Dus met dun schillen ben ik gevrijwaard van chemische zooi (waaronder ik het wasbadje ook reken).quote:Op zondag 5 augustus 2018 20:17 schreef halfway het volgende:
Die krijgen een wax badje de rest is onzin.
Dat dus.quote:Op zondag 5 augustus 2018 22:49 schreef realAIVD het volgende:
Ja, maar je bent wel verzekerd van een bittere sinaasappel....als je dat niet wilt dan moet je dat "witte" weghalen....de oranje schil (zest) is juist lekker!....gewoon afwassen is voldoende om je geen zorgen te maken over gif, trouwens
Dosis sola facit venenum (alleen de hoeveelheid maakt het vergif) zei Paracelsus al in de 16e eeuw.quote:Op zondag 5 augustus 2018 23:00 schreef Spanky78 het volgende:
veel sinaasappels worden behandeld met fungicides en soms met sorbaat (dat laatste kan niet zoveel kwaad).
Die fungicide, tsja, ik eet die liever niet. Ik probeer als ik schil van citrus wil gebruiken. Onbehandelde te vinden.
Dat waslaagje is overigens niet gevaarlijk.
Ben overigens niet kinderachtig met dit soort dingen, maar die fungicides zijn over het algemeen geen fijne goedjes.
quote:Op maandag 6 augustus 2018 08:02 schreef PiyeReloaded het volgende:
Dat is toch niet lekker man? De oorlog is al een tijdje voorbij hoor. Gun jezelf gewoon geschilde sinaasappels.
Manquote:Op maandag 6 augustus 2018 11:50 schreef Twentsche_Ros het volgende:
[..]
Weet ik. Maar ik ben een ongelofelijke "Ebenezer Scrooge" op het gebied van spaarzaamheid en zuinigheid.
Ik had verwacht dat je zou vertellen dat je het gewoon lekker vond. Dit is toch geen leven man? Niks mis met spaarzaamheid, maar je mag echt weleens een schil weggooien. Desnoods maak je er compost van, heb je er toch wat aan.quote:Op maandag 6 augustus 2018 11:50 schreef Twentsche_Ros het volgende:
[..]
Weet ik. Maar ik ben een ongelofelijke "Ebenezer Scrooge" op het gebied van spaarzaamheid en zuinigheid. Ik ken alle kringloopwinkels en vertoef graag op de markt een half uur voor sluitingstijd tussen de medelanders...
Ze zijn ook lekker. Kiwi eet ik ook met hele schil, net als een appel. Wordt ook aanbevolen. Is gezond...quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 09:27 schreef PiyeReloaded het volgende:
[..]
Ik had verwacht dat je zou vertellen dat je het gewoon lekker vond. Dit is toch geen leven man? Niks mis met spaarzaamheid, maar je mag echt weleens een schil weggooien. Desnoods maak je er compost van, heb je er toch wat aan.
Ja, maar dan voeg je weer een hoop suikers toe. Het gaat me om de voedingswaarde vd zuivere schil.quote:Op maandag 20 augustus 2018 02:19 schreef Remqo het volgende:
Van de schillen kan je ook marmelade maken en op brood smeren
De Hazard Index van residuen van gewasbeschermingsmiddelen is erg laag:quote:Op maandag 6 augustus 2018 07:52 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dosis sola facit venenum (alleen de hoeveelheid maakt het vergif) zei Paracelsus al in de 16e eeuw.
De keerzijde hiervan is dat er voor iedere giftige stof ook een drempelwaarde te vinden is waarbij nog geen enkel nadelig effect op het organisme aantoonbaar is.
Nu is de regelgeving in Nederland zo, dat er gewerkt wordt met grenzen die 100 tot 1000 keer lager dan die drempelwaarde liggen, zodat men zeker weet dat het ook voor je baby en je oude immuungecompromitteerde oma geen kwaad kan als ze 10 sinaasappels op een dag wegkauwen.
Dus ja, je bent blijkbaar wel kinderachtig in die dingen en dat mag natuurlijk best.
Neemt niet weg dat als je een sinaasappel wast, het opeten van de schil absoluut geen kwaad kan, dat is een feit (en dat is toch waar naar gevraagd werd)
Inderdaad, afronden dus dit topic, het gaat letterlijk nergens overquote:Op dinsdag 21 augustus 2018 18:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De Hazard Index van residuen van gewasbeschermingsmiddelen is erg laag:
https://www.sciencedirect(...)ii/S0278691517306877
Medicijnresten in drinkwater zijn veel hoger.
Maar er is geen sprake van gewasbeschermingsmiddelen, maar fungicides ter conserveringquote:Op dinsdag 21 augustus 2018 18:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De Hazard Index van residuen van gewasbeschermingsmiddelen is erg laag:
https://www.sciencedirect(...)ii/S0278691517306877
Medicijnresten in drinkwater zijn veel hoger.
De normale types zijn niet enorm gevaarlijk, als ze worden gebruikt volgens de regels en als er niet iemand toch even met een verboden goedje langsloopt.quote:Op dinsdag 21 augustus 2018 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar er is geen sprake van gewasbeschermingsmiddelen, maar fungicides ter conservering
Dat klopt ongetwijfeld maar het verkeerde onderzoek als onderbouwing werd gebruiktquote:Op dinsdag 21 augustus 2018 19:14 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De normale types zijn niet enorm gevaarlijk, als ze worden gebruikt volgens de regels en als er niet iemand toch even met een verboden goedje langsloopt.
Net zoiets als druiven uit India.. in theorie volledig ongevaarlijk. Maar er worden residuen gevonden van zaken die hier almjaren streng verboden zijn.
De fungicides in de wax zijn geen pesticidenquote:Op dinsdag 21 augustus 2018 19:16 schreef Spanky78 het volgende:
Het risico is niet enorm hoog
https://www.researchgate.(...)vey_in_citrus_fruits
Fungiciden zijn inderdaad geen pesticidenquote:Op dinsdag 21 augustus 2018 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De fungicides in de wax zijn geen pesticiden
Er zijn allerlei zaken waar je beter op kunt letten.quote:Op dinsdag 21 augustus 2018 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Verder kan je je beter zorgen maken over of je je huis wel goed lucht of over de schimmelsporen en bacteriën uit je bioafval
Dat maakt toch niet uit, het gaat erom of er toxisch spul in zit. Dat blijkt mee te vallen.quote:Op dinsdag 21 augustus 2018 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De fungicides in de wax zijn geen pesticiden
De koelkast. De vaatdoekjes en schuursponsjes.quote:Op dinsdag 21 augustus 2018 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Verder kan je je beter zorgen maken over of je je huis wel goed lucht of over de schimmelsporen en bacteriën uit je bioafval
Dat maakt heel veel uit, pesticiden werken vaak op de zenuwen van ongedierte dus ook op de mens.quote:Op dinsdag 21 augustus 2018 20:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat maakt toch niet uit, het gaat erom of er toxisch spul in zit. Dat blijkt mee te vallen.
Je moest eens weten wat planten zelf producerenquote:Op dinsdag 21 augustus 2018 21:27 schreef halfway het volgende:
[..]
Dat maakt heel veel uit, pesticiden werken vaak op de zenuwen van ongedierte dus ook op de mens.
Dat laatste is dus niet zo. Maar ik vind het witte goed te eten. Zitten daar meer vitaminen in en/ of vezels dan in de binnenkant vd sinaasappel?quote:Op maandag 20 augustus 2018 17:02 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik eet nog altijd de witte binnenkant van de schil ook op
Op lagere school riepen ze altijd dat je er kanker van krijgt
Ik heb n pruimenboom. Ze zijn 1 week rijp en dan moet je ze snel opeten of weggeven anders zijn ze verrot. Aan de boom worden ze opgegeten door de vogels. En eerder in t seizoen zijn ze nog niet rijp. Ik zit wel eens te denken aan een walnotenboom. Langer houdbaar en door de bast geen prooi voor vogels.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 07:20 schreef Hiddendoe het volgende:
TS, ooit overwogen om zelf je sinaasappels te kweken?
https://www.youtube.com/r(...)naasappelboom+kweken
Ja, een zieke plant maakt vaak gevaarlijkere antistoffen dan de ziekte oplevert voor mensen.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 05:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten wat planten zelf produceren
gun die vogels ook eens een lekker hapjequote:Op woensdag 22 augustus 2018 08:17 schreef Twentsche_Ros het volgende:
[..]
Ik heb n pruimenboom. Ze zijn 1 week rijp en dan moet je ze snel opeten of weggeven anders zijn ze verrot. Aan de boom worden ze opgegeten door de vogels. En eerder in t seizoen zijn ze nog niet rijp. Ik zit wel eens te denken aan een walnotenboom. Langer houdbaar en door de bast geen prooi voor vogels.
Als ik m zelf geplant heb ook? Dr zijn genoeg wilde vruchtenquote:Op woensdag 22 augustus 2018 13:35 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
gun die vogels ook eens een lekker hapje
Pyrethrum?quote:Op woensdag 22 augustus 2018 05:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten wat planten zelf produceren
Jep.quote:Op woensdag 22 augustus 2018 13:05 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ja, een zieke plant maakt vaak gevaarlijkere antistoffen dan de ziekte oplevert voor mensen.
Allerlei Statines enzo.
Glycoalkaloide, tomaten en aardappels maken soortgelijke stoffen.quote:
Ja, dit snap ik dus ook niet. Daarom maak ik sommige gerechten niet, dan moet je:quote:
Nee, de smaak is anders, citroenschil in koekjes of gebak, ijs, gerechten, smaakt anders dan citroensapof schijfjes.quote:Op maandag 10 september 2018 17:28 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ja, dit snap ik dus ook niet. Daarom maak ik sommige gerechten niet, dan moet je:
citroenschil raspen.
Getverdemme.
Dat doe je toch niet? Dan neem je toch een schijfje citroen, sorry hoor, maar is dat uit armoede of zo?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |