Dat is geen feit. Iedereen heeft een andere smaak en voorkeur. Het lijkt er op dat jij er niet mee om kan gaan dat ik op een andere manier van eten hou dan jij.quote:Op zondag 5 augustus 2018 23:45 schreef RobinOok het volgende:
Vlees gebakken zonder zout is per definitie minder lekker dan vlees gebakken met zout. Dat is niet eens een kwestie van smaak, dat is een aantoonbaar, bewijsbaar feit.
Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?quote:Op zondag 5 augustus 2018 23:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Genoeg geprobeerd, maar niet te vreten zonder peper en zout. We in echte boter gebakken en niet in rommel met bijsmaak als Croma.
Smaak is subjectief dacht ik, hoe zit dit?quote:Op zondag 5 augustus 2018 23:45 schreef RobinOok het volgende:
Vlees gebakken zonder zout is per definitie minder lekker dan vlees gebakken met zout. Dat is niet eens een kwestie van smaak, dat is een aantoonbaar, bewijsbaar feit.
Prima kwaliteit biefstuk, zelfs Wagyu-beef is zonder zout en peper niet te hachelen.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:35 schreef -Ondskapt- het volgende:
Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?
Dan verschillen we van mening, prima. Ik geef niks om zout en peper.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Prima kwaliteit biefstuk, zelfs Wagyu-beef is zonder zout en peper niet te hachelen.
Haar mening is de absolute waarheid.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:37 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Smaak is subjectief dacht ik, hoe zit dit?
Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden. Zout werkt ook als smaakversterker. Het is dus niet alleen zouter, het eten wordt smakelijker. Dat verschil proef je en zal iedereen lekkerder vinden. Waarschijnlijk zelfs TS.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:37 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Smaak is subjectief dacht ik, hoe zit dit?
Je snapt dus geen fuck van statistiek, wetenschappelijk onderzoek en vooral smaak.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden. Zout werkt ook als smaakversterker. Het is dus niet alleen zouter, het eten wordt smakelijker. Dat verschil proef je en zal iedereen lekkerder vinden. Waarschijnlijk zelfs TS.
Moeilijker zal het worden om vast te stellen hoeveel zout. Dat zal van persoonlijke en culturele voorkeuren afhangen.
En jij hebt moeite met begrijpend lezen?quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:50 schreef -Ondskapt- het volgende:
Je snapt dus geen fuck van statistiek, wetenschappelijk onderzoek en vooral smaak.
Het is geen smaken camoufleren, het is juist smaken versterken. Je kan je haring trouwens wel zonder ui eten, maar die geweldige smaak van de haring zonder ui, is er ook omdat hij gezouten is.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:35 schreef -Ondskapt- het volgende:
Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?
quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:55 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het is geen smaken camoufleren, het is juist smaken versterken. Je kan je haring trouwens wel zonder ui eten, maar die geweldige smaak van de haring zonder ui, is er ook omdat hij gezouten is.
Sure.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:50 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Je snapt dus geen fuck van statistiek, wetenschappelijk onderzoek en vooral smaak.
quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:55 schreef Myraela het volgende:
maar die geweldige smaak van de haring zonder ui, is er ook omdat hij gezouten is.
1. Ui heeft zelf aardig veel smaak en kan daadwerkelijk smaak maskeren met de heftige rauwe uiensmaak.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:35 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Ik denk dan dat de biefstuk niet lekker was als je de smaak moet camoufleren met zout en peper?
Zelfde met haring. Ik snap niet dat mensen vaak uitjes erbij willen. Verpest de hele smaak van een goede haring.
Ik denk eerder dat TS zijn smaakpapillen totaal niet ontwikkeld zijnquote:Op maandag 6 augustus 2018 15:12 schreef Fretwork het volgende:
TS kan dus niet zo goed koken, is ook allemaal prima. Persoonlijk zou ik er gewoon niet zo interessant over proberen te doen op een forum.
Daarom denk ik dat hij niet kan koken. Kan hij ingrediënten gaar krijgen, vast wel, maar of hij daardoor kan koken, nee.quote:Op maandag 6 augustus 2018 15:13 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ik denk eerder dat TS zijn smaakpapillen totaal niet ontwikkeld zijn
quote:Op maandag 6 augustus 2018 15:14 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Daarom denk ik dat hij niet kan koken. Kan hij ingrediënten gaar krijgen, vast wel, maar of hij daardoor kan koken, nee.
Ja maar het gaat niet om zout alleen. Ook kruiden, sauzen en überhaupt andere ingrediënten ergens bij doet hij niet.quote:Op maandag 6 augustus 2018 15:18 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ik zeg ook niet dat er een hele bak zout op moet maar een beetje is al genoeg om smaken te versterken. Kijk naar recepten met chocolade(zoet) waar je een snufje zout in gooit om het nog lekkerder te maken
Ah ja naar grote waarschijnlijkheid wel dan ja. Moet zeggen dat ik volgens mij nooit biefstuk zonder zout geprobeerd heb.quote:Op maandag 6 augustus 2018 14:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als 99% van de mensen bij een dubbelblindproef eten bereid met zout lekkerder vindt dan eten bereid zonder zout is het gewoon wetenschappelijk bewezen dat mensen eten bereid met zout lekkerder vinden. Zout werkt ook als smaakversterker. Het is dus niet alleen zouter, het eten wordt smakelijker. Dat verschil proef je en zal iedereen lekkerder vinden. Waarschijnlijk zelfs TS.
Moeilijker zal het worden om vast te stellen hoeveel zout. Dat zal van persoonlijke en culturele voorkeuren afhangen.
Dat sowiesoquote:Op maandag 6 augustus 2018 15:31 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Ja maar het gaat niet om zout alleen. Ook kruiden, sauzen en überhaupt andere ingrediënten ergens bij doet hij niet.
Nogmaals, prima, maar dat doet wel wat af aan je kookkunst.
moet je er een volgende keer ook wat rode peper bij doen, weet je helemaal niet wat je overkomtquote:Op maandag 6 augustus 2018 15:41 schreef Postbus100 het volgende:
Ik at ooit in een restaurant een toetje: 3x mango op een verschillende manier. Er zat een blaadje munt bij. Die liet ik eerst links liggen (is toch maar garnering, lekker belangrijk) en at het toetje op. Mijn broer vroeg: waarom eet je dat blaadje munt niet? Die hoort er ook bij. Ik : mwah, lijkt me niet zo lekker. Maar toen toch maar gegeten op aanraden van mijn broer. Oef, wat een aanvulling! Werd helemaal omver geblazen door de smaaksensatie, echt. Die mango alleen was eigenlijk te zoet en saai, die munt gaf de zoete smaak echt een tegenwicht. Nog nooit zo sterk ervaren als bij dat gerecht.
Kortom : kruiden kunnen zeker wel wat toevoegen.
Bang dat de scherpte van de peper mijn smaakzintuig lamlegtquote:Op maandag 6 augustus 2018 15:43 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
moet je er een volgende keer ook wat rode peper bij doen, weet je helemaal niet wat je overkomt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |