Stond nu in mijn verslag We kregen een menukaart met alles erop, dat konden we meenemen en dat heb ik dus overgenomen. Anders schrijf ik het inderdaad soms op, of ik zoek het terug op de site als het daar te vinden is. Alles onthouden lukt mij nooit. Foto's helpen wel mee, want op de foto zie je natuurlijk ook wel grotendeels wat je gegeten hebt.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:00 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vind het altijd zo knap dat jullie alle gangen en ingrediënten onthouden. Of schrijven jullie dan mee terwijl de bediening praat?
Ik ben na een uur al weer krijt wat ik exact gegeten heb. Doet niets af aan het genot trouwens.
Ja, maar let op, ze veranderen niet vaak van menu. Ik was daar een beetje verbolgen over. Als het dan geen wisselend verrassingsmenu is, dan kun je ook gewoon een menukaart maken. Zodat je kunt checken of de kaart al veranderd is voor je weer langs gaat. Maar goed, als je het weet, dan weet je ook dat je minstens 6 weken (geloof ik) moet wachten voro een volgende bezoekje. Maar stom is het wel. Wij zijn nu al een tijd niet geweest, gewoon omdat je niet bijhoudt "of het alweer kan".quote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
grote kans dat we hier vaker gaan eten, want we wonen op vijf minuutjes lopen.
Ja, maar vaker is bij ons ook niet om de twee weken hoor. Denk nog een keer of 2 in de komende anderhalf jaar ofzo.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, maar let op, ze veranderen niet vaak van menu. Ik was daar een beetje verbolgen over. Als het dan geen wisselend verrassingsmenu is, dan kun je ook gewoon een menukaart maken. Zodat je kunt checken of de kaart al veranderd is voor je weer langs gaat. Maar goed, als je het weet, dan weet je ook dat je minstens 6 weken (geloof ik) moet wachten voro een volgende bezoekje. Maar stom is het wel. Wij zijn nu al een tijd niet geweest, gewoon omdat je niet bijhoudt "of het alweer kan".
Ben je nou nog steeds niet bij de Jong geweest?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:11 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ja, maar vaker is bij ons ook niet om de twee weken hoor. Denk nog een keer of 2 in de komende anderhalf jaar ofzo.
Ik las trouwens jouw review nog even terug waarin je vergeleek met De Jong. Op basis van jouw ervaring en loftuitingen wilde ik daar al graag heen, nu nog iets meer. Dus die wil ik dit jaar liefst ook nog afstrepen.
Oh dat is inderdaad handig, zo'n meeneem-menu.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:02 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Stond nu in mijn verslag We kregen een menukaart met alles erop, dat konden we meenemen en dat heb ik dus overgenomen. Anders schrijf ik het inderdaad soms op, of ik zoek het terug op de site als het daar te vinden is. Alles onthouden lukt mij nooit. Foto's helpen wel mee, want op de foto zie je natuurlijk ook wel grotendeels wat je gegeten hebt.
Als we het menu niet meekrijgen, dan maak ik er voor onszelf vaak gewoon even een foto van.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:27 schreef Duderinnetje het volgende:
Oh dat is inderdaad handig, zo'n meeneem-menu.
O ja, dat kan natuurlijk ook. Een foto maken van het menu. Aan zoiets zou ik werkelijk niet denken. Maar dat doe je ook alleen omdat je een recensie wilt schrijven, neem ik aan.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Als we het menu niet meekrijgen, dan maak ik er voor onszelf vaak gewoon even een foto van.
Idem met het etiket van een fles wijn.
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Ik zou zó naar uit eten gaan als ik huiswerk bij me had. Heb nooit begrepen dat andere mensen, buiten betaalde en professionele recensenten, zó hun avonden willen doorbrengen. Waaróm zou je administreren? Ik zal dat nooit helemaal begrijpen, denk ik. Ik ben een liefhebber van uit eten gaan en we gaan héél vaak. Maar waarom leg je zoiets vast? Wat is de lol daarvan?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
ik doe het zelf ook niet omdat het gewoon teveel afleidt en goeie foto's maken is ook moeilijk maar altijd leuk om verslagen van anderen te lezen die het wel doen.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
O ja, dat kan natuurlijk ook. Een foto maken van het menu. Aan zoiets zou ik werkelijk niet denken. Maar dat doe je ook alleen omdat je een recensie wilt schrijven, neem ik aan.
Ik zou er zelf geen zin in hebben, aan die administratie in woord en beeld, tijdens een leuk diner. Maar als je blogt is het noodzakelijk natuurlijk. Dan zit je er ook met een andere opzet.
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
We doen het al ruim 14 jaar. Voor onszelf en voor veel meelezende geïnteresseerden en zelfs tegenwoordig voor de restauranthouders die onze site beginnen te kennen en nieuwsgierig zijn naar onze recensies.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:12 schreef Duderinnetje het volgende:
Jullie recensies zijn eigenlijk ook verslagen, zie ik. Maar dat is ook oké voor jullie, denk ik? Of wat willen jullie ermee?
ja ik snap wel dat de restauranthouders er blij mee zijn!quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:31 schreef golfer het volgende:
[..]
We doen het al ruim 14 jaar. Voor onszelf en voor veel meelezende geïnteresseerden en zelfs tegenwoordig voor de restauranthouders die onze site beginnen te kennen en nieuwsgierig zijn naar onze recensies.
En uit eten gaan vinden we nog altijd erg leuk.
Verder heeft niemand er last van.
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:27 schreef vinnypassy het volgende:
Ik vind het leuk om te schrijven en mijn ervaring te delen. Liefst zou ik geen foto's nemen, daar ben ik ook eigenlijk helemaal niet van, maar het is wel leuk om af en toe terug te kijken naar hoe het eruit zag. Dit doen we niet altijd trouwens, maar wel bij de exclusievere diners. Voelt dan achteraf een beetje net als een reisverslag; dat vind ik ook leuk om heel af en toe naar terug te kijken of te lezen - en dat doe ik dus ook met mijn eetverslagen.
Overigens leidt 1 foto niet af. Sterker; ik heb pas gelezen dat het maken van foto's het eten lekkerder maakt, omdat je bij het wachten meer stofjes aanmaken waarvan je gaat watertanden.
Op onze eigen recensiesite geven we geen cijfers, dus hoe je daarbij komt?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:33 schreef Duderinnetje het volgende:
ja ik snap wel dat de restauranthouders er blij mee zijn!
Maar het zijn geen recensies. Wél leuke verslagen. En doorgaans een 8 als het ook maar een beetje oké was. Dat is een mooie gemiddelde score.
nee daar zijn jullie mee gestopt. Maar wat bepaalt de waarde van je recensie dan? Het zijn dus geen recensies. Het zijn verslagen zonder waardeoordeel. Ik heb er wel eens in gezocht, maar kreeg geen enkel gefundeerd oordeel over een reastaurant waarop ik een besluit kom nemen. Dat is toch jammer, als je zo veel kennis en ervaring in pacht hebt?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Op onze eigen recensiesite geven we geen cijfers, dus hoe je daarbij komt?
Het liefst maak ik geen foto's, maar als ik het niet doe heb ik niets om naar terug te kijken en later inspiratie op te doen als ik zelf uitgebreid ga koken. Natuurlijk kan ik het onthouden, maar foto's zijn toch ook wat waard? Jij neemt toch vast ook wel foto's van dingen die voor jou belangrijk zijn, of waar je graag (letterlijk) naar terugkijkt? Voor mij horen dit soort etentjes daarbij. Verder maak ik bijna nooit foto's, behalve als ik op reis ben. Op deze manier gebruik ik de camera op mijn telefoon tenminste nog.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:41 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.
Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag.
Wat doe je dan in dit topic?quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:41 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ach hou toch op. Je zit toch niet lekker onbedaarlijk te kletsen als je foto's van je bord zit te maken. Waar las je dat? In de Lekker zeker? Wie maakte je die onzin wijs? En geloof je het zelf?
Ik zou er niet aan denken foto's te nemen als ik geriefelijk zit te eten. Vreet het op en sla het eventueel op in je herinnering. Je zou het liefst géén foto's nemen, schrijf je. Nou. Doe dat dan ook niet. Jezusmina zeg.
Ik zou het als restauranthouder ook vreselijk vinden, dat foto-paupergedrag.
Vroeger hadden ze ook fototoestellenquote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Geeft wel te denken hoe ze dat vroeger deden! Inderdaad notities maken naast het bord, vrees ik!
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.quote:
Niet voor 1826.quote:
quote:Op vrijdag 20 juli 2018 14:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
Leuk verslag!quote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:30 schreef vinnypassy het volgende:
Dank. ;-)
Waar en wanneer: Restaurant Héroine, gisteren
Ok. Ik vind ze ook heel leuk hoor.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 13:53 schreef golfer het volgende:
Nogmaals, we doen het voor onszelf.
Het is net zo relevant als jullie verslagen over de Franse meiden of de campervakantie.
Als je professionele recensies wilt hebben laten we ons graag sponsoren of betalen voor meer diepgang.
Ja eens, ik ook. Of nou ja, van mij hoeft het allebei niet, zonder dat ik er tips bij krijg over hoe en wat. Dus hoe laat die toren van Pisa geopend is, en of hij daadwerkelijk wel een beetje knap scheef staat en zo.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 14:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heb ik als ik iemands foto's van berg nummer zoveel, boom huppeldepup, de toren van Pisa en de eifeltoren zie.
Om voort te borduren op het verschil tussen recensie en verslag, ik noem het ook altijd een verslag... en hebben het ook even aangepast op onze eigen site.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 16:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Ok. Ik vind ze ook heel leuk hoor.
Maar ik zou best wat meer oordeel willen. Jullie hebben er genoeg verstand van in mijn ogen. Ik hunker dan altijd naar: waaróm was het goed en fijn, waarin onderscheidt het zich, waar kan het restaurant zich mee meten, waarin was het al dan niet origineel.
En dat mis ik dan. Lijkt me dat jullie dat soort meningen prima mogen en kunnen vormen.
Maar goed, never mind, ik loop te zeuren. Excuses.
quote:Of het na een maand nog kinderziektes zijn weten we niet, maar wat ons betreft is dit niet voor herhaling vatbaar.
De prijs-kwaliteitsverhouding vinden we ook niet echt kloppend.
De bediening was wel attent en vlot.
En we eten ook vaak zonder een verslagje te schrijven.quote:Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de hand van de sinds 1 januari nieuw begonnen chefkok Menno Post, die de moeilijke taak heeft om Lucas Rive , die 22 jaar de scepter zwaaide, op te volgen nog niet echt zichtbaar was.
Allemaal toch wel wat vertrouwde en veilige superlekkere smaken, maar niet vernieuwend.
Misschien ook niet nodig voor het toch wel min-of-meer vaste traditionele publiek dat de Bokkedoorns bezoekt, maar voor ons had het allemaal net een tikkeltje spannender mogen zijn.
Gamba’s laten staan. Man, man, man...quote:Op maandag 30 juli 2018 08:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Hierbij mijn review over gisteravond. Zonder foto's, maar ik vind het met alle respect een beetje raar (ook voor omstanders) om van alles foto's te gaan zitten maken.
Waar: Limani te Hellevoetsluis
Wanneer: 29/07/2018
Wat aten we:
Normaal zijn wij van de sushi, maar we wilden weer eens wat anders. Omdat we hier al eens gegeten hadden en het erg lekker was, was onze keus hierop gevallen.
Voorgerecht hadden we allebei gehaktballetjes met tzatziki in pittige saus. Erg lekker, gehakt ook goed gekruid. Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...
Als hoofdgerecht had ik een pasta met zeevruchten afgemaakt met 2 megagrote gamba's die er op lagen. Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan. De pasta zelf ging op zich wel, goed al dente gekookt. Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren. De pasta was goed gevuld, de saus was lekker. Alleen dus jammer van de inktvisringen. Vriend had een simpele mixed grill.
Als nagerecht geen ijs, want de pasta vulde goed. Wel een simpele koffie om het af te maken.
Eindoordeel: Lekker gegeten, prima en gastvrije bediening welke ik ook erg belangrijk vind. Parkeren kan fijn voor de deur (gratis).
Oja, de prijs was bijna 68 euro.
Er zaten geen schelpen in voor zover ik weet Vriend is helemaal niet van de seafood en weet dus ook niet gamba's gepeld dienen te wordenquote:Op maandag 30 juli 2018 08:58 schreef FutureFairytale het volgende:
Maar geen moeite met de schelpen gehad in de pasta?
Wilde je vriend de gamba's ook niet voor je pellen? Zonde om dan seafood te nemen want dat heb je dan.
Verder hebben andere mensen echt geen last van mensen die foto's nemen van hun eigen eten. Zolang ze maar niet hen op de foto zetten is er niks aan de hand.
Als ik foto's maak zie ik niemand kijken.quote:Op maandag 30 juli 2018 09:07 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Wat betreft foto's maken, prima dat er mensen zijn die dat doen. Maar ik voel me een beetje opgelaten als ik dat doe. Zo van ' oh, die moet weer interessant doen op Social media' ofzo.
Zonde dat je geen steakwoorden opschrijft.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Zo zijn wij ooit ook begonnen, inderdaad. Toen we nog geen foto's van het eten maakten. Gewoon een klein notitieblokje en dan steekwoorden opschrijven.
Ziet er fantastisch uit, ik onthoud hem!quote:
Maar je hebt bijna overal kritiek op?quote:Op maandag 30 juli 2018 08:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Saus was lekker, maar niet pittig. Dus w.m.b. mag het woord pittig van de menukaart af...
Nu vind ik garnalen pellen echt een goor werk, dus ik heb die grotendeels laten staan.
Enig minpuntje was dat de inktvisringen die erin zaten echt ontzettend taai waren.
Eindoordeel: Lekker gegeten,
Voor wat het waard is, we zaten zo rond de drieënhalf uur.quote:Op maandag 30 juli 2018 12:38 schreef golfer het volgende:
Ik zag die Heerlijk-actie bij Petossi voorbij komen en twijfel nog steeds. Plus dat we niet meer urenlang willen tafelen.
Is ons echt te lang voor zo'n etentje. Heb ik misschien wel bij 2-Michelinsterrententen er voor over, maar niet bij Petossi.quote:Op maandag 30 juli 2018 19:19 schreef Fretwork het volgende:
Voor wat het waard is, we zaten zo rond de drieënhalf uur.
quote:Op maandag 30 juli 2018 10:49 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Zonde dat je geen steakwoorden opschrijft.
Want er is geen OV tussen Ridderkerk en Rotterdam?quote:Op maandag 6 augustus 2018 23:20 schreef Gripper het volgende:
Waarom ga je weg uit de culinaire hoofdstad van Nederland! Daar ga jij als eetliefhebber toch heel ongelukkig van worden vinny?
In Ridderkerk heb je alleen maar het AYCE buffet bij Vd valk op zaterdagavond...
Alleen een bus. In Ridderkerk willen ze geen tram/snelle verbinding met Rotterdam.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 08:58 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
[..]
Want er is geen OV tussen Ridderkerk en Rotterdam?
Ik weet het, maar we willen ook een keertje kids gaan opvoeden en dat zien we niet zitten in Rotterdam centrum. Familie woont ook in Ridderkerk, dus dat is met opvang handig, en de prijzen (vooral als je een tuin wilt) zijn daar wat gunstiger.quote:Op maandag 6 augustus 2018 23:20 schreef Gripper het volgende:
Waarom ga je weg uit de culinaire hoofdstad van Nederland! Daar ga jij als eetliefhebber toch heel ongelukkig van worden vinny?
In Ridderkerk heb je alleen maar het AYCE buffet bij Vd valk op zaterdagavond...
En wij willen geen mensen uit Ridderkerk hier.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 09:20 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Alleen een bus. In Ridderkerk willen ze geen tram/snelle verbinding met Rotterdam.
Ziet er goed uit. Daar ga ik ook maar eens eten.quote:Op maandag 6 augustus 2018 19:16 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: Joelia Rotterdam
Wanneer: Recentelijk
Wat at je: Beide het "All The Way menu"
[ link | afbeelding ]
We kwamen er met het idee om het lunchmenu te kiezen, maar omdat het een verjaardag was lieten we ons overhalen voor dit vijf gangen menu. Na een hapje en een kleine amuse werd de eerste gang gereserveerd, namelijk de likkepot:
[ link | afbeelding ]
Bovenop kaviaar, daaronder krab en daaronder een frisse avocado mousse. Zeer machtig gerecht. Erg lekker.
Volgende gerecht was de tarbot:
[ link | afbeelding ]
Mooi gerecht om te zien en het rook fantastisch. Wederom erg lekker al vond ik de tomaat en onderliggende saus een beetje te zuur.
Volgende gerecht de ganzenlever met truffelsaus:
[ link | afbeelding ]
Ge-wel-dig. Super romig en vullend, maar fantastisch lekker.
Hierna het waygu gerecht:
[ link | afbeelding ]
Het vlees is zo lekker mals dat het niks extra nodig heeft. De chef had wat gebakken vet kruimels en sjalotte erbij gedaan, maar dat was echt niet nodig. Het vlees smelt echt in je mond, maar is wel erg duur waardoor je natuurlijk geen grote portie krijgt. We kregen er frites en mayo bij. Op zich wel leuk, maar vond ik persoonlijk niet heel bijzonder.
Het laatste gerecht was de souffle waar we helaas geen foto van hebben gemaakt. De souffle was erg zoet, maar door het ijslimoen er doorheen te doen was het op zich lekker, maar niet zo bijzonder als de vorige 2 gerechten.
Naast de gangen hebben we 2 a 3 glazen wijn gedronken. Het eerste glas bij de amuse en het eerste gerecht was een sauvignon blanc voor mij (fris en fruitig, lekker) en een rose voor mijn vrouw (geen idee). Vervolgens bij de tarbot een chenin blanc van stellenbosch. Lekker vette wijn die goed bij de vis paste. Bij het vlees kreeg ik een rode wijn uit toscane (druif vergeten). Prima wijn, maar niet heel bijzonder. Viel ook een beetje weg tegenover het zoute eten.
Uiteindelijk zijn we voldaan en tevreden vertrokken. Zoals je hebt kunnen zien waren het vooral "zware" gerechten waardoor we beide met een vol gevoel zijn vertrokken. Keerzijde was helaas wel dat het vrij dure ingrediënten waren waardoor de uiteindelijk rekening ook vrij pittig was. Al met al weer een leuke ervaring!
Cijfer: 7,5
Inderdaad, ben heel blij dat ik in het centrum woon, nog genoeg lekkers te proberen hier. Het heeft natuurlijk wel met wilskracht te maken. Ken genoeg mensen die dat stuk niet zouden fietsen.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 10:02 schreef Gripper het volgende:
Uiteindelijk, als je niet meer in het centrum woont, ga je toch minder vaak de stad in. Wij hebben nog het geluk dat Nieuwegein-Utrecht gewoon te fietsen is, en mijn vriendin werkt in de stad. Dus we eten om de week wel wat buiten de deur.
Maar veel mensen die de stad verlaten komen echt niet meer zo vaak in het centrum als voorheen.
Lekker handig na een avondje restaurant met een fles wijn voor tweequote:Op dinsdag 7 augustus 2018 16:54 schreef RobinOok het volgende:
Ik woon in de stad en doe evengoed alles met de auto.
Ter March vind ik ook echt goed, die burger heb ik wel al een paar keer gehad, het is af en toe wel zoeken naar een plekje inderdaad.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 14:22 schreef vinnypassy het volgende:
Heb je de burger van Café Opa ook al eens geprobeerd? Daar ben ik best wel fan van. Ellis vond ik ook wel prima, maar niet de beste (volgens mij had ik ook die Guaco Waco; ik kies meestal ook het duurste ). Cafe Opa en Ter Marsch staan daar wel boven, denk ik.
Nee, alleen die naam al.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 14:22 schreef vinnypassy het volgende:
Heb je de burger van Café Opa ook al eens geprobeerd?
Dus bij Tante Nel kunnen we je ook niet vinden?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 14:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, alleen die naam al.
Er zijn echt grenzen. En die is over een grens. Kutnaam.
Net als Tante Pietjequote:Op donderdag 9 augustus 2018 14:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, alleen die naam al.
Er zijn echt grenzen. En die is over een grens. Kutnaam.
quote:
Chez Pierre, Bij Karel, Tante Nel kan allemaal wel. Ik neem aan dat dat gewoon mensen zijn.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 15:09 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Dus bij Tante Nel kunnen we je ook niet vinden?
Mag Opa ook een beetje privacy hebben?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 15:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Chez Pierre, Bij Karel, Tante Nel kan allemaal wel. Ik neem aan dat dat gewoon mensen zijn.
Maar opa vind ik stom. Geef die man een naam.
Ja hoor. Daarom laat ik hem ook met rust.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:11 schreef oranjevogel1 het volgende:
[..]
Mag Opa ook een beetje privacy hebben?
Jij bent dus kieskeurig?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja hoor. Daarom laat ik hem ook met rust.
Ik stap niet zomaar bij een willekeurige opa binnen.
Ik heb gewoon grenzen.quote:
Ook als ze een Michelin ster hebben?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb gewoon grenzen.
En te ludieke namen of dingen, die laat ik aan mij voorbij gaan ja.
Ja, waarschijnlijk wel.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:44 schreef oranjevogel1 het volgende:
[..]
Ook als ze een Michelin ster hebben?
The Fat Duck bijvoorbeeld kan je toch wel als ludiek zien lijkt me?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, waarschijnlijk wel.
Ken jij restaurants met michelin ster en ludieke naam?
bestaat dat echt?quote:Op donderdag 9 augustus 2018 16:43 schreef RobinOok het volgende:
BBQ sauzen voor mannen zal ik ook niet kopen.
Yups.quote:[..]
bestaat dat echt?
Nee, zou ik niet als ludiek zien. Een eend kun je eten en een vette eend helemaal.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 17:35 schreef Tim86 het volgende:
[..]
The Fat Duck bijvoorbeeld kan je toch wel als ludiek zien lijkt me?
Zo onbeschoft ja die sauzen. Ze komen er bij ons ook niet in.quote:
Ben druk met een reis plannen naar Colombia dan beloof ik hier ook wat verslagen te gevenquote:Op donderdag 9 augustus 2018 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zo onbeschoft ja die sauzen. Ze komen er bij ons ook niet in.
Maar ja, ontopic weer verder.
Euh, ja... Als je die rechter bedoeld.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Puri Mas zegt een authentiek Indonesisch restaurant te zijn, niet Indisch.
En het ziet er inderdaad niet bijzonder lekker uit. Maar ook zeker niet vies. Ik zou het eten.
Maar toch 1 vraagje: zie ik daar nu pindasaus over de sate udan?
Geen idee of dat Leffe restaurant er nog zit daar aan de Maas, maar daar hebben we jaren terug goed gegeten.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 21:27 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Eentje om te vermijden: De bistro van het Ibis hotel in Dinant. Om de trek te stillen hier met z'n vieren een croque monsieur besteld. Drie van de vier waren koud, de vierde lauwwarm. We hebben ze dan ook teruggestuurd. Toen ze weer de keuken uitkwamen waren ze warm, zompig en slap. Duidelijk opgewarmd in de magnetron. Op de dame bij de kassa na reageerde het personeel ongeinteresseerd op onze klacht.
Prijs: ¤9,75 per "tosti".
Cijfer: Meer dan een 2 kan ik er niet van maken. Het was erbarmelijk slecht.
Kan je daar wat verder over uitweiden? Met over wat je er gegeten hebt?quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 00:13 schreef Kopstoot het volgende:
Tribeca, 9,5/10, fantastisch, niet minder dan dat, een derde ster in de toekomst zou me niet
Over die wijn heb ik naderhand bij het afrekenen wel een opmerking geplaatst, dat ik dat niet helemaal de bedoeling vond, het was toevallig ook de sommelier waar ik bij afrekende. Over die kalfs-caneloni had ik inderdaad iets moeten (en achteraf ook willen zeggen), dat gerecht was gewoon echt onder de maat. Maar goed, helaas niet gedaan.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 00:16 schreef golfer het volgende:
@Stravo: leuke recensie, maar wat ik dan niet snap is dat je dan niet ter plekke over de, in jouw ogen, niet kloppende of niet goed zijnde zaken, commentaar geeft aan de bediening of de kok.
Ik ben intussen wel zo assertief dat ik, als mij iets niet bevalt, of als een smaak niet klopt, er wat van zeg.
toerist trap. ik woon hier. Zijn veel betere Indonesische restaurantsquote:Op vrijdag 10 augustus 2018 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Puri Mas zegt een authentiek Indonesisch restaurant te zijn, niet Indisch.
En het ziet er inderdaad niet bijzonder lekker uit. Maar ook zeker niet vies. Ik zou het eten.
Maar toch 1 vraagje: zie ik daar nu pindasaus over de sate udan?
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 00:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan je daar wat verder over uitweiden? Met over wat je er gegeten hebt?
Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagramquote:Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:
[..]
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.
Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaarsen als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.
De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten.
Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.
Aanrader dus.
ziet er goed uit, jammer dat ze alleen op zaterdag lunch hebbenquote:Op dinsdag 14 augustus 2018 10:09 schreef Coolfool het volgende:
[..]
Ik heb hier twee weken geleden met mijn vriend geluncht en sluit me hier helemaal bij aan. Prachtige gerechten met mooie wijnen. Plaatjes heb ik op mijn Instagram
Klinkt goed!quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 08:00 schreef Kopstoot het volgende:
[..]
Kort, want ik maak verder geen aantekeningen van wat ik eet of drink.
Ontvangst in de lounge met een heerlijk aperitief, mijn vriendin koos voor een rosé champagne, ik voor een blanc des blancs, vergezeld door diverse amuses waarbij voor mij vooral de amuse van eendenlever, chocolade en kers subliem was. Daarna naar het restaurant zelf, waar we eerst biet op 3 verschillende wijzen bereid kregen. De tweede gang was kreeft, de derde gang ossobucco bereide zeeduivel, het zag er echt uit als vlees bij het laten zien van de sauteuse met daarin de zeeduivel, een briljant gerecht. De hoofdgang was parelhoen. Voor het dessert volgden nog enige amuses, voor mij met aardbei, mijn vriendin had de kaas als dessert en zij kreeg een amuse op basis van epoisses. Het dessert zelf bestond voor mij uit een soort sorbet van rode vruchten samen met een erg lekkere caramel. Ten slotte nog een overdaad aan friandises.
De wijnkeuze was erg goed, daarvan ga ik nog even opvragen welke huizen we precies dronken. De houtgelegen verdejo en de Oostenrijkse riesling sprongen eruit wat mij betreft. De glazen werden ook aardig vol geschonken, dus de precieze samenstelling van de gerechten is me enigszins ontschoten.
Al met al was de rekening ook vriendelijk, 272,50 voor 5 gangen, aperitief, wijnarrangement, tafelwater en koffie/theeservies, voor twee personen.
Aanrader dus.
ook 2 keer geweest, de eerste keer was diner, het was vrij druk en er klopte heel weinig van qua timing verkeerde gerechten etc. Dat onderkenden ze zelf ook wel en we hoefden alleen een deel drank af te rekenen, zeer coulant vond ik dat.quote:Op maandag 20 augustus 2018 10:56 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/
Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:
[ afbeelding ]
Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.
Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:
[ afbeelding ]
Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.
Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen
[ afbeelding ]
Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.
Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:
[ afbeelding ]
Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.
We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.
Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.
Cijfer: 7,5
Wat is de bedoeling van die stapel brandhout in die kom op je eerste foto?quote:Op maandag 20 augustus 2018 10:56 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
Waar: De Compagnon (Amsterdam)
Wanneer: Vorige week
Wat at je: De Compagnon heeft een leuke kaart met gevarieerde gerechten. Ze bieden je de mogelijkheid om à la carte te bestellen of zelf een 3/4/5/6 gangen menu samen te stellen. Hiernaast kun je ook kiezen voor het menu van de chef a 5/6/7 gangen. Voor meer details: http://www.decompagnon.nl/restaurant/menukaart/
Omdat het een lunch was kozen wij voor een 3 gangen menu bestaande uit voor-, tussen- en hoofdgerecht met als eerste de volgende amuse:
[ afbeelding ]
Kaashapje met een frisse tint vanwege het blaadje. Lekker maar niet vreselijk bijzonder.
Mijn voorgerecht was Coquilles, scheermes, venkel en Granny Smith appel:
[ afbeelding ]
Mooi gerecht, rook heerlijk en smaakte ook erg lekker. De appel stukjes hadden misschien iets kleiner gekunt en wellicht iets minder saffraanmayo, maar voor de rest een heerlijk gerecht.
Tussengerecht Aardappelschuim, krokante aardappel, truffel, thee van paddenstoelen
[ afbeelding ]
Flinke kom met schuim wat erg machtig en lekker bleek te zijn. De truffelsmaak viel overigens wel volledig weg van de paddenstoelen smaak.
Hoofdgerecht Runderlende met madeira roomsaus en truffel:
[ afbeelding ]
Lekker, maar niet geweldig. Vond dit persoonlijk het minste gerecht van de dag.
We dronken hiernaast een flesje verdejo en ik had nog een glas pinor noir bij het vlees. Beide erg lekker.
Online waren de beoordelingen over het algemeen (erg) positief en daar zijn wij het volledig mee eens. De kosten bleven redelijk beperkt en de kritische opmerkingen online (trage bediening, kleine porties) merkten wij niets van. Mijn vrouw had hier al eens eerder gegeten en toen was het ook gewoon goed. Het restaurant ligt daarnaast in een zijstraat van de warmoesstraat dus echt centraal echter is het klein en zul je geen dronken/stoned toeristen hier vinden wat natuurlijk erg prettig is.
Aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.
Cijfer: 7,5
Het verlanglijstje wordt ingevuld. Gereserveerd voor 12 september a.s.quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 11:58 schreef golfer het volgende:
Mooi menu en mooie plaatjes.
Ik zet Tribeca op het verlanglijstje.
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.quote:Op maandag 20 augustus 2018 20:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Het verlanglijstje wordt ingevuld. Gereserveerd voor 12 september a.s.
quote:Op maandag 20 augustus 2018 20:16 schreef Leandra het volgende:
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
We zullen een borrel op je nemenquote:Op maandag 20 augustus 2018 20:16 schreef Leandra het volgende:
[..]
Mijn verjaardag, dat vind ik lief van je, had je niet hoeven doen.
Laat die ouwe zemelaar maar, ik geef 'm wel een borrel, kompgoequote:Op maandag 20 augustus 2018 20:21 schreef Leandra het volgende:
[..]
Als je zo doet hoef je me niet op te halen nee... ik kom wel op eigen gelegenheid
Zij staat op het etiket:quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:57 schreef Tim86 het volgende:
Je biertje Vet & Lazy Je moeder noemen is toch wel next level
Ik had laatst een ipa biertje, omdat ze het er hier vaak over hebben. Ik vond het niet lekker.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 18:12 schreef FlipjeHolland het volgende:
Klinkt als een Ipa biertje, die hebben ook allemaal van die 'ludieke' hipsternamen
Je moeder is vrij goedkoopquote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:22 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ][url=https://robinuit.wordpress.com/2018/08/25/green-delight-rotterdam/]
Je Moeder was 5,-
Wat deden ze dan met de restquote:Op donderdag 13 september 2018 13:33 schreef golfer het volgende:
Vooraf kwam er een medewerker met een mooie koperen pan uit de keuken om ons het gerecht alvast te tonen, een enorm stuk gelakte zeeduivel op een ossobucco-achtige wijze gemaakt met tijm en knoflook.
Op het bord opgemaakt zag het er zo uit:
We waren niet de enige gasten met dit menu-arrangement.quote:
Allemaal prima afgestemd op de grootte van de porties en in enkele gevallen werden we ook nog een keer bijgeschonken.quote:Als je bij zulke liflafjes kleine gerechtjes steeds een andere wijn krijgt, dan zijn het zeker echt bodempjes ipv een fatsoenlijk glas?
Zeker de moeite waard, als je althans je dedain over liflafjes dan daar voor je kunt houden.quote:Ziet er allemaal prachtig uit, als ik weer eens in NL ben misschien eens proberen.
Moet lukkenquote:Op donderdag 13 september 2018 14:09 schreef golfer het volgende:
Zeker de moeite waard, als je althans je dedain over liflafjes dan daar voor je kunt houden.
Staat op hun site wat het arrangement kost.quote:Op donderdag 13 september 2018 15:20 schreef Tim86 het volgende:
Wow golfer, dat ziet er echt fantastisch uit. Mag ik vragen hoeveel jullie kwijt waren? Wil hier toch wel graag eens naar toe wanneer ik eens in Nederland ben
quote:Op donderdag 13 september 2018 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.
Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald?
Daar had ik natuurlijk ook eerst kunnen kijken ja, thanksquote:Op donderdag 13 september 2018 15:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Staat op hun site wat het arrangement kost.
Dat vind ik juist de charme, net als die fiets met kinderstoel op de oprit. Van buiten lijkt het 'gewoon', en dan blijk je binnen in een totaal andere wereld te komen.quote:Op donderdag 13 september 2018 16:33 schreef Gripper het volgende:
Lekker Bluezz&golfer!
Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!
Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen )
Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd!
Dit!quote:Op donderdag 13 september 2018 18:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een geweldig verslag weer golfer en Bluezz
De epoisse in het prédessert? Ja wel een echte herkenbare smaak maar door de eendenlever die erbij zat ook lekker zachtzoet. Mooie combi.quote:Op donderdag 13 september 2018 18:59 schreef Prego het volgende:
Dat ziet er mooi uit golfer
Bluezz: was die Époisse sterk van smaak tov de andere kazen?
Ja! Verraste mij eerst ook. Maar eigenlijk ook nietquote:Op donderdag 13 september 2018 16:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat een mooie kleuren ook allemaal! Prachtig hoor en klinkt lekker.
Hamvraag: Was de pit uit de kers gehaald?
Ben erg benieuwd naar La Provence! Kwam daar al voor de verbouwing en de ster. Was toen zeer goed. Ben er later, toen ze de ster hadden, nog een keer geweest. Vond het toen goed, maar minder sfeervol. Kan aan mij hebben gelegen, hoor. Zou het leuk vinden als je hier je ervaring wilt delen!quote:Op donderdag 13 september 2018 16:33 schreef Gripper het volgende:
Lekker Bluezz&golfer!
Het enige wat me een beetje tegenvalt met al dat moois is: de voorgevel van Tribeca. Echt zo'n typisch vrijstaand huis in een Brabants dorp. Maar goed, daar merk je niks van als je eenmaal in die prachtige eetzaal zit, en het ziet er allemaal mooi uit zeg!!
Ik zal ook een hopelijk lekkere recensie aanleveren binnenkort: we gaan vanavond bij La Provence in Driebergen eten voor de verjaardag van mn liefje (die gelukkig niet op fok zit en dus niks zal meelezen )
Het enige restaurant op de Utrechtse heuvelrug met een * , in een provincie die toch al dunbezaaid is met sterrententen. Ben benieuwd!
Ziet er allemaal prima uit!quote:Op zondag 16 september 2018 12:00 schreef Gripper het volgende:
Wij aten afgelopen donderdag bij La Provence in Driebergen.-knip-
Vergeten?quote:Onderaan staat nog een foto van het menukaartje wat ik meekreeg na afloop.
nu wel, verstopt in een linkquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |