abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180604390
registreer om deze reclame te verbergen
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
  vrijdag 20 juli 2018 @ 11:30:40 #2
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180604540
Dank. ;-)

Waar en wanneer: Restaurant Héroine, gisteren
Het eten: we kozen voor het 7-gangen menu (¤63) met bijpassend (half) wijnarrangement (¤4 per glas). 4-gangenmenu is ¤45, maar wij willen altijd zoveel mogelijk proeven en we hadden hongerrrrr.

We begonnen met drie amuses. Vooral de geitenkaas met biet was haast orgastisch. Tijdens het nuttigen heb ik denk ik 5 keer gezegd dat ik lyrisch was. Vervolgens heb ik dat nog drie minuten volgehouden. Wat. Een. Smaak. Bom. Mijn vriendin was vooral lovend over de taco; die kwam bij mij iets minder aan omdat de slok van mijn aperitief de smaak afvlakte; foutje mijnerzijds dus. Ik was bang dat het hierna alleen nog maar tegen kon vallen.

3LVxfN8.png

maisbrood | cepesboter | zomertruffel
bosbiet | geitenkaas | zwarte kardemom
mulled pork | yoghurt | koriander | zwarte bonen | komkommer


Dat was niet zo. Wat volgde was een menu vol met smaken. De kabeljauw was zo enorm compleet qua textuur en smaak. Dit gerecht zat wel hoog in de zuren, maar juist dat maakte het voor mij een van de lekkerste gerechten die ik ooit heb gegeten. Ditzelfde gold voor de sesam met het eitje; zo belachelijk romig en vol van smaak, dat ik er dit keer sprakeloos van werd.

HBRWnlZ.png

kabeljauw | gerookte avocado | groene asperges | kombu | ponzu
zwarte sesam | kapucijner miso | 62* ei | oesterzwam | peterselie


Alle andere gerechtjes waren ook zo mooi compleet. Ze bevatten zoveel componenten dat ik de helft na het serveren alweer was vergeten (de wijn deed zijn ding weer), maar gelukkig kregen we na afloop de menukaart. Deze krijg je vooraf niet te zien; je kiest het aantal gerechten dat je wilt en vervolgens krijg je dat geserveerd. Prima, lekker laten verrassen, daar houden wij van.

YzqW5bL.png

buikspek | choi sam | creme fraiche | mierikswortel | wilde rijst
langoustine | koolrabi | groene aardbei | yuzu | verveine


Er was één minpuntje: de kippenlever bij de parelhoen was net iets teveel. Lekkere sterke smaak, maar als je niet een hap van alles nam, was het erg overheersend. Vind ik prima, mijn vriendin heeft niet alles op. Moet je dus net liggen. Het mooie hierbij was wel wederom dat je met een hap van alles een perfecte balans had van zacht vlees, zoute jus, hartige lever en zoetzure wortel/abrikoos.

LWQi3I2.png

parelhoen | kippenlever | wortel | abrikoos | nikka coffey grain
kruisbes | vlierbloesem | gin | peer | lever | citrus


De kruisbes leverde een heerlijk fris nagerecht op, helaas ben ik daarna vergeten een foto te maken van de witte perzik met ingelegde pruim. Dit zag er met de hoge meringueschotsen erg mooi uit, maar nu hadden we echt teveel wijn op. Die halve glazen zijn namelijk geen halve glazen, maar 70%-glazen. Ik baal er overigens nog steeds van, die ontbrekende foto.

witte perzik | pruim | jasmijn | mezcal | rozenwater

Impressie: over het eten ben ik dus zeer te spreken, het was heul erg lekker. Perfecte samenhang van ingrediënten en mooi geserveerd. De bediening was wel enigszins bijzonder: een serveerster was heel ingetogen, een ander was een tikje alternatief en weer een ander liep er heerlijk casual bij. Beetje bijzonder dus, maar het past wel heel goed bij het restaurant. De inrichting was wel leuk, zoals Robin eerder al zei was de akoestiek echter slecht.

Cijfer: 9,3. Dit was na Fred het beste dat ik ooit heb gegeten, nog voor Parkheuvel dus. Het waren wel heel erg sterke smaken, waar het bij Fred en Parkheuvel allemaal veel subtieler was. Nu vind ik allebei lekker, maar dit misschien nog net iets meer. Alleen was Fred toch een klein tikkeltje beter, maar ook hier was de complexiteit hoog en de samenstelling verschrikkelijk goed.

Qua prijsstelling vind ik het overigens ook meer dan prima; grote kans dat we hier vaker gaan eten, want we wonen op vijf minuutjes lopen.
  vrijdag 20 juli 2018 @ 11:50:45 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180604954
Het water liep in mijn mond bij het lezen en de foto's. :9
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:00:13 #4
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180605131
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vind het altijd zo knap dat jullie alle gangen en ingrediënten onthouden. Of schrijven jullie dan mee terwijl de bediening praat?

Ik ben na een uur al weer kwijt wat ik exact gegeten heb. Doet niets af aan het genot trouwens. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Duderinnetje op 20-07-2018 12:26:56 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:02:45 #5
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180605178
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:00 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vind het altijd zo knap dat jullie alle gangen en ingrediënten onthouden. Of schrijven jullie dan mee terwijl de bediening praat?

Ik ben na een uur al weer krijt wat ik exact gegeten heb. Doet niets af aan het genot trouwens. :P
Stond nu in mijn verslag ;) We kregen een menukaart met alles erop, dat konden we meenemen en dat heb ik dus overgenomen. Anders schrijf ik het inderdaad soms op, of ik zoek het terug op de site als het daar te vinden is. Alles onthouden lukt mij nooit. Foto's helpen wel mee, want op de foto zie je natuurlijk ook wel grotendeels wat je gegeten hebt.
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:04:52 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180605234
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
grote kans dat we hier vaker gaan eten, want we wonen op vijf minuutjes lopen.
Ja, maar let op, ze veranderen niet vaak van menu. Ik was daar een beetje verbolgen over. Als het dan geen wisselend verrassingsmenu is, dan kun je ook gewoon een menukaart maken. Zodat je kunt checken of de kaart al veranderd is voor je weer langs gaat. Maar goed, als je het weet, dan weet je ook dat je minstens 6 weken (geloof ik) moet wachten voro een volgende bezoekje. Maar stom is het wel. Wij zijn nu al een tijd niet geweest, gewoon omdat je niet bijhoudt "of het alweer kan".
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:11:45 #7
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180605393
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar let op, ze veranderen niet vaak van menu. Ik was daar een beetje verbolgen over. Als het dan geen wisselend verrassingsmenu is, dan kun je ook gewoon een menukaart maken. Zodat je kunt checken of de kaart al veranderd is voor je weer langs gaat. Maar goed, als je het weet, dan weet je ook dat je minstens 6 weken (geloof ik) moet wachten voro een volgende bezoekje. Maar stom is het wel. Wij zijn nu al een tijd niet geweest, gewoon omdat je niet bijhoudt "of het alweer kan".
Ja, maar vaker is bij ons ook niet om de twee weken hoor. ;) Denk nog een keer of 2 in de komende anderhalf jaar ofzo.

Ik las trouwens jouw review nog even terug waarin je vergeleek met De Jong. Op basis van jouw ervaring en loftuitingen wilde ik daar al graag heen, nu nog iets meer. Dus die wil ik dit jaar liefst ook nog afstrepen. :)
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:12:47 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180605411
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:11 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Ja, maar vaker is bij ons ook niet om de twee weken hoor. ;) Denk nog een keer of 2 in de komende anderhalf jaar ofzo.

Ik las trouwens jouw review nog even terug waarin je vergeleek met De Jong. Op basis van jouw ervaring en loftuitingen wilde ik daar al graag heen, nu nog iets meer. Dus die wil ik dit jaar liefst ook nog afstrepen. :)
Ben je nou nog steeds niet bij de Jong geweest? o|O
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:27:43 #9
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180605695
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:02 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Stond nu in mijn verslag ;) We kregen een menukaart met alles erop, dat konden we meenemen en dat heb ik dus overgenomen. Anders schrijf ik het inderdaad soms op, of ik zoek het terug op de site als het daar te vinden is. Alles onthouden lukt mij nooit. Foto's helpen wel mee, want op de foto zie je natuurlijk ook wel grotendeels wat je gegeten hebt.
Oh dat is inderdaad handig, zo'n meeneem-menu. :)
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:29:00 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180605709
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:27 schreef Duderinnetje het volgende:

Oh dat is inderdaad handig, zo'n meeneem-menu. :)
Als we het menu niet meekrijgen, dan maak ik er voor onszelf vaak gewoon even een foto van.
Idem met het etiket van een fles wijn.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:33:08 #11
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180605778
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Als we het menu niet meekrijgen, dan maak ik er voor onszelf vaak gewoon even een foto van.
Idem met het etiket van een fles wijn.
O ja, dat kan natuurlijk ook. Een foto maken van het menu. Aan zoiets zou ik werkelijk niet denken. Maar dat doe je ook alleen omdat je een recensie wilt schrijven, neem ik aan.

Ik zou er zelf geen zin in hebben, aan die administratie in woord en beeld, tijdens een leuk diner. Maar als je blogt is het noodzakelijk natuurlijk. Dan zit je er ook met een andere opzet.

Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 12:36:32 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180605831
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:

Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:12:18 #13
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180606372
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
Ik zou zó naar uit eten gaan als ik huiswerk bij me had. Heb nooit begrepen dat andere mensen, buiten betaalde en professionele recensenten, zó hun avonden willen doorbrengen. Waaróm zou je administreren? :D Ik zal dat nooit helemaal begrijpen, denk ik. Ik ben een liefhebber van uit eten gaan en we gaan héél vaak. Maar waarom leg je zoiets vast? Wat is de lol daarvan?

Ik denk dat we er ook helemaal niet zo veel verstand van hebben. Particuliere recensies zijn nagenoeg altijd 'verslagen' en absoluut geen recensies die de boel in (cultureel/historisch) perspectief plaatsen of beschouwen. Je steekt van die particuliere meningmakerij doorgaans niks op.

Jullie recensies zijn eigenlijk ook verslagen, zie ik. Maar dat is ook oké voor jullie, denk ik? Of wat willen jullie ermee?
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:21:36 #14
131800 Tarado
capô de fusca
pi_180606503
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

O ja, dat kan natuurlijk ook. Een foto maken van het menu. Aan zoiets zou ik werkelijk niet denken. Maar dat doe je ook alleen omdat je een recensie wilt schrijven, neem ik aan.

Ik zou er zelf geen zin in hebben, aan die administratie in woord en beeld, tijdens een leuk diner. Maar als je blogt is het noodzakelijk natuurlijk. Dan zit je er ook met een andere opzet.

Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
ik doe het zelf ook niet omdat het gewoon teveel afleidt en goeie foto's maken is ook moeilijk maar altijd leuk om verslagen van anderen te lezen die het wel doen.
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:27:29 #15
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180606603
Ik vind het leuk om te schrijven en mijn ervaring te delen. Liefst zou ik geen foto's nemen, daar ben ik ook eigenlijk helemaal niet van, maar het is wel leuk om af en toe terug te kijken naar hoe het eruit zag. Dit doen we niet altijd trouwens, maar wel bij de exclusievere diners. Voelt dan achteraf een beetje net als een reisverslag; dat vind ik ook leuk om heel af en toe naar terug te kijken of te lezen - en dat doe ik dus ook met mijn eetverslagen.

Overigens leidt 1 foto niet af. Sterker; ik heb pas gelezen dat het maken van foto's het eten lekkerder maakt, omdat je bij het wachten meer stofjes aanmaken waarvan je gaat watertanden.
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:31:14 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180606653
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:12 schreef Duderinnetje het volgende:

Jullie recensies zijn eigenlijk ook verslagen, zie ik. Maar dat is ook oké voor jullie, denk ik? Of wat willen jullie ermee?
We doen het al ruim 14 jaar. Voor onszelf en voor veel meelezende geïnteresseerden en zelfs tegenwoordig voor de restauranthouders die onze site beginnen te kennen en nieuwsgierig zijn naar onze recensies.

En uit eten gaan vinden we nog altijd erg leuk.
Verder heeft niemand er last van.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:33:38 #17
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180606682
quote:
14s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:31 schreef golfer het volgende:

[..]

We doen het al ruim 14 jaar. Voor onszelf en voor veel meelezende geïnteresseerden en zelfs tegenwoordig voor de restauranthouders die onze site beginnen te kennen en nieuwsgierig zijn naar onze recensies.

En uit eten gaan vinden we nog altijd erg leuk.
Verder heeft niemand er last van.
ja ik snap wel dat de restauranthouders er blij mee zijn! :D

Maar het zijn geen recensies. Wél leuke verslagen. :) En doorgaans een 8 / niet echt een scire als het ook maar een beetje oké was. Dat is een mooie gemiddelde score en gratis promotie. :)

[ Bericht 5% gewijzigd door Duderinnetje op 20-07-2018 13:43:45 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:41:59 #18
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180606829
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:27 schreef vinnypassy het volgende:
Ik vind het leuk om te schrijven en mijn ervaring te delen. Liefst zou ik geen foto's nemen, daar ben ik ook eigenlijk helemaal niet van, maar het is wel leuk om af en toe terug te kijken naar hoe het eruit zag. Dit doen we niet altijd trouwens, maar wel bij de exclusievere diners. Voelt dan achteraf een beetje net als een reisverslag; dat vind ik ook leuk om heel af en toe naar terug te kijken of te lezen - en dat doe ik dus ook met mijn eetverslagen.

Overigens leidt 1 foto niet af. Sterker; ik heb pas gelezen dat het maken van foto's het eten lekkerder maakt, omdat je bij het wachten meer stofjes aanmaken waarvan je gaat watertanden.
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.

Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag. |:(
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:44:00 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180606860
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:33 schreef Duderinnetje het volgende:

ja ik snap wel dat de restauranthouders er blij mee zijn! :D

Maar het zijn geen recensies. Wél leuke verslagen. :) En doorgaans een 8 als het ook maar een beetje oké was. Dat is een mooie gemiddelde score.
Op onze eigen recensiesite geven we geen cijfers, dus hoe je daarbij komt?
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:46:53 #20
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180606922
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Op onze eigen recensiesite geven we geen cijfers, dus hoe je daarbij komt?
nee daar zijn jullie mee gestopt. Maar wat bepaalt de waarde van je recensie dan? Het zijn dus geen recensies. Het zijn verslagen zonder waardeoordeel. Ik heb er wel eens in gezocht, maar kreeg geen enkel gefundeerd oordeel over een reastaurant waarop ik een besluit kom nemen. Dat is toch jammer, als je zo veel kennis en ervaring in pacht hebt?
Ik zou graag diepaandere beoordelingen van jullie lezen. Ik hecht daat wel waarde aan namelijk.
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:51:54 #21
131800 Tarado
capô de fusca
pi_180607020
mijn favoriete blogster is ermee gestopt helaas, die nam ik wel serieus

http://www.elizabethonfood.com/
  vrijdag 20 juli 2018 @ 13:53:52 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180607057
Nogmaals, we doen het voor onszelf.
Het is net zo relevant als jullie verslagen over de Franse meiden of de campervakantie.
Als je professionele recensies wilt hebben laten we ons graag sponsoren of betalen voor meer diepgang. :')
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 juli 2018 @ 14:08:14 #23
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180607338
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:41 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.

Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag. |:(
Het liefst maak ik geen foto's, maar als ik het niet doe heb ik niets om naar terug te kijken en later inspiratie op te doen als ik zelf uitgebreid ga koken. Natuurlijk kan ik het onthouden, maar foto's zijn toch ook wat waard? Jij neemt toch vast ook wel foto's van dingen die voor jou belangrijk zijn, of waar je graag (letterlijk) naar terugkijkt? Voor mij horen dit soort etentjes daarbij. Verder maak ik bijna nooit foto's, behalve als ik op reis ben. Op deze manier gebruik ik de camera op mijn telefoon tenminste nog.

Dus dan kies ik er toch voor om 1 foto te maken, heel misschien 2. Dat doe ik relatief snel, want ik vind het onzin om een half uur te kloten voordat er een foto is gelukt. Meestal geef ik bij de bediening ook aan waarom ik foto's maak; daar hebben ze vaak alle begrip voor. Zo niet, dan doe ik dat niet. Maar ook bij 2 sterrenrestaurants accepteren ze dat.

En nee, van lekker.nl heb ik nog nooit gehoord. Ik las het op ad.nl, twee jaar terug stond er ook al iets op rtl zag ik.
pi_180607617
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:41 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.

Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag. |:(
Wat doe je dan in dit topic? :')
  vrijdag 20 juli 2018 @ 14:27:07 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180607701
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Vroeger hadden ze ook fototoestellen
  vrijdag 20 juli 2018 @ 14:28:11 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180607725
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:12 schreef Duderinnetje het volgende:
Waaróm zou je administreren
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
  vrijdag 20 juli 2018 @ 14:30:41 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180607782
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 14:27 schreef RobinOok het volgende:

Vroeger hadden ze ook fototoestellen
Niet voor 1826. :+
Poef.....gone! ©golfer
pi_180607942
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 14:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
:Y
Dan duizendmaal liever iemands foto's van eten.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_180610550
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
Dank. ;-)

Waar en wanneer: Restaurant Héroine, gisteren

Leuk verslag!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 16:41:23 #30
130803 Gripper
Get a grip
pi_180610610
Heroine (het restaurant, niet de drugs) gaat ook op mijn to-do list na dit verslag! :Y
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 20 juli 2018 @ 16:48:56 #31
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180610795
quote:
6s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 13:53 schreef golfer het volgende:
Nogmaals, we doen het voor onszelf.
Het is net zo relevant als jullie verslagen over de Franse meiden of de campervakantie.
Als je professionele recensies wilt hebben laten we ons graag sponsoren of betalen voor meer diepgang. :')
Ok. Ik vind ze ook heel leuk hoor. :)
Maar ik zou best wat meer oordeel willen. Jullie hebben er genoeg verstand van in mijn ogen. Ik hunker dan altijd naar: waaróm was het goed en fijn, waarin onderscheidt het zich, waar kan het restaurant zich mee meten, waarin was het al dan niet origineel.
En dat mis ik dan. Lijkt me dat jullie dat soort meningen prima mogen en kunnen vormen.

Maar goed, never mind, ik loop te zeuren. Excuses. :)

[ Bericht 10% gewijzigd door Duderinnetje op 20-07-2018 17:04:48 ]
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 20 juli 2018 @ 16:51:01 #32
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180610842
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 14:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
Ja eens, ik ook. Of nou ja, van mij hoeft het allebei niet, zonder dat ik er tips bij krijg over hoe en wat. Dus hoe laat die toren van Pisa geopend is, en of hij daadwerkelijk wel een beetje knap scheef staat en zo. :P
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_180621175
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 16:48 schreef Duderinnetje het volgende:


Ok. Ik vind ze ook heel leuk hoor. :)
Maar ik zou best wat meer oordeel willen. Jullie hebben er genoeg verstand van in mijn ogen. Ik hunker dan altijd naar: waaróm was het goed en fijn, waarin onderscheidt het zich, waar kan het restaurant zich mee meten, waarin was het al dan niet origineel.
En dat mis ik dan. Lijkt me dat jullie dat soort meningen prima mogen en kunnen vormen.

Maar goed, never mind, ik loop te zeuren. Excuses. :)
Om voort te borduren op het verschil tussen recensie en verslag, ik noem het ook altijd een verslag... en hebben het ook even aangepast op onze eigen site.
We geven geen cijfers maar hebben wel onze meningen uiteraard, die we er ook vaak onder zetten.
quote:
Of het na een maand nog kinderziektes zijn weten we niet, maar wat ons betreft is dit niet voor herhaling vatbaar.
De prijs-kwaliteitsverhouding vinden we ook niet echt kloppend.
De bediening was wel attent en vlot.
quote:
Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de hand van de sinds 1 januari nieuw begonnen chefkok Menno Post, die de moeilijke taak heeft om Lucas Rive , die 22 jaar de scepter zwaaide, op te volgen nog niet echt zichtbaar was.
Allemaal toch wel wat vertrouwde en veilige superlekkere smaken, maar niet vernieuwend.
Misschien ook niet nodig voor het toch wel min-of-meer vaste traditionele publiek dat de Bokkedoorns bezoekt, maar voor ons had het allemaal net een tikkeltje spannender mogen zijn.
En we eten ook vaak zonder een verslagje te schrijven.
Noem het een hobby :)

[ Bericht 2% gewijzigd door Bluezz op 21-07-2018 01:44:39 ]
pi_180625656
Hoe je het ook noemt, ik lees ze graag.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_180625728
Ik ook en vind het een beetje gedram. Je hoeft niet alles onder de kritische loep te leggen mijns inziens.

Vinny; van je foto's en enthousiaste omschrijvingen krijg ik honger!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 21 juli 2018 @ 10:06:01 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180625757
Ik probeer heel bewust te voorkomen dat het overkomt als een recensie.
Ik vertel wat we eten en of ik het lekker vond. In combinatie met de foto's zou ik als lezer zelf wel kunnen bedenken of ik er ook eens zou willen eten. En als je iemands verslagen vaker leest, dan wordt het nog beter in te schatten. Wat de een geweldig vindt gaat de ander de deur niet voor uit.

Ik maak altijd foto's. En ik plaats die in 5% van de gevallen (misschien nog minder) op internet. Met mijn dementerende hoofd is het alleen maar extra fijn, de herinnering blijft langer levendig. Van de wijn maak ik geen foto's meer en dat is dus een grote blur. Dan weet je dat je een wijn al eens ergens gedronken hebt maar ik heb dan geen idee meer of ik die lekker vond of juist niet. Eigenlijk zou ik dat ook beter vast moeten leggen, maar dat is. Wel ingewikkelder.
pi_180627499
We noemen de wijn altijd wel, en maken er voor onszelf een foto van om niet te vergeten :+
En dat van die herinnering gaat voor ons ook op, het is leuk om zo nu en dan eens terug te lezen, net als de vakantieverslagen.
Voor het Facebooktijdperk hield ik ook wekelijks dagbloekblogding bij. Dat gooi ik nu vaak op fb *)
pi_180828552
Hierbij mijn review over gisteravond. Zonder foto's, maar ik vind het met alle respect een beetje raar (ook voor omstanders) om van alles foto's te gaan zitten maken.

Waar: Limani te Hellevoetsluis
Wanneer: 29/07/2018
Wat aten we:

Normaal zijn wij van de sushi, maar we wilden weer eens wat anders. Omdat we hier al eens gegeten hadden en het erg lekker was, was onze keus hierop gevallen.

Voorgerecht hadden we allebei gehaktballetjes met tzatziki in pittige saus. Erg lekker, gehakt ook goed gekruid. Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...

Als hoofdgerecht had ik een pasta met zeevruchten afgemaakt met 2 megagrote gamba's die er op lagen. Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan. De pasta zelf ging op zich wel, goed al dente gekookt. Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren. De pasta was goed gevuld, de saus was lekker. Alleen dus jammer van de inktvisringen. Vriend had een simpele mixed grill.

Als nagerecht geen ijs, want de pasta vulde goed. Wel een simpele koffie om het af te maken.

Eindoordeel: Lekker gegeten, prima en gastvrije bediening welke ik ook erg belangrijk vind. Parkeren kan fijn voor de deur (gratis).

Oja, de prijs was bijna 68 euro.
  maandag 30 juli 2018 @ 08:46:49 #39
433019 Mariocash
Free mezelf
pi_180828951
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 08:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Hierbij mijn review over gisteravond. Zonder foto's, maar ik vind het met alle respect een beetje raar (ook voor omstanders) om van alles foto's te gaan zitten maken.

Waar: Limani te Hellevoetsluis
Wanneer: 29/07/2018
Wat aten we:

Normaal zijn wij van de sushi, maar we wilden weer eens wat anders. Omdat we hier al eens gegeten hadden en het erg lekker was, was onze keus hierop gevallen.

Voorgerecht hadden we allebei gehaktballetjes met tzatziki in pittige saus. Erg lekker, gehakt ook goed gekruid. Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...

Als hoofdgerecht had ik een pasta met zeevruchten afgemaakt met 2 megagrote gamba's die er op lagen. Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan. De pasta zelf ging op zich wel, goed al dente gekookt. Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren. De pasta was goed gevuld, de saus was lekker. Alleen dus jammer van de inktvisringen. Vriend had een simpele mixed grill.

Als nagerecht geen ijs, want de pasta vulde goed. Wel een simpele koffie om het af te maken.

Eindoordeel: Lekker gegeten, prima en gastvrije bediening welke ik ook erg belangrijk vind. Parkeren kan fijn voor de deur (gratis).

Oja, de prijs was bijna 68 euro.
Gamba’s laten staan. Man, man, man...
Voor de rest klinkt het als een geslaagde avond met je vriend.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_180829081
Maar geen moeite met de schelpen gehad in de pasta?
Wilde je vriend de gamba's ook niet voor je pellen? Zonde om dan seafood te nemen want dat heb je dan.

Verder hebben andere mensen echt geen last van mensen die foto's nemen van hun eigen eten. Zolang ze maar niet hen op de foto zetten is er niks aan de hand.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_180829186
quote:
1s.gif Op maandag 30 juli 2018 08:58 schreef FutureFairytale het volgende:
Maar geen moeite met de schelpen gehad in de pasta?
Wilde je vriend de gamba's ook niet voor je pellen? Zonde om dan seafood te nemen want dat heb je dan.

Verder hebben andere mensen echt geen last van mensen die foto's nemen van hun eigen eten. Zolang ze maar niet hen op de foto zetten is er niks aan de hand.
Er zaten geen schelpen in voor zover ik weet ;) Vriend is helemaal niet van de seafood en weet dus ook niet gamba's gepeld dienen te worden :)

Wat betreft foto's maken, prima dat er mensen zijn die dat doen. Maar ik voel me een beetje opgelaten als ik dat doe. Zo van ' oh, die moet weer interessant doen op Social media' ofzo.
  maandag 30 juli 2018 @ 10:29:33 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180830200
quote:
1s.gif Op maandag 30 juli 2018 09:07 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Wat betreft foto's maken, prima dat er mensen zijn die dat doen. Maar ik voel me een beetje opgelaten als ik dat doe. Zo van ' oh, die moet weer interessant doen op Social media' ofzo.
Als ik foto's maak zie ik niemand kijken.
Mijn vriend wel. Die krijgt dan meelijvolle blikken en bemoedigende knikjes toegeworpen. _O-
pi_180830537
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 12:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
Zonde dat je geen steakwoorden opschrijft.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  maandag 30 juli 2018 @ 11:51:19 #44
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180831445
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
...
Ziet er fantastisch uit, ik onthoud hem!
  maandag 30 juli 2018 @ 12:11:04 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180831757
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 08:00 schreef Sunshine1982 het volgende:

Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...

Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan.

Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren.

Eindoordeel: Lekker gegeten,
Maar je hebt bijna overal kritiek op?
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 30 juli 2018 @ 12:28:40 #46
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180832003
Het is anderhalve week geleden, dus vergeef me de gaten in het geheugen. Ik werd getriggered door het verslag van Heroine.

Waar: Petossi, Haarlem
Wanneer: 21 juni

Wat at je:
We aten het 5-gangenmenu van de chef, met een Bob-wijnarrangement (wel zo veilig na ons bezoekje aan de Jopenkerk). Gelukkig waren we fietsend...

We begonnen met amuse, waarvan ik totaal kwijt ben wat het was, maar er zat heerlijke Piccalilly bij.

We begonnen met maatjesharing, biet en kers, met daarbij een chip van roggebrood, haringcreme, in kersenazijn ingelegd Amsterdams uitje en kersenmerenque. Interessante combinatie van zout, zuur en kleine zoete hinten. Vooral de zuren waren goed op orde in het gerecht. Heerlijk om mee te beginnen en goed passend binnen de filosofie van de chef.

Vervolgens kregen wij kalfstartaar met 60 maanden oude parmigiano, daarbij een Parmazaanschuim (ook 60 maanden), een Parmazaankoekje (uiteraard weer dezelfde kaas), hazelnoten, klein dotje truffelmayonaise en volgens mij Piccalilly. Heerlijk gerecht, vooral het schuim was fantastisch op smaak, ik ben nog steeds verbaasd over de hoeveelheid smaak die in het schuim zat, bizar. De rest van het gerecht was ook lekker, al wordt de tartaar wat overschreeuwd door de rest.

Het derde gerecht was een trio van bloemkool; gerookt en gegrild, ingelegd met lavendel en een mousse. Daarbij enkele toefjes romanescocreme, oude boerenkaas en vandouvan quinoa crumble. Lekker op smaak, vooral de gerookte bloemkool was erg goed. De gefrituurde quinoa was vrij zout, maar het gerecht kon het goed hebben. Leuk dat er een groentengang bij zat. De gang ging echter gepaard met een Gewurztraminer uit Zuid Afrika, die door het Afrikaanse klimaar vrijwel alle zuren kwijt was. Hierdoor was de wijn een stuk zoeter dan wij normaal zouden paren met dit gerecht.

Tussendoor hadden we nog een kleine amuse met pijlinktvis en tapioca"kaviaar". Leuk gemaakt, prima in orde.

Hoofdgerecht was een proeverij van Kamperlam met lamsjus van bonenkruid en baharat, handgerolde parelcouscous uit Tunesië, geroosterde paprikacreme met granaatappelmelasse, zoetzuur van komkommer en tzatzikischuim. De proeverij bestond uit een heerlijk zacht, bijna smeltend koteletje, en een stukje procureur. Lekker, fijne combinatie met de komkommer en tzatziki en heerlijk smakende jus. Wel een tikkeltje veilig vergeleken met andere gerechten, maar we waren beide positief.

Na hadden we een dessert op basis van bananenijs met tonkaboon en kaffir limoen. Lekker, verder niets dat er uitsprong maar zeker gezien het perfecte formaat (klein genoeg) een passende afsluiter op een heerlijke avond.

Impressie:
Petossi wordt gerund daar Bart, die kennelijk ooit Masterchef heeft gewonnen. Hij probeert Nederlandse ingredienten eer aan te doen in zijn gerechten.

Mooie zaak, niet te groot en in mijn herinnering leuk ingericht. Wij zaten buiten aan de straatkant onder de luifel met de mogelijkheid om een heater aan te zetten. Enorm te spreken over het personeel; vriendelijk, professioneel en prettig in de omgang.

De gerechten waren wat mij betreft allemaal top. Uitschieter voor mijn vriendin was het trio van bloemkool, zelf was ik vooral fan van de kalfstartaar (vanwege dat overheerlijke Parmazaanschuim :9 ).

Al met al heerlijk gegeten en zeker voor die prijs voor ons een no-brainer. De wijnkeuze was interessant, maar niet altijd top naar onze mening. De wijnen zelf waren erg lekker, maar vooral bij de mierzoete Zuid Afrikaanse Gewurztraminer in combinatie met de gerookte bloemkool was de pairing naar onze mening niet de beste.

Kosten: 135 euro voor 2 personen, 5 gangen met een halve glazen arrangement en een aperatiefje. Dit was wel met een actie via Heerlijk.nl. Normaliter komt er nog zo'n 35 euro bij.

Cijfer: 8,5/10
  maandag 30 juli 2018 @ 12:35:56 #47
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180832146
Klinkt goed hoor, zeker voor die prijs lijkt me dat meer dan prima. ^O^
  maandag 30 juli 2018 @ 12:38:01 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180832191
Ik zag die Heerlijk-actie bij Petossi voorbij komen en twijfel nog steeds. Plus dat we niet meer urenlang willen tafelen.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 30 juli 2018 @ 19:19:16 #49
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180839962
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2018 12:38 schreef golfer het volgende:
Ik zag die Heerlijk-actie bij Petossi voorbij komen en twijfel nog steeds. Plus dat we niet meer urenlang willen tafelen.
Voor wat het waard is, we zaten zo rond de drieënhalf uur.
  dinsdag 31 juli 2018 @ 14:45:20 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180854738
quote:
1s.gif Op maandag 30 juli 2018 19:19 schreef Fretwork het volgende:

Voor wat het waard is, we zaten zo rond de drieënhalf uur.
Is ons echt te lang voor zo'n etentje. Heb ik misschien wel bij 2-Michelinsterrententen er voor over, maar niet bij Petossi.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 augustus 2018 @ 11:55:20 #51
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_180978746
quote:
9s.gif Op maandag 30 juli 2018 10:49 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Zonde dat je geen steakwoorden opschrijft.
:D ^O^
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_180987769
Waar: Joelia Rotterdam
Wanneer: Recentelijk
Wat at je: Beide het "All The Way menu"
PUAOrLs.jpg
We kwamen er met het idee om het lunchmenu te kiezen, maar omdat het een verjaardag was lieten we ons overhalen voor dit vijf gangen menu. Na een hapje en een kleine amuse werd de eerste gang gereserveerd, namelijk de likkepot:
X5FcXNn.jpg
Bovenop kaviaar, daaronder krab en daaronder een frisse avocado mousse. Zeer machtig gerecht. Erg lekker.
Volgende gerecht was de tarbot:
amdopos.jpg
Mooi gerecht om te zien en het rook fantastisch. Wederom erg lekker al vond ik de tomaat en onderliggende saus een beetje te zuur.
Volgende gerecht de ganzenlever met truffelsaus:
San00tN.jpg
Ge-wel-dig. Super romig en vullend, maar fantastisch lekker.
Hierna het waygu gerecht:
XQhoyQ0.jpg
Het vlees is zo lekker mals dat het niks extra nodig heeft. De chef had wat gebakken vet kruimels en sjalotte erbij gedaan, maar dat was echt niet nodig. Het vlees smelt echt in je mond, maar is wel erg duur waardoor je natuurlijk geen grote portie krijgt. We kregen er frites en mayo bij. Op zich wel leuk, maar vond ik persoonlijk niet heel bijzonder.
Het laatste gerecht was de souffle waar we helaas geen foto van hebben gemaakt. De souffle was erg zoet, maar door het ijslimoen er doorheen te doen was het op zich lekker, maar niet zo bijzonder als de vorige 2 gerechten.

Naast de gangen hebben we 2 a 3 glazen wijn gedronken. Het eerste glas bij de amuse en het eerste gerecht was een sauvignon blanc voor mij (fris en fruitig, lekker) en een rose voor mijn vrouw (geen idee). Vervolgens bij de tarbot een chenin blanc van stellenbosch. Lekker vette wijn die goed bij de vis paste. Bij het vlees kreeg ik een rode wijn uit toscane (druif vergeten). Prima wijn, maar niet heel bijzonder. Viel ook een beetje weg tegenover het zoute eten.

Uiteindelijk zijn we voldaan en tevreden vertrokken. Zoals je hebt kunnen zien waren het vooral "zware" gerechten waardoor we beide met een vol gevoel zijn vertrokken. Keerzijde was helaas wel dat het vrij dure ingrediënten waren waardoor de uiteindelijk rekening ook vrij pittig was. Al met al weer een leuke ervaring!

Cijfer: 7,5
  maandag 6 augustus 2018 @ 20:13:28 #53
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180988716
Nice. Joelia staat al jaren hoog op mijn verlanglijstje, maar we plannen om eind volgend jaar ergens Rotterdam te verlaten voor Ridderkerk en dineren dan bij Joelia als afscheid aan onze stad. Dit ziet er heel erg mooi uit, omschrijving doet me watertanden. Kosten zou ik voor lief nemen, denk ik. :-)
pi_180993421
Waarom ga je weg uit de culinaire hoofdstad van Nederland! Daar ga jij als eetliefhebber toch heel ongelukkig van worden vinny?
In Ridderkerk heb je alleen maar het AYCE buffet bij Vd valk op zaterdagavond...
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_180997370
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 23:20 schreef Gripper het volgende:
Waarom ga je weg uit de culinaire hoofdstad van Nederland! Daar ga jij als eetliefhebber toch heel ongelukkig van worden vinny?
In Ridderkerk heb je alleen maar het AYCE buffet bij Vd valk op zaterdagavond...
Want er is geen OV tussen Ridderkerk en Rotterdam?
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 09:20:18 #56
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_180997734
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 08:58 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:

[..]

Want er is geen OV tussen Ridderkerk en Rotterdam?
Alleen een bus. In Ridderkerk willen ze geen tram/snelle verbinding met Rotterdam.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_180998515
Uiteindelijk, als je niet meer in het centrum woont, ga je toch minder vaak de stad in. Wij hebben nog het geluk dat Nieuwegein-Utrecht gewoon te fietsen is, en mijn vriendin werkt in de stad. Dus we eten om de week wel wat buiten de deur.

Maar veel mensen die de stad verlaten komen echt niet meer zo vaak in het centrum als voorheen.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:57:12 #58
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_181004366
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 23:20 schreef Gripper het volgende:
Waarom ga je weg uit de culinaire hoofdstad van Nederland! Daar ga jij als eetliefhebber toch heel ongelukkig van worden vinny?
In Ridderkerk heb je alleen maar het AYCE buffet bij Vd valk op zaterdagavond...
Ik weet het, maar we willen ook een keertje kids gaan opvoeden en dat zien we niet zitten in Rotterdam centrum. Familie woont ook in Ridderkerk, dus dat is met opvang handig, en de prijzen (vooral als je een tuin wilt) zijn daar wat gunstiger.

Dus ja. We hebben nu een mooie relatief lange periode om daarnaar toe te werken. Maar dat we (het leven in) de stad gaan missen is een ding dat zeker is, maar soms moet je keuzes maken.
pi_181007176
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 09:20 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Alleen een bus. In Ridderkerk willen ze geen tram/snelle verbinding met Rotterdam.
En wij willen geen mensen uit Ridderkerk hier.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_181007191
quote:
14s.gif Op maandag 6 augustus 2018 19:16 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: Joelia Rotterdam
Wanneer: Recentelijk
Wat at je: Beide het "All The Way menu"
[ link | afbeelding ]
We kwamen er met het idee om het lunchmenu te kiezen, maar omdat het een verjaardag was lieten we ons overhalen voor dit vijf gangen menu. Na een hapje en een kleine amuse werd de eerste gang gereserveerd, namelijk de likkepot:
[ link | afbeelding ]
Bovenop kaviaar, daaronder krab en daaronder een frisse avocado mousse. Zeer machtig gerecht. Erg lekker.
Volgende gerecht was de tarbot:
[ link | afbeelding ]
Mooi gerecht om te zien en het rook fantastisch. Wederom erg lekker al vond ik de tomaat en onderliggende saus een beetje te zuur.
Volgende gerecht de ganzenlever met truffelsaus:
[ link | afbeelding ]
Ge-wel-dig. Super romig en vullend, maar fantastisch lekker.
Hierna het waygu gerecht:
[ link | afbeelding ]
Het vlees is zo lekker mals dat het niks extra nodig heeft. De chef had wat gebakken vet kruimels en sjalotte erbij gedaan, maar dat was echt niet nodig. Het vlees smelt echt in je mond, maar is wel erg duur waardoor je natuurlijk geen grote portie krijgt. We kregen er frites en mayo bij. Op zich wel leuk, maar vond ik persoonlijk niet heel bijzonder.
Het laatste gerecht was de souffle waar we helaas geen foto van hebben gemaakt. De souffle was erg zoet, maar door het ijslimoen er doorheen te doen was het op zich lekker, maar niet zo bijzonder als de vorige 2 gerechten.

Naast de gangen hebben we 2 a 3 glazen wijn gedronken. Het eerste glas bij de amuse en het eerste gerecht was een sauvignon blanc voor mij (fris en fruitig, lekker) en een rose voor mijn vrouw (geen idee). Vervolgens bij de tarbot een chenin blanc van stellenbosch. Lekker vette wijn die goed bij de vis paste. Bij het vlees kreeg ik een rode wijn uit toscane (druif vergeten). Prima wijn, maar niet heel bijzonder. Viel ook een beetje weg tegenover het zoute eten.

Uiteindelijk zijn we voldaan en tevreden vertrokken. Zoals je hebt kunnen zien waren het vooral "zware" gerechten waardoor we beide met een vol gevoel zijn vertrokken. Keerzijde was helaas wel dat het vrij dure ingrediënten waren waardoor de uiteindelijk rekening ook vrij pittig was. Al met al weer een leuke ervaring!

Cijfer: 7,5
Ziet er goed uit. Daar ga ik ook maar eens eten.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 16:52:59 #61
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_181009307
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 10:02 schreef Gripper het volgende:
Uiteindelijk, als je niet meer in het centrum woont, ga je toch minder vaak de stad in. Wij hebben nog het geluk dat Nieuwegein-Utrecht gewoon te fietsen is, en mijn vriendin werkt in de stad. Dus we eten om de week wel wat buiten de deur.

Maar veel mensen die de stad verlaten komen echt niet meer zo vaak in het centrum als voorheen.
Inderdaad, ben heel blij dat ik in het centrum woon, nog genoeg lekkers te proberen hier. Het heeft natuurlijk wel met wilskracht te maken. Ken genoeg mensen die dat stuk niet zouden fietsen.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 16:54:34 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181009332
Ik woon in de stad en doe evengoed alles met de auto. *O*
pi_181012978
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 16:54 schreef RobinOok het volgende:
Ik woon in de stad en doe evengoed alles met de auto. *O*
Lekker handig na een avondje restaurant met een fles wijn voor twee
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 9 augustus 2018 @ 13:29:19 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181052571
43002255945_b20d460d63_z.jpg

Waar?
Ellis Gourmet Burger naast station Rotterdam.

Wanneer?
Van de week

Wat at je?

New Meatlover by Dierendonck
100% rundergehakt van Dierendonck, pulled beef, gekarameliseerde uien, gemarineerde rode uien, mosterd mayonaise, crumble van rund, ijsbergsalade en een geglazuurd broodje.

Guaco Waco Lamb
Een burger van lamsvlees, zuiderse accenten van guacamole, sesamzaadjes, avocado en de Ellis sweet chilli saus, afgetopt met ijsbergsla en rode ui.

Frietjes en uienringen

Impressie?
Hamburgertent maar ook wat maaltijdsalades op de kaart die er bij de buren best eetbaar uitzagen. Vriendelijke, attente dienster. Frietjes waren een beetje afgekoeld, maar verder wel lekker. De mayo vond ik niet lekker, maar kon de pret niet drukken. Wij vonden de burgers erg lekker.

Kosten?
Wij kozen natuurlijk weer de 2 duurste burgers van de kaart, resp 17 en 16 euro, maar dat is inclusief friet en mayo. (mag ook side salade of mais of jacket potato of coleslaw zijn)

Cijfer? (voor een burgertent)
9

Ellis Gourmet Burger is nu samen met Burgertrut mijn favoeriete Hamburgertent in Rotterdam. Vlak daarna Burgerclub.

Hamburg vond ik niet zo, maar dat kan aan mij liggen.
Ter Marsch & Co 1 x gegeten, vond ik erg lekker, maar daarna was er nooit plaats.
Burgerij vond ik slecht. Burgerhouse bedroevend.
Firma Pickles moet nog eens in de herhaling voor ik ze afkeur.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 14:22:41 #65
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_181053931
Heb je de burger van Café Opa ook al eens geprobeerd? Daar ben ik best wel fan van. Ellis vond ik ook wel prima, maar niet de beste (volgens mij had ik ook die Guaco Waco; ik kies meestal ook het duurste :9). Cafe Opa en Ter Marsch staan daar wel boven, denk ik.
pi_181054340
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 14:22 schreef vinnypassy het volgende:
Heb je de burger van Café Opa ook al eens geprobeerd? Daar ben ik best wel fan van. Ellis vond ik ook wel prima, maar niet de beste (volgens mij had ik ook die Guaco Waco; ik kies meestal ook het duurste :9). Cafe Opa en Ter Marsch staan daar wel boven, denk ik.
Ter March vind ik ook echt goed, die burger heb ik wel al een paar keer gehad, het is af en toe wel zoeken naar een plekje inderdaad.
Bij Opa ben ik ook meerdere keren geweest, maar nooit de burger genomen, die zal ik snel eens proberen, net als Ellis :)
  donderdag 9 augustus 2018 @ 14:51:24 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181054630
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 14:22 schreef vinnypassy het volgende:
Heb je de burger van Café Opa ook al eens geprobeerd?
Nee, alleen die naam al. :{w
Er zijn echt grenzen. En die is over een grens. Kutnaam.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 15:09:37 #68
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_181055087
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 14:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, alleen die naam al. :{w
Er zijn echt grenzen. En die is over een grens. Kutnaam.
Dus bij Tante Nel kunnen we je ook niet vinden?

Daar mis je overigens niet heel erg veel aan wmb.
pi_181055488
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 14:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, alleen die naam al. :{w
Er zijn echt grenzen. En die is over een grens. Kutnaam.
Net als Tante Pietje _O-
  donderdag 9 augustus 2018 @ 15:42:02 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181055709
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 15:29 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Net als Tante Pietje _O-
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 15:51:10 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181055889
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 15:09 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Dus bij Tante Nel kunnen we je ook niet vinden?

Chez Pierre, Bij Karel, Tante Nel kan allemaal wel. Ik neem aan dat dat gewoon mensen zijn.
Maar opa vind ik stom. Geef die man een naam.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 15:52:34 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181055919
In den haag zat ooit een internetcafe, bedreven door een SadoMaso nicht die zich Natte Nel noemde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181056333
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 15:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Chez Pierre, Bij Karel, Tante Nel kan allemaal wel. Ik neem aan dat dat gewoon mensen zijn.
Maar opa vind ik stom. Geef die man een naam.
Mag Opa ook een beetje privacy hebben?
  donderdag 9 augustus 2018 @ 16:35:45 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181056936
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:11 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Mag Opa ook een beetje privacy hebben?
Ja hoor. Daarom laat ik hem ook met rust.
Ik stap niet zomaar bij een willekeurige opa binnen.
pi_181056975
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja hoor. Daarom laat ik hem ook met rust.
Ik stap niet zomaar bij een willekeurige opa binnen.
Jij bent dus kieskeurig?
  donderdag 9 augustus 2018 @ 16:43:27 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181057136
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:37 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Jij bent dus kieskeurig?
Ik heb gewoon grenzen.
En te ludieke namen of dingen, die laat ik aan mij voorbij gaan ja.
De ballentent zul je me ook nooit vinden.
BBQ sauzen voor mannen zal ik ook niet kopen.
Dat soort dingen.

Maar goed, laten we gauw ontopic gaan voor LS ingrijpt!
pi_181057163
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb gewoon grenzen.
En te ludieke namen of dingen, die laat ik aan mij voorbij gaan ja.
Ook als ze een Michelin ster hebben?
  donderdag 9 augustus 2018 @ 16:47:19 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181057232
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:44 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Ook als ze een Michelin ster hebben?
Ja, waarschijnlijk wel.
Ken jij restaurants met michelin ster en ludieke naam?
pi_181058035
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:47 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, waarschijnlijk wel.
Ken jij restaurants met michelin ster en ludieke naam?
The Fat Duck bijvoorbeeld kan je toch wel als ludiek zien lijkt me?
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_181058756
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 16:43 schreef RobinOok het volgende:
BBQ sauzen voor mannen zal ik ook niet kopen.

bestaat dat echt? :@ :')
pi_181059344
quote:
[..]

bestaat dat echt? :@ :')
Yups.
In de supermarkt, bij het rek met de omhoog staande de toiletbrillen.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 20:37:13 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181063769
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 17:35 schreef Tim86 het volgende:

[..]

The Fat Duck bijvoorbeeld kan je toch wel als ludiek zien lijkt me?
Nee, zou ik niet als ludiek zien. Een eend kun je eten en een vette eend helemaal. :9
  donderdag 9 augustus 2018 @ 20:40:42 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181063910
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 18:17 schreef Prego het volgende:

[..]

bestaat dat echt? :@ :')
5dd933c998ac7e839ce172bbb7ff0cac4f4f9a13.jpg
pi_181064611
quote:
1s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 20:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Zo onbeschoft ja die sauzen. Ze komen er bij ons ook niet in.

Maar ja, ontopic weer verder.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_181064672
quote:
1s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zo onbeschoft ja die sauzen. Ze komen er bij ons ook niet in.

Maar ja, ontopic weer verder.
Ben druk met een reis plannen naar Colombia dan beloof ik hier ook wat verslagen te geven :)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  donderdag 9 augustus 2018 @ 21:27:09 #86
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_181065514
Eentje om te vermijden: De bistro van het Ibis hotel in Dinant. Om de trek te stillen hier met z'n vieren een croque monsieur besteld. Drie van de vier waren koud, de vierde lauwwarm. We hebben ze dan ook teruggestuurd. Toen ze weer de keuken uitkwamen waren ze warm, zompig en slap. Duidelijk opgewarmd in de magnetron. Op de dame bij de kassa na reageerde het personeel ongeinteresseerd op onze klacht.

Prijs: ¤9,75 per "tosti".
Cijfer: Meer dan een 2 kan ik er niet van maken. Het was erbarmelijk slecht.

[ Bericht 1% gewijzigd door ..-._---_-.- op 09-08-2018 21:54:15 ]
pi_181067866
9,75 voor een croque is al van de zotte, laat staan een opgewarmde uit de magnetron :o :(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:10:49 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181086972
43055956025_b0dbc8f7e3_z.jpg

Waar?
Osteria Vera in de Karel Doormanstraat in Rotterdam.

Wat at je?
Burrata met citroenzest, doperwten en asperge
Vongole met tomaatjes
Carpaccio van Simmentaler rund
Octopus met aardappel en tomaat
Ravioli met asperge, ricotta en citroenboter
Tagliatelle met konijn
We namen dus geen hoofdgerecht.

Impressie?
Nieuw restaurant. Modern, strak, fris ingericht. Fijne ambiance. Misschien ietsje te pretentieus en een tikkeltje te duur voor gerechten die al 3 miljoen jaar op het Italiaanse repertoire staan. Maar als je de prijs vergeet is het gewoon een fijn restaurant met lekkere, klassiek Italiaanse gerechten.

Kosten?
Rekening was ¤ 129,50 voor bovenstaand 6 gerechtjes en een fles wijn van ¤ 38,50

Cijfer?
9,3 als je de prijs vergeet
8 als je die niet kunt vergeten
pi_181087122
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Waar?
Puri Mas, Lange Leidsche Dwarsstraat, Amsterdam

Wat at je?
Soort rijsttafel met nasi, nasi kuning, diverse gerechtjes waaronder rendang,iets met gefrituurde vis, varkens- en lamssate.
QE9eg2O.jpg

Impressie?
Best een acceptabel restaurant gezien de omgeving waar het is gelegen (op 3 minuten lopen van het Leidsche Plein). Binnen is het netjes, rustig, vriendelijke bediening en snelle service. Wel een hoop personeel: pakweg 5 of 6 man voor evenveel bezette tafels.
Het eten was best lekker maar zeker niet het beste Indische restaurant waar ik gegeten heb. Het had van mij net allemaal iets aromatischer gemogen. Genoeg pepertjes en pittigheid maar de andere kruiden bleven wat achter. Daarnaast was de gefrituurde vis slap en had wat teveel olie opgezogen, de lamssaté was ongeveer even mals als een autoband, de ketang goreng kwam vrijwel zeker uit een zakje en had wel iets van de minifriet-chipszakjes.
Klinkt allemaal erg dramatisch maar dat was het zeker niet: Voor een uitgebreide hap voor een concert in de Melkweg of Paradiso is dit meer dan prima.

Kosten?

Geen idee. Was gratis voor mij.

Cijfer?
7
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:20:11 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181087241
Puri Mas zegt een authentiek Indonesisch restaurant te zijn, niet Indisch. ;)
En het ziet er inderdaad niet bijzonder lekker uit. Maar ook zeker niet vies. Ik zou het eten.
Maar toch 1 vraagje: zie ik daar nu pindasaus over de sate udan? :X
pi_181087403
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Puri Mas zegt een authentiek Indonesisch restaurant te zijn, niet Indisch. ;)
En het ziet er inderdaad niet bijzonder lekker uit. Maar ook zeker niet vies. Ik zou het eten.
Maar toch 1 vraagje: zie ik daar nu pindasaus over de sate udan? :X
Euh, ja... Als je die rechter bedoeld.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:26:22 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181087416
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:25 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Euh, ja...
Brrrrrrr.
pi_181087527
quote:
1s.gif Op donderdag 9 augustus 2018 21:27 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Eentje om te vermijden: De bistro van het Ibis hotel in Dinant. Om de trek te stillen hier met z'n vieren een croque monsieur besteld. Drie van de vier waren koud, de vierde lauwwarm. We hebben ze dan ook teruggestuurd. Toen ze weer de keuken uitkwamen waren ze warm, zompig en slap. Duidelijk opgewarmd in de magnetron. Op de dame bij de kassa na reageerde het personeel ongeinteresseerd op onze klacht.

Prijs: ¤9,75 per "tosti".
Cijfer: Meer dan een 2 kan ik er niet van maken. Het was erbarmelijk slecht.
Geen idee of dat Leffe restaurant er nog zit daar aan de Maas, maar daar hebben we jaren terug goed gegeten.
pi_181163223
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Waar?
Het Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht

Wanneer?
Afgelopen Weekend

Wat at je?
Het 6 gangen verrassingsmenu
• MAKREEL
Gepekelde en gemarineerde makreelfilet met diverse bereidingen van tomaat en harissa
IMG_20180811_191406.jpg

• INKTVIS
Zacht gegaarde inktvis met warm gerookte asperge, diverse soorten zeewier, zwarte kroepoek en lardo dressing

• KALF
Cannelloni gevuld met gestoofde kalfsnek en eendenlever, geserveerd met zoetzure artisjok, lavas en olijf
IMG_20180811_200540.jpg

• RODE MUL
Rode mul filet met een crème van waterkers, doperwten, hangop van geitenyoghurt en bouillabaissesaus van mul

• WIEDENLAM
Diverse bereidingen van Wiedenlam met kokkels, zilte groenten en een crème van broccoli en eigen jus
IMG_20180811_211013.jpg

• AARDBEI
Gemarineerde aardbei, sorbet van aardbei en tonic en aardbei eiwitschuim gevuld met een ijspastille van verveine
IMG_20180811_215654.jpg

Met vooraf een amuse van een zwarte ravioli van een soort van kroepoek en gevuld met een creme van mierikswortel en knoflook, en een 'reis om de wereld' van een ei gevuld met eierdooier, appelstroop en haringkuit, een soort chipsfrietjes met een overtuigende replica van de kaas op Hamka's en nog 2 gerechtjes die ik alweer vergeten ben. Daarna koffie met friandises.

Impressie?
Naar wat een reeks van wat minder indrukwekkende restaurantervaringen vond ik het weer eens tijd om goed uit te pakken, dus zijn we opgetogen naar het dichtstbijzijnde sterrenrestaurant (technisch gezien zou Tante Koosje ongeveer 50 m dichter bij zijn, maar daarvan sprak me de kaart wat minder aan). We waren dus voorbereid op een culinair indrukwekkende avond. In een willekeurig ander restaurant was het ook allemaal best prima geweest, maar bij een ster ligt de lat (en mijn verwachting) toch net wat hoger. Bij kleine details en schoonheidsfoutjes die je het restaurant om de hoek wel vergeeft, verwacht je hier toch wat meer perfectie.

Maar nu het eten: Op zich dikke prima, al werd er naar mijn gevoel wat te geforceerd met schuimpjes, crempjes, gelletjes en andere tierlanteintjes gewerkt, zonder dat dit direct de smaak ten goede kwam. Maar dat is vooral mijn eigen voorkeur en niet echt een objectief criterium.

Bij de amuses vielen het ei gevuld met eigeel, appelstroop en haringkuit op, een verrassende smaakcombinatie die wonderwel werkte. Niet iets wat ik snel elke dag zou willen eten, maar de zoet/zuur/zilt-combinatie was een stuk lekkerder dan hij klinkt ('Juk!¨ ;) ) Ook de minifrietjes met kaasmengsel dat precies smaakte zoals het spul op de Hamka's smaakt. Niet per sé ontzettend lekker, maar wel fascinerend dat een topkok in de keuken het industriele kaaspoeder van Croky overtuigend heeft weten te repliceren.
IMG_20180811_185012.jpg

De gerechten zelf begonnen wat teleurstellend, met gelukkig een culinair orgasme naar het einde toe. Maar daarover zo meer.

De makreel werd geserveerd met een aantal bereidingen van tomaat, waaronder een bolletje tomatenijs met harissa. Vooral de tomatenbereidingen waren ontzettend smaakvol en goed bereid. Ik kon me alleen bij het gerecht niet aan het gevoel onttrekken dat de makreel er alleen maar bij lag omdat ze geen vegetarisch gerecht durfden te serveren: de tomatenbereidingen waren zo overheersend en smaakvol en pittig (harissa), dat de gemarineerde makreel totaal wegviel. Je begint je echt af te vragen of de kok het wel geproefd heeft, want de balans was echt zoek. Zeker niet vies (de tomaat was ronduit lekker zelfs), maar wel merkwaardig, de makreel voegde echt helemaal niets toe aan het gerecht.

De zacht gegaarde inktvis was blijkbaar op de barbeque bereid (er stond een grote green egg in de keuken), maar daar was weinig van te proeven. Niet per se erg, want het lekker was hij zeker. Helemaal overtuigen deed het gerecht als totaal niet: het waren een hoop vakkundig en lekker gemaakte bereidingen van zeewier (gekookt, krokant) en lekkere kroepoek, maar het bleven allemaal losse elementjes in plaats van een totaal te vormen. Doet er niets aan af dat het lekker en interessant was.
IMG_20180811_193656.jpg

De Canneloni was vervolgens wel echt teleurstellend. Ik snap echt niet hoe een sterrentent zo'n smakeloze aanfluiting durft te serveren. Goed bereid, structuur prima, maar volgens mij heeft werkelijk niemand in de keuken geproefd wat ze aan het maken waren. Er zat totaal geen smaak aan het hele gerecht behalve aan een fliebertje zoet-zure artichoc en een paar stukjes nogal penetrant smakende, uit de toon vallende reuzenolijf. Ik heb hier serieus het gevoel bij dat iemand zout, peper of andere kruiden is vergeten toe te voegen. Echt een complete misser, die ik zelfs bij een willekeurig eetcafe jammer had gevonden. Nou is smaak tot op zekere hoogte iets persoonlijks, maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat dit was zoals het gerecht bedoeld is. Ik vraag me echt af wat er gebeurt zou zijn als ze dit aan een inspecteur van Michelin hadden durven te serveren.

Gelukkig ging het daarna stijl omhoog qua niveau: De rode mul was perfect gebakken en lag op een soort 'stellage' in de de bouillabaisse waardoor hij zijn knapperigheid en structuur behield. De bouillabaisse zelf was ook heerlijk smaakvol, met wat bijpassende frisheid en wrangheid van de yoghurt. Gewoon perfect. En niets anders dan perfect.
IMG_20180811_203438.jpg

Het wiedenlam was bijna even perfect, terwijl het gerecht nu ook veel meer dan eerdere gerechten een geheel vormde (of zou het door de wijn komen?). Vlees perfect rosé gebakken, lekker sappig, mooi stukje stoofvlees. Als er al kritiek op dit gerecht is, dan is het dat de hoeveelheid vlees wel karig was voor een hoofdgerecht. Maar qua smaak en bereiding echt ruim op het niveau dat je verwacht.

We dronken er een fles Pinot Noit uit Ulestraten bij.

Wat betreft de bediening: Het is allemaal wel erg efficient en doelmatig ingericht. De hele bediening doet de hele zaak, je krijgt dus ook telkens iemand anders aan je tafel. Persoonlijk vind ik dit wel jammer omdat je daardoor ook geen persoonlijke band met de bediening opbouwt en de bediening minder goed in de gaten heeft wat voor type klant je voor je hebt. Wel is iedereen van de bediening, zonder uitzondering, profesioneel, alert en deskundig. Maar dat gebrek aan persoonlijkheid gaf mij wel een beetje het gevoel van een strandtent, een uitermate profesionele en luxe strandtent weliswaar, maar je blijft je een beetje een klant in een eetfabriek voelen.

Ook werken ze nogal gestandariseerd. De gasten lijken in groepen ingedeeld te worden die dan telkens tegelijkertijd hun volgende gerecht krijgen. Dus ongeacht of je nu snel of langzaam eet, haast hebt of niet, je zult moeten wachten totdat de laatste van 'jouw' groep zijn eten op heeft. Dat massale blijkt ook uit het (subtiele) gepush van het menu en wijnarrangement bij binnenkomst. Je moet echt nadrukkelijk vragen om de kaart te mogen zien en á la carte eten of iets anders dan het 4, 5 of 6 gangen menu (zoals het 8 gangen menu) wordt niet bepaald gestimuleerd. Dat bleek ook toen ik bij het dessert om een dessertwijn vroeg: Eigenlijk had ik zin een een mierzoete, sauterne-achtige wijn, maar voordat ik het ook maar doorhad, stond er ongevraagd de mousserende rosé uit het wijnarrangement voor mijn neus. Op dat moment had ik ook geen zin om hierover in discussie te gaan, maar bij een restaurant van dit niveau verwacht je toch een persoonlijkere benadering met meer aandacht voor de klant. Anders ga ik wel een biefstuk eten bij Loetje.

Kosten?
275, voor twee personen incl drank.

Cijfer?
Vind ik lastig. Normaal zou ik zeggen een 7-.
Maar bij een sterrenrestaurant verwacht ik toch net wat minder schoonheidsfoutjes bij het eten en een wat persoonlijkere benadering. Met dat gevoel erbij, vindt ik het eigenlijk maar net een voldoende. Een 6 ofzo. Daarintegen is het wel weer best betaalbaar vergeleken met andere restaurants.

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 13-08-2018 22:04:00 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 13 augustus 2018 @ 21:50:59 #95
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_181163538
Hm. Leuk dat je zo uitgebreid een review schrijft, maar ik snap je teleurstelling v.w.b. de smaken. Zonde zeg, ik snap ook niet dat er geen ruimte is voor je eigen mening en het bijna een productierestaurant lijkt. Jammer.

Enneh: "deedt". Die kan echt niet hoor. ;-)
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 00:13:44 #96
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181167537
Zo dan. Das jammer ja, mijn bezoek aan dat restaurant 2 jaar geleden herinner ik me een stuk positiever, vooral de amuses doen me nog steeds het water in de mond lopen, vooral de sateh kambing.

Afgelopen week 3 maal uiteten geweest:
Ron gastrobar 7/10, fijn terras, gerechten raakten me niet echt. Lijkt massaproductie, vooral de koude gerechten zoals de ganzenlever en het toetje. De spareribs waren lekker, maar niet wow, wel redelijk vriendelijk geprijsd.

Tribeca, 9,5/10, fantastisch, niet minder dan dat, een derde ster in de toekomst zou me niet verbazen. Alles klopt hier, de sfeer, de wijn, het eten, de gasten..hier ga ik snel nog eens eten!

Central park Voorburg: mooie locatie, prima eten en erg fijne gastheer/gastvrouw. Heerlijk terras ook. Beter dan de gastrobar in Amsterdam de week ervoor, maar met vergelijkbaar concept. 8/10

Oh,en eigenlijk ook nog een 4e keer: Thaise snackbar bird in Amsterdam. Alsof je in Bangkok bent, benauwd en krap binnen, eten heerlijk en ongelooflijk goedkoop. 8,5/10

[ Bericht 6% gewijzigd door Kopstoot op 14-08-2018 00:25:47 ]
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 00:16:30 #97
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181167605
@Stravo: leuke recensie, maar wat ik dan niet snap is dat je dan niet ter plekke over de, in jouw ogen, niet kloppende of niet goed zijnde zaken, commentaar geeft aan de bediening of de kok.
Ik ben intussen wel zo assertief dat ik, als mij iets niet bevalt, of als een smaak niet klopt, er wat van zeg.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 00:17:50 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181167641
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:13 schreef Kopstoot het volgende:

Tribeca, 9,5/10, fantastisch, niet minder dan dat, een derde ster in de toekomst zou me niet
Kan je daar wat verder over uitweiden? Met over wat je er gegeten hebt?
Poef.....gone! ©golfer
pi_181170566
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:16 schreef golfer het volgende:
@Stravo: leuke recensie, maar wat ik dan niet snap is dat je dan niet ter plekke over de, in jouw ogen, niet kloppende of niet goed zijnde zaken, commentaar geeft aan de bediening of de kok.
Ik ben intussen wel zo assertief dat ik, als mij iets niet bevalt, of als een smaak niet klopt, er wat van zeg.
Over die wijn heb ik naderhand bij het afrekenen wel een opmerking geplaatst, dat ik dat niet helemaal de bedoeling vond, het was toevallig ook de sommelier waar ik bij afrekende. Over die kalfs-caneloni had ik inderdaad iets moeten (en achteraf ook willen zeggen), dat gerecht was gewoon echt onder de maat. Maar goed, helaas niet gedaan.

Daarnaast waren er nog wel wat van die rare dingetjes, friandises staan op tafel (inclusief gekoelde/smeltende dingen), maar mijn kop koffie laat nog letterlijk een kwartier op zich wachten. Kan gebeuren, maar echt geweldig is het niet. De mini-donut bij de friandises had ook al duidelijk te lang gelegen en was behoorlijk rubberig geworden. Als je de versheid van de soort dingen niet kunt garanderen, bedenk dan iets anders. Allemaal kleine details die net niet belangrijk genoeg zijn om er iets van te zeggen, maar wel de totale indruk naar beneden halen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_181170611
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Puri Mas zegt een authentiek Indonesisch restaurant te zijn, niet Indisch. ;)
En het ziet er inderdaad niet bijzonder lekker uit. Maar ook zeker niet vies. Ik zou het eten.
Maar toch 1 vraagje: zie ik daar nu pindasaus over de sate udan? :X
toerist trap. ik woon hier. Zijn veel betere Indonesische restaurants
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_181170917
Afgelopen week bij Zeezout, Rotterdam gegeten.
Ook hier werd subtiel het verrassingsmenu gepusht, zoals stavromulabeta mooi omschreef.
Ik was hier twee jaar geleden geweest, toen erg onder de indruk.
Nu helaas toch wat tegen gevallen. Ik herkende veel dingetjes van het vorige bezoek: het uiencompotje voor op brood geserveerd in een ui, de broodjes die tussen de gangen geserveerd werden.. geen vernieuwing of toeval?
De gerechten waren erg wisselend qua smaakorgasme. Soepje met gamba-tomaat was 'to die for', de tonijn en makreel werden volledig weggevaagd door alle moesjes, schuimpjes, gelletjes en krokantjes. Goede vis heeft weinig nodig heb ik altijd geleerd (en ervaren).... Er gebeurde gewoon te veel op het bord naar mijn idee en de porties vis vond ik aan de magere kant.
De bediening is prettig, netjes en attent. Wijnkaart behoorlijk overprices maarja, ze moeten het ergens vandaan halen..

Kosten: Geen idee, ik werd getrakteerd. 5 gangenmenu a ¤60,- plus drank.
Cijfer: Tja lastig, alles klopte verder maar zeker drie gangen waren maar zozo. een 6,5.

Volgende keer beter?
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 08:00:33 #102
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181171013
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:17 schreef golfer het volgende:

[..]

Kan je daar wat verder over uitweiden? Met over wat je er gegeten hebt?
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.

Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaas als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.

De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten. ;)

Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.

Aanrader dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Kopstoot op 14-08-2018 12:01:16 ]
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 10:09:03 #103
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_181172786
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:

[..]

Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.

Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaarsen als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.

De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten. ;)

Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.

Aanrader dus.
Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagram

[ Bericht 3% gewijzigd door Coolfool op 14-08-2018 10:15:42 ]
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 11:58:48 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_181175093
Mooi menu en mooie plaatjes.
Ik zet Tribeca op het verlanglijstje.
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:02:29 #105
131800 Tarado
capô de fusca
pi_181175191
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:09 schreef Coolfool het volgende:

[..]

Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagram
ziet er goed uit, jammer dat ze alleen op zaterdag lunch hebben
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:13:42 #106
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_181175424
Dat gaat binnenkort veranderen begreep ik. Dan is men nog maar 4 dagen per week geopend, maar wel zowel voor de lunch als diner, dus even geduld nog. ;)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')