abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 9 augustus 2018 @ 16:20:55 #1
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_181056551
In een ander topic werd o.a. gesproken over zgn. Ayahuasca ceremonies. Dit wekte mijn interesse en heb er gelijk wat achtergrond informatie over opgezocht. Al snel kwam ik erachter dat er enorm veel ceremonies worden gegeven onder professionele begeleiding - door heel Nederland.

Mijn plan is om op korte termijn mee te doen aan een van deze ceremonies. Zelf zit ik lekker in mijn vel en verwacht hier ook geen heftige diepe problemen mee op te lossen. Op het moment wil ik dit puur voor de ervaring doen, spirituele verrijking of alsnog bewustwording van onderliggende issues is mooi meegenomen.

Update: Na aanleiding van een aantal reacties kan ik aangeven al wel ervaring te hebben met vergelijkbare, maar minder heftige middelen. Denk aan truffels, paddo's 2CB. Vooral truffels en paddo's vond ik geweldig, zeker gezien deze ervaringen zich konden ontpoppen tot spirituele bewustwordingen.

Wie heeft hier weleens van gehoord of zelfs aan meegedaan? :)

------------
Meer achtergrond informatie:

Wat is Ayahuasca?
Deze drank speelt al honderden jaren een centrale rol in religieuze en culturele tradities van de inheemse volkeren in het Amazonegebied. De naam Ayahuasca wordt – drank van de ziel – genoemd. Het wordt gezien als een geschenk van de goden en gebruikt als heilig sacrament.

Daarnaast dient het als spiritueel geneesmiddel voor diepgaande geestelijke en lichamelijke heling, inzichten en persoonlijke groei.

Inmiddels heeft Moeder Aya de oversteek naar het Westen gemaakt en wordt hier zeer effectief ingezet door therapeuten, sjamanen en helers. Juist in deze sterk transformerende, roerige tijd van digitalisering en individualisme lijkt ze de natuurlijke tegenhanger te zijn om balans, verbinding en diepgaand bewustzijn in de mens te re-integreren.

Ayahuasca is zeer geschikt wanneer je:
• Het gevoel hebt dat je meer uit je leven kunt halen
• Op zoek bent naar spirituele verrijking
• Los wilt komen van oude overtuigingen, gewoontes en opvattingen
• Wilt weten wie jij in essentie bent

Ayahuasca
Dat is een entheogene drank, afkomstig uit het Amazonegebied, een product van de Banisteriopsis caapi liaan en de bladeren van de Psychotria viridis of de Diplopterys cabrerana. Inheemse volkeren gebruiken de zelf gebrouwen drank om – gedurende tenminste vier uur- te communiceren met de geestelijke wereld.

Psychologen scharen de werking van de drank – en dan met name de lichaamseigen stof DMT- onder de hallucinogenen en psychedelica; middelen die ervoor zorgen dat de geest zichtbaar wordt. Anderen noemen de theesoort spiritueel, zeker ook vanwege het na het drinken zien van zeer gedetailleerde, bijzonder heldere en ook al even bijzonder kleurrijke beelden.

Plantmedicijn
Zeker is dat Ayahuasca een van de meest belangrijke plantmedicijnen uit het Amazonegebied is. Het bewustzijn wordt na gebruik verruimd, en dat doorgaans tussen de vier en acht uur lang. Gebruikers van de drank omschrijven het effect van licht stimulerend tot extreem visionair. De drank wordt gebruikt als medicijn maar ook als Sjamanistisch communicatiemiddel en dan speciaal tijdens ceremoniële sessies die geleid worden door een ervaringsdeskundige.

Ayahuasca visionaire ervaring
Toen en nu maken mensen om verschillende redenen graag gebruik van de drank. Doorgaans vanwege de psychedelische, visionaire ervaring. Medicijnmannen en Amazone sjamanen gebruiken Ayahuasca om te communiceren met de natuur of voor het stellen van een spirituele diagnose bij een patiënt.

In Brazilië gebruiken gelovige stromingen als de Santo Daime beweging en de Uniao do Vegetal het drankje. Frequent worden er speciale bijeenkomsten gehouden. Iedereen die dan aanwezig is, drinkt van de Ayahuasca. Dit veroorzaakt in combinatie met dans, zang en muziek een inspirerende en helende trance.

Rijkdom van de geest
Ayahuasca is niet alleen in het Amazonegebied bekend, meer en meer kreeg het de afgelopen decennia aandacht vanuit het Westen. En dan niet alleen van de academici die de drank gebruiken voor psychotherapeutisch onderzoek, want ook psychonauten – Westerlingen die op bewuste en verantwoordelijke wijze psychoactieve stoffen tot zich nemen- toonden en tonen verregaande interesse in dit plantmedicijn. Voor hen is het een middel om in eerste instantie de strijd aan te gaan me het rijkdom van de geest en de onmetelijkheid van het heelal, net als met diepe angsten. Na overgave kan deze strijd veranderen in een helende extase.

Als herboren
Behalve dat extatische gevoel, veroorzaakt Ayahuasca diarree en buikklachten uitmondend in overgeven. Niet voor niets wordt Ayahuasca door stammen ook wel kamarapi genoemd. Kamarapi betekent ‘braken’. Positiever is de benaming ‘la purga’, middel tegen verstopping.

Ayahuasca reinigt door de lichamelijke effecten het lichaam, terwijl de geest gereinigd wordt door visioenen en psychologische ervaringen. Mensen voelen zich na gebruik vaak als herboren en bijzonder helder en scherp.

Ayahuasca bevat DMT.
Het belangrijkste bestandsdeel in zowel de anchacruna als de chagropanga geldt als een neurotransmitter, dimethyltryptamine (DMT). Neurotransmitters spelen een cruciale rol in toestanden van buitengewoon bewustzijn. DMT vind je ook terug in de hersenen, bloed en de longen van een mens. Wetenschappers stellen dat het zogenaamde ‘derde oog’ – de pijnappelklier, midden in de hersenen – de plek is waar DMT wordt geproduceerd. Behalve de mens, beschikken veel meer zoogdieren en planten over DMT.

Persoonlijk proces
Maar wat ervaren mensen nou precies als het voordeel van het gebruiken van Ayahuasca? Een van de meest genoemde zaken is wel de mogelijkheid die het bied om op een diep bewustzijnsniveau te werken aan het zogenaamde persoonlijk proces. Op die wijze kunnen diepgaande transformaties plaatshebben.

De drank zorgt voor het bereiken van de diepere lagen van het gevoelsleven en het onderbewustzijn, waarin veel belangrijke informatie is opgeslagen maar waar je normaliter niet snel bijkomt. Door gebruik van Ayahuasca kunnen die diepere lagen onderzocht worden en ontstaat de keuze om belemmerende blokkades of patronen te doorbreken.

Blik op de wereld
Ander voordeel is zeker de reinigende werking van zowel lichaam als geest. Of anders: het ruimt op wat niet meer nodig is. Geestelijk door de inzichten die je na het innemen krijgt. Na het verwerken van die inzichten ruim je ze op.

Ook lichamelijk en op energetische niveau werkt Ayahuasca reinigend. Wat niet langer nodig is, wordt ook fysiek uit het systeem verdreven. Bovendien verandert Ayahuasca je zelfbeeld en de blik op de wereld.

Ruimte voor overgave
Ayahuasca biedt je inzichten die je de mogelijkheid bieden om bepaalde situaties in je leven vanuit een ander en hoger perspectief of bewustzijn te bekijken. Dat kan ruimte en begrip en acceptatie van die situaties en gebeurtenissen. Het leert je dat er meer is dan de keuze om alleen naar hoe je jezelf en de wereld ziet, het leert vergeven, accepteren van wat en hoe het is. Dat creëert een hoger bewustzijn, een bewustzijn waarin meer ruimte is voor overgave, voor acceptatie en liefde.

Ayahuasca is behulpzaam
Ayahuasca werkt proces versnellend. Vanwege het feit dat het diep contact maakt met je onderbewustzijn en de processen waarmee je bezig bent, leer je jezelf beter en beter kennen. Je leert steeds sneller schakelen tussen de aspecten in jezelf. Daardoor kun je het ook in het ‘gewone’ dagelijkse leven veel beter je eigen keuzes maken vanuit dit hogere bewustzijn.

Wat je ook ziet en ervaart is het gevoel van eenheid en verbondenheid. Het laat je de onderlinge verbondenheid als geen ander ervaren en maakt je bewust dat je deel uitmaakt van een veel groter geheel, terwijl we in ons dagelijkse leven vooral een gevoel van afscheiding ervaren. Afscheiding in de vorm van ons zelf, onze kern én van de mensen om je heen. Via Ayahuasca voel en zie je wel die diepste verbondenheid, zaken die je in het dagelijks leven heel behulpzaam kunnen zijn.

Ayahuasca geeft vrijheid
Misschien wel belangrijkste voordeel of pluspunt is de vrijheid die Ayahuasca je geeft. Vrijheid door het opruimen van zaken die je niet langer noodzakelijk acht en vrijheid die je in staat bent je eigen leven te creëren en je daardoor het gevoel krijgt dat je er echt helemaal zelf mag zijn. Jezelf zijn en beseffen dat je er zelf mag zijn; dat klinkt mooi. Maar te vaak leven we toch weer volgens de waan van de dag. Met hulp van Ayahuasca herinneren of beseffen we ons echter onze diepste zijn, ons diepere bewustzijn.

Bron: https://ayahuascacentre.com/ayahuasca/

[ Bericht 0% gewijzigd door Kaizen_ op 10-08-2018 07:53:55 ]
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_181057061
Tvp. Zelf totaal geen interesse om dit te gaan doen, maar pas geleden kwam het ter sprake met vrienden en toen het één en ander over opgezocht uit nieuwsgierigheid. Zal eens kijken of ik die ervaringen nog kan vinden, wisselend van goed naar badtrip.
Karma is a fucking bitch.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 16:42:22 #3
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_181057108
Dit klinkt een beetje als paddo's of LSD.
Lijkt me geen goed en gezond idee om dat te gaan drinken.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_181057133
Lijkt me meer iets voor F&L dit.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 17:28:59 #5
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_181057943
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 17:39:49 #6
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_181058122
Die diarree lijkt me niet erg chill

Dikke kans dat je je eigen onder kakt in je trip is dat ff een bummer na afloop
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  donderdag 9 augustus 2018 @ 18:23:13 #7
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_181058897
DMT is behoorlijk heftig en zou ik ernstig afraden wanneer je geen of weinig ervaring hebt met (andere) psychedelica.
Huilen dan.
  Redactie Frontpage donderdag 9 augustus 2018 @ 19:14:27 #8
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_181060108
Diarree en kotsen = reinigende werking? Dat dacht ik ook :') Je lichaam wil die troep eruit werken, dat is alles wat het betekent.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_181060777
quote:
3s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 18:23 schreef Isdatzo het volgende:
DMT is behoorlijk heftig en zou ik ernstig afraden wanneer je geen of weinig ervaring hebt met (andere) psychedelica.
Dit dus.

Als je graag wilt experimenteren begin dan met een kleine portie paddenstoelen met een nuchtere vriend die je vertrouwd in de buurt.
Of als je nog nooit geblowd hebt eerst eens een jointje proberen, ipv een potentieel (heel) heftig middel met vreemden gebruiken die ook een commercieel belang hebben.

Oja het smaakt naar rottende plantenresten gemengd met kots. :X
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 07:49:57 #10
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_181072517
quote:
7s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:40 schreef MissLuna het volgende:
Tvp. Zelf totaal geen interesse om dit te gaan doen, maar pas geleden kwam het ter sprake met vrienden en toen het één en ander over opgezocht uit nieuwsgierigheid. Zal eens kijken of ik die ervaringen nog kan vinden, wisselend van goed naar badtrip.
Ben benieuwd! Zelf heb ik er al het een en ander over gegoogled. Zelfs een ceremonie 20 minuten van mijn huis gevonden. :D
quote:
3s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 18:23 schreef Isdatzo het volgende:
DMT is behoorlijk heftig en zou ik ernstig afraden wanneer je geen of weinig ervaring hebt met (andere) psychedelica.
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 19:29 schreef Zalmslaatje het volgende:
Als je graag wilt experimenteren begin dan met een kleine portie paddenstoelen met een nuchtere vriend die je vertrouwd in de buurt.
Of als je nog nooit geblowd hebt eerst eens een jointje proberen, ipv een potentieel (heel) heftig middel met vreemden gebruiken die ook een commercieel belang hebben.
Had ik niet in mijn post verteld, maar ik heb voldoende ervaring met dit soort middelen, denk aan wiet, truffels, paddo's en 2CB. Vooral truffels en paddo's vond ik geweldig, zeker gezien deze ervaringen zich konden ontpoppen tot spirituele bewustwordingen.
Dat waren vooral de avonden met èèn goede vriend ip.v. de avonden in groepsverband. Uit eigen ervaring werden de groepsavonden wat lacheriger, luchtiger en omvatten beduidend minder diepgang.

Verder heb ik nog nooit ervaringen met DMT gehad, maar hier ben ik juist benieuwd naar. Sowieso onderschat ik het niet en besef ik me dat dit flink heftiger is dan bv paddo's of truffels.

[ Bericht 3% gewijzigd door Kaizen_ op 10-08-2018 07:55:16 ]
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
pi_181072706
Even de saaie trut uithangen en zeggen dat dit GEEN goed idee is voor mensen met psychologische/psychiatrische aandoeningen of ouders met psychiatrische aandoeningen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 08:23:05 #12
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_181072776
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 08:15 schreef clumsy_clown het volgende:
Even de saaie trut uithangen en zeggen dat dit GEEN goed idee is voor mensen met psychologische/psychiatrische aandoeningen of ouders met psychiatrische aandoeningen.
Voor je het weet eindig je zoals bad/goodtripbob en komen de nanobots je halen terwijl je in een zelf gemaakt carnavalsjurkje op een hardcoreparty rondloopt met je linkeroog in je rechterbroekzak.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_181072905
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 08:23 schreef fathank het volgende:

[..]

Voor je het weet eindig je zoals bad/goodtripbob en komen de nanobots je halen terwijl je in een zelf gemaakt carnavalsjurkje op een hardcoreparty rondloopt met je linkeroog in je rechterbroekzak.
Of je steekt jezelf neer.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 08:55:15 #14
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_181073158
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 08:33 schreef clumsy_clown het volgende:
Of je steekt jezelf neer.
Gelukkig zijn er bij die ceremonies professionals die je begeleiden en - hopelijk - een steeksituatie kunnen voorkomen. :D
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 08:56:06 #15
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_181073171
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 08:15 schreef clumsy_clown het volgende:
Even de saaie trut uithangen en zeggen dat dit GEEN goed idee is voor mensen met psychologische/psychiatrische aandoeningen of ouders met psychiatrische aandoeningen.
Overigens ben ik het hier volledig mee eens. Dit spul kan en spirituele helende werking hebben, maar met zodanige psychische problemen kan dit echt gevaarlijk zijn.
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:32:25 #16
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181099118
Lekker kortsluiting veroorzaken in je hersenen en dit als "spirituele ervaring" bestempelen. :')

Drugsgebruikers :r
Man of Steal.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:51:38 #17
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_181099427
Een paar keer gedaan, érg tevreden over.

Het is zeker niet geschikt om te doen als je gevoelig bent voor psychoses, als je schizofrenie hebt of als je aan de antidepressiva zit. Mensen met hartkwalen, hoge bloeddruk, gebruikers van ventolin/salbutamol en zelfs neussprau wordt het ook afgeraden. Een goede ‘ club’ zal je hier ook naar vragen voor je mag deelnemen.

Het waren stuk voor stuk bijzondere ervaringen maar het is niet voor iedereen :P
With the stars as her umbrella
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 10:55:58 #18
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_181099475
Was nog een ander relatief recent topic over
TRU / Ayahuasca
With the stars as her umbrella
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:14:28 #19
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_181099732
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 10:51 schreef -Miauw- het volgende:
Een paar keer gedaan, érg tevreden over.

Het is zeker niet geschikt om te doen als je gevoelig bent voor psychoses, als je schizofrenie hebt of als je aan de antidepressiva zit. Mensen met hartkwalen, hoge bloeddruk, gebruikers van ventolin/salbutamol en zelfs neussprau wordt het ook afgeraden. Een goede ‘ club’ zal je hier ook naar vragen voor je mag deelnemen.

Het waren stuk voor stuk bijzondere ervaringen maar het is niet voor iedereen :P
Je vergeet antihistaminica in je lijstje.
Huilen dan.
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 11:15:15 #20
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_181099746
quote:
3s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:14 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Je vergeet antihistaminica in je lijstje.
Dat lijstje is vast nog wel uitgebreider.
With the stars as her umbrella
  maandag 13 augustus 2018 @ 11:41:38 #21
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_181149887
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 10:51 schreef -Miauw- het volgende:
Een paar keer gedaan, érg tevreden over.

Het is zeker niet geschikt om te doen als je gevoelig bent voor psychoses, als je schizofrenie hebt of als je aan de antidepressiva zit. Mensen met hartkwalen, hoge bloeddruk, gebruikers van ventolin/salbutamol en zelfs neussprau wordt het ook afgeraden. Een goede ‘ club’ zal je hier ook naar vragen voor je mag deelnemen.

Het waren stuk voor stuk bijzondere ervaringen maar het is niet voor iedereen
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 10:55 schreef -Miauw- het volgende:
Was nog een ander relatief recent topic over
TRU / Ayahuasca
Thanks, ook zeker voor het delen van je eigen ervaringen. Had je dit ook in groepsverband gedaan met 'begeleiders'? Voor een avond & ochtend vind ik het redelijk prijzig namelijk, rond de ¤200..
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
  maandag 13 augustus 2018 @ 11:48:41 #22
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_181150021
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 13:03 schreef -Miauw- het volgende:
Ja echt! Het is een heel mooie ervaring die je verrijkt met inzichten over jezelf en over het leven.

Maar het is niet voor iedereen. De eerste keer dat ik er was, was er ook een kerel die het 'gewoon' wilde proberen. Die heeft er genadeloos van langs gekregen van 'moeder ayahuasca'. Hij werd alle kanten opgeslingerd, mentaal dan.

Het is dan ook belangrijk dat je voor jezelf weet waarom je daar bent en wat je uit de reis wil halen, set your intentions.
Zelf heb ik dus geen 'burning platform', onderliggend doel of specifieke issues die ik aan wil pakken tijdens deze Ayahuasca-ceremonie. Een beetje overdreven oppervlakkig gezegd: Mij gaat het ook om de ervaring, het lijkt me bijzonder en wie weet leer ik mezelf toch nog beter kennen dan ik nu denk.

Ik heb zelf dus al ervaring met paddo's/truffels en ben redelijk spiritueel ingesteld. Enige problemen met mezelf pak ik snel aan en ik zit nu super in mijn vel. Natuurlijk kunnen bepaalde onzekerheden omhoog komen tijdens deze ceremonie, maar ik verwacht niet ik er 'genadeloos van langs krijg' tijdens deze ervaring. Dat wil ik in ieder geval proberen te voorkomen d.m.v. enige voorbereiding. Als je hierover tips hebt hoor ik het graag. :)
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
  maandag 13 augustus 2018 @ 13:36:13 #23
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181152061
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 11:41 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]

[..]

Thanks, ook zeker voor het delen van je eigen ervaringen. Had je dit ook in groepsverband gedaan met 'begeleiders'? Voor een avond & ochtend vind ik het redelijk prijzig namelijk, rond de ¤200..
Voor 200 euro kan je echt wel harder uit je naad gaan hoor.
Man of Steal.
  maandag 13 augustus 2018 @ 17:45:42 #24
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_181157586
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 11:41 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]


[..]

Thanks, ook zeker voor het delen van je eigen ervaringen. Had je dit ook in groepsverband gedaan met 'begeleiders'? Voor een avond & ochtend vind ik het redelijk prijzig namelijk, rond de ¤200..
Ja de prijzen verschillen nogal maar dat bedrag is wel zo’n beetje de norm ja. Die ene waar ik naar toe ga is iets goedkoper.
With the stars as her umbrella
  maandag 13 augustus 2018 @ 17:56:58 #25
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_181157779
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 11:48 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]

Zelf heb ik dus geen 'burning platform', onderliggend doel of specifieke issues die ik aan wil pakken tijdens deze Ayahuasca-ceremonie. Een beetje overdreven oppervlakkig gezegd: Mij gaat het ook om de ervaring, het lijkt me bijzonder en wie weet leer ik mezelf toch nog beter kennen dan ik nu denk.

Ik heb zelf dus al ervaring met paddo's/truffels en ben redelijk spiritueel ingesteld. Enige problemen met mezelf pak ik snel aan en ik zit nu super in mijn vel. Natuurlijk kunnen bepaalde onzekerheden omhoog komen tijdens deze ceremonie, maar ik verwacht niet ik er 'genadeloos van langs krijg' tijdens deze ervaring. Dat wil ik in ieder geval proberen te voorkomen d.m.v. enige voorbereiding. Als je hierover tips hebt hoor ik het graag. :)
Ja dat had ik misschien beter moeten uitleggen. Hij kwam daar met het idee dat hij het allemaal wel wist en dat hij het even zou doen. Licht arrogant wel :+ En dat viel dus tegen. Er kán veel op je afkomen tijdens zo’n reis en als je je ook nog eens gaat verzetten, dan kán het vervelend worden.

De redenen om het te doen zijn uiteenlopend. Mensen met ernstige depressies, jeugdtrauma’s, maar ook ‘reizigers’ die het gewoon willen ervaren of antwoorden op levensvragen zoeken.

De enige tip die ik je kan geven is neem het serieus, het dieet dat er aan voorafgaat en de regeltjes. Het zorgt voor een goede mindset. En verwacht niets. Ik vond het niet lijken op paddo’s of andere zaken. En geef je over :D
With the stars as her umbrella
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')