Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 00:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan je daar wat verder over uitweiden? Met over wat je er gegeten hebt?
Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagramquote:Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:
[..]
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.
Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaarsen als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.
De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten.
Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.
Aanrader dus.
ziet er goed uit, jammer dat ze alleen op zaterdag lunch hebbenquote:Op dinsdag 14 augustus 2018 10:09 schreef Coolfool het volgende:
[..]
Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagram
Klinkt goed!quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:
[..]
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.
Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaas als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.
De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten.
Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.
Aanrader dus.
ook 2 keer geweest, de eerste keer was diner, het was vrij druk en er klopte heel weinig van qua timing verkeerde gerechten etc. Dat onderkenden ze zelf ook wel en we hoefden alleen een deel drank af te rekenen, zeer coulant vond ik dat.quote:Op maandag 20 augustus 2018 10:56 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/
Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:
[ afbeelding ]
Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.
Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:
[ afbeelding ]
Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.
Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen
[ afbeelding ]
Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.
Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:
[ afbeelding ]
Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.
We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.
Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.
Cijfer: 7,5
Wat is de bedoeling van die stapel brandhout in die kom op je eerste foto?quote:Op maandag 20 augustus 2018 10:56 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/
Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:
[ afbeelding ]
Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.
Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:
[ afbeelding ]
Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.
Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen
[ afbeelding ]
Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.
Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:
[ afbeelding ]
Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.
We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.
Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.
Cijfer: 7,5
Het verlanglijstje wordt ingevuld. Gereserveerd voor 12 september a.s.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 11:58 schreef golfer het volgende:
Mooi menu en mooie plaatjes.
Ik zet Tribeca op het verlanglijstje.
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.quote:Op maandag 20 augustus 2018 20:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Het verlanglijstje wordt ingevuld. Gereserveerd voor 12 september a.s.
quote:Op maandag 20 augustus 2018 20:16 schreef Leandra het volgende:
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
We zullen een borrel op je nemenquote:Op maandag 20 augustus 2018 20:16 schreef Leandra het volgende:
[..]
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
Laat die ouwe zemelaar maar, ik geef 'm wel een borrel, kompgoequote:Op maandag 20 augustus 2018 20:21 schreef Leandra het volgende:
[..]
Als je zo doet hoef je me niet op te halen nee... ik kom wel op eigen gelegenheid
Zij staat op het etiket:quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:57 schreef Tim86 het volgende:
Je biertje Vet & Lazy Je moeder noemen is toch wel next level
Ik had laatst een ipa biertje, omdat ze het er hier vaak over hebben. Ik vond het niet lekker.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 18:12 schreef FlipjeHolland het volgende:
Klinkt als een Ipa biertje, die hebben ook allemaal van die 'ludieke' hipsternamen
Je moeder is vrij goedkoopquote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:22 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ][url=https://robinuit.wordpress.com/2018/08/25/green-delight-rotterdam/]
Je Moeder was 5,-
Wat deden ze dan met de restquote:Op donderdag 13 september 2018 13:33 schreef golfer het volgende:
Vooraf kwam er een medewerker met een mooie koperen pan uit de keuken om ons het gerecht alvast te tonen, een enorm stuk gelakte zeeduivel op een ossobucco-achtige wijze gemaakt met tijm en knoflook.
Op het bord opgemaakt zag het er zo uit:
We waren niet de enige gasten met dit menu-arrangement.quote:
Allemaal prima afgestemd op de grootte van de porties en in enkele gevallen werden we ook nog een keer bijgeschonken.quote:Als je bij zulke liflafjes kleine gerechtjes steeds een andere wijn krijgt, dan zijn het zeker echt bodempjes ipv een fatsoenlijk glas?
Zeker de moeite waard, als je althans je dedain over liflafjes dan daar voor je kunt houden.quote:Ziet er allemaal prachtig uit, als ik weer eens in NL ben misschien eens proberen.
Moet lukkenquote:Op donderdag 13 september 2018 14:09 schreef golfer het volgende:
Zeker de moeite waard, als je althans je dedain over liflafjes dan daar voor je kunt houden.
Staat op hun site wat het arrangement kost.quote:Op donderdag 13 september 2018 15:20 schreef Tim86 het volgende:
Wow golfer, dat ziet er echt fantastisch uit. Mag ik vragen hoeveel jullie kwijt waren? Wil hier toch wel graag eens naar toe wanneer ik eens in Nederland ben
quote:Op donderdag 13 september 2018 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.
Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald?
Daar had ik natuurlijk ook eerst kunnen kijken ja, thanksquote:Op donderdag 13 september 2018 15:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Staat op hun site wat het arrangement kost.
Dat vind ik juist de charme, net als die fiets met kinderstoel op de oprit. Van buiten lijkt het 'gewoon', en dan blijk je binnen in een totaal andere wereld te komen.quote:Op donderdag 13 september 2018 16:33 schreef Gripper het volgende:
Lekker Bluezz&golfer!
Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!
Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen )
Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd!
Dit!quote:Op donderdag 13 september 2018 18:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een geweldig verslag weer golfer en Bluezz
De epoisse in het prédessert? Ja wel een echte herkenbare smaak maar door de eendenlever die erbij zat ook lekker zachtzoet. Mooie combi.quote:Op donderdag 13 september 2018 18:59 schreef Prego het volgende:
Dat ziet er mooi uit golfer
Bluezz: was die Époisse sterk van smaak tov de andere kazen?
Ja! Verraste mij eerst ook. Maar eigenlijk ook nietquote:Op donderdag 13 september 2018 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.
Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald?
Ben erg benieuwd naar La Provence! Kwam daar al voor de verbouwing en de ster. Was toen zeer goed. Ben er later, toen ze de ster hadden, nog een keer geweest. Vond het toen goed, maar minder sfeervol. Kan aan mij hebben gelegen, hoor. Zou het leuk vinden als je hier je ervaring wilt delen!quote:Op donderdag 13 september 2018 16:33 schreef Gripper het volgende:
Lekker Bluezz&golfer!
Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!
Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen )
Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd!
Ziet er allemaal prima uit!quote:Op zondag 16 september 2018 12:00 schreef Gripper het volgende:
Wij aten afgelopen donderdag bij La Provence in Driebergen.-knip-
Vergeten?quote:Onderaan staat nog een foto van het menukaartje wat ik meekreeg na afloop.
nu wel, verstopt in een linkquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |