abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 20 juli 2018 @ 14:28:11 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180607725
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:12 schreef Duderinnetje het volgende:
Waaróm zou je administreren
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
  vrijdag 20 juli 2018 @ 14:30:41 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180607782
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 14:27 schreef RobinOok het volgende:

Vroeger hadden ze ook fototoestellen
Niet voor 1826. :+
Poef.....gone! ©golfer
pi_180607942
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 14:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
:Y
Dan duizendmaal liever iemands foto's van eten.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_180610550
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
Dank. ;-)

Waar en wanneer: Restaurant Héroine, gisteren

Leuk verslag!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 16:41:23 #30
130803 Gripper
Get a grip
pi_180610610
Heroine (het restaurant, niet de drugs) gaat ook op mijn to-do list na dit verslag! :Y
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 20 juli 2018 @ 16:48:56 #31
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180610795
quote:
6s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:53 schreef golfer het volgende:
Nogmaals, we doen het voor onszelf.
Het is net zo relevant als jullie verslagen over de Franse meiden of de campervakantie.
Als je professionele recensies wilt hebben laten we ons graag sponsoren of betalen voor meer diepgang. :')
Ok. Ik vind ze ook heel leuk hoor. :)
Maar ik zou best wat meer oordeel willen. Jullie hebben er genoeg verstand van in mijn ogen. Ik hunker dan altijd naar: waaróm was het goed en fijn, waarin onderscheidt het zich, waar kan het restaurant zich mee meten, waarin was het al dan niet origineel.
En dat mis ik dan. Lijkt me dat jullie dat soort meningen prima mogen en kunnen vormen.

Maar goed, never mind, ik loop te zeuren. Excuses. :)

[ Bericht 10% gewijzigd door Duderinnetje op 20-07-2018 17:04:48 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 16:51:01 #32
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180610842
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 14:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
Ja eens, ik ook. Of nou ja, van mij hoeft het allebei niet, zonder dat ik er tips bij krijg over hoe en wat. Dus hoe laat die toren van Pisa geopend is, en of hij daadwerkelijk wel een beetje knap scheef staat en zo. :P
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_180621175
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 16:48 schreef Duderinnetje het volgende:


Ok. Ik vind ze ook heel leuk hoor. :)
Maar ik zou best wat meer oordeel willen. Jullie hebben er genoeg verstand van in mijn ogen. Ik hunker dan altijd naar: waaróm was het goed en fijn, waarin onderscheidt het zich, waar kan het restaurant zich mee meten, waarin was het al dan niet origineel.
En dat mis ik dan. Lijkt me dat jullie dat soort meningen prima mogen en kunnen vormen.

Maar goed, never mind, ik loop te zeuren. Excuses. :)
Om voort te borduren op het verschil tussen recensie en verslag, ik noem het ook altijd een verslag... en hebben het ook even aangepast op onze eigen site.
We geven geen cijfers maar hebben wel onze meningen uiteraard, die we er ook vaak onder zetten.
quote:
Of het na een maand nog kinderziektes zijn weten we niet, maar wat ons betreft is dit niet voor herhaling vatbaar.
De prijs-kwaliteitsverhouding vinden we ook niet echt kloppend.
De bediening was wel attent en vlot.
quote:
Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de hand van de sinds 1 januari nieuw begonnen chefkok Menno Post, die de moeilijke taak heeft om Lucas Rive , die 22 jaar de scepter zwaaide, op te volgen nog niet echt zichtbaar was.
Allemaal toch wel wat vertrouwde en veilige superlekkere smaken, maar niet vernieuwend.
Misschien ook niet nodig voor het toch wel min-of-meer vaste traditionele publiek dat de Bokkedoorns bezoekt, maar voor ons had het allemaal net een tikkeltje spannender mogen zijn.
En we eten ook vaak zonder een verslagje te schrijven.
Noem het een hobby :)

[ Bericht 2% gewijzigd door Bluezz op 21-07-2018 01:44:39 ]
pi_180625656
Hoe je het ook noemt, ik lees ze graag.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_180625728
Ik ook en vind het een beetje gedram. Je hoeft niet alles onder de kritische loep te leggen mijns inziens.

Vinny; van je foto's en enthousiaste omschrijvingen krijg ik honger!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 21 juli 2018 @ 10:06:01 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180625757
Ik probeer heel bewust te voorkomen dat het overkomt als een recensie.
Ik vertel wat we eten en of ik het lekker vond. In combinatie met de foto's zou ik als lezer zelf wel kunnen bedenken of ik er ook eens zou willen eten. En als je iemands verslagen vaker leest, dan wordt het nog beter in te schatten. Wat de een geweldig vindt gaat de ander de deur niet voor uit.

Ik maak altijd foto's. En ik plaats die in 5% van de gevallen (misschien nog minder) op internet. Met mijn dementerende hoofd is het alleen maar extra fijn, de herinnering blijft langer levendig. Van de wijn maak ik geen foto's meer en dat is dus een grote blur. Dan weet je dat je een wijn al eens ergens gedronken hebt maar ik heb dan geen idee meer of ik die lekker vond of juist niet. Eigenlijk zou ik dat ook beter vast moeten leggen, maar dat is. Wel ingewikkelder.
pi_180627499
We noemen de wijn altijd wel, en maken er voor onszelf een foto van om niet te vergeten :+
En dat van die herinnering gaat voor ons ook op, het is leuk om zo nu en dan eens terug te lezen, net als de vakantieverslagen.
Voor het Facebooktijdperk hield ik ook wekelijks dagbloekblogding bij. Dat gooi ik nu vaak op fb *)
pi_180828552
Hierbij mijn review over gisteravond. Zonder foto's, maar ik vind het met alle respect een beetje raar (ook voor omstanders) om van alles foto's te gaan zitten maken.

Waar: Limani te Hellevoetsluis
Wanneer: 29/07/2018
Wat aten we:

Normaal zijn wij van de sushi, maar we wilden weer eens wat anders. Omdat we hier al eens gegeten hadden en het erg lekker was, was onze keus hierop gevallen.

Voorgerecht hadden we allebei gehaktballetjes met tzatziki in pittige saus. Erg lekker, gehakt ook goed gekruid. Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...

Als hoofdgerecht had ik een pasta met zeevruchten afgemaakt met 2 megagrote gamba's die er op lagen. Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan. De pasta zelf ging op zich wel, goed al dente gekookt. Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren. De pasta was goed gevuld, de saus was lekker. Alleen dus jammer van de inktvisringen. Vriend had een simpele mixed grill.

Als nagerecht geen ijs, want de pasta vulde goed. Wel een simpele koffie om het af te maken.

Eindoordeel: Lekker gegeten, prima en gastvrije bediening welke ik ook erg belangrijk vind. Parkeren kan fijn voor de deur (gratis).

Oja, de prijs was bijna 68 euro.
  maandag 30 juli 2018 @ 08:46:49 #39
433019 Mariocash
Free mezelf
pi_180828951
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 08:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Hierbij mijn review over gisteravond. Zonder foto's, maar ik vind het met alle respect een beetje raar (ook voor omstanders) om van alles foto's te gaan zitten maken.

Waar: Limani te Hellevoetsluis
Wanneer: 29/07/2018
Wat aten we:

Normaal zijn wij van de sushi, maar we wilden weer eens wat anders. Omdat we hier al eens gegeten hadden en het erg lekker was, was onze keus hierop gevallen.

Voorgerecht hadden we allebei gehaktballetjes met tzatziki in pittige saus. Erg lekker, gehakt ook goed gekruid. Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...

Als hoofdgerecht had ik een pasta met zeevruchten afgemaakt met 2 megagrote gamba's die er op lagen. Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan. De pasta zelf ging op zich wel, goed al dente gekookt. Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren. De pasta was goed gevuld, de saus was lekker. Alleen dus jammer van de inktvisringen. Vriend had een simpele mixed grill.

Als nagerecht geen ijs, want de pasta vulde goed. Wel een simpele koffie om het af te maken.

Eindoordeel: Lekker gegeten, prima en gastvrije bediening welke ik ook erg belangrijk vind. Parkeren kan fijn voor de deur (gratis).

Oja, de prijs was bijna 68 euro.
Gamba’s laten staan. Man, man, man...
Voor de rest klinkt het als een geslaagde avond met je vriend.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_180829081
Maar geen moeite met de schelpen gehad in de pasta?
Wilde je vriend de gamba's ook niet voor je pellen? Zonde om dan seafood te nemen want dat heb je dan.

Verder hebben andere mensen echt geen last van mensen die foto's nemen van hun eigen eten. Zolang ze maar niet hen op de foto zetten is er niks aan de hand.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_180829186
quote:
1s.gif Op maandag 30 juli 2018 08:58 schreef FutureFairytale het volgende:
Maar geen moeite met de schelpen gehad in de pasta?
Wilde je vriend de gamba's ook niet voor je pellen? Zonde om dan seafood te nemen want dat heb je dan.

Verder hebben andere mensen echt geen last van mensen die foto's nemen van hun eigen eten. Zolang ze maar niet hen op de foto zetten is er niks aan de hand.
Er zaten geen schelpen in voor zover ik weet ;) Vriend is helemaal niet van de seafood en weet dus ook niet gamba's gepeld dienen te worden :)

Wat betreft foto's maken, prima dat er mensen zijn die dat doen. Maar ik voel me een beetje opgelaten als ik dat doe. Zo van ' oh, die moet weer interessant doen op Social media' ofzo.
  maandag 30 juli 2018 @ 10:29:33 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180830200
quote:
1s.gif Op maandag 30 juli 2018 09:07 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Wat betreft foto's maken, prima dat er mensen zijn die dat doen. Maar ik voel me een beetje opgelaten als ik dat doe. Zo van ' oh, die moet weer interessant doen op Social media' ofzo.
Als ik foto's maak zie ik niemand kijken.
Mijn vriend wel. Die krijgt dan meelijvolle blikken en bemoedigende knikjes toegeworpen. _O-
pi_180830537
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
Zonde dat je geen steakwoorden opschrijft.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  maandag 30 juli 2018 @ 11:51:19 #44
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180831445
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
...
Ziet er fantastisch uit, ik onthoud hem!
  maandag 30 juli 2018 @ 12:11:04 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180831757
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 08:00 schreef Sunshine1982 het volgende:

Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...

Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan.

Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren.

Eindoordeel: Lekker gegeten,
Maar je hebt bijna overal kritiek op?
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 30 juli 2018 @ 12:28:40 #46
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180832003
Het is anderhalve week geleden, dus vergeef me de gaten in het geheugen. Ik werd getriggered door het verslag van Heroine.

Waar: Petossi, Haarlem
Wanneer: 21 juni

Wat at je:
We aten het 5-gangenmenu van de chef, met een Bob-wijnarrangement (wel zo veilig na ons bezoekje aan de Jopenkerk). Gelukkig waren we fietsend...

We begonnen met amuse, waarvan ik totaal kwijt ben wat het was, maar er zat heerlijke Piccalilly bij.

We begonnen met maatjesharing, biet en kers, met daarbij een chip van roggebrood, haringcreme, in kersenazijn ingelegd Amsterdams uitje en kersenmerenque. Interessante combinatie van zout, zuur en kleine zoete hinten. Vooral de zuren waren goed op orde in het gerecht. Heerlijk om mee te beginnen en goed passend binnen de filosofie van de chef.

Vervolgens kregen wij kalfstartaar met 60 maanden oude parmigiano, daarbij een Parmazaanschuim (ook 60 maanden), een Parmazaankoekje (uiteraard weer dezelfde kaas), hazelnoten, klein dotje truffelmayonaise en volgens mij Piccalilly. Heerlijk gerecht, vooral het schuim was fantastisch op smaak, ik ben nog steeds verbaasd over de hoeveelheid smaak die in het schuim zat, bizar. De rest van het gerecht was ook lekker, al wordt de tartaar wat overschreeuwd door de rest.

Het derde gerecht was een trio van bloemkool; gerookt en gegrild, ingelegd met lavendel en een mousse. Daarbij enkele toefjes romanescocreme, oude boerenkaas en vandouvan quinoa crumble. Lekker op smaak, vooral de gerookte bloemkool was erg goed. De gefrituurde quinoa was vrij zout, maar het gerecht kon het goed hebben. Leuk dat er een groentengang bij zat. De gang ging echter gepaard met een Gewurztraminer uit Zuid Afrika, die door het Afrikaanse klimaar vrijwel alle zuren kwijt was. Hierdoor was de wijn een stuk zoeter dan wij normaal zouden paren met dit gerecht.

Tussendoor hadden we nog een kleine amuse met pijlinktvis en tapioca"kaviaar". Leuk gemaakt, prima in orde.

Hoofdgerecht was een proeverij van Kamperlam met lamsjus van bonenkruid en baharat, handgerolde parelcouscous uit Tunesië, geroosterde paprikacreme met granaatappelmelasse, zoetzuur van komkommer en tzatzikischuim. De proeverij bestond uit een heerlijk zacht, bijna smeltend koteletje, en een stukje procureur. Lekker, fijne combinatie met de komkommer en tzatziki en heerlijk smakende jus. Wel een tikkeltje veilig vergeleken met andere gerechten, maar we waren beide positief.

Na hadden we een dessert op basis van bananenijs met tonkaboon en kaffir limoen. Lekker, verder niets dat er uitsprong maar zeker gezien het perfecte formaat (klein genoeg) een passende afsluiter op een heerlijke avond.

Impressie:
Petossi wordt gerund daar Bart, die kennelijk ooit Masterchef heeft gewonnen. Hij probeert Nederlandse ingredienten eer aan te doen in zijn gerechten.

Mooie zaak, niet te groot en in mijn herinnering leuk ingericht. Wij zaten buiten aan de straatkant onder de luifel met de mogelijkheid om een heater aan te zetten. Enorm te spreken over het personeel; vriendelijk, professioneel en prettig in de omgang.

De gerechten waren wat mij betreft allemaal top. Uitschieter voor mijn vriendin was het trio van bloemkool, zelf was ik vooral fan van de kalfstartaar (vanwege dat overheerlijke Parmazaanschuim :9 ).

Al met al heerlijk gegeten en zeker voor die prijs voor ons een no-brainer. De wijnkeuze was interessant, maar niet altijd top naar onze mening. De wijnen zelf waren erg lekker, maar vooral bij de mierzoete Zuid Afrikaanse Gewurztraminer in combinatie met de gerookte bloemkool was de pairing naar onze mening niet de beste.

Kosten: 135 euro voor 2 personen, 5 gangen met een halve glazen arrangement en een aperatiefje. Dit was wel met een actie via Heerlijk.nl. Normaliter komt er nog zo'n 35 euro bij.

Cijfer: 8,5/10
  maandag 30 juli 2018 @ 12:35:56 #47
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180832146
Klinkt goed hoor, zeker voor die prijs lijkt me dat meer dan prima. ^O^
  maandag 30 juli 2018 @ 12:38:01 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180832191
Ik zag die Heerlijk-actie bij Petossi voorbij komen en twijfel nog steeds. Plus dat we niet meer urenlang willen tafelen.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 30 juli 2018 @ 19:19:16 #49
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180839962
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 12:38 schreef golfer het volgende:
Ik zag die Heerlijk-actie bij Petossi voorbij komen en twijfel nog steeds. Plus dat we niet meer urenlang willen tafelen.
Voor wat het waard is, we zaten zo rond de drieënhalf uur.
  dinsdag 31 juli 2018 @ 14:45:20 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180854738
quote:
1s.gif Op maandag 30 juli 2018 19:19 schreef Fretwork het volgende:

Voor wat het waard is, we zaten zo rond de drieënhalf uur.
Is ons echt te lang voor zo'n etentje. Heb ik misschien wel bij 2-Michelinsterrententen er voor over, maar niet bij Petossi.
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')