verblijfsvergunning maar willen meeprofiteren van de vluchtelingenstroom. Jullie waren toch zo gek op de Koerden? Dan krijgen jullie ze gratis derbij.

En er zullen 100.000en Turken Europa binnentrekken goedschiks of kwaadschiks want dit is wat het Europese volk wilt, dat Turkije naar de klote gaat en Erdogan oprot. Prima maar dan krijg je gratis Turkjes en miljoenen vluchtelingen derbij.

Oh ja en de 100.000en import bruiden en bruidegommen die erbij gaan komen omdat het slecht gaat in Turkije. Die jullie verplicht moeten accepteren.

Ik pak alvast chips en popcorn derbij.

Oh ja er bestaat ook een grote kans dat er een bankencrisis ontstaat in Europa, prima dan kunnen de huizenprijzen zakken en kan ik voor goedkoop een stekkie scoren.
Erdogan heeft als eerste de miljarden van de vluchtelingendeal hard nodig. En overigens de out-flux is allang bezig. Hoogopgeleide turken blijven nu echt niet in Turkije wonen.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:02:12 #103
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181097393
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 08:51 schreef yup het volgende:

[..]

Wie wind zaait zal storm oogsten zo simpel is het.

Als de hel losbreekt in Turkije is het eerste wat zal gebeuren dat die 3 miljoen vluchtelingen richting de grens gaan paraderen. En tussen die vluchtelingen gaan zeker 100.000en Koerden zitten die geen kans maken op een verblijfsvergunning maar willen meeprofiteren van de vluchtelingenstroom. Jullie waren toch zo gek op de Koerden? Dan krijgen jullie ze gratis derbij.

En er zullen 100.000en Turken Europa binnentrekken goedschiks of kwaadschiks want dit is wat het Europese volk wilt, dat Turkije naar de klote gaat en Erdogan oprot. Prima maar dan krijg je gratis Turkjes en miljoenen vluchtelingen derbij.

Oh ja en de 100.000en import bruiden en bruidegommen die erbij gaan komen omdat het slecht gaat in Turkije. Die jullie verplicht moeten accepteren.

Ik pak alvast chips en popcorn derbij.

Oh ja er bestaat ook een grote kans dat er een bankencrisis ontstaat in Europa, prima dan kunnen de huizenprijzen zakken en kan ik voor goedkoop een stekkie scoren.
Kwaadschiks nog wel. Dan hoef ik je ook niet te vertellen hoe dit sprookje gaat aflopen.
Erdogan heeft dit echt puur en over zichzelf afgeroepen. Sinds zijn aantreden heeft hij zijn eigen economie betaald met vreemde valuta. Het is niet voor niks geweest dat Fitch een downgrade heeft gedaan nadat ze al weg waren uit Turkije #zie deel #01.
Voor de rest wens ik je veel succes met je gekrenkte trots. Bye.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:03:51 #104
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181097403
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 08:51 schreef yup het volgende:

[..]

Wie wind zaait zal storm oogsten zo simpel is het.

Als de hel losbreekt in Turkije is het eerste wat zal gebeuren dat die 3 miljoen vluchtelingen richting de grens gaan paraderen. En tussen die vluchtelingen gaan zeker 100.000en Koerden zitten die geen kans maken op een verblijfsvergunning maar willen meeprofiteren van de vluchtelingenstroom. Jullie waren toch zo gek op de Koerden? Dan krijgen jullie ze gratis derbij.

En er zullen 100.000en Turken Europa binnentrekken goedschiks of kwaadschiks want dit is wat het Europese volk wilt, dat Turkije naar de klote gaat en Erdogan oprot. Prima maar dan krijg je gratis Turkjes en miljoenen vluchtelingen derbij.

Oh ja en de 100.000en import bruiden en bruidegommen die erbij gaan komen omdat het slecht gaat in Turkije. Die jullie verplicht moeten accepteren.

Ik pak alvast chips en popcorn derbij.

Oh ja er bestaat ook een grote kans dat er een bankencrisis ontstaat in Europa, prima dan kunnen de huizenprijzen zakken en kan ik voor goedkoop een stekkie scoren.
Kijk jongens een echte DENK-troll. So mad genot. Turkiye nr 1 253 _O_
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:06:04 #105
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181097421
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 08:51 schreef yup het volgende:

[..]

Wie wind zaait zal storm oogsten zo simpel is het.

Als de hel losbreekt in Turkije is het eerste wat zal gebeuren dat die 3 miljoen vluchtelingen richting de grens gaan paraderen. En tussen die vluchtelingen gaan zeker 100.000en Koerden zitten die geen kans maken op een verblijfsvergunning maar willen meeprofiteren van de vluchtelingenstroom. Jullie waren toch zo gek op de Koerden? Dan krijgen jullie ze gratis derbij.

En er zullen 100.000en Turken Europa binnentrekken goedschiks of kwaadschiks want dit is wat het Europese volk wilt, dat Turkije naar de klote gaat en Erdogan oprot. Prima maar dan krijg je gratis Turkjes en miljoenen vluchtelingen derbij.

Oh ja en de 100.000en import bruiden en bruidegommen die erbij gaan komen omdat het slecht gaat in Turkije. Die jullie verplicht moeten accepteren.

Ik pak alvast chips en popcorn derbij.

Oh ja er bestaat ook een grote kans dat er een bankencrisis ontstaat in Europa, prima dan kunnen de huizenprijzen zakken en kan ik voor goedkoop een stekkie scoren.
Elk land dat Nederlanders uitmaakt voor nazi's en fascisten mag van mij helemaal naar de klote gaan. En Europa sluit gewoon de grenzen voor al die moslims. Dat is nu al gaande.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:06:13 #106
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:07:57 #107
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181097449
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:54 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Of de Turkse boeren gaan exporteren want goedkoop en de lokale Turken kunnen geen eten betalen.
Maar daar heeft allah vast wel een oplossing voor.
Uiteraard

die is alwetend , die heeft de grote Erdo zelf verwekt
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181097477
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:44 schreef Jellereppe het volgende:
Erdogan flikt het weer. Europese banken worden voor miljarden genomen omdat ze waarschijnlijk moeten gaan afschrijven op miljarden leningen die ze hebben uitstaan aan Turkse overheden en bedrijven.
Dat zagen de banken toch net zo goed als wij aankomen? Dat het vertrouwen weg is, is niet iets van vandaag of gisteren. Op zijn minst na de "mislukte coup" zag je al waar het naartoe gaat. Als de bank toen de leningen had weggewerkt, hadden ze nu gťťn issues gehad.

Ik verwacht dat de ECB ze wel uit de problemen haalt als het zover zou komen; want banken failliet laten gaan kan natuurlijk niet.
pi_181097504
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:02 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Kwaadschiks nog wel. Dan hoef ik je ook niet te vertellen hoe dit sprookje gaat aflopen.
Erdogan heeft dit echt puur en over zichzelf afgeroepen. Sinds zijn aantreden heeft hij zijn eigen economie betaald met vreemde valuta. Het is niet voor niks geweest dat Fitch een downgrade heeft gedaan nadat ze al weg waren uit Turkije #zie deel #01.
Voor de rest wens ik je veel succes met je gekrenkte trots. Bye.
De waarheid is gewoon hard, er wonen zoveel Turken in Europa dat het gewoon makkelijker is geworden om Turkjes hierheen te importeren. Want Ali kan neef Hasan bellen om juridisch advies die een Turkse advocaat zal benaderen die een leuke juridische constructie zal verzinnen om Ali hierheen te importeren.

Ik snap wel dat het een pijnlijke scenario is het spijt me dat ik je de waarheid moet vertellen. De waarheid kan soms hard zijn.

Hoe dan ook zal Europa genaaid worden of Erdogan nou aan de macht zal blijven of niet.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:14:45 #110
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181097533
Turkey is fighting an ‘economic war’—against reality

ARTLNMU2YUI6RKGYTNGBGKDNNM.jpg
Maybe the best way to tell a government’s policies are failing is when it blames the rest of the world for waging an “economic war” against it.

That, after all, is what Venezuela’s NicolŠs Maduro has been telling his people for years, and it’s what Turkey’s Recep Tayyip Erdogan has now started to say. The real culprit, of course, is that both governments have forced their central banks to follow counterproductive, if not outright ruinous, policies. But no matter: The truth can have a hard time competing with foreign scapegoats.

Now, it might seem unfair to compare these two. It’s one thing to, as Erdogan has, bully your central bank into keeping rates so low that it lets inflation creep up to 15.9 percent instead of the 5 percent it’s supposed to keep it at. But it’s quite another to make your central bank print so much money, as Maduro has, that, according to Johns Hopkins professor Steve Hanke’s calculations, inflation is up to more than 40,000 percent. On the other hand, though, the fact that Erdogan is now trotting out the same type of excuses as Maduro tells us that he’s probably not going to stop this anytime soon. Not until it turns into a full-blown crisis.

Which it will.

The problem is Turkish banks and companies have borrowed a lot of dollars — foreign currency debt is about 30 percent of their GDP — that are getting harder to pay back now that their currency is falling so much. Indeed, since the beginning of the year, the Turkish lira has lost 27.7 percent of its value against the dollar. Part of that is because of the U.S. Federal Reserve’s rate hikes making holding money in the United States more attractive; another is that U.S. sanctions against a few top Turkish officials have raised the specter of it being cut off from international debt markets. And the rest is that Erdogan’s policies have made investing in Turkey seem less appealing. But in any case, the result is that so many people have been trying to get rid of their lira that it has been dropping faster than any other currency outside of those in Iran, Argentina and Venezuela.

That’s the bad news. The good news is that fixing this would also fix their other problems. Which is to say that Turkey’s currency needs the same thing that Turkey’s economy does: higher interest rates. A lot of times, you see, countries that need to prop up their currencies with rate hikes are stuck in a situation where they also need to prop up growth with rate cuts. Turkey, though, doesn’t face this kind of dilemma. It already needs to raise rates to bring down its too-high inflation rate and too-large current account deficit. That means this should be as easy as policy decisions get.

But Erdogan has long thundered against the “interest-rate lobby” for trying to foist what he calls “the mother and father of all evil” — that is, higher rates — onto the country. Which, in a system where he has amassed more power with each passing year, has been enough to make the central bank put off any rate hikes until it was almost too late. The only difference now is that Erdogan seems to have decided that even this very circumscribed central bank independence is too much to put up with. “The central bank can’t take this independence,” he said during his recent campaign, “and set aside the signals given by the president.” More to the point, he won’t let it. He has used his latest election to give himself the power to appoint the country’s central bank governor and to make his son-in-law the finance minister. The entirely predictable result is an even more pliant policymaking apparatus that just refused to raise rates, as it was previously expected to do, in the face of inflation that’s escalating far beyond their alleged target.

It seems likely, then, that Turkey really is going to test Erdogan’s extremely incorrect theory that, contrary to all empirical evidence, it’s lower interest rates that cause lower inflation. And it’s probably going to test this idea for a long time. That, at least, was the point of his comment that they’re in the middle of an “economic war”: He was asking people to sell their dollars to help push up the lira, rather than having the central bank raise rates to do so.

Although this won’t cause a crisis in the next month, it might in the next year. Goldman Sachs, for one, estimates that if the lira falls from its current level of 5.2 per dollar to around 7.1 per dollar — roughly another 25 percent drop — it might eat up all the extra capital that Turkey’s banks have built up as a precautionary buffer. That’s not to say that they would collapse at that point but rather that they might start to get into real trouble. Same with all the Turkish businesses to which they lent dollars. In the worst case, this would turn into a doom loop where the lira would fall because companies were defaulting on their dollar debts, and companies would default on their dollar debts because the lira was falling.

It’s a future that Turkey’s markets are certainly worried about: Their stocks, bonds, and currency have all been hit quite hard the last few months. It’s a sign that Erdogan is losing the economic war he says he’s fighting — a war against reality.
========================
Reposted. Schijnt nodig te zijn.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:15:49 #111
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181097553
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:
U mag kiezen: de dollar van Trump of de God van Erdoğan

Ik heb een nieuwe verslaving, vrienden: ik kijk iedere vijf minuten naar de koers van de Turkse lira. Het veroorzaakt niet dezelfde flash als crack, crystal meth of flakka maar geeft minimaal dezelfde voldoening als de kijkcijfers van het laatste showtje van Peter R. de Vries of de deelname van de Toppers aan het Eurovisiesongfestival in 2009. Geen beter vermaak dan leedvermaak. (De Duitsers zeggen het nog mooier: Schadenfreude)

[ afbeelding ]

Ik ben nou niet bepaald een kei in economie, maar ik heb er ongetwijfeld meer verstand van dan Berat Albayrak, de schoonzoon van president Recep Tayyip Erdoğan. Deze nietsnut werd op 9 juli door bonpapa tot minister van FinanciŽn gebombardeerd en onmiddellijk donderde de lira naar beneden.
Men kan veel kwaads beweren over de internationale bende van beursbengels, bankboeven, valutahandelaren, speculanten en andere exponenten van het grootkapitaal, maar niet dat ze gek zijn. Een krankzinnige dictator die zijn academisch uitgedaagde schoonzoon minister van FinanciŽn maakt, schept weinig vertrouwen bij deze lieden.

Berat Albayrak (waar ken ik die familienaam toch van?) heeft net de baard in de keel maar toch al aardig wat op zijn kerfstok staan, als ik Wikipedia mag geloven.

Erdoğan geloofde het in ieder geval wel want stante pede verbood hij zijn onderdanen om bepaalde artikelen op Wikipedia te raadplegen.

Alles wijst erop dat de megalomane, islamofascistische dictator zwaar paranoÔde is. Hij laat zich omringen door brave jaknikkers en heeft daarom geen enkel realiteitsbesef meer. De afgelopen week bezocht een hoge delegatie uit Venezuela het paleis in Ankara. De Venezolaanse minister van FinanciŽn had ongetwijfeld leuke tips om de inflatie te bestrijden en de lira te redden. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

[ afbeelding ]

Vandaag komt De Goddelijke Snor via onderbuikspreekpop Albayrak met zijn New Deal. Vanmorgen in alle vroegte lieten de Turkse staatsmedia uiterst blijmoedig al weten uit welke hoek de wind gaat waaien. Het nieuwe motto luidt: zij hebben de dollar maar wij hebben Allah!
Nou vind ik iedere vorm van blasfemie en het kwetsen van naties en bevriende staatshoofden kinderachtig maar ik wil hier toch graag een kanttekening bij plaatsen. Turkije heeft twee Nobelprijswinnaars, de Verenigde Staten 360.

Eťn van de twee Turkse winnaars is de geweldige schrijver Orhan Pamuk, die me geen vriend van Erdoğan lijkt en daarmee automatisch in Team GŁlen zit. Net als dominee Andrew Brunson die door de dictator gevangen wordt gehouden omdat hij een levensgevaarlijk GŁlen-terrorist zou zijn. Terwijl die beste man volgens mij een totaal onschuldige all American meatball is!

Ik zou dus gokken op het Amerika van de keiharde dollar, de Nobelprijzen en Trump en niet op Erdoğan en zijn Allah.

Het stemvee van Erdoğan moet het ondertussen toch ook in de knip voelen, ook al lezen ze daarover niks in hun krantje en zien ze er niks over op de treurbuis. Al een paar keer riepen Erdoğan en zijn schoonzoon dat de Turken hun gespaarde dollars, euro’s en Engelse ponden en hun gouden en zilveren tanden naar de bank moeten brengen om de lira te redden maar zo gek zullen die toch ook weer niet zijn. Ik weet niet of de arme Turk nog zo trots is op het bespottelijke paleis met duizend kamers, allemaal ingericht door mevrouw Erdoğan zelve. Als de dictator zo hard centjes nodig heeft, brengt hij de gouden wc-brillen maar naar de pandjesbank.

[ afbeelding ]

Daarom kijk ik elke vijf minuten met glanzende ogen en rode konen naar de koers van de Turkse lira: de val van de Turkse munt zal tot de val van de Turkse dictator leiden. Het is natuurlijk vreselijk sneu dat de gewone Turkse man/vrouw/gendertwijfelaar de dupe is van de strapatsen en capriolen van een knettergekke dictator maar ja: dan hadden ze maar niet op hem moeten stemmen.
Ik ga hier niet nog eens omschrijven waarom Erdo een dictator is in de beste traditie van Ceaușescu, Hosni Mubarak, Stroessner, Honecker, Marcos, Qadhafi, Hitler, Pinochet, Bokassa en Idi Amin. Dat moet u zelf maar googelen. Maar reeds op de lagere school heb ik geleerd wat fascisme is.

En daar komt de islamsaus nog bovenop.

Erdoğan doet mij denken aan het sprookje De nieuwe kleren van de keizer. Hij kan brullen, bedreigen en om zich heen schoppen wat hij wil maar als de staatsruif leeg, is het voorbij met de pret. Niemand zal rouwen als de dictator zijn biezen pakt. Hoogstens zal zijn beste vriend Frans Timmermans een traantje wegpinken want die voelt zich toch niet aangesproken door een de 32 scheldwoorden die straatvechter Erdoğan heeft gebruikt om de Nederlander te beledigen.

[ afbeelding ]

Over Nederland gesproken: ook Kuzu en zijn maten van Denk zitten in de financiŽle problemen waardoor het moeilijk zal worden om Hollands subsidiegeld naar hun Grote Baas in Ankara door te sluizen. DENK verloor al 146.000 euro aan subsidie van de Tweede Kamer, omdat ze in 2017 ten onterechte dubbel hadden geÔnd en nu komt daar 16.000 euro bovenop omdat het filiaal van Erdogan tijdens het sleepwetreferendum met subsidie gesjoemeld heeft. Ik ben benieuwd of DENK nog zo hard brult als hun fopsultan bankroet is. Bidden helpt niet. Dollars wel.
https://www.hpdetijd.nl/2(...)r-trump-god-erdogan/
goed stukje
zeer raak geformuleerd
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:18:20 #112
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181097591
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:12 schreef yup het volgende:

[..]

De waarheid is gewoon hard, er wonen zoveel Turken in Europa dat het gewoon makkelijker is geworden om Turkjes hierheen te importeren. Want Ali kan neef Hasan bellen om juridisch advies die een Turkse advocaat zal benaderen die een leuke juridische constructie zal verzinnen om Ali hierheen te importeren.

Ik snap wel dat het een pijnlijke scenario is het spijt me dat ik je de waarheid moet vertellen. De waarheid kan soms hard zijn.

Hoe dan ook zal Europa genaaid worden of Erdogan nou aan de macht zal blijven of niet.
Europa is een beetje islam moe geworden dankzij (nep Allah aanbidders) die niks goeds met ons voorhebben. Je doet je zaak meer kwaad dan goed.
----
Ben je al geronseld overigens ?, beetje laat.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:19:50 #113
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181097615
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:15 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

goed stukje
zeer raak geformuleerd
Kan zo in de OP. Vervolg deeltje. + mijn posting wat net hierboven staat + grafiekje en dan heb je een goeie samenvatting.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:23:32 #114
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181097664
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:19 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Kan zo in de OP. Vervolg deeltje. + mijn posting wat net hierboven staat + grafiekje en dan heb je een goeie samenvatting.
klopt

quote:
Het is druk in het paleis van Erdogan. Eerst kwam er al hoog bezoek uit Venezuela om hem financieel advies te geven, en nu is de ervaren econoom Robert Moegabe op de thee met leuke tips om de lira te redden.

16:36 - 9 aug. 2018
_O- _O- _O- ^O^
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:26:21 #115
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181098085
[quote]0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:18 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Het doet gewoon oprecht pijn om te lezen dat mensen blij worden dat de economie van Turkije kapot gaat. Wat je ook van Erdogan vind. Misschien was het een zwaktebod van wat ik schreef.

Maar eindelijk ging het jarenlang economisch goed (misschien politiek minder maar goed).

Het doet gewoon pijn. Wat heeft de gewone Turkse burger jullie aangedaan (behalve een paar idioten)?

Het liefst zou ik als Turkse Nederlander willen dat alles goed zou gaan tussen de EU en Turkije.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:46:06 #117
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_181098178
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:42 schreef yup het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op zaterdag 11 augustus 2018 09:18 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Het doet gewoon oprecht pijn om te lezen dat mensen blij worden dat de economie van Turkije kapot gaat. Wat je ook van Erdogan vind. Misschien was het een zwaktebod van wat ik schreef.

Maar eindelijk ging het jarenlang economisch goed (misschien politiek minder maar goed).

Het doet gewoon pijn. Wat heeft de gewone Turkse burger jullie aangedaan (behalve een paar idioten)?
Daar heb je ergens wel gelijk.
Maar je vorige post ging nergens over.

Denk dat het meer anti-Erdo sentiment is dan anti-Turkije. Soort wij vs. zij "voetbal-emoties".
#ivorytowerlivesmatter
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:49:00 #118
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181098253
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:42 schreef yup het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op zaterdag 11 augustus 2018 09:18 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Het doet gewoon oprecht pijn om te lezen dat mensen blij worden dat de economie van Turkije kapot gaat. Wat je ook van Erdogan vind. Misschien was het een zwaktebod van wat ik schreef.

Maar eindelijk ging het jarenlang economisch goed (misschien politiek minder maar goed).

Het doet gewoon pijn. Wat heeft de gewone Turkse burger jullie aangedaan (behalve een paar idioten)?

Het liefst zou ik als Turkse Nederlander willen dat alles goed zou gaan tussen de EU en Turkije.
als de Erdo er steeds in slaagt om alle Turken die blij zijn hier te mogen werken tegen de EU bewoners opzet en hen nazi en slavenhandelaren noemt en vijanden van de Islam dan blijft dat zo

Beste is om je openlijk uit te spreken tegen Erdolf , hier zal niemand je opsluiten als je dat doet

[ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 11-08-2018 09:55:03 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:49:09 #119
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_181098258
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:42 schreef yup het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op zaterdag 11 augustus 2018 09:18 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Het doet gewoon oprecht pijn om te lezen dat mensen blij worden dat de economie van Turkije kapot gaat. Wat je ook van Erdogan vind. Misschien was het een zwaktebod van wat ik schreef.

Maar eindelijk ging het jarenlang economisch goed (misschien politiek minder maar goed).

Het doet gewoon pijn. Wat heeft de gewone Turkse burger jullie aangedaan (behalve een paar idioten)?

Het liefst zou ik als Turkse Nederlander willen dat alles goed zou gaan tussen de EU en Turkije.
Daar heb je dan eindelijk wel een punt. Ik denk dat het komt door de buitensporige arrogantie van Erdogan. En het (in onze ogen) bizarre feit dat zo’n enorme hoeveelheid van de Turken hem steunt.

Er heilig van overtuigd zijn dat Turkije het best volk ever is. Tegelijkertijd vrijheden inperken, het buitenland de schuld geven (Nederland zijn facisten), enz. Helpt allemaal mee dat wij zoiets hebben van, mooi. Boontje komt om z’n loontje
Op zaterdag 30 december 2017 14:19 schreef -jos- het volgende:
Deze man heeft wel een goede glazen bol. Alweer goed gegokt. _O_
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:52:12 #120
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181098329
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:49 schreef Roellie80 het volgende:

[..]

Daar heb je dan eindelijk wel een punt. Ik denk dat het komt door de buitensporige arrogantie van Erdogan.

En het (in onze ogen) bizarre feit dat zo’n enorme hoeveelheid van de Turken hem steunt.

Klopt, dat komt door het Fuhrer effect en Vader / Leider effect waar turken kennelijk vatbaar voor zijn, nog meer als de Duitsers in 1932

erg dom want een president is gewoon een ambtenaar en meer niet en staat altijd onder de koning
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:52:37 #121
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_181098338
Waar ik me aan erger. Turken vinden zichzelf zo tof, overal zie je ze de Turkse vlag zwaaien. Ga dan lekker naar Turkije als dat het beloofde land is? Wat doe je nog elders?
Op zaterdag 30 december 2017 14:19 schreef -jos- het volgende:
Deze man heeft wel een goede glazen bol. Alweer goed gegokt. _O_
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:53:50 #122
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181098366
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:52 schreef Roellie80 het volgende:
Waar ik me aan erger. Turken vinden zichzelf zo tof, overal zie je ze de Turkse vlag zwaaien. Ga dan lekker naar Turkije als dat het beloofde land is? Wat doe je nog elders?
was vroeger niet zo maar komt door het Leider effect ala Hitler
Turken zijn ubermenschen en de rest zijn vijanden van de Islam
Angstig is wel dat hij de Turkse overheid nu onder totale controle heeft , ik vind hem gevaarlijker dan Kim Il Oen
.
en dit is natuurlijk heel fout , alle Turkse banken gaan nu plat en ook ING heeft hier heel veel last van
chart.aspx?instruments=1,1991307,149,921&style=instrument_double_precision&period=ThreeMonths&timezone=W.%20Europe%20Standard%20Time
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:07:40 #123
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_181098604
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:42 schreef yup het volgende:
Het doet gewoon oprecht pijn om te lezen dat mensen blij worden dat de economie van Turkije kapot gaat. Wat je ook van Erdogan vind. Misschien was het een zwaktebod van wat ik schreef.

Maar eindelijk ging het jarenlang economisch goed (misschien politiek minder maar goed).

Het doet gewoon pijn. Wat heeft de gewone Turkse burger jullie aangedaan (behalve een paar idioten)?

Het liefst zou ik als Turkse Nederlander willen dat alles goed zou gaan tussen de EU en Turkije.
Ik leef mee met de 50% die in Turkije onder een debiele dictator zitten, mogelijk gemaakt door o.a. Turkse Nederlanders die massaal op hem gestemd hebben zonder er zelf onder te hoeven leven. Ik hoop dat de hoogopgeleiden massaal naar het buitenland kunnen vluchten om een beter bestaan op te bouwen (zoals ik ook zou doen mocht Baudet aan de macht komen en een lavendelpaleis voor zichzelf laat bouwen). Voor de rest, hadden de meesten, zelfs met de door Erdogan gecontroleerde media, genoeg waarschuwingen gehad moeten hebben om niet op hem te stemmen.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:12:14 #124
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_181098681
Why the world is worried about Turkey
Op zaterdag 30 december 2017 14:19 schreef -jos- het volgende:
Deze man heeft wel een goede glazen bol. Alweer goed gegokt. _O_
pi_181098836
Waarom is deze niet gereekst
Op maandag 3 december schreef Insomnia2.0 het volgende:
op een slof en een oude voetbalschoen wordt ajax kampioen _O_ _O_
pi_181099013
Het begint een beetje lachwekkend te worden dat hele Turkije.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:28:42 #127
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181099025
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 10:19 schreef Tjacka het volgende:
Waarom is deze niet gereekst
heeft triggerhappy niet op nieuw deel gedrukt maar op nieuw topic
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181099084
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 10:28 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

heeft triggerhappy niet op nieuw deel gedrukt maar op nieuw topic
Best irritant. Want ik wil de topics van vannacht terug lezen.
Op maandag 3 december schreef Insomnia2.0 het volgende:
op een slof en een oude voetbalschoen wordt ajax kampioen _O_ _O_
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:32:20 #129
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181099116
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 10:07 schreef speknek het volgende:

[..]

Ik leef mee met de 50% die in Turkije onder een debiele dictator zitten, mogelijk gemaakt door o.a. Turkse Nederlanders die massaal op hem gestemd hebben zonder er zelf onder te hoeven leven. Ik hoop dat de hoogopgeleiden massaal naar het buitenland kunnen vluchten om een beter bestaan op te bouwen (zoals ik ook zou doen mocht Baudet aan de macht komen en een lavendelpaleis voor zichzelf laat bouwen). Voor de rest, hadden de meesten, zelfs met de door Erdogan gecontroleerde media, genoeg waarschuwingen gehad moeten hebben om niet op hem te stemmen.
Dat is wel hun voordeel , dat Turkije niet zo makkelijk af te sluiten is als Noord Korea
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181099144
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:26 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Eclusief voor Turken bedoel je? Welnee.

[..]

Wat ze er thuis over meekrijgen. Again. Dit zijn niet alle Turken. Maar er is een groep onder de Nederturken die vasthoudt aan de mentaliteit, normen en waarden van het moederschip. Treurig, maar waar. En je ziet zo'n groep binnen een groep in elke immigrantencultuur wel terug. Turken slaan er alleen nogal in door.

Overigens, als je nu rondleest op Turkse fora, of bijvoorbeeld de turkse subreddit, zijn mensen daar net zo pissig op de buitenlandse AKP-stemmers. En terecht.
Tsja, de turken hebben in 2 jaar nu een paar keer de kans gehad de koers te verleggen.

Nu er zware tijden aankomen, komt de spijt. Net even te laat. Nog even en Erdogan sluit zich aan bij Rusland, uit de NAVO. Goed voor hem en zijn vrienden, maar net als in Rusland de rest van het land lekker laten afglijden.

Ik koop zsm nog wat ING aandelen, wat dat betreft dit weer mooie kansen.
Whatever...
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:36:53 #131
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_181099203
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 10:32 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Dat is wel hun voordeel , dat Turkije niet zo makkelijk af te sluiten is als Noord Korea
Ja het nadeel is dat, aangezien vooral laagopgeleiden op Erdogan stemmen, het een zichzelf versterkend effect is.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:42:50 #132
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181099306
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 10:36 schreef speknek het volgende:

[..]

Ja het nadeel is dat, aangezien vooral laagopgeleiden op Erdogan stemmen, het een zichzelf versterkend effect is.
klopt de slijmers en de ambtenaren zullen blijven juichen
maar het gaat ten kosten van t vrije hoogopgeleide deel

Erdolf en schoonzoon moeten het IMF om hulp vragen, anders gaat het echt mis

https://www.telegraaf.nl/(...)lijdt-onder-val-lira
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:52:14 #133
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181099432
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:06 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Dat is dan $1.75
Oftewel TRY 10,59
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:55:07 #134
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_181099460
En die domme Turken maar stemmen op Erdolf en DENK _O_
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:56:33 #135
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181099479
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:42 schreef yup het volgende:
quote:
[ afbeelding ] Op zaterdag 11 augustus 2018 09:18 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Het doet gewoon oprecht pijn om te lezen dat mensen blij worden dat de economie van Turkije kapot gaat. Wat je ook van Erdogan vind. Misschien was het een zwaktebod van wat ik schreef.

Maar eindelijk ging het jarenlang economisch goed (misschien politiek minder maar goed).

Het doet gewoon pijn. Wat heeft de gewone Turkse burger jullie aangedaan (behalve een paar idioten)?

Het liefst zou ik als Turkse Nederlander willen dat alles goed zou gaan tussen de EU en Turkije.
Met jouw instelling kom je er iig niet.
Ik mag toch hopen dat jij niet representatief bent voor de hele groep.

[ Bericht 4% gewijzigd door Mo_Muffin op 11-08-2018 11:03:42 ]
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_181099493
Ik begin het gros van de turken zo'n beetje het domste volk op aarde vinden.
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
pi_181099677
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:42 schreef yup het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op zaterdag 11 augustus 2018 09:18 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Het doet gewoon oprecht pijn om te lezen dat mensen blij worden dat de economie van Turkije kapot gaat. Wat je ook van Erdogan vind. Misschien was het een zwaktebod van wat ik schreef.

Maar eindelijk ging het jarenlang economisch goed (misschien politiek minder maar goed).

Het doet gewoon pijn. Wat heeft de gewone Turkse burger jullie aangedaan (behalve een paar idioten)?

Het liefst zou ik als Turkse Nederlander willen dat alles goed zou gaan tussen de EU en Turkije.
Denk dat de meeste mensen het voor de gewone turk in Turkije jammer vindt.

Maar na al dat geblaat en gebluf van Erdogan en zijn aanhangers hier... Tsja, dan heb je er wel om gevraagd.

Reken maar niet op clementie. Er worden momenteel overal rechtsere regeringen gekozen en de grenzen van Europa gaan dicht. Mensen zijn het zo langzamerhand wel zat. De gespuug op Europese mensen en hun waarden.

Overigens zou ik ook willen dat het goed ging tussen de EU en turkije. Maar ene dictator staat dat nogal in de weg.
Whatever...
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:10:44 #138
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_181099682
PeterRdeV twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 23:11:53 Grappig dat iedereen weer in paniek is omdat Turkije weekendscholen in Nederland wil. Nou en...?! Wist u dat er meer dan 200 NEDERLANDSE onderwijsinstellingen in 115 landen zijn? Het is weer selectieve verontwaardiging....https://t.co/CshiEe5p5O reageer retweet
_O- _O- _O- _O- _O- _O-
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:13:11 #139
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181099718
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:10 schreef Sunri5e het volgende:
PeterRdeV twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 23:11:53 Grappig dat iedereen weer in paniek is omdat Turkije weekendscholen in Nederland wil. Nou en...?! Wist u dat er meer dan 200 NEDERLANDSE onderwijsinstellingen in 115 landen zijn? Het is weer selectieve verontwaardiging....https://t.co/CshiEe5p5O reageer retweet
_O- _O- _O- _O- _O- _O-
Die man valt echt niet serieus meer te nemen.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:18:38 #140
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181099815
https://www.telegraaf.nl/(...)endscholen-nederland

Turkije pompt geld in Turkse weekendscholen Nederland

[/quote]

Ze krijgen les in Erdo aanbidding , verplicht , in iedere klas een foto van Erdo

quote:
Turkije pompt geld in Turkse weekendscholen Nederland
Updated Gisteren, 17:50
Gisteren, 16:17 in BINNENLAND

ANKARA - De Turkse overheid is van plan weekendscholen op te zetten in verschillende landen, waaronder Nederland. Jonge Turken krijgen zo de mogelijkheid om ieder weekend zo’n vijf uur lang les te krijgen in de Turkse taal, geschiedenis, godsdienst, kunst en maatschappijleer.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:19:47 #141
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181099833
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:18 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Ze krijgen les in Erdo aanbidding , verplicht

[..]

Ik denk dat ome Erdo in de nabije toekomst niet meer zo populair zal zijn :D
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:21:18 #142
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181099862
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:10 schreef Sunri5e het volgende:
PeterRdeV twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 23:11:53 Grappig dat iedereen weer in paniek is omdat Turkije weekendscholen in Nederland wil. Nou en...?! Wist u dat er meer dan 200 NEDERLANDSE onderwijsinstellingen in 115 landen zijn? Het is weer selectieve verontwaardiging....https://t.co/CshiEe5p5O reageer retweet
_O- _O- _O- _O- _O- _O-
Wist u dat Peter overal verstand van heeft?
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:21:29 #143
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181099867
quote:
2s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:19 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik denk dat ome Erdo in de nabije toekomst niet meer zo populair zal zijn :D
maar dan nog zal het verplicht worden vermoed ik

zal best controle op komen van ome Erdo
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:28:08 #144
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181100005
Misplaatst chauvinisme is volgens mij zelden of nooit goed, de geschiedenis leert het ons.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:28:45 #145
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181100016
Ik merk dat ik straks ladingen popcorn moet gaan kopen :9
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:30:22 #146
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181100043
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:02 schreef clumsy_clown het volgende:

Het is treurig wat daar gebeurt, het is ook treurig dat we op een punt zijn beland dat mensen elkaars land de verdoemenis in wensen.
Vragen mensen zoals jij je wel eens af waarom dat sentiment hier zo ultra zichtbaar is?
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:33:02 #147
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181100090
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:50 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hoe je kiest voor een dictator is mij ook een raadsel.
Is dat wezenlijk anders dan hoe uit de contra revolutie van de communisten de USSR voortkwam?

Er is toen ook niet aan elke oost-blokker gevraagd of het zijn of haar goedkeuring kon wegdragen.

En voor de minder gevoelige personen, vervang communisten voor nazi's in WO2 duitsland.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:37:18 #148
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_181100163
quote:
6s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:21 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Wist u dat Peter overal verstand van heeft?
Peter zit met zijn arm diep in Turkse kontjes. Zijn zoon is de huisadvocaat van DENK en hij is "voetbalmakelaar" van uitsluitend voetballers met een Moslim achtergrond.

Alles voor de centjes die Peter rrrrrrrrrrrr de Vries.
pi_181100221
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:46 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Daar heb je ergens wel gelijk.
Maar je vorige post ging nergens over.

Denk dat het meer anti-Erdo sentiment is dan anti-Turkije. Soort wij vs. zij "voetbal-emoties".
Heb zelf de schurft aan Erdogan, maar ook aan veel Turken hoor. Woon zelf op zo'n 15 km van een stad met een grote Turken-populatie(Almelo) en het gros van de ervaringen met de daar wonende Turken was gewoon slecht. Op school met groepjes medeleerlingen in elkaar slaan, met voetbal hetzelfde gedrag. Bij uitgaan ook poeplastig. Op het werk ook een flink aantal problemen mee gehad. Nog buiten wat kleinere ergernissen als dat wanneer er 3 Turken bij elkaar staan, ongeacht waar(school, werk etc.) ze zich gewoon afsluiten van de rest van de wereld door lekker in het Turks met elkaar te gaan staan lullen.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:43:36 #150
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_181100248
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:41 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Heb zelf de schurft aan Erdogan, maar ook aan veel Turken hoor. Woon zelf op zo'n 15 km van een stad met een grote Turken-populatie(Almelo) en het gros van de ervaringen met de daar wonende Turken was gewoon slecht. Op school met groepjes medeleerlingen in elkaar slaan, met voetbal hetzelfde gedrag. Bij uitgaan ook poeplastig. Op het werk ook een flink aantal problemen mee gehad. Nog buiten wat kleinere ergernissen als dat wanneer er 3 Turken bij elkaar staan, ongeacht waar(school, werk etc.) ze zich gewoon afsluiten van de rest van de wereld door lekker in het Turks met elkaar te gaan staan lullen.
Maar die Turken zijn toch zo verbindend? Ze stemmen toch niet voor niets op de verbindende partij DENK?
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:49:09 #151
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181100315
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:41 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Heb zelf de schurft aan Erdogan, maar ook aan veel Turken hoor. Woon zelf op zo'n 15 km van een stad met een grote Turken-populatie(Almelo) en het gros van de ervaringen met de daar wonende Turken was gewoon slecht. Op school met groepjes medeleerlingen in elkaar slaan, met voetbal hetzelfde gedrag. Bij uitgaan ook poeplastig. Op het werk ook een flink aantal problemen mee gehad. Nog buiten wat kleinere ergernissen als dat wanneer er 3 Turken bij elkaar staan, ongeacht waar(school, werk etc.) ze zich gewoon afsluiten van de rest van de wereld door lekker in het Turks met elkaar te gaan staan lullen.
Op jouw werk accepteren ze dat collega's onderling in een vreemde taal communiceren?
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:50:59 #152
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_181100334
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 00:02 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Het is treurig wat daar gebeurt, het is ook treurig dat we op een punt zijn beland dat mensen elkaars land de verdoemenis in wensen.
Het is inderdaad triest. Dat ben ik het met je eens. Helaas krijgen de schreeuwers meeste aandacht en daardoor veranderen de sentimenten hier ook. Ik denk dat het gevoel hier overheerst dat de Turken in Nederland zich niet aangepast hebben. Tuurlijk betreft het dan niet alle Turken maar toch wel een groot deel denk ik.

Heel veel mensen zijn fan van Erdogan en het is niet echt duidelijk waarom. Waarom zou je stemmen voor een dictator is het idee hier. Tevens is er onbegrip voor dat de volgende generaties Turken die hier geboren zijn toch meer affiniteit hebben met Turkije dan met Nederland. Sterker nog, er is kennelijk best wat actiebereidheid vanuit die groep omdat meneer Erdogan daar om vraagt uit Istanbul.

Ik vraag mij af hoeveel invloed de ouders daarop hebben, kijken ze alleen maar naar zenders die vallen onder de macht van Erdogan? Geven ze hun kinderen niet mee dat er meerdere invalshoeken zijn? Indien ze dat wel doen, waarom is Erdogan dan de beste keuze?
pi_181100423
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:49 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Op jouw werk accepteren ze dat collega's onderling in een vreemde taal communiceren?
Was een "bijzondere" baan. Leidinggevenden grepen wel regelmatig in trouwens, maar waren niet continu aanwezig om politie-agent te spelen.
pi_181100669
Turkije mag misschien van strategisch belang zijn voor de NAVO maar mijn vermoeden is dat in europa het NAVO lidmaatschap van Turkije als steeds problematischer wordt ervaren. Het aanpappen met Rusland en de keuze een russisch luchtafweer systeem aan te schaffen dragen bij aan dat beeld. Hopelijk stapt Turkije zelf uit de NAVO en zoekt het aansluiting bij Rusland en China.

quote:
Verhšltnis USA - TŁrkei Erdogan sieht Partnerschaft in Gefahr
Der Ton zwischen den USA und der TŁrkei wird zusehends rauher: Nach Sanktionen und SonderzŲllen aus Washington stellt der tŁrkische Pršsident Recep Tayyip Erdogan die grundsštzliche Partnerschaft mit Washington in Frage: Die US-Regierung mŁsse "endlich damit beginnen, die Souveršnitšt der TŁrkei zu respektieren", schrieb Erdogan in einem Gastbeitrag fŁr die "New York Times". Ansonsten "kŲnnte unsere Partnerschaft in Gefahr sein". Sein Land sei dann gezwungen, sich nach "neuen Freunden und VerbŁndeten" umzusehen.
We can't afford the illusion anymore
pi_181100731
quote:
10s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:28 schreef ExTec het volgende:
Ik merk dat ik straks ladingen popcorn moet gaan kopen :9
Net als bij de conflicten in Syrie en de opvolgende migraties?
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:18:19 #156
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181100770
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:16 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Net als bij de conflicten in Syrie en de opvolgende migraties?
Nee, ik kom eigenlijk nooit SyriŽrs tegen die zuigend arrogant zijn over hun woestijn van afkomst.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:24:14 #157
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181100851
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:18 schreef ExTec het volgende:

[..]

woestijn van afkomst.
_O- _O- _O- _O-
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:25:47 #158
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181100873
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:11 schreef Digi2 het volgende:
Turkije mag misschien van strategisch belang zijn voor de NAVO maar mijn vermoeden is dat in europa het NAVO lidmaatschap van Turkije als steeds problematischer wordt ervaren. Het aanpappen met Rusland en de keuze een russisch luchtafweer systeem aan te schaffen dragen bij aan dat beeld. Hopelijk stapt Turkije zelf uit de NAVO en zoekt het aansluiting bij Rusland en China.

[..]

zulke alleen heersers zijn geen voorstander van nauwe banden met grootmachten, omdat ze geen teritorium drift hebben omdtt men druk is de igen bevolking onder de duim te houden
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:36:11 #159
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181101050
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:11 schreef Digi2 het volgende:
Turkije mag misschien van strategisch belang zijn voor de NAVO maar mijn vermoeden is dat in europa het NAVO lidmaatschap van Turkije als steeds problematischer wordt ervaren. Het aanpappen met Rusland en de keuze een russisch luchtafweer systeem aan te schaffen dragen bij aan dat beeld. Hopelijk stapt Turkije zelf uit de NAVO en zoekt het aansluiting bij Rusland en China.

[..]

Denk dat als ze uit de NAVO geschopt worden, The Donald dat gaat doen, en niet wat afgeserveerde politici in de EU.

Bedenk dat deze hele episode er sowieso alleen is omdat erdofascist van mening was dat hij prima een potje dick swinging kon gaan doen met The Donald, want erdofascist gelooft in z'n eigen sprookjes, over hoe groots hij en z'n 3de wereldland wel niet zijn, en het nog wel kon winnen ook :')

Terwijl aan de andere kant van de wereld, The Donald, als vanouds totaal niet gehinderd door ook maar 1 diepere gedachte, met ťťn tweet gewoon ff erdovarken z'n grootse land naar de middeleeuwen stuurt.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:38:57 #160
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181101104
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:11 schreef Digi2 het volgende:
Hopelijk stapt Turkije zelf uit de NAVO en zoekt het aansluiting bij Rusland en China.

Ik hoop het ook. Ik hoop ook dat ze het Westen economisch gaan boycotten. Niks geen handel meer drijven met Europa en de VS. Het zou weer een verstandige keuze zijn van Turkije. :')
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:43:41 #161
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181101203
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:38 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Ik hoop het ook. Ik hoop ook dat ze het Westen economisch gaan boycotten. Niks geen handel meer drijven met Europa en de VS. Het zou weer een verstandige keuze zijn van Turkije. :')
Turkije zit als preffered tradepartner van de EU vastgebakken aan de EU en vooral aan Duitsland

Die doen met Rusland nauwelijks zaken omdat Rusland alleen olie en gas heeft

https://www.export.gov/article?id=Turkey-Trade-Agreements

quote:
Last Published: 7/24/2018
The Eurpean Union and Turkey are linked by a Customs Union agreement, which came into force in 1995.
Turkey has been a candidate country to join the EU since 1999, and is a member of the Euro-Mediterranean Partnership (Euromed). Euromed promotes economic integration and democratic reform across 16 neighbors to the EU's south in North Africa and the Middle East. One important part of this work is to achieve mutually satisfactory trading terms for Euromed region's partners.
quote:
Turkey's exports to the EU are mostly machinery and transport equipment, followed by manufactured goods. Turkey's main export markets are the EU (44.5%),
Iraq, USA, Switzerland, United Arab Emirates and Iran.


[ Bericht 11% gewijzigd door michaelmoore op 11-08-2018 12:50:09 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181101276
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:36 schreef ExTec het volgende:

[..]

Denk dat als ze uit de NAVO geschopt worden, The Donald dat gaat doen, en niet wat afgeserveerde politici in de EU.

Bedenk dat deze hele episode er sowieso alleen is omdat erdofascist van mening was dat hij prima een potje dick swinging kon gaan doen met The Donald, want erdofascist gelooft in z'n eigen sprookjes, over hoe groots hij en z'n 3de wereldland wel niet zijn, en het nog wel kon winnen ook :')

Terwijl aan de andere kant van de wereld, The Donald, als vanouds totaal niet gehinderd door ook maar 1 diepere gedachte, met ťťn tweet gewoon ff erdovarken z'n grootse land naar de middeleeuwen stuurt.
Kijk dit soort posts snap ik dus niet, vent Donald Duck was zelf de hele tijd tevreden over Erdo dit gaat echt wel verder dan een of andere domme priester.

Turkije gaat nooit uit de Navo geschopt worden, ik zie eerder dat Turkije lid wordt van de Eu dan dat :’)

Dit is gewoon een waarschuwing dat er met de VS niet te fucken valt. En ten tweede zie je het al dat Turkije samenwerkt met de Russen? Dat is de reden waarom dit niet veel verder gaat, ze zijn bang dat Turkije (te) dikke maatjes worden met Putin. Het blijft nog steeds een van de grootste legers ter wereld met een serieuze luchtmacht wat jullie ook van Erdo en de “nepeconomie” vinden.

Ik zie overigens nog steeds geen bankrun in Istanbul - Fatih (Europese deel). Zit zelf nu mijn ingewisselde eurootjes uit te geven.

En vergeet de innige relatie met de Israeliers niet he, dat ome Erdo Netanyahu niet mag is alleen maar voor de buhne. Familielid van me zit bij de luchtmacht en nog steeds worden Turkse piloten onder andere in Israel getrained. Maar ik zal dit allemaal met mijn Erdo bril hebben verzonnen ofzo.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:49:03 #163
46705 Kleffe_Dop
Ours is the Fury
pi_181101310
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:36 schreef ExTec het volgende:

[..]

Denk dat als ze uit de NAVO geschopt worden, The Donald dat gaat doen, en niet wat afgeserveerde politici in de EU.
Al zijn militaire adviseurs zullen hem dit afraden. Beter deze Erdogan-storm uitzitten en Turkije binnen de NAVO op een laag pitje zetten dan een Turkije dat uit de NAVO wordt getrapt en straks (noodgedwongen) toenadering zou gaan zoeken bij Rusland.
Russische Air Bases in Turkije zouden een nachtmerrie scenario zijn voor het Westen.
PSV Eindhoven
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:52:18 #164
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181101367
‹berhaupt de enige reden dat Turkije ooit bij de navo mocht komen is de strategische ligging. Die ligging blijft hetzelfde ongeacht welke despoot aan de macht is, ergo Turkije blijft navo lid.

Al denk ik niet dat veel lidstaten een poot uit zullen steken mocht erdogan nog een oorlog uitlokken.
pi_181101523
Zouden de Turken die op Erdogan hebben gestemd inmiddels doorhebben waar ze nou op gestemd hebben?
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 13:06:50 #166
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_181101672
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:42 schreef yup het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op zaterdag 11 augustus 2018 09:18 schreef Drugshond het volgende:

Wat heeft de gewone Turkse burger jullie aangedaan (behalve een paar idioten)?
Helemaal niets. Maar de gewone Turkse burger (of de gewone moslim) wordt afgerekend op het gedrag van de idioten. Want die komen steeds op tv.

Dat komt door angst.

We zeggen wel dat we gewoon verder leven, ondanks bepaalde dreigingen die er soms lijken te zijn, maar dat is natuurlijk niet zo. We zetten ons steeds meer af tegen de groepen waar de idioten toe behoren, omdat er angst is. En dat gaat pas stoppen, als de idioten stoppen.

Dus dat voorspelt niet veel goeds voor de nabije toekomst.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_181101723
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:00 schreef Hallojo het volgende:
Zouden de Turken die op Erdogan hebben gestemd inmiddels doorhebben waar ze nou op gestemd hebben?
De lui die erop gestemd hebben zullen wel meegaan in het scapegoat verhaal, schat ik zo in.
pi_181101724
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:00 schreef Hallojo het volgende:
Zouden de Turken die op Erdogan hebben gestemd inmiddels doorhebben waar ze nou op gestemd hebben?
Nee, ik denk dat ze hem nog net zo geweldig vinden als daarvoor.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 13:10:38 #169
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_181101732
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:00 schreef Hallojo het volgende:
Zouden de Turken die op Erdogan hebben gestemd inmiddels doorhebben waar ze nou op gestemd hebben?
Nee, want die geloven wat Erdogan zegt; dat de rest van de wereld een economische oorlog begonnen is tegen Turkije en dat hij ze probeert te redden. Dus die gaan trouw hun goud, dollars etc, die ze nog onder hun kussen hadden liggen, omzetten in waardeloze Turkse lira om hun leider te redden.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_181101886
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:36 schreef ExTec het volgende:

[..]

Denk dat als ze uit de NAVO geschopt worden, The Donald dat gaat doen, en niet wat afgeserveerde politici in de EU.

Bedenk dat deze hele episode er sowieso alleen is omdat erdofascist van mening was dat hij prima een potje dick swinging kon gaan doen met The Donald, want erdofascist gelooft in z'n eigen sprookjes, over hoe groots hij en z'n 3de wereldland wel niet zijn, en het nog wel kon winnen ook :')

Terwijl aan de andere kant van de wereld, The Donald, als vanouds totaal niet gehinderd door ook maar 1 diepere gedachte, met ťťn tweet gewoon ff erdovarken z'n grootse land naar de middeleeuwen stuurt.
Kernwaarden van de NAVO

quote:
https://www.nato.int/cps/en/natohq/official_texts_68580.htm
Core Tasks and Principles

2 NATO member states form a unique community of values, committed to the principles of individual liberty, democracy, human rights and the rule of law. The Alliance is firmly committed to the purposes and principles of the Charter of the United Nations, and to the Washington Treaty, which affirms the primary responsibility of the Security Council for the maintenance of international peace and security.
Het moge duidelijk zijn dat de beschreven kernwaarden ernstig onder druk staan in Turkije en het er eigenlijk geen plaats meer heeft, bovendien is het strategisch belang van Turkije veranderd vanwege het uiteenvallen van de sovjet unie. Het grondgebied van de NAVO is een heel eind naar het oosten opgeschoven sindsdien.
We can't afford the illusion anymore
pi_181101974
Turkijke zal de NAVO niet verlaten.

Maar volgens mij is die discussie eerder iets voor een ander topic.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181101996
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:06 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Helemaal niets. Maar de gewone Turkse burger (of de gewone moslim) wordt afgerekend op het gedrag van de idioten. Want die komen steeds op tv.

Dat komt door angst.

We zeggen wel dat we gewoon verder leven, ondanks bepaalde dreigingen die er soms lijken te zijn, maar dat is natuurlijk niet zo. We zetten ons steeds meer af tegen de groepen waar de idioten toe behoren, omdat er angst is. En dat gaat pas stoppen, als de idioten stoppen.

Dus dat voorspelt niet veel goeds voor de nabije toekomst.
En we hebben natuurlijk de jaren 30 nog in ons achterhoofd, toen we in Duitsland een vergelijkbare politicus aan de macht hadden.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
pi_181102031
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:24 schreef marsan het volgende:
Turkijke zal de NAVO niet verlaten.

Maar volgens mij is die discussie eerder iets voor een ander topic.
The Donald heeft onlangs nog ome Erdo ten voorbeeld gesteld aan overige NAVO-leden wat betreft Erdo's defensie budget.
pi_181102065
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:24 schreef marsan het volgende:
Turkijke zal de NAVO niet verlaten.

Maar volgens mij is die discussie eerder iets voor een ander topic.
Impliciet heeft Erdogan er volgens het bericht van de ARD nu dus wel mee gedreigd en dat lijkt me olie op het vuur voor de toch al slechte verhoudingen en daarmee de koers van o.a. de Lira en dientengevolge de turkse economie.
We can't afford the illusion anymore
pi_181102192
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:30 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Impliciet heeft Erdogan er volgens het bericht van de ARD nu dus wel mee gedreigd en dat lijkt me olie op het vuur voor de toch al slechte verhoudingen en daarmee de koers van o.a. de Lira en dientengevolge de turkse economie.
Klopt. Maar posts zoals die van Extec daar iets onder horen hier niet thuis imo.
Maar goed ik ben geen mod dus hehe.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 13:50:12 #176
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_181102514
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:10 schreef Sunri5e het volgende:
PeterRdeV twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 23:11:53 Grappig dat iedereen weer in paniek is omdat Turkije weekendscholen in Nederland wil. Nou en...?! Wist u dat er meer dan 200 NEDERLANDSE onderwijsinstellingen in 115 landen zijn? Het is weer selectieve verontwaardiging....https://t.co/CshiEe5p5O reageer retweet
_O- _O- _O- _O- _O- _O-
Peter R. de SJW
pi_181102646
quote:
Ja, Erdo kan ook niet anders dan doorgaan dat is zijn ticket geweest voor zijn huidige machtspositie, hij verhoogt de rente ook niet vooralsnog. Dus nou ja ben benieuwd hoe dit maandag wrs al gaat verlopen.
pi_181102662
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 13:55 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Peter R. de SJW
Hij zal geld of een wederdienst voor deze belachelijke tweet gevangen hebben.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 14:06:53 #180
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_181102773
quote:
7s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:02 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Hij zal geld of een wederdienst voor deze belachelijke tweet gevangen hebben.
Zoontje is de huis jurist van DENK, dus wat denk je? :')
pi_181102802
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:50 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Het is inderdaad triest. Dat ben ik het met je eens. Helaas krijgen de schreeuwers meeste aandacht en daardoor veranderen de sentimenten hier ook. Ik denk dat het gevoel hier overheerst dat de Turken in Nederland zich niet aangepast hebben. Tuurlijk betreft het dan niet alle Turken maar toch wel een groot deel denk ik.
Hoe clichť ook, ik denk dat dat juist komt omdat de schreeuwers de meeste aandacht krijgen. De Turken die zich wel aangepast hebben, hoor je immers niet.
quote:
Heel veel mensen zijn fan van Erdogan en het is niet echt duidelijk waarom. Waarom zou je stemmen voor een dictator is het idee hier. Tevens is er onbegrip voor dat de volgende generaties Turken die hier geboren zijn toch meer affiniteit hebben met Turkije dan met Nederland. Sterker nog, er is kennelijk best wat actiebereidheid vanuit die groep omdat meneer Erdogan daar om vraagt uit Istanbul.

Ik vraag mij af hoeveel invloed de ouders daarop hebben, kijken ze alleen maar naar zenders die vallen onder de macht van Erdogan? Geven ze hun kinderen niet mee dat er meerdere invalshoeken zijn? Indien ze dat wel doen, waarom is Erdogan dan de beste keuze?
Ja, als je de hele dag de Turkse staatstelevisie aan hebt in huis, is het niet gek dat dat is wat je meekrijgt. De Erdo-stemmers zijn vnl de eerste en tweede generatie arbeidsmigranten waar ik het eerder over had. De derde generatie is al veel minder actief op dit front, heb ik het idee.
pi_181102845
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:07 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Hoe clichť ook, ik denk dat dat juist komt omdat de schreeuwers de meeste aandacht krijgen. De Turken die zich wel aangepast hebben, hoor je immers niet.

[..]

Ja, als je de hele dag de Turkse staatstelevisie aan hebt in huis, is het niet gek dat dat is wat je meekrijgt. De Erdo-stemmers zijn vnl de eerste en tweede generatie arbeidsmigranten waar ik het eerder over had. De derde generatie is al veel minder actief op dit front, heb ik het idee.
Kijk eens naar de percentages stemmen op hem vanuit NL.
Dar kan nooit alleen, of vooral, 1e en 2e generatie zijn.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181102892
quote:
7s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:02 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Hij zal geld of een wederdienst voor deze belachelijke tweet gevangen hebben.
Dat Peter een lul is, maakt wat hij zegt niet per definitie onwaar:

quote:
Het Nederlands onderwijs in het buitenland kent vier vormen: volledig Nederlands onderwijs (18% van het aantal leerlingen dat Nederlands onderwijs in het buitenland volgt), aanvullend onderwijs in de Nederlandse taal en cultuur (62% van het aantal leerlingen), Nederlands onderwijs op Europese scholen (9% van het aantal leerlingen) en digitaal afstandsonderwijs (11% van het aantal leerlingen).

In 119 landen wordt Nederlands taal- en cultuuronderwijs gegeven. Van de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland, van Tanzania tot het noorden van Noorwegen en van Nepal tot Chili.
https://taaluniebericht.o(...)rwijs-het-buitenland
pi_181102941
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:11 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Dat Peter een lul is, maakt wat hij zegt niet per definitie onwaar:

[..]

https://taaluniebericht.o(...)rwijs-het-buitenland
En hoeveel daarvan zijn puur gericht op Nederlanders die daar wonen en geboren zijn en houder zijn van een paspoort van dat ander land?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181102944
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:11 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Dat Peter een lul is, maakt wat hij zegt niet per definitie onwaar:

[..]

https://taaluniebericht.o(...)rwijs-het-buitenland
Ah, de Nederlandse Diepe Staat. :D.

Feit is natuurlijk dat veel van die schooltjes voor de kinderen van expats zijn, die dus voor hun werk langere of kortere tijd in het buitenland zitten. Die kinderen gaan later vaak studeren gewoon op een Nederlandse universiteit.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 14:14:59 #186
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_181102976
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:11 schreef clumsy_clown het volgende:
Dat Peter een lul is, maakt wat hij zegt niet per definitie onwaar:
Maar zijn vergelijking slaat wel als een tang op een varken.
Die Nederlandse scholen worden gebruikt door expats die er een paar jaar werken en willen dat hun kind in Nederland gewoon weer kan aansluiten op het onderwijs. Niet door 3e generatie migranten :')
pi_181103005
.

[ Bericht 99% gewijzigd door marsan op 11-08-2018 14:16:25 ]
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181103032
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:14 schreef CrashO het volgende:

[..]

Maar zijn vergelijking slaat wel als een tang op een varken.
Die Nederlandse scholen worden gebruikt door expats die er een paar jaar werken en willen dat hun kind in Nederland gewoon weer kan aansluiten op het onderwijs. Niet door 3e generatie migranten :')
En ze krijgen daar waarschijnlijk ook niet continu te horen hoe een geweldige leider Rutte is.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181103069
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:09 schreef marsan het volgende:

[..]

Kijk eens naar de percentages stemmen op hem vanuit NL.
Dar kan nooit alleen, of vooral, 1e en 2e generatie zijn.
De stembiljetten worden en masse verzameld door een Ahmet die dan afreist naar ťťn van de stembureaus. En let wel, 45% van de Turkse Nederlanders heeft gestemd (minderheid dus) en hiervan heeft weer 70% op Erdo gestemd. Dat is dus een minderheid van de NL Turken. Nog steeds een grote groep, maar een minderheid van het geheel.

Dit alles er dus van uitgaande dat de officiŽle cijfers kloppen, waar ik niet van uit ga.
pi_181103115
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:13 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ah, de Nederlandse Diepe Staat. :D.

Feit is natuurlijk dat veel van die schooltjes voor de kinderen van expats zijn, die dus voor hun werk langere of kortere tijd in het buitenland zitten. Die kinderen gaan later vaak studeren gewoon op een Nederlandse universiteit.
Ga heen met je Diepe Staat onzin, door zulke termen er in te gooien maak je het hele gesprek belachelijk.

Overigens zegt het artikel waar dit uit komt het volgende:

quote:
Van alle de kinderen die na 2011 emigreerden, was 32% binnen vier jaar al weer terug in Nederland. In 2010 bedroeg dat 25%.
Da's nog steeds maar een derde die terugkeert in de tijd die je van een expat zou verwachten.

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_141120181835 op 11-08-2018 14:25:36 ]
pi_181103148
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:18 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

De stembiljetten worden en masse verzameld door een Ahmet die dan afreist naar ťťn van de stembureaus. En let wel, 45% van de Turkse Nederlanders heeft gestemd (minderheid dus) en hiervan heeft weer 70% op Erdo gestemd. Dat is dus een minderheid van de NL Turken. Nog steeds een grote groep, maar een minderheid van het geheel.

Dit alles er dus van uitgaande dat de officiŽle cijfers kloppen, waar ik niet van uit ga.
Ok. Ik ging er eigenlijk niet vanuit dat maar 45% had gestemd.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181103187
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:20 schreef marsan het volgende:

[..]

Ok. Ik ging er eigenlijk niet vanuit dat maar 45% had gestemd.
Niet gek, omdat dat niet belicht wordt, want niet interessant. Je ziet de krantenkoppen met hoeveel duizend stemmen er zijn uitgebracht overal, maar dat omzetten naar een percentage van het geheel gebeurt dan weer veel minder.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 14:23:59 #193
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181103237
https://www.rtlnieuws.nl/(...)met-rel-om-predikant

Het lijkt erop dat de regering Trump het acceptabel vindt dat Turkije niet langer een strategische bondgenoot is.

De potentiŽle gevolgen van een verdere escalatie tussen de twee landen hebben geleid tot een debat binnen de regering van Trump, bericht Bloomberg.

Sommigen vrezen de consequenties van het verbreken van de banden met Turkije. Anderen vinden dat de strategische waarde van het land is afgenomen en dat het negeren van Erdogans gedrag hem alleen maar zou aanmoedigen.
pi_181103352
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:22 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Niet gek, omdat dat niet belicht wordt, want niet interessant. Je ziet de krantenkoppen met hoeveel duizend stemmen er zijn uitgebracht overal, maar dat omzetten naar een percentage van het geheel gebeurt dan weer veel minder.
Maar dat niey stemmen is ook een bewuste keuze.
Feitelijk kun je in de kranten alleen de uitslagen benoemen. Percentages van opkomst staan er ook wel bij maar idd minder interessant.
Soort van goedkeuring zonder deelname.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181103421
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:19 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ga heen met je Diepe Staat onzin, door zulke termen er in te gooien maak je het hele gesprek belachelijk.
Dat was ene garpje natuurlijk hŤ...
quote:
Overigens zegt het artikel waar dit uit komt het volgende:

[..]

Da's nog steeds maar een derde die terugkeert in de tijd dat je van een expat zou verwachten.
Langere of kortere tijd, zeg ik ook, sommige expats blijven wrs altijd.
Maar waar het om gaat is dat er geen Nederlandse schooltjes zijn om de vierde generatie emigrťs van Nederlandse herkomst te indoctrineren met onze religie, cultuur en politiek. En trouwens onze cultuur bestaat niet (volgens sommigen althans en volgens mij ook volgens Peter R.), we zijn bijna allemaal humanistisch en seculier en onze politiek is iets dat andere landen zouden moeten overnemen. Dan komt het wel goed; - ondanks ook veel gekanker en allerlei tegenstellingen en wat "dalletjes", kun je stellen dat Nederland vanaf zijn ontstaan in de 16de-7de eeuw redelijk goed marcheert.
pi_181103465
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:27 schreef marsan het volgende:

[..]

Maar dat niey stemmen is ook een bewuste keuze.
Feitelijk kun je in de kranten alleen de uitslagen benoemen. Percentages van opkomst staan er ook wel bij maar idd minder interessant.
Soort van goedkeuring zonder deelname.
Beweer je nu dat niet stemmen eigenlijk ook een stem voor Erdo was? Kom op. Er zijn honderden valide redenen om niet te stemmen in deze. Officieel had ik ook mogen stemmen. Ik weiger me in te mengen in de politiek van een ander land, dus die stem wordt meegeteld, maar als niet opgedaagd genoteerd. Je kunt niet aan de ene kant willen dat Turkse Nederlanders zich niet meer met Turkije verbonden voelen en niet meer aan de verkiezingen daar meedoen, maar dan wel van ze verwachten dat ze tegen Erdogan gaan stemmen, omdat dat is wat je graag ziet gebeuren. Zo werkt het niet.
pi_181103512
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:29 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dat was ene garpje natuurlijk hŤ...

[..]

Langere of kortere tijd, zeg ik ook, sommige expats blijven wrs altijd.
Maar waar het om gaat is dat er geen Nederlandse schooltjes zijn om de vierde generatie emigrťs van Nederlandse herkomst te indoctrineren met onze religie, cultuur en politiek. En trouwens onze cultuur bestaat niet, we zijn bijna allemaal humanistisch en seculier en onze politiek is iets dat andere landen zouden moeten overnemen. Dan komt het wel goed; - ondanks ook veel gekanker en allerlei tegenstellingen en wat "dalletjes", kun je stellen dat Nederland vanaf zijn ontstaan in de 16de-7de eeuw redelijk goed marcheert.
Dit is een hoop onzin in een post. Expats die altijd blijven zijn geen expats meer. Als jij denkt dat een Nederlandse cultuur niet bestaat is dat heel treurig, en vooral ook onjuist. We zijn niet allemaal humanistisch, zelfs het seculiere valt nog wel mee. En ga zo maar door. Ik ben hier niet om de Nederlandse buitenlandse scholen af te zeiken of die van Turkije op te hemelen. Blijkbaar voel jij die behoefte wel, wat prima is, maar nogmaals, een hoop onzin.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 14:35:29 #198
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181103558
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:14 schreef CrashO het volgende:

[..]

Maar zijn vergelijking slaat wel als een tang op een varken.
Die Nederlandse scholen worden gebruikt door expats die er een paar jaar werken en willen dat hun kind in Nederland gewoon weer kan aansluiten op het onderwijs. Niet door 3e generatie migranten :')
Dit, je moet zulke zaken natuurlijk wel in de juiste context zien.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_181103634
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:27 schreef marsan het volgende:

[..]

Maar dat niey stemmen is ook een bewuste keuze.
Feitelijk kun je in de kranten alleen de uitslagen benoemen. Percentages van opkomst staan er ook wel bij maar idd minder interessant.
Soort van goedkeuring zonder deelname.
Je kunt het ook zien als dat de niet stemmers zo goed zijn geÔntegreerd dat heel de politiek in Turkije ze niks meer kan boeien.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181103677
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:33 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Dit is een hoop onzin in een post. Expats die altijd blijven zijn geen expats meer. Als jij denkt dat een Nederlandse cultuur niet bestaat is dat heel treurig, en vooral ook onjuist. We zijn niet allemaal humanistisch, zelfs het seculiere valt nog wel mee. En ga zo maar door. Ik ben hier niet om de Nederlandse buitenlandse scholen af te zeiken of die van Turkije op te hemelen. Blijkbaar voel jij die behoefte wel, wat prima is, maar nogmaals, een hoop onzin.
Expats die blijven veranderen dan in emigrťs idd, maar die begonnen als expats en lieten hun kinderen dan naar die schooltjes gaan.
Ik vind niet dat Nederland geen cultuur heeft, dat vinden anderen wel vaak, met name ook Peter R (volgens mij). Dus op dat gebied zou je zo'n Nederlands schooltje al helemaal niet kunnen vergelijken met Erdo's scholen.
Zelfs de religies ten onzent zijn idd vooral humanistisch ingesteld en proberen vooral humanistische waarden te propageren (muv paar meer stijlere demonisaties wellicht) en qua politiek zie je dat de meerderheid der bevolking toch wel een seculiere insteek heeft.
Verder denk ik en daar ging het even om, dat de vergelijking van Peter R. BS is en nee, ik denk dat Erdo's-weekendschooltjes in feite niet moeten worden toegelaten.
pi_181104338
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:39 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Je kunt het ook zien als dat de niet stemmers zo goed zijn geÔntegreerd dat heel de politiek in Turkije ze niks meer kan boeien.
Moeilijk om daar wat negatiefs in te zien inderdaad. Had gewild dat het percentage stemmers 0% was. Liever nog dat er gewoon geen dubbele paspoorten waren, maar dat is weer een stap verder.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 15:28:31 #202
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181104546
Huishoudelijke mededeling:

Internetbankieren vanuit Turkije werkt weer. De reden zou zijn dat ze tijd nodig hadden om de koersen aan te passen. Alsof dat met bordjes gaat die handmatig aangepast moeten worden. Ik zie ze al driftig in de weer :') :')
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181104548
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:42 schreef yup het volgende:

[..]

Het doet gewoon oprecht pijn om te lezen dat mensen blij worden dat de economie van Turkije kapot gaat. Wat je ook van Erdogan vind. Misschien was het een zwaktebod van wat ik schreef.

Maar eindelijk ging het jarenlang economisch goed (misschien politiek minder maar goed).

Het doet gewoon pijn. Wat heeft de gewone Turkse burger jullie aangedaan (behalve een paar idioten)?

Het liefst zou ik als Turkse Nederlander willen dat alles goed zou gaan tussen de EU en Turkije.
De beledigingen van Erdo dat de Nederlanders oa: ‘orgaanoogsters, nazi’s, racisten, fascisten en tulpen’ zouden zijn, zijn natuurlijk niet leuk, maar dat kunnen we best hebben.

Ook de vele duizenden Turkse vlaggeraars op de Erasmusbrug en het slopen van Rotterdam en het aanvallen van de ME bij de rellen nadat de Turkse ambassadeur geweigert werd waren een smetje op het Turkse blazoen in Nederland.

Het neersteken van sinaasappels en het onthoofden van tulpen in Turkije lieten ons niet koud.

image.jpg

Maar op het moment dat Turken ons verwarren met Frankrijk en denken dat onze premier Hollande is omdat ons land Holland heet dan gaan de Turken echt te ver.
Dat is onvergeeflijk :%

quote:
For the Dutch crisis, Erdoğan’s supporters have done some of their most creative work. They stabbed and squeezed oranges in public, because the Dutch football strip is orange. (The oranges were local, of course.) They posted selfies while “beheading” a tulip. Some of them burned the French flag, as they thought that FranÁois Hollande must be the president of Holland, and tweeted insults in broken English at the French president.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181104793
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 14:39 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Je kunt het ook zien als dat de niet stemmers zo goed zijn geÔntegreerd dat heel de politiek in Turkije ze niks meer kan boeien.
Klopt en dat gaat voor een deel ook wel op.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181104874
Dat is een hele dure pastoor dan, alhoewel het Turkse sprookje uiteindelijk natuurlijk toch wel zou uitgaan als een nachtkaars.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 15:56:36 #206
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181104895
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:47 schreef yup het volgende:

[..]

Kijk dit soort posts snap ik dus niet, vent Donald Duck was zelf de hele tijd tevreden over Erdo dit gaat echt wel verder dan een of andere domme priester.
Als je een verstandig diplomaten corps hebt, snap je dat The Don nogal wispelturig kan zijn.

Maar wat zullen we zeggen, turkije heeft geen verstandig diplomaten corps (meer over, gulen aanhanger en whatnot).

quote:
Turkije gaat nooit uit de Navo geschopt worden, ik zie eerder dat Turkije lid wordt van de Eu dan dat :’)
Ja, blijf dromen hť.

quote:
Ik zie overigens nog steeds geen bankrun in Istanbul - Fatih (Europese deel). Zit zelf nu mijn ingewisselde eurootjes uit te geven.
Uh huh.

Hier had je landgenoot HiZ wat verstandigs over te vertellen maar ik begrijp dat dat volstrekt niet besteed is aan arrogant 3de wereldland volk, die bijkans natuurlijk wel gaat 'dreigen' met oorlog.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:54 schreef HiZ het volgende:
Er zijn mensen in mijn vriendenkring die de afgelopen maanden van een comfortabel leven naar tekorten zijn gegaan door niks anders dan deze valutakoersen. De foodcourts in malls zijn inderdaad vol. Maar in de winkels rinkelt de kassa niet. In veel malls is winkelruimte leegstaand. De sapphire mall in Levent is zelfs meer dan half leeg. Restaurants waar kabtoorwerkers lunchen merken vanaf de tweede helft van de maand dat het geld op is en dat de vaste klanten niet meer kunnen komen tot ze weer nieuwe lunchbonnen krijgen van hun werkgever.

Voor het eerst sinds jaren worden huizen in Turkije aangeboden in vreemde valuta. De lijst van zorgelijke ontwikkelingen is immens. En dan krijg je hier te horen van figuren die twee weken per jaar tussen de andere toeristen zitten dat het allemaal zo goed gaat.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:00:21 #207
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181104947
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:49 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]

Al zijn militaire adviseurs zullen hem dit afraden. Beter deze Erdogan-storm uitzitten en Turkije binnen de NAVO op een laag pitje zetten dan een Turkije dat uit de NAVO wordt getrapt en straks (noodgedwongen) toenadering zou gaan zoeken bij Rusland.
Russische Air Bases in Turkije zouden een nachtmerrie scenario zijn voor het Westen.
Denk dat dit anno nu enorm overschat word.

Bases in turkije zijn geweldig voor de VS als ze zich in het MO weer eens willen laten gelden.

Maar of die imperialistische gewoonte van de VS nou echt goed is..., ik denk het niet.

En Rusland heeft nu al 0,0 moeite om met hun vliegtuigen Europa te bereiken. Dat reduceert het eventuele verlies van bases in turkije tot PR speldeprikjes.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_181104964
Die Turkse reacties op de post van Trump op Instagram :')
Oh man genieten.

Roepen dat het allemaal niks uitmaakt maar binnenkort wel Amerikaans geld bedelen via het IMF om maar aan het dagelijks brood te kunnen komen.

What an art, what a deal :7
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 16:24:55 #209
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181105239
quote:
Uitstekend stukje van Krugman, wat we van hem gewend zijn.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 18:59:36 #210
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181108223
https://www.iex.nl/Nieuws(...)a-verder-omlaag.aspx

Ja Trumo mert zijn twitter oorlog

https://www.telegraaf.nl/(...)n-op-lira-te-stutten

quote:
ANKARA (AFN/BLOOMBERG/RTR) -

De Turkse lira is vrijdag fors gezakt na aangekondigde extra sancties van de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde op Twitter aan de importheffingen op staal en aluminium uit Turkije te verdubbelen.

Daarmee komen die heffingen op respectievelijk 50 procent en 20 procent.

De Turkse overheid riep de VS inmiddels op af te zien van verdere sancties omdat die de relatie tussen de twee NAVO-bondgenoten verder onder druk zet.
Ankara gaf ook aan dat het zo nodig terug zal slaan. Turkije wil dat de meningsverschillen met de VS via diplomatie en dialoog worden opgelost.

De lira was direct na de tweet van Trump naar een nieuw dieptepunt gedaald.

De Turkse munt verloor daarmee vrijdag tot wel 20 procent aan waarde ten opzichte van de dollar.
De lira is de afgelopen week toch al rap aan het dalen als gevolg van het oplopende conflict tussen Turkije en de VS.

Fikse inflatie loopt mogelijk verder op

De fors goedkopere munt betekent dat de al fikse inflatie in het land nog verder dreigt op te lopen.
Daardoor wordt het leven voor de Turkse bevolking steeds duurder. Behalve het conflict met de VS zijn er ook zorgen over de invloed die president Recep Tayyip Erdogan heeft op het beleid van de Turkse centrale bank. Erdogan riep Turken vrijdag op hun goud en buitenlandse valuta in Turkse lira om te zetten.

Erdogan is tegenstander van het verhogen van de rente en benoemde onlangs zijn schoonzoon Berat Albayrak tot minister van FinanciŽn. Die had net voor Trumps twitterbericht zijn plannen voor een nieuw economisch beleid uitgezet, waarin hij onder meer de onafhankelijkheid van de centrale bank benadrukte. Ook gaat Turkije de hand op de knip houden, wordt een minder snelle economische groei nagestreefd en moet de inflatie in toom worden gehouden. Critici gaven echter aan dat de plannen van Albayrak weinig concreet werden.

In het kielzog van de lira verloor ook de euro aan waarde ten opzichte van de dollar. De angst bestaat dat de vrije val van de Turkse munt overslaat op Europese banken met een bijzondere blootstelling aan Turkije.


[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 11-08-2018 19:59:53 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 20:32:35 #211
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181110805
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181111707
Je goud en dollars mag je ook gewoon bij je lokale moskee of kantoor van AK inleveren, geen zorgen.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 20:59:10 #213
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181111806
Vandaag amper beweging in de lira. Staat vast op 7.33 voor 1 euro, wat is er aan de hand?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:00:16 #214
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_181111844
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 20:59 schreef vigen98 het volgende:
Vandaag amper beweging in de lira. Staat vast op 7.33 voor 1 euro, wat is er aan de hand?
Weekend
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:02:57 #215
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181111947
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:00 schreef CrashO het volgende:

[..]

Weekend
oh
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181111991
:')
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181112008
Heeft de EU vandaag nog voorzorgmaatregelen getroffen wb de vluchtelingen in Turkije?
Ik vraag, jij draait.
pi_181112040
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:02 schreef vigen98 het volgende:

[..]

oh
Maandag gaan we weer kijken. Ben benieuwd.
pi_181112054
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 20:55 schreef WammesWaggel het volgende:
Je goud en dollars mag je ook gewoon bij je lokale moskee of kantoor van AK inleveren, geen zorgen.
Sympahiek.
pi_181112617
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 20:55 schreef WammesWaggel het volgende:
Je goud en dollars mag je ook gewoon bij je lokale moskee of kantoor van AK inleveren, geen zorgen.
Ze steken ze liever in brand.
https://www.liveleak.com/view?t=keYYu_1533996729
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:33:41 #221
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_181112837
quote:
Wat een dom volk is het ook.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:35:49 #222
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181112900
quote:
Over paar dagen/weken hadden ze liever dat niet gedaan :D
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:35:52 #223
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181112903
De aftakeling van Turkije gaat nog sneller dan ik had gedacht.
pi_181112953
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:35 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Over paar dagen/weken hadden ze liever dat niet gedaan :D
Zal wel vers uit de printer komen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:37:53 #225
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181112970
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:37 schreef marsan het volgende:

[..]

Zal wel vers uit de printer komen.
Het leken ook op neppe dollars.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181113099
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:33 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Wat een dom volk is het ook.
Blijft apart. Dan lig je dus tussen Europa, AziŽ en ArabiŽ en dan kies je ervoor om zoveel mogelijk op de laatstgenoemde te lijken. Like, why? :|W :?
Ik vraag, jij draait.
pi_181113186
quote:
Erdogan dreigt VS met breuk bondgenootschap
In het conflict met de Verenigde Staten dreigt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan de NAVO-partner met een breuk. Als de Amerikanen zo respectloos blijven, dan zal zijn regering ,,nieuwe vrienden en bondgenoten gaan zoeken''. Erdogan gaf die waarschuwing in een ingezonden bijdrage in de New York Times.
https://www.ad.nl/buitenl(...)enootschap~a51a1099/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181113192
quote:
Zo kan Amerika geld blijven printen zonder dat het voor inflatie zorgt, dom bezig Turruken.

Trump - Erdogan 1 - 0
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:46:12 #229
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_181113254
quote:
quote:
Hij schreef dat de poging hem ten val te brengen in juli 2016 te vergelijken is met ,,wat het Amerikaanse volk ongetwijfeld zelf heeft meegemaakt na Pearl Harbour
:D :') :')
pi_181113280
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:44 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Okee doei :W
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:47:12 #231
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181113283
quote:
Wat een trieste bedoening, wat ik al eerder zei, de misplaatste trots van die gasten, ipv dat ze hun gezonde verstand eens gaan gebruiken.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_181113302
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:44 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Binnenvallen alvorens ze nieuwe vrienden strategische bondgenoten gevonden hebben?

Landen als Rusland, China en Turkije zullen nooit loyale (cultuur)vrienden kennen, hoogstens (zeer) temporale allianties.
Ik vraag, jij draait.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:48:27 #233
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181113317
Erdo en co zijn er in 2 jaar tijd in geslaagd er een ongekende puinhoop van te maken daar. Een zeer waarschijnlijk zelf gestagede coup, massa-ontslagen en -arrestaties van iedereen die hem niet aanstaat, fraude met referenda en verkiezingen, ruzie gemaakt met zo'n beetje alle wereldleiders, en nu deze economische shit. Nee, echt lekker bezig de Grote Erdogan.

:')
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:48:56 #234
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181113329
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:37 schreef marsan het volgende:

[..]

Zal wel vers uit de printer komen.
Klopt, maar dan nog, ze willen natuurlijk een signaal af te geven.
Maar in wezen staan ze compleet voor joker.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_181113337
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:46 schreef CrashO het volgende:

[..]

[..]

:D :') :')
Erdogan blijft er maar in geloven dat het een goede actie is om je bondgenoten te beledigen met de ergste oorlogsherinneringen. Zo riep hij dat alle Duitsers nazi's zijn (hoewel hij daar de halve wereld mee beledigde) ,beschuldigde hij Nederland van genocide in de Balkanoorlog en probeert hij nu Trump te beledigen met de herinnering aan Pearl Harbour.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181113348
[..President Donald Trump wakkerde de devaluatie aan door de importheffing op Turks staal met ingang van maandag te verdubbelen tot 50 procent.]

Manipulatief zinnetje van het AD. Ze bedoelen ''..wakkerde de devaluatie VERDER aan...''
Ik vraag, jij draait.
pi_181113352
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:48 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Binnenvallen alvorens ze nieuwe vrienden strategische bondgenoten gevonden hebben?

Landen als Rusland, China en Turkije zullen nooit loyale (cultuur)vrienden kennen, hoogstens (zeer) temporale allianties.
Dat denk ik ook idd.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:50:46 #238
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_181113371
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:49 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Erdogan blijft er maar in geloven dat het een goede actie is om je bondgenoten te beledigen met de ergste oorlogsherinneringen. Zo riep hij dat alle Duitsers nazi's zijn (hoewel hij daar de halve wereld mee beledigde) ,beschuldigde hij Nederland van genocide in de Balkanoorlog en probeert hij nu Trump te beledigen met de herinnering aan Pearl Harbour.
Nederland en Duitsland; De Verenigde Nazi's. _O-
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_181113419
[...,wat het Amerikaanse volk ongetwijfeld zelf heeft meegemaakt na Pearl Harbour en de aanslagen van 11 september']

Klopt wel wat ie zegt hier; die twee ťn zijn coupe waren alle Fals Flags met verregaande gevolgen voor beide bevolkingen.
Ik vraag, jij draait.
pi_181113483
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:52 schreef Wijs-aperig het volgende:
[...,wat het Amerikaanse volk ongetwijfeld zelf heeft meegemaakt na Pearl Harbour en de aanslagen van 11 september']

Klopt wel wat ie zegt hier; die twee ťn zijn coupe waren alle Fals Flags met verregaande gevolgen voor beide bevolkingen.
Ja, alles is een false flag natuurlijk. Eigenlijk gebeurt er ook helemaal niets op de aarde, behalve al die false flags.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 21:54:56 #241
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_181113488
Iemand heeft het hek van BNW open laten staan
pi_181113502
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:46 schreef CrashO het volgende:

[..]

[..]

:D :') :')
quote:
en de aanslagen van 11 september''.
Je vergat een stukje ;). Maar wat is die vent weer bezig zeg _O- :')
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181113574
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:54 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, alles is een false flag natuurlijk. Eigenlijk gebeurt er ook helemaal niets op de aarde, behalve al die false flags.
Dat komt omdat complotgenieŽn er mee weg blijven komen dankzij dit soort stromannetjes. Zelfs Erdogan z'n coupe komt volledig geloofwaardig over op jou?
Ik vraag, jij draait.
pi_181113688
quote:
6s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 21:57 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Dat komt omdat complotgenieŽn er mee weg blijven komen dankzij dit soort stromannetjes. Zelfs Erdogan z'n coupe komt volledig geloofwaardig over op jou?
Eh, nee die komen niet geloofwaardig over en de complottheorieŽn die jij hier noemt komen niet geloofwaardig over. Complottheoritis is een aandoening.

Alhoewel 9/11 strikt genomen wel een complot was. Van die terroristen.
pi_181113723
Irak oorlog van 03' was zeker ook geen gevolg van een complot?

Reminder: Liberal hero Robert Mueller lied about Iraq’s non-existent WMDs

Voor een dergelijke reminder hebben we helaas de Russen -en niet onze eigen journalistiek- nodig, anno 2018. Of een Alex Jones, maar die ligt onder de digitale zoden.
Ik vraag, jij draait.
pi_181113771
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:01 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Eh, nee die komen niet geloofwaardig over en de complottheorieŽn die jij hier noemt komen niet geloofwaardig over. Complottheoritis is een aandoening.

Alhoewel 9/11 strikt genomen wel een complot was. Van die terroristen.
Als zijn coupe niet geloofwaardig was, dan was het toch misschien wel een complot, een False Flag?

Om 9/11 te begrijpen hoef je alleen maar een piloot (iedereen kent er wel eentje) te vragen of ie de stunt -uitgehaald door een beginner zonder enig talent- bij het Pentagon zou kunnen nabootsen. Het antwoord zal enkel nee luiden.

(Het is in een simulator uitgetest door een piloot met 30 vlieg-jaren, mission failed x 10: 0% succesrate).
Ik vraag, jij draait.
pi_181113858
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:04 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Als zijn coupe niet geloofwaardig was, dan was het toch misschien wel een complot, een False Flag?
Ja, alleen is dat geen interessante vraag nu.
pi_181113874
quote:
17s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:02 schreef Wijs-aperig het volgende:
Irak oorlog van 03' was zeker ook geen gevolg van een complot?

Reminder: Liberal hero Robert Mueller lied about Iraq’s non-existent WMDs

Voor een dergelijke reminder hebben we helaas de Russen -en niet onze eigen journalistiek- nodig, anno 2018. Of een Alex Jones, maar die ligt onder de digitale zoden.
Je had het over Pearl Harbor en 9/11 toch?

Maar goed, hoe dan ook is dit een transgressie van het onderwerp van het topic, die er niets toe doet imho.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 22:09:10 #249
38496 Perrin
Sapere aude
pi_181113918
Er is een compleet apart forum voor deze complotnonsens hŤ. Dit topic gaat over de devaluatie van de lira. Dank u.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 22:10:01 #250
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181113945
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Je had het over Pearl Harbor en 9/11 toch?

Maar goed, hoe dan ook is dit een transgressie van het onderwerp van het topic, die er niets toe doet imho.
Die Erdo is wel een goede diplomaat

ze schoppen ie LIRA helemaal de vernieling in om hem te pesten
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181113999
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:07 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Je had het over Pearl Harbor en 9/11 toch?

Maar goed, hoe dan ook is dit een transgressie van het onderwerp van het topic, die er niets toe doet imho.
Erdogan gebruikt de coupe nu als verwijt (ontopic).
Ik vraag, jij draait.
pi_181114075
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:12 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Erdogan gebruikt de coupe nu als verwijt (ontopic).
Ja, maar dit gaat niet over die coupe-poging. Toch? Dit gaat over het desastreuze economische beleid van Erdo. En daarvoor waarschuwde men al jaren geleden.
pi_181114123
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:15 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, maar dit gaat niet over die coupe-poging. Toch? Dit gaat over het desastreuze economische beleid van Erdo. En daarvoor waarschuwde men al jaren geleden.
Als het niet Erdo zelf was, dan was het misschien Gulen, of een derde partij. Een partij die in elk geval uit is op het verdwijnen van Erdo. Mogelijk een partij die dat wellicht ook via de economische weg kan bewerkstelligen. Mede dankzij het desastreuze beleid van Erdogan zelf uiteraard.
Ik vraag, jij draait.
pi_181114196
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:16 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Als het niet Erdo zelf was, dan was het misschien Gulen, of een derde partij. Een partij die in elk geval uit is op het verdwijnen van Erdo. Mogelijk een partij die dat wellicht ook via de economische weg kan bewerkstelligen. Mede dankzij het desastreuze beleid van Erdogan zelf uiteraard.
Niet interessant, want dat ligt niet in de scoop van dit topic imho.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 22:19:14 #255
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181114374
Dit is voor Erdogan geweldig (als hij de propaganda de juiste kant op kan laten gaan, natuurlijk). Wanneer het Turkse volk doorkrijgt dat dit mede Erdogan zijn schuld is, is het voorbij.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 22:24:26 #257
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181114395
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 16:24 schreef ExTec het volgende:

[..]

Uitstekend stukje van Krugman, wat we van hem gewend zijn.
Had hem maar volluit geschreven. Best goed artikel.

Partying Like It’s 1998
Paul Krugman
Aug. 11, 2018

merlin_142190805_f826d1cf-5ff3-40d8-9e7f-77c15632f11f-superJumbo.jpg?quality=90&auto=webp
Counting Turkish lira at a currency exchange office in Istanbul on Wednesday.

And now for something completely similar.

For a while, those of us who devoted a lot of time to understanding the Asian financial crisis two decades ago were wondering whether Turkey was going to stage a re-enactment. Sure enough, that’s what seems to be happening.

Here’s the script: start with a country that, for whatever reason, became a favorite of foreign lenders, and experienced a large inflow of foreign capital over a number of years. Crucially, the debt thus incurred is denominated in foreign currency, not domestic (which is why the U.S., also a recipient of large inflows in the past, isn’t similarly vulnerable — we borrow in dollars).

At some point, however, the party comes to an end. It doesn’t matter much what causes a “sudden stop” in foreign lending: it could be domestic events, like appointing your son-in-law to oversee economic policy, it could be a rise in U.S. interest rates, it could be a crisis in another country investors see as being similar to you.

Whatever the shock, the crucial thing is that foreign debt has made your economy vulnerable to a death spiral. Loss of confidence causes your currency to drop; this makes it harder to repay debts in foreign currency; this hurts the real economy and further reduces confidence, leading to a further decline in your currency; and so on.

The result is that foreign debt explodes as a share of GDP. Indonesia came into the ’90s financial crisis with foreign debt less than 60 percent of GDP, roughly comparable to Turkey early this year. By 1998 a plunging rupiah had sent that debt to almost 170 percent of GDP.

How does such a crisis end? If there is no effective policy response, what happens is that the currency drops and debt measured in domestic currency balloons until everyone who can go bankrupt, does. At that point the weak currency fuels an export boom, and the economy starts a recovery built around huge trade surpluses. (This may come as a surprise to Donald Trump, who appears to be levying punitive tariffs on Turkey as punishment for its weak currency.)

Is there any way to short-circuit this doom loop? Yes, but it’s tricky. What you need to reduce the costs of crisis is a combination of short-run heterodoxy and credible assurances of a longer-run return to orthodoxy.

How it works: stop the explosion of the debt ratio with some combination of temporary capital controls, to place a curfew on panicked capital flight, and possibly the repudiation of some foreign-currency debt. Meanwhile, get things in place for a fiscally sustainable regime once the crisis is over. If all goes well, confidence will gradually return, and you’ll eventually be able to remove the capital controls.

When Wives Earn More Than Husbands, Neither Partner Likes to Admit It
Malaysia did this in 1998; South Korea, with U.S. aid, effectively did something like it at the same time, by pressuring banks into maintaining their short-term credit lines. A decade later, Iceland did very well with a combination of capital controls and debt repudiation (strictly speaking, refusing to take public responsibility for the debts run up by private bankers).

Argentina also did quite well with heterodox policies in 2002 and for a few years after, effectively repudiating 2/3 of its debt. But the Kirchner regime didn’t know when to stop and turn orthodox again, setting the stage for the country’s return to crisis.

And maybe that example shows how hard dealing with this kind of crisis is. You need a government that is both flexible and responsible, not to mention technically competent enough to implement special measures and honest enough to carry out that implementation without massive corruption.

That, unfortunately, doesn’t sound like Erdogan’s Turkey. Of course, it doesn’t sound like Trump’s America, either. So it’s a good thing our debts are in dollars.
pi_181114396
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:19 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Dat zag iedereen wel aankomen. Dat die samenwerking niet boterde.
Vanuit Europees perspectief best problematisch. Een (door met name de VS) opgeklopte ruzie met Rusland ťn Turkije, beide liggend aan onze grenzen. Wat gaat de EU doen, met altijd nog een stille wens voor de toetreding van Turkije?
Ik vraag, jij draait.
pi_181114418
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Niet interessant, want dat ligt niet in de scoop van dit topic imho.
Het ligt blijkbaar buiten jouw scoop, dat is wat anders.
Ik vraag, jij draait.
pi_181114450
quote:
"Dit was natuurlijk niet voorzien", zegt Ethem Emre, voorzitter Kamer van Koophandel Nederland & Turkije in het NOS Radio 1 Journaal. "Maar de meeste ondernemers merken dit nu nog niet in hun portemonnee. In Turkije zitten ze nu nog midden in de vakantietijd. De gevolgen zijn daardoor niet echt te merken. Ik denk dat dit nog even duurt."

https://nos.nl/artikel/22(...)van-lira-voelen.html
Nooit geweten dat dat bestaat: http://kvknederlandturkije.nl/

Vooral even leuk om het maandblad te bekijken: http://kvknederlandturkij(...)g-to-turkish-market/

Eerste 3 reclames overigens
CRrty1N.jpg?1
UAapNHV.png
WFXnMbW.png
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181114464
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:25 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Het ligt blijkbaar buiten jouw scoop, dat is wat anders.
Nee, lees deze reeks maar door.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 22:27:25 #262
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181114477
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:24 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Vanuit Europees perspectief best problematisch. Een (door met name de VS) opgeklopte ruzie met Rusland ťn Turkije, beide liggend aan onze grenzen. Wat gaat de EU doen, met altijd nog een stille wens voor de toetreding van Turkije?
Die wens ligt allang in de vriezer of is zelfs rigor mortis.
Turkije toelaten is op dit moment hetzelfde als politieke Seppuku.
pi_181114539
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:27 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Die wens ligt allang in de vriezer of is zelfs rigor mortis.
Turkije toelaten is op dit moment hetzelfde als politieke Seppuku.
Nou ja, visum-vrij reizen gaat gewoon door hoor, wanneer is de heugelijke datum?
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 22:29:28 #264
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181114549
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:24 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Vanuit Europees perspectief best problematisch. Een (door met name de VS) opgeklopte ruzie met Rusland ťn Turkije, beide liggend aan onze grenzen. Wat gaat de EU doen, met altijd nog een stille wens voor de toetreding van Turkije?
Turkije gaat niet toetreden tot de EU en zeker niet nu dat land elke dag verder afglijdt de afgrond in.
Die worden alleen maar aan het lijntje gehouden.
pi_181114633
HaraldDoornbos twitterde op zaterdag 11-08-2018 om 20:50:29 Ongelooflijk gewoon. De Libische dinar is nu officieel meer waard dan de Turkse lira.1$ = 6.13 LD1$ = 6.43 TL reageer retweet
pi_181114643
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:27 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Die wens ligt allang in de vriezer of is zelfs rigor mortis.
Turkije toelaten is op dit moment hetzelfde als politieke Seppuku.
Anderzijds; minus frictie tussen het Westen en Turkije, zal Turkije hongeriger voor EU-noodpakketen zijn, en dus allicht ook gewilliger om op enkele gebieden in te binden. Maar inderdaad zelfmoord; geen EU-partij (minus Juncker en zn vriendjes wrs) die het met het huidige Turkije zal voorstellen.
Ik vraag, jij draait.
pi_181114681
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:32 schreef TargaFlorio het volgende:
HaraldDoornbos twitterde op zaterdag 11-08-2018 om 20:50:29 Ongelooflijk gewoon. De Libische dinar is nu officieel meer waard dan de Turkse lira.1$ = 6.13 LD1$ = 6.43 TL reageer retweet
Da's wel heel knap, want de LibiŽrs moeten het (dankzij Clinton) zonder (verstandig) leider doen.
Ik vraag, jij draait.
pi_181115189
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:29 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nou ja, visum-vrij reizen gaat gewoon door hoor, wanneer is de heugelijke datum?
Dan heb ik zeker iets gemist want volgens mij staat visum-vrij reizen ook in de vriezer.

quote:
EU tells Turkey NO to visa-free travel as it cracks down on Erdogan
Fri, Feb 16, 2018 | UPDATED: 21:18, Fri, Feb 16, 2018
THE European Union has warned Turkey there can be no visa-free travel to the bloc until Ankara tones down its strict counter-terrorism laws. President Tayyip Erdogan's security crackdown following a botched coup in 2016 has prompted concern within the EU.

50,000 people, including journalists, were arrested, with 150,000 more, including teachers, judges to soldiers, sacked or suspended from their jobs in the wake of the failed military coup.

And the tough stance has soured the bloc's relations with a key NATO ally which is also instrumental in keeping a lid on Middle East immigration to Europe.

Turkey has been seeking to improve relations, telling the EU this month Ankara had met all criteria for visa-free travel to the bloc.But Belgium Foreign Minister Didier Reynders said Ankara must first ease its terrorism laws, which Turkey has long declined to do.

Turkey says it needs them, given the severity of security threats it faces on its own soil and in the region.

During a break from a meeting of EU foreign ministers which was also attended by Turkey’s EU minister Omer Celik, Mr Reynders said: "If it is possible to align the legislation with the values of the European Union, it will be possible to make some progress.

"The link is this - a real evolution in Turkey in the legislation on terrorism and the possibility to move on the visas."
We can't afford the illusion anymore
pi_181115213
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:50 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Dan heb ik zeker iets gemist want volgens mij staat visum-vrij reizen ook in de vriezer.

[..]

Laatste wat ik las was dat het gewoon door ging. Timmermans bijna in tranen ook.
pi_181115427
quote:
15s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:51 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Laatste wat ik las was dat het gewoon door ging. Timmermans bijna in tranen ook.
Als je Lira ineens geen flikker meer waard is, dan is dat reizen toch ineens een stuk minder aantrekkelijk.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_181115467
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:59 schreef Hathor het volgende:

[..]

Als je Lira ineens geen flikker meer waard is, dan is dat reizen toch ineens een stuk minder aantrekkelijk.
Ze hebben veel familieleden in de EU, toch? Die kunnen helpen. Kunnen ze lekker reizen hoor.
pi_181115516
quote:
15s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:51 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Laatste wat ik las was dat het gewoon door ging. Timmermans bijna in tranen ook.
Dan zou dat info moeten zijn van na febr 2018. Het kan mij ontgaan zijn maar dan graag wel een bron die het bevestigd. Het zou nu ook oliedom zijn om visa-vrij reizen vanuit Turkije toe te staan omdat er een golf economische turkse immigranten te verwachten is nu Erdonomics toch niet blijkt te werken.
We can't afford the illusion anymore
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 23:04:42 #273
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181115547
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:59 schreef Hathor het volgende:

[..]

Als je Lira ineens geen flikker meer waard is, dan is dat reizen toch ineens een stuk minder aantrekkelijk.
zule landen nemen dan vaak een andere munt naam en di ekoppelen ze dan aan de Euro ofzo

In venezuela hebben ze nu en digitale munt , de Petro
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181115735
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:04 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

zule landen nemen dan vaak een andere munt naam en di ekoppelen ze dan aan de Euro ofzo

In venezuela hebben ze nu en digitale munt , de Petro
Die nergens te krijgen is, nergens geaccepteerd wordt en geen reet waard is.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181115747
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:03 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Dan zou dat info moeten zijn van na febr 2018. Het kan mij ontgaan zijn maar dan graag wel een bron die het bevestigd. Het zou nu ook oliedom zijn om visa-vrij reizen vanuit Turkije toe te staan omdat er een golf economische turkse immigranten te verwachten is nu Erdonomics toch niet blijkt te werken.
Eu had al groen licht gegeven, kan het ook niet 1,2,3 vinden echter.
pi_181115770
quote:
15s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 22:51 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Laatste wat ik las was dat het gewoon door ging. Timmermans bijna in tranen ook.
Geloof ik best. Turkije in de EU krijgen is een langlopend project van Timmerfrans.
Maar daar gaat het al net zo lekker mee als met zijn club Roda
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181115808
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:03 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Dan zou dat info moeten zijn van na febr 2018. Het kan mij ontgaan zijn maar dan graag wel een bron die het bevestigd. Het zou nu ook oliedom zijn om visa-vrij reizen vanuit Turkije toe te staan omdat er een golf economische turkse immigranten te verwachten is nu Erdonomics toch niet blijkt te werken.
Oliedom? Dan begrijp jij de insteek van onze EU-leiders nog niet helemaal. Dit komt 'toevallig' wederom fantastisch uit.
Ik vraag, jij draait.
pi_181115811
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:04 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

In venezuela hebben ze nu en digitale munt , de Petro
Buiten Venezuela geen exchanges waar je ze kan handelen en bovendien niet legaal volgens de venezolaanse grondwet voor zover mij bekend. De rechtszekerheid acht ik extreem twijfelachtig.
We can't afford the illusion anymore
pi_181115825
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:12 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Geloof ik best. Turkije in de EU krijgen is een langlopend project van Timmerfrans.
Maar daar gaat het al net zo lekker mee als met zijn club Roda
Hij zou wel huilen als het lukt, daar heb ik ook op gegoogled, maar ja dan krijg je die film die gemaakt is over zijn eigen functioneren, die werd vertoond in een bios in Brussel en daarbij moest-ie huilen.
pi_181115917
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:15 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Hij zou wel huilen als het lukt, daar heb ik ook op gegoogled, maar ja dan krijg je die film die gemaakt is over zijn eigen functioneren, die werd vertoond in een bios in Brussel en daarbij moest-ie huilen.
Walgelijk figuur is het ook. Wel een goede vertegenwoordiger van wat er mis is met de Europese politiek.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181116348
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 23:18 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Walgelijk figuur is het ook. Wel een goede vertegenwoordiger van wat er mis is met de Europese politiek.
Dat is idd wel zijn merites.
pi_181117085
Brand bij Turks consulaat in Amsterdam, mogelijk molotovcocktail

Bij het Turkse consulaat op het Museumplein in Amsterdam is vanavond een brandje ontstaan nadat het pand met iets was bekogeld. Wat dat is geweest moet nog worden uitgezocht, zegt een woordvoerster van de politie. Berichten dat het om een molotovcocktail zou gaan, kon zij niet bevestigen.

In verband met het incident is een verdachte aangehouden. Bij die aanhouding is een waarschuwingsschot gelost. Wie de verdachte is en wat een mogelijk motief kan zijn geweest, is nog niet duidelijk.
https://www.ad.nl/binnenl(...)ovcocktail~ae38cfcc/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181117313
Iemand kwam dollars brengen?
pi_181117669
Erdogan-hater met een familie in de financiele problemen?
Ik vraag, jij draait.
  zondag 12 augustus 2018 @ 00:38:39 #285
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181117894
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 20:55 schreef WammesWaggel het volgende:
Je goud en dollars mag je ook gewoon bij je lokale moskee of kantoor van AK inleveren, geen zorgen.
_O- _O- _O_ _O_ *O*
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 12 augustus 2018 @ 00:39:30 #286
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181117920
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 20:59 schreef vigen98 het volgende:
Vandaag amper beweging in de lira. Staat vast op 7.33 voor 1 euro, wat is er aan de hand?
is vandaag zaterdag he

wacht ff tot de beurzen in Azie opengaan morgen
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 12 augustus 2018 @ 01:22:48 #287
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_181119034
Al het goud en geld inleveren bij Erdogan :') Mensen die dit doen zijn echt dom.
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 12 augustus 2018 @ 06:09:55 #288
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181121280
quote:
6s.gif Op zondag 12 augustus 2018 01:22 schreef Nikonlover het volgende:
Al het goud en geld inleveren bij Erdogan :') Mensen die dit doen zijn echt dom.
Ik denk wel dat Erdo het zelf al wel gedaan heeft en die schoonzoon ook O-) O-)

Die hebben al hun bezittingen verkocht en omgeruild voor Lira , twee weken terug al
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181121282
Lastig. Een dip na 15 jaar succes voor de AKP. Tenminste blijft het een dip of gaat het uitmonden in een crisis. Dat is de grote vraag.
  zondag 12 augustus 2018 @ 06:22:47 #290
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181121284
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 06:13 schreef Jellereppe het volgende:
Lastig. Een dip na 15 jaar succes voor de AKP. Tenminste blijft het een dip of gaat het uitmonden in een crisis. Dat is de grote vraag.
Er is nu een dictator, die alle macht heeft en de schoonzoon minister van financiŽn maakt
financiŽle markten houden daar niet van .

Nee dit is meer een dip ala venezuela, misschien wel erger want erdo gaat nooit meer weg
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181121304
Is het gebouw van Erdogan al af?
  zondag 12 augustus 2018 @ 09:56:48 #292
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181123053
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 06:13 schreef Jellereppe het volgende:
Lastig. Een dip na 15 jaar succes voor de AKP. Tenminste blijft het een dip of gaat het uitmonden in een crisis. Dat is de grote vraag.
Als de Turkse banken breken is het gedaan. En dan is het een full-blown crisis. En op dat punt zitten we bijna.
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:00:35 #293
38496 Perrin
Sapere aude
pi_181123114
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 09:56 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Als de Turkse banken breken is het gedaan. En dan is het een full-blown crisis. En op dat punt zitten we bijna.
Gelukkig voor de Turken vielen de meeste crises die jij voorspelde achteraf best mee :P
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:18:49 #294
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181123500
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 09:56 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Als de Turkse banken breken is het gedaan. En dan is het een full-blown crisis. En op dat punt zitten we bijna.
Ja die Euro en dollar schulden kunnen de Turkse banken nooit meer terug betalen met Lira

zullen ze het goud van Erdo moeten opvragen
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:32:55 #295
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181123907
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 06:44 schreef Loekie1 het volgende:
Is het gebouw van Erdogan al af?
Grootse landen verdienen grootse paleizen voor grootse leiders ..... totdat het hele grootse zooitje in elkaar dondert door de grootse corruptie en mismanagement..
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:35:39 #296
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181123974
Ben erg benieuwd wat er komende week gaat gebeuren. Is de bodem al gevonden of gaan we nog lager.
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:38:02 #297
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181124024
quote:
7s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:35 schreef Twiitch het volgende:
Ben erg benieuwd wat er komende week gaat gebeuren. Is de bodem al gevonden of gaan we nog lager.
Lager, lager, lager!
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181124039
quote:
7s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:38 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Lager, lager, lager!
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:38:52 #299
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181124045
quote:
7s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:35 schreef Twiitch het volgende:
Ben erg benieuwd wat er komende week gaat gebeuren. Is de bodem al gevonden of gaan we nog lager.
Natuurlijk niet. Als er niks veranderd waarom zou dan opeens het vertrouwen terug komen in de Lira. Voorlopig zullen mensen er vanaf willen.

Wat ik denk dat er gebeurd is dat Erdogan alsnog de rente laat verhogen. Hij heeft geen keus. Maar net als vorige keer was dat slechts een tijdelijke oplossing.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 12 augustus 2018 @ 10:44:25 #300
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181124175
quote:
7s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:35 schreef Twiitch het volgende:
Ben erg benieuwd wat er komende week gaat gebeuren. Is de bodem al gevonden of gaan we nog lager.
nee , hoger

ik verwacht dat het IMF gaat ingrijpen

De Turkse economie om zeep helpen heeft flinke consequenties voor EU en stabiliteit in de wereld

Hopelijk hebben de Turken hier mee geleerd om geen dictator te kiezen
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181124195
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2018 10:32 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Grootse landen verdienen grootse paleizen voor grootse leiders ..... totdat het hele grootse zooitje in elkaar dondert door de grootse corruptie en mismanagement..
Ik vind grote gebouwen alleen verantwoord als ze goed gebruikt worden. Als het aantal kamers van het paleis gebasseerd was op een gemiddeld aantal delegaties en het daarnaast bv qua zalen e.d. ruimte had geboden voor vergaderingen en onderwijsprojecten etc dan had niemand daar bezwaar tegen gehad.

Maar in dit geval is het met zn 1500 kamers alleen voor de loze prestige neergeplempt.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')