Dat jij blij wordt van de Italiaanse keuken vind ik prima, maar dat jij zo'n uitspraak over "de Aziaten" maakt, geeft wat mij betreft toch wel aan dat je waarschijnlijk fan bent van diepvries pizza's van Dr. Oetker.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 21:44 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Italiaanse keuken is juist prachtig, met weinig ingrediënten wat moois neer kunnen zetten, iets wat Aziaten nooit zullen kunnen.
Is dat waar Sigaartje zo boos om werd?quote:
En terecht! Wat is er mis met Nederlandse producten? Bij AH hebben ze heerlijke Hollandse hangop.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 11:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Is dat waar Sigaartje zo boos om werd?
geen idee wat je bedoelt?quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 11:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Is dat waar Sigaartje zo boos om werd?
Dat je Sigaartje hebt weggejaagd met je kvarg.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 13:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
geen idee wat je bedoelt?
Fijne post! Ik hou van vergelijkingstestjes.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 12:56 schreef stavromulabeta het volgende:
2x rolmops op hangop met komijn, zure augurken, zoet-zuur ingemaakte bloemkool.
[ afbeelding ]
Even een kleine rolmops-test gedaan. Boven de rolmops van de Aldi (boven op de foto, 2,09 per 400 g uitlekgewicht) en de rolmops van de visbier (onder op de foto, 5,- per 400 g uitlekgewicht).
Wat direct opvalt is de haring van de Aldi veel groter is dan die van de visboer. Direct uit de pot leek de Aldi-haring ook wat minder goed schoongemaakt, er zaten nog restjes vin aan. Maar dat kan ook een toevallige momentopname zijn. Wel ziet de huid van de Aldi-haring er mooi zilver-glanzend uit, terwijl die van de visboer-haring iets doffer en minder fris uitzag.
In de smaak heeft de visboer-haring een mooie zoet-zuur-balans, lekker gekruid en superzacht vlees aan de haring. De Aldi-haring heeft in vergelijking een nogal scherp en onaangenaam zuurtje, ook is deze minder mals, je moet nadrukkelijk kauwen en de huid neigt naar rubber. Desondanks is de Aldi-haring niet echt verkeerd, maar de visboer-haring wint duidelijk.
Haring uit de supermarkt. Ik waardeer je moed om het toch te proberen.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 12:56 schreef stavromulabeta het volgende:
2x rolmops op hangop met komijn, zure augurken, zoet-zuur ingemaakte bloemkool.
[ afbeelding ]
Even een kleine rolmops-test gedaan. Boven de rolmops van de Aldi (boven op de foto, 2,09 per 400 g uitlekgewicht) en de rolmops van de visbier (onder op de foto, 5,- per 400 g uitlekgewicht).
Wat direct opvalt is de haring van de Aldi veel groter is dan die van de visboer. Direct uit de pot leek de Aldi-haring ook wat minder goed schoongemaakt, er zaten nog restjes vin aan. Maar dat kan ook een toevallige momentopname zijn. Wel ziet de huid van de Aldi-haring er mooi zilver-glanzend uit, terwijl die van de visboer-haring iets doffer en minder fris uitzag.
In de smaak heeft de visboer-haring een mooie zoet-zuur-balans, lekker gekruid en superzacht vlees aan de haring. De Aldi-haring heeft in vergelijking een nogal scherp en onaangenaam zuurtje, ook is deze minder mals, je moet nadrukkelijk kauwen en de huid neigt naar rubber. Desondanks is de Aldi-haring niet echt verkeerd, maar de visboer-haring wint duidelijk.
En wat wordt de bestelling?quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 14:06 schreef IJy het volgende:
Ik pak maar weer eens een McDriveje vanavond.
Dat is rolmops. Ingelegd in azijn. Is iets heel anders dan maatjesharing.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 14:33 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Haring uit de supermarkt. Ik waardeer je moed om het toch te proberen.
OT: pasta carbonara.
Het blijft een haring, maatje.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 14:37 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Dat is rolmops. Ingelegd in azijn. Is iets heel anders dan maatjesharing.
Geen idee. Ik heb normaal Skyr alleen deze was een keer in de aanbieding. Ik denk dat je dus iemand anders bedoelt.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 13:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat je Sigaartje hebt weggejaagd met je kvarg.
Nu dus wel. Skyr en Kvarg.quote:Ik zou willen voorstellen om een subforum te maken van mensen die gewone dingen eten en het gewoon klaarmaken. Dat mis ik hier. Ik voel me hier overbodig. Dat meen ik echt.
Als ik zie dat mensen 's morgens iets eten, woorden die ik niet eens kan spellen, waar ik nog nooit van heb gehoord, maar wat bij nazoeken een een of ander kwarkgoedje te zijn uit Nieuw-Zeeland, dan denk ik, wat doe ik fout?
Ik eet gewoon brood en 's avonds aardappels.
Ik zou zo graag een subforum willen waarin mensen niet te hoog in hun bol hebben, maar gewoon zijn, zoals ik.
Ja maar niet zo'n vette 'verse'. Die hebben ze namelijk ook bij de supermarkt en is vaak best slecht.quote:
Ik denk gewoon een simpel BigMac menu met een watercola.quote:
ik snap je gewoon niet.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 14:50 schreef RobinOok het volgende:
Oh ja, nee, normaal gesproken skyr, dat maakt het beter.
reageer daar toch niet op, ze zit te dollenquote:Op vrijdag 10 augustus 2018 16:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ik snap je gewoon niet.
Ik zeg dat ik Kvarg eet vanmorgen en dan jaag ik iemand weg omdat ik dat heb gegeten??
En als ik skyr eet is het ook niet goed?
Er valt verder weinig aan te snappen of uit te leggen.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 16:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ik snap je gewoon niet.
Ik zeg dat ik Kvarg eet vanmorgen en dan jaag ik iemand weg omdat ik dat heb gegeten??
En als ik skyr eet is het ook niet goed?
ben blij dat jij em denkt te snappen.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 16:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Er valt verder weinig aan te snappen of uit te leggen.
Ik snapte eerder niet waar Sigaartje het over had en nu wel.
RobinOok is een Patroonheilige van CUL. Snap dat dan.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 17:09 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ben blij dat jij em denkt te snappen.
Ik zie nu de post van Sigaartje en die heeft er niks mee te maken. Die vraagt gewoon een extra topic aan te maken. Prima
Ik had er anders nog nooit van gehoord, van skarg.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 19:35 schreef -Ondskapt- het volgende:
Is overigens iets waar alle Nederlanders last van hebben. Mensen weten werkelijk alles beter.
Ik zou niet in mijn hoofd halen om maatjesharing uit de supermarkt te halen. Maar rolmopsen hebben hun oorsprong in de Biedermeier-periode, toen ze ongekoeld dwars door Europa getransporteerd moesten kunnen worden. Zeg maar de spoorweg-versie van de pekelharing uit de middeleeuwen. Daar kan een imperfecte koelketen in de supermarkt of een slome vakkenvuller vrij weinig aan verprutsen.quote:
Ah oke, dat wist ik allemaal niet. Heel af en toe koop ik een stukje zalm of een kabeljauwburger of iets dergelijks in de supermarkt.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 19:59 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik zou niet in mijn hoofd halen om maatjesharing uit de supermarkt te halen. Maar rolmopsen hebben hun oorsprong in de Biedermeier-periode, toen ze ongekoeld dwars door Europa getransporteerd moesten kunnen worden. Zeg maar de spoorweg-versie van de pekelharing uit de middeleeuwen. Daar kan een imperfecte koelketen in de supermarkt of een slome vakkenvuller vrij weinig aan verprutsen.
Hij bedoelt zeg gewoon kwark ipv kvargquote:Op vrijdag 10 augustus 2018 17:09 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ben blij dat jij em denkt te snappen.
Ik zie nu de post van Sigaartje en die heeft er niks mee te maken. Die vraagt gewoon een extra topic aan te maken. Prima
Twee boterhammen met kaas?quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 20:25 schreef DeHovenier het volgende:
[ [url=https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fwww.vansteenberge.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F03%2FPackshot_GlasenFles.png&f=1]afbeelding[/url] ]
Gezondheid!quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 19:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Jjajangmyeon, pork wontons en kimchi
Doet deze het?quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 20:28 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Twee boterhammen met kaas?
Het heet zo. Kan ik ook niks aan doenquote:Op vrijdag 10 augustus 2018 20:10 schreef -Magica- het volgende:
[..]
Hij bedoelt zeg gewoon kwark ipv kvarg
Ja maar is toch gewoon kwarkquote:Op vrijdag 10 augustus 2018 20:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Het heet zo. Kan ik ook niks aan doen
Van Lindahl's.
Ze doen het allebei, ouwe zuipschuit.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 20:25 schreef DeHovenier het volgende:
[ [url=https://proxy.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fwww.vansteenberge.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F03%2FPackshot_GlasenFles.png&f=1]afbeelding[/url] ]
Ben net terug van Belgiëquote:Op vrijdag 10 augustus 2018 21:31 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ze doen het allebei, ouwe zuipschuit.
Leven en laten leven. En dat geldt ook voor hunquote:Op vrijdag 10 augustus 2018 21:57 schreef Sigaartje het volgende:
Ik reageer nu ook maar weer eens. Waar ik gewoon verbaasd om ben.
Ik heb vriendinnen waarbij ik over de vloer kom en daar is het vaak alleen yoghurt met blauwe bessen, quinona (spel ik het goed?), sorgmeel, linzen, advocado's en aubergines wat de pot schaft.
Dan denk ik, wat is er in hemelsnaam gebeurd in deze tijd? Ik voel me gewoon schuldig als ik brood eet (nee dat kan niet hoor, of het moet glutenvrij zijn) of aardappelen/groente/vlees, want daar gruwt met van tegenwoordig.
Ik heb eens gewaagd te vragen waar dat allemaal vandaan komt, je raadt het nooit. Het komt uit tijdschriften, zoals de Viva, en die volgen ze klakkeloos, daar komt het vandaan.
Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij eet, dat kan me echt niks schelen, maar als ik dingen lees van skyr of zo? Dan denk ik, mijn god, we gaan wel heel erg ver.
Zoals jij je erover uitlaat (nu en eerder) lijkt het wel of je je erdoor laat intimideren. Ik snap dat echt, serieus écht niet. En anders is het gewoon intolerantie voor nieuwe invloeden.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 21:57 schreef Sigaartje het volgende:
Ik reageer nu ook maar weer eens. Waar ik gewoon verbaasd om ben.
Ik heb vriendinnen waarbij ik over de vloer kom en daar is het vaak alleen yoghurt met blauwe bessen, quinona (spel ik het goed?), sorgmeel, linzen, advocado's en aubergines wat de pot schaft.
Dan denk ik, wat is er in hemelsnaam gebeurd in deze tijd? Ik voel me gewoon schuldig als ik brood eet (nee dat kan niet hoor, of het moet glutenvrij zijn) of aardappelen/groente/vlees, want daar gruwt met van tegenwoordig.
Ik heb eens gewaagd te vragen waar dat allemaal vandaan komt, je raadt het nooit. Het komt uit tijdschriften, zoals de Viva, en die volgen ze klakkeloos, daar komt het vandaan.
Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij eet, dat kan me echt niks schelen, maar als ik dingen lees van skyr of zo? Dan denk ik, mijn god, we gaan wel heel erg ver.
Ik schreef de naam zodat het gelijk duidelijk is welk merk het isquote:Op vrijdag 10 augustus 2018 20:37 schreef -Magica- het volgende:
[..]
Ja maar is toch gewoon kwark
Ik heb er geen last van maar denk dat dat beetje bedoeld werd.
Het is ook allemaal onzin, maar het is dan toch alleen maar goed dat er een tegengeluid is? In de vorm van, onder andere, jouw posts? Als je jezelf censureert speel je die rare hipsters met hun 'skyr' alleen maar in de kaart.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 21:57 schreef Sigaartje het volgende:
Ik reageer nu ook maar weer eens. Waar ik gewoon verbaasd om ben.
Ik heb vriendinnen waarbij ik over de vloer kom en daar is het vaak alleen yoghurt met blauwe bessen, quinona (spel ik het goed?), sorgmeel, linzen, advocado's en aubergines wat de pot schaft.
Dan denk ik, wat is er in hemelsnaam gebeurd in deze tijd? Ik voel me gewoon schuldig als ik brood eet (nee dat kan niet hoor, of het moet glutenvrij zijn) of aardappelen/groente/vlees, want daar gruwt met van tegenwoordig.
Ik heb eens gewaagd te vragen waar dat allemaal vandaan komt, je raadt het nooit. Het komt uit tijdschriften, zoals de Viva, en die volgen ze klakkeloos, daar komt het vandaan.
Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij eet, dat kan me echt niks schelen, maar als ik dingen lees van skyr of zo? Dan denk ik, mijn god, we gaan wel heel erg ver.
quote:Op zaterdag 11 augustus 2018 11:32 schreef Curiosity het volgende:
Net scrambled eggs met bacon en toast gegeten + koffie met melk. ( eigenlijk latte macchiato, maar dat is zo hipster voor sommige)
What happened?quote:Op woensdag 8 augustus 2018 22:59 schreef SoS87 het volgende:
[..]
Komt niet meer terug.
Ontopic; Ik had carpaccio vooraf en penne met gerookte zalm, groentjes en een roomsausje.
Af en toe is dat idd geweldig. Big Mac, frites met die groene mcd mayo en een colaatjequote:Op vrijdag 10 augustus 2018 15:27 schreef IJy het volgende:
[..]
Ik denk gewoon een simpel BigMac menu met een watercola.
Volgens mij heb je dat zelf ook niet onder controle.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 22:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zoals jij je erover uitlaat (nu en eerder) lijkt het wel of je je erdoor laat intimideren. Ik snap dat echt, serieus écht niet. En anders is het gewoon intolerantie voor nieuwe invloeden.
Je ergeren aan nieuwe fratsen vind ik prima, maar het lijken te willen verbieden niet.
Leven en laten leven, Sigaartje.
Jaa precies. Het is uiteraard geen geweldig eten maar soms is het gewoon even lekker, maar dan heb ik het ook wel weer een poosje gehad.quote:Op zondag 12 augustus 2018 13:03 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
[..]
Af en toe is dat idd geweldig. Big Mac, frites met die groene mcd mayo en een colaatje
Goede compensatie.quote:Op zondag 12 augustus 2018 15:28 schreef Karzai het volgende:
Ik was op een vegan foodtruck festival
ik had een falafel wafel en een bietenburger en wat stukjes vegan sushi
vanavond een biefstukje met champignons en gebakken aardappeltjes
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |