abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 8 augustus 2018 @ 19:52:54 #101
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_181038413
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 18:16 schreef luxerobots het volgende:

[..]

1. Er zijn steeds meer mensen, vooral ouderen, die zorg nodig hebben.
2. Er is steeds meer mogelijk qua behandelmethodes, wat vroeger dodelijk was, is vaak nog te genezen, maar dan moet er wel behandeld worden.

Daarbij is het ook gewoon een keuze, wij als samenleving, en de politiek, vinden het niet belangrijk om veel extra geld aan ouderenzorg te besteden.

Voor de rest kan ťťn en ander vast effectiever opgezet worden (met minder managers), maar dat roept de politiek al decennia en lukt dus vaak helemaal niet.
Jij dacht dat ik dat niet begreep?
Dat pilletje van drion zal wel niet uit waal moet ter sprake zijn gekomen neem ik aan?
  woensdag 8 augustus 2018 @ 20:27:40 #102
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_181039079
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 18:53 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Er wordt steen en been geklaagd over de eigen bijdrages in de langdurige zorg.
Dat komt omdat je je blauw betaald aan je zorgverzekering en om dan enige zorg te krijgen moet je ook nog eens een flinke eigen bijdrage aftikken. De weegschaal slaat de verkeerde kant op en de overheid vindt het prima, dat is dus wat ik bedoel we betalen ons scheel maar krijgen niks terug omdat de overheid alleen maar bezuinigd ipv het geld in de zorg te stoppen.

Als de overheid het geld in de zorg steekt en die zorg is optimaal hoor je niemand klagen als er iets meer betaald moet worden maar daar wringt dus de schoen.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  woensdag 8 augustus 2018 @ 21:24:02 #103
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_181040452
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 20:27 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Als de overheid het geld in de zorg steekt en die zorg is optimaal hoor je niemand klagen als er iets meer betaald moet worden maar daar wringt dus de schoen.
Is er dan nog geld over van dat wat naar de EU invloe(i(d))en doet?
  woensdag 8 augustus 2018 @ 22:55:59 #104
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_181042608
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
quote:
NIJMEGEN - Het artikel en de televisiereportage over het niet douchen van hulpbehoevende bewoners van de Kalorama Veste Brakkenstein in Nijmegen roept veel en emotionele reacties op.

De meeste reacties worden geplaatst onder het bericht op de Facebookpagina van Omroep Gelderland. Dorien Jordens zegt: 'Wat een goedkope smoes om deze mensen niet te douchen. Bah ze knappen er meestal van op.Het zal wel te inspannend zijn voor de hulpverleners.' Ginie Broekman zegt: 'Wij hebben de mensen gewoon gedoucht. Zij willen net zo graag onder een douche als wij toch met dit warme weer.'

Wat is er ook alweer aan de hand?

Bewoners van de Kalorama Veste Brakkenstein in Nijmegen zijn al een tijd niet onder de douche geweest. Het is te warm voor het verplegend personeel om de cliŽnten te douchen. Daarnaast zou het douchen een te grote inspanning zijn voor de bewoners zelf. Uit anonieme klachten die binnen zijn gekomen bij Omroep Gelderland blijkt dat familieleden en bewoners zich zorgen maken. Volgens de bewoners en familieleden wordt er al wekenlang niet gedoucht, terwijl Kalorama zegt dat er pas sinds 1 augustus niet meer werd gedoucht.

Kalorama geschrokken van klachten

Toen bleek dat verschillende mensen klaagden over Veste Brakkenstein, heeft Omroep Gelderland contact opgenomen met de organisatie en deze klachten voorgelegd. Kalorama gaf aan geschrokken te zijn over de anonieme klachten en op uitnodiging mocht Omroep Gelderland een kijkje nemen op de intensieve zorg afdeling waar de anonieme klachten vandaan kwamen. Verzorgers Frank Ofwegen en Jolanda Bakker hebben toen een duidelijk beeld gegeven wat er zich op de afdeling afspeelt. Erna Thus zegt: 'Ik heb hier maar ťťn woord voor en dat is Schandalig !!!'

Bewust gekozen voor niet douchen

Navraag leert dat in de afgelopen periode bewust is gekozen om de cliŽnten niet te douchen. 'Veel cliŽnten hebben natuurlijk het ťťn en ander onder de leden. Ze zijn toch wat zwakker', legt verzorgende Frank Ofwegen uit. 'Douchen vraagt dan heel veel inspanning van mensen. Er moet meer moeite gedaan worden met aan- en uitkleden. Dat zijn allemaal dingen die belemmerend werken voor de conditie van de cliŽnt.'

Soms krijgt Ofwegen toch het verzoek van een cliŽnt om gedoucht te mogen worden. 'Het klinkt wat bot, maar dan verkoop ik toch een 'nee'. De gezondheid van de cliŽnt staat voorop, en met deze hitte inspannend werk verrichten is ons inziens niet goed', zegt hij. Om deze hulpbehoevenden mensen te douchen of in bad te doen brengt veel werk met zich mee. 'Niet alleen de cliŽnt, maar vaak ook het bed en de beademingsapparatuur moet mee. De cliŽnt moet uit bed getild worden en in bad gezet worden. 'Dat vergt minimaal een uur werktijd', zegt Ofwegen. Daarnaast moet Ofwegen ook een betere inschatting maken van het ziekte-inzicht in de cliŽnten. Daarmee zorgt hij er voor dat de cliŽnten geen gevaar lopen door het douchen.

Tegenovergesteld effect

Voor de cliŽnt heeft zo'n bad of douche het tegengestelde effect, legt Ofwegen uit. 'We kunnen ze niet onder een koude douche zetten, dat wil niemand en dat is gewoon niet goed voor onze cliŽnten. Met een warme douche worden de cliŽnten ook warm in combinatie met de witte is dat gewoon niet goed'. Voor de verzorger vergt dit zoveel energie dat het effect kan hebben op de rest van de werkzaamheden. 'We hebben het hier over zorgintensieve patiŽnten en hier moeten we 24/7 bovenop zitten en altijd scherp blijven.'

Goed gewassen op bed

De cliŽnten worden niet in de kou gezet door Kalorama. Er wordt tijdelijk gekozen voor het wassen op bed. 'Dit heeft als voordeel dat je koeler water kan gebruiken en dat vraagt minder inspanning en dat komt de cliŽnten weer ten goede.'
Hitteplan en andere maatregelen

Naast het douchen nemen de verzorgers andere maatregelen. 16 van de 20 cliŽnten hebben sondevoeding. Boven de 25 graden wordt dikker en papperig, waardoor het moeilijker door de slangetjes gaat. Daardoor heeft de afdeling een teamkamer omgedoopt tot magazijn. 'In deze kamer is airco, we hebben de ramen afgeplakt en zo houden we hier de temperatuur laag', zegt Jolanda Bakker. Ze legt verder uit dat ook de gordijnen en rolluiken dicht blijven om zo te zorgen dat de zon niet binnenkomt.
Dusssss, shit smoes, shit smoes en aha de teamkamer heeft airco de rest dus niet!!!!!!!!!!!!!!
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  woensdag 8 augustus 2018 @ 23:08:47 #105
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_181042898
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 22:55 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]


[..]

Dusssss, shit smoes, shit smoes en aha de teamkamer heeft airco de rest dus niet!!!!!!!!!!!!!!
Ze hebben de teamkamer (de enige met airco) omgebouwd tot magazijn (oftewel niet voor eigen gebruik) zodat de sondevoeding van de oudjes goed zou blijven (ten goede van een ander dus).
  donderdag 9 augustus 2018 @ 06:50:55 #106
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_181046248
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 00:13 schreef mrspoeZ het volgende:
Wel eens iemand geprobeerd op te tillen die naast van het zweet was?
Dan douche je halveer je de frequentie van het douchen zodat je 2 personen kan inzetten om ze te helpen i.p.v. 1 (bijvoorbeeld). Als het momenteel elke dag is, dan maak je er tijdelijk om de ene dag van... Of worden mensen nu ook al maar 1x in de week onder de douche gebracht of iets dergelijks?

En sowieso snap ik dat argument van kleren uit in het nieuwsbericht niet goed. Mensen moeten toch ook andere kleren aan wanneer ze gaan slapen? Of blijven die mensen nu ook gewoon weken in de zelfde kleren, zowel dag als nacht?
Krekker is de bom!
pi_181046295
registreer om deze reclame te verbergen
De zorg kan wel wat VVD gebruiken.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_181047791
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 01:04 schreef Flow3r het volgende:
Waarom geen airco? En waarom niet overgaan tot 3 x per week douchen ipv elke dag :?
Vieze graaiers zijn het
Nieuwere verpleeghuizen hebben ook wel topkoeling maar ook die gebouwen zijn niet ontworpen voor deze tropische temperaturen.

Het aanbrengen in oudere gebouwen is vaak technisch onmogelijk of zo duur dat nieuwbouw goedkoper is.

En voor dat laatste is vaak geen geld omdat de gebouwen 40 jaar mee moeten gaan en de tarieven welke je krijgt voor het gebouw dit jaar met 2,5% gedaald zijn. Wat er voor zorgt dat op nieuwbouw al geld toegelegd moet worden.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 9 augustus 2018 @ 09:56:49 #109
23339 Henno
!!!!!1111heinz11!!
pi_181047981
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 00:27 schreef Evertjan het volgende:
Vroeger werden opa en oma gewoon thuis verzorgt door de kinderen nu stoppen we ze weg in een zorgfabriek
Tja zou leuk zijn als we die keuze nog hadden. Vroeger kon je nog iemand thuis laten zitten, nu moeten we allemaal werken tot we zelf bijna hulpbehoevend zijn. Eerst de kinderen in een opvangfabriek, daarna de ouders in de zorgfabriek.
En als je er dan toch voor kiest voor mantelzorg onder het mom van participeren en naastenliefde worden er mensen direct gekort op uitkeringen omdat ze samen in 1 huis wonen :')

Kortom, de overheid wil helemaal niet dat je voor elkaar zorgt. Gewoon werken zolang het enigszins gaat en dan het liefst direct een natuurlijke dood sterven, dat is hun ideaalbeeld.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 13:42:23 #110
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_181052908
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 07:05 schreef Oscar. het volgende:
De zorg kan wel wat VVD gebruiken.
Schippers zal je bedoelen en partner.
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 20:34:56 #111
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_181187220
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 07:05 schreef Oscar. het volgende:
De zorg kan wel wat VVD gebruiken.
De zorg heeft al te veel VVD gehad,
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 23:35:51 #112
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_181192680
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 20:34 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

De zorg heeft al te veel VVD gehad,
Denk maar niet dat er iets van terug komen doet hoor, die andere partijen hebben kans genoeg gehad deze partij aan de zijde te zetten, wat mij betreft zitten die er net zo goed tot de schouders in!
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 23:37:36 #113
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_181192703
Mijn mening, die hele politiek aan de kant zetten buiten sommige die voor die motie stemden toen, daar zit misschien nog animo in?
  woensdag 15 augustus 2018 @ 10:13:06 #114
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_181198040
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 23:35 schreef john2406 het volgende:

[..]

Denk maar niet dat er iets van terug komen doet hoor, die andere partijen hebben kans genoeg gehad deze partij aan de zijde te zetten, wat mij betreft zitten die er net zo goed tot de schouders in!
Nee daar ben ik ook bang voor, maar als er een andere partij meer te vertellen krijgt dan de VVD dan is er kans op verbetering.
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  woensdag 15 augustus 2018 @ 12:31:21 #115
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_181201153
quote:
1s.gif Op woensdag 15 augustus 2018 10:13 schreef broodjepindakaashagelslag het volgende:

[..]

Nee daar ben ik ook bang voor, maar als er een andere partij meer te vertellen krijgt dan de VVD dan is er kans op verbetering.
Ik ben van mening dat je beter in de lotto of staatsloterij kunt spelen, heb je evt nog kans.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')