FOK!forum / Culinesse à gogo / Kan ik gnocchi carbonara maken?
Irritatie100dinsdag 7 augustus 2018 @ 16:28
Disclaimer: als redelijke kooknoob open ik een topic dat waarschijnlijk een vrij domme vraag is, maar ik doe het toch :D aangezien ik me verveel op werk :P

Ik heb nog wat verse gnocchi staan die ik vandaag op moet maken. Ik heb verder geen saus oid in huis, maar wel eieren en bacon. Aangezien spaghetti carbonara een van mijn favoriete gerechten is, dacht ik: dan maak ik dat toch gewoon een keer met gnocchi?! Maar toen kreeg ik al snel een andere gedachte: gnocchi is itt spaghetti zulke kleine pasta, wordt dat in de praktijk niet gewoon een omelet met stukjes bacon en gnocchi in plaats van een carbonara??

Googelen levert niet veel meer op dan gnocchi-recepten met een kant en klare carbonarasaus (wat zelfs een keukennitwit als ik nooit gebruik), maar niet of een carbonara-from-scratch met gnocchi gaat werken. Kortom, iemand een antwoord? :D
Hyaenidaedinsdag 7 augustus 2018 @ 16:30
Wat doe je dan voor simpel werk als je onderwijl gewoon uitgebreid kunt fokken?
Irritatie100dinsdag 7 augustus 2018 @ 16:31
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:30 schreef Hyaenidae het volgende:
Wat doe je dan voor simpel werk als je onderwijl gewoon uitgebreid kunt fokken?
Boekhouder
Hyaenidaedinsdag 7 augustus 2018 @ 16:32
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:31 schreef Irritatie100 het volgende:

[..]

Boekhouder
ok dat verklaart een hoop
Irritatie100dinsdag 7 augustus 2018 @ 16:34
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:32 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

ok dat verklaart een hoop
Tja, dat heb je nou eenmaal in de zomervakantie. Dan gaat alles toch wat langzamer he
vinnypassydinsdag 7 augustus 2018 @ 16:35
Je kan het natuurlijk proberen, ik denk niet dat het heel vies zal zijn: zachte gegaarde aardappelballetjes met room en spek en veel peper. Prima joh.

Wel het lekkerste denk ik als je eerst de gnocchi kookt en daarna opbakt en daarna het eikaasmengsel erbij doet.
Irritatie100dinsdag 7 augustus 2018 @ 16:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:35 schreef vinnypassy het volgende:
Je kan het natuurlijk proberen, ik denk niet dat het heel vies zal zijn: zachte gegaarde aardappelballetjes met room en spek. Prima joh.

Wel het lekkerste denk ik als je eerst de gnocchi kookt en daarna opbakt.
Dat opbakken ik inderdaad sowieso altijd met gnocchi, is inderdaad een goede tip.

Tevens uiteraard geen room in mijn carbonara's :P alleen ei, kaas en spek
Fretworkdinsdag 7 augustus 2018 @ 16:45
Gewoon gnocchi koken, vocht apart houden, bij de spekjes (en ui) nog even meebakken en dan coaten met je ei+parmazaanse kaas en roeren.

Zolang je de ei niet compleet gaart kan het niet echt misgaan.
Pietverdrietdinsdag 7 augustus 2018 @ 18:54
Het kan zeker.
Spanky78dinsdag 7 augustus 2018 @ 18:59
Geen probleem.
sirdanilotdinsdag 7 augustus 2018 @ 19:22
Het kan zonder problemen, maar het wordt wel een erg machtig gerecht zo. Zou er een salade bij serveren.

Iedere italiaan zou zich omdraaien in zijn graf maar goed dat boeit toch niemand.
Postbus100dinsdag 7 augustus 2018 @ 19:24
Lijkt me eigenlijk wel lekker :D
Pietverdrietdinsdag 7 augustus 2018 @ 19:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 19:22 schreef sirdanilot het volgende:
Het kan zonder problemen, maar het wordt wel een erg machtig gerecht zo. Zou er een salade bij serveren.

Iedere italiaan zou zich omdraaien in zijn graf maar goed dat boeit toch niemand.
Valt reuze mee
https://www.graframan.com(...)atate-alla-carbonara
https://blog.giallozaffer(...)arbonara-rivisitata/
https://gusto.giornaledib(...)salsa-alla-carbonara
http://www.negroni.com/it(...)nara-rugiati-negroni
Irritatie100dinsdag 7 augustus 2018 @ 19:49
Het ging uiteindelijk prima en het was ook lekker :D