abonnement Unibet Coolblue
pi_181170917
Afgelopen week bij Zeezout, Rotterdam gegeten.
Ook hier werd subtiel het verrassingsmenu gepusht, zoals stavromulabeta mooi omschreef.
Ik was hier twee jaar geleden geweest, toen erg onder de indruk.
Nu helaas toch wat tegen gevallen. Ik herkende veel dingetjes van het vorige bezoek: het uiencompotje voor op brood geserveerd in een ui, de broodjes die tussen de gangen geserveerd werden.. geen vernieuwing of toeval?
De gerechten waren erg wisselend qua smaakorgasme. Soepje met gamba-tomaat was 'to die for', de tonijn en makreel werden volledig weggevaagd door alle moesjes, schuimpjes, gelletjes en krokantjes. Goede vis heeft weinig nodig heb ik altijd geleerd (en ervaren).... Er gebeurde gewoon te veel op het bord naar mijn idee en de porties vis vond ik aan de magere kant.
De bediening is prettig, netjes en attent. Wijnkaart behoorlijk overprices maarja, ze moeten het ergens vandaan halen..

Kosten: Geen idee, ik werd getrakteerd. 5 gangenmenu a ¤60,- plus drank.
Cijfer: Tja lastig, alles klopte verder maar zeker drie gangen waren maar zozo. een 6,5.

Volgende keer beter?
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 08:00:33 #102
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181171013
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:17 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan je daar wat verder over uitweiden? Met over wat je er gegeten hebt?
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.

Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaas als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.

De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten. ;)

Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.

Aanrader dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Kopstoot op 14-08-2018 12:01:16 ]
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 10:09:03 #103
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_181172786
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:

[..]

Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.

Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaarsen als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.

De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten. ;)

Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.

Aanrader dus.
Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagram

[ Bericht 3% gewijzigd door Coolfool op 14-08-2018 10:15:42 ]
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 11:58:48 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181175093
Mooi menu en mooie plaatjes.
Ik zet Tribeca op het verlanglijstje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:02:29 #105
131800 Tarado
capô de fusca
pi_181175191
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:09 schreef Coolfool het volgende:

[..]

Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagram
ziet er goed uit, jammer dat ze alleen op zaterdag lunch hebben
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:13:42 #106
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181175424
Dat gaat binnenkort veranderen begreep ik. Dan is men nog maar 4 dagen per week geopend, maar wel zowel voor de lunch als diner, dus even geduld nog. ;)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 17:03:35 #107
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181277614
Net geluncht bij The white room, hadden er aantal maanden geleden al eens een diner.

Erg fijn weer, 3-gangen lunch, glas bourgogne erbij, prima.

Eerst wat amuses, waarbij de amuse met mossel wat mij betreft to die for was. Het brood op tafel (keuze wit of volkoren) was heerlijk vers en nog lekker warm, daarbij olie en twee soorten boter. Eerste gang met noordzeekrab, prima gerecht. Hoofdgerecht was een sublieme zeeduivel, bijna vleesachtig van textuur en perfecte garing. Als dessert diverse zoetigheden met jasmijn, ijs van yoghurt en karnemelk, prima.
Ten slotte nog een jasmijnthee met diverse lekkere friandises.

Kosten: 116 euro voor 2 personen voor ieder een glas wijn, bruisend water, 3-gangen en de jasmjnthee met friandises.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_181278363
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:

[..]

Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.

Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaas als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.

De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten. ;)

Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.

Aanrader dus.
Klinkt goed!
Ik heb daar in december een reservering staan met mijn eetclubje. Na Giethoorn, Zeeland en Texel gaan we dan eindelijk eens op kruipafstand van het huis van een van de eters (en maximaal 30 km van huis voor de rest) dineren. Hij is er uiteraard al vaker geweest. :)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_181317416
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/

Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:

Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.

Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:

Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.

Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen

Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.

Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:

Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.

We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.

Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.

Cijfer: 7,5
  maandag 20 augustus 2018 @ 11:09:37 #110
131800 Tarado
capô de fusca
pi_181317551
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 10:56 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/

Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:
[ afbeelding ]
Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.

Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:
[ afbeelding ]
Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.

Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen
[ afbeelding ]
Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.

Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:
[ afbeelding ]
Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.

We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.

Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.

Cijfer: 7,5
ook 2 keer geweest, de eerste keer was diner, het was vrij druk en er klopte heel weinig van qua timing verkeerde gerechten etc. Dat onderkenden ze zelf ook wel en we hoefden alleen een deel drank af te rekenen, zeer coulant vond ik dat.

daarna nog een keer terug geweest voor de lunch, toen was het een stuk rustiger en ging het ook prima qua eten, jouw cijfer kan ik het wel mee eens zijn :)
pi_181319764
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 10:56 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/

Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:
[ afbeelding ]
Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.

Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:
[ afbeelding ]
Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.

Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen
[ afbeelding ]
Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.

Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:
[ afbeelding ]
Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.

We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.

Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.

Cijfer: 7,5
Wat is de bedoeling van die stapel brandhout in die kom op je eerste foto? :?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_181323052
Had geen specifiek doel afgezien van de presentatie van het gerecht.
  maandag 20 augustus 2018 @ 20:13:09 #113
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181331004
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 11:58 schreef golfer het volgende:
Mooi menu en mooie plaatjes.
Ik zet Tribeca op het verlanglijstje.
Het verlanglijstje wordt ingevuld. Gereserveerd voor 12 september a.s.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 20 augustus 2018 @ 20:16:22 #114
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181331076
quote:
14s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Het verlanglijstje wordt ingevuld. Gereserveerd voor 12 september a.s.
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 20 augustus 2018 @ 20:20:00 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181331159
quote:
1s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:16 schreef Leandra het volgende:

Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
:6
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_181331187
quote:
1s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:16 schreef Leandra het volgende:

[..]

Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
We zullen een borrel op je nemen :D
  maandag 20 augustus 2018 @ 20:21:16 #117
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181331189
quote:
12s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:20 schreef golfer het volgende:

[..]

:6
Als je zo doet hoef je me niet op te halen nee... ik kom wel op eigen gelegenheid :6 :6
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 20 augustus 2018 @ 20:21:42 #118
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_181331203
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:21 schreef Bluezz het volgende:

[..]

We zullen een borrel op je nemen :D
Ah, tof! :D
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_181337417
quote:
1s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:21 schreef Leandra het volgende:

[..]

Als je zo doet hoef je me niet op te halen nee... ik kom wel op eigen gelegenheid :6 :6
Laat die ouwe zemelaar maar, ik geef 'm wel een borrel, kompgoe ;)
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:22:07 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181449505

Kapsalon bij Green Delight


Waar?
Green Delight, Nieuwe binnenweg 144, Rotterdam

Wanneer?
Afgelopen week

Wat at je?
Koreaanse Kapsalon (langzaam gegaard rundvlees met zoete aardappel frietjes, kimchi, cheddar en sriracha mayonaise.
En de Indo kapsalon (rendang met zoete aardappelfrietjes, mozzarella, atjar tjampoer en ketjap mayonaise)
Biertjes : Weizen (Brouwerij Noordt) en een Vet & Lazy Je moeder.

Impressie?
Beetje hippe, alternatieve snackbar/lunchroom/huiskamer-achtige setting van een superaardige vrouw. Je kunt er de hele dag terecht voor eten of drinken. Kleine kaart met leuke gerechtjes en veel leuke huisgemaakte limonades, lokale biertjes en bijzondere cocktails. Niet echt een restaurant, maar je kunt er toch best leuk eten.
De kapsalons waren (na een lange dag werken en geen zin om te koken) erg lekker. Biertjes ook.

Kosten?
Een kapsalon kost 12,50. De Weizen was 3,75, Je Moeder was 5,-

Cijfer?
8,8 (voor alles bij elkaar)
pi_181450374
Je biertje Vet & Lazy Je moeder noemen is toch wel next level _O-
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:06:46 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181450611
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:57 schreef Tim86 het volgende:
Je biertje Vet & Lazy Je moeder noemen is toch wel next level _O-
Zij staat op het etiket:



Even gegoogeld, het (Rotterdamse) merk is Vet & Lazy en ze maken de varianten: Je Moeder, Dikke Paljas, Fluffy, Le Phallus, Dubbelwit Zomerfit. Eigenlijk niet helemaal mijn stijl, zulke ludieke namen, maar het was echt een lekker biertje. Zou ik graag nog eens drinken.
pi_181450769
Klinkt als een Ipa biertje, die hebben ook allemaal van die 'ludieke' hipsternamen :r
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:20:31 #124
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181451019
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:12 schreef FlipjeHolland het volgende:
Klinkt als een Ipa biertje, die hebben ook allemaal van die 'ludieke' hipsternamen :r
Ik had laatst een ipa biertje, omdat ze het er hier vaak over hebben. Ik vond het niet lekker.
De naam weet ik niet meer.
Oh, opgezocht, Lowlander. Dat valt wel mee. Misschien daarom niet lekker? 8)7
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 22:41:28 #125
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_181458308
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:22 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ][url=https://robinuit.wordpress.com/2018/08/25/green-delight-rotterdam/]
Je Moeder was 5,-
Je moeder is vrij goedkoop _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_181878375
Wanneer: 12 september 2018
Waar: Restaurant Tribeca**, Heeze

Wat:

In het pand in Heeze waar voorheen Restaurant Boreas gevestigd was is sinds augustus 2016 restaurant Tribeca gevestigd. Tribeca is eigendom van Jan en Claudia Sobecki, die eerder werkten bij restaurant Chapeau in Bloemendaal. Al in 2017 kreeg Tribeca 2 Michelinsterren.

Interieur met heerlijk zittende stoelen:


Wij hadden gekozen voor een all-in arrangement van 5 gangen inclusief wijn, water en koffie.
Bij binnenkomst begonnen we met een glaasje Cava.

Daarna volgden maar liefst 6(!!) verschillende amuses. De 1 nog mooier en verfijnder dan de andere.
Amuse 1:

Krokantjes van quinoa met een dip van zoete aardappel, cèpes (eekhoorntjesbrood) en limoen.
Amuse 2:

Een 'taco' met groene kruiden, avocado en salsa.
Amuse 3:

Een cilinder met bataat, eendenlever, chocoladeparels en bergamot.
Amuse 4:

Pommes soufflé, een paling crème fusion en bieslook.
Amuse 5:

Diverse bereidingen van tomaat met dragon en citroengras.
Amuse 6:

Makreel, kappertjes en gerookte olie.

1e gerecht:

Diverse bereidingen van biet met rouille, hangop en steranijs.
We dronken daarbij een glas Duitse Knebel Riesling.

2e gerecht:

Kreeft, langoustine, tomaat, venkel en bouillabaisse.
Bij dit gerecht dronken we een Oostenrijkse Grüner Veltliner, Pichkler-Krutzler uit Wachau.

3e gerecht:
Vooraf kwam er een medewerker met een mooie koperen pan uit de keuken om ons het gerecht alvast te tonen, een enorm stuk gelakte zeeduivel op een ossobucco-achtige wijze gemaakt met tijm en knoflook.


Op het bord opgemaakt zag het er zo uit:

Zeeduivel, raapjes, 'ossobucco' saus en passievrucht.
Bij dit gerecht dronken we een glas Bornos, een Spaanse verdejo uit Rueda.


4e gerecht:

Parelhoender met bataat, artisjok, vijg, ui en zomerfruit.
Hierbij gingen we over op een rode wijn, domaine Le Roc des Anges uit de Roussillon in Frankrijk.


Ik had voor een zoet dessert gekozen en Bluezz koos voor kaas, dus kregen we allebei een ander pré-dessert:

Voor mij cremeux van kokos met vanille, gember en geelwortel.
Voor Bluezz:

Epoisses, eendenlever, kers en macadamianoot.

Daarna volgden de kaas en het zoete dessert.
Bluezz:

Ze kreeg daarbij een glas rode domaine La tour Vieille, een bijna port-achtige Banyuls reserva dessertwijn.
Voor mij:

Aalbessen gratiné met een saus van kamille, karamel en rozemarijn en daar bovenop een vruchten ijsje.
Ik dronk daarbij een witte Gomariz desserwijn uit Ribeiro in Spanje.


Tijdens het wachten na het dessert op de koffie en thee werden we nog getrakteerd op een vers gemaakte (warme) madeleine:


Ten slotte sloten we af met een dubbele espresso voor mijen Sichuan-thee voor Bluezz, die ook alweer op een aparte manier werd geserveerd:


Oh, en natuurlijk kwamen daar ook nog een heel stel friandises bij:



Conclusie:
Alles was heerlijk en perfect bereid en werd door vriendelijk, kundig bedienend personeel geserveerd.
Jan Sobecki kwam zelf ook nog even de keuken uit een praatje aan tafel te maken.

De 2 Michelinsterren meer dan waard en misschien wel op weg naar een 3e Michelinster?

9,7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 13-09-2018 16:57:49 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 september 2018 @ 13:50:06 #127
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_181878613
quote:
14s.gif Op donderdag 13 september 2018 13:33 schreef golfer het volgende:
Vooraf kwam er een medewerker met een mooie koperen pan uit de keuken om ons het gerecht alvast te tonen, een enorm stuk gelakte zeeduivel op een ossobucco-achtige wijze gemaakt met tijm en knoflook.


Op het bord opgemaakt zag het er zo uit:

Wat deden ze dan met de rest :?

:P

Als je bij zulke liflafjes kleine gerechtjes steeds een andere wijn krijgt, dan zijn het zeker echt bodempjes ipv een fatsoenlijk glas?

Ziet er allemaal prachtig uit, als ik weer eens in NL ben misschien eens proberen.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_181878934
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 13:50 schreef flipsen het volgende:

Wat deden ze dan met de rest :?
We waren niet de enige gasten met dit menu-arrangement.
quote:
Als je bij zulke liflafjes kleine gerechtjes steeds een andere wijn krijgt, dan zijn het zeker echt bodempjes ipv een fatsoenlijk glas?
Allemaal prima afgestemd op de grootte van de porties en in enkele gevallen werden we ook nog een keer bijgeschonken.
quote:
Ziet er allemaal prachtig uit, als ik weer eens in NL ben misschien eens proberen.
Zeker de moeite waard, als je althans je dedain over liflafjes dan daar voor je kunt houden. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 september 2018 @ 14:14:35 #129
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_181879008
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 14:09 schreef golfer het volgende:
Zeker de moeite waard, als je althans je dedain over liflafjes dan daar voor je kunt houden. ;)
Moet lukken ;)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_181879034
Wowww golfer en bluezz dat ziet er allemaal geweldig uit!
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  donderdag 13 september 2018 @ 14:37:18 #131
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_181879372
Holy hell dat ziet er prachtig en heerlijk uit zeg _O_ :9 O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_181879446
Knap hoe Tribeca zonder enige moeite het niveau van Boreas heeft weten voort te zetten. Heb er vorig jaar ook geweldig gegeten. Het enige wat er nog eens op het verlanglijstje staat is de 12 gangen aan de Chef's Table, maar daarvoor moet ik eerst iets heel groots te vieren hebben ;)

Overigens, voor de non-alcohol drinkers hebben ze ook een heerlijk arrangement van bijpassende (gefermenteerde) sappen. Scheen erg goed te zijn volgens mijn tafelgenoten.
pi_181880214
Wow golfer, dat ziet er echt fantastisch uit. Mag ik vragen hoeveel jullie kwijt waren? Wil hier toch wel graag eens naar toe wanneer ik eens in Nederland ben :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_181880243
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 15:20 schreef Tim86 het volgende:
Wow golfer, dat ziet er echt fantastisch uit. Mag ik vragen hoeveel jullie kwijt waren? Wil hier toch wel graag eens naar toe wanneer ik eens in Nederland ben :)
Staat op hun site wat het arrangement kost.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 september 2018 @ 15:25:57 #135
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181880312
Mooi, dat menu beviel mij ook erg goed. Neem aan dat ze in het najaar wijzigen, dan ga ik het volgende menu ook eens proberen.
Met de wijn waren ze bij ons verre van karig, echt meer dan genoeg gedronken ja. Van de bornos heb ik laatst 2 doosjes bij Okhuysen in Haarlem gehaald, erg goede prijs-kwaliteitverhouding.

Kosten: 130 per persoon, alles inclusief. Alleen als je kaas kiest als dessert komt er een klein supplement bij en natuurlijk nog een fooi.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_181881264
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.

Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald? :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_181881488
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.

Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald? :D
:Y
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_181881563
Lekker Bluezz&golfer!

Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!

Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen :* )

Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd! :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_181881945
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 15:22 schreef golfer het volgende:

[..]

Staat op hun site wat het arrangement kost.
Daar had ik natuurlijk ook eerst kunnen kijken ja, thanks :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_181882528
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 16:33 schreef Gripper het volgende:
Lekker Bluezz&golfer!

Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!

Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen :* )

Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd! :)
Dat vind ik juist de charme, net als die fiets met kinderstoel op de oprit. Van buiten lijkt het 'gewoon', en dan blijk je binnen in een totaal andere wereld te komen.
pi_181883983
Wat een geweldig verslag weer golfer en Bluezz O+
Spoilers!
  donderdag 13 september 2018 @ 18:54:26 #142
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_181884294
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 18:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een geweldig verslag weer golfer en Bluezz O+
Dit!
En alle anderen die de moeite nemen om een verslag te maken, super om te lezen en te zien.
Jammer dat er geen smaak tv/internet is :(
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_181884386
Dat ziet er mooi uit golfer
Bluezz: was die Époisse sterk van smaak tov de andere kazen?
pi_181885966
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 18:59 schreef Prego het volgende:
Dat ziet er mooi uit golfer
Bluezz: was die Époisse sterk van smaak tov de andere kazen?
De epoisse in het prédessert? Ja wel een echte herkenbare smaak maar door de eendenlever die erbij zat ook lekker zachtzoet. Mooie combi.
pi_181885991
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.

Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald? :D
Ja! Verraste mij eerst ook. Maar eigenlijk ook niet :D
pi_181902883
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 16:33 schreef Gripper het volgende:
Lekker Bluezz&golfer!

Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!

Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen :* )

Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd! :)
Ben erg benieuwd naar La Provence! Kwam daar al voor de verbouwing en de ster. Was toen zeer goed. Ben er later, toen ze de ster hadden, nog een keer geweest. Vond het toen goed, maar minder sfeervol. Kan aan mij hebben gelegen, hoor. Zou het leuk vinden als je hier je ervaring wilt delen! :)
Is dat zo?
  zaterdag 15 september 2018 @ 09:47:29 #147
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_181916141
Ziet er weer erg goed uit Golfer, goed bezig!
pi_181938288
Wij aten afgelopen donderdag bij La Provence in Driebergen, met 1 michelinster. Voor de verjaardag van m'n liefje O+

Het zit in de hoofdstraat van Driebergen, in een niet heel opvallend pand en tussen de domino's en een lunchroom in, maar net zoals bij de voorgevel van Tribeca: schijn bedriegt !

Bij binnenkomst om iets over zeven een mooie en helemaal lege eetzaal met een stuk of 30 plaatsen, en we vroegen of het zo rustig was vanavond. Maar de andere al aanwezige gasten zaten gewoon in de tuin aan een aperitief, het was tenslotte lekker weer!

Wij dus ook, om te beginnen een glas cava van MIM. Daarbij kwamen al snel enkele amuses op tafel



Van links naar rechts met de klok mee. Een krokantje van gefrituurde eiermie, wat hierdoor bijna popcorn wordt. Hierop een mousse met wat citroengrassigs.

Nog een krokantje: aardappel (bijna rösti) met een zoetzuur komkommermousse en een plakje ingelegde komkommer.

Bovenaan de foto het meest delicate hapje van allemaal natuurlijk, mijn Miep O+

En rechtsonder een hoorntje (jaaaaa hoorntjes!!!) met een kerriehummus erin.

Lekkere amuses. Tenslotte kwam er nog een 4e amuse, een mousse gerookte puntpaprika, met daarop wat gepofte rijst en een sardine. Ik rook zelf vaak paprika's op de black bastard, om er dan een pastasaus van te maken. En moet zeggen dat ik die van mezelf eigenlijk het lekkerst vind O-)



Nadat we dit hadden verorberd mochten we binnen aan onze tafel plaatsnemen. Voor een donderdagavond zat het restaurant prima vol, ongeveer 75% van de tafels bezet.

We hadden een 5 gangen menu met bijpassend wijn arrangement. Onderaan staat nog een foto van het menukaartje wat ik meekreeg na afloop.

Gang 1

Diepzeegarnaal, met een roomkaas met mierikswortel, wat fris spul zoals radijs en rettich, en in de ring van roomkaas werd aan tafel een sterke reductie van kropsla gegoten. Beetje zoals het ouderwetse kuiltje in de hutspot waar je jus in doet. Uiteraard brak de dam ook dit keer weer door, en lag mn plas groene dressing al bij hap 1 over het bord verspreid.



Lekkere frisse smaken, de garnaal was met de bekende aziatische touch die veel restaurants tegenwoordig hanteren en goed gegaard. De dressing een duidelijke sla-smaak, en heel groen.

Gang 2

Zeebaars, met venkel, en groen van watercress. Gezond avondje zo met al die groene sapjes :) Tenslotte wat druppels citroen verbena - olie in het groen.
De witte toefjes ben ik ff vergeten wat t was. Er zit zelfs nog een venkelbloempje bovenop de vis!



De wijn, een chateau paquette uit de provence paste hier erg goed bij, omdat er ook wat venkel in terugkwam.

Gang 3

Paling uit de oosterschelde, unagi style gelakt met een honing/teriyaki saus. Daarbij wat van zn eigen jus, en bloemkool couscous en wat paddestoeltjes.



Daarbij een wat zoete Pinot Blanc uit de Alsace, toen we de wijn vooraf kregen dacht ik: aha, er komt ganzenlever aan! Maar dit combineerde ook lekker.

Gang 4

Wat mij betreft de topper van de avond. Perfect gegaard reerug filet, geschoten op de heuvelrug, met allerlei lekkere najaarsgroenten. Was het menu tot nu toe nog heel fris en zomers, met zo'n gerecht als dit krijg ik ineens zin in de herfst!



Erbij een hele lekkere jus, en het pannetje bleef gelukkig op tafel staan, dus ik kon het laatste beetje opmaken met het (vreselijk lekkere) brood. Brood komt trouwens bij het lokaal vandaan in Amersfoort.
Erbij een chateau Kefraya uit Libanon. Stevige wijn voor bij stevig eten :9

En toen we met het hoofdgerecht bezig waren kwam er nog een extra verrassing: een bitterbal van rundvlees, met een hele lekkere mayo waar wat ganzenlever in zat :9



Gang 5

Framboos, pannacotta, en een suikerkogel die aan tafel stukgeslagen werd en gevuld met boerenyoghurt. Daarbij een vinaigrette met lavas, bijzondere combi om de hartige maggi smaak bij een dessert te proeven maar het werkte prima!



Toe nog koffie thee en een paar lekkere friandises. Een klein bokkepootje, en een chocoladetruffel.

Lekker gegeten, alles goed uitgevoerd. Ik vind de smaken soms nog wat aan de veilige kant, het mag best iets spannender. De reerug was echt perfect, geweldig gegaard vlees ook.
Verzorging en personeel helemaal perfect, en er was genoeg tijd voor een praatje.
Eindcijfer: een 8, en als ze meer gerechten zoals die reerug gaan serveren wordt t een 9!

Aan het eind nog lekker over koffie gediscussieerd en kreeg ik nog 2 bakkies espresso van het huis tijdens het analyseren van hun koffie machine.

kosten: ongeveer iets boven de 200¤, incl fooi. Dus dat was best te doen.

Het menu voor wie ook wil weten welke wijn enzo.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bonus recensie!
Geïnspireerd op golfer zn verhaal van de döner tent tegenover Tribeca.

Vrijdagmiddag lopen we altijd met de collega's naar een Turkse bakker in IJsselstein voor een lekkere kwaliteitshap.

Ik had een durum kip, met extra sambal. De prijs was 4 ¤ en het was een dikke 9. Goed hoog op smaak, en altijd geserveerd met een vriendelijke glimlach, en de baas Nasib heeft altijd voor elke gast een persoonlijk woordje. Ik werk pas 2 maandne bij dit bedrijf, en hij weet nu al wat ik bestel O+

LEKKER HOOR!!!!! roept ie ons dan na als je met je dampende rol naar buiten loopt.



[ Bericht 4% gewijzigd door Gripper op 16-09-2018 12:13:48 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zondag 16 september 2018 @ 12:12:07 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181938426
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 12:00 schreef Gripper het volgende:
Wij aten afgelopen donderdag bij La Provence in Driebergen.-knip-
Ziet er allemaal prima uit!
quote:
Onderaan staat nog een foto van het menukaartje wat ik meekreeg na afloop.
Vergeten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_181938586
quote:
1s.gif Op zondag 16 september 2018 12:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Vergeten?
nu wel, verstopt in een link
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')