abonnement Unibet Coolblue
pi_181186695
Helsinki wat betreft je spoiler, ik heb bij kleuter ook geroepen nee geen knip!
Op het moment dat het nodig bleek, was ik allang blij dat ze iets gingen doen om baby en mij te helpen met het laatste stukje. Gezien je verleden lijkt het me wel fijn dat ze het wel zeggen. Dan kan je je nog enig sinds voorbereiden.
pi_181186699
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:12 schreef Peacefulll het volgende:

[..]

Liever geen vaders erbij willen hebben? Mijn hemel, wat voor een ziel ben je dan? Oké, ik oordeel misschien snel en gemakkelijk. Ben nog nooit op een OK geweest. Maar ik kan me er niks bij voorstellen. Het is zo'n belangrijk moment in het leven van een ouderpaar, de geboorte van hun kind.
Ik heb volgende week dinsdag weer een afspraak staan en ik ga het zeker nogmaals aankaarten en vragen waar die beslissingen genomen worden en wie ik daarvoor moet hebben. Die arme verpleegkundigen maken die beslissingen ook niet natuurlijk. Bizar eigenlijk dat het afhangt van de persoon en bij wijze van het humeur van de dag van die persoon.
Ik vermoed dat de beslissing gebaseerd is op overleg van de maatschap anesthesie. Het zal alles te maken hebben met de veiligheid op de OK, en dus jouw veiligheid. Ik snap je teleurstelling. Is het mogelijk dat jullie jullie eigen fotograaf voor alles inschakelen, behalve het moment op OK? En dan daar 1 van de 5 goedgekeurde (voorgelichte/opgeleide) fotografen gebruiken?
pi_181186756
Helsinki, ik heb bij de eerste een knip gehad. Ze vertelde toen inderdaad wat ze ging doen en waarom. M’s hartslag dipte en met alleen persen ging het niet snel genoeg. Dus een knip en een duw van de kraamhulp (thuisbevalling) om haar snel naar buiten te krijgen. Ik voelde daarbij geen paniek, ik besefte juist goed dat het nodig was en was blij dat ze ingreep om M te helpen. Van de knip zelf heb ik niks (bewust) gevoeld overigens, was onderdeel van het geheel van alles wat ik op dat moment voelde. Ik denk dat een reactie van ‘neeeee’ niet snel zal komen, omdat ze het inderdaad pas doen op een punt dat het ook echt nodig is, dat besef je dan zelf waarschijnlijk ook prima (ben benieuwd hoe vaak ze het anders tegenkomt, misschien ben ik de uitzondering :+). Ik zou zelf denk ik inderdaad willen dat ze het wel vooraf aangeeft als ik jou was.
pi_181186805
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:02 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Is ze aangesloten bij het verbond van geboortefotografen oid? Wellicht dat dat die deuren alsnog kan openen. Hier deden ze überhaupt geen toezeggingen over geboortefotografen op de OK. Uiteindelijk kregen we pas op de ochtend van de bevalling groen licht nadat mijn fotograaf uitgebreid in gesprek is gegaan met alle aanwezigen. En ik sprak later iemand die drie weken voor mij was bevallen in hetzelfde ziekenhuis en haar fotograaf werd geweigerd. Dat ze wel open staan voor geboortefotografen is dus al erg fijn!

Maar misschien gewoon vrijblijvend bij een ander ziekenhuis in de buurt informeren hoe zij hiermee om gaan en als ze daar welkom is dat neerleggen bij het ziekenhuis waar je nu loopt, dat je overweegt om vanwege dit over te stappen? Of je dat daadwerkelijk wil doen is een tweede natuurlijk.

En ik zou ook gewoon kijken bij de aangeboden fotografen of er toch iemand naar je smaak bij zit. Uiteindelijk is het ook en bepaald soort mens dat voor die specialisatie kiest, en al ervaring in een OK zorgt ook voor betere foto's. Nadat ik de OK in gereden werd heb ik geen moment meer aandacht voor de fotograaf gehad. Ook niet voor de arts die de keizersnede deed overigens, die had ik tot vijf minuten daarvoor nog nooit gezien.
Ja, is ze! Ze gaat nu via die vereniging eens kijken of ze een ingang kan krijgen. Ze belooft niks maar het feit dat ze actie wil ondernemen voor ons is al zo ontzettend fijn.

In een ander ZH bevallen heb ik het ook over gehad (en mee gedreigd, alsof het ZH het wat uit maakt :')) maar na een gesprek met manlief weegt het gevoel van veiligheid en vertrouwen, dat ik toch wel heb bij dit ZH, dan weer niet op tegen de aanwezigheid van een geboortefotograaf. Daarbij hebben wij in de omgeving niet mega veel keuze in ziekenhuizen.

Onze fotograaf heeft juist 10 jaar op de OK gewerkt en is dus aangesloten bij de vereniging. Het "vaste aanbod" lijkt wel lukraak uit de lucht gegrepen te zijn, maar één van de 5 heeft ervaring in de zorg, de rest niet.
We hebben gisteren inderdaad even gekeken naar het "vaste aanbod". Daar zit er wel één tussen waar ik eventueel kennis mee zou willen maken.
En over de arts die de keizersnede doet: ik hoop van harte dat de vader van een leerling van mij geen dienst heeft op de dag dat ik ga bevallen... :') Dat zou ik wel een beetje awkward vinden :D
pi_181187666
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 06:50 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Fuchsie :D je bent een kindje aan het afbakken, dat is heus al productief genoeg!
Ja zo voelt dat dus niet, als je jezelf alleen maar voort kan bewegen door jezelf aan muren en meubels vast te houden :+ Vandaag ging gelukkig iets beter. Regelmatig liggen, staan, lopen & zitten afwisselen.

Leuk van het Star Wars filmpje Venus!

Goede oplossing Sillie. Lekker rustige dag gehad?

O Peace zo herkenbaar qua opgekropte nesteldrang. Hier was de zondag erg gezellig inclusief huilbuien en daarna schuldgevoel, want man doet al zo veel naast werk.
En wat balen van de geboortefotograaf, zeker nu het allemaal anders loopt. Ik heb al goede tips voorbij zien komen :*
Ook herkenbaar qua klein wereldje. Ik heb er ook steeds minder behoefte aan. Net visite gehad, maar na 2 uurtjes ben ik het eigenlijk wel zat :X

Nicolas, fijn dat het gelukt is en hopelijk komt er wat op gang! Lief dat je zo’n rekening houdt en jouw frustratie niet door wilt geven.

Loj, let jij asjeblieft goed op jezelf? :*

O krijgertje wat schattig dat je oudste zo onder de indruk was van het hartje O+

Helsinki wat ontzettend fijn dat je minder pijn hebt en goedgekeurd bent *O* Goed dat je je bevalplan hebt besproken, verder geen tips :* Mij lijkt het zelf fijn om te weten wat wanneer en waarom gebeurd, maar wellicht komen er situaties (in nood) waarin er niet of nauwelijks tijd is voor uitleg.
Herrinert mij eraan dat ik mijn wensen ook nog even duidelijk in het ziekenhuis moet gaan bespreken, voordat ik compleet overruled wordt door hun plan O-)
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 21:05:10 #156
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_181188450
Helsinki, ik vind het best vreemd dat je als respons krijgt "dat zien we op het moment zelf wel", als je in je plan aangeeft dat je dus expliciet wel op de hoogte gesteld wil worden. Daar is zo'n plan toch voor :? Of lag het wat genuanceerder dan dat?
pi_181189249
@Helsinki
Yay, goedkeuring weer binnen! Fijn dat de baby ingedaald is, hoor je inderdaad veel dat het dan toch echt wel scheelt! :D

Over de knip.. Hier inderdaad ook besproken. Eigenlijk een beetje met een zelfde reden als jij, zelfde verleden/achtergrond. Ook een wens om alles te benoemen wat er zal gebeuren. Hebben hier uitgebreid over gesproken met de VK en die adviseerde hier inderdaad ook over een eventuele knip niets te zeggen. Zelfde reden, dat het vaker voor paniek zorgt terwijl de meeste vrouwen er op dat moment niets van voelen. Omdat het moment dat ze het doen ze het doen omdat het dan echt beter is/niet anders kan.. Hier hebben we het een nachtje laten bezinken en daarna maar het advies aangenomen..
pi_181189378
Wandelen is hier echt wel even fijn geweest. Lang geleden dat m'n vriendin ook echt zoveel heeft kunnen doen/lopen. Gewoon even een andere omgeving, frisse lucht doet wonderen. Ook even goed kunnen praten over hoe het nu gaat, hoe ze zich voelt, wat ze van de bevalling verwacht, van de tijd erna..

Nu rustig op de bank, kat tegen haar buik aan. O+ Hele middag al lichte kramp, harde buiken genoeg.. Maar niet wat meer. Wie weet of er vannacht wel wat gebeurt, maar ik denk dat we nog gewoon even geduld moeten hebben.
pi_181189701
@Peacefull
Balen van de fotograaf zeg! Nooit bij stilgestaan dat het ziekenhuis daar zo 'moeilijk' over kon doen. Had inderdaad wel verwacht dat niet iedereen er zomaar mag staan, zeker als je in de OK terecht komt.. Maar ja, als je dan juist al iemand hebt met zoveel ervaring in de zorg.. Maar goed nadenken of je dan een ander wil, of zelf foto's maken.. Of ja.. Lastig!

@VKV
Klinkt als een goede verlofdag! Ben nu in een boek bezig 'Ik ken iemand die ... ' Daar hebben ze het ook over het belang van echt genieten van elkaar, je slaap en de rust in je verlof. Drukte komt er nog genoeg! :P Nog tips voor Netflix? Wij hebben hier nu bijna alles wel gehad geloof ik...

@Franny_G:
Is ook een speciaal topic voor in OUD ;) :)

@aapieannie
Gefeliciteerd nog! :)

@Venusflytrap:
Leuk, het delen met de familie! Haalde voor mij ook weer even de herinnering terug. :D Hadden ze het een beetje aan zien komen?

Hopelijk weer een goede nacht vandaag na de vroege dienst vanmorgen!

@Helsinki:
Die hangloose, ik heb daar wel af en toe mensen over gehoord, maar ken je ook veel ervaringen er al van? (Buiten de prijs. :P )

@Fuchsia_roze:
Niet te schuldig voelen als je man wel het e.e.a. nog doet na een dag werken! Is soms ook de manier om er mee om te gaan.. Ik werk in het weekend geregeld 12-14 uur op een dag en stond laatst daarna 's avonds ook nog te snoeien in de tuin, huishouden te doen.. Ik kan de pijn/frustratie bij m'n vriendin niet wegnemen, maar alles wat ik dan wel kan doen in en om huis om dingen te regelen voelt dan toch als 'helpen'..

@Loj:
Uiteindelijk nog wel gebeld door de gyn?
pi_181189783
Ik schrik er eerlijk gezegd van dat er vk's zijn die het een serieuze optie vinden om die knip zonder verder overleg te zetten?? Het is een invasieve ingreep waar je expliciete toestemming voor hoort te geven. Dat sommige vrouwen er van in paniek raken is haske waar. En het is op zo'n moment onderdeel van je vak om daar mee om te gaan. Op zo'n moment niets zeggen maar gewoon zetten is echt te makkelijk en kan niet (mag niet!), tenzij vooraf wellicht nadrukkelijke toestemming van de cliënt.

Een knip is slechts in een paar gevallen echt geïndiceerd en ook in die gevallen kun je er discussie over hebben. Een vacuüm of tangverlossing is er zo eentje. In veel ziekenhuizen gebeurd dit met knip maar soms ook zonder. Foetale nood, dus dippende hartslag ook zo eentje. Een knip versnelt de geboorte met 1 a 2 ww. In geval van een eerste kind scheelt het dan 3 tot 7 minuten en bij een 2e of 3e scheelt het niets tot 3 minuten. Je kunt een knip namelijk pas zetten op het moment dat het hoofdje (bijna) staat.
:)
pi_181189984
As we speak komt de kramp trouwens wel weer meer opzetten.. Samen met wat bloederig slijmverlies.. Hopen dat het ergens naartoe werkt, maar ja, hoeft natuurlijk nog niks te betekenen. Bloed zal vooral gewoon van het strippen zijn.
pi_181192134
NJ hopelijk komt er toch iets op gang nu, ik heb het echt te doen met je vriendin..

Bij Spees nog steeds alles rustig?

Krijgertje wat lief O+!

Peace wat balen zeg.. hopelijk kan je eigen fotograaf nog wat betekenen, en anders heb je iig alles geprobeerd.

Helsinki, hier geen ervaring met knip. Maar wat IMA beschrijft lijkt mij het prettigst: het vooraf melden en het waarom. En ik geloof meteen dat je op zo'n moment kiest voor wat voor je kind op dat moment het beste is (zoals aapie ook omschreef). Ik zou dus wel aangeven dat je wil dat ze het vooraf meldt + de reden waarom. Enne, je hebt het ook niet voor niets in je bevalplan staan toch? :)

Inmiddels gaan we hier langzaam richting de 36wkn en ik begin erin te geloven dat er echt een kraamtijd thuis aan zit te komen, dus ik heb nu maar de klossen enz. besteld :+.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 14 augustus 2018 @ 23:38:01 #163
269689 crew  Viv
pi_181192714
Ik had vooraf niet specifiek iets over een knip afgesproken, wel dat ik betrokken wilde worden bij medische beslissingen tenzij er haast bij is. Uiteindelijk gaf mijn vk aan dat ze een knip wilde zetten bij de volgende wee en waarom, en ik vond dat goed (had het ergens wel verwacht, heb nogal stugge bekkenbodemspieren :') ). Daarna helemaal niks gemerkt, dus na die wee vroeg ik of ze de knip al gezet had, ja dus. En toen hoorde ik tijdens de wee daarna ineens *kniiiiiip* *kniiiiiip*. :? Bleek dat ze er toch niet goed doorheen was gekomen, en dus nog 2 keer extra op dezelfde plek heeft moeten knippen. :D

Ik ben dus zowel aangekondigd als onaangekondigd geknipt, maar ik was wel al akkoord met de ingreep dus helemaal prima. :Y) Zoals mignonne het omschrijft vind ik ook niet kunnen, en al helemaal niet bij mensen met een "verleden".
pi_181195713
@Feyre
Het zelf geloven is stap één hé! :D Zien of het nu dan ook lukt gewoon de klossen er onder te zetten en te gaan gebruiken. :P

--

Hier weer een zelfde (on)rustige nacht. Wel meer lichte kramp, maar lijkt gedurende de nacht juist weer rustiger te zijn geworden.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 07:58:22 #165
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_181196200
NJ kan het zijn dat die 'lichte krampen' telkens gewoon harde buiken zijn? Die voelen ook oncomfortabel en zeker meer naar het einde toe. Ik heb ze ook aan de lopende band en heel veel hoogzwangeren met ons.

Wellicht dat je bij een 1e zwangerschap dan al sneller denkt dat je al krampen hebt die iets doen, maar dan word je wel wekenlang teleurgesteld 😅.

Hier nog helemaal niks Feyre... Ben nu 41+2 en heb morgen de serotiniteitscontrole. Ik hoop heel erg dat het vruchtwater etc nog goed is en dat ze niet zeggen, blijf maar voor een inleiding.

Misschien mag ik dan nog wel de kans krijgen om te strippen* en het nog 1 dag aankijken, maar ik weet niet hoe acuut zulke situaties zijn.

*als dat überhaupt mogelijk is dan, eergisteren iig nog niet :+
pi_181198659
Inzake knipverhalen, hier ook niks specifieks afgesproken over een knip, maar de verloskundige (in het ziekenhuis) gaf het wel aan dat ze een knip ging zetten, omdat hij er nu uit moest (achteraf was de dippende hartslag en dat de baby niet goed daarvan herstelde de reden, maar dat vertelde ze later pas). De verdoving kreeg ik half mee en van de knip zelf heb ik dus niks gemerkt verder. Ik vond het wel prettig dat ze vertelde wat ze ging doen, maar ook wel fijn dat ze dat hartslagverhaal pas achteraf vertelde. En omdat ik al helemaal klaar was met die bevalling, was ik ook helemaal okay met het zetten van de knip, omdat het dan waarschijnlijk sneller klaar zou zijn :D
  woensdag 15 augustus 2018 @ 10:47:04 #167
319308 Tink89
To live is to dance
pi_181198896
Ik heb in mijn bevalplan niks specifieks gezet over een knip, wel dat ik geïnformeerd wil worden over wat ze aan het doen zijn en waarom en wat de risico's zijn enzo. In the heat of the moment vertrouw ik op de gyn en zijn kundigheid en de capaciteit van mijn man om in te schatten hoe dicht ik bij paniek ben, zegmaar.

En verder komt morgen de kraamzorgconsulent voor de intake en zijn onze trappen eindelijk geschilderd. Vandaag gaat manlief de maantjes plakken en dan kan deze rotklus eindelijk van het lijstje. Op naar de volgende: de hal van nieuwe vloertegels voorzien en de muren van het trappenhuis schilderen omdat de vlekken zo opvallen nu de trappen zelf zo mooi wit zijn _O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_181199577
Helsinki, ik heb ook een knip gehad en dat is eerst met mij overlegd. Ik raakte even in paniek, omdat ik het op dat moment even niet kon overzien wat er allemaal gebeurde. Maar zoals mignonne ook aangeeft, daar ging de verloskundige gewoon heel goed mee om. Die heeft me gekalmeerd, uitgelegd waarom en hoe en toen vond ik het helemaal ok. Sterker nog, ik wilde het toen direct, want ik wilde wel dat die baby eindelijk eens geboren ging worden ;) Ik had het niet anders gewild, ook nu ik weet dat ik daar toch even van in paniek raakte.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 13:29:34 #169
149959 SQ
snelle trees
pi_181202394
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 07:58 schreef Spees_Eend het volgende:
NJ kan het zijn dat die 'lichte krampen' telkens gewoon harde buiken zijn? Die voelen ook oncomfortabel en zeker meer naar het einde toe. Ik heb ze ook aan de lopende band en heel veel hoogzwangeren met ons.

Wellicht dat je bij een 1e zwangerschap dan al sneller denkt dat je al krampen hebt die iets doen, maar dan word je wel wekenlang teleurgesteld 😅.

Hier nog helemaal niks Feyre... Ben nu 41+2 en heb morgen de serotiniteitscontrole. Ik hoop heel erg dat het vruchtwater etc nog goed is en dat ze niet zeggen, blijf maar voor een inleiding.

Misschien mag ik dan nog wel de kans krijgen om te strippen* en het nog 1 dag aankijken, maar ik weet niet hoe acuut zulke situaties zijn.

*als dat überhaupt mogelijk is dan, eergisteren iig nog niet :+
Ben je het al beu? :* ik hoop zó dat het vandaag of morgen gewoon spontaan begint.
Bij noud had ik op 41.2 mijn emotionele breekpunt, 7 uur daarna is ie geboren. Ik duim nog even.
disclaimer
  woensdag 15 augustus 2018 @ 13:53:08 #170
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_181202972
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 13:29 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Ben je het al beu? :* ik hoop zó dat het vandaag of morgen gewoon spontaan begint.
Bij noud had ik op 41.2 mijn emotionele breekpunt, 7 uur daarna is ie geboren. Ik duim nog even.
Oh ja! Had jij toen niet eigenlijk een strippoging, maar die ging niet door vanwege een bevalling oid?

Mijn gemoed wisselt nogal, soms voel ik me topfit en maakt het me niet uit als ik nog wat dagen moet wachten, en soms ben ik er helemaal klaar mee. Dat laatste met name zodra het weer warmer wordt :') en vaak na het eten omdat ik me dan veel benauwder voel.

Ik hoop nu heel erg dat het morgen einde middag of begin van de avond begint, dan heeft mijn eigen vk dienst. Ik heb al twee bevallingen gehad (was ook een veel grotere praktijk, jij kent 'm) met verloskundigen van dienst die ik niet of nauwelijks kende en zou het heel fijn vinden om een bevalling mee te maken met iemand met wie ik wel al een vertrouwensband heb opgebouwd.

Mijn afspraak in het zhs is morgen om 10:00 en als alles goed is dan ga ik een strippoging met de gyn bespreken, het is alleen eigenlijk zo vroeg op de dag dat áls het werkt, de bevalling alsnog klaar is voordat de dienst van mijn vk begint :+
  woensdag 15 augustus 2018 @ 14:11:34 #171
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_181203392
Oh en nog 1 ding waardoor ik had gehoopt dat de baby er al zou zijn: Soesje heeft maandag haar eerste schooldag. En ik zou het heel erg vinden als ik daar niet bij zou kunnen zijn omdat ik net 1 dag bevallen ben of die dag moet bevallen ;(. Maar die kans wordt steeds groter, dus ik moet me daar maar bij neerleggen of een afspraak maken met de juf over haar startdag (die zou ik namelijk vast wel kunnen verzetten, alleen ze kijkt zelf zó uit naar maandag dat ik dat weer egoïstisch van mezelf zou vinden)
  woensdag 15 augustus 2018 @ 14:12:44 #172
149959 SQ
snelle trees
pi_181203430
Mag soes maandag al beginnen ja? :o hier is dat niet bespreekbaar vóór de 4e verjaardag.
Ik wacht nog steeds op de uitnodiging voor de wendag :')

Maar ik kan me voorstellen dat je dat niet leuk vindt nee :*
disclaimer
  woensdag 15 augustus 2018 @ 14:23:32 #173
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_181203690
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 14:12 schreef Stormqueen het volgende:
Mag soes maandag al beginnen ja? :o hier is dat niet bespreekbaar vóór de 4e verjaardag.
Ik wacht nog steeds op de uitnodiging voor de wendag :')

Maar ik kan me voorstellen dat je dat niet leuk vindt nee :*
Ja ik had die vraag een aantal maanden geleden eens gemaild aan de juf omdat ik geen idee had en gezien mijn UD vond ik het wel fijn om een beetje in te kunnen schatten wat de planning was, en kreeg toen als reactie dat bij ons de 'afkapdatum' voor een start direct na de zomervakantie eigenlijk 1 oktober is (ze is van een week later), maar ze had met de directeur overlegd en besloten dat ze meteen met de andere kinderen mag instromen. De juf wist dat ik begin augustus uitgerekend was en heb het vermoeden dat ze dat heeft meegewogen in het besluit, want normaal zijn ze volgens mij bij ons ook best strikt met die datum. Denk dat ze me de rust gunde met een pasgeboren baby'tje :+. Alleen backfiret het nu een beetje met deze luiwammes die er maar niet uit wil _O-
  woensdag 15 augustus 2018 @ 14:24:22 #174
149959 SQ
snelle trees
pi_181203710
Dit móet wel een piemel zijn 8-)
disclaimer
  woensdag 15 augustus 2018 @ 14:29:35 #175
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_181203818
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 14:24 schreef Stormqueen het volgende:
Dit móet wel een piemel zijn 8-)
Daar raak ik ook steeds meer van overtuigd :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')