abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 1 augustus 2018 @ 19:33:32 #101
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_180880767
Schanu, ik had het vanmorgen ook al in het nieuws gelezen, voordat ik jouw post zag, dus voel je alsjeblieft niet schuldig! Desalniettemin verschrikkelijk wat er gebeurd is. Ik snap dat jullie het erover gehad heb.

Fleur, arme M. :'( Wel fijn dat hij zich wat beter voelt vandaag :)

De rest ben ik alweer vergeten, had ook niet alles bijgelezen.

Mijn man werd vandaag weer gebeld dat M. toch wel erg verdrietig bleef op het kdv ;( Hij heeft hem dus maar wat eerder opgehaald. Ik vind het zo lastig. Thuis is M. altijd vrolijk en altijd lachen, nooit huilen en altijd makkelijk enz.enz enz. Vind hij het nou echt niet leuk op het kdv? Moet hij nog wat langer wennen? Gaat hij te weinig (1 hele dag in per week)? Volgens de leidster moet hij altijd huilen als een ander kindje huilt, hij schrikt er elke keer een beetje van. Hij is de hele dag duidelijk niet in zijn hum
Als mijn moeder bijvoorbeeld oppast, is er niks aan de hand. Wat denken jullie? Gewoon nog even aankijken (hij gaat pas sinds 1 juli, dus feitelijk pas 4x geweest + 4 x wennen)
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_180881371
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 15:44 schreef elliebell het volgende:
Nog tips voor meer energie?
Floradix? Vond 't niet te nassen maar het werkte wel. Oorzaak van de vermoeidheid was toen lage bloeddruk; weet niet of het ook werkt bij echt slaaptekort... Kan het altijd even proberen.
pi_180882983
Schanu, J. ligt inderdaad in een soort hangmat (Hangloose baby). Hij vindt het vaak wel fijn daar in!

J.'s pakje is van CarlijnQ elliebell, heel tof merk!

Ach Fleur, wat ziet ie er sneu uit zo.

Lastig LadyS, ik zou het denk ik nog een maandje aankijken. Is er een alternatief als het zo moeizaam blijft gaan?
pi_180883385
Hallo allemaal!

Sinds afgelopen zondag hebben we weer een minibabietje in huis O+ Kleine B doet het hartstikke goed! Na wat eerste krampjes en weer wennen aan elkaar hebben we nu heerlijke dagen. Ze drinkt als een tierelier en kwam vandaag alweer wat aan. Grote zus is ontzettend lief en de kraamhulp fantastisch. Kan niet anders zeggen dan: roze wolk!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_180883583
Hoiiii Ima, wat een plaatje! Klinkt als een heerlijke start O+
pi_180883657
Welkom IMA en wat is ze moooii O+
pi_180884811
Och wat een plaatje IMA. Gefeliciteerd. :*

Lastig LadyS. Ik denk toch ook wat langer wennen misschien. Vier keer is nog niet zo vaak, zeker met steeds een week ertussen. Hopelijk wordt het snel beter. :*

Ellie, geen tips. Wist ik het maar. Ik voel me ook vaak futloos zelfs als ik eens wel een oké nacht heb. En eigenlijk vind ik dat ik niet moet zeuren want als het nodig is kan ik overdag dutten maar dat doe ik zelden. Als ik het wel doe voel ik me trouwens ook niet ineens energieker.

Banaan slaapt sinds half zeven. :o Meestal gaat hij pas om tien uur voor zijn lange slaap maar vandaag was een lange, drukke dag. Wel fijn, dat beetje tijd voor mezelf en mijn man. :)
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_180885132
Gefeliciteerd IMA!! Wat een mooierd :)
pi_180885217
Welkom IMA, wat een mooie meid! O+ O+
  woensdag 1 augustus 2018 @ 23:03:35 #110
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_180885475
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 19:33 schreef LadyS het volgende:
Wat denken jullie? Gewoon nog even aankijken (hij gaat pas sinds 1 juli, dus feitelijk pas 4x geweest + 4 x wennen)
Ja, nog even aankijken.
Hier werd het beter toen hij 2 dagen ging, maar ik weet niet of het anders ook beter was geworden omdat ze natuurlijk ook gewoon ouder worden en daarmee telkens alles verandert en ze meer wennen. Maar 2 dagen was hier ook de opzet (alleen eerst geen plek).
Sterkte, het is niet leuk zo he?

quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 20:07 schreef Baran09 het volgende:
Floradix? Vond 't niet te nassen maar het werkte wel. Oorzaak van de vermoeidheid was toen lage bloeddruk; weet niet of het ook werkt bij echt slaaptekort... Kan het altijd even proberen.
Floradix claimt zelf dat het helpt tegen vermoeidheid maar dat impliceert dat er maar 1 oorzaak is voor vermoeidheid - was het maar zo simpel. Tegen slaaptekort helpt meer slaap. Maar ja...
Toch zou ik het daarin zoeken, elliebell. Soms eerder naar bed, soms uitslapen, soms overdag meeslapen. En intussen actief blijven en een beetje sporten en goed eten. En accepteren.

IMA wat een prachtig kind!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_180889210
Goed dat je de knoop hebt doorgehakt Schanu. En ik kan jullie beredenering helemaal begrijpen om de kleine toch naar de opvang te brengen. Je hoeft je wat mij betreft niet schuldig te voelen hoor. Ik vind het juist beter om het te weten zodat ik eventueel actie kan ondernemen als het nodig is. Maar jee.. het blijft aangrijpend nieuws ;(

Ach, wat ziet M. er uit LBF! :o

Wat bij mij heel erg goed helpt voor meer energie Elleska, is gezond eten. Ik ben daar zelf heel erg gevoelig voor en het maakt voor mij een wereld van verschil. Net na mijn bevalling was ik er echt slecht aan toe maar mijn hoofd zat zo vol met alles dat we zo makkelijk mogelijk (en ongezond) aten. Dat hielp totaal niet mee aan het opstaan in de nacht. Op een gegeven moment hebben we de knop omgezet en dat scheelde zo enorm.. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een quik fix, maar wilde dit toch even met je delen.

Wat naar LadyS, dat M. zo verdrietig is op het kdv. Ik heb er geen ervaring mee, maar 4 dagen lijken mij sowieso nog te kort om echt een conclusie te trekken?

Ohhhh nieuw vers lief babytje O+ . Gefeliciteerd IMA met je mooie dametje en welkom! *O*

Jee, ik ben nog nooit zó zwaar ongesteld geweest, niet normaal meer de hoeveelheid bloedverlies. Ben zelfs doorgelekt _O- . Kan er ook niet van slapen :z Ik moet wel zeggen dat het op de een of andere manier oplucht, alsof het al een hele tijd dwars zat.

Gister hebben we met R.in de draagzak mijn broer opgehaald op Schiphol. Alvast een beetje oefenen voor als we zelf gaan vliegen begin september :s) . We hebben wat gedronken en gegeten. Dat ging prima en R, had het naar zijn zin. Maar voor het slapen gaan heeft hij toch weer een kwartier hard gehuild. Dit komt dan echt door teveel prikkels want hij heeft al een tijd geen huiluurtjes meer. Ik vind dit zo zielig en vraag me af of we dan teveel gedaan hebben? Of is dit normaal?

Over een week of vijf gaan we dus naar Engeland dus ik vind het dan extra spannend. Gelukkig vertrekken we vroeg in de ochtend zodat hij genoeg tijd heeft om te settelen als we aankomen. En we blijven logeren bij mijn schoonzus en haar vrouw, dus de hele week op dezelfde plek.
pi_180889513
Wat eet jij dan, DG? Ik heb ook altijd last van vermoeidheid terwijl ik wel goed slaap.
Ik ben nogal een zoetekauw en denk dat die suikers ook niet helpen. :')
  Moderator donderdag 2 augustus 2018 @ 07:05:52 #113
382129 crew  Donna
pi_180889561
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 06:58 schreef vencodark het volgende:
Wat eet jij dan, DG? Ik heb ook altijd last van vermoeidheid terwijl ik wel goed slaap.
Ik ben nogal een zoetekauw en denk dat die suikers ook niet helpen. :')
Als ik in de ochtend iets snoep (koek, chocola, hagelslag, snoep) dan ben ik de hele dag echt EXTREEM moe. En dan niet 1 koekje, dat gaat prima gelukkig, maar daar kan ik het zo slecht bij houden haha. Ik kan heel slecht tegen suiker. Erg handig, ben ook echt een zoetekauw.
pi_180890126
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 07:05 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Als ik in de ochtend iets snoep (koek, chocola, hagelslag, snoep) dan ben ik de hele dag echt EXTREEM moe. En dan niet 1 koekje, dat gaat prima gelukkig, maar daar kan ik het zo slecht bij houden haha. Ik kan heel slecht tegen suiker. Erg handig, ben ook echt een zoetekauw.
Ik ontbijt altijd zoet. Glas yogho, boterhammen met hagelslag enzo. :P
Zojuist glas water en boterham met ham en 1 met banaan. Zou dat al verschil maken? Is wel natuurlijke suiker. :?
pi_180890279
Ladys ik zou ook nog even door proberen; 4x is echt heel kort. Is het mss een optie om hem nog eens in de week een paar uurtjes te brengen om te wennen? Zou het wel even bespreken op het kdv, wat hun ervaringen zijn.

IMA welkom met je mooie kleine meid, wat klink je relax.

Leuke foto’s weer gisteren. Venco leuk om de jouwe eens te zien, wat is ze mooi!

Even *O* voor mijn nacht. Voor het eerst in een maand weer eens geen nachtvoeding en ze sliep van 20:30 tot 7:00 in haar eigen bed! :o
Ze kan het dus wel! Wel aan de borst in slaap gevallen na de voeding om 20:00 maar so what. Hopelijk komt de volgende doorslaapnacht sneller dan over een maand.

Vorig weekend kochten we deze ballenbaan voor haar. https://goo.gl/images/WZCpBY
Het is echt een enorme hit. Rammelen met de balletjes, ze zelf in de baan leggen (had ze echt snel door). Achter de balletjes aankruipen. Zo leuk om te zien.
En lopen aan de handen is het ook helemaal, ze wil haast niet anders meer! Al die ontwikkelingen betekenen ook dat het alweer augustus is en ze na deze maand geen baby meer is.
  donderdag 2 augustus 2018 @ 08:40:55 #116
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_180890312
IMA, wat een heerlijk klein frummeltje heb je daar O+ Welkom!

quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:15 schreef Aure het volgende:
Schanu, J. ligt inderdaad in een soort hangmat (Hangloose baby). Hij vindt het vaak wel fijn daar in!

Lastig LadyS, ik zou het denk ik nog een maandje aankijken. Is er een alternatief als het zo moeizaam blijft gaan?
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 22:35 schreef Pannenkoekenmix het volgende:


Lastig LadyS. Ik denk toch ook wat langer wennen misschien. Vier keer is nog niet zo vaak, zeker met steeds een week ertussen. Hopelijk wordt het snel beter. :*

quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 23:03 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ja, nog even aankijken.
Hier werd het beter toen hij 2 dagen ging, maar ik weet niet of het anders ook beter was geworden omdat ze natuurlijk ook gewoon ouder worden en daarmee telkens alles verandert en ze meer wennen. Maar 2 dagen was hier ook de opzet (alleen eerst geen plek).
Sterkte, het is niet leuk zo he?

quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 04:33 schreef DorothyGale het volgende:

Wat naar LadyS, dat M. zo verdrietig is op het kdv. Ik heb er geen ervaring mee, maar 4 dagen lijken mij sowieso nog te kort om echt een conclusie te trekken?

Dank allen!
Gisteren was trouwens niet de eerste keer dat ze belden hoor. En ze hadden al extra wendagen ingepland, dus hij heet 4x gewend in 2 weken tijd en daarna 4x 'echte' keren zeg maar. Elke keer bij het ophalen gaven ze aan dat het op zich wel goed ging, maar dat hij toch snel van slag is, vooral als een ander kindje gaat huilen. Gisteren was hij alleen rustig als zijn vaste leidster in de buurt was, als zij wegliep om wat anders te doen, ging hij paniekerig om zich heen kijken. Misschien toch ook wel de fase van eenkennigheid/verlatingsangst die ook mee speelt?

Ik merkte dat hier laatst ook toen een vriendin van mij hier was met haar kindje van 1 maand ouder. zij ging huilen en hij keek verschrikt op en ging meehuilen/-mekkeren ;(

Baby zijn is nog zo makkelijk niet volgens mij ;)
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  donderdag 2 augustus 2018 @ 08:47:16 #117
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_180890390
Nolita, ja, ik ga het ook bespreken inderdaad. Als extra wennen niet mogelijk is, misschien die hele dag tijdelijk verdelen over 2 halve, als dat oppastechnisch mogelijk is hier in huis (man werkt onregelmatig, dus in sommige weken is dat zeker wel mogelijk). Dan zit er meer regelmaat in misschien.
En wat fijn van je goede nacht *O*

Iemand vroeg ook of het zonder kdv te regelen is. Vanaf december waarschijnlijk wel, dan gaat oma met pensioen en die wil best een vaste dag oppassen. Ook kan ik wel dagen wisselen op mijn werk waarschijnlijk. Dus als het echt moet, is er wel een mouw aan te passen, hoor.
Maar ik vind kdv ook wel belangrijk, dus mijn voorkeur is om hem daar wel op te laten als het even kan, hij ziet zo weinig andere kindjes.
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_180890408
IMA, welkom! Naast een prachtig kind maak je/maken jullie ook wel ontzettend mooie foto’s trouwens.

LadyS, Twix is destijds gestart op het kdv bij 3,5 maand. Rond de 9 maanden werd het pittiger voor hem op het kdv, ging hij huilen als andere kindjes huilden, had hij schrikreacties bij harde geluiden, enz. Terwijl hij toen al wel gewend was en de leidsters goed herkende. Het duurde een aantal weken (Twix ging ook één keer per week en had bij de Oma’s nergens last van) en toen werd het weer beter. Het was hier dus een fase.
pi_180890453
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 20:07 schreef Baran09 het volgende:

[..]

Floradix? Vond 't niet te nassen maar het werkte wel. Oorzaak van de vermoeidheid was toen lage bloeddruk; weet niet of het ook werkt bij echt slaaptekort... Kan het altijd even proberen.
floradix bestaat ook in capsules tegenwoordig ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_180890525
LadyS, de kapitein was zes maanden toen hij begon op het kdv, hij heeft denk ik ruim twee maanden nodig gehad om daar n beetje zn plekje te vinden, goed te slapen en te eten etc. Hij gaat overigens wel drie dagen in de week, ik denk dat dat wel scheelt in het makkelijker wennen :Y hij vind het er nu overigens awesome, vooral het buitenspelen (wat ze nu in de zomer hele dagen doen)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_180890537
DG, B heeft het echt lang gehad, bij hem was het zijn manier van alles verwerken. Hij doet het nu met 4,5 jaar nog steeds maar dan zingend of kletsend in bed, op de wc etc.
Hij huilde nooit lang, maar inderdaad ook iets van 15 minuten.

J had eergisteren een horrordag, alleen maar huilen, niets was goed. En gisteren was ze een engeltje, echt een volledig ander kind. We hebben zelf het idee dat ze vervroegd in de eerste sprong zit (zaterdag is ze 5 weken). Ze is een stuk alerter, lacht veel naar ons en het newborn is er wat af.

De fles wil ze overigens nog niet, die duwt ze echt weg met zo'n blik van 'die heb ik niet besteld'. Ach we hebben de tijd, proberen het elke dag even als ze rustig is.

Wel een vreselijke nacht gehad, er was ergens een feestje, ik hoorde alleen maar krijsende en zingende tieners en KEIHARDE muziek. Ik had mijn raam dicht en een ventilator aan en nog steeds kon ik elk woord verstaan. 3 x (!) de politie gebeld, vervolgens werd het stil om 10 minuten later weer te beginnen. Ik hoorde dat alle buren ook belden naar de politie.
Ik vroeg nog om het huisnummer aan de politie zodat ik vanochtend om 07:00 aan kon bellen, maar die kreeg ik niet....
Het was uiteindelijk om 04:45 stil.
Echt bizar, wij wonen in een rustige wijk, natuurlijk hoor je wel eens mensen buiten en met het mooie weer is het soms wat onrustig buiten. Maar dit heb ik zelfs in ons oude huis (waar we oa weg wilden vanwege de vele luidruchtige feestjes) nog nooit meegemaakt.
pi_180890965
LadyS, Dirk heeft het eigenlijk van t begin af aan naar zijn zin op het kdv. Maar als het heel druk/onrustig is of als hij niet lekker in zijn vel zit dan is hij ook snel van slag. Onderlaatst hebben we hem opgehaald, waren er nog 3 kindjes allemaal aan het sippen/huilen. Ik vind het niet raar dat hij dan van slag is, juist wel lief. Dat hij meeleeft zeg maar.

Met maar 1 dag in de week is kdv wel lastig wennen denk ik. In een huislijke situatie (opa's &oma's bijv) is het verschil met thuis niet zo groot. Er is altijd veiligheid in de buurt en de omgeving is dan wel anders, maar niet zo anders als op het kdv. Met alle kindjes en de drukte en de gedeelde aandacht en wie weet wat nog meer. Zeker als ze die drukte niet gewend zijn dan is het niet raar dat ze dan naar een vaste leidster trekken. Dirk heeft nu tijdelijk een andere locatie ivm de vakantie en hij trekt ook naar de bekende leidsters en is van de drukte thuis sneller van slag. Het hoort denk ik een beetje bij wennen. :*
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  donderdag 2 augustus 2018 @ 09:48:15 #123
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_180891437
Malteser, ik hoop dat dit ook maar diezelfde fase + de rotleeftijd om op het kdv te beginnen. Fijn om jouw ervaring te horen, geeft hoop

LDG, de kapitein was dus ook wat ouder, denk dat dat ook wel meespeelt i.c.m. maar 1 dag in de week

Nanuke, ik vind eigenlijk ook wel schattig *; maar ook wel sneu natuurlijk. Als we hem ophalen, kijkt hij ons ook blij aan om daarna eerst eventjes te huilen. Lijkt wel of hij dan wel zeggen: "daar zijn jullie eindelijk, ik heb me de hele tijd groot moeten houden, dus nu ga ik eerst heeeeel eventjes huilen".

Bedankt voor jullie verhalen, geeft me toch wat meer moed ;) En ook de overpeinzing of we er niet een halve dag bij moeten doen misschien

Exode, dan moet de muziek wel heel hard hebben gestaan :{ . Ik woon op 150 meter ofzo van het centrum van ons toeristisch dorp en daar is nu bijna elke week wel een festival of evenement met harde muziek, maar ik kan wel altijd met mijn raam open slapen. Je hoort de muziek dan uiteraard wel, maar dan als gewoon gezellige achtergrond. Ik hoop voor jou dat dit eenmalig was ivm met een verjaardag ofzo!
M. wilde fles in eerste instantie ook niet, gelukkig met veel geduld en oefenen en proberen wel gelukt. En die sprongetjes houden zich inderdaad niet echt aan de vaste tijden (niet veel ervaring mee, want bij M. waren die sprongetjes nooit echt herkenbaar)
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  Moderator donderdag 2 augustus 2018 @ 10:01:04 #124
382129 crew  Donna
pi_180891699
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 08:23 schreef vencodark het volgende:

[..]

Ik ontbijt altijd zoet. Glas yogho, boterhammen met hagelslag enzo. :P
Zojuist glas water en boterham met ham en 1 met banaan. Zou dat al verschil maken? Is wel natuurlijke suiker. :?
Zou zomaar kunnen. Yogho en hagelslag is al een heel verschil met water, ham en een banaan natuurlijk.

Ik had dinsdagochtend op m'n werk een zak M&M's staan. Paar handjes gehad en ik voelde me zo slecht. Was bijna in staat om me ziek te melden. Echt hoofdpijn en enorm moe.
pi_180891721
Wat sneu LadyS! Hopelijk is het gewoon even wennen! :*

Oh wat naar exode, wij hadden dat laatst ook. Ik was flink pissig tegen 03:00, en toen gingen ze ook nog vuurwerk afsteken. Het was bloedheet maar toen het raam snel dicht gedaan want was bang dat M. wakker zou worden. Dat vuurwerk bij verjaardagen is hier sowieso een vrij nare gewoonte bij feestjes }:|
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')