abonnement Unibet Coolblue
pi_180982099
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 23:45 schreef RobinOok het volgende:
Vlees gebakken zonder zout is per definitie minder lekker dan vlees gebakken met zout. Dat is niet eens een kwestie van smaak, dat is een aantoonbaar, bewijsbaar feit.
Dat is geen feit. Iedereen heeft een andere smaak en voorkeur. Het lijkt er op dat jij er niet mee om kan gaan dat ik op een andere manier van eten hou dan jij.

Geldt voor meerdere mensen in dit topic. Ik heb dit topic niet geopend om mensen de les te lezen. Daarentegen krijg ik een berg bagger over me heen omdat het vaste kliekje alles veel en veel beter weet.
pi_180982136
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 23:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Genoeg geprobeerd, maar niet te vreten zonder peper en zout. We in echte boter gebakken en niet in rommel met bijsmaak als Croma.
Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?

Zelfde met haring. Ik snap niet dat mensen vaak uitjes erbij willen. Verpest de hele smaak van een goede haring.
pi_180982160
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 23:45 schreef RobinOok het volgende:
Vlees gebakken zonder zout is per definitie minder lekker dan vlees gebakken met zout. Dat is niet eens een kwestie van smaak, dat is een aantoonbaar, bewijsbaar feit.
Smaak is subjectief dacht ik, hoe zit dit?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  maandag 6 augustus 2018 @ 14:38:00 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180982172
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:35 schreef -Ondskapt- het volgende:

Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?
Prima kwaliteit biefstuk, zelfs Wagyu-beef is zonder zout en peper niet te hachelen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_180982186
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:38 schreef golfer het volgende:

[..]

Prima kwaliteit biefstuk, zelfs Wagyu-beef is zonder zout en peper niet te hachelen.
Dan verschillen we van mening, prima. Ik geef niks om zout en peper.
pi_180982201
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:37 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Smaak is subjectief dacht ik, hoe zit dit?
Haar mening is de absolute waarheid.
  maandag 6 augustus 2018 @ 14:44:54 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180982293
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:37 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Smaak is subjectief dacht ik, hoe zit dit?
Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden. Zout werkt ook als smaakversterker. Het is dus niet alleen zouter, het eten wordt smakelijker. Dat verschil proef je en zal iedereen lekkerder vinden. Waarschijnlijk zelfs TS.

Moeilijker zal het worden om vast te stellen hoeveel zout. Dat zal van persoonlijke en culturele voorkeuren afhangen.
pi_180982390
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden. Zout werkt ook als smaakversterker. Het is dus niet alleen zouter, het eten wordt smakelijker. Dat verschil proef je en zal iedereen lekkerder vinden. Waarschijnlijk zelfs TS.

Moeilijker zal het worden om vast te stellen hoeveel zout. Dat zal van persoonlijke en culturele voorkeuren afhangen.
Je snapt dus geen fuck van statistiek, wetenschappelijk onderzoek en vooral smaak.
  maandag 6 augustus 2018 @ 14:54:01 #84
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180982440
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:50 schreef -Ondskapt- het volgende:

Je snapt dus geen fuck van statistiek, wetenschappelijk onderzoek en vooral smaak.
En jij hebt moeite met begrijpend lezen?

Wat snap je niet aan: "Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden."
Wat is met die statistiek of dat onderzoek mis?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_180982475
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:35 schreef -Ondskapt- het volgende:
Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?
Het is geen smaken camoufleren, het is juist smaken versterken. Je kan je haring trouwens wel zonder ui eten, maar die geweldige smaak van de haring zonder ui, is er ook omdat hij gezouten is.
  maandag 6 augustus 2018 @ 14:59:35 #86
194233 Friday12
Originele kloon
pi_180982537
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:55 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is geen smaken camoufleren, het is juist smaken versterken. Je kan je haring trouwens wel zonder ui eten, maar die geweldige smaak van de haring zonder ui, is er ook omdat hij gezouten is.
:D
  maandag 6 augustus 2018 @ 15:08:13 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180982702
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:50 schreef -Ondskapt- het volgende:

[..]

Je snapt dus geen fuck van statistiek, wetenschappelijk onderzoek en vooral smaak.
Sure.
  maandag 6 augustus 2018 @ 15:09:09 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180982720
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:55 schreef Myraela het volgende:

maar die geweldige smaak van de haring zonder ui, is er ook omdat hij gezouten is.
:D
Touché!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 augustus 2018 @ 15:12:24 #89
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180982790
TS kan dus niet zo goed koken, is ook allemaal prima. Persoonlijk zou ik er gewoon niet zo interessant over proberen te doen op een forum.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_180982797
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:35 schreef -Ondskapt- het volgende:

[..]

Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?

Zelfde met haring. Ik snap niet dat mensen vaak uitjes erbij willen. Verpest de hele smaak van een goede haring.
1. Ui heeft zelf aardig veel smaak en kan daadwerkelijk smaak maskeren met de heftige rauwe uiensmaak.
2. Zout is een smaakversterker met een eigen basissmaak. We hebben er aparte receptoren voor in onze mond. Dit komt omdat natrium in de natuur redelijk zeldzaam is, behalve aan zee. Kalium, daar zitten planten vol mee, dat smaakt ook enigzins zout, maar ook een beetje bitter (vinden we minder lekker).
3. Je went aan zoutgehaltes, dus als je zoutloos eet, dan vind je iets met een kleine hoeveelheid Out al aardig zout.
4. Bijna iedereen vindt een beetje zout lekker, dit vanwege die receptoren en de smaakversterkers werking. In de praktijk kun je dus best stellen dat mensen eten met een beetje zout lekkerder vinden. Is ook best wat onderzoek naar gedaan. Net zoals iedereen chips met smaakversterkers lekkerder vindt. Pringles zijn zo lekker door de ribonucleotides die worden toegevoegd.

Je kunt de smaak van biefstuk niet echt camoufleren met zout. Voor jou kan een lage dosis zout wellicht ook al een sterk effect geven. Daarom valt het jou op, anderen niet (meer). Of iets te zout is, heeft te maken waaraan je gewend bent. Maar over het algemeen vinden mensen een dosis zout in het eten dus lekker.

Ik ben het trouwens niet eens dat biefstuk zonder zout vies is ofzo. Goed vlees is ook zonder zout of met weinig zout lekker. Echter ook ik houd van een tikje zout erop, niet te veel overigens, want ik ben blijkbaar een gevoelige 'proever'. Geldt ook voor andere smaken.

Uiteraard gaan enkelen hier er met gestrekt been in, omdat ze nu eenmaal niet anders kunnen. Beetje jammer, ben ik wel met je eens.

Maar zelf neem.je een aardig extreme stelling in, die de wetenschap niet ondersteunt.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK50958/


Antipsychotica kunnen je smaakbeleving aardig veranderen trouwens.

De reden dat mensen zoveel aankomen met olanzapine is omdat je hersenen je veel.meer belonen voor eten dan normaal. Dus lekker wordt extreem lekker. En daarmee ga je dan dus veel meer eten.

Hoe dat precies voelt weet jij beter dan ik. Ik kan slechts vinden dat de dopamine pathways feel sterker worden gestimuleerd door eten.
Whatever...
  maandag 6 augustus 2018 @ 15:13:18 #91
194233 Friday12
Originele kloon
pi_180982802
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 15:12 schreef Fretwork het volgende:
TS kan dus niet zo goed koken, is ook allemaal prima. Persoonlijk zou ik er gewoon niet zo interessant over proberen te doen op een forum.
Ik denk eerder dat TS zijn smaakpapillen totaal niet ontwikkeld zijn
pi_180982814
Dat vind ik een beetje raar :)
  maandag 6 augustus 2018 @ 15:14:30 #93
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180982818
quote:
6s.gif Op maandag 6 augustus 2018 15:13 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Ik denk eerder dat TS zijn smaakpapillen totaal niet ontwikkeld zijn
Daarom denk ik dat hij niet kan koken. Kan hij ingrediënten gaar krijgen, vast wel, maar of hij daardoor kan koken, nee.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  maandag 6 augustus 2018 @ 15:18:25 #94
194233 Friday12
Originele kloon
pi_180982875
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 15:14 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Daarom denk ik dat hij niet kan koken. Kan hij ingrediënten gaar krijgen, vast wel, maar of hij daardoor kan koken, nee.
:Y

Ik zeg ook niet dat er een hele bak zout op moet maar een beetje is al genoeg om smaken te versterken. Kijk naar recepten met chocolade(zoet) waar je een snufje zout in gooit om het nog lekkerder te maken :9
  maandag 6 augustus 2018 @ 15:31:53 #95
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180983101
quote:
6s.gif Op maandag 6 augustus 2018 15:18 schreef Friday12 het volgende:

[..]

:Y

Ik zeg ook niet dat er een hele bak zout op moet maar een beetje is al genoeg om smaken te versterken. Kijk naar recepten met chocolade(zoet) waar je een snufje zout in gooit om het nog lekkerder te maken :9
Ja maar het gaat niet om zout alleen. Ook kruiden, sauzen en überhaupt andere ingrediënten ergens bij doet hij niet.

Nogmaals, prima, maar dat doet wel wat af aan je kookkunst.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_180983205
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 14:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden. Zout werkt ook als smaakversterker. Het is dus niet alleen zouter, het eten wordt smakelijker. Dat verschil proef je en zal iedereen lekkerder vinden. Waarschijnlijk zelfs TS.

Moeilijker zal het worden om vast te stellen hoeveel zout. Dat zal van persoonlijke en culturele voorkeuren afhangen.
Ah ja naar grote waarschijnlijkheid wel dan ja. Moet zeggen dat ik volgens mij nooit biefstuk zonder zout geprobeerd heb. :@
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  maandag 6 augustus 2018 @ 15:40:00 #97
194233 Friday12
Originele kloon
pi_180983241
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 15:31 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Ja maar het gaat niet om zout alleen. Ook kruiden, sauzen en überhaupt andere ingrediënten ergens bij doet hij niet.

Nogmaals, prima, maar dat doet wel wat af aan je kookkunst.
Dat sowieso :P

Mijn hele keukenkastje puilt uit van kruiden en specerijen
pi_180983273
Ik at ooit in een restaurant een toetje: 3x mango op een verschillende manier. Er zat een blaadje munt bij. Die liet ik eerst links liggen (is toch maar garnering, lekker belangrijk) en at het toetje op. Mijn broer vroeg: waarom eet je dat blaadje munt niet? Die hoort er ook bij. Ik : mwah, lijkt me niet zo lekker. Maar toen toch maar gegeten op aanraden van mijn broer. Oef, wat een aanvulling! Werd helemaal omver geblazen door de smaaksensatie, echt. Die mango alleen was eigenlijk te zoet en saai, die munt gaf de zoete smaak echt een tegenwicht. Nog nooit zo sterk ervaren als bij dat gerecht.

Kortom : kruiden kunnen zeker wel wat toevoegen.
Somebody that I used to know
pi_180983321
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 15:41 schreef Postbus100 het volgende:
Ik at ooit in een restaurant een toetje: 3x mango op een verschillende manier. Er zat een blaadje munt bij. Die liet ik eerst links liggen (is toch maar garnering, lekker belangrijk) en at het toetje op. Mijn broer vroeg: waarom eet je dat blaadje munt niet? Die hoort er ook bij. Ik : mwah, lijkt me niet zo lekker. Maar toen toch maar gegeten op aanraden van mijn broer. Oef, wat een aanvulling! Werd helemaal omver geblazen door de smaaksensatie, echt. Die mango alleen was eigenlijk te zoet en saai, die munt gaf de zoete smaak echt een tegenwicht. Nog nooit zo sterk ervaren als bij dat gerecht.

Kortom : kruiden kunnen zeker wel wat toevoegen.
moet je er een volgende keer ook wat rode peper bij doen, weet je helemaal niet wat je overkomt
pi_180983384
quote:
1s.gif Op maandag 6 augustus 2018 15:43 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

moet je er een volgende keer ook wat rode peper bij doen, weet je helemaal niet wat je overkomt
Bang dat de scherpte van de peper mijn smaakzintuig lamlegt :{
Somebody that I used to know
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')