abonnement Unibet Coolblue
pi_181170917
Afgelopen week bij Zeezout, Rotterdam gegeten.
Ook hier werd subtiel het verrassingsmenu gepusht, zoals stavromulabeta mooi omschreef.
Ik was hier twee jaar geleden geweest, toen erg onder de indruk.
Nu helaas toch wat tegen gevallen. Ik herkende veel dingetjes van het vorige bezoek: het uiencompotje voor op brood geserveerd in een ui, de broodjes die tussen de gangen geserveerd werden.. geen vernieuwing of toeval?
De gerechten waren erg wisselend qua smaakorgasme. Soepje met gamba-tomaat was 'to die for', de tonijn en makreel werden volledig weggevaagd door alle moesjes, schuimpjes, gelletjes en krokantjes. Goede vis heeft weinig nodig heb ik altijd geleerd (en ervaren).... Er gebeurde gewoon te veel op het bord naar mijn idee en de porties vis vond ik aan de magere kant.
De bediening is prettig, netjes en attent. Wijnkaart behoorlijk overprices maarja, ze moeten het ergens vandaan halen..

Kosten: Geen idee, ik werd getrakteerd. 5 gangenmenu a ¤60,- plus drank.
Cijfer: Tja lastig, alles klopte verder maar zeker drie gangen waren maar zozo. een 6,5.

Volgende keer beter?
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 08:00:33 #102
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181171013
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:17 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan je daar wat verder over uitweiden? Met over wat je er gegeten hebt?
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.

Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaas als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.

De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten. ;)

Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.

Aanrader dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Kopstoot op 14-08-2018 12:01:16 ]
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 10:09:03 #103
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_181172786
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:

[..]

Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.

Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaarsen als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.

De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten. ;)

Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.

Aanrader dus.
Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagram

[ Bericht 3% gewijzigd door Coolfool op 14-08-2018 10:15:42 ]
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 11:58:48 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181175093
Mooi menu en mooie plaatjes.
Ik zet Tribeca op het verlanglijstje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:02:29 #105
131800 Tarado
capô de fusca
pi_181175191
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:09 schreef Coolfool het volgende:

[..]

Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagram
ziet er goed uit, jammer dat ze alleen op zaterdag lunch hebben
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:13:42 #106
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181175424
Dat gaat binnenkort veranderen begreep ik. Dan is men nog maar 4 dagen per week geopend, maar wel zowel voor de lunch als diner, dus even geduld nog. ;)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 17:03:35 #107
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181277614
Net geluncht bij The white room, hadden er aantal maanden geleden al eens een diner.

Erg fijn weer, 3-gangen lunch, glas bourgogne erbij, prima.

Eerst wat amuses, waarbij de amuse met mossel wat mij betreft to die for was. Het brood op tafel (keuze wit of volkoren) was heerlijk vers en nog lekker warm, daarbij olie en twee soorten boter. Eerste gang met noordzeekrab, prima gerecht. Hoofdgerecht was een sublieme zeeduivel, bijna vleesachtig van textuur en perfecte garing. Als dessert diverse zoetigheden met jasmijn, ijs van yoghurt en karnemelk, prima.
Ten slotte nog een jasmijnthee met diverse lekkere friandises.

Kosten: 116 euro voor 2 personen voor ieder een glas wijn, bruisend water, 3-gangen en de jasmjnthee met friandises.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_181278363
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:

[..]

Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.

Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaas als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.

De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten. ;)

Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.

Aanrader dus.
Klinkt goed!
Ik heb daar in december een reservering staan met mijn eetclubje. Na Giethoorn, Zeeland en Texel gaan we dan eindelijk eens op kruipafstand van het huis van een van de eters (en maximaal 30 km van huis voor de rest) dineren. Hij is er uiteraard al vaker geweest. :)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_181317416
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/

Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:

Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.

Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:

Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.

Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen

Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.

Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:

Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.

We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.

Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.

Cijfer: 7,5
  maandag 20 augustus 2018 @ 11:09:37 #110
131800 Tarado
capô de fusca
pi_181317551
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 10:56 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/

Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:
[ afbeelding ]
Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.

Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:
[ afbeelding ]
Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.

Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen
[ afbeelding ]
Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.

Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:
[ afbeelding ]
Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.

We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.

Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.

Cijfer: 7,5
ook 2 keer geweest, de eerste keer was diner, het was vrij druk en er klopte heel weinig van qua timing verkeerde gerechten etc. Dat onderkenden ze zelf ook wel en we hoefden alleen een deel drank af te rekenen, zeer coulant vond ik dat.

daarna nog een keer terug geweest voor de lunch, toen was het een stuk rustiger en ging het ook prima qua eten, jouw cijfer kan ik het wel mee eens zijn :)
pi_181319764
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 10:56 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/

Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:
[ afbeelding ]
Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.

Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:
[ afbeelding ]
Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.

Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen
[ afbeelding ]
Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.

Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:
[ afbeelding ]
Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.

We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.

Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.

Cijfer: 7,5
Wat is de bedoeling van die stapel brandhout in die kom op je eerste foto? :?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_181323052
Had geen specifiek doel afgezien van de presentatie van het gerecht.
  maandag 20 augustus 2018 @ 20:13:09 #113
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181331004
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 11:58 schreef golfer het volgende:
Mooi menu en mooie plaatjes.
Ik zet Tribeca op het verlanglijstje.
Het verlanglijstje wordt ingevuld. Gereserveerd voor 12 september a.s.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 augustus 2018 @ 20:16:22 #114
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181331076
quote:
14s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Het verlanglijstje wordt ingevuld. Gereserveerd voor 12 september a.s.
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 20 augustus 2018 @ 20:20:00 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181331159
quote:
1s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:16 schreef Leandra het volgende:

Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
:6
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_181331187
quote:
1s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:16 schreef Leandra het volgende:

[..]

Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
We zullen een borrel op je nemen :D
  maandag 20 augustus 2018 @ 20:21:16 #117
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181331189
quote:
12s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:20 schreef golfer het volgende:

[..]

:6
Als je zo doet hoef je me niet op te halen nee... ik kom wel op eigen gelegenheid :6 :6
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 20 augustus 2018 @ 20:21:42 #118
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181331203
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:21 schreef Bluezz het volgende:

[..]

We zullen een borrel op je nemen :D
Ah, tof! :D
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181337417
quote:
1s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:21 schreef Leandra het volgende:

[..]

Als je zo doet hoef je me niet op te halen nee... ik kom wel op eigen gelegenheid :6 :6
Laat die ouwe zemelaar maar, ik geef 'm wel een borrel, kompgoe ;)
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:22:07 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181449505

Kapsalon bij Green Delight


Waar?
Green Delight, Nieuwe binnenweg 144, Rotterdam

Wanneer?
Afgelopen week

Wat at je?
Koreaanse Kapsalon (langzaam gegaard rundvlees met zoete aardappel frietjes, kimchi, cheddar en sriracha mayonaise.
En de Indo kapsalon (rendang met zoete aardappelfrietjes, mozzarella, atjar tjampoer en ketjap mayonaise)
Biertjes : Weizen (Brouwerij Noordt) en een Vet & Lazy Je moeder.

Impressie?
Beetje hippe, alternatieve snackbar/lunchroom/huiskamer-achtige setting van een superaardige vrouw. Je kunt er de hele dag terecht voor eten of drinken. Kleine kaart met leuke gerechtjes en veel leuke huisgemaakte limonades, lokale biertjes en bijzondere cocktails. Niet echt een restaurant, maar je kunt er toch best leuk eten.
De kapsalons waren (na een lange dag werken en geen zin om te koken) erg lekker. Biertjes ook.

Kosten?
Een kapsalon kost 12,50. De Weizen was 3,75, Je Moeder was 5,-

Cijfer?
8,8 (voor alles bij elkaar)
pi_181450374
Je biertje Vet & Lazy Je moeder noemen is toch wel next level _O-
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:06:46 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181450611
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:57 schreef Tim86 het volgende:
Je biertje Vet & Lazy Je moeder noemen is toch wel next level _O-
Zij staat op het etiket:



Even gegoogeld, het (Rotterdamse) merk is Vet & Lazy en ze maken de varianten: Je Moeder, Dikke Paljas, Fluffy, Le Phallus, Dubbelwit Zomerfit. Eigenlijk niet helemaal mijn stijl, zulke ludieke namen, maar het was echt een lekker biertje. Zou ik graag nog eens drinken.
pi_181450769
Klinkt als een Ipa biertje, die hebben ook allemaal van die 'ludieke' hipsternamen :r
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:20:31 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181451019
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:12 schreef FlipjeHolland het volgende:
Klinkt als een Ipa biertje, die hebben ook allemaal van die 'ludieke' hipsternamen :r
Ik had laatst een ipa biertje, omdat ze het er hier vaak over hebben. Ik vond het niet lekker.
De naam weet ik niet meer.
Oh, opgezocht, Lowlander. Dat valt wel mee. Misschien daarom niet lekker? 8)7
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 22:41:28 #125
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_181458308
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:22 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ][url=https://robinuit.wordpress.com/2018/08/25/green-delight-rotterdam/]
Je Moeder was 5,-
Je moeder is vrij goedkoop _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')