abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 27 juli 2018 @ 08:36:45 #1
8781 crew  Frutsel
pi_180761326
quote:
Dode in Rotterdam door vallende boom bij noodweer

Zware buien met windstoten zijn vanuit het zuiden over Nederland getrokken. Het noodweer is via Zuid- en Noord-Holland naar het noordwesten weggetrokken.

In Rotterdam is iemand omgekomen. Het slachtoffer zat in een auto waar een boom op viel. Een tweede inzittende is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De Rotterdamse brandweer heeft 150 meldingen gekregen van wateroverlast en omgewaaide bomen en afgebroken takken.

Twee zalen van de Pathé-bioscoop aan het Schouwburgplein zijn ontruimd. Er waren gevelplaten van het gebouw gewaaid, waardoor er water in de bioscoopzalen kwam.
quote:
[url=https://www.ad.nl/binnenland/noodweer-veel-schade-in-rotterdam-en-roosendaal~aa08f3d1/Noodweer: veel schade in Rotterdam en Roosendaal[/url]

CODE ORANJENa weken van droogte zijn delen van Zuid- en Midden-Nederland gisteren getrakteerd op een flinke regenbui. Dat ging op plekken gepaard met windstoten en onweer. In Rotterdam is een dode gevallen, nadat een boom op een auto belandde. In Gelderland zaten duizenden mensen zonder stroom. Roosendaal is getroffen door een windhoos.

Het KNMI voorspelde voor gisteravond onweersbuien waarbij windstoten tot circa 70 km/h en hagelstenen tot 2 cm mogelijk waren. De kans daarop was het grootst in het zuiden en midden van het land, daarom was er code geel van kracht voor Noord-Brabant, Zuid-Holland, Zeeland, Gelderland en Utrecht.

In Rotterdam is een persoon overleden, een ander raakte zwaargewond. Een windvlaag zorgde er op de Westersingel voor dat een boom op een auto terecht kwam. Eén persoon is afgevoerd door de ambulance. De andere persoon werd ter plekke behandeld, maar is overleden.

In Rotterdam stond ook de Erasmusbrug open, onduidelijk is of dat dat met de regen te maken had. Op het Centraal Station kwam de regen door het dak naar beneden. Bij de bioscoop Pathé Schouwburgplein in Rotterdam werden twee zalen ontruimd vanwege forse waterlekkage. Er waren in totaal zo'n 150 meldingen voor stormschade in de regio Rotterdam. Daarbij ging het om waterlekkages en omgevallen bomen.

Op sociale media worden veel beelden gedeeld van regen en onweer. Vooral vanuit West-Brabant en Rotterdam stroomden veel berichten binnen. Ook Gouda, Den Bosch en Geldermalsen kregen de nodige regen te verwerken. De neerslag leek wel heel plaatselijk te vallen. Zo kreeg Den Bosch een flinke hoosbui te verwerken, maar viel er in het naburige Tilburg voorlopig nog helemaal niks.

Roosendaal, Rucphen en Halderberge waren volgens de Veiligheidsregio Midden-West Brabant het zwaarst getroffen. Die regio kreeg een windhoos te verwerken, wat voor erg veel schade heeft gezorgd. De veiligheidsregio meldde dat veel meldingen over water- en stormoverlast binnenkwamen bij de meldkamer van de hulpdiensten.

In Gelderland zaten meer dan 13.000 huizen en bedrijven zonder stroom, na brand in een transformatorhuisje. Het betrof de regio West Maas en Waal. De getroffen dorpen zijn Afferden, Alphen, Altforst, Appeltern, Batenburg, Beneden-Leeuwen, Bergharen, Boven-leeuwen, Deest, Druten, Horssen, Maasbommel, Wamel en Winssen. Netbeheerder Liander heeft de storing inmiddels opgelost.

Snelwegen
Op enkele snelwegen heeft het asfalt schade opgelopen door de hoge temperaturen. Rijkswaterstaat voerde onder meer spoedreparaties uit op de A16 bij Dordrecht, waardoor de rechter tunnelbuis van de Drechttunnel is afgesloten, en op de A58 bij de Vlaketunnel in Zeeland. Richting Vlissingen was de tunnel afgelopen nacht afgesloten omdat het asfalt een stukje omhoog is gekomen.

Verkeer kon via de parallelweg rijden, aldus de ANWB. Naast de tunnel ligt een N-weg met een brug over het Kanaal door Zuid-Beveland.

Eerder op de avond werd al een deel van de N7, de zuidelijke ringweg van Groningen, afgesloten vanwege hitteschade. Een asfaltvoeg in de weg smolt en kwam deels omhoog. Vooral voor motorrijders kan dat gevaarlijk zijn, aldus Rijkswaterstaat.

Volgens de wegbeheerder vallen de problemen door asfaltschade op snelwegen over het algemeen mee.

Ook in België leverde het noodweer eerder vanavond de nodige problemen op. Het vliegverkeer op Zaventem lag plat, bomen waaiden om en kelders liepen onder.
  Moderator vrijdag 27 juli 2018 @ 08:38:04 #2
8781 crew  Frutsel
  Moderator vrijdag 27 juli 2018 @ 08:42:42 #3
8781 crew  Frutsel
pi_180761400
Een dag eerder waren er lokaal in Twente, Gelderland en Limburg (zware) regen en onweersbuien

quote:
Noodweer in Twente
Het noodweer in delen van Twente heeft vanavond een paar bomen geveld.

In de August Vordingstraat in Hengelo brak een deel van een boom af en viel boven op een auto. De brandweer heeft de boom van de auto gehaald. De schade aan auto lijkt mee te vallen.

Aan de Steenrietweg in Hengelo ging een boom tegen de vlakte en blokkeerde de weg.

Dat gebeurde ook op de Veldhuisweg in Ambt Delden. De brandweer komt ter plaatse om de boom weg te zagen en de weg vrij te maken.

Dalfsen

In Dalfsen viel aan de Poppenallee ook een boom over de weg. De boom is inmiddels opgeruimd door de brandweer
quote:
Dag later: Nog steeds problemen na noodweer
De hoosbuien in de omgeving van Enschede gisteravond leiden ook vandaag nog tot problemen in Hengelo en Enschede.

In de tunnel van de Twekkelerweg bij pretpark de Waarbeek in Hengelo stond vanochtend zoveel water dat de weg was afgesloten. De gemeente liet het water wegpompen.

De campus van de Universiteit Twente is ook flink getroffen door het noodweer. Meerdere bomen zijn ontworteld, en sommigen zijn zelfs op gebouwen terechtgekomen.

Het sportcentrum en de universiteitsbibliotheek hebben waterschade. In tegenstelling tot wat hier eerder werd gemeld, zijn beide gebouwen vandaag wel gewoon open. Volgens de universiteit hebben er zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Helft provincie getroffen

Door de zware regenval in korte tijd stonden gisteravond veel straten in Twente blank. Ook velde het noodweer een aantal bomen.
quote:
In een uur regen voor een maand in Overijsselse Losser

In delen van Overijssel is woensdagavond de droogte tijdelijk verdreven. In Losser viel in een uur tijd net zoveel regen als er normaal in ongeveer een maand valt. Door het noodweer stonden veel straten blank.

Ook in Enschede, De Lutte en Overdinkel viel heel veel regen, meldt RTV Oost. De brandweer moest meerdere keren uitrukken.

In een uur tijd viel er zo'n 65 millimeter regen. Dat is volgens NOS-weerman Gerrit Hiemstra "echt veel".

Door de regen in het oosten van het land is het in korte tijd ook flink afgekoeld. Het was er rond 20.15 uur nog maar 20 graden, terwijl het in het zuiden van het land toen nog 30 graden was.


quote:
Lokale hevige plensbuien en onweer in Zuid-Limburg

Op sommige plaatsen in het zuiden van Limburg is woensdagavond flink veel regen gevallen.
Waar het in Heerlen tot nu toe beperkt bleef tot een paar druppels, ging het rond Vaals en Vijlen korte tijd hevig tekeer. Ook Simpelveld kreeg te maken met een flinke plensbui, daar kwamen zelfs enkele straten korte tijd blank te staan.

Bij de brandweer kwamen twee meldingen binnen van overlast door de regen. In Vijlen viel een boom op de weg, en in Vaals kwam het regenwater omhoog door het riool, laat een woordvoerster weten.

In Voerendaal zorgde een onweersbui ervoor dat de temperatuur binnen een kwartier daalde van 33 naar 21 graden, meldt Meteo Limburg.

Hagel
Het KNMI waarschuwde eerder op de avond voor de onweersbuien en kans op hagel tot 2 centimeter, windstoten tot 60 kilometer per uur en lokaal veel neerslag.

Code Geel
Vanwege de droogte werd korte tijd code geel afgegeven. Buien kunnen nu namelijk makkelijk tot wateroverlast leiden omdat de kurkdroge bodem direct dichtslaat bij een regen. Hierdoor stroomt alles direct de riolering en sloten in, aldus het weerinstituut.

Een einde aan de droogte maken de buien nog niet. Het regenwater krijgt niet de tijd om de bodem in te zakken.
  Moderator vrijdag 27 juli 2018 @ 08:45:32 #4
8781 crew  Frutsel
pi_180761588
Hier is nog geen druppel gevallen.
pi_180761729
Was wel lekker hoor, ik was tijdens de storm gelukkig binnen, vervolgens moest ik op de fiets in de regen terug naar huis.
Straten stonden blank en lekker met mijn voetjes door het water, af en toe een omgewaaide boom ontwijken.
  User die overal opduikt 2022 vrijdag 27 juli 2018 @ 09:51:03 #7
186611 Haags
pi_180762225
Dat extreme noodweer gaan we deze zomer vaker terug zien.
Zonder wrijving geen glans
pi_180763431
Het moest eens regenen
U MAD?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')