Stond nu in mijn verslag We kregen een menukaart met alles erop, dat konden we meenemen en dat heb ik dus overgenomen. Anders schrijf ik het inderdaad soms op, of ik zoek het terug op de site als het daar te vinden is. Alles onthouden lukt mij nooit. Foto's helpen wel mee, want op de foto zie je natuurlijk ook wel grotendeels wat je gegeten hebt.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:00 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vind het altijd zo knap dat jullie alle gangen en ingrediënten onthouden. Of schrijven jullie dan mee terwijl de bediening praat?
Ik ben na een uur al weer krijt wat ik exact gegeten heb. Doet niets af aan het genot trouwens.
Ja, maar let op, ze veranderen niet vaak van menu. Ik was daar een beetje verbolgen over. Als het dan geen wisselend verrassingsmenu is, dan kun je ook gewoon een menukaart maken. Zodat je kunt checken of de kaart al veranderd is voor je weer langs gaat. Maar goed, als je het weet, dan weet je ook dat je minstens 6 weken (geloof ik) moet wachten voro een volgende bezoekje. Maar stom is het wel. Wij zijn nu al een tijd niet geweest, gewoon omdat je niet bijhoudt "of het alweer kan".quote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
grote kans dat we hier vaker gaan eten, want we wonen op vijf minuutjes lopen.
Ja, maar vaker is bij ons ook niet om de twee weken hoor. Denk nog een keer of 2 in de komende anderhalf jaar ofzo.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, maar let op, ze veranderen niet vaak van menu. Ik was daar een beetje verbolgen over. Als het dan geen wisselend verrassingsmenu is, dan kun je ook gewoon een menukaart maken. Zodat je kunt checken of de kaart al veranderd is voor je weer langs gaat. Maar goed, als je het weet, dan weet je ook dat je minstens 6 weken (geloof ik) moet wachten voro een volgende bezoekje. Maar stom is het wel. Wij zijn nu al een tijd niet geweest, gewoon omdat je niet bijhoudt "of het alweer kan".
Ben je nou nog steeds niet bij de Jong geweest?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:11 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ja, maar vaker is bij ons ook niet om de twee weken hoor. Denk nog een keer of 2 in de komende anderhalf jaar ofzo.
Ik las trouwens jouw review nog even terug waarin je vergeleek met De Jong. Op basis van jouw ervaring en loftuitingen wilde ik daar al graag heen, nu nog iets meer. Dus die wil ik dit jaar liefst ook nog afstrepen.
Oh dat is inderdaad handig, zo'n meeneem-menu.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:02 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Stond nu in mijn verslag We kregen een menukaart met alles erop, dat konden we meenemen en dat heb ik dus overgenomen. Anders schrijf ik het inderdaad soms op, of ik zoek het terug op de site als het daar te vinden is. Alles onthouden lukt mij nooit. Foto's helpen wel mee, want op de foto zie je natuurlijk ook wel grotendeels wat je gegeten hebt.
Als we het menu niet meekrijgen, dan maak ik er voor onszelf vaak gewoon even een foto van.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:27 schreef Duderinnetje het volgende:
Oh dat is inderdaad handig, zo'n meeneem-menu.
O ja, dat kan natuurlijk ook. Een foto maken van het menu. Aan zoiets zou ik werkelijk niet denken. Maar dat doe je ook alleen omdat je een recensie wilt schrijven, neem ik aan.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Als we het menu niet meekrijgen, dan maak ik er voor onszelf vaak gewoon even een foto van.
Idem met het etiket van een fles wijn.
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Ik zou zó naar uit eten gaan als ik huiswerk bij me had. Heb nooit begrepen dat andere mensen, buiten betaalde en professionele recensenten, zó hun avonden willen doorbrengen. Waaróm zou je administreren? Ik zal dat nooit helemaal begrijpen, denk ik. Ik ben een liefhebber van uit eten gaan en we gaan héél vaak. Maar waarom leg je zoiets vast? Wat is de lol daarvan?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
ik doe het zelf ook niet omdat het gewoon teveel afleidt en goeie foto's maken is ook moeilijk maar altijd leuk om verslagen van anderen te lezen die het wel doen.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
O ja, dat kan natuurlijk ook. Een foto maken van het menu. Aan zoiets zou ik werkelijk niet denken. Maar dat doe je ook alleen omdat je een recensie wilt schrijven, neem ik aan.
Ik zou er zelf geen zin in hebben, aan die administratie in woord en beeld, tijdens een leuk diner. Maar als je blogt is het noodzakelijk natuurlijk. Dan zit je er ook met een andere opzet.
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
We doen het al ruim 14 jaar. Voor onszelf en voor veel meelezende geïnteresseerden en zelfs tegenwoordig voor de restauranthouders die onze site beginnen te kennen en nieuwsgierig zijn naar onze recensies.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:12 schreef Duderinnetje het volgende:
Jullie recensies zijn eigenlijk ook verslagen, zie ik. Maar dat is ook oké voor jullie, denk ik? Of wat willen jullie ermee?
ja ik snap wel dat de restauranthouders er blij mee zijn!quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:31 schreef golfer het volgende:
[..]
We doen het al ruim 14 jaar. Voor onszelf en voor veel meelezende geïnteresseerden en zelfs tegenwoordig voor de restauranthouders die onze site beginnen te kennen en nieuwsgierig zijn naar onze recensies.
En uit eten gaan vinden we nog altijd erg leuk.
Verder heeft niemand er last van.
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:27 schreef vinnypassy het volgende:
Ik vind het leuk om te schrijven en mijn ervaring te delen. Liefst zou ik geen foto's nemen, daar ben ik ook eigenlijk helemaal niet van, maar het is wel leuk om af en toe terug te kijken naar hoe het eruit zag. Dit doen we niet altijd trouwens, maar wel bij de exclusievere diners. Voelt dan achteraf een beetje net als een reisverslag; dat vind ik ook leuk om heel af en toe naar terug te kijken of te lezen - en dat doe ik dus ook met mijn eetverslagen.
Overigens leidt 1 foto niet af. Sterker; ik heb pas gelezen dat het maken van foto's het eten lekkerder maakt, omdat je bij het wachten meer stofjes aanmaken waarvan je gaat watertanden.
Op onze eigen recensiesite geven we geen cijfers, dus hoe je daarbij komt?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:33 schreef Duderinnetje het volgende:
ja ik snap wel dat de restauranthouders er blij mee zijn!
Maar het zijn geen recensies. Wél leuke verslagen. En doorgaans een 8 als het ook maar een beetje oké was. Dat is een mooie gemiddelde score.
nee daar zijn jullie mee gestopt. Maar wat bepaalt de waarde van je recensie dan? Het zijn dus geen recensies. Het zijn verslagen zonder waardeoordeel. Ik heb er wel eens in gezocht, maar kreeg geen enkel gefundeerd oordeel over een reastaurant waarop ik een besluit kom nemen. Dat is toch jammer, als je zo veel kennis en ervaring in pacht hebt?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Op onze eigen recensiesite geven we geen cijfers, dus hoe je daarbij komt?
Het liefst maak ik geen foto's, maar als ik het niet doe heb ik niets om naar terug te kijken en later inspiratie op te doen als ik zelf uitgebreid ga koken. Natuurlijk kan ik het onthouden, maar foto's zijn toch ook wat waard? Jij neemt toch vast ook wel foto's van dingen die voor jou belangrijk zijn, of waar je graag (letterlijk) naar terugkijkt? Voor mij horen dit soort etentjes daarbij. Verder maak ik bijna nooit foto's, behalve als ik op reis ben. Op deze manier gebruik ik de camera op mijn telefoon tenminste nog.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:41 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.
Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag.
Wat doe je dan in dit topic?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:41 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.
Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag.
Vroeger hadden ze ook fototoestellenquote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.quote:
Niet voor 1826.quote:
quote:Op vrijdag 20 juli 2018 14:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
Leuk verslag!quote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
Dank. ;-)
Waar en wanneer: Restaurant Héroine, gisteren
Ok. Ik vind ze ook heel leuk hoor.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:53 schreef golfer het volgende:
Nogmaals, we doen het voor onszelf.
Het is net zo relevant als jullie verslagen over de Franse meiden of de campervakantie.
Als je professionele recensies wilt hebben laten we ons graag sponsoren of betalen voor meer diepgang.
Ja eens, ik ook. Of nou ja, van mij hoeft het allebei niet, zonder dat ik er tips bij krijg over hoe en wat. Dus hoe laat die toren van Pisa geopend is, en of hij daadwerkelijk wel een beetje knap scheef staat en zo.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 14:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
Om voort te borduren op het verschil tussen recensie en verslag, ik noem het ook altijd een verslag... en hebben het ook even aangepast op onze eigen site.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 16:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Ok. Ik vind ze ook heel leuk hoor.
Maar ik zou best wat meer oordeel willen. Jullie hebben er genoeg verstand van in mijn ogen. Ik hunker dan altijd naar: waaróm was het goed en fijn, waarin onderscheidt het zich, waar kan het restaurant zich mee meten, waarin was het al dan niet origineel.
En dat mis ik dan. Lijkt me dat jullie dat soort meningen prima mogen en kunnen vormen.
Maar goed, never mind, ik loop te zeuren. Excuses.
quote:Of het na een maand nog kinderziektes zijn weten we niet, maar wat ons betreft is dit niet voor herhaling vatbaar.
De prijs-kwaliteitsverhouding vinden we ook niet echt kloppend.
De bediening was wel attent en vlot.
En we eten ook vaak zonder een verslagje te schrijven.quote:Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de hand van de sinds 1 januari nieuw begonnen chefkok Menno Post, die de moeilijke taak heeft om Lucas Rive , die 22 jaar de scepter zwaaide, op te volgen nog niet echt zichtbaar was.
Allemaal toch wel wat vertrouwde en veilige superlekkere smaken, maar niet vernieuwend.
Misschien ook niet nodig voor het toch wel min-of-meer vaste traditionele publiek dat de Bokkedoorns bezoekt, maar voor ons had het allemaal net een tikkeltje spannender mogen zijn.
Gamba’s laten staan. Man, man, man...quote:Op maandag 30 juli 2018 08:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Hierbij mijn review over gisteravond. Zonder foto's, maar ik vind het met alle respect een beetje raar (ook voor omstanders) om van alles foto's te gaan zitten maken.
Waar: Limani te Hellevoetsluis
Wanneer: 29/07/2018
Wat aten we:
Normaal zijn wij van de sushi, maar we wilden weer eens wat anders. Omdat we hier al eens gegeten hadden en het erg lekker was, was onze keus hierop gevallen.
Voorgerecht hadden we allebei gehaktballetjes met tzatziki in pittige saus. Erg lekker, gehakt ook goed gekruid. Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...
Als hoofdgerecht had ik een pasta met zeevruchten afgemaakt met 2 megagrote gamba's die er op lagen. Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan. De pasta zelf ging op zich wel, goed al dente gekookt. Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren. De pasta was goed gevuld, de saus was lekker. Alleen dus jammer van de inktvisringen. Vriend had een simpele mixed grill.
Als nagerecht geen ijs, want de pasta vulde goed. Wel een simpele koffie om het af te maken.
Eindoordeel: Lekker gegeten, prima en gastvrije bediening welke ik ook erg belangrijk vind. Parkeren kan fijn voor de deur (gratis).
Oja, de prijs was bijna 68 euro.
Er zaten geen schelpen in voor zover ik weet Vriend is helemaal niet van de seafood en weet dus ook niet gamba's gepeld dienen te wordenquote:Op maandag 30 juli 2018 08:58 schreef FutureFairytale het volgende:
Maar geen moeite met de schelpen gehad in de pasta?
Wilde je vriend de gamba's ook niet voor je pellen? Zonde om dan seafood te nemen want dat heb je dan.
Verder hebben andere mensen echt geen last van mensen die foto's nemen van hun eigen eten. Zolang ze maar niet hen op de foto zetten is er niks aan de hand.
Als ik foto's maak zie ik niemand kijken.quote:Op maandag 30 juli 2018 09:07 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Wat betreft foto's maken, prima dat er mensen zijn die dat doen. Maar ik voel me een beetje opgelaten als ik dat doe. Zo van ' oh, die moet weer interessant doen op Social media' ofzo.
Zonde dat je geen steakwoorden opschrijft.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
Ziet er fantastisch uit, ik onthoud hem!quote:
Maar je hebt bijna overal kritiek op?quote:Op maandag 30 juli 2018 08:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...
Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan.
Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren.
Eindoordeel: Lekker gegeten,
Voor wat het waard is, we zaten zo rond de drieënhalf uur.quote:Op maandag 30 juli 2018 12:38 schreef golfer het volgende:
Ik zag die Heerlijk-actie bij Petossi voorbij komen en twijfel nog steeds. Plus dat we niet meer urenlang willen tafelen.
Is ons echt te lang voor zo'n etentje. Heb ik misschien wel bij 2-Michelinsterrententen er voor over, maar niet bij Petossi.quote:Op maandag 30 juli 2018 19:19 schreef Fretwork het volgende:
Voor wat het waard is, we zaten zo rond de drieënhalf uur.
quote:Op maandag 30 juli 2018 10:49 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Zonde dat je geen steakwoorden opschrijft.
Want er is geen OV tussen Ridderkerk en Rotterdam?quote:Op maandag 6 augustus 2018 23:20 schreef Gripper het volgende:
Waarom ga je weg uit de culinaire hoofdstad van Nederland! Daar ga jij als eetliefhebber toch heel ongelukkig van worden vinny?
In Ridderkerk heb je alleen maar het AYCE buffet bij Vd valk op zaterdagavond...
Alleen een bus. In Ridderkerk willen ze geen tram/snelle verbinding met Rotterdam.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 08:58 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
[..]
Want er is geen OV tussen Ridderkerk en Rotterdam?
Ik weet het, maar we willen ook een keertje kids gaan opvoeden en dat zien we niet zitten in Rotterdam centrum. Familie woont ook in Ridderkerk, dus dat is met opvang handig, en de prijzen (vooral als je een tuin wilt) zijn daar wat gunstiger.quote:Op maandag 6 augustus 2018 23:20 schreef Gripper het volgende:
Waarom ga je weg uit de culinaire hoofdstad van Nederland! Daar ga jij als eetliefhebber toch heel ongelukkig van worden vinny?
In Ridderkerk heb je alleen maar het AYCE buffet bij Vd valk op zaterdagavond...
En wij willen geen mensen uit Ridderkerk hier.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 09:20 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Alleen een bus. In Ridderkerk willen ze geen tram/snelle verbinding met Rotterdam.
Ziet er goed uit. Daar ga ik ook maar eens eten.quote:Op maandag 6 augustus 2018 19:16 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: Joelia Rotterdam
Wanneer: Recentelijk
Wat at je: Beide het "All The Way menu"
[ link | afbeelding ]
We kwamen er met het idee om het lunchmenu te kiezen, maar omdat het een verjaardag was lieten we ons overhalen voor dit vijf gangen menu. Na een hapje en een kleine amuse werd de eerste gang gereserveerd, namelijk de likkepot:
[ link | afbeelding ]
Bovenop kaviaar, daaronder krab en daaronder een frisse avocado mousse. Zeer machtig gerecht. Erg lekker.
Volgende gerecht was de tarbot:
[ link | afbeelding ]
Mooi gerecht om te zien en het rook fantastisch. Wederom erg lekker al vond ik de tomaat en onderliggende saus een beetje te zuur.
Volgende gerecht de ganzenlever met truffelsaus:
[ link | afbeelding ]
Ge-wel-dig. Super romig en vullend, maar fantastisch lekker.
Hierna het waygu gerecht:
[ link | afbeelding ]
Het vlees is zo lekker mals dat het niks extra nodig heeft. De chef had wat gebakken vet kruimels en sjalotte erbij gedaan, maar dat was echt niet nodig. Het vlees smelt echt in je mond, maar is wel erg duur waardoor je natuurlijk geen grote portie krijgt. We kregen er frites en mayo bij. Op zich wel leuk, maar vond ik persoonlijk niet heel bijzonder.
Het laatste gerecht was de souffle waar we helaas geen foto van hebben gemaakt. De souffle was erg zoet, maar door het ijslimoen er doorheen te doen was het op zich lekker, maar niet zo bijzonder als de vorige 2 gerechten.
Naast de gangen hebben we 2 a 3 glazen wijn gedronken. Het eerste glas bij de amuse en het eerste gerecht was een sauvignon blanc voor mij (fris en fruitig, lekker) en een rose voor mijn vrouw (geen idee). Vervolgens bij de tarbot een chenin blanc van stellenbosch. Lekker vette wijn die goed bij de vis paste. Bij het vlees kreeg ik een rode wijn uit toscane (druif vergeten). Prima wijn, maar niet heel bijzonder. Viel ook een beetje weg tegenover het zoute eten.
Uiteindelijk zijn we voldaan en tevreden vertrokken. Zoals je hebt kunnen zien waren het vooral "zware" gerechten waardoor we beide met een vol gevoel zijn vertrokken. Keerzijde was helaas wel dat het vrij dure ingrediënten waren waardoor de uiteindelijk rekening ook vrij pittig was. Al met al weer een leuke ervaring!
Cijfer: 7,5
Inderdaad, ben heel blij dat ik in het centrum woon, nog genoeg lekkers te proberen hier. Het heeft natuurlijk wel met wilskracht te maken. Ken genoeg mensen die dat stuk niet zouden fietsen.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 10:02 schreef Gripper het volgende:
Uiteindelijk, als je niet meer in het centrum woont, ga je toch minder vaak de stad in. Wij hebben nog het geluk dat Nieuwegein-Utrecht gewoon te fietsen is, en mijn vriendin werkt in de stad. Dus we eten om de week wel wat buiten de deur.
Maar veel mensen die de stad verlaten komen echt niet meer zo vaak in het centrum als voorheen.
Lekker handig na een avondje restaurant met een fles wijn voor tweequote:Op dinsdag 7 augustus 2018 16:54 schreef RobinOok het volgende:
Ik woon in de stad en doe evengoed alles met de auto.
Ter March vind ik ook echt goed, die burger heb ik wel al een paar keer gehad, het is af en toe wel zoeken naar een plekje inderdaad.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 14:22 schreef vinnypassy het volgende:
Heb je de burger van Café Opa ook al eens geprobeerd? Daar ben ik best wel fan van. Ellis vond ik ook wel prima, maar niet de beste (volgens mij had ik ook die Guaco Waco; ik kies meestal ook het duurste ). Cafe Opa en Ter Marsch staan daar wel boven, denk ik.
Nee, alleen die naam al.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 14:22 schreef vinnypassy het volgende:
Heb je de burger van Café Opa ook al eens geprobeerd?
Dus bij Tante Nel kunnen we je ook niet vinden?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 14:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, alleen die naam al.
Er zijn echt grenzen. En die is over een grens. Kutnaam.
Net als Tante Pietjequote:Op donderdag 9 augustus 2018 14:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, alleen die naam al.
Er zijn echt grenzen. En die is over een grens. Kutnaam.
quote:
Chez Pierre, Bij Karel, Tante Nel kan allemaal wel. Ik neem aan dat dat gewoon mensen zijn.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 15:09 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Dus bij Tante Nel kunnen we je ook niet vinden?
Mag Opa ook een beetje privacy hebben?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 15:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Chez Pierre, Bij Karel, Tante Nel kan allemaal wel. Ik neem aan dat dat gewoon mensen zijn.
Maar opa vind ik stom. Geef die man een naam.
Ja hoor. Daarom laat ik hem ook met rust.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:11 schreef oranjevogel1 het volgende:
[..]
Mag Opa ook een beetje privacy hebben?
Jij bent dus kieskeurig?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja hoor. Daarom laat ik hem ook met rust.
Ik stap niet zomaar bij een willekeurige opa binnen.
Ik heb gewoon grenzen.quote:
Ook als ze een Michelin ster hebben?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb gewoon grenzen.
En te ludieke namen of dingen, die laat ik aan mij voorbij gaan ja.
Ja, waarschijnlijk wel.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:44 schreef oranjevogel1 het volgende:
[..]
Ook als ze een Michelin ster hebben?
The Fat Duck bijvoorbeeld kan je toch wel als ludiek zien lijkt me?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, waarschijnlijk wel.
Ken jij restaurants met michelin ster en ludieke naam?
bestaat dat echt?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:43 schreef RobinOok het volgende:
BBQ sauzen voor mannen zal ik ook niet kopen.
Yups.quote:[..]
bestaat dat echt?
Nee, zou ik niet als ludiek zien. Een eend kun je eten en een vette eend helemaal.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 17:35 schreef Tim86 het volgende:
[..]
The Fat Duck bijvoorbeeld kan je toch wel als ludiek zien lijkt me?
Zo onbeschoft ja die sauzen. Ze komen er bij ons ook niet in.quote:
Ben druk met een reis plannen naar Colombia dan beloof ik hier ook wat verslagen te gevenquote:Op donderdag 9 augustus 2018 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zo onbeschoft ja die sauzen. Ze komen er bij ons ook niet in.
Maar ja, ontopic weer verder.
Euh, ja... Als je die rechter bedoeld.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Puri Mas zegt een authentiek Indonesisch restaurant te zijn, niet Indisch.
En het ziet er inderdaad niet bijzonder lekker uit. Maar ook zeker niet vies. Ik zou het eten.
Maar toch 1 vraagje: zie ik daar nu pindasaus over de sate udan?
Geen idee of dat Leffe restaurant er nog zit daar aan de Maas, maar daar hebben we jaren terug goed gegeten.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 21:27 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Eentje om te vermijden: De bistro van het Ibis hotel in Dinant. Om de trek te stillen hier met z'n vieren een croque monsieur besteld. Drie van de vier waren koud, de vierde lauwwarm. We hebben ze dan ook teruggestuurd. Toen ze weer de keuken uitkwamen waren ze warm, zompig en slap. Duidelijk opgewarmd in de magnetron. Op de dame bij de kassa na reageerde het personeel ongeinteresseerd op onze klacht.
Prijs: ¤9,75 per "tosti".
Cijfer: Meer dan een 2 kan ik er niet van maken. Het was erbarmelijk slecht.
Kan je daar wat verder over uitweiden? Met over wat je er gegeten hebt?quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 00:13 schreef Kopstoot het volgende:
Tribeca, 9,5/10, fantastisch, niet minder dan dat, een derde ster in de toekomst zou me niet
Over die wijn heb ik naderhand bij het afrekenen wel een opmerking geplaatst, dat ik dat niet helemaal de bedoeling vond, het was toevallig ook de sommelier waar ik bij afrekende. Over die kalfs-caneloni had ik inderdaad iets moeten (en achteraf ook willen zeggen), dat gerecht was gewoon echt onder de maat. Maar goed, helaas niet gedaan.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 00:16 schreef golfer het volgende:
@Stravo: leuke recensie, maar wat ik dan niet snap is dat je dan niet ter plekke over de, in jouw ogen, niet kloppende of niet goed zijnde zaken, commentaar geeft aan de bediening of de kok.
Ik ben intussen wel zo assertief dat ik, als mij iets niet bevalt, of als een smaak niet klopt, er wat van zeg.
toerist trap. ik woon hier. Zijn veel betere Indonesische restaurantsquote:Op vrijdag 10 augustus 2018 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Puri Mas zegt een authentiek Indonesisch restaurant te zijn, niet Indisch.
En het ziet er inderdaad niet bijzonder lekker uit. Maar ook zeker niet vies. Ik zou het eten.
Maar toch 1 vraagje: zie ik daar nu pindasaus over de sate udan?
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 00:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan je daar wat verder over uitweiden? Met over wat je er gegeten hebt?
Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagramquote:Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:
[..]
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.
Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaarsen als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.
De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten.
Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.
Aanrader dus.
ziet er goed uit, jammer dat ze alleen op zaterdag lunch hebbenquote:Op dinsdag 14 augustus 2018 10:09 schreef Coolfool het volgende:
[..]
Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagram
Klinkt goed!quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:
[..]
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.
Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaas als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.
De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten.
Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.
Aanrader dus.
ook 2 keer geweest, de eerste keer was diner, het was vrij druk en er klopte heel weinig van qua timing verkeerde gerechten etc. Dat onderkenden ze zelf ook wel en we hoefden alleen een deel drank af te rekenen, zeer coulant vond ik dat.quote:Op maandag 20 augustus 2018 10:56 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/
Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:
[ afbeelding ]
Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.
Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:
[ afbeelding ]
Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.
Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen
[ afbeelding ]
Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.
Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:
[ afbeelding ]
Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.
We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.
Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.
Cijfer: 7,5
Wat is de bedoeling van die stapel brandhout in die kom op je eerste foto?quote:Op maandag 20 augustus 2018 10:56 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/
Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:
[ afbeelding ]
Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.
Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:
[ afbeelding ]
Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.
Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen
[ afbeelding ]
Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.
Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:
[ afbeelding ]
Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.
We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.
Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.
Cijfer: 7,5
Het verlanglijstje wordt ingevuld. Gereserveerd voor 12 september a.s.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 11:58 schreef golfer het volgende:
Mooi menu en mooie plaatjes.
Ik zet Tribeca op het verlanglijstje.
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.quote:Op maandag 20 augustus 2018 20:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Het verlanglijstje wordt ingevuld. Gereserveerd voor 12 september a.s.
quote:Op maandag 20 augustus 2018 20:16 schreef Leandra het volgende:
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
We zullen een borrel op je nemenquote:Op maandag 20 augustus 2018 20:16 schreef Leandra het volgende:
[..]
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
Laat die ouwe zemelaar maar, ik geef 'm wel een borrel, kompgoequote:Op maandag 20 augustus 2018 20:21 schreef Leandra het volgende:
[..]
Als je zo doet hoef je me niet op te halen nee... ik kom wel op eigen gelegenheid
Zij staat op het etiket:quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:57 schreef Tim86 het volgende:
Je biertje Vet & Lazy Je moeder noemen is toch wel next level
Ik had laatst een ipa biertje, omdat ze het er hier vaak over hebben. Ik vond het niet lekker.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 18:12 schreef FlipjeHolland het volgende:
Klinkt als een Ipa biertje, die hebben ook allemaal van die 'ludieke' hipsternamen
Je moeder is vrij goedkoopquote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:22 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ][url=https://robinuit.wordpress.com/2018/08/25/green-delight-rotterdam/]
Je Moeder was 5,-
Wat deden ze dan met de restquote:Op donderdag 13 september 2018 13:33 schreef golfer het volgende:
Vooraf kwam er een medewerker met een mooie koperen pan uit de keuken om ons het gerecht alvast te tonen, een enorm stuk gelakte zeeduivel op een ossobucco-achtige wijze gemaakt met tijm en knoflook.
Op het bord opgemaakt zag het er zo uit:
We waren niet de enige gasten met dit menu-arrangement.quote:
Allemaal prima afgestemd op de grootte van de porties en in enkele gevallen werden we ook nog een keer bijgeschonken.quote:Als je bij zulke liflafjes kleine gerechtjes steeds een andere wijn krijgt, dan zijn het zeker echt bodempjes ipv een fatsoenlijk glas?
Zeker de moeite waard, als je althans je dedain over liflafjes dan daar voor je kunt houden.quote:Ziet er allemaal prachtig uit, als ik weer eens in NL ben misschien eens proberen.
Moet lukkenquote:Op donderdag 13 september 2018 14:09 schreef golfer het volgende:
Zeker de moeite waard, als je althans je dedain over liflafjes dan daar voor je kunt houden.
Staat op hun site wat het arrangement kost.quote:Op donderdag 13 september 2018 15:20 schreef Tim86 het volgende:
Wow golfer, dat ziet er echt fantastisch uit. Mag ik vragen hoeveel jullie kwijt waren? Wil hier toch wel graag eens naar toe wanneer ik eens in Nederland ben
quote:Op donderdag 13 september 2018 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.
Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald?
Daar had ik natuurlijk ook eerst kunnen kijken ja, thanksquote:Op donderdag 13 september 2018 15:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Staat op hun site wat het arrangement kost.
Dat vind ik juist de charme, net als die fiets met kinderstoel op de oprit. Van buiten lijkt het 'gewoon', en dan blijk je binnen in een totaal andere wereld te komen.quote:Op donderdag 13 september 2018 16:33 schreef Gripper het volgende:
Lekker Bluezz&golfer!
Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!
Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen )
Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd!
Dit!quote:Op donderdag 13 september 2018 18:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een geweldig verslag weer golfer en Bluezz
De epoisse in het prédessert? Ja wel een echte herkenbare smaak maar door de eendenlever die erbij zat ook lekker zachtzoet. Mooie combi.quote:Op donderdag 13 september 2018 18:59 schreef Prego het volgende:
Dat ziet er mooi uit golfer
Bluezz: was die Époisse sterk van smaak tov de andere kazen?
Ja! Verraste mij eerst ook. Maar eigenlijk ook nietquote:Op donderdag 13 september 2018 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.
Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald?
Ben erg benieuwd naar La Provence! Kwam daar al voor de verbouwing en de ster. Was toen zeer goed. Ben er later, toen ze de ster hadden, nog een keer geweest. Vond het toen goed, maar minder sfeervol. Kan aan mij hebben gelegen, hoor. Zou het leuk vinden als je hier je ervaring wilt delen!quote:Op donderdag 13 september 2018 16:33 schreef Gripper het volgende:
Lekker Bluezz&golfer!
Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!
Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen )
Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd!
Ziet er allemaal prima uit!quote:Op zondag 16 september 2018 12:00 schreef Gripper het volgende:
Wij aten afgelopen donderdag bij La Provence in Driebergen.-knip-
Vergeten?quote:Onderaan staat nog een foto van het menukaartje wat ik meekreeg na afloop.
nu wel, verstopt in een linkquote:
Dat valt denk ik wel mee hoor. Ik ben zelf een flinke eter, ging er met een rommelende maag naartoe en was gewoon voldaan toen we weggingen. Ik eet ook altijd wel brood erbij maar dat is ook om tussen de gangen door de smaak wat te neutraliseren.quote:Op zondag 16 september 2018 15:44 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker Gripper, hoewel ik de gerechtjes erg klein vind (behalve het dessert). Zonder brood tussendoor zou ik dit te weinig vinden.
quote:Op zondag 16 september 2018 19:53 schreef Smallish het volgende:
En die hoeveelheden: ik vind die enorme borden vol juist zo akelig in restaurants.
Ik denk niet dat jij ooit bij zulke sterrententen gegeten hebt, maar geloof me: je gaat er niet nadien met honger vandaan en de behoefte aan een kapsalon heb je al zeker niet.quote:Op zondag 16 september 2018 17:01 schreef Mariocash het volgende:
De gerechten zien er allemaal prachtig uit. Wel nadien ff een kapsalon klappen, anders ga je met honger slapen.
Negeer die gast maar gewoon, loopt overal te trollen en uit te dagen.quote:
Ja, viel mij ook al eerder op.quote:Op zondag 16 september 2018 23:47 schreef Rodgrod het volgende:
Negeer die gast maar gewoon, loopt overal te trollen en uit te dagen.
Kapsalon gaat er altijd inquote:Op zondag 16 september 2018 23:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk niet dat jij ooit bij zulke sterrententen gegeten hebt, maar geloof me: je gaat er niet nadien met honger vandaan en de behoefte aan een kapsalon heb je al zeker niet.
Ik trouwens helemaal nooit, heb zo iets smerigs nog nooit besteld.
Jij snapt het, beste Gripper.quote:Op maandag 17 september 2018 08:37 schreef Gripper het volgende:
[..]
Kapsalon gaat er altijd in
Dat moet je als foodie toch wel een keer doen hoor golfer, en er hier een recensie over schrijven. Want het is wel een signatuurgerecht !
Hoe kun je nou weten dat het smerig is als je het nooit hebt geproefd? Dat getuigt van net zoveel dedain als al die lutsers die denken dat wij voor ons plezier met piezelhapjes frunniken en dik 200 ¤ betalen om dan nóg niet vol te zitten
Je reageert niet op mijn “?”. Als je niet loopt te trollen, wat bedoel je dan? Overvolle borden zijn ? Dat is jouw andere mening? Ook best, hoor.quote:Op maandag 17 september 2018 09:21 schreef Mariocash het volgende:
Oh. Er een andere mening op na houden is gelijk weer trollen. Stelletje sneeuwvlokjes.
Sorry dat ik je heb laten wachten. Ik bedoelde idd dat ik volle borden verkies boven ‘hoofdgerechten’ die je in 3 happen weg hebt.quote:Op maandag 17 september 2018 10:43 schreef Smallish het volgende:
[..]
Je reageert niet op mijn “?”. Als je niet loopt te trollen, wat bedoel je dan? Overvolle borden zijn ? Dat is jouw andere mening? Ook best, hoor.
Amen.quote:Op maandag 17 september 2018 10:46 schreef Tarado het volgende:
ieder z'n meug toch, daarom dit topic
* flipsen draait zich om in zijn gr... oh wachtquote:Op maandag 17 september 2018 13:06 schreef JaafkeJunior het volgende:
Gekozen voor de Kingsmeal - Wagyu Kobe Style [GRADE 7+], Irish Black Angus, Angus de Argentina & de Nieuw-Zeelandse Hereford(ieder stuk ossenhaas bestaat uit 100 gram)
Elk stukje vlees was geweldig, waar mijn favoriet toch de hereford was.
ach ja vergeleken met daar is het hier wel behelpen, 1 van de redenen dat ik vlees altijd zelf doequote:Op maandag 17 september 2018 15:12 schreef flipsen het volgende:
[..]
* flipsen draait zich om in zijn gr... oh wacht
Hoe was het Argentijnse stukje bereid? Want het hoort natuurlijk op een grill met smeulende kooltjes van goed hout, een uurtje langzaam gaar te worden, inclusief smaak van de grill en het houtskool.
Elk stukje vlees kwam van de lavasteengrill in de keuken.quote:Op maandag 17 september 2018 15:12 schreef flipsen het volgende:
[..]
* flipsen draait zich om in zijn gr... oh wacht
Hoe was het Argentijnse stukje bereid? Want het hoort natuurlijk op een grill met smeulende kooltjes van goed hout, een uurtje langzaam gaar te worden, inclusief smaak van de grill en het houtskool.
Eigenaar is zeer kundig, vertelde uitgebreid (en gepassioneerd) over de stukken vlees.quote:Op maandag 17 september 2018 15:03 schreef Gripper het volgende:
Nu heb ik ook meteen zin om weer eens naar een goed vlees-restaurant te gaan. Die foto doet ze vast geen recht Jaafke, het zou ook een mixed grill bij de griek kunnen zijn, maar het menu van de golden bull ziet er smakelijk uit!
Leuk om te zien dat ze op iens ook goede recensies krijgen en vooral terzake kundig worden beoordeeld. Wel belangrijk als je je op 1 zo'n specifiek ding richt
Dat ook niet nee. Anders kun je niet meer genieten van het eten. Maar als ik 's avonds nog trek in van alles heb dan vind ik het niet zo leuk. Voldaan is prima. Maar moeilijk voor restaurants want de een is een grotere eter dan de ander. Dan zou ik wel voor de grote eter gaan. Als iets niet geheel op gaat lijkt het mij minder erg dan als mensen klagen dat ze met trek weg moeten.quote:Op zondag 16 september 2018 17:08 schreef Fretwork het volgende:
Voldaan weggaan is ook perfect, niet dat je je laatste gang tegen je huig aan zit te douwen om hem er maar bij te krijgen.
quote:Op maandag 17 september 2018 16:04 schreef JaafkeJunior het volgende:
[..]
Elk stukje vlees kwam van de lavasteengrill in de keuken.
Ik weet niet hoe lang het erop heeft gelegen, maar het duurde wel even.
Ook moet ik zeggen dat het quilmes bier prima smaakte!
Tering zeg, ik word hier echt schijtziek van, al sinds gisteren zit je te zeiken over die te kleine bordjes. (En hierna moet het echt maar weer eens over restaurant recensies gaan trouwens)quote:Op maandag 17 september 2018 16:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat ook niet nee. Anders kun je niet meer genieten van het eten. Maar als ik 's avonds nog trek in van alles heb dan vind ik het niet zo leuk. Voldaan is prima. Maar moeilijk voor restaurants want de een is een grotere eter dan de ander. Dan zou ik wel voor de grote eter gaan. Als iets niet geheel op gaat lijkt het mij minder erg dan als mensen klagen dat ze met trek weg moeten.
als ik in een top restaurant eet heb ik altijd zin in meer, niet omdat het niet genoeg is maar omdat goed eten en drinken smaakt naar meer van datzelfdequote:Op maandag 17 september 2018 16:53 schreef Gripper het volgende:
[..]
Tering zeg, ik word hier echt schijtziek van, al sinds gisteren zit je te zeiken over die te kleine bordjes. (En hierna moet het echt maar weer eens over restaurant recensies gaan trouwens)
Heel simpel gezegd: ga niet naar een gastronomisch restaurant als je je zo druk maakt of je wel voldoende te eten gaat krijgen, maar hou het lekker bij de all-in wokchinees. Je gaat daarheen om iets te proeven wat je nog nooit hebt geproefd, en je meet dat af aan het wow-gevoel achteraf, en niet aan het puf-gevoel van een te volle pens.
Jij ziet dus liever dat mensen zoveel vreten dat ze tot aan hun terugslagklep vol zitten, en de rest wat ze echt niet opkrijgen dan mag worden weggegooid. Lekker verspillen.
Wat is er erg aan trek hebben? 10.000 jaar geleden hadden we voortdurend trek, en moesten we achter ons eten aanrennen. Nu zit de helft van de Nederlanders de hele dag door maar meer vreten in hun ongezond dikke lijven te proppen, maar trek hebben we gelukkig nooit meer.
Ik ben het helemaal met je eens.quote:Op maandag 17 september 2018 16:53 schreef Gripper het volgende:
[..]
Tering zeg, ik word hier echt schijtziek van, al sinds gisteren zit je te zeiken over die te kleine bordjes. (En hierna moet het echt maar weer eens over restaurant recensies gaan trouwens)
Heel simpel gezegd: ga niet naar een gastronomisch restaurant als je je zo druk maakt of je wel voldoende te eten gaat krijgen, maar hou het lekker bij de all-in wokchinees. Je gaat daarheen om iets te proeven wat je nog nooit hebt geproefd, en je meet dat af aan het wow-gevoel achteraf, en niet aan het puf-gevoel van een te volle pens.
Jij ziet dus liever dat mensen zoveel vreten dat ze tot aan hun terugslagklep vol zitten, en de rest wat ze echt niet opkrijgen dan mag worden weggegooid. Lekker verspillen.
Wat is er erg aan trek hebben? 10.000 jaar geleden hadden we voortdurend trek, en moesten we achter ons eten aanrennen. Nu zit de helft van de Nederlanders de hele dag door maar meer vreten in hun ongezond dikke lijven te proppen, maar trek hebben we gelukkig nooit meer.
Jij kunt echt niet begrijpend lezen. Jammer.quote:Op maandag 17 september 2018 16:53 schreef Gripper het volgende:
[..]
Tering zeg, ik word hier echt schijtziek van, al sinds gisteren zit je te zeiken over die te kleine bordjes. (En hierna moet het echt maar weer eens over restaurant recensies gaan trouwens)
Heel simpel gezegd: ga niet naar een gastronomisch restaurant als je je zo druk maakt of je wel voldoende te eten gaat krijgen, maar hou het lekker bij de all-in wokchinees. Je gaat daarheen om iets te proeven wat je nog nooit hebt geproefd, en je meet dat af aan het wow-gevoel achteraf, en niet aan het puf-gevoel van een te volle pens.
Jij ziet dus liever dat mensen zoveel vreten dat ze tot aan hun terugslagklep vol zitten, en de rest wat ze echt niet opkrijgen dan mag worden weggegooid. Lekker verspillen.
Wat is er erg aan trek hebben? 10.000 jaar geleden hadden we voortdurend trek, en moesten we achter ons eten aanrennen. Nu zit de helft van de Nederlanders de hele dag door maar meer vreten in hun ongezond dikke lijven te proppen, maar trek hebben we gelukkig nooit meer.
Ik heb het andersom denkquote:Op maandag 17 september 2018 17:36 schreef Tim86 het volgende:
Door de spreiding van de gerechten in de betere restaurants (met name bij de 5+ gangenmenu's) ben je altijd wel verzadigd. Als je de porties zo ziet lijkt het wellicht weinig, maar dat is het echt niet. Als je maar blijft eten krijg je nooit dat gevoel van normale verzadiging en stop je pas als je al teveel hebt gegeten eigenlijk..met wat meer tijd ertussen voelt dat ook veel beter.
Ja, wanneer was je er en wat at je?quote:
Gisteren. Kapsalon.quote:Op maandag 17 september 2018 23:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, wanneer was je er en wat at je?
Baas Mariocashquote:Op zaterdag 22 september 2018 15:59 schreef Mariocash het volgende:
Zojuist toog ik richting de McDonald’s voor een lekkere maaltijd. Ik twijfelde tussen Mac en KFC en de Mac is vandaag als winnaar uit de bus gekomen.
Een sfeerimpressie van de zaak.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/haUnqIiJ
Er stond naar 1 iemand voor me, maar toch lieten ze me 2 minuten wachten.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/Y6oaXkUg
Op aanraden van user VanderWoodsen besloot ik om voor het homestyle crispy chicken menuutje te gaan. Een gok, want ik had dit menu nog niet eerder besteld. Een medium menu maakt je 9,15 euro lichter.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/d33OUi68
Zo ziet het menu er uitgestald uit.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/Jb5GSbd0
Zo ziet de burger er van dichtbij uit.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/KSXmUfS8
De burger had een goede bite. Wat kaas en bacon erop en één of andere oranje saus die ik niet kan plaatsen. Wat groenvoer er nog bij om het geheel af te maken. 8/10
De foto’s zijn met een telefoon gemaakt, dus wellicht niet de beste kwaliteit.
Haten = sws direct verlaten.
Met vriendelijke groet,
Op deze regenachtige dag was de auto de beste optie. Nuggets zijn inderdaad ook goed te doen, al eet ik ze meestal met zoetzure saus.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:07 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Baas Mariocash
Je zou ook eens met de fiets door de McDrive moeten gaan. Tenminste dat doe ik altijd. Enige wat ik bij de mac haal zijn McNuggets met BBQ saus. Wat ik overigens alleen te vreten vind als ik een lading bier op heb.
Ik ga toch echt niet 5 x klikken.quote:Op zaterdag 22 september 2018 15:59 schreef Mariocash het volgende:
Zojuist toog ik richting de McDonald’s voor een lekkere maaltijd. Ik twijfelde tussen Mac en KFC en de Mac is vandaag als winnaar uit de bus gekomen.
Een sfeerimpressie van de zaak.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/haUnqIiJ
Er stond naar 1 iemand voor me, maar toch lieten ze me 2 minuten wachten.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/Y6oaXkUg
Op aanraden van user VanderWoodsen besloot ik om voor het homestyle crispy chicken menuutje te gaan. Een gok, want ik had dit menu nog niet eerder besteld. Een medium menu maakt je 9,15 euro lichter.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/d33OUi68
Zo ziet het menu er uitgestald uit.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/Jb5GSbd0
Zo ziet de burger er van dichtbij uit.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/KSXmUfS8
De burger had een goede bite. Wat kaas en bacon erop en één of andere oranje saus die ik niet kan plaatsen. Wat groenvoer er nog bij om het geheel af te maken. 8/10
De foto’s zijn met een telefoon gemaakt, dus wellicht niet de beste kwaliteit.
Haten = sws direct verlaten.
Met vriendelijke groet,
Wedden dat je minimaal op 1 plaatje hebt geklikt? Je nieuwsgierigheid won het van je principes.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ga toch echt niet 5 x klikken.
Nope.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:22 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Wedden dat je minimaal op 1 plaatje hebt geklikt? Je nieuwsgierigheid won het van je principes.
Nee, echt niet. Ik haat klikken. Dan moet het wel heel veelbelovend zijn wil ik klikken.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:29 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik durf er een tientje om te verwedden. Omdat je me een leuke knul vindt, klikte je.
Hier ben ik al.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, echt niet. Ik haat klikken. Dan moet het wel heel veelbelovend zijn wil ik klikken.
De laatste foto is een naakte foto van mezelf.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan moet het wel heel veelbelovend zijn wil ik klikken.
Leuke foto.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:39 schreef Kreator het volgende:
[..]
Hier ben ik al.
http://jolt.richmond.edu/(...)rn-thumb-346x201.jpg
Klopt, RobinOok. Zeker klikken!quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:46 schreef Mariocash het volgende:
[..]
De laatste foto is een naakte foto van mezelf.
Meerdere keren:quote:Op zondag 23 september 2018 00:33 schreef underground1009 het volgende:
Ik weet niet of deze vraag hier is toegestaan, maar is iemand wel eens bij Rijks (voor hen die het niet kennen, het restaurant van het Rijksmuseum, 1*) geweest?
Ik overweeg om met mijn vriendin hier te lunchen voor haar verjaardag
Las net de tweede review. Misschien een keertje naar Argentinië komen en het geitenfestival bezoeken? Heb je niet te klagen over kleine beetjes vleesquote:Op zondag 23 september 2018 00:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Meerdere keren:
https://www.paulentrudies(...)aurant-amsterdam.php
https://www.paulentrudies(...)urant--amsterdam.php
Inclusief fooi en sake-arrangement waren we voor 7 gangen in totaal ¤250 kwijt.quote:Op zaterdag 22 september 2018 19:52 schreef flipsen het volgende:
Maar ik heb geen prijs gezien in de review, waar moet je rekening mee houden? Of moet ik zelf maar even googlen
Edit: ¤ 65 voor 5 gangen en ¤ 85 voor 7 gangen, exclusief drankjes. Mja, is duur, maar ik zie (en lees) het er ook wel aan af, denk dat het wel ok is qua prijs/kwaliteit. Dat tripje naar NL toch maar eens gaan inboeken ergens
ben er wel geweest, leuk maar er zijn wel andere restaurants in Amsterdam zonder ster die ik minimaal net zo goed vindquote:Op zondag 23 september 2018 00:33 schreef underground1009 het volgende:
Ik weet niet of deze vraag hier is toegestaan, maar is iemand wel eens bij Rijks (voor hen die het niet kennen, het restaurant van het Rijksmuseum, 1*) geweest?
Ik overweeg om met mijn vriendin hier te lunchen voor haar verjaardag
Zoals?quote:Op zondag 23 september 2018 09:45 schreef Tarado het volgende:
[..]
ben er wel geweest, leuk maar er zijn wel andere restaurants in Amsterdam zonder ster die ik minimaal net zo goed vind
Ik ben er nooit geweest, maar ik vind het een prima idee. Zeker voor een lunch. Ik zeg doen!quote:Op zondag 23 september 2018 00:33 schreef underground1009 het volgende:
Ik weet niet of deze vraag hier is toegestaan, maar is iemand wel eens bij Rijks (voor hen die het niet kennen, het restaurant van het Rijksmuseum, 1*) geweest?
Ik overweeg om met mijn vriendin hier te lunchen voor haar verjaardag
Breda, Choux, Bak die laatste heeft alleen lunch in het weekend, kijk even online voor de prijzenquote:Op zondag 23 september 2018 16:52 schreef underground1009 het volgende:
[..]
Zoals?
Mijn idee is om met haar drie á vier gangen te doen bij de lunch, inclusief wijn. Budget ligt op 100-150 euro; ze houdt niet van vis dus dat is geen vereiste
pp of bij elkaar?quote:Op zondag 23 september 2018 16:52 schreef underground1009 het volgende:
Budget ligt op 100-150 euro; ze houdt niet van vis dus dat is geen vereiste
kijk op hun websites, ik denk dat Rijks dan sowieso een beetje over je budget is want vond hun wijnen best prijzigquote:Op maandag 24 september 2018 15:15 schreef underground1009 het volgende:
Bij elkaar! We zijn studenten en ik kan niet ontzettend veel hieraan uitgeven Het idee is om op een zaterdag te gaan dus alleen in het weekend is geen probleem Ik weet dat het niet veel is maar een leuke en lekkere lunch met wijn moet voor dat geld toch wel te doen zijn?
Rijks:quote:Op maandag 24 september 2018 15:15 schreef underground1009 het volgende:
Bij elkaar! We zijn studenten en ik kan niet ontzettend veel hieraan uitgeven Het idee is om op een zaterdag te gaan dus alleen in het weekend is geen probleem Ik weet dat het niet veel is maar een leuke en lekkere lunch met wijn moet voor dat geld toch wel te doen zijn?
Je zou dan naar Bridges in hotel The Grand kunnen gaan. Die bieden voor 40 euro een 3 gangen menu incl. koffie/thee en mignardises voor de lunch. Dan kom je er wel met je budget, en het heeft ook een ster.quote:Op maandag 24 september 2018 15:15 schreef underground1009 het volgende:
Bij elkaar! We zijn studenten en ik kan niet ontzettend veel hieraan uitgeven Het idee is om op een zaterdag te gaan dus alleen in het weekend is geen probleem Ik weet dat het niet veel is maar een leuke en lekkere lunch met wijn moet voor dat geld toch wel te doen zijn?
Ziet er uit als een leuke tent en niet zo ver van mijn huis. Daar ga ik binnenkort eens eten.quote:Op woensdag 26 september 2018 22:26 schreef stavromulabeta het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op vrijdag 20 juli 2018 11:23 schreef Prego het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Guusjes, Vogelwijk (Of is het de Staatsliedenbuurt??), Utrecht
Wanneer?
Vorige week
Wat at je?
Een bord saté. Plus een stuk of 2, 3 speciaalbiertjes. Miss Stavromulabeta at een Guusjes-Burger.
[ afbeelding ]
Impressie?
Buurthuiskamer anex eetcafe anex speciaalbierkroeg. Dus de verwachtingen wat betreft het eten zijn dus ook: een voedzame, niet al te dure, lekkere maaltijd. En dat wordt ook waargemaakt. Een simpel bord saté. Wat Atjar uit een k&k-potje. Geen cremepjes, geen gelletjes en geen stikstof. Gewoon simpel maar lekker bord saté. Van verantwoorde kip. Dat dan weer wel.
Kosten?
55 euro voor 2 personen inclusief een paar biertjes. Het toetje hebben we maar gelaten, want dat was de vorige keer een maaltijd op zich.
Cijfer?
Totaal geen pretenties. Totaal geen verwachtingen. Wel een bord feel-good-voer tegen een schappelijke prijs. Dus een 8. Eat this, Amsterdammertje.
Waarbij het aan een kruising ligt van een straat vernoemd naar een bestuurder en een straat vernoemd naar een Adelijk geslacht... Zo logisch die buurten in Utrechtquote:
Jummie, geitquote:Op zondag 23 september 2018 01:55 schreef flipsen het volgende:
[..]
Las net de tweede review. Misschien een keertje naar Argentinië komen en het geitenfestival bezoeken? Heb je niet te klagen over kleine beetjes vlees
[ afbeelding ]
Ja joh, officieel is die straat idd randje Vogelbuurt en Tuinwijk dus je hebt een punt, maar agz iedereen tuinwijk weer verwart met Tuindorp noemt iedereen dat hele stuk Vogelbuurt.quote:Op donderdag 27 september 2018 19:40 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waarbij het aan een kruising ligt van een straat vernoemd naar een bestuurder en een straat vernoemd naar een Adelijk geslacht... Zo logisch die buurten in Utrecht
Lunch wordt door de meeste mensen in NL als broodjes, sandwich enzo gezien, is dat wel je bedoeling?quote:Op vrijdag 28 september 2018 18:51 schreef SV-tje het volgende:
Wij willen maandag graag lunchen voor ons 2-jarig huwelijk (we gaan op zaterdag al eten op de trouwlocatie). We zijn die dag in de buurt van Velsen/Zaandam waar we niet bekend zijn, iemand tips?
Nee dat is inderdaad niet wat we bedoelen. We vinden allerlei hapjes (zoals tapas, hoeft niet perse spaans maar om het idee aan te geven) lekker, maar ook een licht "diner" behoord tot de mogelijkheden. Voor een broodje kaas ga ik naar Bakker Bartquote:Op vrijdag 28 september 2018 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lunch wordt door de meeste mensen in NL als broodjes, sandwich enzo gezien, is dat wel je bedoeling?
Nogal een verschil Velsen of Zaandam.quote:Op vrijdag 28 september 2018 18:51 schreef SV-tje het volgende:
Wij willen maandag graag lunchen voor ons 2-jarig huwelijk (we gaan op zaterdag al eten op de trouwlocatie). We zijn die dag in de buurt van Velsen/Zaandam waar we niet bekend zijn, iemand tips?
Gelukkig welquote:
We gaan naar een bedrijf in Velsen en naar een bedrijf in Zaandam (komen vanuit Brabant) dus ergens in de buurt van die plaatsen is prima, we zijn toch onderweg.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogal een verschil Velsen of Zaandam.
Gemeente Velsen is o.a. Santpoort, IJmuiden, Velserbroek.
Zaandam ligt heel ergens anders.
Kun je hier tijdens de lunch ook bestellen van de a la carte kaart of alleen van de lunchkaart. A la carte kaart ziet er goed uit.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:45 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Gelukkig wel
SV-tje, hier kan je ontzettend lekker lunchen : http://www.brasseriedenk.nl/nl/
In Santpoort!
quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:09 schreef SoS87 het volgende:
Ik ken geen Vogelbuurt in U. Wel de Vogelenbuurt.
Gaaf en mooi hoorquote:Op maandag 1 oktober 2018 20:33 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Bij Rikus in Eext (Drenthe)
Ziet er allemaal lekker uit.quote:Op maandag 1 oktober 2018 20:33 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Impressie?
-knip-
Cijfer?
9-. Zelden zo goed gegeten met zo'n deskundige bediening.
Gewetensvraag... Toetjes boeien me eigenlijk nooit zo. Maar het was een soort brownie met ijs (vergeten wat, maar geen standaardsmaak), kastanjepuree en een mouse van weer iets wat ik vergeten ben. Wel lekker, maar persoonlijk zou ik het nooit zo erg vinden om een dessert voor een tussengang in te ruilen.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 00:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Gaaf en mooi hoor
Wat was het toetje eigenlijk?
Ik kan het alleen maar aanbevelen aan iedereen die ook maar in de buurt van Drenthe komt. Deze staat bij mij nu ergens in mijn persoonlijke top 3.quote:
Ik weet niet, maar ik denk dat het meevalt, maar vooral heel erg van de dag afhangt. Door de week zal het wel loslopen.quote:Op zondag 7 oktober 2018 22:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
Moet je bij Heroine lang van te voren reserveren?
Het was wel voldoende, dus uiteindelijk was de portionering goed. Ging wel uit van vijf gangen, maar leek nu meer op 4.5 gang..quote:Op woensdag 10 oktober 2018 09:47 schreef vinnypassy het volgende:
Het Bob-arrangement lijkt ook bij mij vaker meer waar voor je geld in een glas dan een vol arrangement. :-) Qua porties zal het misschien wennen zijn, maar was je wel voldaan na afloop? Ik vind ook dat je niet vol-vol moet zitten, zoals na 5 rondes bij Shabu Shabu, maar een klein beetje ruimte over na 5 gangen bij een goed restaurant heb ik ook wel eens last van.
Dit klinkt wel goed, maar ik vind het misschien net iets te duur voor wat je krijgt en daar was ik al een beetje bang voor.
Sorry, ik moest lachen Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.quote:Bulgaarse rode wijn bij werd geschonken gemaakt van Merlot en Malbec
top Malbecs zijn ook aan de prijsquote:Op woensdag 10 oktober 2018 11:47 schreef flipsen het volgende:
[..]
Sorry, ik moest lachen Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.
Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard
Jij moet echt in elke reactie vertellen dat je in Argentinië woont hè?quote:Op woensdag 10 oktober 2018 11:47 schreef flipsen het volgende:
[..]
Sorry, ik moest lachen Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.
Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard
En vaak noem ik dan ook nog even mijn reisorganisatiequote:Op zaterdag 20 oktober 2018 10:44 schreef Baconator het volgende:
[..]
Jij moet echt in elke reactie vertellen dat je in Argentinië woont hè?
Dat brood was ook echt goed trouwens. Daar hadden we nog wel meer van kunnen vragen trouwens, niet meer aan gedacht. We beknibbelden voornamelijk op tijd, de centjes waren minder belangrijk. De volgende keer doen we zeker 7 gangen.quote:Op maandag 29 oktober 2018 16:17 schreef vinnypassy het volgende:
Oh nice, menukaart is dus aardig op de schop gegaan t.o.v. ons bezoek in juli. Goed om te horen dat het zo beviel. Wij willen ook absoluut nog een keer terug, met deze nieuwe gerechten erbij kan ik al niet meer wachten.
En dat eitje he...
Bij 7 gangen met af en toe wat brood, zaten wij trouwens wel vol hoor. Ik echt precies voldoende, mijn vriendin een heel klein beetje te vol. Dus als je nog een keer gaat, gewoon niet beknibbelen op die centjes.
Is een beetje voorschut om met een fototoestel gaan lopen hannesen in een vol restaurant.quote:Op maandag 29 oktober 2018 17:25 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt
Onzin. Wij schrijven al 14 jaar tientallen recensies en verslagen van restaurants met daarbij foto's. We gebruiken geen flits.quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:06 schreef Mariocash het volgende:
Is een beetje voorschut om met een fototoestel gaan lopen hannesen in een vol restaurant.
Als je geen flits gebruikt en het een beetje discreet houdt, dan zal het meevallen met de overlast. Ik was wellicht iets te voorbarig met mijn voorgaande post.quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Onzin. Wij schrijven al 14 jaar tientallen recensies en verslagen van restaurants met daarbij foto's. We gebruiken geen flits.
Niemand heeft daar ooit iets van gezegd of zich er aan gestoord. Van Bistro's tot 3 Michelin-sterrententen vinden het allemaal geen enkel probleem.
Het restaurant en mijn vriend verzochten om geen foto's te makenquote:Op maandag 29 oktober 2018 17:25 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt
We konden niet kiezen tussen de gerechten. De zwezerik en lever hoorden gewoon niet bij het 5-gangen diner.quote:Op maandag 29 oktober 2018 17:27 schreef golfer het volgende:
Leuke kaart met lekkere gerechten.
Wat jammer dat jullie de kalfszwezerik en de eendenlever niet genomen hebben. Dat zou voor mij er absoluut bij horen.
Prachtige review, ik heb er trek van gekregen. Toen ik vanochtend las dat je daar geweest was en dat je later vandaag een review zou schrijven, heb ik de menukaart bekeken en was ik vooral benieuwd naar de ta tan...gelukkig kreeg je die op je bordje, zodat ik ook even mee kan gluren: dat ziet er prachtig uit zeg!quote:Op maandag 29 oktober 2018 13:02 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 28-10-2018
Waar: Ron Gastrobar Oriëntal in Amsterdam https://www.rongastrobaroriental.nl/
Prachtige kaart, daar kan ik ook zonder foto's best bij wegdromenquote:Op maandag 29 oktober 2018 16:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij aten vorige week donderdag bij Héroine.
Bovendien vinden de meeste restaurants het heel leuk als je een verslagje incl foto's maakt (en ze dat mailt of tagt). Als het goed is zijn ze trots op hun producten/zaak en als je er dan meer dan gemiddelde moeite insteekt vinden ze dat alleen maar tof.quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:21 schreef Mariocash het volgende:
Als je geen flits gebruikt en het een beetje discreet houdt, dan zal het meevallen met de overlast. Ik was wellicht iets te voorbarig met mijn voorgaande post.
Sinds ik een sous vide heb, maak ik ze regelmatig zelf. Alleen de sticky eidooiers eruit halen, door panko halen, en dan een half minuutje frituren. Dan krijg je toch een goddelijke bitterbal... Zo heb je ei nog nooit gegeten inderdaad!quote:Op maandag 29 oktober 2018 16:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik had nog nooit een 62 graden ei op, het stond heel hoog op mijn culinaire wishlist
Bah, ik hou niet van zachtgekookte snoteieren.quote:
Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het restaurant en mijn vriend verzochten om geen foto's te maken
[..]
Rustig, denk om je bloeddrukquote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:43 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?
Wel goed (vind ik).
Geniet gewoon van je eten en heb het leuk in je gezelschap. Het is zo hijgerig, dat gefotografeer. Je gaat toch uit eten om smaak en gezelschap en sfeer en gezelligheid? Hoe komt het in mensen op om hun telefoon dan te pakken om met plaatjes te gaan bewijzen hoe lekker het was (en wat kan anderen die plaatjes schelen?) Ik snáp het ook gewoon niet.
En als je, zoals de meeste goede recensenten, behoorlijk schrijven kan, heb je die pauperkieken helemaal niet nodig.
Iwanius bash.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb trouwens nog wel even gekeken of ik een dikke bejaarde met een stinksigaar op tafel zag
Ik heb wel foto's gemaakt, RobinOok destijds ook. Ze vonden het ook totaal geen probleem dat ik foto's maakte. Snap de tekst wel, het gaat om de gezelligheid, maar ff snel een fotootje nemen of heel de tijd je telefoon checken is natuurlijk wel een verschil.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rustig, denk om je bloeddruk
Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rustig, denk om je bloeddruk
Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
Netjes verwoord van ze. Maar dan zou ik toch navragen of ze ermee bedoelen dat je gezelschap belangrijk is of dat ze écht liever niet hebben dat je foto’s maakt.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rustig, denk om je bloeddruk
Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
Mijn gezelschap voelt zich erg opgelaten als ik een foto maak. Dus ik heb er verder niet bij stilgestaan. Maar er is vast geen fotoverbod hoor. Ik kan me niet voorstellen dat ze me de zaak uitzetten als ik wel een foto had genomen.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 17:57 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Netjes verwoord van ze. Maar dan zou ik toch navragen of ze ermee bedoelen dat je gezelschap belangrijk is of dat ze écht liever niet hebben dat je foto’s maakt.
Want er is voor mij een verschil tussen snel een fotootje maken en dan genieten van het eten of al append je eten naar binnen schuiven en tussen de gangen door je tafelgezelschap ook negeren.
Mooi gepresenteerd en lekker eten is een kunstwerkje en dat leg ik graag vast om na het eten te delen. Tijdens eten alle aandacht en lof voor de gerechten en het gezelschap.
Het is helemaal niet hijgerig dat gefotografeer. Zonder flits, als de borden zijn neergezet een fotootje maken met een klein compact cameraatje, 2 tellen klaar en dan genieten en lekker rustig eten. We zeggen het altijd en we krijgen altijd! leuke reacties dat het onze hobby is om een verslagje te maken met een fotootje van het bord erbij, vragen ook vaak nog een keertje wat er ook al weer inzit en ze vinden het alleen maar leuk, al die interesse en vragen dan waar het te lezen is.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:43 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?
Wel goed (vind ik).
Geniet gewoon van je eten en heb het leuk in je gezelschap. Het is zo hijgerig, dat gefotografeer. Je gaat toch uit eten om smaak en gezelschap en sfeer en gezelligheid? Hoe komt het in mensen op om hun telefoon dan te pakken om met plaatjes te gaan bewijzen hoe lekker het was (en wat kan anderen die plaatjes schelen?) Ik snáp het ook gewoon niet.
En als je, zoals de meeste goede recensenten, behoorlijk schrijven kan, heb je die pauperkieken helemaal niet nodig.
Ja maar soms zie je mensen voor mijn gevoel uuuuren hannesen en dan denk ik: éét! Je bent uit! Naar een restaurant gaan is zo veel meer dan beoordelen en delen wat je eet.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 18:45 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Het is helemaal niet hijgerig dat gefotografeer. Zonder flits, als de borden zijn neergezet een fotootje maken met een klein compact cameraatje. We zeggen het altijd en we krijgen altijd! leuke reacties dat het onze hobby is om een verslagje te maken met een fotootje van het bord erbij, vragen ook vaak nog een keertje wat er ook al weer inzit en ze vinden het alleen maar leuk, al die interesse.
nee, ik vind dat je jezelf verliest in extremen en doet alsof dat de norm en de algemene gang van zaken is.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 18:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Maar goed, ik ben een cul-barbaar hoor
Vond je ook al toen je een aantal jaren geleden met een CUL-groepje in 2006 met ons bij de Librije aan het eten was, toch? Je vond het allemaal niks, dat voedsel. En die foto's vond je ook heel vervelend.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 18:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Maar goed, ik ben een cul-barbaar hoor. Ik vind het eten vaak bijzaak.
Maar goed, ik duw de boel nu erg off topic (Sorry L_S!).
Dat zeg ik toch helemaal niet? Ik eet regelmatig bij sterrenrestaurants, zoals je heus wel weet, en geniet me gek. Maar ik maak geen foto's en stoor me aan mensen die daar omstandig elk bord van alle kanten op de kiek zetten. Maar ik val in herhaling, dus je kunt gewoon teruglezen. Dan kan het hier weer gewoon over waar-heb-je-gegeten gaan.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 00:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Vond je ook al toen je een aantal jaren geleden met een CUL-groepje in 2006 met ons bij de Librije aan het eten was, toch? Je vond het allemaal niks, dat voedsel. En die foto's vond je ook heel vervelend.
Als waarschuwing zodat mensen niet onaangenaam verrast worden.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 15:56 schreef DancingPhoebe het volgende:
Waarom in hemelsnaam zeggen dat je foto's gaat maken
Ik heb het idee dat er bij jou nog wat oud zeer zit. Klopt dit?quote:Op woensdag 31 oktober 2018 09:17 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Dat zeg ik toch helemaal niet? Ik eet regelmatig bij sterrenrestaurants, zoals je heus wel weet, en geniet me gek. Maar ik maak geen foto's en stoor me aan mensen die daar omstandig elk bord van alle kanten op de kiek zetten. Maar ik val in herhaling, dus je kunt gewoon teruglezen. Dan kan het hier weer gewoon over waar-heb-je-gegeten gaan.
Als je daar onaangenaam verrast van raakt moet je misschien binnenblijven...quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:10 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Als waarschuwing zodat mensen niet onaangenaam verrast worden.
Daar heb je wel een goed punt. Een beetje leven en laten leven.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:13 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Als je daar onaangenaam verrast van raakt moet je misschien binnenblijven...
Welnee, want G&B, die ik zeer waardeer, lopen niet driemaal hun tafel rond om hun maaltje op de kiek te zetten.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:10 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik heb het idee dat er bij jou nog wat oud zeer zit. Klopt dit?
Nee, wij houden het meestal bij tweemaal om de tafel lopen.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:46 schreef Duderinnetje het volgende:
Welnee, want G&B, die ik zeer waardeer, lopen niet driemaal hun tafel rond om hun maaltje op de kiek te zetten.
Ik ken ze gewoon hoor, dus je gestook kan elders vruchtbaardere bodem vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |