Stond nu in mijn verslag We kregen een menukaart met alles erop, dat konden we meenemen en dat heb ik dus overgenomen. Anders schrijf ik het inderdaad soms op, of ik zoek het terug op de site als het daar te vinden is. Alles onthouden lukt mij nooit. Foto's helpen wel mee, want op de foto zie je natuurlijk ook wel grotendeels wat je gegeten hebt.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:00 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vind het altijd zo knap dat jullie alle gangen en ingrediënten onthouden. Of schrijven jullie dan mee terwijl de bediening praat?
Ik ben na een uur al weer krijt wat ik exact gegeten heb. Doet niets af aan het genot trouwens.
Ja, maar let op, ze veranderen niet vaak van menu. Ik was daar een beetje verbolgen over. Als het dan geen wisselend verrassingsmenu is, dan kun je ook gewoon een menukaart maken. Zodat je kunt checken of de kaart al veranderd is voor je weer langs gaat. Maar goed, als je het weet, dan weet je ook dat je minstens 6 weken (geloof ik) moet wachten voro een volgende bezoekje. Maar stom is het wel. Wij zijn nu al een tijd niet geweest, gewoon omdat je niet bijhoudt "of het alweer kan".quote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
grote kans dat we hier vaker gaan eten, want we wonen op vijf minuutjes lopen.
Ja, maar vaker is bij ons ook niet om de twee weken hoor. Denk nog een keer of 2 in de komende anderhalf jaar ofzo.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, maar let op, ze veranderen niet vaak van menu. Ik was daar een beetje verbolgen over. Als het dan geen wisselend verrassingsmenu is, dan kun je ook gewoon een menukaart maken. Zodat je kunt checken of de kaart al veranderd is voor je weer langs gaat. Maar goed, als je het weet, dan weet je ook dat je minstens 6 weken (geloof ik) moet wachten voro een volgende bezoekje. Maar stom is het wel. Wij zijn nu al een tijd niet geweest, gewoon omdat je niet bijhoudt "of het alweer kan".
Ben je nou nog steeds niet bij de Jong geweest?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:11 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ja, maar vaker is bij ons ook niet om de twee weken hoor. Denk nog een keer of 2 in de komende anderhalf jaar ofzo.
Ik las trouwens jouw review nog even terug waarin je vergeleek met De Jong. Op basis van jouw ervaring en loftuitingen wilde ik daar al graag heen, nu nog iets meer. Dus die wil ik dit jaar liefst ook nog afstrepen.
Oh dat is inderdaad handig, zo'n meeneem-menu.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:02 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Stond nu in mijn verslag We kregen een menukaart met alles erop, dat konden we meenemen en dat heb ik dus overgenomen. Anders schrijf ik het inderdaad soms op, of ik zoek het terug op de site als het daar te vinden is. Alles onthouden lukt mij nooit. Foto's helpen wel mee, want op de foto zie je natuurlijk ook wel grotendeels wat je gegeten hebt.
Als we het menu niet meekrijgen, dan maak ik er voor onszelf vaak gewoon even een foto van.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:27 schreef Duderinnetje het volgende:
Oh dat is inderdaad handig, zo'n meeneem-menu.
O ja, dat kan natuurlijk ook. Een foto maken van het menu. Aan zoiets zou ik werkelijk niet denken. Maar dat doe je ook alleen omdat je een recensie wilt schrijven, neem ik aan.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Als we het menu niet meekrijgen, dan maak ik er voor onszelf vaak gewoon even een foto van.
Idem met het etiket van een fles wijn.
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Ik zou zó naar uit eten gaan als ik huiswerk bij me had. Heb nooit begrepen dat andere mensen, buiten betaalde en professionele recensenten, zó hun avonden willen doorbrengen. Waaróm zou je administreren? Ik zal dat nooit helemaal begrijpen, denk ik. Ik ben een liefhebber van uit eten gaan en we gaan héél vaak. Maar waarom leg je zoiets vast? Wat is de lol daarvan?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
ik doe het zelf ook niet omdat het gewoon teveel afleidt en goeie foto's maken is ook moeilijk maar altijd leuk om verslagen van anderen te lezen die het wel doen.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
O ja, dat kan natuurlijk ook. Een foto maken van het menu. Aan zoiets zou ik werkelijk niet denken. Maar dat doe je ook alleen omdat je een recensie wilt schrijven, neem ik aan.
Ik zou er zelf geen zin in hebben, aan die administratie in woord en beeld, tijdens een leuk diner. Maar als je blogt is het noodzakelijk natuurlijk. Dan zit je er ook met een andere opzet.
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
We doen het al ruim 14 jaar. Voor onszelf en voor veel meelezende geïnteresseerden en zelfs tegenwoordig voor de restauranthouders die onze site beginnen te kennen en nieuwsgierig zijn naar onze recensies.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:12 schreef Duderinnetje het volgende:
Jullie recensies zijn eigenlijk ook verslagen, zie ik. Maar dat is ook oké voor jullie, denk ik? Of wat willen jullie ermee?
ja ik snap wel dat de restauranthouders er blij mee zijn!quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:31 schreef golfer het volgende:
[..]
We doen het al ruim 14 jaar. Voor onszelf en voor veel meelezende geïnteresseerden en zelfs tegenwoordig voor de restauranthouders die onze site beginnen te kennen en nieuwsgierig zijn naar onze recensies.
En uit eten gaan vinden we nog altijd erg leuk.
Verder heeft niemand er last van.
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:27 schreef vinnypassy het volgende:
Ik vind het leuk om te schrijven en mijn ervaring te delen. Liefst zou ik geen foto's nemen, daar ben ik ook eigenlijk helemaal niet van, maar het is wel leuk om af en toe terug te kijken naar hoe het eruit zag. Dit doen we niet altijd trouwens, maar wel bij de exclusievere diners. Voelt dan achteraf een beetje net als een reisverslag; dat vind ik ook leuk om heel af en toe naar terug te kijken of te lezen - en dat doe ik dus ook met mijn eetverslagen.
Overigens leidt 1 foto niet af. Sterker; ik heb pas gelezen dat het maken van foto's het eten lekkerder maakt, omdat je bij het wachten meer stofjes aanmaken waarvan je gaat watertanden.
Op onze eigen recensiesite geven we geen cijfers, dus hoe je daarbij komt?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:33 schreef Duderinnetje het volgende:
ja ik snap wel dat de restauranthouders er blij mee zijn!
Maar het zijn geen recensies. Wél leuke verslagen. En doorgaans een 8 als het ook maar een beetje oké was. Dat is een mooie gemiddelde score.
nee daar zijn jullie mee gestopt. Maar wat bepaalt de waarde van je recensie dan? Het zijn dus geen recensies. Het zijn verslagen zonder waardeoordeel. Ik heb er wel eens in gezocht, maar kreeg geen enkel gefundeerd oordeel over een reastaurant waarop ik een besluit kom nemen. Dat is toch jammer, als je zo veel kennis en ervaring in pacht hebt?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Op onze eigen recensiesite geven we geen cijfers, dus hoe je daarbij komt?
Het liefst maak ik geen foto's, maar als ik het niet doe heb ik niets om naar terug te kijken en later inspiratie op te doen als ik zelf uitgebreid ga koken. Natuurlijk kan ik het onthouden, maar foto's zijn toch ook wat waard? Jij neemt toch vast ook wel foto's van dingen die voor jou belangrijk zijn, of waar je graag (letterlijk) naar terugkijkt? Voor mij horen dit soort etentjes daarbij. Verder maak ik bijna nooit foto's, behalve als ik op reis ben. Op deze manier gebruik ik de camera op mijn telefoon tenminste nog.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:41 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.
Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag.
Wat doe je dan in dit topic?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:41 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.
Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag.
Vroeger hadden ze ook fototoestellenquote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.quote:
Niet voor 1826.quote:
quote:Op vrijdag 20 juli 2018 14:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
Leuk verslag!quote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
Dank. ;-)
Waar en wanneer: Restaurant Héroine, gisteren
Ok. Ik vind ze ook heel leuk hoor.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:53 schreef golfer het volgende:
Nogmaals, we doen het voor onszelf.
Het is net zo relevant als jullie verslagen over de Franse meiden of de campervakantie.
Als je professionele recensies wilt hebben laten we ons graag sponsoren of betalen voor meer diepgang.
Ja eens, ik ook. Of nou ja, van mij hoeft het allebei niet, zonder dat ik er tips bij krijg over hoe en wat. Dus hoe laat die toren van Pisa geopend is, en of hij daadwerkelijk wel een beetje knap scheef staat en zo.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 14:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
Om voort te borduren op het verschil tussen recensie en verslag, ik noem het ook altijd een verslag... en hebben het ook even aangepast op onze eigen site.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 16:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Ok. Ik vind ze ook heel leuk hoor.
Maar ik zou best wat meer oordeel willen. Jullie hebben er genoeg verstand van in mijn ogen. Ik hunker dan altijd naar: waaróm was het goed en fijn, waarin onderscheidt het zich, waar kan het restaurant zich mee meten, waarin was het al dan niet origineel.
En dat mis ik dan. Lijkt me dat jullie dat soort meningen prima mogen en kunnen vormen.
Maar goed, never mind, ik loop te zeuren. Excuses.
quote:Of het na een maand nog kinderziektes zijn weten we niet, maar wat ons betreft is dit niet voor herhaling vatbaar.
De prijs-kwaliteitsverhouding vinden we ook niet echt kloppend.
De bediening was wel attent en vlot.
En we eten ook vaak zonder een verslagje te schrijven.quote:Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de hand van de sinds 1 januari nieuw begonnen chefkok Menno Post, die de moeilijke taak heeft om Lucas Rive , die 22 jaar de scepter zwaaide, op te volgen nog niet echt zichtbaar was.
Allemaal toch wel wat vertrouwde en veilige superlekkere smaken, maar niet vernieuwend.
Misschien ook niet nodig voor het toch wel min-of-meer vaste traditionele publiek dat de Bokkedoorns bezoekt, maar voor ons had het allemaal net een tikkeltje spannender mogen zijn.
Gamba’s laten staan. Man, man, man...quote:Op maandag 30 juli 2018 08:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Hierbij mijn review over gisteravond. Zonder foto's, maar ik vind het met alle respect een beetje raar (ook voor omstanders) om van alles foto's te gaan zitten maken.
Waar: Limani te Hellevoetsluis
Wanneer: 29/07/2018
Wat aten we:
Normaal zijn wij van de sushi, maar we wilden weer eens wat anders. Omdat we hier al eens gegeten hadden en het erg lekker was, was onze keus hierop gevallen.
Voorgerecht hadden we allebei gehaktballetjes met tzatziki in pittige saus. Erg lekker, gehakt ook goed gekruid. Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...
Als hoofdgerecht had ik een pasta met zeevruchten afgemaakt met 2 megagrote gamba's die er op lagen. Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan. De pasta zelf ging op zich wel, goed al dente gekookt. Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren. De pasta was goed gevuld, de saus was lekker. Alleen dus jammer van de inktvisringen. Vriend had een simpele mixed grill.
Als nagerecht geen ijs, want de pasta vulde goed. Wel een simpele koffie om het af te maken.
Eindoordeel: Lekker gegeten, prima en gastvrije bediening welke ik ook erg belangrijk vind. Parkeren kan fijn voor de deur (gratis).
Oja, de prijs was bijna 68 euro.
Er zaten geen schelpen in voor zover ik weet Vriend is helemaal niet van de seafood en weet dus ook niet gamba's gepeld dienen te wordenquote:Op maandag 30 juli 2018 08:58 schreef FutureFairytale het volgende:
Maar geen moeite met de schelpen gehad in de pasta?
Wilde je vriend de gamba's ook niet voor je pellen? Zonde om dan seafood te nemen want dat heb je dan.
Verder hebben andere mensen echt geen last van mensen die foto's nemen van hun eigen eten. Zolang ze maar niet hen op de foto zetten is er niks aan de hand.
Als ik foto's maak zie ik niemand kijken.quote:Op maandag 30 juli 2018 09:07 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Wat betreft foto's maken, prima dat er mensen zijn die dat doen. Maar ik voel me een beetje opgelaten als ik dat doe. Zo van ' oh, die moet weer interessant doen op Social media' ofzo.
Zonde dat je geen steakwoorden opschrijft.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
Ziet er fantastisch uit, ik onthoud hem!quote:
Maar je hebt bijna overal kritiek op?quote:Op maandag 30 juli 2018 08:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...
Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan.
Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren.
Eindoordeel: Lekker gegeten,
Voor wat het waard is, we zaten zo rond de drieënhalf uur.quote:Op maandag 30 juli 2018 12:38 schreef golfer het volgende:
Ik zag die Heerlijk-actie bij Petossi voorbij komen en twijfel nog steeds. Plus dat we niet meer urenlang willen tafelen.
Is ons echt te lang voor zo'n etentje. Heb ik misschien wel bij 2-Michelinsterrententen er voor over, maar niet bij Petossi.quote:Op maandag 30 juli 2018 19:19 schreef Fretwork het volgende:
Voor wat het waard is, we zaten zo rond de drieënhalf uur.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |