abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_180870976
Intimi van me weten dat ik een oorlogsvoorraad heb in de schuur. Blikken soep, blikjes vis, blikken nasi, bami, bruine bonen etc. etc. etc.
Die blikken hebben een houdbaarheidsdatum van vijf jaar.
Soms moet ik wat uitvissen omdat ze tegen de datum aanlopen.
Dat geeft een mooie gelegenheid om het oude blik te vergelijken met de nieuwe die nu in de supermarkt ligt. Het oude blik uit de kast, de nieuwe erin. Maar wat is nou het verschil?

We beginnen dit keer met Struik Maaltijdsoep Kip.
Ik vind dat zelf een heerlijke soep bij dit hete weer.

De oude en de nieuwe:







Ik heb besloten vanmiddag de nieuwe te eten, want de oude ken ik heel goed (lekker!)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 1 augustus 2018 @ 11:07:16 #2
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180871194
Living on the edge. _O_.

Ik vond laatst een blik zuurkool uit Duitsland achter in de kast met uiterste datum 8-17. Toch opengetrokken en rook nog goed. Was lekker.
And so is the past
pi_180871455
Gadverdamme. Dit zou ik dus echt nóóit eten.
Wat voor chemische rommel zit er allemaal in dat je dit zolang kan bewaren :r
5 Ferrari's op videoband!
pi_180871468
Ik heb nog heel oude blikken, tht 2012 en zo. Staan niet bol, ga ze ook voor de gein eens opentrekken.

Wat me opvalt bij deze soepblikjes is:

- de bovenrand van de oude begint al te oxideren.
- energie per 100g is aardig afgenomen: vroeger 45 kCal, nu 34.
- koolhydraat afgenomen
- suikers toegenomen (0,3 gram naar 0,5 gram, ik word daar niet vrolijk van)
- zout afgenomen

toegevoegde pasta van 15% naar 14%, peanuts
kip van 6% naar 7%, maakt me weer blij

Geen glutenwaarschuwing op het nieuwe blikje, op de oude wel!!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180871534
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 11:20 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Gadverdamme. Dit zou ik dus echt nóóit eten.
Wat voor chemische rommel zit er allemaal in dat je dit zolang kan bewaren :r
Ik ken een slager die vers vlees inblikt en dat dat vijf jaar houdbaar is, geen chemische troep.
Maar goed, als je beter wilt, moet je zelf je soep maken, doe ik ook wel, maar vaak heb ik geen zin.

En ik leef nog steeds.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 1 augustus 2018 @ 11:28:01 #6
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180871596
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 11:20 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Gadverdamme. Dit zou ik dus echt nóóit eten.
Wat voor chemische rommel zit er allemaal in dat je dit zolang kan bewaren :r
Geen chemische rommel maar een gebrek aan zuurstof en licht waardoor bacteriën simpelweg geen kans hebben.
And so is the past
  woensdag 1 augustus 2018 @ 12:04:20 #7
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_180872283
Leuk topic! ^O^
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_180872765
Nou daar gaan we dan.

Effe schudden.
En openen. Oh nee, het lipje breekt af!!


Nou met de blikopener erbij, maar die gaat niet diep genoeg! Wat een afknapper! Wat nu?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 1 augustus 2018 @ 12:35:09 #9
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180872814
Oud schilmes en dan een beetje in die rand prikken en wrikken,
And so is the past
pi_180873016
Dan maar op z'n gays. Eerst de drap eruit en dan de andere kant openmaken. ;(
tjongejonge



he he:

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_180873051
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 11:20 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Gadverdamme. Dit zou ik dus echt nóóit eten.
Wat voor chemische rommel zit er allemaal in dat je dit zolang kan bewaren :r
Moet je Youtube eens checken, daar vreten ze blikken van rond de oorlog.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  woensdag 1 augustus 2018 @ 12:47:10 #12
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180873115
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 12:44 schreef halfway het volgende:

[..]

Moet je Youtube eens checken, daar vreten ze blikken van rond de oorlog.
Welke oorlog? Die ene of die andere?
And so is the past
pi_180873124
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 11:20 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Gadverdamme. Dit zou ik dus echt nóóit eten.
Wat voor chemische rommel zit er allemaal in dat je dit zolang kan bewaren :r
Gesteriliseerd door verhitting, luchtdicht en lichtdicht afgesloten. Meer dan dat is het niet hoor. Die datum zit er meer voor de vorm op omdat dat verplicht is (en de fabrikant ook nieuwe blikken wil blijven verkopen) maar jaren na die datum is het nog steeds goed.
pi_180873150
quote:
7s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 12:47 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Welke oorlog? Die ene of die andere?
Is is maar 1 oorlog, die ander ontken ik.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_180873177
https://en.wikipedia.org/wiki/Canning
quote:
[..] In 1974, samples of canned food from the wreck of the Bertrand, a steamboat that sank in the Missouri River in 1865, were tested by the National Food Processors Association. Although appearance, smell and vitamin content had deteriorated, there was no trace of microbial growth and the 109-year-old food was determined to be still safe to eat. [..]
pi_180873437
Buenos apetitos

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 1 augustus 2018 @ 13:05:55 #17
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180873486
Krijg er weer honger van, ziet er goed uit sigaarmans.
And so is the past
pi_180873634
Oordeel:



Ik heb meerdere van de oude blikjes gegeten.
De nieuwe blikjes bevatten minder zout, dat proef je direct. Wat maggi bijgegooid.
Er zit meer wortel in.
De pastaschelpjes en de kipblokjes zijn precies hetzelfde. Heerlijk.

Oh ja, het brood wat er bij zit zijn bolletjes belegd met ham en kas en bestrooid met Italiaanse kruiden. Paar minuten in de oven 200 graden, lekker knapperig. Kaas moet net gesmolten zijn.
Zoooo lekker...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 1 augustus 2018 @ 13:41:59 #19
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180874244
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 11:20 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Gadverdamme. Dit zou ik dus echt nóóit eten.
Wat voor chemische rommel zit er allemaal in dat je dit zolang kan bewaren :r
Blikken worden gesteriliseerd, meestal op zo'n 120 graden voor een flinke tijd, waardoor alle bacteriën dood zijn. Daarna is het blik zelf de barrière waardoor er ook niks nieuws in komt. Ik zou je meer zorgen maken om andere producten :P

Zelfde geldt overigens voor bijvoorbeeld glazen potten, alleen kan daar wel licht binnenkomen en z'n effect hebben.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  woensdag 1 augustus 2018 @ 13:43:46 #20
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180874283
quote:
7s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 12:47 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Welke oorlog? Die ene of die andere?
Trein!
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  woensdag 1 augustus 2018 @ 14:13:48 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180875073
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 11:20 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Gadverdamme. Dit zou ik dus echt nóóit eten.
Wat voor chemische rommel zit er allemaal in dat je dit zolang kan bewaren :r
Hoeft geen chemische rommel in, als de inhoud goed verhit is, goed afgesloten en zeker als een lage ph waarde heeft blijft het jaren goed zonder conserveermiddelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 1 augustus 2018 @ 14:15:43 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180875111
Bij oude blikken is eerder het lood in het soldeer een probleem dan bederf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180876524
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoeft geen chemische rommel in, als de inhoud goed verhit is, goed afgesloten en zeker als een lage ph waarde heeft blijft het jaren goed zonder conserveermiddelen.
Verspilde moeite Piet, de gemiddelde Nederlander heeft nu eenmaal het idee dat eten uit blik per definitie aan veevoer grenzende rotzooi is, en dat krijg je er toch nooit uit.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  woensdag 1 augustus 2018 @ 18:38:41 #24
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180879791
Franse blikken _O_
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_180881162
Goed topic :7

Ik eet nu ook soep wel net zelf vers gemaakt met groenten uit de moestuin :9 *O*
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')