abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181083713
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb vandaag een stoomkoker gekocht! Nu wil ik er vanavond vis en groente in stomen. Ik weet nog niet welke groente, maar de vis heb ik al: een stuk kabeljauwfilet van ca. 135 gram.
Hoe lang zou dit ongeveer moeten stomen?
We can’t all, and some of us don’t. That’s all there is to it.
pi_181083779
Maximaal 5 minuten, afhankelijk van de dikte.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:49:20 #3
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_181084119
Mijn handleiding zegt 2 stukken ą 200 gram, 15 tot 18 min.

Zit er geen boekje bij?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_181084133
registreer om deze reclame te verbergen
Ik doe meestal 20 minuten in folie met boemboe Pepisan.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:54:44 #5
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_181085188
Stomen tot de vis helemaal pulp is en door het stoommandje valt. Dan helemaal droogkoken en het residu dat je krijgt is echt heerlijk.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_181085293
Bedankt voor jullie reacties maar het helpt me niet echt verder :')
De ene zegt 5 minuten en twee anderen zeggen 15 tot 20 minuten. En de vierde is een trolletje.
We can’t all, and some of us don’t. That’s all there is to it.
pi_181085526
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:00 schreef Sicstus het volgende:
Bedankt voor jullie reacties maar het helpt me niet echt verder :')
De ene zegt 5 minuten en twee anderen zeggen 15 tot 20 minuten. En de vierde is een trolletje.
En de tip kijk in de handleiding....
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:16:56 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181085619
Zou je graag helpen, maar ik stoom alleen groente, een mooi stuk kabeljauw bak ik liever op de huid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181086370
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:12 schreef potjecreme het volgende:

[..]

En de tip kijk in de handleiding....
Er staat een lijst met tekeningetjes/icoontjes van het voedsel in de handleiding, maar die zijn behoorlijk vaag. Er is een icoontje wat op een stuk visfilet lijkt, en daar staat bij '450g - 8-10 min'.
Maar de ene visfilet is de andere niet he :) Het lijkt me dat er al op zijn minst een verschil in stoomtijd is tussen een filet van witvis en filet van vette vis.
We can’t all, and some of us don’t. That’s all there is to it.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:51:43 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181086423
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:00 schreef Sicstus het volgende:
Bedankt voor jullie reacties maar het helpt me niet echt verder :')
De ene zegt 5 minuten en twee anderen zeggen 15 tot 20 minuten. En de vierde is een trolletje.
Ik stoom regelmatig vis. Ik vind gestoomde vis lekker. Als je die 135 gram gewoon "open" op een bord stoomt zou ik zeggen 7-9 minuten. Een keukenthermometer is altijd handig, dan meet je voordat je hem opdient gewoon eerst even of het de 60 graden gehaald heeft. Als je geen thermometer hebt steek je er een dunne breinaald of metalen sateprikker in, laat die even zitten, haalt hem eruit en legt die tegen je lip om te voelen of het warm is. Toen slot kun je hem ook nog gewoon even open snijden om te kijken of hij gaar genoeg is.

Succes. ^O^
pi_181086468
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou je graag helpen, maar ik stoom alleen groente, een mooi stuk kabeljauw bak ik liever op de huid
Dit stuk heeft geen huid ;) Vis met huid bak ik ook gewoon in boter in de koekepan.
We can’t all, and some of us don’t. That’s all there is to it.
pi_181095886
10/12 minuten.
pi_181095931
8 minuten en 24 seconden. No shit.
pi_181096772
En hoeveel minuten heb je de vis gestoomd?

En was dat goed?

Maar de tip is, koop een goede voedselthermometer dan weet je zeker dat wat je maakt gaar is.
pi_181108219
Ik heb m 12 minuten gestoomd en dat was wel prima. Volgende keer doe ik 10 minuten :)
We can’t all, and some of us don’t. That’s all there is to it.
pi_181108392
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 18:59 schreef Sicstus het volgende:
Ik heb m 12 minuten gestoomd en dat was wel prima. Volgende keer doe ik 10 minuten :)
Dus dat wat in de handleiding staat...
pi_181108475
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 19:08 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Dus dat wat in de handleiding staat...
Yup ;)
We can’t all, and some of us don’t. That’s all there is to it.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')