FOK!forum / Culinesse à gogo / Pan in de oven.
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:16
Ik zit te kijken voor een nieuwe koekenpan. nu zie ik koekenpannen die je ook in de oven kan doen.

wat is hier het voordeel van?

nooit echt die behoefte gehad

dus waarom zou je een pan in de oven doen?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-08-2018 22:17:03 ]
BasEnAadmaandag 6 augustus 2018 @ 22:18
Voor sommige gerechten,
of om iets door te laten garen.
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:19
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:18 schreef BasEnAad het volgende:
Voor sommige gerechten,
of om iets door te laten garen.
zoals?
maar is het handig?
HeatWavemaandag 6 augustus 2018 @ 22:20
Alles, aanbraden in de pan, garen in de oven. Vlees, vis whatever.
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:21
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:20 schreef HeatWave het volgende:
Alles, aanbraden in de pan, garen in de oven. Vlees, vis whatever.
welke koekenpan van fonq raad jij mij aan?
BasEnAadmaandag 6 augustus 2018 @ 22:22
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:19 schreef tailfox het volgende:

[..]

zoals?
maar is het handig?
Ik had wel eens gamba's pil pil gemaakt, pannetje olie met garnalen borrelend heet maken in de oven. Soms is het handig maar het is niet iets dat je dagelijks doet nee.
Jordy-Bmaandag 6 augustus 2018 @ 22:23
Je kan de temperatuur in de oven erg goed instellen en als je de pan in de oven doet, komt de warmte van alle kanten ipv alleen van onderen.

Persoonlijk gebruik ik het niet, omdat ik er bijvoorbeeld op het moment suprême achter kom dat het wel handig geweest zou zijn om de oven voor te verwarmen.
HeatWavemaandag 6 augustus 2018 @ 22:23
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:21 schreef tailfox het volgende:

[..]

welke koekenpan van fonq raad jij mij aan?
Echt geen idee, kutsite :P.
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:24
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:22 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Ik had wel eens gamba's pil pil gemaakt, pannetje olie met garnalen borrelend heet maken in de oven. Soms is het handig maar het is niet iets dat je dagelijks doet nee.
nouja verhaal is zo. iemand had mijn dure zweedse pan gesloopt (kuch ikea kuch) en nu wil ik een beetje okay pan kopen.

vaatwasser heb ik niet en een pan heeft liefde nodig.

https://www.fonq.nl/produ(...)ekenpan-28-cm/47245/ deze vind ik wel wat maar weet verder ook niks van pannen.

mag wel zwaar zijn vind ik niet perse iets negatiefs
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:24
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:23 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Echt geen idee, kutsite :P.
ja dat klopt
Jordy-Bmaandag 6 augustus 2018 @ 22:44
Het nadeel van een metalen handvat is dat deze in no-time net zo heet is als de pan. En dan kan je hem dus alleen hanteren met een pannenlap of een theedoek, en die glijdt vervolgens over de steel richting het fornuis, vliegt in de hens, brandalarm gaat af, dikke paniek en uiteindelijk haal je dan maar Chinees op. :{

Wat moet ik me voorstellen bij "organische bijenwas"? Heb je ook anorganische bijenwas?
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:46
https://www.fonq.nl/produ(...)ekenpan-28-cm/47245/ is dit iets?
Queenshoremaandag 6 augustus 2018 @ 22:46
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:24 schreef tailfox het volgende:

[..]

nouja verhaal is zo. iemand had mijn dure zweedse pan gesloopt (kuch ikea kuch) en nu wil ik een beetje okay pan kopen.

vaatwasser heb ik niet en een pan heeft liefde nodig.

https://www.fonq.nl/produ(...)ekenpan-28-cm/47245/ deze vind ik wel wat maar weet verder ook niks van pannen.

mag wel zwaar zijn vind ik niet perse iets negatiefs
Deze heb je goed uitgekozen, zijn onverwoestbare pannen. Deze moet je wel goed behandelen, als dit geen probleem is goede keus. Nog even over afmaken in de oven: Vlees of vis voor goede kerntemperatuur, frittata of andere eigerechten die wat dikker zijn. Dat zijn voorbeelden waarbij het makkelijk is.
Jordy-Bmaandag 6 augustus 2018 @ 22:47
Wat is "natuurlijk ijzer"? Wie schrijft die teksten, joh? :')
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:48
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:46 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Deze heb je goed uitgekozen, zijn onverwoestbare pannen. Deze moet je wel goed behandelen, als dit geen probleem is goede keus. Nog even over afmaken in de oven: Vlees of vis voor goede kerntemperatuur, frittata of andere eigerechten die wat dikker zijn. Dat zijn voorbeelden waarbij het makkelijk is.
zo goed dat ik hem 2 keer uitkoos :') .

nouja behandeling van de pan boeit mij niet komt wel goed.

morgen even lekker steak eten O-)
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:48
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:47 schreef Jordy-B het volgende:
Wat is "natuurlijk ijzer"? Wie schrijft die teksten, joh? :')
ik na 10 biertjes
Marsenalmaandag 6 augustus 2018 @ 22:49
Ik doe het ook wel eens met een omeletje, als de pan te heet is geweest ofzo. Dandraai ik de omelet om en zet m een minuut of drie in de oven. Gaart ie iets verder door, en, de omelet vult zich met hete lucht, waardoor hij mooi bol komt te staan. Ziet er sjiek uit.

Ook doe ik het wel eens met vlees ofzo ja, is toch wel makkelijk.
Queenshoremaandag 6 augustus 2018 @ 22:49
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:48 schreef tailfox het volgende:

[..]

zo goed dat ik hem 2 keer uitkoos :') .

nouja behandeling van de pan boeit mij niet komt wel goed.

morgen even lekker steak eten O-)
Lees maar even over het inbranden van stalen pannen, dan begrijp je wat ik bedoel met behandelen.
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:50
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:49 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Lees maar even over het inbranden van stalen pannen, dan begrijp je wat ik bedoel met behandelen.
dat is met olie toch>
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:52
https://www.fonq.nl/product/bk-nature-koekenpan-26-cm/242773/ of deze?
Queenshoremaandag 6 augustus 2018 @ 22:55
Het zijn totaal verschillende pannen die je nu hebt gestuurd. Er zit veel verschil in pannen met of zonder anti-aanbaklaag. In het gebruik kan je deze ook beter afstemmen. Wat wil je ermee doen?
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 22:56
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:55 schreef Queenshore het volgende:
Het zijn totaal verschillende pannen die je nu hebt gestuurd. Er zit veel verschil in pannen met of zonder anti-aanbaklaag. In het gebruik kan je deze ook beter afstemmen. Wat wil je ermee doen?
zijn allebei toch stalen pannen?
of zie ik iets niet?
#ANONIEMmaandag 6 augustus 2018 @ 23:07
maar goed is deze https://www.fonq.nl/produ(...)ekenpan-28-cm/47245/ geworden doordat die wel in de oven kan.
MichieldeRuyterdinsdag 7 augustus 2018 @ 12:48
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:56 schreef tailfox het volgende:

[..]

zijn allebei toch stalen pannen?
of zie ik iets niet?
De ene heeft een anti-aanbaklaag, de andere moet je eerst "seasonen", anders bakt alles aan. Wel opletten dat je geseasonde stalen koekenpan niet goed tegen zuur kan. Dan sloopt je de seasoning. Dus balletjes in tomatensaus maak je dan beter in een RVS pan. Voordeel is wel dat dit soort pannen de rest van je leven meegaan, itt de tefal pannen.
Nine.dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:12
Gewoon een De Buyer halen. Kan ook in de oven.

https://www.horecastyle.n(...)n-28-cm-carbone-plus
Nine.dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:14
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 22:47 schreef Jordy-B het volgende:
Wat is "natuurlijk ijzer"?
De syntetische tegenhanger van kunstmatig ijzer denk ik :')
sirdanilotdinsdag 7 augustus 2018 @ 19:24
Het beste hiervoor is ofwel een pan met een steel die los kan (nadeel: de steel kan na verloop van tijd ook loslaten als je dat niet wil) ofwel een plaatstalen pan (nadeel: de oven kan dan niet dicht tenzij het een klein pannetje is dat de steel erin past maar dan is het nadeel weer dat het zo klein is).

In de praktijk gebruik je dit niet heel vaak, behalve voor iets als een dikke omelet/fritatta of zo waarbij je ook de bovenkant bruin wil hebben.