abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_181081133
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 19:50 schreef Drugshond het volgende:
https://www.finanzen.nl/valuta/euro-turkse-lira-koers



Turkish President Recep Tayyip Erdogan said he intends to tighten his grip on the economy and take more responsibility for monetary policy if he wins an election next month.
--------------
Alsof hij de buitenlandse markt kan besturen. 8)7
--------------

With the Turkish lira at a record low against the dollar and down this year against all 17 major currencies tracked by Bloomberg, Erdogan told Bloomberg TV in London on Monday that after the vote transforms Turkey into a full presidential system, he expects the central bank will have to heed his calls for lower interest rates.

https://www.bloomberg.com(...)-on-turkey-s-economy
========================================
In slechts 13 jr tijd heeft die munt 75 % aan waarde verloren.
Zie grafiek. https://finance.yahoo.com/quote/TRY%3DX?p=TRY%3DX&guccounter=1
----------------------------------
Het zal wel aan mij liggen, maar gaat Turkije niet heel erg stuk.

Nu een beter artikel die inhoudelijk beter is.
Supergroei Turkse economie stuit op wantrouwen
Economische groei


Van een bijna recessie naar een van de snelst groeiende economieën: de Turkse economie heeft zich hersteld. Maar twijfels zijn er, veel twijfels.

De Turkse economie groeide met 5,1 procent in het tweede kwartaal. Kan dat wel, vragen critici zich af.
[ afbeelding ]

In Turkije lijkt zich een economisch wonder te voltrekken. Twee weken geleden publiceerde het statistische instituut Türkstat de cijfers van het tweede kwartaal. Daaruit bleek dat Turkije met 5,1 procent één van de snelst groeiende economieën van de G20 is. Alleen China en India doen het beter. Veel experts reageerden sceptisch, net als bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.

„Ik was geschokt door de cijfers”, zegt Murat Ucer, een econoom die voor adviesbureau Global Source Turkije volgt. „Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan. Mijn prognoses waren veel voorzichtiger. Het verhaal dat ik aan mijn klanten vertelde, moest ik ineens grondig bijstellen.”

Veel economen en analisten kunnen moeilijk geloven dat de Turkse economie zo snel is hersteld na een uitermate slecht jaar. De mislukte coup leidde bijna tot een recessie, de regering wist met veel kunst en vliegwerk een valutacrisis af te wenden, en de toerismesector, een belangrijke bron van buitenlands geld, is nog niet uit de crisis. Hoe kon Türkstat dan toch met zulke sterke cijfers op de proppen komen?

Commerzbank, de tweede bank van Duitsland, bracht zelfs een rapport uit met de veelzeggende titel ‘Turkey – Are you kidding me?’. Daarin concludeert Lutz Karpowitz, strateeg opkomende markten, dat de Turkse groeicijfers „meer dan twijfelachtig” zijn en mogelijk zelfs het gevolg zijn van „politieke beïnvloeding”. Een zware aantijging, die overigens niet wordt onderbouwd.

Spiegelt Türkstat de economische situatie inderdaad mooier voor dan zij is, wellicht om de regering politiek uit de wind te houden tot de verkiezingen van 2019?

Nieuwe rekenmethode
De achterdocht over de groeicijfers begon toen Türkstat eind vorig jaar een nieuwe rekenmethode invoerde. Ineens bleek de gemiddelde levensstandaard in Turkije 20 procent hoger te liggen. Ook stelde Türkstat het bruto binnenlands product (bbp) van 2015 bij van 720 miljard dollar naar 861 miljard. Kortom, de omvang van de Turkse economie was met terugwerkende kracht 20 procent groter. En de economische groei sinds 2009 was ineens 1,8 procent hoger.

De invoering van de nieuwe rekenmethode kwam overigens niet uit de lucht vallen. Daar is drie jaar lang aan gewerkt, onder toeziend oog van het Europese statistiekbureau Eurostat. De vorige methode was beperkt en achterhaald, daar was iedereen het over eens. De nieuwe groeicijfers zijn gebaseerd op een veel grotere hoeveelheid data, in lijn met Europese standaarden.

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op Türkstat

Zo gebruikt Türkstat nu de gegevens van de nationale inkomensadministratie en van het instituut voor sociale zekerheid, waardoor kleine en middelgrote bedrijven ook worden meegewogen in de omvang van de economie. Daarnaast kreeg Türkstat na een lang bureaucratisch gevecht toegang tot de annalen van het ministerie van Financiën. Die nieuwe gegevens leiden uiteraard tot andere groeicijfers, maar het resultaat valt of staat bij de rekenmethode.

Tegenstrijdigheden
„De veranderingen in het Turkse bbp en de groeipercentages zijn erg groot, niet alleen vanuit een absoluut perspectief, maar vooral in vergelijking met andere gevallen van herziening naar Europese standaarden of Verenigde Naties standaarden”, stelt Erik Meyersson, econoom bij Goldman Sachs. „In OESO-landen hebben zulke herzieningen een veel kleinere invloed gehad op het bbp en, althans gemiddeld, vrijwel geen effect gehad op de groei van het bbp.”

Hoe dat kan, is een raadsel. „Het probleem is dat we niet weten hoe ze tot deze cijfers zijn gekomen”, zegt Aykut Erdogdu, de tweede man van oppositiepartij CHP. „Als Türkstat zijn rekenmethode bekend zou maken, dan zouden ze hun gelijk kunnen bewijzen. Maar ik denk niet dat ze dat van plan zijn. Het wachten is op het rapport van Eurostat. Zij zullen de nieuwe methode zorgvuldig doorlichten, want er zijn zo veel tegenstrijdigheden.”

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op Türkstat. „Het rapport van Commerzbank is te speculatief”, zegt een analist die anoniem wil blijven. „We zijn allemaal gefrustreerd over de cijfers. Ik denk dat een analist van de bank er genoeg van had en zijn nek heeft uitgestoken. Maar het is meer een opiniestuk dan een onderzoeksrapport.”

‘Groei op steroïden’
Er zijn ook andere geluiden. Timothy Ash, Turkije-expert van vermogensbeheerder Blue Bay Asset Management, vindt 5 procent groei niet zo vreemd, gezien de omstandigheden. „Voor het referendum heeft de regering veel geld in de economie gepompt om een recessie af te wenden. Er waren belastingverlagingen, staatsgaranties voor banken, schuldverlichting voor bedrijven. De export nam toe dankzij de goedkope lira en de economische opleving in Europa.”

Ucer noemt het zelfs ‘groei op steroïden’. „De regering heeft een hoop beleidsruimte gebruikt om een recessie af te wenden. Zulke groei is niet vol te houden, want de structurele problemen zijn niet opgelost. De groei is onevenwichtig en komt voor een groot deel van de bouwsector. Er wordt weinig geïnvesteerd in machines, een indicatie van toekomstige groei. En Turkije kampt nog altijd een structureel tekort op de lopende rekening.”

Met inflatie van ruim 11 procent, werkloosheid van ruim 10 procent, en een flinke belastingverhoging die vorige week werd aangekondigd, merken veel Turken weinig van de 5,1 procent groei. Uit een recent opinie-onderzoek aan van de zakenkrant Dünya bleek dat het vertrouwen in de economie afneemt. Het percentage dat de economie ziet als het grootste probleem steeg van 39 in het eerste kwartaal naar 49 procent in het tweede. Slechts 46 procent van de respondenten dacht dat Turkije welvarender zou zijn over vijf jaar. „Dit is zonder twijfel het meest gehate herstel in de historie”, concludeerde Istanbul Analytics.
---------------------------------------------------------------------------------------
Dit alles heeft te maken dat Erdogan steeds meer invloed probeert uit te oefenen op hun eigen centrale bank. Maar het is nu ook fair om te zeggen dat Turkije in een financiële zeepbel leeft.

Griekenland, Italië, ik zet nu mijn geld op Turkije die klapt. Laatst genoemde is gelukkig geen EU-land.
hier verder


https://turksemedia.nl/ha(...)xplosief-toegenomen/
Ruilhandel, DAT is de oplossing tussen zulke landen , en jij koopt net zoveel van mij als ik van jou
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:30:33 #2
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081148
euro: 7,70
dollar: 6,6

Gaat heel hard nu.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181081150
Interessant om te volgen.
Gino ♥
pi_181081155
De reacties op tweet van Trump :')

Volgens mij hebben ze grotere zorgen dan buigen voor US
pi_181081163
Gaat hard, al een dikke 20% naar beneden vandaag
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:32:03 #6
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181081171
6.75 dollar net
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:32:07 #7
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_181081174
Mooi instapmoment voor China.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_181081181
Je zou daar maar op dit moment op vakantie zijn. Elke dag goedkoper eten.
Gino ♥
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:32:49 #9
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081189
Wanneer moeten mensen zich in Turkije echt zorgen maken? Ik bedoel, wanneer gaan mensen naar de bank rennen om hun Lira's in te wisselen tegen wat dan ook. Goud, aandelen, etc.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:33:14 #10
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181081199
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wanneer moeten mensen zich in Turkije echt zorgen maken? Ik bedoel, wanneer gaan mensen naar de bank rennen om hun Lira's in te wisselen tegen wat dan ook. Goud, aandelen, etc.
Dat hadden ze al lang moeten doen.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_181081205
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wanneer moeten mensen zich in Turkije echt zorgen maken? Ik bedoel, wanneer gaan mensen naar de bank rennen om hun Lira's in te wisselen tegen wat dan ook. Goud, aandelen, etc.
Als ze dat nu nog moeten doen zijn ze al een beetje te laat
pi_181081206
Is het aangeraden om nu eve snel een vakantie te boeken naar Turkije?
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:33:35 #13
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081213
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Tjacka het volgende:
Je zou daar maar op dit moment op vakantie zijn. Elke dag goedkoper eten.
Hoe zit dit dan eigenlijk met Turken in NL die geld terugsturen naar familie daar. Die worden langzaam rijk of niet dan? Althans, totdat de boel echt klapt natuurlijk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:34:11 #14
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181081225
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wanneer gaan mensen naar de bank rennen om hun Lira's in te wisselen tegen wat dan ook. Goud, aandelen, etc.
Dat zijn ze al aan het doen. Goudprijs ATM:

  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:34:20 #15
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081229
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:33 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Dat hadden ze al lang moeten doen.
Nouja, in Venezuela ging het ook van 3, naar 5, naar 20 en uiteindelijk naar 300.000 ofzo. Dus ja het is laat, maar het kan nog veel erger natuurlijk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:34:34 #16
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181081235
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
Is het aangeraden om nu eve snel een vakantie te boeken naar Turkije?
Lijkt me echt prettig ja om daar te zitten als het echt in elkaar klapt. Als rijke toerist heb je dan niets te vrezen :')
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_181081242
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:10 schreef hmmmz het volgende:
6,31 dollar al. omg
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:18 schreef hmmmz het volgende:
6.42 dollar al. Gaat wel hard nu.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:19 schreef hmmmz het volgende:
6.47
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:20 schreef hmmmz het volgende:
6.5
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef hmmmz het volgende:
6.75 dollar net
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181081265
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:34 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Lijkt me echt prettig ja om daar te zitten als het echt in elkaar klapt. Als rijke toerist heb je dan niets te vrezen :')
Dus het wordt daar een grote anarchistische bende als deze trend zo door blijft gaan?
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:35:33 #20
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181081266
Sowieso, een vakantie naar Turkije boeken :') !!!
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181081272
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:34 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Lijkt me echt prettig ja om daar te zitten als het echt in elkaar klapt. Als rijke toerist heb je dan niets te vrezen :')
Tegen die tijd kan je daar gewoon een hele peloton van brede bodyguards inhuren.
NEE!
pi_181081274
Handelaren stappen voor het weekend natuurlijk even uit de lira :7
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:36:49 #23
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181081295
Zouden ze die Amerikaan nu vrij gaan laten....?
pi_181081357
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:36 schreef Twiitch het volgende:
Zouden ze die Amerikaan nu vrij gaan laten....?
Zou wel zo verstandig zijn, voordat Trump ze helemaal sloopt.
pi_181081360
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:36 schreef Twiitch het volgende:
Zouden ze die Amerikaan nu vrij gaan laten....?
Erdo sterft nog liever in het harnas dan zijn trots in te slikken. Maar de pastoor vrijlaten zal het wantrouwen niet meer oplossen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:39:49 #26
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181081361
Wat een mooi moment, mijn MAGA pet komt net binnen :D
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:40:40 #27
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181081379
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:39 schreef Confetti het volgende:

[..]

Erdo sterft nog liever in het harnas dan zijn trots in te slikken.
Heeft hij bij Poetin (uiteindelijk) ook gedaan. Wel pas toen de Turkse resorts massaal leeg bleven.
pi_181081385
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef hmmmz het volgende:
6.75 dollar net
WTF :D
pi_181081386
quote:
Dat is Trump niet, check de username.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:41:37 #30
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081399
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:39 schreef hmmmz het volgende:
Wat een mooi moment, mijn MAGA pet komt net binnen :D
Moet je niet een Make Turkey kaput again? Oid? Ik bedoel, Amerika wordt hier verder zelf niet beter van :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181081404
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
Is het aangeraden om nu eve snel een vakantie te boeken naar Turkije?
Nee, het zal nog verder dalen, dan had je gehoopt dat je had gewacht.
pi_181081406
realDonaldTrump twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 14:47:42 I have just authorized a doubling of Tariffs on Steel and Aluminum with respect to Turkey as their currency, the Turkish Lira, slides rapidly downward against our very strong Dollar! Aluminum will now be 20% and Steel 50%. Our relations with Turkey are not good at this time! reageer retweet
Get fucked Erdogan

8-)
pi_181081429
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:41 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee, het zal nog verder dalen, dan had je gehoopt dat je had gewacht.
^O^
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:44:14 #34
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181081449
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:14 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Trump weet wel hoe je een klap moet timen. Wat een slecht moment voor Turkije allejezus.
Het blijft een snoeiharde zakenman. Die loopt niet snel weg.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:44:30 #35
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081455
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:41 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee, het zal nog verder dalen, dan had je gehoopt dat je had gewacht.
Ik zou, zoals iemand al opmerkte, niet naar een land op vakantie gaan wat dreigt in chaos terecht te komen. Je zal maar net op het vliegveld zijn en horen dat het personeel opeens stopt met werken oid.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181081458
Maar nu zie je dus dat Rusland, Iran en Turkije eigenlijk allemaal sancties krijgen van Amerika en in een hoekje gedreven worden, is dat niet iets dat eigenlijk ook slecht is? Ik krijg namelijk het idee dat Putin en Erdogan dankzij dit soort Amerikaanse sancties alleen nog meer met elkaar gaan samen werken. En nu zal Turkije al helemaal doorgaan met die S-400 bestelling van de Russen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:44:54 #37
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_181081461
Zie je nou Turkije. GOD BESTAAT NIET
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
pi_181081466
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Tjacka het volgende:
Je zou daar maar op dit moment op vakantie zijn. Elke dag goedkoper eten.
En als je lekker lang natafelt scheelt dat ook weer een paar euro.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_181081467
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[ afbeelding ]
_O- Melt down.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:45:16 #40
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181081475
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Tjacka het volgende:
Je zou daar maar op dit moment op vakantie zijn. Elke dag goedkoper eten.
Toen ik eergisteren arriveerde heb ik 100 euro gewisseld voor 600 lira. Dat geld krijg ik al met moeite op :') Als ik straks weer geld wissel is krijg ik gelijk 100 lira extra ten opzichte van eergisteren. Ik denk dat ik binnenkort een paleis ga kopen of zo :D
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:45:31 #41
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081486
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:45 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

En als je lekker lang natafelt scheelt dat ook weer een paar euro.
Wacht even...wacht eveeeeeeeen...nog eveeeeeen. Ja nu! 10 euro minder betaald!
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:45:40 #42
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181081489
Eindelijk krijgt die klootzak van een Erdogan een dreun voor zijn domme muil.
pi_181081491
Turkije: "Wij hebben GOD!"

Het Vrije Westen: "Wij hebben TRUMP"

pi_181081492
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:36 schreef Twiitch het volgende:
Zouden ze die Amerikaan nu vrij gaan laten....?
Erdogan kennende, nope. Die laat liever zijn koppigheid het land kapot gaan dan zwichten voor de VS.
pi_181081503
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:45 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Erdogan kennende, nope. Die laat liever zijn koppigheid het land kapot gaan dan zwichten voor de VS.
Dat is gewoon Turkse koppigheid.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:46:14 #46
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:46:28 #47
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081506
Oh oh Nintex heeft een topic gevonden waar men even matig positief heeft gepraat over Trump :D Die komt klaar nu.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181081510
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:45 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

En als je lekker lang natafelt scheelt dat ook weer een paar euro.
:D

Als je te weinig geld hebt om een rekening te betalen dan wacht je gewoon even totdat de rekening genoeg gedaald is om het wel te kunnen betalen :P
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181081515
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:40 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Heeft hij bij Poetin (uiteindelijk) ook gedaan. Wel pas toen de Turkse resorts massaal leeg bleven.
Dat heeft Turkije trouwens erg hard gevoeld.
pi_181081519
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:39 schreef hmmmz het volgende:
Wat een mooi moment, mijn MAGA pet komt net binnen :D
Made in China toevallig?
NEE!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:47:08 #51
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181081520
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Oh oh Nintex heeft een topic gevonden waar men even matig positief heeft gepraat over Trump :D Die komt klaar nu.
Het is vooral dat men in het topic Erdolf een nog grotere achterlijke vindt dan Trump denk ik :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181081523
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:45 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Toen ik eergisteren arriveerde heb ik 100 euro gewisseld voor 600 lira. Dat geld krijg ik al met moeite op :') Als ik straks weer geld wissel is krijg ik gelijk 100 lira extra ten opzichte van eergisteren. Ik denk dat ik binnenkort een paleis ga kopen of zo :D

Letterlijk dit nu.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:47:54 #53
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181081533
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Tjacka het volgende:
Je zou daar maar op dit moment op vakantie zijn. Elke dag goedkoper eten.
Als je er een maand blijft wonen kun je voor hetzelfde geld het gehele restaurant opkopen.
pi_181081536
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:44 schreef JubaUrbicus het volgende:
Maar nu zie je dus dat Rusland, Iran en Turkije eigenlijk allemaal sancties krijgen van Amerika en in een hoekje gedreven worden, is dat niet iets dat eigenlijk ook slecht is? Ik krijg namelijk het idee dat Putin en Erdogan dankzij dit soort Amerikaanse sancties alleen nog meer met elkaar gaan samen werken. En nu zal Turkije al helemaal doorgaan met die S-400 bestelling van de Russen.
Deze crisis staat los van sancties.
pi_181081567
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:44 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik zou, zoals iemand al opmerkte, niet naar een land op vakantie gaan wat dreigt in chaos terecht te komen. Je zal maar net op het vliegveld zijn en horen dat het personeel opeens stopt met werken oid.
Ik zou sowieso mijn euro's niet spenderen in Turkije. Persoonlijke boycot op Turkije.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:50:02 #56
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181081573
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:45 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Toen ik eergisteren arriveerde heb ik 100 euro gewisseld voor 600 lira. Dat geld krijg ik al met moeite op :') Als ik straks weer geld wissel is krijg ik gelijk 100 lira extra ten opzichte van eergisteren. Ik denk dat ik binnenkort een paleis ga kopen of zo :D
Lijkt me wel lachen. Als je daar zit. doe maar een kist van jullie beste Champagne.
pi_181081578
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:44 schreef JubaUrbicus het volgende:
Maar nu zie je dus dat Rusland, Iran en Turkije eigenlijk allemaal sancties krijgen van Amerika en in een hoekje gedreven worden, is dat niet iets dat eigenlijk ook slecht is? Ik krijg namelijk het idee dat Putin en Erdogan dankzij dit soort Amerikaanse sancties alleen nog meer met elkaar gaan samen werken. En nu zal Turkije al helemaal doorgaan met die S-400 bestelling van de Russen.
Turkije heeft de VS harder nodig dan Rusland als we allemaal eerlijk moeten zijn.
pi_181081587
Als het begint te stinken in Amsterdam dan is dat de directie van ING die aan het zweten is. Voor 10 miljard exposed aan de Turkse islamofascistische put. _O-


Trump flikt dit overigens eventjes tijdens zijn vakantie. _O_
pi_181081610
quote:
Mooie film was dat :P
pi_181081633
Trump slaat hier wel een onwijs sterke slag op politiek gebied.
Gino ♥
pi_181081635
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:50 schreef Nintex het volgende:
Als het begint te stinken in Amsterdam dan is dat de directie van ING die aan het zweten is. Voor 10 miljard exposed aan de Turkse islamofascistische put. _O-

Trump flikt dit overigens eventjes tijdens zijn vakantie. _O_
Bron? Ik gun het de ING wel.
pi_181081639
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:50 schreef Nintex het volgende:
Als het begint te stinken in Amsterdam dan is dat de directie van ING die aan het zweten is. Voor 10 miljard exposed aan de Turkse islamofascistische put. _O-
Ja, ben benieuwd hoeveel ABN Amro exposed is. Die kwamen namelijk meteen al met sussende voorspellinkjes.

Overigens hebben ze in totaal 290 miljard ¤ uitstaan in het buitenland, dus die 10 miljard is 3,4%.
I´m back.
pi_181081640
"Hey John, bring me another chocolate cake and double the sanctions"

"Mr. President I think they will default if we do that...."

"Hold on John, make that two chocolate cakes and TRIPLE the sanctions"

"Yes sir. Mr President"
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:54:02 #64
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181081657
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:53 schreef Nintex het volgende:
"Hey John, bring me another chocolate cake and double the sanctions"

"Mr. President I think they will default if we do that...."

"Hold on John, make that two chocolate cakes and TRIPLE the sanctions"

"Yes sir. Mr President"
Ja nou weten we het wel weer...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181081660
Erdogan gaat zo spreken.

Fuck.
pi_181081673
quote:
18s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:54 schreef Confetti het volgende:
Erdogan gaat zo spreken.

Fuck.
Linkje? :P
pi_181081677
Geen turken onder ons die wat pro erdogan reacties willen vertalen en hier plaatsen?

Lijkt me toch een genot om te lezen
pi_181081688
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:40 schreef Pharmacist het volgende:

[..]

Dat is Trump niet, check de username.
Derhalve de :P
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:55:44 #69
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181081698
quote:
18s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:54 schreef Confetti het volgende:
Erdogan gaat zo spreken.

Fuck.
Weer -10% incalculeren :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181081701
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:50 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Lijkt me wel lachen. Als je daar zit. doe maar een kist van jullie beste Champagne.
En dan toch besluiten om te roken voor het afrekenen.
Gino ♥
pi_181081704
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:50 schreef Nintex het volgende:
Als het begint te stinken in Amsterdam dan is dat de directie van ING die aan het zweten is. Voor 10 miljard exposed aan de Turkse islamofascistische put. _O-

Trump flikt dit overigens eventjes tijdens zijn vakantie. _O_
Ik denk dat dit toch echt de verdienste van Erdogan is en niet van Trump.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_181081722
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:55 schreef Roellie80 het volgende:
Geen turken onder ons die wat pro erdogan reacties willen vertalen en hier plaatsen?

Lijkt me toch een genot om te lezen
Die staan allemaal bij de bank, euro’s omwisselen voor lira’s of omgekeerd :)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:57:23 #73
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:57:34 #74
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181081765
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:55 schreef Roellie80 het volgende:
Geen turken onder ons die wat pro erdogan reacties willen vertalen en hier plaatsen?

Lijkt me toch een genot om te lezen
Het is de schuld van het westen en dan vooral amerika en de joden ottomaanse rijk allah is met ons

Tot zover een ruwe samenvatting van wat hij gaat zeggen.
pi_181081768
Turkije wordt even flink in de reet genaaid.

Voornamelijk door de besnorde leider.
  Moderator vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:58:37 #76
8781 crew  Frutsel
pi_181081792
quote:
18s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:54 schreef Confetti het volgende:
Erdogan gaat zo spreken.

Fuck.
Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
pi_181081796
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

:D

Als je te weinig geld hebt om een rekening te betalen dan wacht je gewoon even totdat de rekening genoeg gedaald is om het wel te kunnen betalen :P
Ik gun dit de Turkse consument en de Turkse ondernemer niet bepaald.
pi_181081802
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:57 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Het is de schuld van het westen en dan vooral amerika en de joden ottomaanse rijk allah is met ons

Tot zover een ruwe samenvatting van wat hij gaat zeggen.
De Britse Diepe Staat strikes back.
I´m back.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:59:08 #79
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181081838
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ik gun dit de Turkse consument en de Turkse ondernemer niet bepaald.
Hadden ze maar niet op die mongool moeten stemmen
pi_181081845
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Ik dacht even dat God de troef was maar daar is Putin ineens. Nou, ben benieuwd.
pi_181081849
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Putin krijgt Constantinople ;)
pi_181081850
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Rusland gaat natuurlijk niet eventjes liefdadigheid doen, die gaan Turkije uit proberen te melken want die zijn natuurlijk wanhopig nu.
pi_181081860
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ik dacht even dat God de troef was maar daar is Putin ineens. Nou, ben benieuwd.
God emperor Putin? :P
pi_181081862
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Roellie80 het volgende:

[..]

Hadden ze maar niet op die mongool moeten stemmen
Heeft 100% van het Turkse volk op hem gestemd dan?
pi_181081864
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Nintex het volgende:

[..]

Putin krijgt Constantinople ;)
Deal B:)B
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:01:36 #87
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_181081866
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Toch vrij pijnlijk dat je je aartsvijand moet bellen om dit op te lossen omdat één van je beste vrienden met wie je in een clubje zit dat gelul over je "grüte lül" zo zat is.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:01:41 #88
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181081868
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Nintex het volgende:

[..]

Putin krijgt Constantinople ;)
Een vrijbrief voor Idlib wil ie
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181081870
En maar denken dat die piek van vanochtend het hoogtepunt van de dag was _O-



[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-08-2018 16:01:59 ]
pi_181081877
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Nintex het volgende:

[..]

Putin krijgt Constantinople ;)
Dat is het geheime plan broeder! Wat doe je nu! Je hebt het nu aan iedereen verteld! :(

pi_181081887
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:05 schreef vigen98 het volgende:
Waar blijft Turkije's softpower? @Triggerpower ik wacht al te lang.
Daar is ie al. Zie je wel!

https://www.nu.nl/economi(...)-street-in-min-.html
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_181081892
Er zijn altijd twee facties geweest in het Westen:

1. De groep die samen met de Islamisten een front willen vormen tegen Rusland
2. De groep die samen met Rusland een front willen vormen tegen de Islamisten

Drie keer raden tot welke groep John Bolton en Donald Trump behoren.

Hier had Harald Doornbos eens een heel mooi draadje over getikt.
pi_181081901
quote:
_O-
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:02:58 #94
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_181081903
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Nintex het volgende:

[..]

Putin krijgt Constantinople ;)
Constantinopel Oblast vrij! *O*
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_181081937
quote:
0,6 procent lager
Nou nou Nu.nl lijkt me wel dat wallstreet op apen gapen ligt ja.

RECEP TAJIP ERDOGAN laat die Dikke Trump toch wel even zien wie Insallah de handelsoorlog aan het winnen is.
pi_181081948
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:02 schreef vigen98 het volgende:

[..]

_O-
Als ik Erdogan was zou ik dit nu de wereld in toeteren.
pi_181081967
quote:
Trump twittert Turkse lira verder naar beneden
Nadat de lira op vrijdag eerder al flink daalde door uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, kreeg de munt een nog grotere slag te verwerken door tweets van de Amerikaanse president Donald Trump.
Tijdens een toespraak van de Turkse minister van Financiën meldde Trump de heffingen op staal en aluminium uit Turkije te verdubbelen naar respectievelijk 50 procent en 20 procent.

Turkije exporteerde in 2017 voor 1 miljard dollar aan staal en 60 miljoen dollar aan aluminium naar de Verenigde Staten. De nieuwe belastingen kosten de Turkse economie dan waarschijnlijk enkele honderden miljoenen dollars.

De lira daalde na de tweet kort naar een waarde van 7,25 lira ten opzichte van de euro en rond 15.30 uur moest voor een euro maar liefst 7,50 lira worden neergelegd.

Ook in de rest van wereld is de Turkse valutacrisis te voelen. De aandelen van Europese banken staan flink in de min en ook AEX verliest 1,5 procent. Vooral banken met een grote blootstelling aan de Turkse economie dalen. In Italië werd de handel in het aandeel van Unicredit zelfs stopgezet.

Verder dalen de valuta's van andere opkomende markten. Zo verloor de Argentijnse peso 4 procent ten opzichte van de dollar en verliezen ook de Zuid-Afrikaanse rand en de Hongaarse forint aan waarde.

Erdogan haalt uit naar 'economische huurmoordenaars'
Eerder in de middag maakte de waarde van de Turkse munt al een duikvlucht na een toespraak van president Erdogan. Hij riep Turken opnieuw op hun buitenlandse valuta om te wisselen voor lira en haalde uit naar de "rentelobby" en "economische huurmoordenaars".

Ook ten opzichte van de dollar is de munt weer gedaald. De crisis met de munt is sinds deze week geëscaleerd. In de laatste vijf dagen is de munt ten opzichte van de euro maar liefst 17 procent in waarde gedaald en dit jaar is de lira al ruim 60 procent in waarde gedaald.

Volgens gegevens van persbureau Bloomberg is de volatiliteit in de Turkse munt gestegen naar het hoogste punt sinds de crisis van 2008.

Een nieuw economisch model voor Turkije
Erdogan hield zijn toespraak voorafgaand aan de presentatie van een nieuw "economisch model" door Berat Albayrak, de minister van Financiën en de schoonzoon van Erdogan.

Albayrak vertelde vrijdag dat hij de begroting van de Turkse overheid wil verbeteren en de economie duurzamer wil maken. Ook benadrukte hij dat de centrale bank van het land volledig onafhankelijk moet zijn.

Turkije kampt met hoge inflatie in eigen land, maar investeerders en valutahandelaren maken zich vooral zorgen om het conflict met de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump wil dat Turkije predikant Andrew Brunson vrijlaat, maar een oplossing lijkt vooralsnog ver weg.

https://www.nu.nl/economi(...)-verder-beneden.html

Ja Erdogan, mensen gaan echt hun buitenlandse valuta inruilen voor lira's :') Hoe wereldvreemd is die man?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 10-08-2018 16:07:28 ]
pi_181081975
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ik gun dit de Turkse consument en de Turkse ondernemer niet bepaald.
Diegene die Erdogan aan de absolute macht hebben geholpen daar heb ik geen medelijden mee.
Turken die Erdo altijd hebben gezien voor wie hij eigenlijk is, die hebben deze crises niet verdiend.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181081996
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Wordt Rusland dadelijk de lachende derde.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:07:38 #100
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:08:09 #101
1234 HiZ
Istanbullu
pi_181082014
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:33 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Dat hadden ze al lang moeten doen.
Precies, maar veel mensen konden zich niet voorstellen hoe groot het risico dat ze liepen echt was.
pi_181082035
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:07 schreef Drugshond het volgende:
Denk niet dat Turkije nog lang bij de NAVO zit.
Wat wil Erdogan doen dan?

Trump draait de duimschroeven gewoon nog wat verder aan.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:09:01 #103
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:09:32 #104
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181082050
Erdos grote plan voor het verbeteren van de economie onthuld:

https://nos.nl/artikel/22(...)en-in-nederland.html
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181082071
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:07 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Wordt Rusland dadelijk de lachende derde.
Rusland gaat Turkije gewoon exploiteren. Wraak voor hun vliegtuig die Turkije neer had gehaald in 2015.

Alsof Rusland even aan liefdadigheid gaat doen :')
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:10:53 #106
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082089
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:08 schreef Nintex het volgende:
Wat wil Erdogan doen dan?
In plaats van de problematiek met de Amerikanen op te lossen. Gaat hij huilen bij Rusland.
Lijkt me geen slimme zit. Als je nog tot de NAVO wilt behoren.
pi_181082113
De held !



I have just authorized a doubling of Tariffs on Steel and Aluminum with respect to Turkey as their currency, the Turkish Lira, slides rapidly downward against our very strong Dollar! Aluminum will now be 20% and Steel 50%. Our relations with Turkey are not good at this time!



https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1027899286586109955
pi_181082117
Het zou me niet verbazen als Erdogan helemaal gek gaat door deze tegenslagen.

Pak de popcorn maar vast.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:12:17 #109
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181082130
Op twitter las ik:

#Erdogan roept diaspora op om massaal #Lira te kopen: "Het is een risicoloze belegging. Wie vandaag 10.000 Lira koopt, heeft immers ook morgen nog 10.000 Lira"

:D
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:12:40 #110
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082142
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Erdos grote plan voor het verbeteren van de economie onthuld:

https://nos.nl/artikel/22(...)en-in-nederland.html
Het ministerie van Sociale Zaken is op de hoogte van het Turkse onderwijsproject en ziet geen problemen, tenzij de lessen een politieke lading krijgen.

Doe eens 1 x raden.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:13:55 #111
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082185
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:12 schreef hmmmz het volgende:
Op twitter las ik:

#Erdogan roept diaspora op om massaal #Lira te kopen: "Het is een risicoloze belegging. Wie vandaag 10.000 Lira koopt, heeft immers ook morgen nog 10.000 Lira"

:D
Alleen gisteren kon hij met die 10.000 Lira een heel kippenboederij kopen. Nu slechts 1 McNugget.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:14:04 #112
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181082192
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Turkije stapt uit de NAVO? :P
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181082230
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:12 schreef hmmmz het volgende:
Op twitter las ik:

#Erdogan roept diaspora op om massaal #Lira te kopen: "Het is een risicoloze belegging. Wie vandaag 10.000 Lira koopt, heeft immers ook morgen nog 10.000 Lira"

:D
:') Wat een man, heeft hij überhaupt wel les gekregen in basic economics?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-08-2018 16:17:30 ]
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:15:34 #114
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082268
Erdogan kennende zal hij wel de EU gaan bedreigen met vluchtelingenstromen als we niet snel het gat in de begroting gaan dichten. Bij Putin zal hij weinig voor elkaar krijgen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:16:46 #116
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082288
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:14 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:') Wat een man, heeft hij überhaupt wel les gekregen in basic economy?
Ik dacht dat Remlof erg was. Maar hij maakt het helemaal bont.
  Redactie Frontpage vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:16:49 #117
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_181082293
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:13 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Alleen gisteren kon hij met die 10.000 Lira een heel kippenboederij kopen. Nu slechts 1 McNugget.
Als het niet zo triest zou zijn voor het halve land dat met die vent zit opgescheept is het hilarisch _O-
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181082297
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:16 schreef Nintex het volgende:
Erdogan kennende zal hij wel de EU gaan bedreigen met vluchtelingenstromen als we niet snel het gat in de begroting gaan dichten. Bij Putin zal hij weinig voor elkaar krijgen.
Uiteindelijk zal hij het rechtse gedachtegoed daardoor alleen maar versterken. Dat zal nog slechter uitpakken voor Turkije. Turkije kan alleen nog verliezen nu.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 10-08-2018 16:18:05 ]
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:17:53 #119
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082352
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:17 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Weet ik niet. Die kan nu flink gaan shoppen.
Gratis bier en vakantie voor alle Russen. En stuur ook je lekkere vrouwen maar deze kant op Erdo ;)



Overigens in de VS registreerd dit hele drama nauwelijks. Iedereen is te druk met Space Force 8-)
pi_181082395
Laat Adolf Erdogan het maar oplossen ^O^
En hoeveel procent van de Turkse Nederlanders had pro Erdogan gestemt? Laat je familie maar lekker daar rotten ja, lol.
U MAD?
pi_181082425
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:20 schreef de_boswachter het volgende:
Laat Adolf Erdogan het maar oplossen ^O^
En hoeveel procent van de Turkse Nederlanders had pro Erdogan gestemt? Laat je familie maar lekker daar rotten ja, lol.
Iets van de 70%
pi_181082441
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:16 schreef Nintex het volgende:
Erdogan kennende zal hij wel de EU gaan bedreigen met vluchtelingenstromen als we niet snel het gat in de begroting gaan dichten. Bij Putin zal hij weinig voor elkaar krijgen.
Ik denk dat hij eerst de Amerikaanse basis in Incirklik in gaat nemen en alle soldaten de grens over gaat gooien.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181082453
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:20 schreef de_boswachter het volgende:
Laat Adolf Erdogan het maar oplossen ^O^
En hoeveel procent van de Turkse Nederlanders had pro Erdogan gestemt? Laat je familie maar lekker daar rotten ja, lol.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:20 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Iets van de 70%
73%

En ja, dat is slechts 73% van de Nederturken die de moeite nam om te gaan stemmen.
De rest vond het niet interessant genoeg om de moeite te nemen tegen Erdogan te gaan stemmen ofzo. Hopelijk hebben die daar nu ook spijt van. Helaas is dat te laat en die fout kan je nooit meer ongedaan maken nu Erdo alle macht heeft om te doen wat hij wil.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181082463
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:20 schreef de_boswachter het volgende:
Laat Adolf Erdogan het maar oplossen ^O^
En hoeveel procent van de Turkse Nederlanders had pro Erdogan gestemt? Laat je familie maar lekker daar rotten ja, lol.
Tja, die moeten nu wat meer euro's sturen naar hun familie in Turkije.
pi_181082467
En uiteindelijk zal het wel de schuld zijn van het Westen cq. de ongelovigen die de Turkse economie hebben doen kelderen.
Want zo rollen dat soort dictators. Al die mensen die vanuit hier Erdogan hebben gekozen mogen zich kapot schamen!
U MAD?
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:22:24 #127
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082470
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik denk dat hij eerst de Amerikaanse basis in Incirklik in gaat nemen en alle soldaten de grens over gaat gooien.
Qua definitie is dat Amerikaans grondgebied. Kan nog leuk worden.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:22:54 #128
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181082483
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik denk dat hij eerst de Amerikaanse basis in Incirklik in gaat nemen en alle soldaten de grens over gaat gooien.
Gaat niet gebeuren.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  Redactie Frontpage vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:23:27 #129
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_181082500
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik denk dat hij eerst de Amerikaanse basis in Incirklik in gaat nemen en alle soldaten de grens over gaat gooien.
Erdo is niet echt het meest heldere licht, maar als die dat doet is die gewoon te dom om te poepen hoor :')
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:25:23 #130
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082550
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:23 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Erdo is niet echt het meest heldere licht, maar als die dat doet is die gewoon te dom om te poepen hoor :')
Ik durf er geen geld op in te zetten. Jij wel.
pi_181082570
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:22 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Gaat niet gebeuren.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:23 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Erdo is niet echt het meest heldere licht, maar als die dat doet is die gewoon te dom om te poepen hoor :')
Vriendelijk Trump verzoeken de basis op te doeken en tot die tijd Amerika geen toestemming geven over Turks luchtruim/grondgebied voorraden aan te leveren dan.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181082593
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:23 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Erdo is niet echt het meest heldere licht, maar als die dat doet is die gewoon te dom om te poepen hoor :')
Gelukkig krijgt hij dan ook advies van zijn schoonzoon...
O, nee, wacht...
I´m back.
pi_181082603
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:06 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Diegene die Erdogan aan de absolute macht hebben geholpen daar heb ik geen medelijden mee.
Turken die Erdo altijd hebben gezien voor wie hij eigenlijk is, die hebben deze crises niet verdiend.
Het is met Venezuelanen en Turken hetzelfde. Ik heb medelijden met mensen die gewoon van dag tot dag leven. De boer, de man in de kapperszaak, de restauranthouder etc die zich nauwelijks bezig houden met politiek en maar op Maduro of Erdogan stemmen om niet bij de groepen om hun heen uit de toon te vallen. Een vader van een goede vriendin stemde Erdogan omdat hij de traditionele Turkse waarden het beste uitdroeg. Die man deed ook gewoon zn best om zn gezin te onderhouden.

Iedereen die een beetje doorgeleerd heeft weet dat een economische crisis een serieus breekpunt kan worden maar hij heeft het lang kunnen uitzingen voor hij echt beproefd werd.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:27:50 #134
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  Redactie Frontpage vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:27:59 #135
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_181082622
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:25 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Ik durf er geen geld op in te zetten. Jij wel.
Mja als die dat doet krijgt 'ie de labiele Trump over zich heen, dus dat zou hoe dan ook een puinhoop worden.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:26 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

[..]

Vriendelijk Trump verzoeken de basis op te doeken en tot die tijd Amerika geen toestemming geven over Turks luchtruim/grondgebied voorraden aan te leveren dan.
Als die nog meer sancties en toeslagen wil betalen dan moet die dat inderdaad gaan doen ja.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181082634
Okee, mensen, komt er een coup?
I´m back.
  Redactie Frontpage vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:29:03 #137
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_181082643
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:28 schreef Ryan3 het volgende:
Okee, mensen, komt er een coup?
Alleen als die deze keer wel echt is.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181082647
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:28 schreef Ryan3 het volgende:
Okee, mensen, komt er een coup?
Hmmm dat is een moeilijke. Denk het niet tbh.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:29:36 #139
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181082652
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:28 schreef Ryan3 het volgende:
Okee, mensen, komt er een coup?
Nee, Erdo kan dit nog jaren volhouden. Zie Venezuela en Zimbabwe.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:30:36 #140
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082687
Ceritm twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 16:14:17 Mijn bron uit Turkije meldt dat online-bankieren op slot is. Niemand in Turkije kan online zijn/haar bank inloggen. Ook exchange bureaus verzilveren geen dolar en euros. Na tweet van Trump is Turkse lira bina %20 gedaald. Kortom chaos!!! reageer retweet
I´m back.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:31:27 #142
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082701
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:30 schreef Drugshond het volgende:
Heel dat land is straks vluchteling.
Gelukkig mogen ze nog niet visumvrij naar de EU reizen...
I´m back.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:32:08 #144
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082707
quote:
15s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:30 schreef Ryan3 het volgende:
Ceritm twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 16:14:17 Mijn bron uit Turkije meldt dat online-bankieren op slot is. Niemand in Turkije kan online zijn/haar bank inloggen. Ook exchange bureaus verzilveren geen dolar en euros. Na tweet van Trump is Turkse lira bina %20 gedaald. Kortom chaos!!! reageer retweet
Ik schreef het vanmorgen ==> Bankrun.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:32:15 #145
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181082712
Wacht zei erdo dit nou letterlijk net? Las het op reddit. Geen idee of het klopt.

He says forget the lira, forget currencies and talks about being in love with the Turkish people.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181082717
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:31 schreef Drugshond het volgende:
Als het leger geen brood en spelen krijgt is het snel gedaan.
Kansje bestaat dat we vanavond coup v2.0 topic kunnen openen wrs toch.
I´m back.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:32:57 #147
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082732
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:32 schreef Drugshond het volgende:
Welk eisenpakket zal het IMF aanbieden als ze Turkije moeten helpen.
Lol.
I´m back.
  Redactie Frontpage vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:33:39 #149
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_181082734
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wacht zei erdo dit nou letterlijk net? Las het op reddit. Geen idee of het klopt.

He says forget the lira, forget currencies and talks about being in love with the Turkish people.
Als dat zo is dan is die opeens hippie geworden _O-
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181082740
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:32 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Ik schreef het vanmorgen ==> Bankrun.
Ben jij zijn bron in Turkije :+?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')